Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις
Συντονιστής: Captains
- Sokos

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Χωρίς να ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο Dunston, δεν πιστεύω ότι έχει και πολύ νόημα να ασχολούμαστε με το αν και πότε θα βγάλει διαβατήριο. Στα δυνατά ματς με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη(?) κτλ θα παίζουν οι 3 πρώτης γραμμής (ή έστω οι 2 από αυτούς) και στα υπόλοιπα δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά αν θα παίξει ο Καραγιαννίδης ή κάποιος άλλος.
Μόνο για τους τραυματισμούς βλέπω κάποιο νόημα και για τις προπονήσεις.
Μόνο για τους τραυματισμούς βλέπω κάποιο νόημα και για τις προπονήσεις.
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Ναι φιλε μου, εδω δυο χρονια διαβαζαμε επι καθημερινης βασεως το ποσο ασχετος, κολλημενος και εμμονικος ειναι ο Μπαρτζωκας και πως με αυτον δεν θα παρουμε ευρωλιγκα ποτε όπως και ενα σωρο αλλα στολιδια για προπονητη και διαφορους παικτες της ομαδας. Και κουρασε η αποψη οτι η ομαδα θα παρει κι αλλο pg.Dimmitz έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 5:55 pmΕνοχλεί που το λες κάθε τρεις και λίγο. Τουλάχιστον εμένα προσωπικά και νομίζω και τα άλλα παιδιά. Οκ, έχουμε τις απόψεις μας, τις εμμονές μας, αλλά δεν βρίσκω λόγο να λέμε τα ίδια και ίδια κάθε τρεις και λίγο λες και άμα το πούμε 100 φορές θα γίνει και πραγματικότητα.Rivers15 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 4:39 pm
Ολα αυτα στηριζονται σε υποθετικα σεναρια. Δεν ξερω απο που προκυπτει οτι ο Τζοζεφ εμεινε εξαιτιας του οτι περιμεναν πως θα εφυγε ο Γουοκαπ - αν υπαρχει τετοια πληροφορηση εκ των εσω παω πασο. Επισης δεν καταλαβαινω απο που προκυπτει αυτη η βεβαιοτητα πως δεν θα ερθει αλλο γκαρντ (ασχετο πως ηρθε ηδη, αλλα ας πουμε οτι εννοουμε ευρωλιγκατο γκαρντ). Λες και οταν θα τραυματιστει ο τζοζεφ (διολου απιθανο σεναριο) ή ο Μακινταιρ και μεινει για κανα μηνα εξω θα παιζει 3 φορες την εβδομαδα μονο με δυο PG ή θα δουμε τον Παπας να παιζει ευρωλιγκα. Εδω πηγαμε και φεραμε 5ο σεντερ για μια θεση που παιζει ενας παικτης και θεωρεις βεβαιο πως δεν θα αποκτηθει αλλο γκαρντ επειδη εχουμε συνολικα 4 παικτες (αν ο φουρνιε παιζει στο 3) ή 5 (αν ο φουρνιε παιζει στο 2) παικτες να καλυπτουν 2 θεσεις στο ροστερ και δεν σου βγαινουν οι χρονοι.
Εν παση περιπτωσει δεν μεταδιδω καποια πληροφορια, την προσωπικη μου αποψη αναφερω που λεει πως επιπλεον γκαρντ και χρειαζεται και αργα ή γρηγορα θα ερθει - δεν νομιζω να ενοχλει καπου αυτο.Τωρα αν παω κουβά, πηγα.
Εμένα η προσωπική μου άποψη είναι ότι η τελευταία θέση που θα αποκτηθεί παίκτης την φετινή και την επόμενη σεζόν είναι το pg. Είμαστε κλειδωμένα πλήρεις εκεί. Όσον αφορά την εσωτερική πληροφόρηση έγινε ευρέως γνωστό μετά την μετακίνηση του Θωμά στην Ντουμπαι ότι ήξεραν από την ομάδα ότι ο παίκτης δεν θα μείνει σχετικά νωρίς μέσα στο καλοκαίρι (την ίδια περίοδο που ο Τζόζεφ ήταν stand by για μερικές μέρες) και ότι ο Τζόζεφ ενεργοποιήθηκε ως αντί - Ουόκαπ.
Αν ο Μπαρτζώκας ήθελε να πάει με τέσσερις άσους θα κράταγε τον Έβανς ή τον Ντιλικινά. Στους ψηλούς έμεινε ο Ντάνστον γιατί αυτή την στιγμή ο Μιλου είναι εκτός από την αρχή της σεζόν με τενοντίτιδα και ο Τζόουνς από πέρυσι έχει δείξει ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς (όσο βρίσκεται σε εμάς).
Στα pg δεν ισχύει κάτι τέτοιο, έχεις τον ρόμποκοπ CMM να παίζει σβηστός 30λεπτα αν χρειαστεί.
Εδώ προτιμούσε να βάζει τρίτο pg τον Μακισικ, την σεζόν που ήμασταν με Γκος-Ουόκαπ όταν τραυματιζόταν ο Γκος από το να βάλει Μήτρου-Λόνγκ, τα έχεις ξεχάσει αυτά;
Και πες ότι πάρει pg τύπου Ντιλικινά για 8 λεπτά, ποιανου τα λεπτά θα πάρει αυτός όταν θα μπαίνει;
Μια κίνηση θα κάνουμε και αυτή είναι στο 3-4 με ποσοστό που αγγίζει το 99,9%.
Κατα τα λοιπα οκ σεβαστή η αποψη σου, αλλά διαφωνω για διαφορους λογους.
Καταρχην τα τελευταια χρονια παντα με 4 pg πηγαιναμε στο ροστερ. Ακομα και περυσι αυτο ηταν το πλανο: Γουοκαπ, Εβανς, Λη και ψαχναμε ενα pg ακομα εχοντας φαει διαφορες πορτες ολο το καλοκαιρι.
Επειτα, Ντιλικινα, Εβανς και Μορις ήταν βεβαιο πως θα φυγουν φετος ανεξαρτητως του αν θα ξεκινουσαμε τη σεζον με 1 ή με 5 pg.
Τελος, ο Μπαρτζωκας φαινεται πως φετος θα παιζει αρκετη ωρα με 2 χειριστες - και ειδικα αμα συνεχισει ετσι ο Ντορσει να ειναι κωνος στην αμυνα και να μην δινει τη μπαλα απο το δεξι στο αριστερο σε συνδυασμο με το οτι ο Φουρνιε αναμενομενα θα κανει κοιλια αρκετα μεγαλη (αποκλειεται να παιζει στα κοκκινα μεχρι τον Μαιο), μου αρκει για να βγαλω τα συμπερασματα μου και να πιστευω πως θα ερθει κι αλλο PG/combo guard - ρολιστας μεσα στη σεζον ειτε απο επιλογη ή απο ανάγκη.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Εχεις κολλήσει και δεν έχει νόημα να αντιπαράθεση κάτι σε αυτά που λες γιατί πλέον θα θεωρηθώ χαζός.Rivers15 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:29 pmΝαι φιλε μου, εδω δυο χρονια διαβαζαμε επι καθημερινης βασεως το ποσο ασχετος, κολλημενος και εμμονικος ειναι ο Μπαρτζωκας και πως με αυτον δεν θα παρουμε ευρωλιγκα ποτε όπως και ενα σωρο αλλα στολιδια για προπονητη και διαφορους παικτες της ομαδας. Και κουρασε η αποψη οτι η ομαδα θα παρει κι αλλο pg.Dimmitz έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 5:55 pm
Ενοχλεί που το λες κάθε τρεις και λίγο. Τουλάχιστον εμένα προσωπικά και νομίζω και τα άλλα παιδιά. Οκ, έχουμε τις απόψεις μας, τις εμμονές μας, αλλά δεν βρίσκω λόγο να λέμε τα ίδια και ίδια κάθε τρεις και λίγο λες και άμα το πούμε 100 φορές θα γίνει και πραγματικότητα.
Εμένα η προσωπική μου άποψη είναι ότι η τελευταία θέση που θα αποκτηθεί παίκτης την φετινή και την επόμενη σεζόν είναι το pg. Είμαστε κλειδωμένα πλήρεις εκεί. Όσον αφορά την εσωτερική πληροφόρηση έγινε ευρέως γνωστό μετά την μετακίνηση του Θωμά στην Ντουμπαι ότι ήξεραν από την ομάδα ότι ο παίκτης δεν θα μείνει σχετικά νωρίς μέσα στο καλοκαίρι (την ίδια περίοδο που ο Τζόζεφ ήταν stand by για μερικές μέρες) και ότι ο Τζόζεφ ενεργοποιήθηκε ως αντί - Ουόκαπ.
Αν ο Μπαρτζώκας ήθελε να πάει με τέσσερις άσους θα κράταγε τον Έβανς ή τον Ντιλικινά. Στους ψηλούς έμεινε ο Ντάνστον γιατί αυτή την στιγμή ο Μιλου είναι εκτός από την αρχή της σεζόν με τενοντίτιδα και ο Τζόουνς από πέρυσι έχει δείξει ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς (όσο βρίσκεται σε εμάς).
Στα pg δεν ισχύει κάτι τέτοιο, έχεις τον ρόμποκοπ CMM να παίζει σβηστός 30λεπτα αν χρειαστεί.
Εδώ προτιμούσε να βάζει τρίτο pg τον Μακισικ, την σεζόν που ήμασταν με Γκος-Ουόκαπ όταν τραυματιζόταν ο Γκος από το να βάλει Μήτρου-Λόνγκ, τα έχεις ξεχάσει αυτά;
Και πες ότι πάρει pg τύπου Ντιλικινά για 8 λεπτά, ποιανου τα λεπτά θα πάρει αυτός όταν θα μπαίνει;
Μια κίνηση θα κάνουμε και αυτή είναι στο 3-4 με ποσοστό που αγγίζει το 99,9%.
Καταρχην τα τελευταια χρονια παντα με 4 pg πηγαιναμε στο ροστερ. Ακομα και περυσι αυτο ηταν το πλανο: Γουοκαπ, Εβανς, Λη και ψαχναμε ενα pg ακομα εχοντας φαει διαφορες πορτες ολο το καλοκαιρι.
Επειτα, Ντιλικινα, Εβανς και Μορις ήταν βεβαιο πως θα φυγουν φετος ανεξαρτητως του αν θα ξεκινουσαμε τη σεζον με 1 ή με 5 pg.
Τελος, ο Μπαρτζωκας φαινεται πως φετος θα παιζει αρκετη ωρα με 2 χειριστες - και ειδικα αμα συνεχισει ετσι ο Ντορσει να ειναι κωνος στην αμυνα και να μην δινει τη μπαλα απο το δεξι στο αριστερο σε συνδυασμο με το οτι ο Φουρνιε αναμενομενα θα κανει κοιλια αρκετα μεγαλη (αποκλειεται να παιζει στα κοκκινα μεχρι τον Μαιο), μου αρκει για να βγαλω τα συμπερασματα μου και να πιστευω πως θα ερθει κι αλλο PG/combo guard - ρολιστας μεσα στη σεζον ειτε απο επιλογη ή απο ανάγκη.
- Coach Periklis

