Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2025-2026 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 08, 2026 6:18 pm

δεν νομιζω οτι ειναι διαβασμενος ο παο στο πως μαρκαρει τον βεζε.. Αποτι εχω δει εγω τουλαχιστον τον μαρκαρει ο χειροτερος αμυντικος του παο ειτε ειναι ο σορτς ειτε ο ναν..ο βεζε για καποιο λογο δεν σουταρει απο πανω τους η οταν το κανει δεν σκοραρει..οταν παει κατα μεσα παει και ο λεσορ.Στο πρωτο 10΄ αυτο χτες επειδη ο σασα εδινε σωστες πασες εβγαζε ελευθερα 3π συνεχεια ..μετα η κουραστηκε η εχασε το μυαλο του και την εδινε σε αντιπαλο.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιουν 08, 2026 6:57 pm

GK_23 έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 6:03 pm
Οι αγώνες που κρίνουν τίτλους έχουν ψυχολογία διαφορετική από αυτή των αγώνων της regular season. Το σερί του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού αφορά αγώνες της regular season. Την τελευταία τριετία το pattern αυτό δεν επιβεβαιώνεται σε ματς που κρίνουν τίτλους. Είτε αυτοί είναι μονοί αγώνες, είτε σειρά. Τελευταίο παράδειγμα, ο τελικός κυπέλλου τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο.

Εκτός από το ψυχολογικό/πνευματικό κομμάτι, υπάρχουν και αγωνιστικοί λόγοι. Ο Dorsey είναι από τους βασικούς επιθετικούς πόλους του Ολυμπιακού φέτος και η απουσία του κοστίζει αρκετά. Ο Παναθηναϊκος έχει επίσης κάνει προσαρμογές στην άμυνά του. Καμία σχέση με την ...δαντελένια άμυνα που έπαιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Πολύ διαβασμένος στον τρόπο που μαρκάρει τον Vezenkov, ειδικά στο δεύτερο ματς. Χωρίς Dorsey και με Vezenkov εξουδετερωμένο, ο Ολυμπιακός δίνει την μπάλα στον Fournier για να επιτεθεί με τη μπάλα στα χέρια του. Και αν δεν προλάβει ο Γάλλος να πάρει τη μπάλα τότε ο κλήρος πέφτει στον Walkup που έχει εκτελέσει 12 τρίποντα στους δύο πρώτους τελικούς... :roulette:

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα οδηγεί τον Ολυμπιακό σε on ball παιχνίδι, με αυτά τα αποτελέσματα.
Αδυνατώ να πιστέψω πως σε ένα τόσο βαθύ και ακριβό ρόστερ κάνει τόση διαφορά ένας τύπος που μέχρι πέρυσι τέτοια εποχή ήταν για διώξιμο.

Επίσης, ο Παναθηναϊκός κάνει προσαρμογές που δεν ήθελε να κάνει όλη τη χρονιά αλλά τώρα είναι πρωτάθλημα; Δεν ήταν σούπερ σημαντικό το ματς 2/1 ώστε να κάνει προσαρμογές; Δεν ήθελε να διαβάσει πως παίζει η Βαλένθια; Κανείς άλλος δεν ήθελε να τον διαβάσει όλη τη χρονιά και βγήκε πρώτος περίπατο; Η Φενερ δεν τον διάβασε στον ημιτελικό;

Δηλαδή οκ, δεν είναι εκτός πραγματικότητας αλλά αν ο Ολυμπιακός χάνει έτσι με τέτοια εικόνα γιατί του λείπει ένας παίκτης και γιατί «θυμήθηκε» ο Παναθηναϊκός να παίξει…δεν ξέρω τι να πω ειλικρινά. Δεν ξέρω για ποιον είναι χειρότερο. Για τον τουρίστα ΠΑΟ που θυμήθηκε να παίξει Ιούνιο, ή για τον Ολυμπιακό που κάπως κορόιδεψε τους πάντες ότι ήταν σταθερή ομάδα.

papp7 έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 6:05 pm
**Θα μπω σφήνα :D
Για εμένα το βασικό είναι το ρόστερ, το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού που εν τέλει ''έκρυψε'' τα δομικά θέματα είναι το μεγάλο ρόστερ, το οποίο εδώ με τους περιορισμούς ξένων δεν μπορεί να το δείξει. Το δεύτερο είναι απουσία του Ντόρσει ο οποίος μάλλον έχει κάνει την καλύτερη του χρονιά φέτος.
Δηλαδή ο Χολ ή ο Νιλικινα του έλειπαν; Επίσης για τον Ντορσι, συμφωνώ ότι είναι κομβικός αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε τόσο ακριβό ρόστερ ένας παίκτης (ψιλό-ξαφνικά επίσης) είναι τόσο σημαντικός. Δηλαδή τα ίδια πιστεύω και για τον Παναθηναϊκό και τον Ναν αλλά η ομολογία είναι πως είναι πιο καλό δομημένη ομάδα ο Παο.

