Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Σεπ 20, 2025 1:39 pm

JohnnyPao έγραψε:
Σάβ Σεπ 20, 2025 12:15 pm
Αρκετά περίεργος, αν όχι προβληματικός, ο καλοκαιρινός μεταγραφικος σχεδιασμός του κόουτς Β φέτος. Αριθμητικά έχει φτιάξει ποδοσφαιρικο ροστερ και παρολα αυτά λείπουν σημαντικά στοιχεία από το σύνολο, απαραίτητα για να φτάσετε μακριά. Επιπλέον, βλέπουμε αρκετές δυάδες παιχτών με ολόιδια χαρακτηριστικά που τρακαρουν μεταξύ τους, έχουμε για τον ίδιο ρόλο Λαρεντζάκη και Νετζηπογλου, επίσης τους Χολ και Αντετοκούμπο που είναι σχεδόν ο ίδιος παίχτης και τέλος τους Μακισικ και Λι που επίσης έχουν παρόμοιο playing style. Από πέρσι υπάρχουν και δύο ίδια 4αρια που ήταν κι αυτό ένα θέμα. Περίεργα όλα αυτά γιατί στο μυαλό μου είχα τον Μπαρτζώκα ως έναν εξαιρετικό recruiter.

Όσον αφορά τωρα το τι λείπει, σίγουρα χρειάζεται ένας γκαρντ που ναι μεν θα δίνει ασφάλεια τις βραδιές που ο Εβανς δεν θα είναι διαθέσιμος, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και χώρος, ώστε να μπορεί ο Κιναν να αναπνέει, φαίνεται πως ο κόουτς Β σκοπεύει να βασιστει πάνω του. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν χωράνε δύο παίχτες στη περιφέρεια, ακόμα κι ένας να ρθει, θα πρέπει να φύγει δανεικός ο Λι. Στους ψηλούς από την άλλη τις βραδιες που θα απουσιάζει ο Μιλουτινοφ, δεν ξέρω ποιος από εσάς θα νιώθει ασφάλεια με το δίδυμο Χολ - Κώστας. Χρειάζεται κι εκεί παίχτης που ιδανικά όμως να κατεβαίνει και στο "4", τέσσερεις σεντερ που παίζουν μόνο μια θέση είναι υπερβολή και εκτός αυτού θα δίνει και μια διαφορετική διάσταση στα 4αρια σας, κάτι που έχετε να δείτε από τότε που έφυγε ο Zan Charles.
Περίεργος ναι, προβληματικός όχι.

Τα καλά.
Αναβάθμιση θέσης τρία με μια underrated μεταγραφή , Ward, και τον εξαιρετικό Παπανικολάου να παίζει πλέον στις φυσιολογικές του τιμές χρόνου και όχι βασικός. Συν Μακισικ ως τρίτος που καλύπτει κάθε τρύπα από το 3 και κάτω.

Αναβάθμιση αθλητικοτητας στην θέση σέντερ με Χολ και Αντετοκούμπο ενώ κράτησε τον τρίτο καλύτερο σεντερ της Ευρωλίγκας όπου τον ήθελαν ομάδες με καλύτερες προτάσεις, τον Μιλου.

Ανανέωση Φουρνιέ με καλύτερες αποδοχές και ορισμού του ως ηγέτη στα γκαρντ, κάτι το οποίο έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Προσθήκη Ελλήνων για το μέλλον Νετζηπογλου, Καραγιαννίδη, οι οποίοι προφανώς δεν είναι έτοιμοι για το φέτος, ή μπορεί και να είναι καθώς μαθαίνουμε ο Νετζηπογλου είναι δουλευταρας. Δεν βρίσκω αλληλοκαλυψη Λαρε και Όμηρου. Μπορούν να παίξουν μαζί στο 2-3 στο στυλ Μπαρτζώκα στην Α1.

Πάμε στα περίεργα.
Ενώ διαφαινοταν ότι η αναβάθμιση σε χρόνο του Εβανς και του Ντόρσεϊ θα έδινε περιθώριο για εύρεση παίκτη από κοψίματα , καλύπτοντας την φυγή Γκος, Βιλντοζα, Μητρουλονγκ , αυτήν την στιγμή έχουμε μόνο έναν πλειμακερ που δεν είναι 100% υγιής. Για αυτό αν δεν προστεθεί παίκτης μέχρι το ξεκίνημα της Euroleague το δίδυμο Γουοκαπ Λι θα τα θαλασσωσει και θα δούμε την μπάλα να την κατεβάζει ο Φουρνιέ και ο Ντόρσεϊ.

Υπάρχει θεματακι στον άσο. Αλλά όπως είπες. Με Λι δανεικό δημιουργούμε χώρο για βασικό παίκτη με καλό συμβόλαιο που θα κλείσει αυτήν την αρρυθμία. Αν δεν είναι σίγουροι για Εβανς τότε θα έρθει και 2ος;;;; Μεγάλο ερωτηματικό.

Η προσθήκη ψηλού από τα κοψίματα δεν επείγει. Μπορούν μέχρι τον Νοέμβριο στα κοψίματα να στηρίξουν την θέση οι τρεις που έχουμε. Για επίπεδο πρωταθλητισμού Ευρωλίγκαςς απαιτείται όπως είπες αναβάθμιση πίσω από τους πιθανούς τραυματισμούς του Σέρβου.

Δεν βρίσκω κενό αθλητικοτητας στο 4 με τον τρόπο που το λες. Έχουμε δύο εξαιρετικούς σουτέρ στο 4 που αν είχαν την αθλητικοτητα που περιγράφουμε θα έπαιζαν ΝΒΑ. Και επειδή προφανώς δεν διώχνεις κανέναν από τους δύο γιατί αμέσως θα είναι το τοπ όνομα της free agent αγοράς, τους καλύπτεις στην πεντάδα με αθλητικοτητα στις άλλες θέσεις.

Ποδοσφαιρικο ρόστερ ως χαρακτηρισμός δεν συμφωνώ. Αλλά επειδή θα μας πάει στην χθεσινή μας συζήτηση για το πόσους χρειάζεται μια ομάδα μέσα στην χρονιά δεν θελω να ξαναπούμε τα ίδια. 16 παίκτες ο μαγικός αριθμός.

Αυτά τα λίγα και συγνώμη αν κούρασα.
"Φέρτε παίκτη από την λίστα Μπέρι " το μότο του φετινού καλοκαιριού :drunk:

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Σεπ 20, 2025 1:52 pm

Εμένα αυτός ο νταλανο πιο πολύ μου κάνει για ποιντ φοργουορντ παρά ποιντ γκαρντ.. απλά λογικά ακόμα περιμένουν τον Έβανς και παίρνουν έναν να παίζει 3 θέσεις ..

Πάλι αν δεν γυρίσει ο Έβανς να έχουμε έναν ασσο να απειλεί από το τρίποντο θα μας κλαίνε οι ρέγγες

Ενδιαφέρουσα περίπτωση πάντως είναι .. αλλά αν είναι να βαράει τούβλα και αυτός ..

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Σεπ 20, 2025 2:06 pm

Nταλάνο Μπάντον

Εικόνα

Εικόνα

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 2:38 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Σεπ 20, 2025 1:52 pm
Εμένα αυτός ο νταλανο πιο πολύ μου κάνει για ποιντ φοργουορντ παρά ποιντ γκαρντ.. απλά λογικά ακόμα περιμένουν τον Έβανς και παίρνουν έναν να παίζει 3 θέσεις ..

Πάλι αν δεν γυρίσει ο Έβανς να έχουμε έναν ασσο να απειλεί από το τρίποντο θα μας κλαίνε οι ρέγγες

Ενδιαφέρουσα περίπτωση πάντως είναι .. αλλά αν είναι να βαράει τούβλα και αυτός ..
Ο Βετάκης είπε ότι τον Νταλάνο τον θέλουμε για αντι - Λι. Επομένως ή θα πάρουμε και άλλον ή θα περιμένουμε τον Έβανς.

Εμένα μου φαίνεται πάρα πολύ καλή περίπτωση ο παίκτης. Καταρχάς διαφωνώ με όλους εσάς που γράφετε ότι μας λείπει scoring guard.

Έναν να κατεβάσει με ασφάλεια την μπάλα θέλουμε και να μπορεί να οργανώσει λίγο το παιχνίδι όταν λείπει ο Θωμάς. Να βγάλει καμία πάσα, να δώσει την μπάλα σωστά στους ψηλούς, να πάει προς το καλάθι..έχουμε να δούμε ένα σωστό μπάσιμο στην ρακέτα από τότε που έφυγε ο Σλούκας..ο οποίος ούτε τα πιο γρήγορα πόδια έχει, ούτε είναι elite σε αυτό.

Νομίζω ξεχνάτε ότι φέτος θα έχουμε Tyler time. Ο παίκτης πέρυσι ήταν non-factor, φέτος θα έχει σοβαρό ρόλο και χρόνο και θα τα μπουμπουναει τα τρίποντα του. Τώρα αν μπαίνουν είναι άλλο θέμα.

Του Νταλανο το 30κάτι για Ευρωλίγκα το αγοράζω. Ας βάζει τα ελεύθερα και να μην βρίσκει το κοτσάνι της ρακέτας όπως χτες ο Λι.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 2:44 pm

Ο άσσος μας πρέπει να οργανώνει και να έχει σουτ και προσωπική φάση .. αυτός είναι ο Έβανς αλλά αν θα παίξει ποτέ όπως ήταν είναι μυστήριο ..

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 2:45 pm

shaq7 έγραψε:
Ο άσσος μας πρέπει να οργανώνει και να έχει σουτ και προσωπική φάση .. αυτός είναι ο Έβανς αλλά αν θα παίξει ποτέ όπως ήταν είναι μυστήριο ..
Ε ο Νταλανο τικαρει τα δύο από τα τρία.

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Σεπ 20, 2025 3:03 pm

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντόρσεϊ από τους τελικούς και μετά είναι άλλος παίκτης, λες και ωρίμασε απότομα. Στην εθνική που τον έβγαζε ο Γιάννης μόνο του σπάνια τα έχανε. Πρέπει να βγάλει και ο Μπαρτζώκας συστήματα για να σουτάρει και όχι απλά να παίρνει την μπάλα και να το μπουμπουναει με κρεμασμένο παίκτη πάνω του.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 3:08 pm

Dimmitz έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Ναι αν δεν έχει σουτ δεν γίνεται δουλειά θα τον περιμένουν πίσω ..εντωμεταξύ οργανωτικά πρέπει να τον δούμε .. δεν νομίζω ότι είναι καν σε επίπεδο γκος

Σαν φιτ δεν μου κολλάει .. χίλιες φορές τον μορις

Σαν ψηλός λι μου δείχνει από τα βιντεάκια

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 3:32 pm

Ξεκίνησαν να γράφουν πάλι για ροζιερ στα Τουίτερ, μάλιστα το έχουν πάει ακόμα παρά πέρα ότι ο Μπαρτζώκας γι αυτό δεν έπαιρνε παίκτη γιατί περιμενε τον Τέρυ :drunk:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 3:42 pm

Λένε ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο τον τερι γιαυτο..αλλά νομίζω ότι ξέμπλεξε με τα στοιχηματικά οπότε δεν έχει νόημα να τον συζητάμε

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 3:57 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Σεπ 20, 2025 3:08 pm
Dimmitz έγραψε:

Ναι αν δεν έχει σουτ δεν γίνεται δουλειά θα τον περιμένουν πίσω ..εντωμεταξύ οργανωτικά πρέπει να τον δούμε .. δεν νομίζω ότι είναι καν σε επίπεδο γκος

Σαν φιτ δεν μου κολλάει .. χίλιες φορές τον μορις

Σαν ψηλός λι μου δείχνει από τα βιντεάκια
Ο ένας μας βρωμάει, ο άλλος μας μοιράζει, πάνω κάτω ότι γίνεται όλο το καλοκαίρι..

Άμα δεν λέγεται Μίσιτς, Ροζίερ άντε βαριά και Μπάτλερ δεν κάνει.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 4:03 pm

Κυριολεκτικά στο ίδιο ποστ λέω καλύτερα τον Μορις..

Πάντως όταν ψάχνουμε βασικό ασσο για ομάδα που θέλει την Ευρωλίγκα λογικό είναι να μας βρομάνε οι περισσότεροι ραντομαδες..Εδώ οι μισοί δεν θελανε τον μισιτς..

Το θέμα είναι ο μπαρτζωκας να επιλέξει έναν που να είναι αυτό που θέλει ..δεν είναι ότι θα μας ρωτήσει πριν τον πάρει

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 4:34 pm

Παντως αποσους εχω δει που τον ξερουν τον παικτη ποιντ φοργουαρντ τον λενε παρα ποιντ γκαρντ..Εμεις στο 2 και στο 3 δεν ειμαστε γεματοι και στο ασσο παμε μονο με τον γουοκαπ?

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Σάβ Σεπ 20, 2025 5:02 pm

Το να έρθει πάντως combo ασσόδυο που δε θα απειλεί από το τρίποντο, ε θα είναι μπασκετική αυτοχειρία.

Δεν γίνεται στο συγχρόνο μπάσκετ να μην έχεις εκεί έστω έναν παίχτη να απειλεί από μακρυά. Δε πα να γεμίσεις τις υπόλοιπες θέσεις με καλό σταθερό 3P σουτ (που εμείς streaky shooters ψυχολογίας έχουμε κυρίως στην ομάδα με εξαίρεση τη θέση 4 και τον Φουρνιέ, που και πάλι debatable είναι αυτά αναλόγως με το πως ερμηνεύουμε το streaky shoot), αν δεν απειλείς καθόλου από τον άσσο πάει το under σύννεφο και τόσο απλά κλείνουν όλοι οι χώροι στο γήπεδο.

Έχουμε ήδη τον Γουόκαπ που το παλικάρι μια χαρά κοντρολαρισμένος οργανωτής είναι και δυνατός αμυντικός, δεν υπάρχει καμία όμαδα ευρωλίγκας που θα του έκλεινε την πόρτα ως 2ο-3ο γκαρντ. Ο παίχτης που θα έρθει από μπροστά του πρέπει απαραιτήτως να σουτάρει αξιοπρεπώς, το λιγότερο. Ο Έβανς συμφωνώ να στηριχθεί 100% αλλά πρέπει ιεραρχικά να ξεκινήσει τελευταίος. Στην περίπτωση που γίνει το θαύμα και εκεί κοντά στον Ιανουάριο ο Έβανς πετάει, το βλέπουμε τότε το θέμα της ιεραρχίας.

ΥΓ. Μακάρι να γίνει και κάποιο θαύμα με scary-terry

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:

Σάβ Σεπ 20, 2025 5:05 pm

Και να υπήρχε μισή πιθανότητα να έρθει ο ροζιερ δεν νομίζω ότι θα ερχόταν με λιγότερα από 5 χαρτιά.

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”