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Τα δεδομένα για Μιλουτινοφ και Ντανστον ειναι ότι συνεχής παραμονή 5 ετών σε ελληνικό έδαφος διακόπηκε από την στιγμή που έφυγαν για να αγωνιστουν σε ομάδες εξωτερικού και μετρησε ξανα με την επιστροφή του Μιλου στον Ολυμπιακό και για τον Ντανστον ξεκιναει από φέτος λογικά
δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο δυστυχώς, ούτε μετράει κάτι άλλο ως προς αυτή την προυπόθεση
δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο δυστυχώς, ούτε μετράει κάτι άλλο ως προς αυτή την προυπόθεση
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
-
RedEmperor

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
-
Rivers15

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν βρισκω το λογο για να κανουμε καποιου ειδους αντιπαράθεση για το γεγονος πως εγω πιστευω οτι θα ερθει PG και εσυ πιστευεις το αντιθετο. Αυτο ειναι ήδη χαζο απο μονο του. Η μονη αντιπαράθεση που υπάρχει ειναι γιατι εχεις σκαλώσει και θελεις ντε και καλά να σταματήσω να το γράφω.Dimmitz έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:33 pmΕχεις κολλήσει και δεν έχει νόημα να αντιπαράθεση κάτι σε αυτά που λες γιατί πλέον θα θεωρηθώ χαζός.Rivers15 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:29 pm
Ναι φιλε μου, εδω δυο χρονια διαβαζαμε επι καθημερινης βασεως το ποσο ασχετος, κολλημενος και εμμονικος ειναι ο Μπαρτζωκας και πως με αυτον δεν θα παρουμε ευρωλιγκα ποτε όπως και ενα σωρο αλλα στολιδια για προπονητη και διαφορους παικτες της ομαδας. Και κουρασε η αποψη οτι η ομαδα θα παρει κι αλλο pg.
Τελος, ο Μπαρτζωκας φαινεται πως φετος θα παιζει αρκετη ωρα με 2 χειριστες - και ειδικα αμα συνεχισει ετσι ο Ντορσει να ειναι κωνος στην αμυνα και να μην δινει τη μπαλα απο το δεξι στο αριστερο σε συνδυασμο με το οτι ο Φουρνιε αναμενομενα θα κανει κοιλια αρκετα μεγαλη (αποκλειεται να παιζει στα κοκκινα μεχρι τον Μαιο), μου αρκει για να βγαλω τα συμπερασματα μου και να πιστευω πως θα ερθει κι αλλο PG/combo guard - ρολιστας μεσα στη σεζον ειτε απο επιλογη ή απο ανάγκη.![]()
- Καρβουνιάρης

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
- Προειδοποιήσεις:
2
Μα δεν υπάρχει καν λόγος αντιπαράθεσης. Ο Ρίβερς έχει μια άποψη, την οποία τη στήριξε κιόλας. Τέρμα.Dimmitz έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:33 pmΕχεις κολλήσει και δεν έχει νόημα να αντιπαράθεση κάτι σε αυτά που λες γιατί πλέον θα θεωρηθώ χαζός.Rivers15 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:29 pm
Ναι φιλε μου, εδω δυο χρονια διαβαζαμε επι καθημερινης βασεως το ποσο ασχετος, κολλημενος και εμμονικος ειναι ο Μπαρτζωκας και πως με αυτον δεν θα παρουμε ευρωλιγκα ποτε όπως και ενα σωρο αλλα στολιδια για προπονητη και διαφορους παικτες της ομαδας. Και κουρασε η αποψη οτι η ομαδα θα παρει κι αλλο pg.
Τελος, ο Μπαρτζωκας φαινεται πως φετος θα παιζει αρκετη ωρα με 2 χειριστες - και ειδικα αμα συνεχισει ετσι ο Ντορσει να ειναι κωνος στην αμυνα και να μην δινει τη μπαλα απο το δεξι στο αριστερο σε συνδυασμο με το οτι ο Φουρνιε αναμενομενα θα κανει κοιλια αρκετα μεγαλη (αποκλειεται να παιζει στα κοκκινα μεχρι τον Μαιο), μου αρκει για να βγαλω τα συμπερασματα μου και να πιστευω πως θα ερθει κι αλλο PG/combo guard - ρολιστας μεσα στη σεζον ειτε απο επιλογη ή απο ανάγκη.![]()
Εσύ έχεις μια άλλη άποψη, που κι εσύ τη στήριξες. Πάλι τέρμα.
Δεν χρειάζεται κάποιος να παρατήσει την άποψή του και να προσχωρήσει στην άποψη του άλλου.
Και, μιας και μιλάμε για χαζούς: Εγώ είμαι ο πιο χαζός από όλους, γιατί συμφωνώ και με τις δύο απόψεις.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Για Χεζόνια ρε αδερφέ έχεις μπει καθόλου να διαβάσεις τι γράφει ο προπονητής των Κάβς για αυτόν; Αν οι πιθανότητες ήταν 50-50 τώρα έχουν πέσει κάτω από 10%…RedEmperor έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:44 pmΓκάρντ είναι η μόνη θέση που δεν θέλουμε παίχτη. Έχουμε 3 τοπ Γκάρντ γιατί και ο Τζόσεφ δεν είναι του πεταματου και για τρίτο θεωρητικά που τον έχουμε είναι πολυτέλεια.. βρείτε μου μια ομάδα Ευρώπη που έχει καλύτερη 3αδα στο 1 από Μακινταιρ, Μοντέρο, Τζόσεφ.. όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε.
-
Dimmitz

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Για να έχει νόημα ο διάλογος και για μένα νόημα ύπαρξης του φόρουμ, το θέμα εδώ δεν είναι μόνο να ανταλλάσουμε απόψεις και να συμφωνούμε ή διαφωνούμε, είναι ταυτόχρονα να υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος ώστε να υπάρξει μια μετακίνηση του ενός ή του άλλου ως προς μια άποψη. Και γενικά θεωρώ ότι όλοι μας προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στην αντικειμενική πραγματικότητα.Rivers15 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 28, 2026 6:45 pmΔεν βρισκω το λογο για να κανουμε καποιου ειδους αντιπαράθεση για το γεγονος πως εγω πιστευω οτι θα ερθει PG και εσυ πιστευεις το αντιθετο. Αυτο ειναι ήδη χαζο απο μονο του. Η μονη αντιπαράθεση που υπάρχει ειναι γιατι εχεις σκαλώσει και θελεις ντε και καλά να σταματήσω να το γράφω.![]()
Διαφορετικά, μπορώ να λέω και εγώ ότι θα πάρουμε πεντάρι και ας έχουμε τέσσερα ήδη και να το γράφω δέκα φορές την μέρα. Ποιο το νόημα;
Η χτες πχ με τον Redemperor να γράφω εγώ ότι δεν ήταν φουλ και ο Red ότι ήταν και να απαντάμε ο ένας στον άλλο όλο το βράδυ για το αν ήταν ή δεν ήταν φουλ.
Οπως σου είπα, σέβομαι την άποψη σου, αλλά με ενοχλεί που την επαναλαμβάνεις κάθε τρεις και λίγο. Αμα το έκαναν όλοι αυτό κάπου θα χανόταν ο διάλογος και θα γράφαμε σελίδες επί σελίδων ατέρμονα.
-
Jeight

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Kobe
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
- Προειδοποιήσεις:
4
Ο Μπαρτζωκας αν δει κενα στην αμυνα που δεν φτιαχνουν με τιποτα θα τα καλυψει. Παντα μα παντα ηταν προπονητης που εδινε εμφαση στην αμυνα τις τελευταιες 5 σεζον μονο μια δεν ημασταν μεσα στις 5 καλυτερες αμυνες.
Και αυτος φανταζομαι θα προτιμουσε να μην χρειαστει αλλον γκαρντ αλλα ξερει οτι εχουμε ουσιαστικα εναν παικτη που να πλησιαζει το περιβοητο point of attack defense στο αντιπαλο χειριστη που ειναι ακρογωνιαιος λιθος στν συγχρονη αμυνα.
ΜΗν το υποτιματε προπερσι ειχαμε γουοκαπ-γκος, περυσι Ντιλικινα-Γουοκαπ, 2 τοπ αμυντικα διδυμα στην περιφερεια. Φετος ειμαστε μονο με Μακινταιρ και ο δολιος πρεπει να οργανωνει και μπροστα. Δεν ειναι απιθανη ακομα μια προσθηκη μετα του 3-4
Και αυτος φανταζομαι θα προτιμουσε να μην χρειαστει αλλον γκαρντ αλλα ξερει οτι εχουμε ουσιαστικα εναν παικτη που να πλησιαζει το περιβοητο point of attack defense στο αντιπαλο χειριστη που ειναι ακρογωνιαιος λιθος στν συγχρονη αμυνα.
ΜΗν το υποτιματε προπερσι ειχαμε γουοκαπ-γκος, περυσι Ντιλικινα-Γουοκαπ, 2 τοπ αμυντικα διδυμα στην περιφερεια. Φετος ειμαστε μονο με Μακινταιρ και ο δολιος πρεπει να οργανωνει και μπροστα. Δεν ειναι απιθανη ακομα μια προσθηκη μετα του 3-4
- eddiedimitris

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Galis
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
1)Ο Ντανστον πιθανότατα για κάνα δεκάλεπτο άνετα μπορεί να παίξει εξαιρετική άμυνα πάνω σε καλά σεντερ....
2)Χεζονια παικταράς αλλά δε στέκει να έρθει είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγο τρόπου παιχνιδιού.
3)Ο Ντιαλό θα κολλούσε πάρα πολύ αλλά νομίζω είναι πολύ δύσκολο.
Υ.Γ.Εχει κολλήσει το μυαλό μου στο λίγο άτσαλο τρόπο που έφυγε ο Ντανστον ( πχ ο τρόπος που έφυγε ο Χαντερ ήταν ιδανικός.)και επίσης η φάση του τραυματισμού του Γιάνγκ που στην ουσία τελείωσε η καριέρα του
2)Χεζονια παικταράς αλλά δε στέκει να έρθει είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγο τρόπου παιχνιδιού.
3)Ο Ντιαλό θα κολλούσε πάρα πολύ αλλά νομίζω είναι πολύ δύσκολο.
Υ.Γ.Εχει κολλήσει το μυαλό μου στο λίγο άτσαλο τρόπο που έφυγε ο Ντανστον ( πχ ο τρόπος που έφυγε ο Χαντερ ήταν ιδανικός.)και επίσης η φάση του τραυματισμού του Γιάνγκ που στην ουσία τελείωσε η καριέρα του

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο