EC Semifinals: Boston Celtics vs New York Knicks
Συντονιστής: Captains
- ggr

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Φυσικά και θα έβγαζαν αντίδραση οι Celtics, πρωταθλητές είναι. Μέχρι στιγμής όμως έχουν κινηθεί σε μη φυσιολογικά πλαίσια. Ούτε το 25/100 ήταν σύμφωνο με τις δυνατότητες τους αλλά και το 20/40 τρίποντα δε θα συμβαίνει κάθε μέρα. Συν το γεγονός ότι η επίθεση των Knicks είναι κακή και στα τρία ματς. Έχει ψωμί ακόμη η σειρά.
- kojito

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PF
- Προειδοποιήσεις:
0
Το επόμενο παιχνίδι είναι ίσως το πιο καθοριστικό. Αν το πάρουν οι Knicks βλέπω μετά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να καθαρίζουν την σειρά, μάλλον στο Game 6. Αν όμως το πάρουν και αυτό οι Celtics, ειδικά αν κάνουν ένα ματς αντάξιο των πραγματικών δυνατοτήτων τους, θα έχουν πάρει ίσως και την ψυχολογία με το μέρος τους και θα ξαναγίνουν αυτοί το φαβορί. Τότε αν όχι στο Game 6, έστω στο Game 7 κουτσά στραβά θα περάσουν.
O Porzingis είναι αρκετά κακός μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα ο μόνος που δίνει βοήθειες από τον πάγκο να είναι ο Pritchard και κάποιες φορές ο Kornet.
O Porzingis είναι αρκετά κακός μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα ο μόνος που δίνει βοήθειες από τον πάγκο να είναι ο Pritchard και κάποιες φορές ο Kornet.
- Airman

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, SG
- Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC
- Προειδοποιήσεις:
0
Noμίζω ότι αν κάποιος τα ξημερώματα είχε πίεση, αυτοί ήταν οι Κέλτες. Ενδεχόμενο 3-0 θα ήταν ταφόπλακα. Οι Νικς και με 1-1 στην έδρα τους σε αυτά τα δύο ματς, νομίζω ότι θα ήταν υπερευχαριστημένοι. Θεωρώ δηλαδή ότι στο game 4 η πίεση θα αυξηθεί και για τους γηπεδούχους. Οι Κέλτες στα πρώτα 2 ματς σούταραν πολύ κακά από το τρίποντο, συνθήκη σχετικά ασυνήθιστη για αυτούς. Τα ξημερώματα επέστρεψαν σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και σε συνδυασμό με το αέναο και ανούσιο ISO των Knicks, το πράγμα εξελίχθηκε σε παρωδία.
- ggr

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν διαφωνώ, απλά ανέφερα αυτό το στατιστικό, γιατί μου έκανε εντύπωση. Και στην προηγούμενη σειρά με το Ντιτρόιτ, κέρδισαν όλα τα εκτός αλλά έχασαν τα δύο από τα τρία εντός.Airman έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 11:47 am
Noμίζω ότι αν κάποιος τα ξημερώματα είχε πίεση, αυτοί ήταν οι Κέλτες. Ενδεχόμενο 3-0 θα ήταν ταφόπλακα. Οι Νικς και με 1-1 στην έδρα τους σε αυτά τα δύο ματς, νομίζω ότι θα ήταν υπερευχαριστημένοι. Θεωρώ δηλαδή ότι στο game 4 η πίεση θα αυξηθεί και για τους γηπεδούχους. Οι Κέλτες στα πρώτα 2 ματς σούταραν πολύ κακά από το τρίποντο, συνθήκη σχετικά ασυνήθιστη για αυτούς. Τα ξημερώματα επέστρεψαν σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και σε συνδυασμό με το αέναο και ανούσιο ISO των Knicks, το πράγμα εξελίχθηκε σε παρωδία.
Ελπίζω και εύχομαι η Νέα Υόρκη να κάνει δύο νίκες ακόμη και δεν το γράφω αυτό επειδή τους υποστηρίζω. Στο ΝΒΑ είμαι φίλαθλος, όχι οπαδός. Άλλωστε, όταν έπαιζε ο KG στη Βοστώνη, γουσταρα πολύ την ομάδα εκείνη. Η τωρινή δεν μου αρέσει τόσο λόγω του τρόπου παιχνιδιού της, με την αυξημένη προσήλωση στο τρίποντο. Χάρηκα που το πήραν πέρσι, γιατί ήταν χρόνια ψηλά και άξιζαν έναν τίτλο, αλλά τώρα θα ήθελα να περάσουν οι Νικς. Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι χτες ήταν προσηλωμένοι τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, η οποία βραχυκύκλωσε τους Knicks.
-
fklmta77

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: KAWHI
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Με 50% στα 3ποντα, οι Σέλτικς δεν γινόταν να έχαναν. Η σερά μοιάζει καρμπόν, πάντως, με αυτή των Καβς με τους Πέισερς. Όπως εκεί έτσι κ εδώ, η αντικειμενικά καλύτερη ομάδα αν και βρέθηκε στο 0-2, με διπλό brake, «επέστρεψε» δυναμικά στο game 3. Κάποιοι κακόβουλοι που δεν πολυκαταλαβαίνουν από μπάσκετ θεωρούν ότι καλύτερος παίκτης για τους Σέλτικς, για 3ο σερί ματς, ήταν ο Μ.Ρόμπινσον. Εγώ ωστόσο είδα έναν παίκτη που οχι μόνο έβαλε κάποιες βολές (λίγες, έστω) αλλά κατάφερε να πιάσει, σε κανονική ροή κ τη μπάλα, κάτι που αδυνατούσε να κάνει στα 2 προηγούμενα. Και μόνο γι’ αυτό, δικαιώσε τον Θιμποντό που τον κρατάει τόση ώρα στα ματς. Αυτός, σίγουρα, ξέρει καλύτερα από κάποιους, μάλλον κομπλεξικούς, που αμφισβητούν κ τη παραμικρή σχέση του παίκτη με το άθλημα.
-
fklmta77

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Κι εγώ υποστήριζα φανατικά τη Βοστώνη όταν έπαιζε εκεί η τριάδα Πιρς, Γκαρνέτ, Άλεν - ίσως κ από την αντιπάθεια που είχα για τον Κόμπε. Χάρηκα, επίσης, με το περυσινό των Σέλτικς που άξιζαν όσο κανείς, ίσως, άλλος ένα πρωτάθληνα. Εφέτος, ωστόσο, θα προτιμούσα να δω να περνούν οι Νικς, λόγω του Μπράνσον που είναι παικτάρα κ ψυχάρα.ggr έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 12:08 pmΔεν διαφωνώ, απλά ανέφερα αυτό το στατιστικό, γιατί μου έκανε εντύπωση. Και στην προηγούμενη σειρά με το Ντιτρόιτ, κέρδισαν όλα τα εκτός αλλά έχασαν τα δύο από τα τρία εντός.Airman έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 11:47 am
Ελπίζω και εύχομαι η Νέα Υόρκη να κάνει δύο νίκες ακόμη και δεν το γράφω αυτό επειδή τους υποστηρίζω. Στο ΝΒΑ είμαι φίλαθλος, όχι οπαδός. Άλλωστε, όταν έπαιζε ο KG στη Βοστώνη, γουσταρα πολύ την ομάδα εκείνη. Η τωρινή δεν μου αρέσει τόσο λόγω του τρόπου παιχνιδιού της, με την αυξημένη προσήλωση στο τρίποντο. Χάρηκα που το πήραν πέρσι, γιατί ήταν χρόνια ψηλά και άξιζαν έναν τίτλο, αλλά τώρα θα ήθελα να περάσουν οι Νικς. Οφείλω να παραδεχτώ όμως ότι χτες ήταν προσηλωμένοι τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, η οποία βραχυκύκλωσε τους Knicks.
- ggr

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ακριβώς. Το άξιζαν πέρσι, το γυροφερναν από το 2019. Όσο για την ομάδα των KG, Allen, Pierce, είχε αυτή την "πολύ σκληρή για να πεθάνει" νοοτροπία, που με έκανε να τη γουστάρω τρελά. Είχα και λατρεία στον ΚG... Μιλάμε είχα αγοράσει φανέλα Γκαρνετ, μπλουζάκια, φούτερ κτλ. και σχεδόν δεν έχανα αγώνα τους.fklmta77 έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 1:33 pmΚι εγώ υποστήριζα φανατικά τη Βοστώνη όταν έπαιζε εκεί η τριάδα Πιρς, Γκαρνέτ, Άλεν - ίσως κ από την αντιπάθεια που είχα για τον Κόμπε. Χάρηκα, επίσης, με το περυσινό των Σέλτικς που άξιζαν όσο κανείς, ίσως, άλλος ένα πρωτάθληνα. Εφέτος, ωστόσο, θα προτιμούσα να δω να περνούν οι Νικς, λόγω του Μπράνσον που είναι παικτάρα κ ψυχάρα.ggr έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 12:08 pm
Δεν διαφωνώ, απλά ανέφερα αυτό το στατιστικό, γιατί μου έκανε εντύπωση. Και στην προηγούμενη σειρά με το Ντιτρόιτ, κέρδισαν όλα τα εκτός αλλά έχασαν τα δύο από τα τρία εντός.
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Υπ;hρξε τελικά ενημέρωση σχετικά με το τι έχει ο Λεττονός, χωρίς όμως να λένε από τι πάσχει.
“It’s led to him having energy zaps and stamina ebbs and flows over the last couple of months, and he felt that he had actually turned the corner right as the playoffs started in mid-April,”
Οι Celtics σουτάρουν άσχημα σε όλα τα play-offs εώς τώρα. Το χθεσινό παιχνίδι ίσως είναι το πρώτο από τα οκτώ εώς τώρα που θύμισαν την ομάδα της κανονικής περιόδου. Πιο αναλυτικά μέχρι εχθές σούταραν με μόλις 32.8% (84/256) και τελικά το ανέβασαν στο 35.1% (104/296) χάρις στα 20/40 που είχαν εχθές.Airman έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 11:47 amNoμίζω ότι αν κάποιος τα ξημερώματα είχε πίεση, αυτοί ήταν οι Κέλτες. Ενδεχόμενο 3-0 θα ήταν ταφόπλακα. Οι Νικς και με 1-1 στην έδρα τους σε αυτά τα δύο ματς, νομίζω ότι θα ήταν υπερευχαριστημένοι. Θεωρώ δηλαδή ότι στο game 4 η πίεση θα αυξηθεί και για τους γηπεδούχους. Οι Κέλτες στα πρώτα 2 ματς σούταραν πολύ κακά από το τρίποντο, συνθήκη σχετικά ασυνήθιστη για αυτούς. Τα ξημερώματα επέστρεψαν σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και σε συνδυασμό με το αέναο και ανούσιο ISO των Knicks, το πράγμα εξελίχθηκε σε παρωδία.
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι είχαν κατά σειρά : 10/27, 12/37, 9/27, 9/34 και 13/24 κόντρα στους Magic με το πέμπτο παιχνίδι να είναι το μόνο που κατέρρευσε η άμυνα των αντιπάλων τους και ξεπέρασαν το 50%. Στη σειρά εώς τώρα κόντρα στους Knicks σουτάρουν με 45/140!!!!!
Θέλω να καταλήξω ότι η εικόνα τους λέει ότι το χθεσινό ίσως να ήταν αναλαμπή και πιθανόν να επιστρέψουν στο τουβλάρισμα μπορεί βέβαια όμως να ξεμπουκώσανε, στο χθεσινό επίσης, έπαιξε ρόλο ό,τι για πρώτη φορά μπήκε ζεστός και ο Pritchard που έως τώρα ήταν άφαντος.
Κλείνω με 2 στοιχεία για τους Knicks. Ο Brunson δεν είναι αυτός που ήταν στα 6 παιχνίδια με τους Pistons. Σουτάρει με μόλις 38% και εν πολλοίς θυμίζει την εικόνα του στην περυσινή σειρά κόντρα στους Pacers. O Robinson έχει...11/38 βολές δηλαδή 28.9%
- Airman

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG, SG
- Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC
- Προειδοποιήσεις:
0
ssoulliss έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 3:19 pmΥπ;hρξε τελικά ενημέρωση σχετικά με το τι έχει ο Λεττονός, χωρίς όμως να λένε από τι πάσχει.
“It’s led to him having energy zaps and stamina ebbs and flows over the last couple of months, and he felt that he had actually turned the corner right as the playoffs started in mid-April,”
Οι Celtics σουτάρουν άσχημα σε όλα τα play-offs εώς τώρα. Το χθεσινό παιχνίδι ίσως είναι το πρώτο από τα οκτώ εώς τώρα που θύμισαν την ομάδα της κανονικής περιόδου. Πιο αναλυτικά μέχρι εχθές σούταραν με μόλις 32.8% (84/256) και τελικά το ανέβασαν στο 35.1% (104/296) χάρις στα 20/40 που είχαν εχθές.Airman έγραψε: ↑Κυρ Μάιος 11, 2025 11:47 am
Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι είχαν κατά σειρά : 10/27, 12/37, 9/27, 9/34 και 13/24 κόντρα στους Magic με το πέμπτο παιχνίδι να είναι το μόνο που κατέρρευσε η άμυνα των αντιπάλων τους και ξεπέρασαν το 50%. Στη σειρά εώς τώρα κόντρα στους Knicks σουτάρουν με 45/140!!!!!δηλαδή με 32.1% (15/60, 10/40 και 20/40). Εχθές πριν τον αγώνα ήταν μόλις στο 25% (ούτε οι Timberwolves δεν έχουν τέτοιο ποσοστό) ώντας 8οι στους οκτώ που συνεχίζουν στα playoffs - τώρα είναι οι Thunder τελευταίοι.
Θέλω να καταλήξω ότι η εικόνα τους λέει ότι το χθεσινό ίσως να ήταν αναλαμπή και πιθανόν να επιστρέψουν στο τουβλάρισμα μπορεί βέβαια όμως να ξεμπουκώσανε, στο χθεσινό επίσης, έπαιξε ρόλο ό,τι για πρώτη φορά μπήκε ζεστός και ο Pritchard που έως τώρα ήταν άφαντος.
Κλείνω με 2 στοιχεία για τους Knicks. Ο Brunson δεν είναι αυτός που ήταν στα 6 παιχνίδια με τους Pistons. Σουτάρει με μόλις 38% και εν πολλοίς θυμίζει την εικόνα του στην περυσινή σειρά κόντρα στους Pacers. O Robinson έχει...11/38 βολές δηλαδή 28.9%- για το θεό ρε αδερφέ, ούτε ο Shaq τέτοια χάλια - και έχω μετρήσει 3 έρμπολ σε αυτές.
![]()
Καλά ναι. Το ποσοστό της RS σαφώς και δε μπορεί να αποτελεί οδηγό, καθότι παίζεις και απέναντι σε αδιάφορους και απέναντι σε ομάδες που "τανκάρουν" οπότε όταν έχεις τα όπλα, μπορείς και να γράφεις ποσοστά. Σαφώς βέβαια άλλο το 25% και άλλο το 32% ή το 35%, ιδίως όταν μιλάμε για 40 ή πολύ περισσότερο για 60 προσπάθειες ανά game. Δηλαδή στις 60 προσπάθειες το 25% είναι 15 εύστοχα σουτ, ενώ το 32% που ανέφερες είναι κάτι παραπάνω από 19 εύστοχα. Αυτό μπορεί να είναι και +10 πόντοι, όσο μπακαλίστικη φυσικά και αν φαντάζει η παραπάνω προσέγγιση. Επίσης, οι Σέλτικς αν δεις ξεκίνησαν με κάτι κουφό τύπου 7/8 ή 6/8, πήραν διαφορά καιμετά είχαν το περιθώριο και για προσπάθειες out of the box.
Νομίζω ότι περισσότερα θέματα έχει να λύσει ο Τιμπο. Δεν μπορείς να παίζεις έτσι. Εχεις τον καλύτερο σουτέρ ψηλό πιθανότατα στον πλανήτη και παίρνει 10 προσπάθειες ή έστω κάτι παραπάνω και αφήνεις τον Μπράνσον να παίζει ένα ISO χωρίς σταματημό. Προχθές αρκεί να δει κάποιος την τελευταία επίθεση των Νικς στο ημίχρονο. Εχουν 23-24 δεύτερα, όλα δικά τους και αντί να κάνουν μία σοβαρή επίθεση, πηγαίνει σε ένα ISO 3-4 δευτερολέπτων, οι Σέλτικς παιρνουν το ριμπάουντ και σκοράρουν.
Για τον Robinson τι να πει κανείς... όταν βλέπεις πχ τον Γκέμπριελ του ΠΑΟ και ερχόμενος έβαζε 1 στις 6-7 και τώρα το έχει πάει σχεδόν στο 50%, μόνο και μόνο για να αυξήσει και ο ίδιος τα λεπτά του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, δε μπορώ να κατανοήσω πως ένας παίχτης που τον βλέπει όλος ο μπασκετικός πλανήτης δεν κάνει το αυτονόητο. Δουλειά, δουλειά, δουλειά τους 4 μήνες που θα κάτσεις. Δεν λέμε να είσαι στο 90%, αλλά όχι και έρμπολ με κίνδυνο να σκοτώσεις άνθρωπο πίσω από τη μπασκέτα βρε αδερφέ.
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η καλύτερη εμφάνιση των Knicks έως τώρα, με έναν Bridges καθοριστικό και τον Towns να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι στη σειρά. Οι Celtics τα έβαλαν στο α'μέρος πήραν 3 φορές διψήφιες διαφορές (13, 14 και 15 πόντους) μέχρι περίπου τα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως αφενώς ο Tatum ήταν μόνος (δυστυχώς από ότι φαίνεται μάλλον έχει χτυπήσει σοβαρά) και αφετέρου πάντοτε επέστρεφαν οι γηπεδούχοι, έβρισκαν λύσεις. Η σειρά επιστρέφει στη Βοστώνη όπου μένει να δούμε με πόσους θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, λείπει και ο Hauser και αν οι Knicks θα συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στα εκτός έδρα παιχνίδια.
-
fklmta77

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Νίκησε η ομάδα με τον καλύτερο παίκτη και σε αυτή τη σειρά. J.Brunson τον λένε και είναι παικτάρα και ψυχάρα, μαζί. Κρίμα για Τέιτουμ αλλά οι Σέλτικς δεν είχαν τύχη. Εχθές, σούταραν με απίστευτη ευστοχία στα 3ποντα στην αρχή αλλά όταν αυτά σταμάτησαν να μπαίνουν, ήρθε το τέλος. Άξιοι νικητές οι Νικς, έδειξαν ξανά, ότι τους έχουν αυτούς τους Σέλτικς. Φαβορί ακόμα και για τελικούς ΝΒΑ η Νέα Υόρκη, παρόλο που η Ιντιάνα, έχει κότσια (θεωρώ δεδομένο ότι θα συναντηθούν στο τελικό της Ανατολής).
- mixalisgate7

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο