Euroleague Final Four 2024, Panathinaikos AKTOR Athens vs Real Madrid (Final)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Μάιος 28, 2024 3:01 pm

HackerBaby έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 2:29 pm
panpav έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 2:04 pm

''Με αναγκάζεις'' να γράψω μετά από πολύ καιρό. Έβλεπα την Κυριακή πριν τον τελικό μια συνέντευξη του Τάκη Κορωναίου πριν μήνες. Ανέφερε ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει, όλοι οι παίκτες είναι αθλητικοί τρέχουν και πηδάνε συνεχώς.Η σύγκριση με τα 70 -80s είναι σαν να βλέπεις slow motion ! Αλλά όλοι οι παίκτες κάνουν τα ίδια ! Οι μαθημένοι όπως εγώ, με Μπερντ, Ματζικ Τζόνσον,Τζούλίους Έρβιγκ, Τζόρνταν κλπ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και Γκάλη, Ντράζεν, Σαμπόνις κλπ στην Ευρώπη προτιμάμε το απρόβλεπτο και όχι το μασίφ μπάσκετ. Αν ο Αταμάν είναι η ευκαιρία να δούμε και λίγο γρήγορο, επιθετικό και απρόβλεπτο μπάσκετ έχει καλώς.
Ας φύγουμε από το ΄΄σκεπτόμενο΄΄ μπάσκετ, καλό θα μας κάνει.
Το σκέπτομενο μπάσκετ έχει πεθάνει, έχει έρθει η ώρα να το καταλάβει και η Εθνική ομάδα μπας και σταυρώσει καμία επιτυχία , βεβαια δεν έχει και τους παίκτες να παίξει σε γρήγορο τέμπο
Ε ναι , πως θα παιξει τετοιο μπασκετ η Εθνικη? Με ποιον?

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3930
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Μάιος 28, 2024 3:17 pm

HackerBaby έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 2:29 pm

Το σκέπτομενο μπάσκετ έχει πεθάνει
νομιζεις

Εικόνα

8
7 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Τρί Μάιος 28, 2024 3:31 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 1:22 pm
Heisenberg έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 1:17 pm

o Γκραντ ειναι καλυτερος του γουοκαπ φετος γιατι σιγουρα εχει καλυτερο επιθετικο παιχνιδι και γιατι στον Παναθηναικο ειχε ξεκαθαρο ρολο. φετος ο γουοκαπ ξεζουμιστηκε και καηκε σε ρολους επιθετικους που δεν κατεχει. Ο περσινος γουοκαπ που ηταν πιο συγκροτημενος και δεν χαωνοταν μπορει να ηταν λιγο καλυτερος του φετινου Γκραντ.
Γράφει πόντους στα μεγάλα ματς ο Γκραντ και μπορεί να βάλει δύσκολα καλάθια ατομικά. Ο Γουόκαπ κάνει playoffs και final 4 άποντος. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά!
Αμυντικα ειναι σχεδον ισαξιοι (θα εβαζα μισο τσακ πανω τον γουοκαπ)
Επιθετικα ομως η διαφορα τους ειναι αρκετα μεγαλη

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1454
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Μάιος 28, 2024 4:24 pm

Το σκεπτόμενο μπάσκετ όπως το εννοούσε ο Άρτζι μπορούσε να παιχτεί με την ομάδα που είχε φτιάξει εκείνος τότε με έναν καλύτερο παίχτη από τον Ούκιτς. Δεν μπορούσε να κερδιθεί τότε εκείνη η ομάδα παρά μόνο αν τα έσπαγε.. Έλειπε ποιότητα στα γκαρντ. Η άμυνα της δεν έσπαγε. Έπρεπε να καταπίνουν σπαθιά οι αντίπαλοι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
sni79per

euroleague
Reactions: 16
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Τρί Μάιος 28, 2024 6:58 pm

για να δουμε τι ειχε πει ο σανλι που εχει συνεργαστει και με σαρας και αταμαν. :cool:

Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό με κάνει πολύ τυχερό που συνεργάστηκα μαζί τους. Ο Αταμάν και ο Σάρας είναι διαφορετικοί. Ο πρώτος δίνει περισσότερη ελευθερία. Ο δεύτερος επίσης, αλλά χωρίς να σε αφήνει ιδιαίτερα να φύγεις από το σύστημα. Θα μπορούσα να μιλάω γι' αυτά όλη μέρα γιατί δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις για να τους ορίσω.

