basket72 έγραψε: ↑Πέμ Οκτ 14, 2021 11:13 am
Hipster έγραψε: ↑Πέμ Οκτ 14, 2021 3:22 am
Ο Ολυμπιακος σημερα ηταν ομαδα φαιναλ φορ, οχι απο ποιοτητα αλλα απο attitude. Μολις παρει και εναν καλο ξενο εκει που πραγματικα λειπει και αφησει ο Μπαρτζωκας την τιμια μεν, αλλα αντιπαραγωγικη αποψη πως την πενταδα που με κρατησε στο παιχνιδι δεν την αλλαζω μεχρι να βγει ο ηλιος απο την δυση, τοτε θα παει και καλυτερα.
Γιατι μια χαρα ειναι η ψυχολογια, αλλα η τακτικη ειναι καλυτερη. Εκτος αμα το κραταει για το τελος της χρονιας. Η πενταδα που τελειωσε τον (κανονικο οχι την παραταση) αγωνα δεν ηταν η σωστη και φανηκε.
Ο Μαρτιν μπορει να εχασε ευκολα λει απ και μαλιστα σε φασεις που κανονικα τις τελειωνε με +1, αλλα στην αμυνα με αλλαγες βοηθησε οσο αλλος κανεις. Αλλα ουτε αυτος ουτε ο Λαρεντζακης δεν θα επρεπε να ειναι στην πενταδα στο τελευταιο λεπτο της κανονικης διαρκειας, αλλα ο Ντορσευ και ο Φαλ.
Συμφωνώ σε όλα, και δη στην αναφορά σου στην συμπεριφορά/μέταλλο του Ολυμπιακού, και θα ξαναπώ ότι βγαίνεις απολύτως μέσα (σε αντίθεση π.χ με μένα) σε αυτό που είχες πει αρχές Σεπτέμβρη ότι ο Μπαρτζώκας δεν θα πήγαινε για 6ο ξένο.
Επιπλέον, δεν χωράει και κάποιος ξένος (τώρα) γιατί η ομάδα ρολάρει όλη. Όλη όμως. Σε κάποια παιχνίδια περισσότερο ο ένας από τον άλλον- αυτό ναι.
Όμως ο 6ος ξένος (εφόσον είχαμε κοιτάξει να πάρουμε παίκτη που είναι εντάξει στη νοοτροπία και το "έχει¨να μπει για όσα λεπτά του ζητηθούν, είτε 7΄είτε 22΄) θα χρειαστεί σίγουρα στη διάρκεια της σεζόν. Στην καλή περίπτωση. Στην κακή (κλάσσικ Ολυμπιακός- νοσοκομείο

φάση) μπορεί και δυο.
Κι αυτό γιατί παίζει στα κόκκινα πίσω, κυριολεκτικά όμως. Έχω πολύ καιρό να δω τέτοιες άμυνες, όχι από τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά.
Για τον Ντόρσεϊ επίσης θα συμφωνήσω για το τέλος της κανονικής. Όπως και για τον Γουόκαπ στις αρχές της παράτασης προκειμένου να πάρει 2 ανάσες ο ΣΛούκας. Γιατί τόσες χρειαζότανε, ο Σλούκας ο οποίος έχει καλύτερη φυσική κατάσταση τώρα, από αυτή που είχε πριν 5 χρόνια. Και δεν το λέω μόνο επειδή γράμμωσε, αλλά γενικά από τον τρόπο που κινείται, από τον τρόπο που απορροφά τις συγκρούσεις.
Για τον Φαλ όμως μου φαίνεται λάθος, εκτός κι αν βλέπεις κάτι που δεν είδα εγώ στο τέλος (πολύ πιθανό αυτό στην περίπτωσή σου).
Εγώ π.χ στο χαμένο ριμπάουντ του Φαλ στο τέλος (κερδισμένο του Οριόλα περισσότερο, για να είμαστε δίκαιοι με τον Βαλενσιάνο) θα προτιμούσα τον πολύ καλό χθες Ζαν Σαρλ.
Όχι ότι κι ο Φαλ δεν πήγε πολύ καλά. Στο πρώτο και στο τρίτο μέρος όμως. Στην παράταση δεν ήταν εκεί. Γενικά ακόμα ψάχνεται ο Φαλ. Το βλέπεις κι από τις αντιδράσεις του στον πάγκο. Έτσι τον είδα και στην παράταση.
Είπα αντιδράσεις και πάγκο και θυμήθηκα τον Λαπροβίτολα να κοιτάει με το βλέμμα χαμένο- α)στις μπριζόλες της πατρίδας του; β) του είχε τελειώσει το "μάτε¨;γ) περίμενε πρόταση χειμωνιάτικη από το ΝΒΑ για τον Γιουκουμπάιτις ώστε να παίζει περισσότερο αυτός, όπως έγινε πέρσι με τον Καμπάσο;
* Από σένα την καταλαβαίνω και την αναφορά στο φάιναλ φορ, γιατί και δεν είσαι Ολυμπιακός και μιλάς μόνο μπασκετικά. ΑΛλά γενικά- κι επειδή στην Ελλάδα ζούμε, που η προσγείωση από την απογείωση απέχουν νανοσεκόντ- καλό είναι να το αποφεύγουμε αυτά, μετά τόσα χρόνια άκαπνοι ακόμα κι από πλέι οφ.