Εικόνα
Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 08, 2026 7:01 pm

tarp7 έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 6:17 pm
Πάντως κι εμείς ως οπαδοί έχουμε λιγότερο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα ιδίως μετά τη κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό επηρεάζει και τους παίκτες.
Εγώ πάλι νομίζω ότι μετά τα έκτροπα στο προηγούμενο ματς, το ενδιαφέρον ξαναεκτοξευτηκε στα ύψη.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Ιουν 08, 2026 7:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 4:42 pm
GK_23 έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 3:55 pm
Και στα δύο (2) ματς έχουμε ξεκινήσει πολύ συγκεντρωμένα και έχουμε κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Αν η ομάδα είχε "αδειάσει" ή ήταν αδιάφορη δεν θα έμπαινε τόσο καλά στα παιχνίδια, αυτό τουλάχιστον πιστεύω εγώ. Η καθίζηση εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και στα δύο (2) ματς των τελικών μέχρι στιγμής. Είναι ένα σημείο του αγώνα που δεν πήγαμε καλά ούτε στον τελικό με τη Ρεάλ.
Ωραία, ας δεχτούμε ότι δεν υπάρχει "άδειασμα" μετά από Φ4 (και ειδικά κατάκτηση του τίτλου). Πως εξηγείς ότι μία τόσο καλύτερη ομάδα που πάει τραίνο όλη τη χρονιά, που έχει σερί 400-0 κλπ εμφανίζεται ξαφνικά έτσι με έλλειμα ενέργειας στους τελικούς και μακριά από τον καλό εαυτό της; Κακό φεγγάρι;
Πεφτεις απο τα συννεφα δλδ? Καταλαβαινω να μην βλεπεις Ολυμπιακο.
Αλλα οποτε οι διαιτητες εχουν αφησει να παιχτει prison ball τοτε ο Ολυμπιακος παει ακλαφτος... και εχει συμβει αρκετες φορες τα τελευταια 5 χρονια εντος και εκτος συνορων.
Επίσης για τον Ντορσι, συμφωνώ ότι είναι κομβικός αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε τόσο ακριβό ρόστερ ένας παίκτης (ψιλό-ξαφνικά επίσης) είναι τόσο σημαντικός.
Αυτο θα ισχυε αν γινοταν μονο περσι στους τελικους που τα εφερε ολα τουμπα...
Θα μπορουσε να ισχυει μονο για τον πρωτο μηνα της euroleague που ολοι ελεγαν "τωρα οπου να'ναι θα προσγειωθει, θα ξεφουσκωσει και θα πεσει με κροτο", αλλα ολη τη χρονια μεχρι και το f4 που αρχισε να τον τσιγκλαει η τενοντιτιδα πηγαινε τραινο.
Δεν ειναι τυχαιο, δουλευει ετσι μια ολοκληρη season και κατι παραπανω, τελικοι περσι και Εθνικη το καλοκαιρι.

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Δευ Ιουν 08, 2026 8:33 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 6:57 pm
papp7 έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 6:05 pm
**Θα μπω σφήνα :D
Για εμένα το βασικό είναι το ρόστερ, το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού που εν τέλει ''έκρυψε'' τα δομικά θέματα είναι το μεγάλο ρόστερ, το οποίο εδώ με τους περιορισμούς ξένων δεν μπορεί να το δείξει. Το δεύτερο είναι απουσία του Ντόρσει ο οποίος μάλλον έχει κάνει την καλύτερη του χρονιά φέτος.
Δηλαδή ο Χολ ή ο Νιλικινα του έλειπαν; Επίσης για τον Ντορσι, συμφωνώ ότι είναι κομβικός αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε τόσο ακριβό ρόστερ ένας παίκτης (ψιλό-ξαφνικά επίσης) είναι τόσο σημαντικός. Δηλαδή τα ίδια πιστεύω και για τον Παναθηναϊκό και τον Ναν αλλά η ομολογία είναι πως είναι πιο καλό δομημένη ομάδα ο Παο.
Φαινομενικά όχι, άλλα όταν κόβει Γουορντ-Τζοουνς για τον Ντιλι-Χολ είναι πρόβλημα.Του λείπει όμως ο Μακίσικ (καλώς ή κακώς) και δεν μπορεί να κόψει κανέναν για τον βάλει. Σε αυτό αν προσθέσω και τον Ντόρσει όλο μαζί ναι είναι πρόβλημα, το οποίο το μεγαλώνει ο ίδιος όταν πχ στο ΟΑΚΑ κόβει Γουορντ-Τζόουνς και στην ουσία χάνει αθλητικότητα, ενέργεια και την άμυνα των αλλαγών. Τα ριμπάουντ και τις έξτρα κατοχές στο 1ο παιχνίδι για αυτό τα πήρε.Όχι απλά επειδή έλλειπε ο Χουάντσο.
Στην επίθεση κολλάει γιατί του λείπει εκτός της προσωπικής φάσης το κάθετο παιχνίδι , Ντόρσει δεν υπάρχει, ο Μακίσικ δεν είναι δηλωμένος , αν κόβεις και Γουορντ πάνω κάτω βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου.

Μέχρι φέτος
tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Δευ Ιουν 08, 2026 8:46 pm

Erether έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 7:01 pm
tarp7 έγραψε:
Δευ Ιουν 08, 2026 6:17 pm
Πάντως κι εμείς ως οπαδοί έχουμε λιγότερο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα ιδίως μετά τη κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό επηρεάζει και τους παίκτες.
Εγώ πάλι νομίζω ότι μετά τα έκτροπα στο προηγούμενο ματς, το ενδιαφέρον ξαναεκτοξευτηκε στα ύψη.
Μπα δεν βλέπω και πολύ κίνηση, στην επαρχία που ζω οι περισσότεροι περιμένουν το Μουντιάλ , παρά ασχολούνται με τους τελικούς του πρωταθλήματος

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”