Euroleague Round 21, Olympiacos Piraeus vs FC Bayern Munich

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 10, 2026 1:47 pm

Leon Man έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 11:55 am
golitog7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 11:42 am
Εμένα η εικόνα του Μορίς με προβλημάτισε γενικότερα. Εννοώ όχι μόνο η σωματική του κατάσταση και αστοχία αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε. Απλά κατεβάζει τη μπάλα, κάνει καμιά πασούλα στους άλλους και στήνεται και περιμένει. Ε όταν τελειώνει ο χρόνος παίρνει και κάνα σκοτωμένο που προφανώς θα το χάσει. Οτι δλδ κάνει και ο Γουοκαπ χωρίς φυσικά την άμυνα του. Δεν καταλαβαίνω γιατί πήραμε τον Τζοόυνς αν δεν έχουμε σκοπό να δώσουμε πρωτοβουλίες στο γκαρντ μας και να παίξουμε περισσότερο πικ εν ρολ; Πως θα τον αξιοποιήσουμε στην επίθεση όταν δεν είναι αυτόφωτος και τα Γκαρντ μας κάνουν αυστηρά το ίδιο πράγμα όλοι;
Το έχω δει κι εγώ αυτό και μ' έχει προβληματίσει. Μια εξήγηση που δίνω είναι η εξής:
Αν ο παίκτης έχει δημιουργικές ικανότητες, αλλά δεν έχει σουτ, τότε σίγουρα ο καλύτερος τρόπος χρησιμοποίησής του είναι σαν του Καλάθη, να μοιράζει αβέρτα ασσίστ.
Επειδή όμως ο Μόρρις έχει σουτ, τότε ίσως αυτός ο τρόπος χρησιμοποίησής του που περιγράφεις (τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο προσαρμογής του) να βοηθάει στο να ανοίγουν οι χώροι για τους υπόλοιπους ικανούς σκόρερς της ομάδας (Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ, Φουρνιέ, και για Μιλουτίνοφ). Το να πιάνει θέση στη γωνία ο Μόρρις δεν είναι το ίδιο σαν να την πιάνει ο Γουόκαπ. Τον Μόρρις κανείς αντίπαλος δεν θα τον αφήσει εκεί έξω αφύλακτο, με αποτέλεσμα να ανοίγει η ρακέτα.
Πιστεύω ότι σιγά σιγά, όσο θα φορμαρίζεται ο Μόρρις, θα τον δούμε να χρησιμοποιείται και με άλλο τρόπο, όπως και ότι θα δούμε τις αναμφισβήτητες οργανωτικές του δυνατότητες, αλλά και τις εκτελεστικές. Άσε να επανέλθει και θα δούμε...
Πολύ σωστό σχόλιο!

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιαν 10, 2026 2:16 pm

Tο έχω γράψει άλλες δύο φορές, ας το ξαναγράφω πάλι με πολύ απλά λόγια όμως…….ο Μόρις βοηθάει ( και στην κακή σωματική κατάσταση που είναι) πάρα πολύ στο κομμάτι του spacing στην ομάδα και στον τρόπο λειτουργίας που το χρησιμοποιεί ο κόουτς Μπι στην επιθετική λειτουργία της! Το scouting των ομάδων πλέον είναι σε τοπ επίπεδο για όλες τις ομάδες στην EuroLeague, που ακόμα και τον πλήρως ανέτοιμο Μόρις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να τον αφήσουν ελεύθερο στο 1-1,5m πίσω από το σκριν, όπως θα γινότανε πχ με τον Θωμά ή τον Φρανκ!!! Απλά κάτι που ξέραμε αλλά δυστυχώς στον πλανήτη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΙΚΜΑΔΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ, ήταν ότι ο παίκτης δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει έστω στο 60-70% πριν το Φλεβάρη!!! Φταίμε για αυτό? Ναι φταίμε γιατί αργήσαμε…..για όλους τους λόγους που έχουνε αναλυθεί από το καλοκαίρι και ιδιαίτερα για την εμμονή στην περίπτωση Έβανς!!! Όμως αυτό πέρασε, θέλει χρόνο πλέον η ομάδα, έχει ενισχυθεί πολύ σοβαρά για την εποχή ( από τύχη?……..ας είναι, το θέμα είναι ότι ενισχύθηκε) και φυσικά όσο και να γκρινιάζουμε, ΝΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ, όσο και αν κάποιοι δεν το βλέπουνε!!! Το ότι βλέπαμε τον Μόρις λοιπόν την παρούσα χρονική στιγμή ακόμα και ακροβολισμένο σε πλευρά να περιμένει, ήτανε καθαρά κομμάτι του επιθετικού spacing, διότι πολύ απλά μόνο αυτό μπορούσε την παρούσα χρονική στιγμή να υπηρετήσει αντίστοιχα της κλάσης του!! Με τον προγραμματισμό σε ένα μήνα άλλα θα λέγαμε και κολοτουμπες θα κάναμε αρκετοί!!! Εμείς όμως έχουμε φτάσει και τον έχουμε κάνει ήδη Μαρκί Πέρυ!!! Οκ, δεν είναι μονά ζυγά δικά μας πάντα όλα!!

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Ιαν 10, 2026 3:17 pm

Ρήξη πρόσθιας μοίρας λέει έξω πλαγίου και τουλάχιστον ένα μήνα έξω ,θα μπορούσε να ταν χειρότερα .. λογικά δεν θα πάρουμε παίκτη

RedEmperor

a1greece
Reactions:

Σάβ Ιαν 10, 2026 3:21 pm

Ένα μήνα έξω τουλάχιστον και άλλους 2 μήνες να έρθει σε καλή κατάσταση. Καλά κρασιά. Ας φρόντιζαν να είχαν πάρει καλύτερο παίχτη του ντιλικινα τότε έτσι ώστε να μην είχαμε τεράστιο πρόβλημα τώρα. Ελπίζω να καταλαβαίνουν ότι αν πάμε με γουοκαπ και ντιλικινα για τόσα μάτς παίζει να μείνουμε εκτός 8αδας.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Σάβ Ιαν 10, 2026 6:38 pm

Η πνευματική μου κατάσταση όταν είδα εχθές τον Μόρις να τραυματίζεται:

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιαν 13, 2026 12:44 pm

Conan1982 έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 11:06 am
tarp7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 10:59 am
Τι πίνει άραγε; Δεν είναι χυμός πορτοκάλι, είναι πιο ανοικτόχρωμο, μάλλον χυμός γκρέιπ φρουτ θα είναι, πολύ θρεπτικός, ρίχνει και την πίεση απ' ότι ξέρω.
ηλεκτρολυτες ειναι

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Ιαν 13, 2026 6:23 pm

steph.larry έγραψε:
Σάβ Ιαν 10, 2026 6:38 pm
Η πνευματική μου κατάσταση όταν είδα εχθές τον Μόρις να τραυματίζεται:

ρε τι χανω που δεν πιανω ολα τα καναλια ...

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”