Euroleague 2025-26 Round 11, Armani Milano vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Νοέμ 15, 2025 1:41 pm

Ο Μποζικας ειπε οτι δεν ξερει μηπως χαλαρωσαμε απο τις απουσιες της Αρμανι :Amen:

Βλεποντας πιο καθαρα σημερα, εχω να πω οτι μονο με ενα PG που παιζει η ομαδα δεν μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα κ ουτε θα επρεπε να περιμενουμε πολλα. Με τη Ζαλγκιρις ή αλλα παιχνιδια που ηταν αρκετα καλος ο Θωμας η εικονα της ομαδας ηταν αρκετα καλη. Χθες ο Θωμας φαινοταν κουρασμενος, αοσμος, αχρωμος (πιθανον απο την υψηλοτερη πιεση που εβαλε η Αρμανι στην περιφερεια) κ ετσι ηταν κ η ομαδα.

Λεμε για τον Χολ, τον Βεζενκοφ, τον Γουορντ κλπ αλλα η ομαδα παιζει με τα χειροτερα PG της διοργανωσης.. Ντορσει, Πιτερς, Γουορντ τα περισσοτερα που εκαναν τα εφτιαξαν μονοι τους. Ο Χολ, ο Σασα, ο Μιλου ειναι παικτες που τα καλυτερα παιχνιδια τους τα κανουν οταν τους αξιοποιουν - με μονο ενα σοβαρο PG στο ροστερ δεν πας πουθενα οποτε δεν ειμαι βεβαιος γιατι εχουμε υψηλοτερες απαιτησεις απο την ομαδα αυτη την περιοδο. Αν αποκτησουν κανα κανονικο PG τα ξαναλεμε.

ΥΓ: Δεν ξερω γιατι δεν μπορουσε να δοκιμαστει ο Παπανικολαου χθες, μηπως βοηθησει κ στην αμυνα κ ποσο χειροτερα να τα πηγαινε χθες κ απο τον Σασα στην επιθεση. Εφτασα στο σημειο να συμφωνω εν πολλοις με αρθρο που εγραψε ο Μπουκουρας στο σδνα (!), εκει μας καταντησε ο κοουτς.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Νοέμ 15, 2025 1:49 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 1:09 pm

Γενικά το ποστ είναι ακόμα ένα "Μην γκρινιάζετε, να είστε στωικοί και περιμένετε το τέλος της σεζόν" με παραπάνω λέξεις.
κολλησαν και τους ολυμπιακους οι δικοι μας :mrgreen:

Dimmitz

allstar
Reactions:

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 1:09 pm
Dimmitz έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 12:34 pm
Τι σου ειναι η ψυχολογία στο μπάσκετ, στον αθλητισμό και στην ζωή γενικότερα…

Πριν μια εβδομάδα ακριβώς γράφαμε μετά την εμφάνιση του Έβανς με την Καρδίτσα διθυραμβικά σχόλια για την ομάδα και για το missing piece που θα σουλουπώσει την οργάνωση της ομάδας.

Στο τοπικ του αιώνιου γινόταν χαμός με αφορισμούς Άταμαν και παικτών για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό και το μπασκετικό θίασο που παρουσίαζε μέχρι στιγμής η ομάδα.

Στο σήμερα ο ΠΑΟ έγινε ξαφνικά πρωταθλητής, ο προφεσόρ ξέρει, επειδή πήρε έναν παλαίμαχο αθλητή που έκανε τα βασικά στην θέση πέντε και έκανε το αυτονόητο να παίξει ο Ναν περισσότερο off ball και να δώσει την μπάλα στα χέρια του Σλούκα και του Shorts.

Εμείς από την άλλη γίναμε καφενείο που δεν θα μπει φ4 και ο Μπαρτζώκας δεν πρέπει να βγάλει την σεζόν.

Πέρυσι λέγατε ότι η ομάδα θέλει έναν σκόρερ δίπλα στον Φουρνιέ, φέτος επειδή ο σκόρερ λέγεται Ντόρσει και δεν λέγεται Μπάτλε, Ναν ή Ντιντγιουντι δεν σας κάνει κλικ και οι μισοί θέλετε ακόμα έναν Μισιτς, Φλυν στον άσο ή άλλοι μισοί λέτε ότι δεν είναι καλός αμυντικός (!) λες και ο Ναν και οι λοιποί παίζουν άμυνα.

Πέρυσι λέγατε ότι δεν με νοιάζει να βγούμε πρώτοι στην ρέγκουλαρ ούτε αν παίζει η ομάδα ωραίο μπάσκετ τον Γενάρη, το μόνο που έχει σημασία είναι η ομάδα να πάρει την κούπα…φέτος λέτε ότι δεν θέλω να ξαναδώ την ομάδα επειδή δεν μου αρέσει το μπάσκετ που παίζει τον Νοέμβριο..

Ότι ο Σάσα και ο Φουρνιέ αγνοούνται που πέρυσι ήταν οι καλύτεροι μας παίκτες δεν το βλέπετε, πάλι επιμένετε ότι ο άσος που θα βάζει 30 μας λείπει και ότι ξαφνικά θα λειτουργήσουν όλα ρολόι.

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε μάγκες. Παίζαμε ματς με έναν κανονικό άσο (με Ντιλικινά στα πιτς). Όσο δύσκολο (εύκολο;) ήταν να αλλάξει η ψυχολογία στον ΠΑΟ, τόσο δύσκολο (εύκολο;) είναι να αλλάξει και στο δικό μας στρατόπεδο αρκεί να γίνει η σωστή προσθήκη, χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος φαντεζί.

Σύμφωνα με τον Μπόγρη, λείπει ένας καλύτερος Βιλτόζα από την ομάδα και ο Ντε Κολό είναι plug and play.
Παρουσιάζεις τις θέσεις (Ολυμπιακών και Παναθηναικών) σαν κάπως αντιφατικές, λες και άλλαξαν από το τίποτα. Λες και κάπου ανάμεσα στη αναστροφή του κλίματος δεν συνέβησαν σημαντικές αλλαγές.

Οι συνφορουμίτες Ολυμπιακοί (οι περισσότεροι από τους οποίους γράφουν εδώ είναι αρκετά σταθεροί στις απόψεις τους btw) θεωρούσαν ότι έλειπε ένας παίκτης σαν τον Έβανς. Όταν ο Έβανς εμφανίστηκε και έδωσε ενθαρρυντικά στοιχεία, είναι πολύ λογικό να χάρηκαν και να θεώρησαν ότι τώρα η ομάδα θα ρολάρει. Δεν υπάρχει κάτι αντιφατικό εδώ. Όταν ο καημένος ο Έβανς ξαναχτύπησε τότε απλά επανερχόμαστε στην προηγούμενη κατάσταση στη οποία πιστεύουν ότι λείπει παίκτης. Ε βάλε λίγο και τη στεναχώρια αλλά και την γενικά κακή ομαδική λειτουργία και είναι πολύ λογικό και επόμενο το συναίσθημα που προκύπτει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναικό. Γκρινιάζαμε (κι εγώ μέσα σε αυτούς) ότι η ομάδα δεν πάει πουθενά *ως έχει*. Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος όχι από το πουθενά αλλά επειδή άλλαξαν 2 πάρα πολύ σημαντικά πράγματα (οργάνωση παιχνιδιού και ψηλός).

Δεν είναι "από τη μία μέρα στην άλλη" χωρίς να έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές που είναι ικανές να αλλάξουν όλη τη χρονιά.

Επίσης δεν ξέρω αν σκόπιμα αλλάζεις τα λόγια τον συνφορουμιτών αλλά κανείς (από τους θαμώνες τεσπα) δεν έλεγε για σκόρερ δίπλα στον Φουρνιέ. Όλοι έλεγαν για *άσσο* που να μπορεί να σκοράρει. Αυτό περιλαμβάνει implicitly και άλλα στοιχεία παιχνιδιού.

Παρακάτω μιλάς για κάποια ανακολουθία σχετικά με το ότι ζητούν μόνο αποτέλεσμα αλλά βαρέθηκαν να βλέπουν την ομάδα τόσο νωρίς. Ναι προφανώς, γιατί η ομάδα έχασε. Αν έπαιζε χάλια και κέρδιζε, τότε θα έστεκε αυτό που λες. Τώρα απλά θεωρούν ότι με αυτό το μπάσκετ που δεν τους αρέσει δεν θα κερδίσουν κιόλας.

Για κερασάκι αναφέρεις τον Μπόγρη :roulette:

Γενικά το ποστ είναι ακόμα ένα "Μην γκρινιάζετε, να είστε στωικοί και περιμένετε το τέλος της σεζόν" με παραπάνω λέξεις.
Μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα γιατί βγάζεις τελείως δικά σου συμπεράσματα από αυτά που έγραψα.

Καταρχάς, μάλλον δεν έχεις διαβάσει τις 1066 σελίδες στο τόπικ των μεταγραφών της ομάδας. Επειδή εγώ τις έχω διαβάσει, ξέρω ακριβώς τι παίκτη ζητάγανε οι περισσότεροι συνοπαδοί μου.

Δεύτερον, μίλησα για την ψυχολογία γενικότερα που δεν κάνεις καμία μνεία. Προφανώς, για να πας από το ζενίθ στο ναδίρ θα πρέπει να συντελεστούν κάποιες (σημαντικές) αλλαγές. Τώρα αν ο ΠΑΟ έκανε το αυτονόητο και έδωσε την μπάλα στα χέρια του Shorts και ταυτόχρονα έπεσε από την Ακρόπολη και βγήκε ζωντανός με το λαχείο Φαρίντ, το θεωρώ νε μεν αλλαγή, σημαντική, όμως, σε καμία περίπτωση.

Τρίτον, προφανώς σέβομαι και συμφωνώ με γνώμες πολλών συνοπαδών μου (πχ, τα περισσότερα σχόλια που γράφτηκαν για Σάσα ή τα σχόλια του coach blue στο συγκεκριμένο τόπικ), αλλά θεωρώ ότι το 80% των παιδιών που γράφουν εδώ μέσα γκρινιάζουν απλά για να γκρινιάξουν και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα: πάνω σε αυτό έδωσα το απλό παράδειγμα χρηστών που έγραφαν πέρυσι τι να το κάνω που βγήκα πρώτος στην ρέγκουλαρ και έπαιξα ωραίο μπάσκετ αφού ήμουν χάλια στο φ4, θα προτιμούσα να τερμάτιζα 6ος και να φορμαριζόμουν στο φ4, και φέτος οι ίδιοι λένε δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα άλλο από το Νοέμβριο επειδή παίζει χάλια, λες και είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα παίζουμε έτσι όλη την σεζόν.

Τέλος, το να φύγει ο Άταμαν ή ο Μπαρτζώκας την μια μέρα και την άλλη να λέμε ο προφεσόρ ξέρει και ο Μπαρτζώκας ξέρει, καταδεικνύει την ποιότητα και το βάθος των ατόμων που γράφουν αυτά τα σχόλια.

Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 1:59 pm

Η ομαδα εχασε χθες γιατι δεν υπηρχε η ασφαλεια να γυρισει η μπαλα. Η ομαδα χρειαζεται εναν παικτη του στυλ μακινταιρ με λιγο πιο αξιοπιστο σουτ. Αυτος θα ηταν ο Μπατλερ και ας δυαριζει στον ερυθρο γιατι ο μακινταιρ οργανωτικα κανει φοβερη σεζον.

Οτι πιο κοντινο σε αυτο ειναι ο τομπσον της σεζον της μπασκονια. Αλλα μετα οσα εδειξε μετα δεν τον θεωρω καλη επιλογη.

Δεν με ενδιαφερει τοσο ο παικτης να ειναι σκορερ οσο να ειναι οξυδερκης στο να μοοραζει το παιχνιδι.

Το κακο οτι τον παικτη που παρακολουθουσαμε τον χασαμε ενω ειχαμε συμφωνησει μαζι του.

Το επιπλεον κακο ειναι οτι ο τριτος γκαρντ που θα επρεπε να ειναι ανθεκτικος ειναι πιο ευαισθητος σε μυικους τραυματισμους απο οτι ο Γουοκαπ με την ευπαθεια στην μεση. Το να βαφτισουμε τον μακκισικ μετα απο μια πενταετια χειριστη ειναι εγκλημα.

Η ομαδα χρειαζεται εναν χειριστη που θα μπορει να αξιοποιησει τα κοψιματα του Σασα , τημ αθλητικοτητα του Χολ και να ταιζει ευκολα τον Μιλουτινοφ. Δεν ειναι τοσο δυσκολο να αναγνωρισεις την αναγκη αλλαειναι ταυροχρονα τοσο δυσκολο να βρεθει αυτος ο παικτης. Εγω θεωρω οτι ακομη και με εναν παικτη οπως ο Μπλατ η ομαδα θα ηταν πολυ ανωτερη απο οτι ειναι σημερα.

Ντινιτριεβιτς που αναφερθηκε θα ηταν μια καλη λυση απο την ευρωπαικη αγορα και ο Φλιν η ευκολη λυση.

Ακομη και ο Χαρπερ που αναφερθηκε θα μπορουσε να εξελιχθει σε ενα νεο εβανς στο ξεπεταγμα αν τον ενταξεις σε καλο συνολο.

Το θεμα ειναι αν η ομαδα εχει αντιληφθει το τι χρειαζεται το ροστερ για να παει ενα βημα παραπερα. Δεν το νομιζω δυστυχως. Και εφοσον η ασφαλεια του Φαλ στο να ακουμπησεις την μπαλα για να γινουν ολα τα κοψιματα δεν ειναι εδω αυτο θα πρεπει να γινει απο τον γκαρντ σου.

Ωραια τα σαιτ πικ εν ρολ αλλα οταν σε παιζουν σμολ μπολ και η πιεση στην μπαλα ειναι αφορητη δεν μπορει η μπαλα να φτασει εκεινπου πρεπει

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 2:04 pm

Πιτερς για την αποφαση να δοθει το τελευταιο σουτ στον Σασα:

https://www.facebook.com/share/r/1MDBRvQTmz/

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Νοέμ 15, 2025 2:14 pm

Dimmitz έγραψε:
Μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα γιατί βγάζεις τελείως δικά σου συμπεράσματα από αυτά που έγραψα.

Καταρχάς, μάλλον δεν έχεις διαβάσει τις 1066 σελίδες στο τόπικ των μεταγραφών της ομάδας. Επειδή εγώ τις έχω διαβάσει, ξέρω ακριβώς τι παίκτη ζητάγανε οι περισσότεροι συνοπαδοί μου.
Ή μπορεί και να τις έχω διαβάσει. Μπορεί να μιλάς άλλη γλώσσα και με τους συνοπαδούς σου, δεν ξέρω. Συμπέρασμα γενικά δεν έβγαλα, μόνο ένα μικρό στο τέλος τέλος. Όλα τα άλλα ήταν απλά μία ανάλυση όσων έγραψες.
Dimmitz έγραψε:
Δεύτερον, μίλησα για την ψυχολογία γενικότερα που δεν κάνεις καμία μνεία. Προφανώς, για να πας από το ζενίθ στο ναδίρ θα πρέπει να συντελεστούν κάποιες (σημαντικές) αλλαγές. Τώρα αν ο ΠΑΟ έκανε το αυτονόητο και έδωσε την μπάλα στα χέρια του Shorts και ταυτόχρονα έπεσε από την Ακρόπολη και βγήκε ζωντανός με το λαχείο Φαρίντ, το θεωρώ νε μεν αλλαγή, σημαντική, όμως, σε καμία περίπτωση.
Δεν είναι σημαντικό να αλλάξει μυαλά ένας προπονητής; Δεν είναι σημαντικός ο τρόπος οργάνωσης της ομάδας; Μάλιστα. Σου θυμίζω ότι αυτά τα δύο είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τους συχνούς ποστερς εδώ.
Dimmitz έγραψε:
Τρίτον, προφανώς σέβομαι και συμφωνώ με γνώμες πολλών συνοπαδών μου (πχ, τα περισσότερα σχόλια που γράφτηκαν για Σάσα ή τα σχόλια του coach blue στο συγκεκριμένο τόπικ), αλλά θεωρώ ότι το 80% των παιδιών που γράφουν εδώ μέσα γκρινιάζουν απλά για να γκρινιάξουν και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα: πάνω σε αυτό έδωσα το απλό παράδειγμα χρηστών που έγραφαν πέρυσι τι να το κάνω που βγήκα πρώτος στην ρέγκουλαρ και έπαιξα ωραίο μπάσκετ αφού ήμουν χάλια στο φ4, θα προτιμούσα να τερμάτιζα 6ος και να φορμαριζόμουν στο φ4, και φέτος οι ίδιοι λένε δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα άλλο από το Νοέμβριο επειδή παίζει χάλια, λες και είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα παίζουμε έτσι όλη την σεζόν.

Τέλος, το να φύγει ο Άταμαν ή ο Μπαρτζώκας την μια μέρα και την άλλη να λέμε ο προφεσόρ ξέρει και ο Μπαρτζώκας ξέρει, καταδεικνύει την ποιότητα και το βάθος των ατόμων που γράφουν αυτά τα σχόλια.
Ναι οκ, έδωσες ένα παράδειγμα που ήταν ατυχές. Και στην εξήγηση που δίνεις μάλιστα (συγκεκριμένα εδώ: "λες και είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα παίζουμε έτσι όλη την σεζόν") είναι ακριβώς το συμπέρασμα που έβγαλα το οποίο είπες πως είναι λάθος. Δεν είναι παράλογο να πιστεύεις πως αν δεν παίζεις καλά και δεν γίνουν αλλαγές τότε μπορεί να μην αλλάξει τίποτα. Αν στο ποστ μου φάνηκε να εννοώ πως το κάνεις σκόπιμα, συγγνώμη, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Απλα θεωρώ πως στην προσπάθεια σου να στηρίξεις τις θέσεις που σταθερά έχεις καταγράψει, κατέφυγες σε ρητορική που δεν είχε βάση.

Για το τελευταίο κομμάτι τείνω να συμφωνήσω όμως είναι λίγο πιο περίπλοκο το επιχείρημα γιατί είναι πασιφανές πως "ξέρουν", το θέμα είναι τι κάνουν για να το δείξουν.

Εικόνα
Christofis

allstar
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 2:16 pm

Rivers15 έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 2:04 pm
Πιτερς για την αποφαση να δοθει το τελευταιο σουτ στον Σασα:

https://www.facebook.com/share/r/1MDBRvQTmz/
Για μενα υπαρχουν δυο οπτικες. Ενα οτι βαζεις τον παικτη που ειναι σε καλυτερη μερα και κερδισζεις ενα χαμενο παιχνιδι. Στην ουσια κερδιζεις ενα σχετικα αδιαφορο παιχνιδι σε ενα αδιαφορο παιχνιδι. Απο την αλλη στηριζεις τον ηγετη σου που κανει κακη σεζον δινοντας του τη στηριξη που του αρμοζει. Και εγω στον Σασα ή τον Φουρνιε θα το εδινα το σουτ. Τους δινεις το κινητρο να εντρυφησουν την ιδεα του μεγακου σουτ. Ο τζορνταν ή κομπε δεν θυμαμαι σιγουρα ειπε καποτε οτι εχω βαλει τοσα νικητηρια καλαθια και εχω χασει πολλαπλασια . Ολοι θυμουνται τα νικητηρια. Κανενας δεν εγγυαται οτι το μεγαλο σουτ θα μπει παντα. Ακομη και ο μεγιστος σπανουλης εχει χασει ποσα και ποσα οπως και ο βαλτο αγορι μου ο παικτης που εχει δημιουργησει μια γενια παιδιων που αγαπουν το μπασκετ στην ελλαδα με το νικητηριο καλαθι με τη Γαλλια εχει χασει ποσα νικητηρια σουτ. Το θεμα ηταν να το παρει ο Σασα και οχι να το δωσει στον Γουορντ οπως το εκανε με τη Μονακο. Δεν ξερω αν γινεται αντιληπτο το ποιντ κου αλλα χιλιες φορες να χασει το σουτ ο Σασα και οταν η μπαλα καιει να μην διστασει να το παρει παρα να πασαρει στον οποιοδηποτε γουορντ αυτου του κοσμου

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:08 pm

Πρέπει να περιμένουμε, ΑΚΟΜΑ και αν χρειαστεί διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός, για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή στον pg!!! Άσχετα βέβαια αν δεν θέλουμε μόνο ένα, διότι ο Σάκης και ο Σέϊμπεν δεν δύνανται να λογίζονται ως τέτοια ( να σταματήσει εδώ το ανέκδοτο αυτό) και βέβαια μετά, να ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ περιμένουμε άλλο ένα τουλάχιστον δίμηνο ( λέω εγώ) για την ικανοποιητική προσαρμογή του Αμερικανού παίκτη στα «περίεργα» θέλω και τις ιδιαιτερότητες του προπονητή. ( εκτός αν σκάσει καμιά βόμβα τύπου Έξουμ ή άλλου με πρότερη παρουσία στην διοργάνωση, που δεν το βλέπω). Δυστυχώς των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αλλά εμείς δεν ανήκουμε σε αυτά!!! Οπότε θα τα λουστούμε…….
1) ο Ward σε αυτόν τον Ολυμπιακό, που ξεκινάει με ταυτόχρονη παρουσία Ντόρσει, Φουρνιέ, Σάσα………..απαιτείται να παίζει 45 από τα 40 λεπτά!!! ……Πως βγαίνεις και αναφέρεις μετά ρε κόουτς για έλλειψη physicality της πρώτης πεντάδας στην συνέντευξη τύπου, όταν ξεκινάς με τους 3 αυτούς συν το Μιλουτίνοφ βασικούς??? Πώς θα προκύψει το physicality το περίφημο??? Ήμαρτον πια με τα κολλήματα σου!
2) Μήπως ΠΑΛΙ ξεχάστηκε ο Μιλουτίνοφ στο τελευταίο 5λεπτο??? Αν όχι, Μήπως (λέω εγώ πάλι που γκρινιάζω μαζί με πολλούς για 4-5άρι) με ένα stretch παίχτη στο 4-5 αντί του κακού Σάσα και εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή επιθετική βραδιά του Άλεκ…….ακόμα και ΕΧΘΕΣ θα το πέρναμε το παιχνίδι???
Υγ: Το 7-4 είναι πολύ κολακευτικό της ποιότητας του μπάσκετ που έχει αποδώσει έως τώρα η ομάδα! Θεωρώ ότι έχουμε ( με τις όποιες αλλαγές και ελλείψεις) σχετικά καλό υλικό, όμως παίζουμε με αυτό το υλικό το χειρότερο ποιοτικά μπάσκετ της εποχής Μπαρτζώκα……..και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:12 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 2:14 pm
Dimmitz έγραψε:

Ή μπορεί και να τις έχω διαβάσει. Μπορεί να μιλάς άλλη γλώσσα και με τους συνοπαδούς σου, δεν ξέρω. Συμπέρασμα γενικά δεν έβγαλα, μόνο ένα μικρό στο τέλος τέλος. Όλα τα άλλα ήταν απλά μία ανάλυση όσων έγραψες.
Dimmitz έγραψε:
Δεν είναι σημαντικό να αλλάξει μυαλά ένας προπονητής; Δεν είναι σημαντικός ο τρόπος οργάνωσης της ομάδας; Μάλιστα. Σου θυμίζω ότι αυτά τα δύο είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τους συχνούς ποστερς εδώ.
Dimmitz έγραψε:

Ναι οκ, έδωσες ένα παράδειγμα που ήταν ατυχές. Και στην εξήγηση που δίνεις μάλιστα (συγκεκριμένα εδώ: "λες και είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα παίζουμε έτσι όλη την σεζόν") είναι ακριβώς το συμπέρασμα που έβγαλα το οποίο είπες πως είναι λάθος. Δεν είναι παράλογο να πιστεύεις πως αν δεν παίζεις καλά και δεν γίνουν αλλαγές τότε μπορεί να μην αλλάξει τίποτα. Αν στο ποστ μου φάνηκε να εννοώ πως το κάνεις σκόπιμα, συγγνώμη, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Απλα θεωρώ πως στην προσπάθεια σου να στηρίξεις τις θέσεις που σταθερά έχεις καταγράψει, κατέφυγες σε ρητορική που δεν είχε βάση.

Για το τελευταίο κομμάτι τείνω να συμφωνήσω όμως είναι λίγο πιο περίπλοκο το επιχείρημα γιατί είναι πασιφανές πως "ξέρουν", το θέμα είναι τι κάνουν για να το δείξουν.
Εντάξει, δεν έχω σκοπό να μπω σε προσωπική αντιπαράθεση. Όταν το πιο to the point σχόλιο μου το κρίνεις ως ατυχές δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Από απλή περιέργεια θα σε ρωτήσω επειδή το παίζεις έξυπνος, ποιες θεωρείς ότι είναι οι απόψεις μου για την ομάδα και τον Μπαρτζώκα;

BillyPao

champion
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:13 pm

"Λαχείο" και "παλαίμαχος" ο Φαρίντ; :roofl: :roofl: :roofl:

Dimmitz

allstar
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:18 pm

BillyPao έγραψε:
Ε δεν είναι; Αντικειμενικά πάντα :welcome:

BillyPao

champion
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:27 pm

Dimmitz έγραψε:
BillyPao έγραψε:
Το "λαχείο" πάει συνήθως σε παίκτες που δεν έχουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, όπως π.χ. ο Ράιτ όταν ήρθε σε σας. Και το "παλαίμαχος" δε νομίζω ότι ισχύει, εκτός και αν κρίνει κανείς με βάση την ηλικία και όχι την αγωνιστική εικόνα του παίκτη. Γιατί ο Φαρίντ θα μπορούσε να είχε μείνει στην Ευρώπη και τη Ρέτζιο Εμίλια, αλλά πήγε στην Ταϊβάν επειδή πήρε ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:43 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:12 pm
Από απλή περιέργεια θα σε ρωτήσω επειδή το παίζεις έξυπνος, ποιες θεωρείς ότι είναι οι απόψεις μου για την ομάδα και τον Μπαρτζώκα;
Δεν θα πάρεις έτσι απάντηση. Καλή συνέχεια.

Εικόνα
Rice

a1greece
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:48 pm

BillyPao έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:27 pm
Dimmitz έγραψε:

Το "λαχείο" πάει συνήθως σε παίκτες που δεν έχουν παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, όπως π.χ. ο Ράιτ όταν ήρθε σε σας. Και το "παλαίμαχος" δε νομίζω ότι ισχύει, εκτός και αν κρίνει κανείς με βάση την ηλικία και όχι την αγωνιστική εικόνα του παίκτη. Γιατί ο Φαρίντ θα μπορούσε να είχε μείνει στην Ευρώπη και τη Ρέτζιο Εμίλια, αλλά πήγε στην Ταϊβάν επειδή πήρε ένα πολύ καλό συμβόλαιο.
Φυσικά και είναι λαχείο ο Φαρίντ.Πριν από 5 χρόνια που έπαιξε στην ΤΣΣΚΑ γέλαγε ο κόσμος κανείς δεν περίμενε ότι τώρα θα παρουσίαζε αυτήν την εικόνα ,ούτε ακόμα και αυτοί που τον έφεραν αλλιώς δεν θα του έκαναν δίμηνο συμβόλαιο.

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:55 pm

pan24 έγραψε:
Σάβ Νοέμ 15, 2025 9:13 am
Το ζήτημα με τον άσσο είναι γνωστό αλλά δεν είναι αυτό ο λόγος για την εικόνα ως τώρα όπου και όταν κερδίζει συνήθως δεν πείθει.

Και πέρσι υπήρχε αυτό το θέμα λίγο πολύ αλλά στην κανονική διάρκεια πέταγε φωτιές και βγήκε πρώτος και ας υπήρχαν και τραυματισμοί.

Ούτε φταίει μόνο η απώλεια του Φαλ ο οποίος εξάλλου και πέρσι έπαιζε κάτω από 20 λεπτά και δεν θα έλεγες ότι έκανε καλή σεζόν.

Το θέμα νομίζω είναι ότι δεν υπάρχουν οι ρόλοι στην περιφέρεια και αυτό μπλέκει τα πράγματα και αμυντικά και επιθετικά.

Πέρσι υπήρχαν οι σταθερές:
Βασικός άσσος Γουόκαπ, αναπληρωματικός Γκος και βασικός σκόρερ ο Φουρνιέ.
Υπήρχε και ο Βιλντόζα ως μπαλαντέρ είτε όταν έλειπε κάποιος από τους 2 πρώτους να παίζει στο 1 είτε για κάποια λεπτά μαζί τους όπως και ο Λι.

Έβγαιναν ισορροπημένα σχήματα όπου είχαν έναν άσσο, έναν σκόρερ και κάποιον glue guy (Παπανικολάου, ΜακΚίσικ) και δεν υπήρχε ποτέ πάνω από ένας κακός αμυντικός στην περιφέρεια.

Η άνοδος του Ντόρσει έχει μπερδέψει τις ισορροπίες. Κέρδισε την θέση του στην πρώτη 5αδα αν συνεχίσει να παίζει έτσι μέχρι τον Μάιο θα είναι στην συζήτηση για το MVP. Έχεις και τον Φουρνιέ ο οποίος ήταν ο περσινός καλύτερος περιφερειακός της ομάδας και ας είναι σε κακό φεγγάρι τώρα (φταίει και το θέμα με τους ρόλους σε αυτό οχι μόνο ο ίδιος) ούτε γέρασε ούτε ξέχασε το μπάσκετ μέσα σε 6 μήνες.
Οπότε προσπαθεί να τους χωρέσει μαζί όπως θα έκανε κάθε προπονητής.

Αυτό όμως δημιουργεί άλλα θέματα. Με αυτούς τους 2 μαζί στην 5αδα ειδικά σε συνδυασμό με τον Βεζένκοφ δεν υπάρχει κανείς να παίξει άμυνα στις ενδιάμεσες θέσεις. Επίσης δεν υπάρχει σκορ στην second unit, βγαίνουν κάτι 5αδες Λι-ΜακΚίσικ-Γουόρντ που δεν σκοράρουν ούτε με αίτηση.

Πιστεύω ότι ο Μπαρτζώκας έχοντας δει την άνοδο του Ντόρσει στο τέλος της περσινής χρονιάς τον υπολόγιζε σοβαρά φέτος αλλά δεν περίμενε να είναι τόσο καλός. Θεωρώ πίστευω ότι θα είναι ο βασικός σκόρερ της second unit ώστε να έχει στην καλή του 5αδα μαζί Φουρνιέ-Γουόρντ.

Ανεξαρτήτως άσσου δεν υπάρχει εύκολη λύση σε αυτό...Αν κάνεις τον Φουρνιέ ή τον Ντόρσει παίκτη των 15 λεπτών τον έχεις χάσει και ο Μπαρτζώκας το ξέρει. Αλλά από την άλλη και με τους 2 μαζί στην πρώτη 5αδα δεν είναι καθόλου εύκολο να λειτουργήσει. Τους ρόλους να μοιράζονται τις μπάλες θα τους βρουν αλλά καλή άμυνα με Ντόρσει-Φουρνιέ-Βεζένκοφ ταυτόχρονα μέσα δεν πρόκειται να μπορέσει να παίξει.
Τον αγαπω τον Φουρνιε ειναι σπουδαιος παικτης και μεγαλη μορφη και τον γουσταρω πολυ αλλα αυτο που βλεπω εγω ειναι πως και περυσι δεν εκανε καμια τρομερη χρονια οπως διαβαζω δεξια κι αριστερα. Στην αρχη της σεζον ηταν κακος, εκανε ενα διμηνο καλο, μετα εξαφανιστηκε παλι κανα διμηνο το Φεβρουαριο κ εκανε μερικα καλα παιχνιδια στο τελος. Ακομα κ σε αρκετα παιχνιδια που ηταν θεωρητικα καλος ηταν χαμενος σε μεγαλο μερος των αγωνων (με αστοχα θεωρητικα ευκολα σουτ, κακο ντριμπλινκ ή πασες κλπ) κ απλα εβαζε 2-3-4 απανωτα τρελα τριποντα κ ολοι παραμιλουσαν. Περιμενω πολλα περισσοτερα απο εναν παικτη σαν το Φουρνιε των 700+ αγωνων στο NBA και των 27-30 λεπτων μεσο ορο για μια δεκαετια περιπου στο NBA. Περυσι λεγαμε ηταν η πρωτη χρονια θα ειναι καλυτερος του χρονου, αλλα για την ωρα δεν το βλεπω. Δεν ειναι επικριτικο το σχολιο μου για τον Εβαν απλα βρισκω παραλογη την ολη συζητηση με Φουρνιε και Ντορσει.
Αν εκανε ο Ντορσει ή ο Γουοκαπ τα παιχνιδια του Φουρνιε θα τον ειχαμε κρεμασει στα μανταλακια, οπως αλλωστε το εχουμε κανει κιολας.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rivers15 την Σάβ Νοέμ 15, 2025 3:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”