Euroleague Playoffs 2026: Valencia (2) vs Panathinaikos (7)

Συντονιστής: Captains

Αποτέλεσμα σειράς

Βαλένθια 3-0
3
3%
Βαλένθια 3-1
27
31%
Βαλένθια 3-2
16
18%
Παναθηναϊκός 3-0
5
6%
Παναθηναϊκός 3-1
15
17%
Παναθηναϊκός 3-2
22
25%

Σύνολο ψήφων: 88
Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 09, 2026 10:36 am

τουλουμπα έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 2:20 am
theodots έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 1:42 am

Το πρόβλημα είναι τα κολλήματα του Αταμάν. Δηλαδή σήμερα ο Καλαϊτζάκης δεν θα μπορούσε να μπει να παίξει λίγο ξύλο στον Μοντέρο που έκανε ότι ήθελε?
τον εβαλε προχτες και ειδαμε τι εγινε
με αυτα τα ηρωικα να τους πιασουμε στον υπνο να μας ανοιξει να τα βαζουμε κτλ δεν μπορει να προχωρησει η ομαδα

πρεπει να υπαρχει πλανο προπονητικη κατευθυνση και ενναλακτικα σχεδια για τα παιχνιδια
και αυτο υπηρχε μονο στο πρωτο παιχνιδι

δηλαδη εγινε το γνωστο που γινεται σε ολη την χρονια και απο περυσι
ενα καλο παιχνιδι και μετα καταρευση για 3-4-5
Εγώ το έχω πει εδώ και μήνες (μάλιστα είχα συζητήσει με τον kein επί αυτού) ότι στον αθλητισμό γενικότερα ομάδες τύπου γκαλάκτικος έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο game5, δεν προδικάζω τίποτα, αλλά ακόμα και αν περάσετε, ακόμα και αν πάρετε την κούπα, το μπάσκετ που παίζει η ομάδα του ΠΑΟ φέτος είναι αποκαρδιωτικό.

Αυτή η νοοτροπία του στυλ θα σας πάρουμε με τις φανέλες και η αδυναμία/ανικανότητα/βαρεμάρα του προπονητή να δουλέψει έστω και ένα play είναι καταδικαστική στο κορυφαίο επίπεδο.

Και όπως μάλλον θα αποδειχθεί σύντομα, ένας Ντέιβις δεν φέρνει την άνοιξη.

Αλήθεια ακόμα και να το πάρετε γιατί οκ 3 παιχνίδια είναι, με το μπάσκετ που παίζετε εγώ δεν θα ήμουν ευχαριστημένος.

Αυτή την διαφωνία έχω καιρό τώρα με τον shaq και μαζι σου ότι η κούπα είναι αυτοσκοπός και δεν μετράει τίποτα άλλο.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Μάιος 09, 2026 10:39 am

kein έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 9:50 am

Καλημέρα Θεοδόση μου.
Κοίταξε δεν λέω ότι δεν είναι καλό το υλικό, αλλά ότι δεν είναι συμβατό με το μπάσκετ που καλούμαστε να παίξουμε. Δηλαδή υπαρχει δομικό προβλημα που λύθηκε εν μέρει με την επιστροφή Λεσσορ και απόκτηση Χέιζ, όμως με ομάδες τέτοιου pace δεν μας φτάνει το υλικό και ποσοτικά για να βγουν οι χρόνοι σε τέτοιο τέμπο. Στο πρώτο ματς είμαστε ξεκούραστοι και αυτοί επειδή τους πιάσαμε στον ύπνο, αγχώθηκαν και τούβλαραν. Στο δεύτερο φάνηκε η αδυναμία μας, και η Βαλένθια επέβαλε το ρυθμό της, είχαμε όμως ακόμα δυνάμεις και λόγω της τρομερής ποιότητας επιθετικά που είχαμε (και λιγη τύχη) βάλαμε μεγάλα σουτ και φύγαμε με το διπλό. Όμως στην συνέχεια φάνηκε ότι οι αντοχές μας έφθιναν, εν αντιθέσει με της Βαλένθια, και τα ματς πήγαν κι αυτά στις τελευταίες κατοχές όχι γιατι ήταν τέτοια η εικόνα του ματς, αλλά γιατί κάναμε υπερπροσπάθεια.
Για να καταλάβεις, έχουν τρανταχτή αδυναμία στην άμυνα πικ εν ρολ, και η Βαλένθια είναι "διάβολος" σωστός σε αυτή την επίθεση. Για την άμυνα αυτή, θες ένα 5άρι να ξέρει και να εχει τα πνευμόνια να την τρέξει (κάτι σαν το κεβάριους χέιζ) και κοντούς να ξέρουν να την καθυστερήσουν. Ε μάντεψε, εμείς δεν έχουμε. Ο Ματίας είναι τίμιος αλλά δεν μπορεί να το κάνει για 40 λεπτά, και η αλήθεια είναι ότι και στα prime του δεν ήταν εξολοθρευτής σε τέτοιου τύπου άμυνα, στα σοβαρά ματς βέβαια λόγω ότι ήταν τέρας αθλητικό κορμί, έσφιγγε τα δόντια και έτρωγε παιδάκια!
Το έλεγα από την αρχή ότι δεν ήθελα με τίποτα την Βαλένθια, γιατί πίστευα ότι είναι η μόνη που σε σειρά δεν θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς πάω να επαληθευτώ.
Ο Αταμάν χθες δεν έκανε καθόλου καλό πρώτο δεκάλεπτο αλλά στην συνέχεια βρήκε ισορροπία, και δεν ήταν αυτός που έφταιγε αποκλειστικά. Αν δεις και γω στο πρώτο δεκάλεπτο γκρίνιαζα που δεν έβαζε τον Χουαντσο για χάρη του Οσμαν, όμως με εξέθεσε η συνέχεια. Και μου υπενθύμισε πόσα λίγα ξέρουμε εμείς οι απλοί θεατές, ακόμα κι αν έχουμε αγωνιστική ιστορία σε κατώτερες κατηγορίες του αθλήματος. Ο Οσμαν ήταν απαραίτητος γιατί η παγίδες που έκανε η Βαλένθια στον Ναν ήταν τόσο επιθετικές και ακαριαίες που ο Ναν δεν μπορούσε να βρει πάσα προς άτομο με καλό χειρισμό. Χθες αυτή η άμυνα, ίσως γιατί ήταν ματς χωρίς αύριο για αυτούς, παίχτηκε τέρμα επιθετικά, και ο ναν που δεν έχει τα σκιλς σε τέτοιου ειδους καταστάσεις, δεν μπορούσε να βρει παίχτη που να έχει καλο μπολ χαντλιν. Ήταν τέτοια η άμυνα που μπλόκαραν και τον σεκονταρι μπολ χαντλερ, και μοιραίως η μπάλα πήγαινε σε φορ. Αν δεις στο ματς της Τετάρτης ο Καλαιτζακης ήπιε θάλασσα από αυτά τα μαρκαρίσματα και ο Γκριγκόνις δεν μπορούσε με τίποτα. Το είδε και προτίμησε να ριξει (σωστά) τον τολιό στο παιχνίδι, και αυτά τα λεπτα που κέρδισε μας βοήθησαν στην συνέχεια. Δυστυχώς ο Γκράντ εκτός από κακός στην σειρά δεν έχει και τρομερές δυνατότητες σε οργάνωση, ενώ ο μόνος παιχτης που θα μπορούσε να ηρεμίσει το παιχνίδι, ο Σλούκας, ήταν τραυματίας. Ε πες ότι περαν των άλλων ήμασταν και άτυχοι.

Επειδή πάλι αράδιασα "σεντόνι", θα κλείσω λέγοντας ότι ο Αταμαν σίγουρα φέρει ευθύνη και θα κριθεί στο τέλος, όμως δεν είχε και το υλικό να παίξει σε αυτούς τους ρυθμούς (και για αυτό φταίει σίγουρα, για την στελέχωση) μια σειρά με τόσες κατοχές. Το 2-2 είναι απόλυτα δίκαιο, και πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι παίζει και ο αντίπαλος, όχι μόνο εμείς. Είδαμε μια επική μέχρι τώρα σειρά, ας την απολαύσουμε και μην μας δηλητηριάζει πάντα η έμμονη με την νίκη. Δεν γίνεται μόνο να κερδίζεις.

Πάμε να διεκδικήσουμε τι όποιες πιθανότητες στο game 5 και μετά τους σταυρώνουμε ή τους δοξάζουμε, κατά την προσφιλή βαλκάνια υπερβολή που έχουμε στο DNA μας βαθιά ριζωμένη :mrgreen: (βάζω κι εμένα μέσα) :mrgreen:
Μου θύμησες ένα απόφθεγμα που είχα διαβάσει κάποτε, το οποίο έλεγε: μπορεί ο απαισιόδοξος (βλ. απαισιόδοξους του φόρουμ) στο τέλος να είχε δίκιο αλλά μέχρι τότε ο αισιόδοξος έχει ζήσει καλύτερα και πιο ήρεμα.

Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Μάιος 09, 2026 10:41 am

Δεν είδα το ματς σε κανονικό χρόνο, πρώτα μπήκα εδώ να διαβάσω. Επειδή είδα πολλά άτομα να αναφέρονται στα μηδέν φάουλ στον Ναν, παρατηρούσα όλο το ματς τον ναν.

Η βαλενθια τον έχει παίξει εξαιρετικά, έχει φροντίσει να φύγει η μπάλα από τα χέρια του και σε ένα ματς που έχει πέσει βρομόξυλο ο ναν έχει φάει το λιγότερο.

Υπάρχουν μόνο δύο φάσεις, η μία στο τρίποντο που νομίζω ισχύει το high 5 rule, και μια άλλη σε μια διείσδυση που οκ το ακούω αλλά έχουν γίνει άλλες 40 φάσεις τέτοιες. Πιο πολύ ακούω γιατί δεν πήρε άλλες 6 βολές ο Γκαρντ, παρά γιατί είχε 0 ο Ναν.

Γενικά ο ΠΑΟ έπαιξε πολύ άσχημα και αν κρυφτεί πίσω από τις δικαιολογίες θα χάσει με τον ίδιο τρόπο και το g5

:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
theodots

junior
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 10:50 am

kein έγραψε:
theodots έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 1:42 am

Δεν συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόβλημα είναι το ότι το υλικό δεν μπορεί με την Βαλένθια. Ναι ΟΚ δεν μας ταιριάζει σαν ομάδα, αλλά και στο πρώτο ματς το κάναμε και σήμερα κυρίως από το 2ο δεκάλεπτο και μετά. Άμα έχουμε διάθεση για σκυλίσια άμυνα μια χαρά την κοντραρουμε. Απλά για να την παίξεις με τόση ενέργειας στην άμυνα θες πνευμόνια. Δεν σου λέω να την κρατήσεις στους 70 πόντους, αλλά μην παίζουν και ρολόι μόνοι τους...

Το πρόβλημα είναι τα κολλήματα του Αταμάν. Δηλαδή σήμερα ο Καλαϊτζάκης δεν θα μπορούσε να μπει να παίξει λίγο ξύλο στον Μοντέρο που έκανε ότι ήθελε?
Ο Σορτς επειδή έκανε το blooper εκεί με τα βήματα πρέπει να τον βάλεις 6,5 λεπτά σε όλο το ματς?
Ήταν σε τέτοιο πανικό που μέχρι και τον Τολιοπουλο θυμήθηκε μετα από κάτι μήνες και μάλιστα στην ίδια 5αδα με Μήτογλου. :shock:
Τον οποίο Τολιοπουλο τον πήρε στην θέση του Γκριγκονις....
Εντάξει για τον Ρογκαβόπουλο πες ΟΚ. Ήταν σε εκπληκτική μερά ο Οσμάν και δεν ήθελε να τον βγάλει.

Αν θες να πάρεις αυτά τα ματς, πρέπει να πάρεις έστω και κάποια μικρά πράγματα από τους ρολιστες σου, κυρίως στην άμυνα.
Καλημέρα Θεοδόση μου.
Κοίταξε δεν λέω ότι δεν είναι καλό το υλικό, αλλά ότι δεν είναι συμβατό με το μπάσκετ που καλούμαστε να παίξουμε. Δηλαδή υπαρχει δομικό προβλημα που λύθηκε εν μέρει με την επιστροφή Λεσσορ και απόκτηση Χέιζ, όμως με ομάδες τέτοιου pace δεν μας φτάνει το υλικό και ποσοτικά για να βγουν οι χρόνοι σε τέτοιο τέμπο. Στο πρώτο ματς είμαστε ξεκούραστοι και αυτοί επειδή τους πιάσαμε στον ύπνο, αγχώθηκαν και τούβλαραν. Στο δεύτερο φάνηκε η αδυναμία μας, και η Βαλένθια επέβαλε το ρυθμό της, είχαμε όμως ακόμα δυνάμεις και λόγω της τρομερής ποιότητας επιθετικά που είχαμε (και λιγη τύχη) βάλαμε μεγάλα σουτ και φύγαμε με το διπλό. Όμως στην συνέχεια φάνηκε ότι οι αντοχές μας έφθιναν, εν αντιθέσει με της Βαλένθια, και τα ματς πήγαν κι αυτά στις τελευταίες κατοχές όχι γιατι ήταν τέτοια η εικόνα του ματς, αλλά γιατί κάναμε υπερπροσπάθεια.
Για να καταλάβεις, έχουν τρανταχτή αδυναμία στην άμυνα πικ εν ρολ, και η Βαλένθια είναι "διάβολος" σωστός σε αυτή την επίθεση. Για την άμυνα αυτή, θες ένα 5άρι να ξέρει και να εχει τα πνευμόνια να την τρέξει (κάτι σαν το κεβάριους χέιζ) και κοντούς να ξέρουν να την καθυστερήσουν. Ε μάντεψε, εμείς δεν έχουμε. Ο Ματίας είναι τίμιος αλλά δεν μπορεί να το κάνει για 40 λεπτά, και η αλήθεια είναι ότι και στα prime του δεν ήταν εξολοθρευτής σε τέτοιου τύπου άμυνα, στα σοβαρά ματς βέβαια λόγω ότι ήταν τέρας αθλητικό κορμί, έσφιγγε τα δόντια και έτρωγε παιδάκια!
Το έλεγα από την αρχή ότι δεν ήθελα με τίποτα την Βαλένθια, γιατί πίστευα ότι είναι η μόνη που σε σειρά δεν θα τα καταφέρουμε. Δυστυχώς πάω να επαληθευτώ.
Ο Αταμάν χθες δεν έκανε καθόλου καλό πρώτο δεκάλεπτο αλλά στην συνέχεια βρήκε ισορροπία, και δεν ήταν αυτός που έφταιγε αποκλειστικά. Αν δεις και γω στο πρώτο δεκάλεπτο γκρίνιαζα που δεν έβαζε τον Χουαντσο για χάρη του Οσμαν, όμως με εξέθεσε η συνέχεια. Και μου υπενθύμισε πόσα λίγα ξέρουμε εμείς οι απλοί θεατές, ακόμα κι αν έχουμε αγωνιστική ιστορία σε κατώτερες κατηγορίες του αθλήματος. Ο Οσμαν ήταν απαραίτητος γιατί η παγίδες που έκανε η Βαλένθια στον Ναν ήταν τόσο επιθετικές και ακαριαίες που ο Ναν δεν μπορούσε να βρει πάσα προς άτομο με καλό χειρισμό. Χθες αυτή η άμυνα, ίσως γιατί ήταν ματς χωρίς αύριο για αυτούς, παίχτηκε τέρμα επιθετικά, και ο ναν που δεν έχει τα σκιλς σε τέτοιου ειδους καταστάσεις, δεν μπορούσε να βρει παίχτη που να έχει καλο μπολ χαντλιν. Ήταν τέτοια η άμυνα που μπλόκαραν και τον σεκονταρι μπολ χαντλερ, και μοιραίως η μπάλα πήγαινε σε φορ. Αν δεις στο ματς της Τετάρτης ο Καλαιτζακης ήπιε θάλασσα από αυτά τα μαρκαρίσματα και ο Γκριγκόνις δεν μπορούσε με τίποτα. Το είδε και προτίμησε να ριξει (σωστά) τον τολιό στο παιχνίδι, και αυτά τα λεπτα που κέρδισε μας βοήθησαν στην συνέχεια. Δυστυχώς ο Γκράντ εκτός από κακός στην σειρά δεν έχει και τρομερές δυνατότητες σε οργάνωση, ενώ ο μόνος παιχτης που θα μπορούσε να ηρεμίσει το παιχνίδι, ο Σλούκας, ήταν τραυματίας. Ε πες ότι περαν των άλλων ήμασταν και άτυχοι.

Επειδή πάλι αράδιασα "σεντόνι", θα κλείσω λέγοντας ότι ο Αταμαν σίγουρα φέρει ευθύνη και θα κριθεί στο τέλος, όμως δεν είχε και το υλικό να παίξει σε αυτούς τους ρυθμούς (και για αυτό φταίει σίγουρα, για την στελέχωση) μια σειρά με τόσες κατοχές. Το 2-2 είναι απόλυτα δίκαιο, και πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι παίζει και ο αντίπαλος, όχι μόνο εμείς. Είδαμε μια επική μέχρι τώρα σειρά, ας την απολαύσουμε και μην μας δηλητηριάζει πάντα η έμμονη με την νίκη. Δεν γίνεται μόνο να κερδίζεις.

Πάμε να διεκδικήσουμε τι όποιες πιθανότητες στο game 5 και μετά τους σταυρώνουμε ή τους δοξάζουμε, κατά την προσφιλή βαλκάνια υπερβολή που έχουμε στο DNA μας βαθιά ριζωμένη :mrgreen: (βάζω κι εμένα μέσα) :mrgreen:
Πολλές καλημέρες και σε εσένα!
Για να συστηθώ και καλύτερα γιατί δεν το έχω κάνει μέχρι τωρα, Θοδωρής εδώ. :)

Έχεις δίκιο στα περισσότερα που γράφεις και συμφωνώ.
Αρκετά και από τα δικά μου γραπτά ήταν απο την οπτική του παιχνιδιού με την ένταση μετά την λήξη και χωρίς ιδιαίτερη ψύχραιμη σκέψη για το παιχνίδι.

Πρωτίστως ήθελα να απαντήσω στο τελευταίο κομμάτι του post σου.
Θα συμφωνήσω ότι ως γνήσιοι Βαλκάνιοι έχουμε όλοι την τάση να σταυρώνουμε ή να αποθεώνουμε τις ομάδες μας ανάλογα με το αποτέλεσμα.
Η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός και η ενόχληση μου με την ομάδα και τον κοουτς δεν έχει να κάνει με το ότι χάσαμε και τα δύο ματς μέσα στο ΟΑΚΑ.
Έχει να κάνει κυρίως με την αντιμετώπιση του ματς και την νοοτροπία τόσο της ομάδας όσο και του προπονητή.

Ένα χαρακτήρα παράδειγμα για αυτό που εννοώ. Στο πρώτο δεκάλεπτο αν θυμάμαι καλά φάγαμε 15 πόντους από αιφνιδιασμό. Ούτε η κούραση, ούτε το κοντό rotation φταίει σε αυτό το σημείο του ματς. Δεν ξέρω αν έχει κάποιος στατιστικά από όλο τα ματς, αλλά αμφιβάλλω αν φάγαμε 15 πόντους από αιφνιδιασμό σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, που υποτίθεται ότι η ομάδα ήταν και πιο κουρασμένη.
Όσο καλή ομάδα και αν είναι η Βαλένθια στο transition, αυτό το δείγμα (ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενο) δείχνει ιδιαίτερα προβληματική αντιμετώπιση του παιχνιδιου και έλλειψη σοβαρότητας και συγκέντρωσης σε μεγαλύτερο βαθμό.
Οπότε για να καταλήξω, δεν με πειράζει (πολύ :D) να δω την ομάδα μου να χάνει, αρκεί να την δω να μπαίνει με την αρμόζουσα σοβαρότητα και να βγάζει την ενέργεια και την διάθεση που επιβάλλεται σε τέτοιας σημασίας ματς.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος που λες, τα έχεις πει όλα καλύτερα από εμένα. Τα περισσότερα που ανέφερα ήταν σαν παραδείγματα που μου ήρθαν στο μυαλό εκείνη την στιγμή.

Σχετικα με τα forward θα συμφωνήσω.
Και στα άλλα σημεία του παιχνιδιού όμως, δεν έδειξε ο Αταμάν να έχει το καθαρό μυαλό να δοκιμάσει κάποια πιο λογικά πράγματα.
Στο 5 πχ που όντως έχουμε θέμα και ειδικά όταν βγαίνει ο Λεσορ που χρειαζόταν ανάσες.
Μου βάζεις τον Φαριντ και επιμένεις να τον εκθέτεις παίζοντας αυτή την άμυνα με χετζ που απλά δεν μπορεί να παίξει.
Αν θυμάμαι καλά το πρώτο ματς οσο μπήκε ο Φαριντ παίξαμε με αλλαγές, που έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα όσο ήταν μέσα.
Το σημείο του ματς που έβαλε πεντάδα με Τολιοπουλο, Μήτογλου, Ρογκαβόπουλο και Ναν μαζί μεσα, περισσότερο τρικυμία στο μυαλό μου έμοιαζε (και ευχή του στυλ κάτσε να βάλω και αυτούς μπας και γίνει κάτι), παρά σαν λογική σκέψη να δοκιμάσει κάτι συγκεκριμένο για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Βαλένθια.
Και άλλα πολλά που συνέβησανκατά την διάρκεια του ματς, αλλά αν αρχίσουμε να τα γράφουμε όλα θα φτιάξουμε τόμο. :D

Τέλος πάντων, για να κλείσω και εγώ το σεντόνι μου, μακάρι να δούμε την ομάδα να μπαίνει με σοβαρότητα και ενέργεια στο 5ο ματς από το πρώτο λεπτό, ας ευχαριστηθουμε ένα ακόμα όμορφο παιχνίδι και μακάρι να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και να κερδίσουμε. Αν μας κερδίσει η Βαλένθια πάντως θα την υποστήριζω για την κουπα και μπράβο τους.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 11:03 am

Ευγενές αέριο έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 10:39 am
kein έγραψε:

Καλημέρα Θεοδόση μου.

Μου θύμησες ένα απόφθεγμα που είχα διαβάσει κάποτε, το οποίο έλεγε: μπορεί ο απαισιόδοξος (βλ. απαισιόδοξους του φόρουμ) στο τέλος να είχε δίκιο αλλά μέχρι τότε ο αισιόδοξος έχει ζήσει καλύτερα και πιο ήρεμα.
Πρώτη φορά το διαβάζω ! Αλλά
Με συμφέρει και θα το άλφα τη σαν κοπλιμέντο :mrgreen: !!!
Βασικά δεν είναι θέμα αισιοδοξίας μόνο, μου αρέσει το μπάσκετ γενικά, το απολαμβάνω, και θέλω να το βλέπω θετικά, όχι ως ένα πρόβλημα ακόμα. Το προβλήματα ει αι ένα σωρό εκεί έξω και πίστεψε με δεν θα στερέψουν ποτε και φτάνουν και περισσεύουν για όλους μας. :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 11:13 am

theodots έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 10:50 am
kein έγραψε:

Καλημέρα Θεοδόση μου.

Πολλές καλημέρες και σε εσένα!
Για να συστηθώ και καλύτερα γιατί δεν το έχω κάνει μέχρι τωρα, Θοδωρής εδώ. :)

Έχεις δίκιο στα περισσότερα που γράφεις και συμφωνώ.
Αρκετά και από τα δικά μου γραπτά ήταν απο την οπτική του παιχνιδιού με την ένταση μετά την λήξη και χωρίς ιδιαίτερη ψύχραιμη σκέψη για το παιχνίδι.

Πρωτίστως ήθελα να απαντήσω στο τελευταίο κομμάτι του post σου.
Θα συμφωνήσω ότι ως γνήσιοι Βαλκάνιοι έχουμε όλοι την τάση να σταυρώνουμε ή να αποθεώνουμε τις ομάδες μας ανάλογα με το αποτέλεσμα.
Η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός και η ενόχληση μου με την ομάδα και τον κοουτς δεν έχει να κάνει με το ότι χάσαμε και τα δύο ματς μέσα στο ΟΑΚΑ.
Έχει να κάνει κυρίως με την αντιμετώπιση του ματς και την νοοτροπία τόσο της ομάδας όσο και του προπονητή.

Ένα χαρακτήρα παράδειγμα για αυτό που εννοώ. Στο πρώτο δεκάλεπτο αν θυμάμαι καλά φάγαμε 15 πόντους από αιφνιδιασμό. Ούτε η κούραση, ούτε το κοντό rotation φταίει σε αυτό το σημείο του ματς. Δεν ξέρω αν έχει κάποιος στατιστικά από όλο τα ματς, αλλά αμφιβάλλω αν φάγαμε 15 πόντους από αιφνιδιασμό σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, που υποτίθεται ότι η ομάδα ήταν και πιο κουρασμένη.
Όσο καλή ομάδα και αν είναι η Βαλένθια στο transition, αυτό το δείγμα (ειδικά όταν είναι επαναλαμβανόμενο) δείχνει ιδιαίτερα προβληματική αντιμετώπιση του παιχνιδιου και έλλειψη σοβαρότητας και συγκέντρωσης σε μεγαλύτερο βαθμό.
Οπότε για να καταλήξω, δεν με πειράζει (πολύ :D) να δω την ομάδα μου να χάνει, αρκεί να την δω να μπαίνει με την αρμόζουσα σοβαρότητα και να βγάζει την ενέργεια και την διάθεση που επιβάλλεται σε τέτοιας σημασίας ματς.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος που λες, τα έχεις πει όλα καλύτερα από εμένα. Τα περισσότερα που ανέφερα ήταν σαν παραδείγματα που μου ήρθαν στο μυαλό εκείνη την στιγμή.

Σχετικα με τα forward θα συμφωνήσω.
Και στα άλλα σημεία του παιχνιδιού όμως, δεν έδειξε ο Αταμάν να έχει το καθαρό μυαλό να δοκιμάσει κάποια πιο λογικά πράγματα.
Στο 5 πχ που όντως έχουμε θέμα και ειδικά όταν βγαίνει ο Λεσορ που χρειαζόταν ανάσες.
Μου βάζεις τον Φαριντ και επιμένεις να τον εκθέτεις παίζοντας αυτή την άμυνα με χετζ που απλά δεν μπορεί να παίξει.
Αν θυμάμαι καλά το πρώτο ματς οσο μπήκε ο Φαριντ παίξαμε με αλλαγές, που έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα όσο ήταν μέσα.
Το σημείο του ματς που έβαλε πεντάδα με Τολιοπουλο, Μήτογλου, Ρογκαβόπουλο και Ναν μαζί μεσα, περισσότερο τρικυμία στο μυαλό μου έμοιαζε (και ευχή του στυλ κάτσε να βάλω και αυτούς μπας και γίνει κάτι), παρά σαν λογική σκέψη να δοκιμάσει κάτι συγκεκριμένο για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Βαλένθια.
Και άλλα πολλά που συνέβησανκατά την διάρκεια του ματς, αλλά αν αρχίσουμε να τα γράφουμε όλα θα φτιάξουμε τόμο. :D

Τέλος πάντων, για να κλείσω και εγώ το σεντόνι μου, μακάρι να δούμε την ομάδα να μπαίνει με σοβαρότητα και ενέργεια στο 5ο ματς από το πρώτο λεπτό, ας ευχαριστηθουμε ένα ακόμα όμορφο παιχνίδι και μακάρι να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και να κερδίσουμε. Αν μας κερδίσει η Βαλένθια πάντως θα την υποστήριζω για την κουπα και μπράβο τους.
Α Θοδωρής όχι Θεοδοσης ! Σορυ είδα το theodots και συμπέρανα λάθος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το έγραφα κι εγώ ότι ο Αταμαν ήταν κάκιστος τακτικά. Αλλά στο ματς στην συνέχεια ισορρόπησε. Δεν είχε όμως ρε σύ υλικό. Είμαστε στο 4 ματς η βαλενθια μας έχει διαβάσει σε όλα και έχει το ρόστερ και τα πόδια να μας χτυπήσει. Ο φαριντ μόλις μπαίνει εκτίθεται γιατί ξέρει ο Μαρτίνεθ πλέον τι πρέπει να κάνει. Δεν έχουμε άλλον ψηλό τι κα κάνουμε και δεν έχουμε και τους κοντούς για να παίξουμε κάτι άλλο από χετζ. Μπορούμε κάποια λεπτά με σχήματα να κάνουμε αλλαγές αλλά αυτό δεν βγαίνει σε ολόκληρο ματς. Δεν βλέπεις ότι η λεσσορ έχει λιώσει στην κούραση. Αν παίζαμε με Ρεάλ θα βλέπαμε καλύτερη εικόνα σαν σύνολο, άσχετα με το αν θα προκρινόμασταν. Το γράφω εδώ και ένα μήνα ότι μόνο την βαλενθια δεν θέλω. Οποιαδήποτε άλλη μπορούμε να την παίξουμε με ορθολογικό τρόπο.
Εγώ πάντως χόρτασα μπάσκετ με αυτή τη σειρά, αν τώρα περάσουμε θα είναι στις τοπ σειρές που έχω παρακολουθήσει, αν όχι θα στεναχωρηθώ όσο κρατεί ένα ματς

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Μάιος 09, 2026 11:16 am

Εικόνα

Εικόνα
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Σάβ Μάιος 09, 2026 11:49 am

fotis vlachopoulos έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 9:44 am
kite26 έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 9:39 am

Τελείωσε, και θα σου εξηγήσω το γιατί. Γιατί πολύ απλά δεν φτάνουν τα αποθέματα ενέργειας του Παναθηναϊκού για κάτι καλύτερο. Τόσο μπορούσε, τόσο έπαιξε. Με 7-8 παίκτες θα κερδίσει τη Βαλέθια εκτός; Αποκλείεται, τουλάχιστον για μένα.
φιλε δεν ξερω, εμενα κατι μου λεει οτι εστω και τωρα καποια αντιδραση θα τη βγαλει ο παναθηναικος . παντως σαν σειρα για εμενα που ειμαι ουδετερος ειναι χορταστικη , τεσσερα μπρεικ δεν πρεπει να εχουν ξαναγινει απο οσο θυμαμαι.
Το συζητάς; Εννοείται! Απλώς, αν ήταν σοβαρός ο Παναθηναϊκός στο θέμα του ροτέισον και της δόμησης του ρόστερ, τώρα θα μιλούσαμε για ένα δύσκολο 3-0 και όχι για πέμπτο παιχνίδι. Είναι τόσο κρίμα μια πολύ ποιοτικότερη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να πέφτει θύμα των ίδιων των επιλογών του.

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 11:59 am

kite26 έγραψε:
fotis vlachopoulos έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 9:44 am

φιλε δεν ξερω, εμενα κατι μου λεει οτι εστω και τωρα καποια αντιδραση θα τη βγαλει ο παναθηναικος . παντως σαν σειρα για εμενα που ειμαι ουδετερος ειναι χορταστικη , τεσσερα μπρεικ δεν πρεπει να εχουν ξαναγινει απο οσο θυμαμαι.
Το συζητάς; Εννοείται! Απλώς, αν ήταν σοβαρός ο Παναθηναϊκός στο θέμα του ροτέισον και της δόμησης του ρόστερ, τώρα θα μιλούσαμε για ένα δύσκολο 3-0 και όχι για πέμπτο παιχνίδι. Είναι τόσο κρίμα μια πολύ ποιοτικότερη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να πέφτει θύμα των ίδιων των επιλογών του.
Η στελέχωση και οι ατυχίες στο θέμα τραυματισμών (ιδίως του Ματίας) έβαλαν ταβάνι σε ένα λαμπρό ρόστερ. Είναι κρίμα, άλλα έτσι είναι ο αθλητισμός, και για αυτό τον γουστάρουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Απολαύστε το όσο έχουμε τέτοιες ομαδάρες.

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Σάβ Μάιος 09, 2026 12:24 pm

Πάντως ο,τι και να λέμε είναι σειράρα. Μετά από 4 παιχνίδια το συνολικό σκορ είναι +4 για τη Βαλένθια :shock: και η μεγαλύτερη διαφορά που έκρινε παιχνίδι είναι το ίδιο. Δεν ξανά θυμάμαι τόσο κλειστή σειρά στα 5 παιχνίδια

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 12:25 pm

Quincy έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 12:24 pm
Πάντως ο,τι και να λέμε είναι σειράρα. Μετά από 4 παιχνίδια το συνολικό σκορ είναι +4 για τη Βαλένθια :shock: και η μεγαλύτερη διαφορά που έκρινε παιχνίδι είναι το ίδιο. Δεν ξανά θυμάμαι τόσο κλειστή σειρά στα 5 παιχνίδια
Ναι ρε συ αυτό προσπαθώ και γω να πως στους πράσινους φίλους. Ότι μπασκετικά είναι απόλαυση. Σειρά από αυτές που μένουν στην ιστορία.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 12:39 pm

Πάντως να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να δω τη Βαλένθια να κάνει 2 νίκες εκτός εδράς και να φέρνει τη σειρά στα ίσια.

Από την άλλη όμως, δεν περίμενα να δω και τον Παναθηναϊκό να καταφεύγει σε διαφορετική αμυντική προσέγγιση από αυτή των δυο πρώτων παιχνιδιών, όπου είχε τις σωστές άμυνες με αλλαγές στα σκριν, σε βαθμό που κατά διαστήματα είχε στραγγαλίσει τη Βαλένθια. Ίσως όλοι έχουμε υποτιμήσει ως ένα βαθμό το πόσο απαιτητικά είναι από άποψη ενέργειας τέτοια παιχνίδια, όπου ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει με ένα βασικό rotation 7-8 παιχτών με υπερβολικά λεπτά σε κάθε ματς. Sorry, αλλά δεν βοηθάς την κατάσταση σου έτσι. Πχ εχθές ο Shorts κάνει έκει την γκάφα με το "άκυρο πήδημα" που λέγαμε ως πιτσιρικάδες στα γηπεδάκια, αλλά είναι όμως τόσο τραγικός ώστε να μην ξαναμπεί; Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες αλλά θα τα πούμε εν καιρώ.

Όπως και να έχει η σειρά δεν είναι τελειωμένη. Απλώς η Βαλένθια ανέκτησε το πλεονέκτημα και έχει πλέον και το momentum.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Σάβ Μάιος 09, 2026 12:53 pm

kein έγραψε:
kite26 έγραψε:

Η στελέχωση και οι ατυχίες στο θέμα τραυματισμών (ιδίως του Ματίας) έβαλαν ταβάνι σε ένα λαμπρό ρόστερ. Είναι κρίμα, άλλα έτσι είναι ο αθλητισμός, και για αυτό τον γουστάρουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Απολαύστε το όσο έχουμε τέτοιες ομαδάρες.
Να προσθέσω και κάποιες αδικαιολόγητες αποφάσεις, που κατ΄ εμέ βαραίνουν τον προπονητή (που ίσως αλληλοεπηρεάζεται περισσότερο από όσο θα έπρεπε από τον πρόεδρο και vice versa);

Έχεις έναν Λεσορ που τον περιμένεις πισω πως και πως, αλλά ξέρουμε όλοι γενικά ότι έχει ταλαιπωρηθεί και ότι δύσκολα θα είναι στα προ τραυματισμού επίπεδα (και άμα είναι και ποτέ). Ε είναι δυνατόν να διώχνεις ΔΥΟ πεντάρια επειδή δε σου κάνουν;

Να δεχτώ ότι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, ναι. Να δεχτώ επίσης ότι κάτι ήττες στην Α1 από μικρότερες ομάδες είναι άκρως δυσκολοχώνευτες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοια ιντριγκαδόρικη "διαχείριση" ξανά από άλλο προπονήτη. Είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς να αφυπνίσεις τους παίχτες σου και άλλο πράγμα να τους δίνεις έτσι ξερά στους αδηφάγους κύκλους της δημοσιογραφίας (λέγε με Χολμς).

Θα μου πεις, αν είχε αυτούς τους παίχτες, θα είχε ήδη περάσει ο Παο; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Όμως τον χάλαγε να έχει 1-2 έξτρα κορμιά να ρίξει μέσα για σκάρτα δεκάλεπτα, να πάρει ανάσες όποιος βασικός τις χρειάζεται;

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Σάβ Μάιος 09, 2026 12:59 pm

steph.larry έγραψε:
Σάβ Μάιος 09, 2026 12:53 pm
kein έγραψε:

Να προσθέσω και κάποιες αδικαιολόγητες αποφάσεις, που κατ΄ εμέ βαραίνουν τον προπονητή (που ίσως αλληλοεπηρεάζεται περισσότερο από όσο θα έπρεπε από τον πρόεδρο και vice versa);

Έχεις έναν Λεσορ που τον περιμένεις πισω πως και πως, αλλά ξέρουμε όλοι γενικά ότι έχει ταλαιπωρηθεί και ότι δύσκολα θα είναι στα προ τραυματισμού επίπεδα (και άμα είναι και ποτέ). Ε είναι δυνατόν να διώχνεις ΔΥΟ πεντάρια επειδή δε σου κάνουν;

Να δεχτώ ότι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, ναι. Να δεχτώ επίσης ότι κάτι ήττες στην Α1 από μικρότερες ομάδες είναι άκρως δυσκολοχώνευτες. Αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοια ιντριγκαδόρικη "διαχείριση" ξανά από άλλο προπονήτη. Είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς να αφυπνίσεις τους παίχτες σου και άλλο πράγμα να τους δίνεις έτσι ξερά στους αδηφάγους κύκλους της δημοσιογραφίας (λέγε με Χολμς).

Θα μου πεις, αν είχε αυτούς τους παίχτες, θα είχε ήδη περάσει ο Παο; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Όμως τον χάλαγε να έχει 1-2 έξτρα κορμιά να ρίξει μέσα για σκάρτα δεκάλεπτα, να πάρει ανάσες όποιος βασικός τις χρειάζεται;
Τα ίδια λέμε πάνω κάτω, έχει σαφώς ευθύνη για την στελέχωση και τις επιλογές, πέρα από τις ατυχίες τραυματισμών που αντιμετώπισε - θα κριθεί επίσης ανάλογα στο τέλος.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Μάιος 09, 2026 1:29 pm

Ο παο έχει τρομερά κενά στο ρόστερ αυτήν την στιγμή..Στο 5 πχ οι ψηλοί του δεν είναι για ομάδα πλέι οφ.. ενώ και στον ασσο από την στιγμή που έχει ρέψει ο γκραντ ο Σλούκας είναι τραυματίας και ο σορτς δεν βάζει ούτε τα λει απ ,ε μετά στηρίζεσαι σε 4-5 παίκτες να σου πάρουν το ματς ενώ παίζουν και 35λ ανά δύο μέρες

Ξεκίνησε στα χαρτιά λαμπρό το ρόστερ το καλοκαίρι αλλά πλέον δεν είναι έτσι

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague 2025-2026”