Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Stam Tziant

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιαν 26, 2026 4:49 pm

To τόπικ να μετονομαστεί σε Πιθανότητες Ι (Χειμερινό Εξάμηνο) παρακαλώ. Ούτως ή άλλως ότι πήραμε πήραμε από παίκτες φτάνει.

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Δευ Ιαν 26, 2026 5:02 pm

Stam Tziant έγραψε:
To τόπικ να μετονομαστεί σε Πιθανότητες Ι (Χειμερινό Εξάμηνο) παρακαλώ. Ούτως ή άλλως ότι πήραμε πήραμε από παίκτες φτάνει.
Η στατιστική ήταν το χειρότερο μου μάθημα στη σχολή :D Μπλιαχ

Dimmitz

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 26, 2026 5:28 pm

germany96 έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 4:11 pm
shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιαν 25, 2026 8:45 pm
αυτο που λενε ο νοξβιλ με τον αστερη ειναι οτι και 10 φορες να εχει ερθει σερι κοκκινο δεν αλλαζει τις πιθανοτητες στην 11 η 12η φορα.Παλι 50% θα ναι(ειναι και το 0 που μπορει να ερθει αλλα ας μην το βαλουμε). Εγω καταλαβαινω τι λες,και εγω αμα δω στην ρουλετα να ερχεται συνεχεια το ιδιο χρωμα θα πονταρω το αναποδο η αν δω τον πιτερς να χανει 5 θα πονταρω οτι θα βαλει το επομενο..αλλα αυτο βαση στατιστικης δεν στεκει..πολυ πιθανως να μαι και εγω τζογαδορος :lol:
Το κομμάτι με τα F4 και αναγωγή σε πιθανότητες το βρίσκω να στερείται παντελώς νοήματος αλλά η ρουλέτα χωρίς το ζερό, είναι όντως μαθηματικά ενδιαφέρουσα.

Όπως εξήγησαν τα παιδιά νωρίτερα το κάθε γύρισμα της μπίλιας δεν επηρεάζει το επόμενο (αυτό δεν χρειάζεται καμία στατιστική ανάλυση, είναι κοινή λογική εκτός αν πιστεύουμε σε μαγικές δυνάμεις και σύμπαντα που συνωμοτούν) αλλά κάποιος που είναι εξ αρχής αποφασισμένος να μπαίνει σε όλα τα γυρίσματά του τροχού επ' άπειρον (κάτι που αντίστοιχα προϋποθέτει και άπειρα χρήματά), εκεί αποκτά νόημα η στατιστική ιχνηλατήση, ώστε να σχεδιαστεί η βέλτιστη στρατηγική για πως θα μοιράζονται τα διαδοχικά προαποφασισμένα πονταρίσματα.

Η πιο γνωστή στρατηγική που βασίζεται σε τέτοια λογική είναι το σύστημα Martingale των συνεχών διπλασιασμών, η οποία προφανώς και σε πραγματικές συνθήκες (όχι άπειρα χρήματα, όχι άπειρος χρόνος, μηδενική γκανιότα χωρίς ζερό) είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για το καζίνο ώστε να ρουφάει λεφτά από κόσμο που νομίζει ότι καταλαβαίνει από στατιστική, χωρίς να έχει στην πραγματικότητα την παραμικρή επαφή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμα και σε μη ρεαλιστικές συνθήκες,απλά νοητικού πειράματος, το σύστημα Martingale, παραμένει τραγική επιλογή παιξίματος και το παρακάτω βίντεο εξηγεί πως ένα ξερό μέσα κι έξω μαύρο/κόκκινο θα έδινε καλύτερες πιθανότητες στον τζογαδόρο από δήθεν περίτεχνες στατιστικές θεωρίες πονταρίσματος:
Το είχε δοκιμάσει ένας φίλος μου αυτό με τον διπλασιασμό σε ένα Μουντιάλ. Έπαιζε Χ όλα τα παιχνίδια και κάθε φορά που έχανε διπλασίαζε το ποντάρισμα του.

