Αυτό ακριβώς έγραψα νωρίτερα...JohnnyPao έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 31, 2022 4:20 pmΤα είπες όλα! Προσυπογράφω!j-kidd13 έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 31, 2022 1:30 pmΤο καλοκαιρι εγραφα πως ο Ραντονιτς δεν ειναι κατι ιδιαιτερο,μετριος προπονητης,αλλα απο τις διαθεσιμες επιλογες δεν υπηρχε κατι που de facto θα επαιρνες ως καλυτερο,τουλαχιστον ηταν ενας προπονητης ευρωλιγκας,που ειχε παρουσιασει ομαδες δυσκολοκαταβλητες αν μη τι αλλο,με εμφαση στην καλη αμυνα. Πλεον η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να εχει ηδη φυγει, μαζι με τον τεχνικο διευθυντη. Αυτο το χαλι που ειδαμε και χθες, δεν μπορει να συνεχιστει. Δεν μου αρεσει καθολου το να αλλαζεις συνεχως προπονητες, ειμαι υπερ της πιστωσης χρονου και της υπομονης,καθως μαγοι δεν υπαρχουν για να κανουν με το καλημερα εντυπωσιακα πραγματα,ωστοσο κατι πρεπει και να βλεπεις,καποια δειγματα δουλειας,καποια δειγματα βελτιωσης,προοδου,ωστε να πεις οτι ναι,μπορει να μην εχουμε σταθεροτητα,να μην εχουμε παρει πολλες νικες,αλλά τουλαχιστον βλεπουμε οτι υπαρχει ενα πλανο,γινεται μια προσπαθεια,που με υπομονη και δουλεια μπορει να βγει κατι καλο.
Ε, ο Παναθηναικος του Ραντονιτς δεν εχει τιποτα απο αυτα. Μηδεν προοδος, μηδεν βελτιωση, εικονα κακιστη , ντροπιαστικες εμφανισεις, σχεδον σε ολα τα ματς κυνηγαμε με το καλημερα διαφορες 10 15 και 20 ποντων, η επιθεση του Παναθηναικου ειναι στατικη,καμια κυκλοφορια,καμια κινηση,ομαδικη λειτουργια για να βαλεις καλαθι δεν υπαρχει,στις πιο πολλες επιθεσεις η μπαλα μενει στα χερια των παικτων που κανουν σκοτωμενες επιλογες,η αμυνα που υποτιθεται ειναι το καλο σημειο του Ραντονιτς ειναι ανυπαρκτη, γενικα μετα απο 4 μηνες ο Παναθηναικος ειναι στο απολυτο μηδεν. Και αυτο ως επι το πλειστον ειναι ευθυνη του Ραντονιτς.
Μπορουμε να πουμε πολλα για τους παικτες,αλλα πρωτιστως η ευθυνη ειναι του προπονητη.
Εν τω μεταξυ ειδαμε αλλη μια φορα τον Φαλ να μην βλεπει τον Παπαγιαννη(και τον Γκουνταιτις).Οκ ο Φαλ δυσκολα παιζεται γενικα στην διοργανωση,αν παρει την μπαλα....το θεμα ειναι τι κανεις για να μην παρει την μπαλα ευκολα.Που ειναι η περιφερειακη αμυνα-η οποια ειναι ευθυνη του προπονητη-,να πιεσεις τα γκαρντ ωστε να μην εχουν την πασα στον Φαλ για ψωμοτυρι?
Συμπληρώνω και τα εξής. Το γνωρίζουμε όλοι ότι το βασικό θέμα ειναι η διοίκηση της ομαδας, που δεν ασχολείται, που δεν στηρίζει, που δεν κάνει υπομονή, που παρεμβαίνει στον σχεδιασμό του ροστερ, που που που... Έχω κουραστεί να ακούω στον ΠΑΟ πως δεν φταίει ο κοουτς για το ροστερ γιατί δεν διάλεξε εκείνος τους παιχτες. Οκκ το ξέρουμε αυτο οτι γινεται, ο επόμενος κοουτς πρεπει να πατήσει ποδι, αν δεχθεί να του κάνουν άλλοι τις μεταγραφές, μετά αναλαμβάνει και την ευθύνη. Με τον DPG παντως δεν πρόκειται να ξεμπερδεψουμε σύντομα, τα ειδαμε και όσο είχε παρκάρει, τα ειδαμε και τα βλέπουμε και όσο βάζει λεφτα. Να δούμε τι μπορεί να βελτιωθεί όμως σε ρεαλιστικο επίπεδο στον παο του DPG. Για αρχή το προπονητικό επιτελείο, ο Ραντονιτς, ο Πεδουλακης κι ο Βοβορας πρεπει να φύγουν. Οχι επειδη είμαστε 15οι, ούτε επειδη δεν θα μπούμε 8αδα ή θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Πρεπει να φύγουν επειδη 20 χιλιάδες κόσμος πλήρωσαν εισιτηριο και γέμισαν το γήπεδο για να δουν το χθεσινό αίσχος!!! Πρεπει να φύγουν επειδη Γεναρη μήνα δεν υπάρχει καμια βελτίωση, κανένα σημάδι που να δείχνει πως κατι παει να γινει... επειδη αυτο που παιζει η ομαδα ΔΕΝ ειναι μπασκετ!
Δέχομαι να μείνουν επειδη δεν υπάρχει ικανός αντικαταστατης, γιατί το καλοκαίρι ίσως υπαρχει διαθέσιμος ο Τσαβι ή ο Τρινκερι και τώρα ο κανενας.. αλλα μόνο αυτός είναι ο λόγος να μείνουν.
Όσον αφορά την προπονητοφαγια που συζητάμε, ήμουν τελείως κατά στο να φυγει ο Πεδουλακης στη 1η του θητεία, επειδη ο Ντιπιτζης γουσταρε φαιναλ 4 με 8 μύρια μπατζετ. Ήμουν τελείως κατά στο να φυγει ο Ιβανοβιτς επειδη ο Ντιπιτζης του φόρτωσε την περίφημη ελληνοποιηση. Ήμουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατά στο να φυγει ο Πασκουαλ επειδη ο Ντιπιτζης του φόρτωσε τον Παππα με 800χιλ, τον Λασμε και τον Λαγκφορντ. Ημουν τελείως κατά στο να φυγει ο Κάτας που είχε δείξει ωραια δειγματα χωρίς να του δοθεί η παραμικρή ευκαιρία. Μειοψηφίες ζητούσαν να φύγουν αυτοί οι προπονητές και συγκεκριμένα αυτοί που είχαν επηρεαστεί απτην ιδιοκτησία της ομαδας και δεν μπορούσαν να ξεχάσουν το ένδοξο παρελθόν μας, τωρα ο κόσμος του ΠΑΟ πατάει περισσότερο στη γη, δεν ζηταμε τον ουρανό με τα άστρα απο εναν κοουτς αλλα τα βασικα. Τα βασικα αυτά δεν τα προσέφεραν ούτε ο Πεδουλακης στις επόμενες θητείες του (ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ) , ουτε ο Πριφτης (που είναι της ίδιας σχολης) και φυσικα ούτε ο Ραντονιτς (ο Μαυροβουνιος Πεδουλακης). Για Βοβορα δεν συζητάω καν...
Το ροστερ σίγουρα δεν είναι τέλειο, εχει καλούς παιχτες που ομως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, δεν ειναι όμως σε καμια περίπτωση για την εικόνα που παρουσιαζουμε εδώ και τόσο καιρό!
Όταν δέχεσαι να σου επιβάλλουν πρόσωπα και καταστάσεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να επωμιστείς ευθύνες που πιθανόν να μην σου αναλογούν. Αυτό επέλεξες όμως...
Στο δια ταύτα, να μην φυγει κανεις.
Γιατί;
Διότι:
1) Έτσι γινόμαστε μη θελκτικος εργοδότης.
2) Γίνονται ήρωες στα μάτια κάποιων οι απερχόμενοι.
Το έγραφα και πέρυσι με τον Πριφτη...
Να κάτσει μέχρι τέρμα ο προπονητής. Όλη τη σεζον. Κι ας βγούμε τελευταίοι. Δεν με απασχολεί. Που ξέρεις... Μπορεί να πάει καλύτερα στο δεύτερο μισό.
Αλλά να το γραψει και το δικό του βιογραφικό πως την τάδε σεζόν με τον Παναθηναϊκό είχε την δείνα πορεία.
Κατά την γνώμη μου αυτό είναι το δίκαιο για όλους.
Το αντέχουμε όμως (διοίκηση, φίλαθλοι, παίχτες, τεχνικό επιτελείο);...
Προσωπικά αυτό θα ήθελα. Στο τέλος ο λογαριασμός και ο καθένας να αναλάβει αυτό που του αναλογεί. Όλοι όμως.
Γιατί η διοίκηση επιλέγει τον προπονητή κι αυτός με την σειρά του τους βοηθούς του και τους παιχτες. Απλό είναι.