Ευρωλίγκα 2026-2027, τελικός SuperCup: Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης (19/9/2026, 20:00)
Συντονιστής: Captains
- papp7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: A.I
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Παίζει και ένα μικρό ρόλο ότι η Ρεαλ το ήθελε περισσότερο επίσης. Μπήκε πολύ σκυλιασμένα στο παιχνίδι καθώς πριν λίγους μήνες έχασε την Ευρωλίγκα από εμάς και μια χρονιά πίσω την πετάξαμε εκτός φ4 άλλο κίνητρο για ''εκδίκηση'' προερχόμενη και από μια κακή χρονιά , επιπλέον με Ταβάρες αντίπαλο χωρίς Μίλου για ένα damage control κτλ.
Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου πέρσι ήμασταν άθλιοι στην άμυνα, ειδικά κεντρικός διάδρομος, kick out και φάσεις στη weak side τα τρώγαμε non stop. Η Μπαρτσελόνα που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της στο κλείσιμο της σεζόν , με εμάς έκανε πάρτι στη Βαρκελώνη...
Γκαρντ με αμυντικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή θα είναι η χαριστική βολή σε μια γραμμή κοντών που θέλει λεπτά για να προσαρμοστεί. Για αυτό και το αμυντικό φίλτρο θα πρέπει να το πάρει από το 3/4αρι, το οποίο πρέπει να είναι ποιοτικό και μπροστά, αλλιώς θα λύσουμε το αμυντικό κομμάτι και θα μπλέξουμε με τις αποστάσεις.
Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου πέρσι ήμασταν άθλιοι στην άμυνα, ειδικά κεντρικός διάδρομος, kick out και φάσεις στη weak side τα τρώγαμε non stop. Η Μπαρτσελόνα που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της στο κλείσιμο της σεζόν , με εμάς έκανε πάρτι στη Βαρκελώνη...
Γκαρντ με αμυντικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή θα είναι η χαριστική βολή σε μια γραμμή κοντών που θέλει λεπτά για να προσαρμοστεί. Για αυτό και το αμυντικό φίλτρο θα πρέπει να το πάρει από το 3/4αρι, το οποίο πρέπει να είναι ποιοτικό και μπροστά, αλλιώς θα λύσουμε το αμυντικό κομμάτι και θα μπλέξουμε με τις αποστάσεις.
Μέχρι φέτος
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Σημερα η αμυνα μας ηταν επιπεδου Ασβελ.. 11η αμυνα σημαινει μετρια καπου average, σημερα ηταν πολυ κακη. Δεν μηδενιζουμε, αυτο που ειδαμε λεμε. Σε ενα μηνα μπορει να βλεπουμε αλλη ομαδα, δεν προδικαζουμε αποτυχια απο τον Σεπτεμβρη προφανως. Και η πραγματικοτητα ειναι πως χαθηκε ενας τιτλος τον οποιο κ η ομαδα δεν φανηκε να τον αντιμετωπισε ως φιλικο του Σεπτεμβρη..TuTiS έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 10:57 pmΑκριβώς. Πέρυσι μέχρι τα Χριστούγεννα είχαμε την ενδέκατη (11η) άμυνα στην Euroleague. Οπότε καλύτερα να σταματήσουμε τους μηδενισμούς. Η ομάδα έχει απαγκιστρωθεί από τον Walkup που ήταν ο βασικός κουμανταδόρος της ομάδας επί 5 συναπτά έτη. Λογικότατο είναι να φαίνεται διαφορετικά στο «μάτι» η ομάδα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει αφού πλέον τα plays της ομάδας έχουν αλλάξει και έχουν εμπλουτιστεί με το βελτιωμένο ατομικό ταλέντο των άσσων σε σχέση με πέρυσι.
Επισης, να τονισω πως η ομαδα δεν ειναι καινουρια εχει 3 αλλαγες/προσθηκες στο ροστερ οι οποιες δεν ηταν κ σημαντικες αν κρινουμε απο το οτι ο Πιτερς επαιζε κατω απο 15 λεπτα ενω για τον Γουοκαπ λεγαμε πως δεν ειναι υψηλου επιπεδου. Οποτε δεν ειμαστε μια ομαδα που χτιζεται απο το μηδεν για να δικαιολογουμε βασικες παθογενειες οπως το οτι χανονται στην αμυνα μετα τη δευτερη πασα που κανει ο αντιπαλος ή πως δεν μπορουσαν να αλλαξουν 3 σωστες πασες στις περισσοτερες επιθεσεις ή το οτι καναμε κοντα 4 λεπτα να σκοραρουμε στην 3η ή 4η περιοδο δεν θυμαμαι..