Ο Αταμάν έχει το σύστημά του, αλλά το διαμορφώνει ανάλογα με το παιχνίδι και τους αντιπάλους. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει τροποποιήσεις, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπει τη λογική του, την ιδέα του. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ λιγότερο ευέλικτος. Ένα πράγμα τους ενώνει: ο αριθμός των plays ή οι επιλογές κατά τη διάρκεια των αγώνων και η εμμονική προετοιμασία της επίθεσης και της άμυνας»

0
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 725
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Τρί Μάιος 28, 2024 7:32 pm

sni79per έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 6:58 pm
για να δουμε τι ειχε πει ο σανλι που εχει συνεργαστει και με σαρας και αταμαν. :cool:

Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό με κάνει πολύ τυχερό που συνεργάστηκα μαζί τους. Ο Αταμάν και ο Σάρας είναι διαφορετικοί. Ο πρώτος δίνει περισσότερη ελευθερία. Ο δεύτερος επίσης, αλλά χωρίς να σε αφήνει ιδιαίτερα να φύγεις από το σύστημα. Θα μπορούσα να μιλάω γι' αυτά όλη μέρα γιατί δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις για να τους ορίσω.

Ο Αταμάν έχει το σύστημά του, αλλά το διαμορφώνει ανάλογα με το παιχνίδι και τους αντιπάλους. Ο Γιασικεβίτσιους κάνει τροποποιήσεις, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείπει τη λογική του, την ιδέα του. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ λιγότερο ευέλικτος. Ένα πράγμα τους ενώνει: ο αριθμός των plays ή οι επιλογές κατά τη διάρκεια των αγώνων και η εμμονική προετοιμασία της επίθεσης και της άμυνας»
Ε νταξει τώρα. Οι δηλώσεις για τον Σαρας είναι αστείες. Ξεκάθαρα προσπαθεί να τα έχει καλά με τον νυν προπονητή. Από την άλλη για τον Αταμάν δεν έχει λόγο να πει ψέματα.

Ο δεύτερος επίσης [σε αφήνει ελεύθερο], αλλά χωρίς να σε αφήνει ιδιαίτερα να φύγεις από το σύστημα [αφήνει ελεύθερο]

0
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
TakeshyKurosawa1

allstar

Τρί Μάιος 28, 2024 7:54 pm

Ο Σάρας κάποια στιγμή θα πάρει γκαρντ της δικής του κοψιάς(παρόμοιο με το πως ήταν αυτός σαν παίχτης) και τότε θα επιτύχει και την πρώτη του κατάκτηση! Μέχρι να το αντιληφθεί θα έχει φάπες στο φάιναλ 4.

0
TakeshyKurosawa1

allstar

Τρί Μάιος 28, 2024 8:01 pm

Ο Αταμάν θα πάρει και άλλες ευρωλίγκες. Καθιερώθηκε στην αφρόκρεμα και θα τον χτυπάνε μόνο μεγάλες ομάδες. Οπότε και να μην είναι ο ΠΑΟ θα είναι Ρεάλ,Μπάρτσα,Μακάμπι,Εφές,cska κλπ.. Μεγάλα πορτοφόλια. Η τακτική του είναι να δίνει έμφαση στην ποιότητα των κοντών, ενώ οι ομάδες του παίζουν και καλή άμυνα!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τετ Μάιος 29, 2024 6:21 pm