Τελικά το πρώτο Χ ήρθε στο 10ο ή 11ο παιχνίδι αν θυμάμαι καλά.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 26, 2026 5:31 pm

Stam Tziant έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 4:44 pm
shaq7 έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 2:11 pm

το οτι καθε ομαδα εχει 25% πιθανοτητα να το παρει δεν προκυπτει απο καπου..οποτε τσαμπα εχει γινει τοση κουβεντα.. :lol:
ας πουμε πχ οτι σε ενα φ4 ειναι και οι μπουλς του 97..παλι 25% θα εχουμε για καποιον λογο?
Ντάξει συμφωνώ για την οικονομία της συζήτησης το 25%. Αλλά επειδή Μπουλς του 97 δεν υπάρχουν στην Ευρώπη και οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες επιπέδου Φ4 είναι μικρές, δεν απέχει πολύ από το 25% η πραγματικότητα. Άντε βαριά το φαβορί να χει 30% και το αουτσάιντερ 20%.
Το έχω γράψει πάνω από δέκα φορές, αλλά με αγνοεί ο Shaq. :roofl:

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 26, 2026 6:15 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 11:39 am
Giwrgos_AEK έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 9:53 am
O Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αλλαγή ξενου στο πρωτάθλημα ? Τζοσεφ αντί ντιλικινα?
Έχουμε 10 ξένους αυτήν την στιγμή, λογικά δεν θα βιαστούμε για τις αλλαγές, Τζόζεφ, Μόρρις, Ντιλικινά, Μακκίσικ για 2 θέσεις, Ο Μακκίσικ δεν ξέρουμε αν όντως επανέλθει, δεν ήταν και πολύ ελπιδοφόρα τα 1 και 7 λεπτά που έπαιξε στην Ευρωλίγκα, τον Τζόζεφ δεν τον έχουμε δει καν, ο Μόρρις εντάξει θα επανέλθει αλλά και εκεί μένει να τον δούμε. ο Ντιλικινά θα φάει πάγκο είναι σίγουρο μετά τις...σφίξεις.
Γουοκαπ, (Μορις), (Τζοσεφ)
Ντορσει, (Φουρνιε), Νετζηπογλου
(Γουορντ), Λαρεντζακης
Σασα, Παπανικολαου
(Μιλου),( Χολ )

Οπου παρενθεση οι ξενοι στη δωδεκαδα
Χολ, Πιτερς θα ειναι οι επιπλεον δυο και Μακκισικ Νιλικινια εκτος. Αυτο εφοσον δεν υπάρξουν τραυματισμοι δεν θα δηλωθουν στην Α1.

Αν θυμαμαι καλα εχουμε δυο αλλαγες σε καθε γυρο, Ξεκινησανε με Λι, Φουρνιε, Γουορντ, Πιτερς, Μιλου, Χολ, δηλωσαμε τον Νιλικινια και δεν δηλωσαμε τον Μακκισικ να μην εχει δηλωθει για να μην καει η θεση του Εβανς. Ακολουθως δηλωθηκε ο Εβανς. Αρα η πρωτη αλλαγη εγινε με τον Μορρις καινλογικα χασαμε μια αλλαγη. Στο δευτερο γυρο καναμε μια αλλαγη με τον Ταιρικ στη θεση του Λι.

Αρα λογικα εχουμε ακομη 1 που Λογικα θα περιμενουμε την κατασταση του Τζοσεφ στις προπονησεις για να αποφασιστει να μπει στη θεση του Νιλικινια.
Ακολουθως υπαρχει 1 αλλαγη πριν τα πλειοφ καινακομη 1 πριν τους τελικους.

Αυτα συμφωνα με το τι θυμαμαι χωρις να το χω ψαξει τωρα τελευταια για να ειμαι 100% σιγουρος

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 26, 2026 6:35 pm

Εγω θα πω να αφησετε την στατιστικη γιατι οπως το εχω ξαναπει ειναι ενα καταπληκτικο εργαλειο αλλα και ενας πολυ ευκολος τροπος να πεις ψεματα αν το διαβασεις με διαφορετικη οπτικη μερια. Αν το το καθε αποτελεσμα δεν εμφανιζει στατιστικη σημαντικοτητα ειναι αναξιο σχολιασμου.
Παντως ορθως λενε τα παιδια οτι πιθανοτερο ειναι να κανεις 0/5 παρα 5/5 ασχετως απο το τι εχει προηγηθει δηλαδη το 0/100 ή το 100/100.

Εγω θα πω οτι το βλεπουμε λιγο λαθος.
Στον επαγγελματικο αθλητισμο στηννπλειοψηφια των περιπτωσεων η ομαδα με την καλυτερη ομαδα που συνηθως ειναι η ομαδα με το καλυτερο και ακριβοτερο ροστερ σε ενα πρωταθλημα ή μια σειρα αγωνων θα κερδισει ειδικα οταν οι αγωνες αυξανονται. Λιγοτερο πιθανον οταν η σειρα ειναι στις 4 νικες αποτι απο οταν ειναι στις 2 νικες.

Αρα για αυτο οταν μια ομαδα που δεν εχει τονκαλυτερο ροστερ απο θεμα ταλεντου ή το ακριβοτερο βγει πρωτη ειναι κατι που μνημονευεται οπως ο Ολυμπιακος του 23 που επαιξε εκπληκτικο μπασκετ χωρις να εχει το ποιοτικοτερο ή το ακριβοτερο ροστερ αλλα επειδη ηταν καλυτερη ομαδα βγηκε πρωτος. Τετοια παραδειγματα ειναι η Αεκ το 2002, η Λεστερ στην πρεμιερ λινγκ, η Λαρισα στο ποδοσφαιρο, Αρα μια ομαδα που ειτε με ακριβο ειτε με φθηνο ροστερ παει σταθερα φαιναλ φορ ειναι κατι πολυ δυσκολο και αν εισαι η ομαδα με το ακριβοτερο ροστερ κα δεν πας φαιναλ φορ ειναι αποτυχια ολκης.

Απο την αλλη στα φαιναλ φορ στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ειδικα την τελευταια 20 ετια δεν νικαει παντα η ακριβοτερη ομαδα αλλα η πιο φορμαρισμενη και τυχερη τη δεδομενη στιγμη. ( σε αυτο εχει συμβαλει η συνεχης παρουσια της ΤΣΣΚΑ που ειχε την ακριβοτερη ομαδα σταθερα και πηρε μολις 2 ευρωλιγκες σε 1 δεκαετια). Αρα το χασεις σε ενα φαιναλ φορ δεν ειναι αποτυχια καθως και οι αλλες ομαδες εχουν ακριβα και ισχυρα ροστερ. Αποτυχια θα ηταν να εχανες το τροπαιο απο μιαομαδ με πολυ χειροτερο και φτηνοτερο ροστερ απο σενα οπως η Τσσκα απο τον Ολυμπιακο το 2012, η Ρεαλ απο την Μακαμπι το 2014 που το οτι ηταν στο φαιναλ φορ ηταν ηδη εκπληξη καθως περασαν μια ακριβοτερη ομαδα σε σειρα αγωνων τη δεδομενη χρονια

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Ιαν 26, 2026 7:11 pm

Christofis έγραψε:
. Αρα το χασεις σε ενα φαιναλ φορ δεν ειναι αποτυχια καθως και οι αλλες ομαδες εχουν ακριβα και ισχυρα ροστερ. Αποτυχια θα ηταν να εχανες το τροπαιο απο μιαομαδ με πολυ χειροτερο και φτηνοτερο ροστερ απο σενα οπως η Τσσκα απο τον Ολυμπιακο το 2012, η Ρεαλ απο την Μακαμπι το 2014 που το οτι ηταν στο φαιναλ φορ ηταν ηδη εκπληξη καθως περασαν μια ακριβοτερη ομαδα σε σειρα αγωνων τη δεδομενη χρονια
Υποθετικο σεναριο.Πες οτι ο Ολυμπιακος παει και φετος στο φ4,και παει και στα επομενα 4 σερι,δηλαδη απο φετος 5 συνεχομενα,και δεν παρει τιτλο.Αντιστοιχα παει και ο Παναθηναικος φετος και στα επομενα 4,και παρει 2 τιτλους(δεν προκειται να συμβει αυτο για αυτο λεω υποθετικο σεναριο :lol: ).
Θα πεις ειμαστε οκ,μια χαρα ειναι η ομαδα, πηγε σε 5 σερι φ4,και 9 συνολικα,τρομερο ρεκορ,απλα χασαμε απο ισαξιους αντιπαλους, η ομαδα ειναι επιτυχημενη προχωραμε? Η θα ζητας κεφαλια?Γιατι προσωπικα θα θεωρουσα την ομαδα μου παντελως αποτυχημενη αν δεν καταφερνε να παρει εστω 1 τιτλο,και ας επαιζε με ισαξιους αντιπαλους,ποιοτικους κλπ κλπ.
Παει να πει οτι αναμεσα στις καλες ομαδες εισαι ανεπαρκης.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιαν 26, 2026 7:42 pm

j-kidd13 έγραψε:

Θα πεις ειμαστε οκ,μια χαρα ειναι η ομαδα, πηγε σε 5 σερι φ4,και 9 συνολικα,τρομερο ρεκορ,απλα χασαμε απο ισαξιους αντιπαλους, η ομαδα ειναι επιτυχημενη προχωραμε? Η θα ζητας κεφαλια?
αναλογα ποιος θα ειναι ο προπονητης
αν ειναι ο μπαρτζωκας θα ειναι φυσικα επιτυχημενος
αν ειναι καποιος αλλος θα τον σκισουν και θα ζητανε το κεφαλι του απτο πρωτοδευτερο χαμενο φ4
:welcome:

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιαν 26, 2026 7:44 pm

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 3:03 pm
Παιδιά αν δείτε φωτογραφίες του Τζόζεφ και από παλιά έτσι είναι στο πρόσωπο έχει την λεγόμενη γουρουνοφατσα :D
Δεν νομίζω ότι έχει θέμα με τα κιλά, φόραγε και φαρδύ παντελόνι σήμερα :lol:
Εμενα μου βγαζει πιο θετικα vibes ο Τζοζεφ για καποιο λογο.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Ιαν 26, 2026 7:54 pm

j-kidd13 έγραψε:
Christofis έγραψε:
. Αρα το χασεις σε ενα φαιναλ φορ δεν ειναι αποτυχια καθως και οι αλλες ομαδες εχουν ακριβα και ισχυρα ροστερ. Αποτυχια θα ηταν να εχανες το τροπαιο απο μιαομαδ με πολυ χειροτερο και φτηνοτερο ροστερ απο σενα οπως η Τσσκα απο τον Ολυμπιακο το 2012, η Ρεαλ απο την Μακαμπι το 2014 που το οτι ηταν στο φαιναλ φορ ηταν ηδη εκπληξη καθως περασαν μια ακριβοτερη ομαδα σε σειρα αγωνων τη δεδομενη χρονια
Υποθετικο σεναριο.Πες οτι ο Ολυμπιακος παει και φετος στο φ4,και παει και στα επομενα 4 σερι,δηλαδη απο φετος 5 συνεχομενα,και δεν παρει τιτλο.Αντιστοιχα παει και ο Παναθηναικος φετος και στα επομενα 4,και παρει 2 τιτλους(δεν προκειται να συμβει αυτο για αυτο λεω υποθετικο σεναριο :lol: ).
Θα πεις ειμαστε οκ,μια χαρα ειναι η ομαδα, πηγε σε 5 σερι φ4,και 9 συνολικα,τρομερο ρεκορ,απλα χασαμε απο ισαξιους αντιπαλους, η ομαδα ειναι επιτυχημενη προχωραμε? Η θα ζητας κεφαλια?Γιατι προσωπικα θα θεωρουσα την ομαδα μου παντελως αποτυχημενη αν δεν καταφερνε να παρει εστω 1 τιτλο,και ας επαιζε με ισαξιους αντιπαλους,ποιοτικους κλπ κλπ.
Παει να πει οτι αναμεσα στις καλες ομαδες εισαι ανεπαρκης.
Για μενα ο αθλητισμος και ο πρωταθλητισμός δεν ειναι αυτοσκοπος. Σιγουρα εκνευριζομαι να χανω μην ξεχνα οτι το εγω μου ως χειρουργος βαραει κοκκινο ορισμενες φορες. Αλλα προτιμω να βλεπω ωραιο μπασκετ 3-4-5 μηνες παρα να χαρω 1-2-3 βραδιες γιατι τοσο διαρκει η αμβροσια της νικης. Γενικα στη ζωη μου εχω ζησει αρκετο ανταγωνισμο. Βραβεια σε παγκοσμιες, Μεσογειακες και ευρωπαικες ολυμπιαδες Μαθηματικων και φυσικης ως μαθητης, Παγκυπριες εξετασεις, εξετασεις για τους δοκιμους στον στρατο, πτυχιο ιατρικης με υποτροφια οπου το να κοπεις μαθηματα σου εκοβε την υποτροφια, χειρουργικη ειδικοτητα στην γενικη χειρουργικη στη. ελλαδα που γινοταν του ανταγωνισμου το καγκελο για το ποιος θα χειρουργησει, συναγωνισμος με τποψηφιοτς απο ολο το κοσμο για τη θεση της πλαστικης σε ενα απο τα καλυτερα νοσοκομεια του κοσμου. Ανταγωνισμος με τους ντοπιους ωστε να αποδειξεις οτι ισος και καλυτερος σε μια κοινωνια που ειναι πολυνπιο δεμενη απο την ελληνικη. Καιακολουθως ανταγωνισμος με αλλους τοσους εξαιρετους γιατρους που εχουν περασει τα ιδια ή και χειροτεσα απο εσενα σε μια μεγαλη αγορα οπως η αθηνα. Αυτα δεν τα λεω για να κανω επιδειξη απλα για νατο ισω οτι αρκετο ανταγωνισμο για πρωταθλητισμο εχουμε στη ζωη και την καθημερινοτητα μας που ειναι πολλες φορες σκληρη που το μπασκετακι εγω το βλεπω ως θεαμα. Αρα ναι αν εγω ειμαι ικανοποιημενος με αυτο που βλεπω και καπου στραβωσει το πραγμα δεν θα φερω την καταστροφη. Κατι που δουλευει καλα 6 μηνες και σε coin flip άποτυχει δεν θα ζητησω κεφαλια καθως παιζουν σε μονους αγωνες ειναι και θεμα αλλων παραγοντων.

Φυσικα να τονισω οτι αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη. Εχω σταματησει να βλεπω ποδοσφαιρο ατην Κυπρο και αργοτερα στην ελλαδα και ενω δεν εχανα παιχνιδι γιατι μεγαλωνοντας κατεληξα οτι δεν με καλυπτει το προιον οπως δεν με καλυπτει το προιον του ΝΒΑ πλεον οποτε και δεν το παρακολουθω τοσο οσο το παρακολουθουσα.

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Δευ Ιαν 26, 2026 8:06 pm

τουλουμπα έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Θα πεις ειμαστε οκ,μια χαρα ειναι η ομαδα, πηγε σε 5 σερι φ4,και 9 συνολικα,τρομερο ρεκορ,απλα χασαμε απο ισαξιους αντιπαλους, η ομαδα ειναι επιτυχημενη προχωραμε? Η θα ζητας κεφαλια?
αν ειναι καποιος αλλος θα τον σκισουν και θα ζητανε το κεφαλι του απτο πρωτοδευτερο χαμενο φ4
Έχει δώσει πολύ πόνο ο Μπαρτζώκας !!! :D :D :D

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιαν 26, 2026 8:10 pm

Leon Man έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:

κανεις δεν ειπε οτι ο μπαρτζωκισμος ειναι ευκολη θρησκεια :mrgreen:

assistant

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas

Δευ Ιαν 26, 2026 8:31 pm

tarp7 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:
εμενα ηταν το μαθημα που επαιξε το μεγαλυτερο ρολο να σταματησω τη σχολη.....δε θα το περναγα ποτε αρα τη σημασια ειχε να συνεχιζω.......

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης

Δευ Ιαν 26, 2026 8:40 pm

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 8:10 pm
Leon Man έγραψε:

κανεις δεν ειπε οτι ο μπαρτζωκισμος ειναι ευκολη θρησκεια :mrgreen:
Ε, ναι… δύσκολη θρησκεία.
Κάθε χρόνο προσκύνημα στο F4 και δέκα συνεχόμενες “εξόδιες ακολουθίες” απέναντι στον "απέναντι".
Δεν αντέχεται εύκολα απ’ όλους αυτό. :D :D :D

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Δευ Ιαν 26, 2026 8:52 pm

assistant έγραψε:
Δευ Ιαν 26, 2026 8:31 pm
tarp7 έγραψε:

εμενα ηταν το μαθημα που επαιξε το μεγαλυτερο ρολο να σταματησω τη σχολη.....δε θα το περναγα ποτε αρα τη σημασια ειχε να συνεχιζω.......
εγω δεν εκανα καν τον κοπο να παω στην σχολη :mrgreen:

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”