Προσωπικα οι αλλες 3 ομαδες του τουρνουα μου αρεσαν περισσοτερο απο τον Ολυμπιακο.
- SbioTech

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Επειδή γραφετε για την αμυνα. Και στα δυο παιχνίδια γινοταν το ίδιο. Το ξαναέγραψα πριν. Νομίζω φαίνεται ξεκάθαρα. Σε ατομικό επίπεδο 1vs1 σκυλιαζουν. Αλλα στις περιστροφές όποιος βρίσκεται ενα βήμα μακριά απο τον παίκτη δεν κάνει τον κόπο να παει προς τον παίκτη. Είναι σε μουντ προετοιμασίας και θεωρώ οτι αυτο σιγα σιγα θα φτιάξει.
@Dimmitz θα σου πω τι θετικό ειδα εγω σε μια σειρά φιλικών
- Ο Μοντέρο έχει μεν να μαθει πολλά απο τον Μπαρτζωκα αλλα ήρθε plug n play δίνοντας τρομερή επιθετική ποικιλία στην ομαδα. Έχουμε επιτέλους παίκτη που περνάει στο βήμα καθετα όποιον τον μαρκάρει (ο Σακ ειχε πια γεράσει). Σήμερα έχασε 3 καλάθια που κανονικά δεν τα εχανε
- ο Εντζαι ήρθε επίσης plug n play δίνοντας τρομερή αθλητικοτητα, αλλα αυτο που δεν περίμενα ηταν η άνεση στην πασα. 3ασ σήμερα. Πραγματικές ασιστ
- Η ομαδα σκοράρει πολυ, πάρα πολυ, με κακούς Σασα (μεχρι χθες) και Ντορσει. Θα ρολαρουν κι αυτοί
- Υπάρχει αθλητικοτητα και ταχύτητα στην ομαδα. Προστέθηκαν 3 παικτες με φτερά στα ποδια και σε συνδυασμό με τον Κοραρο φαίνεται οτι μπορούμε (ισως και θελουμε) να παίξουμε uptempo. Απλώς θέλει οργάνωση το χάος
- Η ομαδα σε δυο παιχνίδια εκανε πάρα πολλά λάθη μαζεμένα, και δεν το έχασε, ειχε πλάνο και χτύπησε τα παιχνίδια.
- μετα απο χρονια ειδα γκαρντ του Ολυμπιακού να επιτίθενται πανω στον Ταβαρες, με επιτυχία...
Εγω ξαναλέω βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι φέτος.
Παίδες μη ξεχνάμε οτι παίζουν και οι άλλοι. Παίξαμε σε 30ωρες με 2 απο τις 3-4 καλυτερες φετινές ομαδες. Και τα πήγαμε καλά.
Εν τέλει σήμερα χάσαμε γιατι οπως είπε ο @TuTiS χάσαμε ενα σκασμό βολες ΚΑΙ παικτες που βάζουν (Φουρνιε, Μοντέρο, Ντορσει) είχαν 10/33 εντός παιδιά
Χάθηκαν 5-6 εύκολα σουτ (κάποια που έπρεπε να είναι καλαθι κ φαουλ)
Δεν το χάσαμε τακτικά, δεν το χάσαμε επειδή μας έδειραν. Χάσαμε γιατί σε ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμου παικτες που ιστορικα δεν εινσι, ηταν αστοχοι
@Dimmitz θα σου πω τι θετικό ειδα εγω σε μια σειρά φιλικών
- Ο Μοντέρο έχει μεν να μαθει πολλά απο τον Μπαρτζωκα αλλα ήρθε plug n play δίνοντας τρομερή επιθετική ποικιλία στην ομαδα. Έχουμε επιτέλους παίκτη που περνάει στο βήμα καθετα όποιον τον μαρκάρει (ο Σακ ειχε πια γεράσει). Σήμερα έχασε 3 καλάθια που κανονικά δεν τα εχανε
- ο Εντζαι ήρθε επίσης plug n play δίνοντας τρομερή αθλητικοτητα, αλλα αυτο που δεν περίμενα ηταν η άνεση στην πασα. 3ασ σήμερα. Πραγματικές ασιστ
- Η ομαδα σκοράρει πολυ, πάρα πολυ, με κακούς Σασα (μεχρι χθες) και Ντορσει. Θα ρολαρουν κι αυτοί
- Υπάρχει αθλητικοτητα και ταχύτητα στην ομαδα. Προστέθηκαν 3 παικτες με φτερά στα ποδια και σε συνδυασμό με τον Κοραρο φαίνεται οτι μπορούμε (ισως και θελουμε) να παίξουμε uptempo. Απλώς θέλει οργάνωση το χάος
- Η ομαδα σε δυο παιχνίδια εκανε πάρα πολλά λάθη μαζεμένα, και δεν το έχασε, ειχε πλάνο και χτύπησε τα παιχνίδια.
- μετα απο χρονια ειδα γκαρντ του Ολυμπιακού να επιτίθενται πανω στον Ταβαρες, με επιτυχία...
Εγω ξαναλέω βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι φέτος.
Παίδες μη ξεχνάμε οτι παίζουν και οι άλλοι. Παίξαμε σε 30ωρες με 2 απο τις 3-4 καλυτερες φετινές ομαδες. Και τα πήγαμε καλά.
Εν τέλει σήμερα χάσαμε γιατι οπως είπε ο @TuTiS χάσαμε ενα σκασμό βολες ΚΑΙ παικτες που βάζουν (Φουρνιε, Μοντέρο, Ντορσει) είχαν 10/33 εντός παιδιά
Χάθηκαν 5-6 εύκολα σουτ (κάποια που έπρεπε να είναι καλαθι κ φαουλ)
Δεν το χάσαμε τακτικά, δεν το χάσαμε επειδή μας έδειραν. Χάσαμε γιατί σε ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμου παικτες που ιστορικα δεν εινσι, ηταν αστοχοι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SbioTech την Σάβ Σεπ 19, 2026 11:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: VSpan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πέρυσι στα φιλικά η ομάδα αμυντικά την γνωστή ταρίφα 90 πόντους. Ηρεμήστε, η ομάδα θα ρολάρει με τα παιχνίδια αφού οι παίκτες θα ξέρουν που βρίσκονται οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους στο παρκέ. Με την έλευση του 3αριου θα είναι άλλη ομάδα (μακάρι να γινόταν να έρθει ο Diallo).Rivers15 έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:10 pmΣημερα η αμυνα μας ηταν επιπεδου Ασβελ.. 11η αμυνα σημαινει μετρια καπου average, σημερα ηταν πολυ κακη. Δεν μηδενιζουμε, αυτο που ειδαμε λεμε. Σε ενα μηνα μπορει να βλεπουμε αλλη ομαδα, δεν προδικαζουμε αποτυχια απο τον Σεπτεμβρη προφανως. Και η πραγματικοτητα ειναι πως χαθηκε ενας τιτλος τον οποιο κ η ομαδα δεν φανηκε να τον αντιμετωπισε ως φιλικο του Σεπτεμβρη..TuTiS έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 10:57 pm
Ακριβώς. Πέρυσι μέχρι τα Χριστούγεννα είχαμε την ενδέκατη (11η) άμυνα στην Euroleague. Οπότε καλύτερα να σταματήσουμε τους μηδενισμούς. Η ομάδα έχει απαγκιστρωθεί από τον Walkup που ήταν ο βασικός κουμανταδόρος της ομάδας επί 5 συναπτά έτη. Λογικότατο είναι να φαίνεται διαφορετικά στο «μάτι» η ομάδα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει αφού πλέον τα plays της ομάδας έχουν αλλάξει και έχουν εμπλουτιστεί με το βελτιωμένο ατομικό ταλέντο των άσσων σε σχέση με πέρυσι.
Επισης, να τονισω πως η ομαδα δεν ειναι καινουρια εχει 3 αλλαγες/προσθηκες στο ροστερ οι οποιες δεν ηταν κ σημαντικες αν κρινουμε απο το οτι ο Πιτερς επαιζε κατω απο 15 λεπτα ενω για τον Γουοκαπ λεγαμε πως δεν ειναι υψηλου επιπεδου. Οποτε δεν ειμαστε μια ομαδα που χτιζεται απο το μηδεν για να δικαιολογουμε βασικες παθογενειες οπως το οτι χανονται στην αμυνα μετα τη δευτερη πασα που κανει ο αντιπαλος ή πως δεν μπορουσαν να αλλαξουν 3 σωστες πασες στις περισσοτερες επιθεσεις ή το οτι καναμε κοντα 4 λεπτα να σκοραρουμε στην 3η ή 4η περιοδο δεν θυμαμαι..
Προσωπικα οι αλλες 3 ομαδες του τουρνουα μου αρεσαν περισσοτερο απο τον Ολυμπιακο.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
ο Ντόρσεϊ εχει μπει σε mood "παίζω για την πάρτη μου" περισσότερο από πέρυσι και ήδη είχε την πρώτη κατσάδα σήμερα. θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί αυτό στη συνέχεια της σεζόν.
τον ξανάβαλε στα τελευταία λεπτά πάντως αλλά δε ξέρω αν το έκανε από εμπιστοσύνη ή από ανάγκη.
θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση του και αγωνιστικά.
τον ξανάβαλε στα τελευταία λεπτά πάντως αλλά δε ξέρω αν το έκανε από εμπιστοσύνη ή από ανάγκη.
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Στον Dorsey συνυπολόγισε βέβαια ότι είναι και λίγο «κλασμένος» από την κούραση αφού παίζει αδιάκοπα από πέρυσι (Ολυμπιακό και εθνική) και έκατσε συνολικά 20 ημέρες όπου αυτές τις πέρασε στην Αμερική κάνοντας drills με τον προσωπικό προπονητή του Kyrie.yawn.brigade έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:33 pmο Ντόρσεϊ εχει μπει σε mood "παίζω για την πάρτη μου" περισσότερο από πέρυσι και ήδη είχε την πρώτη κατσάδα σήμερα. θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί αυτό στη συνέχεια της σεζόν.
- coach blue

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Οταν ενας παικτης λεει : θελω να γινω ο καλυτερος παικτης στην ευρωπη , θελω να βγω mvp τι καταλαβαινει κανεις ;yawn.brigade έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:33 pmο Ντόρσεϊ εχει μπει σε mood "παίζω για την πάρτη μου" περισσότερο από πέρυσι και ήδη είχε την πρώτη κατσάδα σήμερα. θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί αυτό στη συνέχεια της σεζόν.
Ποιος ειναι ο τροπος ενας σκορερ να βγει mvp ;
Να σκοραρει , οποτε θα αναγκαστει αργα η γρηγορα κι ο μπαρτζωκας να του πει : κοψε χαρτακι και περιμενε στην ουρα
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Ετσι ηταν κ περυσι, απλα οταν δεν του μπαινουν κ τα σουτ οπως σημερα γινεται πολυ αρνητικος για την ομαδα.yawn.brigade έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:33 pmο Ντόρσεϊ εχει μπει σε mood "παίζω για την πάρτη μου" περισσότερο από πέρυσι και ήδη είχε την πρώτη κατσάδα σήμερα. θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί αυτό στη συνέχεια της σεζόν.
- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
στο mindset αναφερόμουν κυρίως. έκανε και μια δήλωση "στόχος μου είναι να γίνω ο καλύτερος παίκτης της Euroleague" και μπράβο του και καλά κάνει ο άνθρωπος αλλά μου φαίνεται ότι πάει από το λάθος δρόμο, παίρνοντας συνεχώς κακές αποφάσεις και πιέζοντας καταστάσεις ώστε να γράφει νούμερα.TuTiS έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:36 pmΣτον Dorsey συνυπολόγισε βέβαια ότι είναι και λίγο «κλασμένος» από την κούραση αφού παίζει αδιάκοπα από πέρυσι (Ολυμπιακό και εθνική) και έκατσε συνολικά 20 ημέρες όπου αυτές τις πέρασε στην Αμερική κάνοντας drills με τον προσωπικό προπονητή του Kyrie.yawn.brigade έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:33 pmο Ντόρσεϊ εχει μπει σε mood "παίζω για την πάρτη μου" περισσότερο από πέρυσι και ήδη είχε την πρώτη κατσάδα σήμερα. θέλω να δω πώς θα εξελιχθεί αυτό στη συνέχεια της σεζόν.
είναι νωρίς για να το θεωρήσω πρόβλημα οπότε το βάζω στην κατηγορία "ανησυχητικό ξεκίνημα" προς το παρόν.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Ναι δεν ξερω τι ΘΑ κανει η ομαδα καποια στιγμη στο μελλον και ουτε αποτελει κριτηριο του μελλοντος το τι συνεβη στο παρελθον. Αυτο που βλεπω κρινω και σχολιαζω. Σε 2 μηνες θα σχολιαζω αυτο που θα βλεπω τοτε κ παει λεγοντας.TuTiS έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:31 pmΠέρυσι στα φιλικά η ομάδα αμυντικά την γνωστή ταρίφα 90 πόντους. Ηρεμήστε, η ομάδα θα ρολάρει με τα παιχνίδια αφού οι παίκτες θα ξέρουν που βρίσκονται οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους στο παρκέ. Με την έλευση του 3αριου θα είναι άλλη ομάδα (μακάρι να γινόταν να έρθει ο Diallo).Rivers15 έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:10 pm
Σημερα η αμυνα μας ηταν επιπεδου Ασβελ.. 11η αμυνα σημαινει μετρια καπου average, σημερα ηταν πολυ κακη. Δεν μηδενιζουμε, αυτο που ειδαμε λεμε. Σε ενα μηνα μπορει να βλεπουμε αλλη ομαδα, δεν προδικαζουμε αποτυχια απο τον Σεπτεμβρη προφανως. Και η πραγματικοτητα ειναι πως χαθηκε ενας τιτλος τον οποιο κ η ομαδα δεν φανηκε να τον αντιμετωπισε ως φιλικο του Σεπτεμβρη..
-
TuTiS

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Θα με προβλημάτιζε αν η ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει γιατί τα επιθετικό playbook είναι μακράν το πιο πολύπλοκο στην Euroleague. Η άμυνα βασίζεται στην προσωπική διάθεση και στην «τριβή» αφού η άμυνα με τις αλλαγές απαιτεί συντονισμό κινήσεων μεταξύ των παικτών που απαιτεί χρόνο. Κάτι τελευταίο που παρατήρησα είναι ότι ο Montero είναι αρκετά δυνατό σκαρί για το μέγεθος του και μετά τα Χριστούγεννα παίζει να είναι και ικανότατος αμυντικός.Rivers15 έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 20, 2026 12:11 amΝαι δεν ξερω τι ΘΑ κανει η ομαδα καποια στιγμη στο μελλον και ουτε αποτελει κριτηριο του μελλοντος το τι συνεβη στο παρελθον. Αυτο που βλεπω κρινω και σχολιαζω. Σε 2 μηνες θα σχολιαζω αυτο που θα βλεπω τοτε κ παει λεγοντας.TuTiS έγραψε: ↑Σάβ Σεπ 19, 2026 11:31 pm
Πέρυσι στα φιλικά η ομάδα αμυντικά την γνωστή ταρίφα 90 πόντους. Ηρεμήστε, η ομάδα θα ρολάρει με τα παιχνίδια αφού οι παίκτες θα ξέρουν που βρίσκονται οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους στο παρκέ. Με την έλευση του 3αριου θα είναι άλλη ομάδα (μακάρι να γινόταν να έρθει ο Diallo).
- tokalytero3d

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
2
Εντζαι και μακινταιρ έπρεπε να έχουν παίξει περισσότερο, ο βεζενκοφ πήγε τάπα κλασσικά όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς λόγο και ο Μοντέρο κουράστηκε και το ελουσε θα μπορούσε να είχε μπει λίγο ο κοντι. Και ο Τζόζεφ δεν ήταν καλός. Ακόμα και έτσι μπορούσαμε να κερδίσουμε αν στο τέλος δεν δίναν ότι να ναι.
Η άμυνα είναι άθλια ελπίζω σε μια βδομάδα να έχει βελτιωθεί γιατι πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη στην Μπασκόνια. Οι αλλαγές στα σκριν κλασικό πρόβλημα. Πολλά χαμένα ριμπάουντ περιφερειακή άμυνα τραγική και σε ατομικό επίπεδο καμία διάθεση πίσω.
Ο Φουρνιε πάλι πήγε να το πάρει αν και δεν ήταν γενικά καλός σήμερα.
Η άμυνα είναι άθλια ελπίζω σε μια βδομάδα να έχει βελτιωθεί γιατι πρέπει να ξεκινήσουμε με νίκη στην Μπασκόνια. Οι αλλαγές στα σκριν κλασικό πρόβλημα. Πολλά χαμένα ριμπάουντ περιφερειακή άμυνα τραγική και σε ατομικό επίπεδο καμία διάθεση πίσω.
Ο Φουρνιε πάλι πήγε να το πάρει αν και δεν ήταν γενικά καλός σήμερα.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο