Προημιτελικός - Ελλάδα vs Γερμανία
Συντονιστής: Captains
- j-kidd13
- Reactions: 1714
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν ειδα ολα τα παιχνιδια που εδειξε η ΕΡΤ,αλλα απο οσα ειδα, η Γερμανια επαιζε το πιο ωραιο μπασκετ.Θα ειναι δυσκολη αντιπαλος,απο την στιγμη που ο Βαγκνερ θα αγωνιστει,και εχει και το πλεονεκτημα της εδρας και του κοσμου. Τωρα για διαιτητικη ευνοια, που οι διαφοροι δημοσιογραφοι απο χθες,αναφερουν σε ενα ενδεχομενο, πιθανο μεν, αλλα και εμεις εχουμε την ατραξιον Αντετοκουμπο που πιστευω πως η διοργανωση θα ηθελε να τον δει να φτανει μεχρι τον τελικο,ειδικα αν προκειται να παιξει κοντρα στον Ντονσιτς.
2
2

-
- Reactions: 439
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Βάγκνερ είναι ακόμα πιο απαραίτητος από τον Babb. Γιατί οι Γερμανοί δεν μπορούν να καλύψουν την άμυνα του τελευταίου, και δεν φαίνονται να εμπιστεύονται τον Χολατζ ακόμα, λύνουν όμως αν χρειαστεί την εξίσωση της απουσίας του Babb με μεγαλύτερο χρονικό μερίδιο στους Σρεντερ, Λο και Ομπστ στο rotation των κοντών.
Με Βάγκνερ δεν είναι το ίδιο απλά τα πράγματα, αν δεν έπαιζε θα έμεναν μόνο με τον Γκιφάι στο 3, και μοναδική άλλη λύση πεντάδες με 3 γκαρντ και Ομπστ small forward, με προφανές αμυντικές εκπτώσεις στο 3 σε όγκο ύψος, αμυντικές βοήθειες, αλλά και μαρκαρίσματα μις-ματς. Χωρίς να ξεχνάμε ότι στα κρίσιμα σημεία κάποιων ντέρμπι του ομίλου τον κατέβαζαν και ως power forward. Κάνοντας πιο δύσκολο το μαρκάρισμα του, γιατί δεν είναι απλά παίκτης του 1 εναντίον 1, είναι και μπασκετμπολίστας που ολοκληρώνει φάσεις με διάφορες μορφές κοψίματων βοηθούμενος όχι μόνο από σκριν ψηλών, αλλά ακόμα και με screen του Σρέντερ.
Με Βάγκνερ δεν είναι το ίδιο απλά τα πράγματα, αν δεν έπαιζε θα έμεναν μόνο με τον Γκιφάι στο 3, και μοναδική άλλη λύση πεντάδες με 3 γκαρντ και Ομπστ small forward, με προφανές αμυντικές εκπτώσεις στο 3 σε όγκο ύψος, αμυντικές βοήθειες, αλλά και μαρκαρίσματα μις-ματς. Χωρίς να ξεχνάμε ότι στα κρίσιμα σημεία κάποιων ντέρμπι του ομίλου τον κατέβαζαν και ως power forward. Κάνοντας πιο δύσκολο το μαρκάρισμα του, γιατί δεν είναι απλά παίκτης του 1 εναντίον 1, είναι και μπασκετμπολίστας που ολοκληρώνει φάσεις με διάφορες μορφές κοψίματων βοηθούμενος όχι μόνο από σκριν ψηλών, αλλά ακόμα και με screen του Σρέντερ.
4
4

-
- Reactions: 32
- Προειδοποιήσεις:
0
O Βαγκνερ θα παίξει αλλά άγνωστο σε τι κατάσταση θα είναι. Η συμμετοχή του τελικά εάν δεν είναι στο 100% μπορεί και να ωφελήσει την εθνική σε άμυνα και επίθεση. Εγώ πάντως στο βίντεο είδα ότι δεν το πατάει και τελείως το πόδι.
Αλλά και να παίξει εννοείται πως μπορούμε να τους κερδίσουμε τι συζητάμε τώρα.
Αλλά και να παίξει εννοείται πως μπορούμε να τους κερδίσουμε τι συζητάμε τώρα.
0
- GK_23
- Reactions: 2524
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα videos από τη σημερινή προπόνηση των Γερμανών, κάποια και από Γερμανούς δημοσιογράφους. Ο Wagner έκανε μόνο running και shooting drills, δεν πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα. Το ίδιο και ο Weiler-Babb. Πάντως ο Wagner δείχνει να κινείται και να σουτάρει σχετικά άνετα, χωρίς να αισθάνεται ενοχλήσεις. Τώρα διάβασα και τις δηλώσεις του Herbert που είπε ότι θα αποφασίσουν αύριο τόσο για τη συμμετοχή των Wagner και Weiler-Babb όσο και του Voigtmann που είναι κρυωμένος και ήταν θεατής στη σημερινή προπόνηση. Στο ματς απέναντι στο Μαυροβούνιο ο Voigtmann έπαιξε παρόλο που ήταν ήδη άρρωστος.
Γνώμη μου είναι ότι θα παίξουν και οι τρεις, ακόμα και αν δεν είναι στο 100%. Έχω μια επιφύλαξη για τον Wagner επειδή το Orlando έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν στην εθνική Γερμανίας. Αλλά νομίζω ότι τελικά θα αγωνιστεί κανονικά.
https://www.sport24.gr/basket/eurobaske ... 55593.html
Γνώμη μου είναι ότι θα παίξουν και οι τρεις, ακόμα και αν δεν είναι στο 100%. Έχω μια επιφύλαξη για τον Wagner επειδή το Orlando έχει ανθρώπους που τον ακολουθούν στην εθνική Γερμανίας. Αλλά νομίζω ότι τελικά θα αγωνιστεί κανονικά.
https://www.sport24.gr/basket/eurobaske ... 55593.html
2
2

-
- Reactions: 439
- Προειδοποιήσεις:
0
Σε θέμα φίλαθλης συμπαράστασης οι Γερμανοί δεν συγκρίνονται σε φανατισμό σε σχέση π.χ με Βαλκάνιους Τούρκους Ιταλούς και Λιθουανούς, παρόλα αυτά τα πράγματα για αυτούς είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με το ευρωπαϊκό που είχαν κατακτήσει στην έδρα τους το 1993.j-kidd13 έγραψε: ↑Δευ Σεπ 12, 2022 2:45 pmΔεν ειδα ολα τα παιχνιδια που εδειξε η ΕΡΤ,αλλα απο οσα ειδα, η Γερμανια επαιζε το πιο ωραιο μπασκετ.Θα ειναι δυσκολη αντιπαλος,απο την στιγμη που ο Βαγκνερ θα αγωνιστει,και εχει και το πλεονεκτημα της εδρας και του κοσμου. Τωρα για διαιτητικη ευνοια, που οι διαφοροι δημοσιογραφοι απο χθες,αναφερουν σε ενα ενδεχομενο, πιθανο μεν, αλλα και εμεις εχουμε την ατραξιον Αντετοκουμπο που πιστευω πως η διοργανωση θα ηθελε να τον δει να φτανει μεχρι τον τελικο,ειδικα αν προκειται να παιξει κοντρα στον Ντονσιτς.
Χαρακτηριστικό για όσους γνωρίζουν την Γερμανική γλώσσα, είναι το παρακάτω αφιέρωμα για το Ευρωμπάσκετ του 1993, που αν και θα μπορούσε να είναι υποκειμενικό, δείχνει με εξαίρεση τον τελικό με σαφή τρόπο την ανεπαρκή υποστήριξη των Γερμανών στην Εθνική τους, αφού είτε δεν πήγαιναν στο γήπεδο, είτε έχαναν την μάχη της εξέδρας από τους εκάστοτε ομογενείς της αντιπάλου της Γερμανίας.
3
3

Στην φάση που είμαστε πλέον θα χρειαστούμε και άλλους παίκτες να βγουν μπροστά εκτός του Γιάννη αν θέλουμε να φτάσουμε στα μετάλλια.
Οκ ξέρουμε τι θα μας δώσει ο Γιάννης αλλά χρειάζεται να εμφανιστεί ο καλός Καλάθης, ο καλός Ντορσει και κυρίως ο καλός Σλουκσς. Χρειαζόμαστε το καθαρό μυαλό και το διάβασμα του Καλάθη (ο οποίος μας κράτησε στο πρώτο ημίχρονο με την Τσεχία) το instant scoring του Ντορσει και το καλό του σουτ ειδικά όταν οι αντίπαλοι παίζουν ταμπούρι στον Γιάννη (κάτι που έλειψε και πάρα λίγο να πληρώσουμε με Τσεχία) αλλα κυρίως τις ηγετικές ικανότητες του Σλουκα που στα μάτια μου παίζει ανέτοιμος, δεν πατάει καλά και κατά συνέπεια δεν έχει την αυτοπεποίθηση που του χρειάζεται. Χθες προς το τέλος έβαλε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο και κέρδισε φάουλ που ήταν βολές, αν ανέβει λίγο και αποτελεί σταθερό πόλο θα ανέβουμε επίπεδο.
Αν προσθέσουμε το hustle των Παπ έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι
Οκ ξέρουμε τι θα μας δώσει ο Γιάννης αλλά χρειάζεται να εμφανιστεί ο καλός Καλάθης, ο καλός Ντορσει και κυρίως ο καλός Σλουκσς. Χρειαζόμαστε το καθαρό μυαλό και το διάβασμα του Καλάθη (ο οποίος μας κράτησε στο πρώτο ημίχρονο με την Τσεχία) το instant scoring του Ντορσει και το καλό του σουτ ειδικά όταν οι αντίπαλοι παίζουν ταμπούρι στον Γιάννη (κάτι που έλειψε και πάρα λίγο να πληρώσουμε με Τσεχία) αλλα κυρίως τις ηγετικές ικανότητες του Σλουκα που στα μάτια μου παίζει ανέτοιμος, δεν πατάει καλά και κατά συνέπεια δεν έχει την αυτοπεποίθηση που του χρειάζεται. Χθες προς το τέλος έβαλε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο και κέρδισε φάουλ που ήταν βολές, αν ανέβει λίγο και αποτελεί σταθερό πόλο θα ανέβουμε επίπεδο.
Αν προσθέσουμε το hustle των Παπ έχουμε λόγους να είμαστε αισιόδοξοι
2
2

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς
Oι κανονισμοί του forum
Οδηγίες για ένα καλό post
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Oι κανονισμοί του forum
Οδηγίες για ένα καλό post
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
-
- Reactions: 824
- Προειδοποιήσεις:
1
Καλημέρα, για το σημερινό παιχνίδι της εθνικής μας, εχω να πω ότι την φοβάμαι την Γερμανία, αλλά πιστεύω θα κερδίσουμε. Δε νομίζω ότι οι Γερμανοί μπορούν να σφίξουν την άμυνα όπως οι τσέχοι. Ούτε πιστεύω ότι θα λείψει κάποιος απο τους 3 παίχτης τους. Θα παίξουν όλοι, και έτσι πρέπει να γίνει, και να τους κερδίσουμε και μέσα εκεί. Να είμαστε άξιοι νικητές, να κερδίσουμε μια πλήρης Γερμανία στην έδρα της.
Πρεπει όλοι οι παίχτες της εθνικής να ειναι με το μαχαίρι στα δόντια σήμερα, και πιστεύω έτσι θα συμβεί.Αν όντως συμβεί, οι πιθανότητες θα ειναι με το μέρος μας.
Πρεπει όλοι οι παίχτες της εθνικής να ειναι με το μαχαίρι στα δόντια σήμερα, και πιστεύω έτσι θα συμβεί.Αν όντως συμβεί, οι πιθανότητες θα ειναι με το μέρος μας.
0
-
- Reactions: 537
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Πιστεύω ότι απόψε είναι ο πρώτος τελικός για την Εθνική, η πρώτη φορά που - τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου - δεν κατεβαίνει ως φαβορί.
Οι Γερμανοί έχουν την έδρα, είναι πιο ξεκούραστοι, αλλά έχουν παίξει και αρκετά καλό μπάσκετ στους ομίλους.
Θεωρώ πως είναι 50-50 το παιχνίδι και θα χρειαστούμε και απόψε να βγουν κι άλλοι παίχτες μπροστά, εκτός του Γιάννη.
Περιμένω ανεβασμένους Σλούκα, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννη.
Οι Γερμανοί έχουν την έδρα, είναι πιο ξεκούραστοι, αλλά έχουν παίξει και αρκετά καλό μπάσκετ στους ομίλους.
Θεωρώ πως είναι 50-50 το παιχνίδι και θα χρειαστούμε και απόψε να βγουν κι άλλοι παίχτες μπροστά, εκτός του Γιάννη.
Περιμένω ανεβασμένους Σλούκα, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννη.
0
- kojito
- Reactions: 2698
- Αγαπημένη θέση: PF
- Προειδοποιήσεις:
0
Για να δούμε. Πολύ μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι. Οι Γερμανοί έχουν την έδρα, έχουν ψυχολογία και φαίνεται να αποδίδουν καλά και να παίζουν απελευθερωμένα όταν έχουν τον ρόλο του αουτσάιντερ (όσον αφορά την δυναμική). Απόψε θα χρειαστούμε τον Νικ να επαναλάβει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μια εμφάνιση σαν το πρώτο ημίχρονο προχτές, τον Σλούκα να συμμετέχει πιο ενεργά στην επίθεση και να είναι πιο σταθερός και όχι με μικρά ξεσπάσματα (το ίδιο και ο Dorsey). Οι Γερμανοί δεν έχουν τα βαριά πεντάρια που είχαν οι Τσέχοι, οπότε αυτό βολεύει αφ'ενος γιατί μπορούμε να βγάζουμε τον Παπαγιάννη στις αλλαγές όταν χρειαστεί και αφ'ετέρου επειδή μπορούμε θεωρητικά να δεχτούμε λιγότερους πόντους στο ζωγραφιστό αν είμαστε συγκεντρωμένοι.
1
1

- Reaper
- Reactions: 1879
- Αγαπημένη θέση: SG, Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Στην Ελλαδα υπαρχει μια αλλεργια στο "ειμαστε φαβορι" και μια αγαπη στο "σεμνα και ταπεινα". Δυσκολο το ενα, υπερβαση το αλλο, ε δε γινεται να παιζουμε συνεχως με τη Μεγαλη Βρετανια και την Κροατια.
Ειμαστε φαβορι και δεν υπαρχει κανενας λογος να ριχνουμε τον πηχη.
Εχουμε path που οτιδηποτε κατω του αργυρου μεταλλιου θα ειναι απογοητευτικο.
Ειμαστε φαβορι και δεν υπαρχει κανενας λογος να ριχνουμε τον πηχη.
Εχουμε path που οτιδηποτε κατω του αργυρου μεταλλιου θα ειναι απογοητευτικο.
2
2

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
- lefpan
- Reactions: 1919
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά, με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι τώρα, νομίζω πως σήμερα η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος.
Και ποιός θα (πούνε ότι) φταίει;
Όλοι πλην Γιάννη και αφών και Ιτούδη. Το ανάθεμα θα πέσει σε όλους τους άλλους.
ΥΓ: Μακάρι να κερδίσουμε και θα βγω πρώτος να παραδεχτώ το λάθος μου.
Και ποιός θα (πούνε ότι) φταίει;
Όλοι πλην Γιάννη και αφών και Ιτούδη. Το ανάθεμα θα πέσει σε όλους τους άλλους.
ΥΓ: Μακάρι να κερδίσουμε και θα βγω πρώτος να παραδεχτώ το λάθος μου.
3
1
1
1

I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
Till I was told to stand in one
-
- Reactions: 891
- Αγαπημένος παίκτης: Doncic
- Προειδοποιήσεις: