Euroleague 2026-27, Round 4 :Olympiacos Piraeus - Efes

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Οκτ 10, 2026 1:37 am

Redoctor_33 έγραψε: ↑
Σάβ Οκτ 10, 2026 1:36 am
Άμα μας διώξει η ΑΕΚ θα μας δεχτεί ο ΔΠΓ στο ΟΑΚΑ; Ανταμοιβή για Λεσορ κιόλας που ήμασταν καλοί χριστιανοι
αφου δεν σας αρεσει το γκλας φλορ :mrgreen:

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2026 1:43 am

Το συνηθίσαμε. Αποτι λένε κιόλας το σεφ τηγάνι θα παραμείνει. Εγώ στηρίζω ΟΑΚΑ

Leo_98

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Οκτ 10, 2026 2:13 am

Δύο πρόσωπα η ομάδα σήμερα, κακή στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο με εντελώς άναρχο μπάσκετ, σαφώς βελτιωμένη στο δεύτερο με αρκετή ένταση στην άμυνα και καλές συνεργασίες επιθετικά.

Επιτέλους μία καλή εμφάνιση από Ταιρίκ.
Μοντέρο, ΜακΙντάιρ ανέβηκαν αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ θετικός και πάλι ο Εντζάι.
Σάσα και κυρίως Ντόρσεϊ στα ρηχά.

Leo_98

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Σάβ Οκτ 10, 2026 2:37 am

yawn.brigade έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 09, 2026 11:18 pm
σε πόσο καιρό άραγε θα ακουστεί η φράση "playmaker ρακέτας" για τον Εντζάι; :P

την περίμενα καλύτερη την ομάδα σήμερα, νομίζω ήταν επιθετικά από τα πιο άναρχα παιχνίδια μας ενώ και στην άμυνα δεν είναι ότι βγάλαμε μάτια απλά υπήρξε μια έξτρα ένταση παραπάνω. να που κάνει καλό το να μη παίζεις μέρα παρά μέρα τελικά.

πείτε εντυπώσεις από Sunel όποιος πήγε.
Εμένα μου άρεσε αρκετά η Sunel.
Μπασκετικό γήπεδο με πολύ καλή ακουστική και καθαρή οπτική επαφή με όλα τα σημεία του παρκέ.
Δεν ξέρω πως φάνηκε από την τηλεόραση, πάντως από κοντά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία!

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2026 9:09 am

Leo_98 έγραψε: ↑
yawn.brigade έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 09, 2026 11:18 pm
σε πόσο καιρό άραγε θα ακουστεί η φράση "playmaker ρακέτας" για τον Εντζάι; :P

την περίμενα καλύτερη την ομάδα σήμερα, νομίζω ήταν επιθετικά από τα πιο άναρχα παιχνίδια μας ενώ και στην άμυνα δεν είναι ότι βγάλαμε μάτια απλά υπήρξε μια έξτρα ένταση παραπάνω. να που κάνει καλό το να μη παίζεις μέρα παρά μέρα τελικά.

πείτε εντυπώσεις από Sunel όποιος πήγε.
Μπασκετικό γήπεδο με πολύ καλή ακουστική και καθαρή οπτική επαφή με όλα τα σημεία του παρκέ.
Δεν ξέρω πως φάνηκε από την τηλεόραση, πάντως από κοντά η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία!
Μήπως τελικά καλύτερη έδρα από σεφ;

Άβαταρ μέλους
Knoxville

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Οκτ 10, 2026 9:28 am

Redoctor_33 έγραψε: ↑
Σάβ Οκτ 10, 2026 9:09 am
Leo_98 έγραψε: ↑

Μήπως τελικά καλύτερη έδρα από σεφ;
Είναι ξεκάθαρα καλύτερο γήπεδο, δομικά να το πάρεις και μόνο.
Το ΣΕΦ είναι πιθανότατα μια απο τις χειρότερες έδρες/γήπεδα στην Ευρωλίγκα αν όχι η χειρότερη.

Άβαταρ μέλους
SbioTech

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Σάβ Οκτ 10, 2026 9:36 am

Για τα "χτυπημενα" της Θ7 δεν αξίζει σχολιασμός, μονο θλιψη.

Μπασκετικα τωρα. Το ξαναεγραψα την προηγούμενη εβδομάδα, να το συζητήσουμε λιγο θα ήθελα.

Γράφουμε για κακιστη αμυνα. Να δούμε λιγο τι είδους "κακη" άμυνα παίζουμε;

Εγω δεν βλέπω συστημική προβληματική αντίδραση. Αντίθετα βλέπω μια "βαρεμαρα" στη weak side ή στις close out αντιδράσεις, που "κακομαθημενα" ο οποίος παικτης δεν βγαίνει καν (οχι δεν βγαίνει σωστα) με συνέπεια τα ελεύθερα τριποντα και drive.

Κοινώς δεν βλέπω δομικό ζήτημα αλλα ζήτημα διάθεσης. Που οκ, αρχή σεζόν είναι και καταλαβαίνω το να μην σκίζονται. Αλλα μου φαίνεται περίεργο οτι μες τους λουφαδορους είναι πρωτοπαλλικαρο ο CMM που προκλητικά δεν βγαίνει να μαρκάρει στο τριποντο ουτε για τα μάτια του κόσμου.

Κατά τα άλλα δεν βλέπω προβλήματα που είχαμε παλιά λχ με τις αλλαγες, ισως επειδή δεν ειδα πολυ Μιλου φέτος, βλέπω πολυ αποτελεσματικο δυναμικο hedge out στα pnr με το 4αρι (απο Σασα κ Ντζαι).

Νομίζω ολο το πρόβλημα στο παθητικό έρχεται απο τα πολλα ελεύθερα τρίποντα που δίνουμε με την ως άνω συνθήκη. Και φεν ξέρω αν θα βελτιωθεί με παίκτη οταν είναι ξεκάθαρο θεμα νοοτροπίας.

Στο 2ο ημίχρονο η ομαδα μπήκε με διάθεση αμυντικη να μην παρει αιχμαλωτους και τελείωσε με παθητικό 66π

Τα βλέπω λαθος;

ΥΓ: ενω ο κάπτεν χθες εκανε ενα αξιοπρεπες σε πρώτη ανάγνωση παιχνίδι κανει τρομερή εντυπωση το +32 του Γουορντ σε 20λ vs -10 του Παπ σε 15λ. Εκει υπάρχει αμυντικά τρύπα και μια χαρά προσθήκη θα ηταν ο Ροντεν.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Σάβ Οκτ 10, 2026 9:46 am

SbioTech έγραψε: ↑
Σάβ Οκτ 10, 2026 9:36 am

Γράφουμε για κακιστη αμυνα. Να δούμε λιγο τι είδους "κακη" άμυνα παίζουμε;

Εγω δεν βλέπω συστημική προβληματική αντίδραση. Αντίθετα βλέπω μια "βαρεμαρα" στη weak side ή στις close out αντιδράσεις, που "κακομαθημενα" ο οποίος παικτης δεν βγαίνει καν (οχι δεν βγαίνει σωστα) με συνέπεια τα ελεύθερα τριποντα και drive.

Κοινώς δεν βλέπω δομικό ζήτημα αλλα ζήτημα διάθεσης. Που οκ, αρχή σεζόν είναι και καταλαβαίνω το να μην σκίζονται. Αλλα μου φαίνεται περίεργο οτι μες τους λουφαδορους είναι πρωτοπαλλικαρο ο CMM που προκλητικά δεν βγαίνει να μαρκάρει στο τριποντο ουτε για τα μάτια του κόσμου.

Κατά τα άλλα δεν βλέπω προβλήματα που είχαμε παλιά λχ με τις αλλαγες, ισως επειδή δεν ειδα πολυ Μιλου φέτος, βλέπω πολυ αποτελεσματικο δυναμικο hedge out στα pnr με το 4αρι (απο Σασα κ Ντζαι).
Στο πρώτο ημίχρονο πάντως έγιναν λάθος και οι περιστροφές μερικές φορές που βγήκαν προς αντίπαλο παίκτη στην περιφέρεια και άφησαν ελεύθερο όλο τον κεντρικό διάδρομο προς την μπασκέτα. Γενικά αυτήν την περίοδο και έλλειψη διάθεσης, τρεξίματος υπάρχει αλλά και δεν αντιδρούν σωστά σε πολλές περιπτώσεις. Λογικά θα πρέπει το τελευταίο να βελτιώνεται με τον καιρό.

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Οκτ 10, 2026 9:48 am

Θεμα spacing και αμυνας εχει η ομαδα. Η αμυνα σε ενα βαθμο θα φτιαξει αλλα για να γινει οπως περυσι θελει προσθηκη. Το spacing ειναι βαθυτερο χθες που Μοντερο/Ντορσει ηταν αστοχοι δεν σταυρωναμε τριποντο ουτε για δειγμα και αυτο συμβαινει γιατι δεν υπαρχει αλλος σουτερ ανω του 35% στην ομαδα εκτος απο 4 παικτες.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2026 10:11 am

shaq7 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 09, 2026 11:26 pm
Το γήπεδο γεμάτο φάνηκε πάντως και ακουστικά πολύ καλύτερο του σεφ
κι εγω αυτη την εικονα ειχα μου φανηκε πολυ μπασκετικο αυτο το γηπεδο .

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Σάβ Οκτ 10, 2026 10:14 am

fotis vlachopoulos έγραψε: ↑
Σάβ Οκτ 10, 2026 10:11 am
shaq7 έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 09, 2026 11:26 pm
Το γήπεδο γεμάτο φάνηκε πάντως και ακουστικά πολύ καλύτερο του σεφ
κι εγω αυτη την εικονα ειχα μου φανηκε πολυ μπασκετικο αυτο το γηπεδο .
Λέτε να υπάρχει ελπίδα να ισχύει ότι θα έρθουν κοντά οι κερκίδες; Ή έννοεί απλώς ότι θα προσθέσουν και χαμηλότερα άλλες:

Δηλώσεις Μπαρτζώκα: "Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, καθώς οι εξέδρες βρίσκονται πιο κοντά στο γήπεδο σε σχέση με το παλιό ΣΕΦ."

Άβαταρ μέλους
FabrizioOberto

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Σάβ Οκτ 10, 2026 10:16 am

Φίλος που πήγε μου μετέφερε πως ενώ το γήπεδο είναι πολύ ωραίο και μπασκετικό, στο πάνω διάζωμα πολλές σειρές έχουν περιορισμένη ορατότητα, ίσως επειδή προστέθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Σάβ Οκτ 10, 2026 10:21 am

ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι καναμε μετριοκακο παιχνιδι αν ακι στο δευτερο ημιχρονο δειξαμε λιγακι τι μπορουμε να κανουμε . βαλαμε 80 ποντους σε τρια δεκαλεπτα (κι εννια στο καταστροφικο δευτερο) με ασχημο τριποντο ενω επιτρεψαμε μολις 66 στον αντιπαλο αν και σε καποια σημεια δειχναμε να τους αφηνουμε να σουταρουν ανενοχλητοι. οι ψηλοι μας εξελισονται σε χαμαληδες πολυτελειας αφου μπορει να επειρναν το ενα επιθετικο ριμπαουντ μετα το αλλο τροφοδοτηθηκαν ελαχιστα ενω εδειχνε να υπαρχει η δυνατοτητα να καθαρισουμε το παιχνιδι απο το ζωγραφιστο. το Αφρικανικο πολεμικο ατι κινηθηκε στις παρυφες του νταμπλ νταμπλ (9 ποντους 8 ριμπαουντ ειχε αν δεν κανω λαθος) και φαινεται να εξελισσεται σε πολυτιμο εργαλειο . Ελπιζω με την παροδο του χρονου να αλλαξει καπως η αμυντικη διαθεση στην περιφερεια γιατι προς το παρον βλεπω πραγματακια που με εκνευριζουν αλλα δεν θελω να επεκταθω αφου νομιζω ('η τουλαχιστον ελπιζω οτι θα φτιαχνει αυτο το πραγμα αγωνα με τον αγωνα) . Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι εχουμε γινει καλοι κλεφτες αφου δεν θυμαμαι ποσες φορες οι παικτες μας πηραν τη μπουκια απο το στομα των αντιπαλων.

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Οκτ 10, 2026 10:41 am

Καρβουνιάρης έγραψε: ↑
Παρ Οκτ 09, 2026 11:22 pm
Πάντως τα ανεγκέφαλα ορκ της θύρας 7 έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Η ομάδα να είναι καλά να πληρώνει αποζημιώσεις:

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... -tis-sunel
Ρε παιδιά, τι κακό είπα και με ταράξατε στις κόκκινες φάτσες;;; :-? :-? :-?

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Οκτ 10, 2026 10:42 am

Χθες οι περισσοτεροι ηταν κακοι με εξαιρεση Τζοουνς, Εντζαι, Μακινταρι και ομως πηγαμε παλι στους 90 ποντους. Ειναι θετικο αυτο οτι και σε μετρια βραδια σχεδον ολων των επιθετικων χαρτιων σου εισαι σε αυτο το range.

Ντορσει απλα εκνευριστικος. Το ειχα πει οτι αν περιμενε η διοικηση μεχρι τον Νοεμβρη, Δεκεμβρη θα ειχε αρκετα καλες πιθανοτητες να κατεβει ο Ντορσει καθως ηταν πολυ δυσκολο να κανει αναλογη χρονια με την περσινη. Ειναι πολυ ευαλωτος πνευματικα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”