Tελικός: Τουρκία - Γερμανία (14/09 - 21:00)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Σεπ 15, 2025 12:18 pm

Ο Σρέντερ στο τελευταίο δίλεπτο μου θύμησε Τζόρνταν (ξέρω ακούγεται βλάσφημο). Τρομερές καλαθάρες μπροστά, αμυνάρα πίσω και κλέψιμο (μου θύμησε το ματς με τη Γιούτα το 98). Το καθάρισε πργματικά μόνος του, δεν έβλεπε κανέναν στις τελευταίες φάσεις. Ειδικά 2 φάσεις με έκαναν να τρίβω τα μάτια μου: το λέι απ μπροστά στον Σενγκούν που την έστειλε στην κορυφή του ταμπλό μετά από χορευτική κίνηση στον Σιπαχί, και η ασσίστ που βγάζει λίγο πιο πριν για το τρίποντο του Μπόνγκα (άρρωστη ασσίστ).
Ομαδάρα η Γερμανία, το πήρε αήτττητη παρ όλο που είχε και ατυχίες (Βοίγκτμαν, Μουμπρού). Νομίζω μόνο σε 3 ματς έβαλε κάτω από 90 αν θυαμάμαι καλά.
Επίσης (προσωπική άποψη) σέβομαι πολύ περισσότερο τις ομάδες που δεν πάνε στην έυκολη λύση με ποιοτικούς αμερικανούς αλλά πάνε με τα δικά τους παιδιά και ότι γίνει (βλέπε Γερμανία και φυσικά Σερβία). Ας πούμε που θα έφτανε η Τουρκία χωρίς τον μαέστρο Λάρκιν? Ποιος θα έτρεχε την ομάδα, ο Σιπαχί και ο Χαζέρ?

Spiroth

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Giannis / 3D
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Σεπ 15, 2025 12:34 pm

golitog7 έγραψε:
Ο Σρέντερ στο τελευταίο δίλεπτο μου θύμησε Τζόρνταν (ξέρω ακούγεται βλάσφημο). Τρομερές καλαθάρες μπροστά, αμυνάρα πίσω και κλέψιμο (μου θύμησε το ματς με τη Γιούτα το 98). Το καθάρισε πργματικά μόνος του, δεν έβλεπε κανέναν στις τελευταίες φάσεις. Ειδικά 2 φάσεις με έκαναν να τρίβω τα μάτια μου: το λέι απ μπροστά στον Σενγκούν που την έστειλε στην κορυφή του ταμπλό μετά από χορευτική κίνηση στον Σιπαχί, και η ασσίστ που βγάζει λίγο πιο πριν για το τρίποντο του Μπόνγκα (άρρωστη ασσίστ).
Ομαδάρα η Γερμανία, το πήρε αήτττητη παρ όλο που είχε και ατυχίες (Βοίγκτμαν, Μουμπρού). Νομίζω μόνο σε 3 ματς έβαλε κάτω από 90 αν θυαμάμαι καλά.
Επίσης (προσωπική άποψη) σέβομαι πολύ περισσότερο τις ομάδες που δεν πάνε στην έυκολη λύση με ποιοτικούς αμερικανούς αλλά πάνε με τα δικά τους παιδιά και ότι γίνει (βλέπε Γερμανία και φυσικά Σερβία). Ας πούμε που θα έφτανε η Τουρκία χωρίς τον μαέστρο Λάρκιν? Ποιος θα έτρεχε την ομάδα, ο Σιπαχί και ο Χαζέρ?
Και Ελλάδα φέτος. Και γενικώς, απλά μας το χάλασε ο Walkup δυστυχώς.

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Δευ Σεπ 15, 2025 1:36 pm

golitog7 έγραψε:
Κι ελεγα οτι ειμαι ο μονος που μου τον θυμισε - το δε σουτ που παιρνει και καθαριζει το παιχνιδι μου εβγαλε vibes απο το last shot του MJ στο ματς που αναφέρεις.

Και οταν λεω τα ιδια vibes, εννοω και στις δυο περιπτωσεις οταν σηκωθηκε ο παιχτης δεν ενιωθες οτι μπορει να χαθει αυτο το σουτ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ουτε σε αυτο ουτε και σε κανενα παράλληλο συμπαν.

Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench

Δευ Σεπ 15, 2025 2:39 pm

redcard έγραψε:
Δευ Σεπ 15, 2025 1:36 pm
golitog7 έγραψε:
Κι ελεγα οτι ειμαι ο μονος που μου τον θυμισε - το δε σουτ που παιρνει και καθαριζει το παιχνιδι μου εβγαλε vibes απο το last shot του MJ στο ματς που αναφέρεις.

Και οταν λεω τα ιδια vibes, εννοω και στις δυο περιπτωσεις οταν σηκωθηκε ο παιχτης δεν ενιωθες οτι μπορει να χαθει αυτο το σουτ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ουτε σε αυτο ουτε και σε κανενα παράλληλο συμπαν.
Έβαλα να δω χτες τις φάσεις από τον ημιτελικό του προηγούμενου παγκοσμίου κυπέλλου με τις ΗΠΑ και διαπίστωσα ότι είχε βάλει ακριβώς το ίδιο καλάθι, στο ιδιο χρονικό σημείο και ενώ πάλι η μπάλα έκαιγε

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Σεπ 15, 2025 7:19 pm

η γερμανια εβαλε τρομερα μεγαλα σουτ στο τελευταιο 2λεπτο η τουρκια τα εχασε και τελος το εργο

τα πιο σημαντικα για μενα ηταν το τριποντο του ταις και του μπονγκα πριν τα 2 καλαθια του σρεντερ

εκει γυρισε το παιχνιδι

Vasiliki37

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Δευ Σεπ 15, 2025 9:53 pm

https://www.instagram.com/reel/DOnd2oig ... B5ajZieg==

Τώρα που όλοι τον αγαπάνε τον Schroder, μπορώ επιτέλους να εκφραστώ ελεύθερα και να πω ότι ποτέ δεν κατάλαβα το hate εις βάρος του. Ποτέ δεν μου ηταν αντιπαθής, αντιθέτως με έλκυε σαν προσωπικότητα. Και λίγη κωλοπαιδίαση και υπεροψία βρε παιδί μου δεν είναι τόσο κακή πάντα. Ίσως είναι και απλή ειλικρίνεια με μπόλικο αυθορμητισμό. Βέβαια δεν τον έχω παρακολουθήσει και τοσο στενά, ώστε να ξέρω κάθε δήλωση ή κάθε αντίδραση σε παιχνίδια. Σε κάθε περίπτωση, μεγάλος παίχτης με μεγάλη προσωπικότητα.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Σεπ 17, 2025 12:14 pm

Από τις πιο μεγάλες ελληνικές κωλοτουμπες η ξαφνική αγάπη προς τον Σρεντερ, το κωλόπαιδο που θυμίζει Ισπανό, γελούσε ειρωνικά πριν 2 χρόνια που μας απέκλειε στους "8" και δεν ξέρει ποιος είναι και ο Μπαρτζώκας... τα αντι-τουρκικά μας αισθήματα και η κάπως εθνικιστική συμπεριφορά του (συμπαθητικου έως τωρα) Σενγκουν μας έκαναν να τα ξεχάσουμε όλα. Εγω να πω την αληθεια συμφωνώ με τον φίλο από πάνω και ήμουν από αυτούς που μου φαινόταν ακατανόητο το μίσος προς τον Σρεντερ. Αυτά βασικά είναι για λαϊκή κατανάλωση, να έχουμε να λέμε ότι η υπερομαδα μας αποκλείστηκε από ένα κωλόπαιδο, κλπ. Αντίστοιχα και τώρα ούτε το μίσος προς τον Σενγκουν το καταλαβαίνω, η δήλωση του για τον Γιάννη ήταν σωστότατη, παιχταράς αλλά μέτριος πασερ. Ψέματα λέει? Ακριβώς αυτή την αδυναμία του στοχευσε ο Αταμαν και η Τουρκία μας διέλυσε.

Από εκεί και πέρα κάτι δηλώσεις του τύπου "Χάλκινο από χρυσό" και καλύτερα να κλείνεις το τουρνουά με νίκη και 3η θέση αντι με ήττα και 2η θέση με κάνουν να βγάζω φλικτενες, είναι ακριβώς αυτή η ηττοπαθης λογική που θα μας κάνει να δούμε μετάλλιο σαν λαός σε άλλα 16 χρονια πάλι. Η αντίδραση του Αταμαν στην ήττα είναι που κάνει τη Τουρκία φόβητρο για τα επόμενα χρόνια, αυτό σημαίνει πρωταθλητισμος...

Ματσαρα το Γερμανία - Τουρκία, μάλλον το καλύτερο παιχνίδι του τουρνουά, οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε φάει 20αρα από τη Γερμανία. Τα αμέσως επόμενα 2 καλύτερα ματς ειναι το Φιλανδία - Σερβία και το Σερβία - Τουρκία. Γενικώς η κατάταξη στα ματια μου είναι εντελώς δίκαιη. Το απόλαυσα το τουρνουά και με έκανε να ξεχαστω πλήρως από γιουρολιγκ και ΠΑΟ.

Ο Αταμαν εννοείται είναι ο καλύτερος προπονητής της 10ετιας, το σχόλιο που διάβασα πιο πριν ότι έχασε πρωτάθλημα και Γιούρολιγκ πέρσι δεν μου λέει τίποτα, δηλαδή πρέπει να σηκώνει τα πάντα κάθε χρονιά? Ο Τζορνταν έπαιζε 15 χρόνια και το σήκωσε 6 φορες, οι άλλες 9 που δεν τα κατάφερε τον έκαναν μικρότερο παίχτη? Ο Ζοτς από το 2003 έως το 2008 πήγε μια φορά φαιναλ 4 και κάποιες έμεινε εκτός πλειοφ, τι σημαίνει αυτό? Η αμυντική τακτική προσέγγιση της Τουρκίας σε ημιτελικό και τελικό ήταν μαεστρικη (όποιος θέλει μπορώ να το αναλύσω περαιτέρω για το τι έκανε ακριβώς ο Αταμαν απέναντι σε Γερμανία και πως το έσπασε ο Σρεντερ) , ενώ και επιθετικά πρώτη φορά τον βλέπουμε να αλλάζει στυλ παιχνιδιού και να παίζει με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω, χωρίς τα γκαρντ να είναι ο βασικός του πυρήνας.

ΥΓ. Σκεφτείτε η Γερμανία να είχε φέτος Μο Βαγκνερ ή Χαρτενστάιν...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Eurobasket 2025”