2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:33 pm

Fitz έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 12:22 pm
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 12:18 pm

Θα παίρναμε τον μέτριο σουτερ Σεγκελια και τον μέτριο σουτ Μπαλτσερόφσκι. Τι διαφορά θα χει να πάρουμε τον ασουτο Μπιγιομπο αν βρούμε έναν υπερσουτέρ στο 4?
Από το μέτριο, μέχρι το δε διανοούμαι να κοιτάξω το καλάθι αν δεν είμαι ακριβώς από κάτω, υπάρχει τεράστια απόσταση. Κυρίως στον τρόπο με τον οποίο θα σε παίξουν οι άμυνες.
Ξαναλέω, δυνατός πολύ και με τρομερά αμυντικά χαρακτηριστικά, αλλά μπροστά είναι ακριβώς ίδιος με τον Lessort, δεν έχουν ουσιαστική διαφορά. Ο Biyombo είναι ένας p&r ψηλός και τίποτα παραπάνω.
Για μενα το κυριο στοιχειο, που λειπει απο μας στο 5 δεν ειναι ουτε το σουτ ουτε το ποστ ουτε καν το υψος. Κυριως μας λειπει ενας παικτης που θα ειναι παρα πολυ δυνατος, θα σπρωχνει και θα ριχνει ξυλο και θα δινει defensive stops. Ο Πολωνος ειχε την προοπτικη να τα δινει αυτα, οχι στον μεγιστο βαθμο, αλλα θα τα εδινε. Συν το size του και οτι ειναι καλος σουτερ.

Αφου δεν θα παρουμε αυτον, τοτε πρεπει να βρουμε ή καποιον αλλο παρομοιο, δηλαδη και με size και με σουτ και με δυναμη, ή καποιον στυλ Πουαριε με size και δυναμη. Ε δεν ξερω ποιοι ειναι διαθεσιμοι τωρα, αλλα ο Μπιγιομπο θα ειναι ενας παικτης αναμεσα σε Λασμε-Ντορσει και θα δινει απειρες βοηθειες αμυντικα εκει που πρεπει, ενω και επιθετικα αν γυρω γυρω εχουμε σουτερ θα εχει απειρο χωρο να τελειωνει φασεις μετα απο πικ εν ρολ.

0
Tracy Mac

allstar

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:34 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 12:31 pm
O Conway στο hoopfellas για τον Πολωνό :

Ο Balcerowski είναι μια πολύ καλή περίπτωση ψηλού. Εκτιμώ ότι θα είχε δυσκολίες τους πρώτους μήνες αλλά στο δεύτερο μισό της σεζόν θα ανέβαινε σημαντικά. Δεν κόπηκε σε καμία περίπτωση απλά το deadline με το buy out του ανάγκασε την ομάδα να στραφεί αλλού καθώς δεν είχε κλείσει παίχτη στη θέση "4".
Μα αυτο ειναι τελειως λαθος! Και αν τελικα δεν παρουμε καλο 4αρι, τι θα κανουμε στο 5?

Μου φαινεται αρκετα ανοργανωτος και φετος ο σχεδιασμος, απλως εχουμε πολλα λεφτα. Ειναι και κλειστη η αγορα και την πατησαμε.

0
Άβαταρ μέλους
Soupamantar

senior
Reactions: 315
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Pαnαθηναϊκόc
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:40 pm

Στο τέλος παπαγιάννη θα λέμε και θα κλαίμε ..

Brandon davies ήταν λουκούμι πιστεύω αλλά τον αφήσαμε

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3329
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

BrianPlakourakis έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 12:00 pm

Μου θυμιζει το στιλ του εντονα εναν περιπου ισουψη που ειχαμε φερει καποτε απο Βιλερμπαν (δε θυμαμαι ονομα) και αποδειχτηκε απιστευτη πατατα.
Μήπως λες τον Adreian Peyne; Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου μόνο που αυτός ήρθε πρώτα σε σας και μετά πήγε στην Βιλερμπάν.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

ΚΑλά, κλειστή δεν την λες την αγορά της μουρλής έχει γίνει φέτος.

Εγώ με τον Πολωνό δεν τρελάθηκα κιόλας, άγουρος μου φαίνεται, αρκετά αργός, όχι δυνατός, δεν πείθει ούτε μπροστά ούτε πίσω για επίπεδο Ευρωλίγκας, περιορισμένη αντίληψη. Προοπτική βλέπω αλλά δεν ξέρω αν η ομάδα έχει υπομονή για κάτι τέτοιο ούτε αν το ταβάνι είναι αυτό που υποδηλώνει το hype. Παίκτης ρίσκο ακόμη και για ομάδα που δε θα τρελαθεί αν θα μπει οκτάδα, τύπου Μπασκόνια. Βασικά ούτε για εκεί θα έλεγα.

2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1454
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:42 pm

Ο Πολωνός δεν είναι τίποτα δεν θα βοηθούσε από τώρα! Δεν είναι απώλεια! Σενγκέλια είναι παιχταράς και είναι χαμένη υπόθεση όντως! Μίροτιτς δύσκολα και αν ο Ντίνος δεν είναι καλά θα είστε δύσκολα!

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:44 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 12:16 pm
Συζητάτε πως δεν έχει λόγο να βιαστεί ο Μιροτιτς, αλλά γενικά ουτε ο Παναθηναϊκός έχει λόγο να βιαστεί. Όποια αξιόλογα 4αρια ήταν να χάσουμε, τα χάσαμε ήδη. Ο Λεντει που θα μπορούσε να ρθει, τον αφήσαμε στο περίμενε και τελικά ανανέωσε με την ομαδα του, με τον Κορνελι κι τον Τζειμς Γουέμπ που θα μπορούσαν να ρθουν δεν ασχοληθήκαμε και έκλεισαν αλλού, ο Σαμανιτς βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κλπ. Η κατάσταση του Μιροτιτς θα τραβήξει όσο είναι να τραβήξει και με τον Σεγκελια δεν έχει διαφορά αν θα πληρώσουμε τη ρήτρα τωρα ή σε 2 βδομάδες. Γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμος αξιόλογος παιχτης στο 4, οπότε δεν υπάρχει και κανένας λογος βιασύνης. Αντιθέτως, υπομονή πρέπει να κάνουμε μπας και προκύψουν από απέναντι καναν Antony Gill ή τον Juancho.
Συμφωνώ, ούτε η ομάδα έχει λόγο να βιαστεί. Περιμένει να δει τι θα γίνει με Μίροτιτς και όσο συμβαίνει αυτό, περιμένοντας, κάνει διαπραγμάτευση για Σενγκελια.

Αν τίποτα δεν πάει καλά, όπως λες έτσι και αλλιώς από απέναντι θα ψαχτεί που όσο περιμένεις τόσο καλύτερα.

Ο Χουάντσο πάντως έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μίροτιτς αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν σας κάτσει ο Μιροτιτς, ίσως παίξει κάποιο ρόλο αυτό γιατί σαν μάνατζερ σίγουρα θα ήθελα να φτιάξω μια καλή σχέση με το ΔΓ πριν από τα καλοκαίρια που έρχονται.

0
Tracy Mac

allstar

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:45 pm

yorgos έγραψε:

Εγώ με τον Πολωνό δεν τρελάθηκα κιόλας, άγουρος μου φαίνεται, αρκετά αργός, όχι δυνατός, δεν πείθει ούτε μπροστά ούτε πίσω για επίπεδο Ευρωλίγκας, περιορισμένη αντίληψη. Προοπτική βλέπω αλλά δεν ξέρω αν η ομάδα έχει υπομονή για κάτι τέτοιο ούτε αν το ταβάνι είναι αυτό που υποδηλώνει το hype. Παίκτης ρίσκο ακόμη και για ομάδα που δε θα τρελαθεί αν θα μπει οκτάδα, τύπου Μπασκόνια. Βασικά ούτε για εκεί θα έλεγα.
Θα μας χαλαγε σε 2 χρονια να ηταν ο δικος μας Μιλουτινοφ? Επισης γιατι τοση τρελα με ετοιμους παικτες οταν αποδεδειγμενα φετος δεν υπαρχουν? Ας παρουν παικταρα 4αρι και Πολωνο για σεντερ.

Ειδάλλως καντε μου προτασεις για το τι σεντερ υπαρχουν τωρα που μπορουμε να παρουμε.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2429
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:49 pm

JohnnyPao έγραψε:
Συζητάτε πως δεν έχει λόγο να βιαστεί ο Μιροτιτς, αλλά γενικά ουτε ο Παναθηναϊκός έχει λόγο να βιαστεί. Όποια αξιόλογα 4αρια ήταν να χάσουμε, τα χάσαμε ήδη. Ο Λεντει που θα μπορούσε να ρθει, τον αφήσαμε στο περίμενε και τελικά ανανέωσε με την ομαδα του, με τον Κορνελι κι τον Τζειμς Γουέμπ που θα μπορούσαν να ρθουν δεν ασχοληθήκαμε και έκλεισαν αλλού, ο Σαμανιτς βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ, κλπ. Η κατάσταση του Μιροτιτς θα τραβήξει όσο είναι να τραβήξει και με τον Σεγκελια δεν έχει διαφορά αν θα πληρώσουμε τη ρήτρα τωρα ή σε 2 βδομάδες. Γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμος αξιόλογος παιχτης στο 4, οπότε δεν υπάρχει και κανένας λογος βιασύνης. Αντιθέτως, υπομονή πρέπει να κάνουμε μπας και προκύψουν από απέναντι καναν Antony Gill ή τον Juancho.
Από την στιγμή που ο Σενγκέλια δεν έχει ορισμένο buy out η Βίρτους ζητάει ότι θέλει ή δεν τον δίνει καθόλου.
Τώρα τον δίνουν με 1εκ, αν πούμε δεν ενδιαφερόμαστε, κάνουν τον σχεδιασμό με αυτόν και το θυμηθούμε πάλι σε κάνα μήνα θα μας τον δώσουν ή θα πουν τώρα δεν πωλείται; Εκτός αν έχουμε αποφασίσει ότι έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουμε buy out και πάμε για άλλα.
Tracy Mac έγραψε:
yorgos έγραψε:

Θα μας χαλαγε σε 2 χρονια να ηταν ο δικος μας Μιλουτινοφ? Επισης γιατι τοση τρελα με ετοιμους παικτες οταν αποδεδειγμενα φετος δεν υπαρχουν? Ας παρουν παικταρα 4αρι και Πολωνο για σεντερ.

Ειδάλλως καντε μου προτασεις για το τι σεντερ υπαρχουν τωρα που μπορουμε να παρουμε.
Γενικά συμφωνώ αλλά το θέμα είναι το εξής.
Στην 12αδα μας στην Ευρωλίγκα οι 5 θα είναι οι Γκάι, Γκράντ, Μαντζούκας, Κώστας ή Μωραίτης και ο Μήτογλου που δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση θα είναι και πότε θα επανέλθει.
Δηλαδή μιλάμε ήδη για 5 παίκτες στοιχήματα ή που θέλουμε να εξελίξουμε.
Σαν να μαζεύονται υπερβολικά πολλοί αν πάρουμε και άλλον τέτοιον θεωρώ, ειδικά σε εντελώς νέα ομάδα.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3929
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:50 pm

εδω δεν μπορουμε να κλεισουμε 1 παιχτη μονο του κανουμε και σετακια ο βασικος στο 4 με τον αναπληρωματικο στο 5 :drunk:

1
1 Εικόνα
Tracy Mac

allstar

Τρί Ιούλ 25, 2023 12:56 pm

pan24 έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Από την στιγμή που ο Σενγκέλια δεν έχει ορισμένο buy out η Βίρτους ζητάει ότι θέλει ή δεν τον δίνει καθόλου.
Τώρα τον δίνουν με 1εκ, αν πούμε δεν ενδιαφερόμαστε, κάνουν τον σχεδιασμό με αυτόν και το θυμηθούμε πάλι σε κάνα μήνα θα μας τον δώσουν ή θα πουν τώρα δεν πωλείται; Εκτός αν έχουμε αποφασίσει ότι έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουμε buy out και πάμε για άλλα.
Tracy Mac έγραψε:

Στην 12αδα μας στην Ευρωλίγκα οι 5 θα είναι οι Γκάι, Γκράντ, Μαντζούκας, Κώστας ή Μωραίτης και ο Μήτογλου που δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση θα είναι και πότε θα επανέλθει.
Σαν να μαζεύονται υπερβολικά πολλοί αν πάρουμε και άλλον τέτοιον θεωρώ, ειδικά σε εντελώς νέα ομάδα.
Ε πως αλλιως θα γινει; Ας μην επαιρνε τον Γκαι τοτε. Ο Γκραντ εχει παιξει Ευρωλιγκα οπως και ο Κωστας. Δηλαδη οι αλλες ομαδες πλην ρεαλ-μπαρτσα-φενερ-οσφπ τι εχουν περα απο την βασικη τους 5αδα-6αδα? Ολοι 12αδα με βασικους παικτες Ευρωλιγκας εχουν?

Για αυτο το λεω, ο Πολωνος μια χαρα θα ηταν και για να παιζει ισως λιγο παραπανω κωστας-μητο στο 5. Και ας συνδυαστει με 2-3αρι και 4αρι εμπειρο. Αναγκαστικα θα ρισκαρεις σε καποιες θεσεις.

2
2 Εικόνα
Fitz

euroleague
Reactions: 368
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Τρί Ιούλ 25, 2023 1:05 pm

Αν όντως υπάρχει διάθεση να περιμένουμε από ΝΒΑ, υπάρχουν αρκετοί που θα είναι διαθέσιμοι σύντομα. Και που θα ταιριάξουν απολύτως στο μπάσκετ του Αταμαν.

Περιπτώσεις που δεν έχουν ακουστεί, μπορούν να είναι ρεαλιστικές και που προσωπικά πιστεύω πως θα ταίριαζαν καλά:

Dewayne Dedmon: ναι μεν τελευταία δε σούταρε, αλλά δεν είχε μεγάλους ρόλους, ενώ παλιότερα στην Ατλάντα έπαιρνε και τα τριποντάκια του. Δε θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί εδώ και είναι και γερό κορμί.

Markieff Morris: ιδανικό 4άρι για βρωμοδουλειά, με πολύ αξιόπιστο σουτ

TJ Warren: τον έχω ξαναναφέρει, ο καλύτερος που μπορεί να έρεθι στο 4, αλλά επιρρεπής σε τραυματισμούς

Justice Winslow: αμυντικό τέρας, 3-4 για Ευρώπη, μετριο σουτ

Τέλος, για το 5 ένα πουλεν μου που δεν έπιασε τώρα το καλοκαίρι και με τρελό potential: Vernon Carey Jr. Κτήνος σωματικά, πολύ νέος και εξελίξιμος, αλλά γι αυτόν αμφιβάλλω πόσο θα θέλει να έρθει Ευρώπη (νομίζω ότι χτυπάει G-League άνετα).

Μπορεί να μην έχει ακουστεί το επόμενο (η τα επόμενα) ονόματα που θα ανακοινωθούν. Θέλει υπομονή, κάτι θα ξέρουν εκεί. :)

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

yorgos έγραψε:

Η Μπασκονια πήρε τον Ντιοπ πάντως απτα Καναρια που ήταν ο παιχτης με τον οποίο μοιραζόταν τη θέση 5 ο Πολωνός.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2429
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Ιούλ 25, 2023 1:06 pm

Tracy Mac έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 12:56 pm
pan24 έγραψε:

Ε πως αλλιως θα γινει; Ας μην επαιρνε τον Γκαι τοτε. Ο Γκραντ εχει παιξει Ευρωλιγκα οπως και ο Κωστας. Δηλαδη οι αλλες ομαδες πλην ρεαλ-μπαρτσα-φενερ-οσφπ τι εχουν περα απο την βασικη τους 5αδα-6αδα? Ολοι 12αδα με βασικους παικτες Ευρωλιγκας εχουν?

Για αυτο το λεω, ο Πολωνος μια χαρα θα ηταν και για να παιζει ισως λιγο παραπανω κωστας-μητο στο 5. Και ας συνδυαστει με 2-3αρι και 4αρι εμπειρο. Αναγκαστικα θα ρισκαρεις σε καποιες θεσεις.
Ελπίζουμε ότι ο Γκράντ δεν θα είναι όπως την προηγούμενη φορά που έπαιξε Ευρωλίγκα και ότι ο Κώστας δεν θα είναι διακοσμητικός όπως στις προηγούμενες θητείες του, για αυτό λέω στοιχήματα. Αν είναι όπως τις προηγούμενες φορές οι 2 τους είμαστε -2 παίκτες.
Ο Γκάι μπορεί να βγει ο επόμενος Κάρολ ή ο επόμενος Άαρον Χάρισον που γάζωνε και αυτός στο Eurocup.
Ο Μήτογλου μπορεί να επανέλθει γρήγορα ή μπορεί μέχρι την ανοίξη να παίζει περίπου σαν τον Αγραβάνη.

Δεν είναι το θέμα να είναι τοπ καμία δεν έχει 12 τοπ, είναι το θέμα ότι ξέρεις τι σου δίνουν και μπορείς να υπολογίσεις.

Όπως επίσης και το ποιους μπορείς να εξελίξεις.
Είμαστε μια ομάδα που θα έχει στόχο να κερδίζει και ταυτόχρονα θα προσπαθεί να εξελίξει τον Μαντζούκα και τον Γκάι κυρίως και δευτερευόντως τον Μωραίτη και τον Κώστα. Πόσους άλλους εξελίξιμους μπορείς να χωρέσεις χωρίς να καούν όλοι;

0
Tracy Mac

allstar

Τρί Ιούλ 25, 2023 1:12 pm

Fitz έγραψε:
Αν όντως υπάρχει διάθεση να περιμένουμε από ΝΒΑ, υπάρχουν αρκετοί που θα είναι διαθέσιμοι σύντομα. Και που θα ταιριάξουν απολύτως στο μπάσκετ του Αταμαν.

Περιπτώσεις που δεν έχουν ακουστεί, μπορούν να είναι ρεαλιστικές και που προσωπικά πιστεύω πως θα ταίριαζαν καλά:

Dewayne Dedmon: ναι μεν τελευταία δε σούταρε, αλλά δεν είχε μεγάλους ρόλους, ενώ παλιότερα στην Ατλάντα έπαιρνε και τα τριποντάκια του. Δε θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί εδώ και είναι και γερό κορμί.

Markieff Morris: ιδανικό 4άρι για βρωμοδουλειά, με πολύ αξιόπιστο σουτ

TJ Warren: τον έχω ξαναναφέρει, ο καλύτερος που μπορεί να έρεθι στο 4, αλλά επιρρεπής σε τραυματισμούς

Justice Winslow: αμυντικό τέρας, 3-4 για Ευρώπη, μετριο σουτ

Τέλος, για το 5 ένα πουλεν μου που δεν έπιασε τώρα το καλοκαίρι και με τρελό potential: Vernon Carey Jr. Κτήνος σωματικά, πολύ νέος και εξελίξιμος, αλλά γι αυτόν αμφιβάλλω πόσο θα θέλει να έρθει Ευρώπη (νομίζω ότι χτυπάει G-League άνετα).

Μπορεί να μην έχει ακουστεί το επόμενο (η τα επόμενα) ονόματα που θα ανακοινωθούν. Θέλει υπομονή, κάτι θα ξέρουν εκεί. :)
Οι περισσοτεροι ειναι μεγαλοι σε ηλικια αυτοι που γραφεις, ειδικα Μαρκιφ-Ντεντμον. Νταξει δεν θα με χαλαγε ο Ντεντμον, απλως θεωρω δεν θα βρουν κανενα απολυτως κινητρο εδω, απλως θα ερθουν για να μην τραυματιστουν και να παιζουν χαλαρα και να πεφτει το παραδακι.

Ο TJ παικταρα αλλα ολο τραυματιζεται, ασε που δεν νομιζω να μην βρει εστω και ενα minimun στο NBA.

O winslow πολυ ωραιος παικτης αλλα καθαρο 3. Δεν θα με χαλαγε, αλλα δεν ξερω και το status του. Ποσα επαιρνε και ποσα να θελει? Λογικα θα βρει και αυτος ευκολα ή δυσκολα.

Για τον τελευταιο που λες δεν τον ξερω.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”