Το μπάσκετ αλλάζει, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Υπάρχουν και κάποιοι που δε γουστάρουμε άλλο μπάσκετ "ξυλοκόπων"... δηλαδή δήθεν "σκεπτόμενο". Μακάρι να βλέπουμε περισσότερους Αταμάν και λιγότερους Μεσίνα, Σφαιρόπουλους κλπ., που έχουν καταστρέψει την ουσία του μπάσκετ —το θέαμα— με την εμμονή τους σε "συστήματα", "άμυνες", "έλεγχο του ρυθμού" κλπ.
Eίσαι εκτός θέματος, δε μίλησα για μπάσκετ ξυλοκόπων, μίλησα για μπάσκετ με στοχευμένες επιθέσεις, μοίρασμα της μπάλας, εμμονική εκμετάλλευση των matchlups: ο Παναθηναϊκός του Βερολίνου του Ζοτς ήταν πχ τέτοια ομάδα και μόνο ξυλοκόπους δεν είχε. Το μπάσκετ Σφαιρό δε μου αρέσει ούτε εμένα.
Ε ναι , πως θα παιξει τετοιο μπασκετ η Εθνικη? Με ποιον?
Το έπαιξε επί Ιτούδη και το έπαιξε κι εξαιρετικά, ακόμη και απέναντι στη Γερμανία βάζοντας 53 αν θυμάμαι καλά στο ημίχρονο. Δεν έχασε επειδή έπαιζε αργά αλλά επειδή δεν είχε αμυντικό στοπ στην περιφέρεια όπου Καλάθη και Σλούκα τους περνούσαν σα σταματημένους οι Γερμανοί. Μπορούμε και πρέπει να το παίξουμε, με Γιάννη, Καλάθη και Σία δεν υπάρχει κι άλλη επιλογή. Ε, τώρα αν ξαναπέσουμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο μπορεί και να χάσουμε, δεν παίζουμε μόνοι μας.
o Γκραντ ειναι καλυτερος του γουοκαπ φετος γιατι σιγουρα εχει καλυτερο επιθετικο παιχνιδι και γιατι στον Παναθηναικο ειχε ξεκαθαρο ρολο.
Γενικά ο φετινός Γουόκαπ είναι κατώτερος του περσινού σε όλα. Ο Γκραντ είναι και υποψήφιος MVP του Παναθηναϊκού φέτος (μου αρέσει που κάποιοι στα καλοκαιρινά ποστ τον έβαζαν 5-8' συμμετοχής, για να ευλογήσω τα γένια μου έλεγα ότι δύσκολα θα παίζει κάτω από 20 και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο), είναι σαφως καλύτερος ο Γκραντ φέτος.
Δεν ισχύει ότι παίρνει τα καλύτερα guard στη διοργάνωση. Το καλοκαίρι όταν πήρε τον Σλούκα μέχρι και ότι ο Napier είναι καλύτερος γράφτηκε εδώ μέσα (hats-out σε όποιον το είχε γράψει αυτό, δε θυμάμαι :obey: )

Εύκολα μπορεί αν ήμουν εγώ (ξυρίζω τα γένια μου), σίγουρα έγραψα όμως ότι προτιμώ τον Γκος και μέχρι το Γενάρη κάπως έτσι ήταν η φάση. Μόνο που ο Σλούκας από το Φλεβάρη κι έπειτα ήταν υπερηχητικός, εγώ τουλάχιστον δεν τον έχω ξαναδεί έτσι και με ρούπωσε.
O Nunn δεν ήταν καν στη διοργάνωση και όταν τον πήραμε ήταν τεράστιο στοίχημα, πόσοι τέτοιοι έχουν περάσει και δεν ακούμπησαν στην EL?
Εδώ διαφωνώ, το μεγαλύτερο όνομα στο παζάρι ήταν , τον κυνήγησαν (απ' ό,τι λέει και ο ίδιος) 4 από τους μεγαλύτερους συλλόγους (οι 3 πήγαν στο Φ4) ο Ολυμπιακός δεν τον πήρε επειδή δεν μπόρεσε να τον περιμένει. Ρίσκο δεν ήταν, τέτοιος παίκτης σε τέτοια ηλικία σε τέτοια κατάσταση είναι η πρώτη σου επιλογή. Το αν θα βγει ή όχι είναι άλλο θέμα, όπως με οποιονδήποτε έρχεται από απέναντι.
Τον Grant τον έφερε από τo Eurocup, ας μη μιλήσουμε για το κράξιμο που έφαγε γι'αυτή τη μεταγραφή (συμπεριλαμβανομένου κ εμού).
Ισχύει ότι πολλοί το είδαν σα ρίσκο (προσωπικά είχα ενθουσιαστεί).,
Στην Εφές, τον Misic τον πήρε από backup του Pangos στην Zalgiris, το συμβόλαιό του δεν πρέπει να ήταν ούτε 1Μ.
Ο οποίος Μίσιτς αρχικά στη Ζαλγκίρις ήταν... αμυντικό υπερόπλο κι όχι επιθετικό. Φυσικά και πιστώνεται στον Αταμάν όχι μόνο το μάτι αλλά και η ικανότητα να τους εξελίσσει, δίνοντάς τους μπόλικη ελευθερία (και κράζοντάς τους όποτε την πετάνε στα σκουπίδια, και του βγαίνει).
Τον Larkin τον έφερε πίσω από αποτυχημένο πέρασμα στο NBA και δεν ήταν ούτε καν κοντά στο στάτους που βρίσκεται τώρα
-
Εντάξει ο Λάρκιν είχε κάνει φοβερά πράγματα με τη Μπασκόνια, τον ήθελε όλη η Ευρώπη πριν πάει στο ΝΒΑ, όπου πήγε ακριβώς με διαβατήριο την πορεία του στη Μπασκόνια. Ήταν η κλασική περίπτωση παίκτη που έλπιζες να αποτύχει στο ΝΒΑ ακριβώς γιατί ήξερες ότι για Ευρώπη είναι top level. Δε θα τον έβαζα στα ρίσκα, στους περιζήτητους γαμπρούς ήταν. Εκεί που όντως είχαν πολλοί ενστάσεις ήταν στο κατά πόσο θα έδεναν 2 παίκτες όπως Μίσιτς και Λάρκιν στην ίδια ομάδα κι έκανε φοβερή δουλειά ο Αταμάν και με το εξελάκι (όσοι παίζαμε φάντασι ξέραμε ακριβώς σε ποιο λεπτό θα έμπαινε ο Λάρκιν). Του πιστώνεται ότι ακριβώς επειδή παίζει ελέυθερο μπάσκετ κι όχι μπάσκετ δερβέναγα δίνει βάρος στο χαρακτήρα των παικτών και διαχρονικά υπογράψει καλά παιδιά, αποδίδει αυτό, το ίδιο έγινε και φέτος.
Το να αναλαμβάνει μεγάλα budget και με αυτά να φέρνει επιτυχίες, δεν είναι κάτι που του χαρίστηκε, είχε παρουσιάσει έργο μέσα σε αυτά χρόνια και ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος ώστε να κεφαλαιοποιήσει την άνοδο του αθλήματος στην Τουρκία που συντελέστηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια.
Προσυπογράφω, είχε πολύ σοβαρή καριέρα και στη Σιένα, δεν του χαρίστηκε τίποτε. Γενικώς κόουτς που να παίρνει τρελά μπάτζετ επειδή το αφεντικό τρελάθηκε δεν ξέρω, το πιο κοντινό σε αυτό είναι ο Ρέπεσα, άντε κι ο Μεσίνα λόγω πρότερου (πολύ πρότερου λέμε τώρα) βίου. Οι υπόλοιποι το κέρδισαν, μαζί κι ο Αταμάν, αυτό έλειπε να πάει σε ομάδα με μπάτζετ Άλμπα.
'Με αναγκάζεις'' να γράψω μετά από πολύ καιρό. Έβλεπα την Κυριακή πριν τον τελικό μια συνέντευξη του Τάκη Κορωναίου πριν μήνες. Ανέφερε ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει, όλοι οι παίκτες είναι αθλητικοί τρέχουν και πηδάνε συνεχώς.Η σύγκριση με τα 70 -80s είναι σαν να βλέπεις slow motion ! Αλλά όλοι οι παίκτες κάνουν τα ίδια ! Οι μαθημένοι όπως εγώ, με Μπερντ, Ματζικ Τζόνσον,Τζούλίους Έρβιγκ, Τζόρνταν κλπ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά και Γκάλη, Ντράζεν, Σαμπόνις κλπ στην Ευρώπη προτιμάμε το απρόβλεπτο και όχι το μασίφ μπάσκετ. Αν ο Αταμάν είναι η ευκαιρία να δούμε και λίγο γρήγορο, επιθετικό και απρόβλεπτο μπάσκετ έχει καλώς.
Ας φύγουμε από το ΄΄σκεπτόμενο΄΄ μπάσκετ, καλό θα μας κάνει.
Γούστα είναι αυτά, προφανώς. Εμένα από το να πάρω ευρωπαϊκό με αψυχολόγητο του Σλούκα από τα 10 μέτρα ή με ταρζανιά του Σπανούλη προτιμώ να το πάρω με την κυκλοφορία των Σπερς ή με το περσινό μπάσκετ του Ολυμπιακού που υπήρχαν επιθέσεις που η μπάλα δεν άγγιζε καν το παρκέ. Ήταν αν θες και μια απόδειξη ότι με το μυαλό μπορούσες να κερδίσεις το ταλέντο (που εξαγοράζεται με τα λεφτά). Πια αυτό γίνεται λιγότερο. Είναι η αιώνια διαμάχη του αν σου αρέσει πιο πολύ ο ΔΔ κι ο Μποντιρόγκα ή ο Σπανούλης κι ο Ντομινίκ, εγώ είμαι με τους πρώτους και θα προτιμούσα να επικρατούσε αυτή η τάση. Να το πω αλλιώς, με λυπούσε που ακόμη και η περσινή ΠΑρτιζάν του Ζοτς ξέφευγε τόσο από το πλάνο, ήταν ενδεικτικό της τάσης, που πια εδραιώνεται πανηγυρικά.

Για το φίλο που έλεγε ότι έπεσα έξω σε όλα, δε θα το'λεγα, μέχρι να έρθει ο Ναν έλεγα ότι είμαστε για 6η-9η θέση (εκεί παίζαμε), όταν ήρθε είπα ότι αυτόματα είμαστε ομάδα με ρόστερ 4άδας και ίσως προλάβουμε να χωθούμε. ΄Οπως επίσης από την αρχή είπα ότι η ΠΑρτιζάν δε θα βλέπεται, ότι ο Ερυθρός θα είναι ακόμη χειρότερος (σε αντίθεση με το φίλο μου το basket72 που τα έβλεπε αλλιώς), ακόμη και με το πέρας του πρώτου γύρου ότι η Μπολόνια δε θα μπει καν οκτάδα (νομίζω δεύτερη ήταν όταν το έγραψα), ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τα περισσότερα ματς από τον Παναθηναϊκό (ισχύει, αλλά πλέον η απώλεια Ράιτ-Φαλ τον ρίχνει στα τάρταρα) ότι ο Πίτερς θα κάνει το στεπάπ που χρειάζεται γιατί έχει την ποιότητα. ΝΑι, έπεσα ΤΡΑΓΙΚΑ έξω στο Σλούκα (δεν τον περίμενα καν στοιχειωδώς καλό, ανέμενα την εικόνα του στο πρώτο μισό της χρονιάς), δεν περίμενα να βγει φλόμπα ο Μπραζντέικις (ανεξήγητο για μένα), έλεγα ότι ο Μπαλτσερόφσκι δεν κάνει το παιδί ακόμη όταν εδώ γραφόταν ότι είναι καλύτερος του Παπαγιάννη, ναι έλεγα ότι προτιμούσα το Γκος από το Σλούκα για πολλούς λόγους, έπεσα έξω στο Χουάντσο που τον περίμενα επιπέδυ Τσαρτσαρή (εξακολουθώ να πιστεύω πως έχει την ποιότητα και θέλω να μείνει). Σε αντίθεση με τους περισσότερους εξακολουθώ να βλέπω τον Ολυμπιακό ως καλύτερη ομάδα και τον είχα φαβορί απέναντι στη Μπαρτσελόνα, μόνο τη Μονακό δεν προέβλεψα να πάει στο Φ4 και ναι είχα πει και για το μπρέικ της Μακάμπι, θεωρώ πως αν έπαιζε στο Ισραήλ θα ήταν φαβορί για πρόκριση στη σειρά. Δε με λες και έξω σε όλα, απλά είναι εκκωφαντικό το άδειασμα που μου έκανε ο Σλούκας. :sorry: ΠΡοκλητικό δεν ξέρω σε τι ήταν το ποστ, είπα απλά ότι μου αρέσει πιο πολύ το μπάσκετ του Ντούντα, του Ζοτς, ναι του Μπαρτζώκα. Και η σοκολάτα μου αρέσει πιο πολύ από τη βανίλια, ελπίζω οι βανίλια-χούλιγκανς να μην ξεσηκωθούν που έχω άλλα γούστα.

Πιο πολύ με "ανησυχεί" το ότ το πιο απλό iso-centred μπάσκετ σημαίνει πως πια δεν απαιτείται διαδικασία χτισίματος, χημείας κλπ, για να φτιαχτούν ομάδες όπως η Ρεάλ και ο Ολυμπιακός (από τις πρόσφατες). Πχ του χρόνου απ' ό,τι φαίνεται η Μπαρτσελόνα θα ρίξει πολύ χρήμα (έχουν χρυσωσει τους πάντες για να πάρουν το Φ4), υποψιάζομαι ότι θα αλλάξει το 65% του ρόστερ της και με 2 πολύ καλά γκαρντ χωρίς καμία διαδικασία οικοδόμησης μπορεί να είναι και πρώτο φαβορί. Σε άλλους αρέσει, σε μένα όχι, είναι που είμαι και γέροντας, είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε, Ακάκιε τα μακαρόνια να είναι Μίσκο, το χρυσό ντέρμπι της ΙΟΝ, ο Γκραντ Χιλ πίνει σπράιτ;

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Δυναστης

Reactions: 33

Τετ Μάιος 29, 2024 7:11 pm

HackerBaby έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 12:45 pm
yorgos έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 8:37 am
Το παρακατω το απαντησα σε καποιον που εγραψε οτι οι δημοσιογραφοι δε γουσταρουν Αταμαν λογω εθνικοτητας κι επειδη δεν ειναι του κυκλωματος. Αλλα γενικα αποτελει την κριτικη μου για το ευρωπαϊκό μπασκετ.

Λαθος, δεν εχει καμια σχεση με την εθνικοτητα ήτην προσωπικοτητα του Αταμαν.
Γενικως το ευρωπαϊκό μπασκετικο συστημα δε γουσταρει το μπασκετ τυπου Αταμαν γιατι ειναι ενα μπασκετ οπου ο προπονητης ειναι σ εδον θεατης, με παρεμβατικοτητα κοντα στο 0. Η Ευρωπη μεγαλωσε με τους Ντουντα και τους Ομπραντοβιτς , με το προπονητοκεντρικο μπασκετ οπου καθεπςριστροφη, ακομηκαι με ποιον ωμο κάνει ο παικτης το σκριν επαιζε ρολο. Ε αυτο αλλαζει και δεν υπαρχει μεγαλυτερος πρεσβευτης στην αμερικανοποιηση , στο "παρτε τα γκαρντ τη μπαλα και καντε ό,τι νομιζετε" απο τον Αταμαν. Ειναι ενα μπασκετ πιο απλοϊκό, πιο 1vs1, πιο αμερικανικο, προσαρμοσμενο σε εποχες που δεν υπαρχει χρονος για προετοιμασια των αγωνων, πουο κοουτς ειναι διαχειριστης προσωπικοτητων, αυτο που ο Γκριγκονις ειπε χτες "μπορει να ειμαι χαζός αλλα δεν καταλαβαινω πώς ο Αταμαν κερδιζει κουπες, αλλα τις κερδιζει". Ειναι ενα μπασκετ ποθ ευχαριστιουνται πιο πολυ οι παικτες (ο Λαρκιν το ειχε πει ξεκαθαρα οτι ο Αταμαν ουτε στις προπονησεις δεν παει και το λατρευει), πιο ευνοητο για τους φιλαθλους, πιο ευχαριστο στο ματι για τους μη μυημένους.

Κοινώς η μη αποδοχη του Αταμαν απο ολοκληρο το προπονητικό κατεστημενο της Ευρωπης, μη σου πω και το δημοσιογραφικο παροτι ειναι ακρως δημοσιογραφικος με τις γραφικες δηλωσεις του, ειναι οτι ειναι ο θανατος αυτου που εκανε το ευρωπαϊκό μπασκετ ξεχωριστό. Αυτο αργοπεθαίνει, το ειδαμε και με την Παρτιζαν. Πλεον ειμαστε στο μπακσετ οπου μια ομαδα χωρις κατευθυνση, που δεν εμπαινε ουτε οκταδα ετσι οπως επαιζε παιρνει εναν και μονονπαικτη Νοεμβριο μηνα και της αλλαζει ολη την πορεια παιζοντας iso και νταμπα ντουμπα, το ακριβως αντιθετο απο το μπαρτζωκικο (σχεδον κομουνιστικο) ή ομπραντοβιτσικο (εμμονικα στοχευμενο σε καθε play) που αγαπησαμε. Κι εγω Παναθηναϊκός ειμαι και ΔΕΝ ηθελα να υο παρει η ομαδα μου επειδη δημιουργειται trend ταφόπλακα σε αυτο που εμαθα, μου αρεσει και αγαπαω.

Εδω ο κυριος το εξηγει καλυτερα απο μενα:

Το μπασκετ θα γινει πιο εμπορικο, πιο κατανοητο, πιο απλο, πιο αμερικανικο, πιο πατατακηδες. Μονο ετσι μπορει να γινει και βιωσιμο εμπορικά, τι να κανουμε. Θα επιπλεουν πλεον ολο και περισσοτεροι Αταμανηδες. Δε χρειαζεται πια να χτίζεις ομαδες , θα ειναι τοσο απλο που και με ολοκαινοουρια ομαδα δε θες μονταρισμα, τα "χτισιματα" τελειωσαν. Για μενα θλιβερό, αλλα νομιζω για νεους φιλαθλους πιο ελκυστικό. Πιτινοποιουμαστε.
Προκλητικό ποστ

Έχεις πέσει σε όλα έξω από πέρσι. Σε όλα όμως .

Για τον Σλούκα ,για τον Γουοκαπ,για τον Γκος ,για τον Παναθηναϊκό γενικότερα,για τον Αταμάν ,όλο και κάτι θα ξεχνάω και αντί να βγεις να πεις ένα μπράβο στην ομάδα έρχεσαι να μας πεις αμοερο φιλοσοφίες για την αλλαγή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός παιζει πικ νρολ σε διάφορες εκφάνσεις και θέσεις ,ένα απλό σύστημα το υπάρχει εδώ και δεκαετίες.
Καλα αυτος ικανος ειναι να πει οτι τα πικ εν ρολ σχορτσιανιτη - καπονο ηταν η επιτομη του μπασκετικου υπερθεαματος. Δειχνουμε κατανοηση και προσπερναμε

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τετ Μάιος 29, 2024 7:26 pm

Δυναστης έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 7:11 pm
HackerBaby έγραψε:
Τρί Μάιος 28, 2024 12:45 pm

Προκλητικό ποστ

Έχεις πέσει σε όλα έξω από πέρσι. Σε όλα όμως .

Για τον Σλούκα ,για τον Γουοκαπ,για τον Γκος ,για τον Παναθηναϊκό γενικότερα,για τον Αταμάν ,όλο και κάτι θα ξεχνάω και αντί να βγεις να πεις ένα μπράβο στην ομάδα έρχεσαι να μας πεις αμοερο φιλοσοφίες για την αλλαγή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός παιζει πικ νρολ σε διάφορες εκφάνσεις και θέσεις ,ένα απλό σύστημα το υπάρχει εδώ και δεκαετίες.
Καλα αυτος ικανος ειναι να πει οτι τα πικ εν ρολ σχορτσιανιτη - καπονο ηταν η επιτομη του μπασκετικου υπερθεαματος. Δειχνουμε κατανοηση και προσπερναμε
Προτείνω αλλαγή από Δυνάστης σε Μύστης :welcome:

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Rebedierdos

senior
Reactions: 254
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Gevin Karner
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: LAC

Τετ Μάιος 29, 2024 9:09 pm

Ότι και να λέτε ο άνθρωπος έφερε κούπα τσαλαπατωντας Φενέρ και Ρεάλ. Πέρυσι τέτοια εποχή αν το λέγες αυτό θα σε περνούσαν τουλάχιστον για τρελο

3
3 Εικόνα
Ο πρώτος ειναι πρώτος , ο δεύτερος είναι τίποτα. :sorry:
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3930

Τετ Μάιος 29, 2024 9:29 pm

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 619

Τετ Μάιος 29, 2024 9:36 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 9:29 pm
Ρε τι θεός είναι ο άτιμος !

1
1 Εικόνα
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Πέμ Μάιος 30, 2024 2:26 am

Rebedierdos έγραψε:
Τετ Μάιος 29, 2024 9:09 pm
Ότι και να λέτε ο άνθρωπος έφερε κούπα τσαλαπατωντας Φενέρ και Ρεάλ. Πέρυσι τέτοια εποχή αν το λέγες αυτό θα σε περνούσαν τουλάχιστον για τρελο
Καμια απολυτως αντιρρηση.

0

tinyurl.com/2axatenv
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2023-2024”