-Λοιπόν, τον Πασκουάλ* και πέρσι τον τρόλαρες συνέχεια.
Δεν ισχύει. Δείξε μου να δω, να πω mea culpa, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του απένειμα τα εύσημα.
Κι όχι η Ζενίτ, δεν χτίστηκε σε μια χρονιά. Πριν είχε τον Πλάθα, (κι αυτό κι αν τον τρολάρεις, αλλά δεν πάει, έτσι.
Είναι βαρετός, είναι άχρωμος, παίζει πάντα το ίδιο άνευρο, underachieving μπάσκετ. Δεν είναι τρολάρισμα, κριτική είναι. Είναι τόσο βαρετός που δε δίνει τροφή για τρολάρισμα.
Ο Ολυμπιακός χτίζει από την προπερασμένη χρονιά (όταν ο Μπαρτζώκας αντικατέστησε τον Κεμζούρα).
Ε καλά κι ο Παναθηναϊκός αν πετύχει του χρόνου θα λέμε ότι η φετινή χρονιά ήταν μέρος της οικοδόμησης, γιατί βελτιώθηκε ο Παπαγιάννης, πήρε χρόνο ο Ματζούκας κλπ.
Εσύ λες σε άλλο χθεσινό σου σχόλιο (που ήταν η αφορμή να σου γράψω ) ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι "πρόκληση για έναν παίκτη, μιας και θα θέλει να επιστρέψει στους τίτλους". Δηλαδή του χρόνου θα μπορεί να είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό που θα μπαίνει στην 4τη του χρονιά (της νέας του εποχής).
Δε βρίσκω σύνδεση ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη πρόταση, δεν κατάλαβα το επιχείρημα. Είπα ότι είναι πρόκληση να πας σε ομάδα που είναι στα κάτω της και κάνει προσπάθεια να επανέλθει. Αν "θα" μπορεί να είναι
καλύτερος δεν το είπα. Αλλά είμαι πχ ο Καλάθης, έτσι κι αλλιώς θα επιστρέψω Αθήνα κάποια στιγμή, ναι μου κάνει κλικ να είμαι μέρος μιας αναγέννησης.
Για ένα 70% που διαρκώς θα φτωχοποιείται
Το ακούμε τουλάχιστον 100 χρόνια αυτό και συμβαίνει το αντίθετο, μαθηματικά εποδείξιμο. Αν το θες και με στατιστικά, ιδού:
Αλλά είναι άλλη συζήτηση αυτή, σε άλλο κομμάτι του φόρουμ.
- Εγώ στεναχώρια είδα στους Παναθηναϊκούς (απόλυτα εύλογο) η οποία ήταν η μαγιά για να περάσουν στον υπερενθουσιασμό (κι εσύ μαζί) της χθεσινής μέρας με Τσάβι, Νικ. Χεζόνια και δεν ξέρω ποιον άλλον.
Ρε συ συζήτηση κάναμε, θεωρητική και για πλάκα. Υπάρχει μια προοπτική (ελπίδα; φρούδα; μπορεί) ότι θα αυξηθεί το μπάτζετ και κάπως έτσι συζητάει ο κόσμος πώς θα μπορούσαν να ξοδευθούν τα έξτρα χρήματα που ανακοίνωσε ο "μαρμαρωμένος ιδιοκτήτης", δε θυμάμαι ποιος του το έβγαλε αυτό το παρατσούκλι, αλλά ήταν εξαιρετικό. Τώρα υπερνθουσιασμό λες και έγινα καλά ή βγήκαν οι φίλοι μου από τα κρατητήρια βασανιστηρίων, όχι δεν έχω. Παίζει να έχουμε περισσότερα λεφτά στο μπάκσετ, πώς θα τα ξοδεύατε είναι η φάση, σίγουρα είναι πιο ευχάριστη συζήτηση από το "θα βγούμε προτελευταίοι ή τελευταίοι";
Το θέμα με το μπάτζετ δεν θα έπρεπε να περιμένεις να το δεις;
Ναι φυσικά. Περιμένω, δεν έχω δέσει κόμπο τίποτε.
Ιδίως εσύ που μόλις χθες και προχθές έλεγες διαρκώς ότι ο Δ.Γ άλλα λέει και άλλα κάνει ( με άλλα λόγια, ωστόσο αυτό ήταν το "ρεζουμέ" σου).
Βρε δεν τον πιστεύω ούτε όταν λέει τι μέρα είναι, λέμε. Ούτε ΜΕρσεντές δεν πιστεύω ότι οδηγεί, που λέει ο λόγος.
Π.χ το μπάτζετ μπορεί να πάει σε άλλα επιπεδα με μια πώληση Παπατζόν και στη συνέχεια να μείνετε με έναν καλό Έλληνα. Και σε φάση που δεν παίζει ούτε ένας ελεύθερος καλός Έλληνας. Ας περιμένετε πρώτα και για το μπάτζετ.
Γιατί να περιμένουμε; Μην πέσουμε έξω και πέσει το χρηματιστήριο ; Συζήτηση κάνουμε επί των μεταγραφών τώρα που δε θα δούμε ματς μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Μπορεί να γίνει κι αυτό που λες. Επιπλέον τώρα είναι η εποχή των μεταγραφών, ώρα μεταγραφολογίας. Αυτό που στο φόρουμ τα τόπικ των μεταγραφών είχαν περισσότερη κίνηση από αυτά των αγώνων εν μέσω σεζόν, ποτέ δεν το κατάλαβα.
Πέρσι τέτοιες εποχές το κλίμα εδώ ήταν ότι κρατάτε και Πάπι, και Νέντο και Χεζόνια και Μήτογλου.

Κι ότι πάτε για Λορένζο, Χέρβεϊ κλπ
Καλά πήγε αυτό.
-* Πάμε λίγο στον ΠΑσκουάλ και στην περίφημη σειρά με την Μπαρτσελόνα που όπως λες είχε κι άλλους παράγοντας (εξωγενείς) που την βοήθησαν. Κι όντως είχε αλλά στο προτελευταίο παιχνίδι. Το πιο πιιθανό ήταν ότι κι εκείνο να έχανε, θα είχε τον πρώτο λόγο στο τελευταίο ως σαφώς καλύτερη ομάδα από εσάς.
Είναι εικασία αυτό που κάνω, αλλά στηρίζεται στο μπάσκετ που βλέπω από το 1985 και δώθε. Η καλύτερη ομάδα σε μια σειρά (ή σε ένα τουρνουά) θα έχει πάντα τον πρώτο λόγο.
Σε κάθε περίπτωση είχατε παίξει στα όρια των δυνατότητων σας, είχατε όντως αδικηθεί από τους γκρι, κι ήταν δουλειά του προπονητή όλο αυτό.
Συμφωνούμε. Δεν ήταν απλώς δουλειά του κόουτςέγινε και outcoached ο ΠΑσκουάλ. Η μεγάλη πριονοκορδέλα έπεσε στο πρώτο ματς πάντως με το καλάθι και φάουλ που πήρε πίσω μόνος του ο θεούλης με τα γκρι να είναι το κερασάκι στην τούρτα.
¨Ομως, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε αυτούσιες τις σειρές κάθε χρονιάς για να δείξουμε πόσο καλός είναι ο ένας προπονητής ή ο άλλος.
Γενικώς ποιος είναι καλύτερος προπονητής όχι. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι κι ένας που ηττήθηκε κατά κράτος από τον άλλον σε σειρά "δε μπαίνει σε συζήτηση". Δεν μπαίνει σε συζήτηση, σε αγώνα μπήκε και έχασε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων. Ας παίξουν άλλη σειρά να πάρει ρεβάνς.
Κι εξηγούμαι: Η Μπαρτσελόνα που πετύχατε, ήταν ήδη στην κάθοδό της, (2 ήττες μέτρησε στο φάιναλ φορ που προκρίθηκε) και δεν μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση ούτε με τη Φενέρ (ιδίως αυτή) ούτε με τη Ρεάλ που αμφότερες σήκωσαν και κούπες εκείνες τις χρονιές.
Στη σειρά με τη Ρεάλ, που ήρθε κουτσή και χωρίς πλέι μέικερ, στο δεύτερο ματς ίσως είχαμε το πιο outcoaching παιχνίδι που έχω δει ποτέ στο ΟΑΚΑ. Ο Λάσο του έκανε πλάκα του Πασκουάλ. Και η κριτική στον Πασκουάλ πάντα εκεί ήταν, νομίζω ακόμη είναι ο ρέκορντμαν σε αποκλεισμούς με πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα.
Για το ματς με τη Φενέρ ευθύνη έχει και όλο το περιβάλλον στον Παναθηναϊκό (μαζί με τα ελληνικά ΜΜΜ) που τον είχαν χρίσει αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα σε ομάδα με καλύτερους παίκτες και τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία της διοργάνωσης.
Δεν φταίει κι ο Τσάβι σε αυτό;; Στο ότι δεν μάζεψε την ομάδα; Φταίει. ΑΛλά στον Παναθηναϊκό εκείνο ο Δ.Γ ασκούσε τεράστια επιρροή ακόμα, κι είχε παντού κόλακες.
Φαβορί δεν ήμασταν απέναντι σε εκείνη τη Φενέρ, ήταν σε μεγάλη άνοδο. Αλλά πάλι το κοουτσάρισμα ήταν κακό, αυτό κρίνω εγώ, όχι αν τους μάζεψε ή τους ξεμάζεψε ψυχολογικά, δεν ξέρω τι έλεγαν στα αποδυτήρια, ξέρω τι είδα τακτικά. Ήταν πολύ κακός για άλλη μια σειρά, όπως ήταν πολλές φορές στη Μπαρτσελόνα.
Ελπίζω να γίνει κουβέντα πάνω στα στοιχεία που παραθέτω
Ένα προς ένα απ' ό,τι βλέπεις.
και να έιμαστε λίγο πιο δίκαιοι με τις "¨σκούπες" που έφαγε τότε ο Τσάβι. Να κοιτάμε όλες τις παραμέτρους. Ακόμα κι όσοι δεν είστε υπέρ της διαλεκτικής.
Ποιος σου είπε ότι δεν είμεθα υπέρ της διαλεκτικής;
Εγώ είπα δυο πράγματα σαφέστατα:
- Ο Πεδουλάκης έφτασε πολύ πιο κοντά σε Φ4 από τον Τσάβι, fact
- Ο Πεδουλάκης στη μοναδική σειρά που συναντήθηκαν τον κέρδισε κατά κράτος, fact
- Ο Πεδουλάκης έφερε καλύτερους παίκτες από τον Τσάβι, και φαιναλφοράτους και με μπάτζετ της πλάκας, fact
- Το πρωτάθλημα του Πεδουλάκη με σκούπα με μειονέκτημα ήταν δυσκολότερο από του Τσάβι και για να σε προλάβω επειδή το είπες, όχι, δε θυμάμαι καμία διαμαρτυρία για τη διαιτησία, αντιθέτςω θυμάμαι το Μπαρτζώκα να λέει ότι το έχασαν δίκαια -και μπράβο του- ότι είχαν "αδειάσει" από το Φ4 και ότι τους επηρέασαν τα πρωτοσέλιδα περί ντοπαρίσματος.
Δεν είπα ότι είναι συνολικά καλύτερος προπονητής από τον Τσάβι. Αν ήταν, θα έβγαινε στην αγορά τώρα και θα του έδινε συμβόλαιο η Μπαρτσελόνα, που λογικά θα ονειρεύεται επιστροφή Τσάβι. Είπα ότι στον Παναθηναϊκό ήταν πιο επιτυχημένος κόουτς , ότι η καλύτερη χρονιά μετά Ζοτς ήταν επί Πεδουλάκη, ότι ο καλύτερος ρικρούτερ ήταν ο Πεδουλάκης. Άλλα προβλήματα έχει ο ΠΕδουλάκης (χοντρά μάλιστα) και γι αυτά δε βρήκε τις δουλειές που θα μπορούσε να έχει. Δικά του ήταν να τα λύσει, δεν τα έλυσε, θα δούμε πώς θα τα πάει ως τεχνικός διευθυντής, προσωπικά είμαι θετικός στην επιλογή του, θέλω να δω τον κόουτς που θα φέρει. Φοβάμαι ότι θα μείνουμε με το Σερέλη και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Που δεν κάνουμε ποτέ. Όχι εμείς, αυτός που πρέπει. Δεν έχουμε b;asimoyw λόγους ελπίδας, απλά ελπίζουμε για να μην απελπιζόμαστε, που λέει και το κουβανικό ρητό.