Φιλικά Εθνικής Ομάδας/ Acropolis Tournament 2022

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1184
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 19, 2022 4:43 pm

Jimmyrogue84 έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 4:35 pm
antonispgs έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 3:56 pm
Εδώ λέγεται σοβαρά ότι ο Γιάννης δεν είναι ηγέτης. Ποιος, ο Γιάννης, που ολόκληρο nba έχει υποκλιθεί στις ηγετικές του ικανότητες και στο work ethic του. Τι να λέμε τώρα, η εμπάθεια δυστυχώς είναι εμφανής. Άλλο να κριτικάρει κανείς το game plan της ομάδας και άλλο να είναι τόσο ξεδιάντροπα εμπαθής, κάπου ώπα.
Εξαρτάται πως καταλαβαίνει κανείς τον ηγέτη....ηγέτης για μένα είναι ενας clutch παίκτης που στα δύσκολα θα βγει μπροστά θα κουβαλήσει την ομάδα, θα σκοράρει και όπως και να χει ακόμα κι αν δε κάνει καλό ματς, θα σκοράρει σε κρίσιμο σημείο ή θα βοηθήσει την ομάδα του όταν πρέπει ουσιαστικά....
Αν τώρα δεν είναι ηγέτης επειδή είναι μαύρος ή επειδή κάποιοι θεωρούν ότι είναι απ τη Νιγηρία ε τι να πούμε, τα χουμε χιλιοπεί!
Κάνω τον δικηγόρο του και ίσως δεν πρέπει, αλλά αν υποννοείς κάτι τέτοιο για τον lefpan, σε καμία περίπτωση δεν έχει δείξει συμπτώματα ακροδεξιού σαπρόφυτου. Η διαφορά του είναι στο πλαίσιο του στάρ σύστεμ απ' οτι έχω καταλάβει και αν και συμφωνώ γενικά πως μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για τον giannis , ούτε ο ίδιος φταίει ,( ο Γιάννης) και μάλλον υπερβάλλει λίγο στην κρίση του ο lefpan. Το έχει κάνει και με τον Ρογκαβόπουλο απ' την άλλη πλευρά. :roofl:

0
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Παρ Αύγ 19, 2022 4:45 pm

thory έγραψε:
Το θέμα είναι το μέγεθος του Γιάννη να μην παρασύρει και τον ιτουδη. Τι θέλω να πω, η ομάδα να συνεχίσει να παίζει ως ομάδα και όταν είναι μέσα Γιάννης και όχι να είναι σε mood one man show.

Ο παπ και όλα τα παιδιά της εθνικής (νταξει σχεδόν όλοι)
είναι ενήλικες άνθρωποι ώριμοι με χρόνια καριέρας σε υψηλό επίπεδο, τους μειώνεται με το να λέτε ότι αν μια δημοσιογράφος ρωτήσει κάτι η με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στον τύπο θα επηρεαστούν με τον οποιονδήποτε τρόπο, ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι γίνεται.
Συμφωνώ και στα δύο σκέλη.

1
1 Εικόνα
thory

euroleague
Reactions: 665
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Αύγ 19, 2022 4:46 pm

Jimmyrogue84 έγραψε:
antonispgs έγραψε:
Εδώ λέγεται σοβαρά ότι ο Γιάννης δεν είναι ηγέτης. Ποιος, ο Γιάννης, που ολόκληρο nba έχει υποκλιθεί στις ηγετικές του ικανότητες και στο work ethic του. Τι να λέμε τώρα, η εμπάθεια δυστυχώς είναι εμφανής. Άλλο να κριτικάρει κανείς το game plan της ομάδας και άλλο να είναι τόσο ξεδιάντροπα εμπαθής, κάπου ώπα.
Εξαρτάται πως καταλαβαίνει κανείς τον ηγέτη....ηγέτης για μένα είναι ενας clutch παίκτης που στα δύσκολα θα βγει μπροστά θα κουβαλήσει την ομάδα, θα σκοράρει και όπως και να χει ακόμα κι αν δε κάνει καλό ματς, θα σκοράρει σε κρίσιμο σημείο ή θα βοηθήσει την ομάδα του όταν πρέπει ουσιαστικά....
Αν τώρα δεν είναι ηγέτης επειδή είναι μαύρος ή επειδή κάποιοι θεωρούν ότι είναι απ τη Νιγηρία ε τι να πούμε, τα χουμε χιλιοπεί!
Δηλαδή δεν είναι ηγέτης ενας τύπος που πήρε τίτλο nba με ένα χωριό όντας ο πιο κυριαρχικός τους παίκτης επειδή δεν είναι clutch ;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague
Reactions: 552

Παρ Αύγ 19, 2022 4:51 pm

Hipster έγραψε:
Jimmyrogue84 έγραψε:

Κάνω τον δικηγόρο του και ίσως δεν πρέπει, αλλά αν υποννοείς κάτι τέτοιο για τον lefpan, σε καμία περίπτωση δεν έχει δείξει συμπτώματα ακροδεξιού σαπρόφυτου. Η διαφορά του είναι στο πλαίσιο του στάρ σύστεμ απ' οτι έχω καταλάβει και αν και συμφωνώ γενικά πως μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για τον giannis , ούτε ο ίδιος φταίει ,( ο Γιάννης) και μάλλον υπερβάλλει λίγο στην κρίση του ο lefpan. Το έχει κάνει και με τον Ρογκαβόπουλο απ' την άλλη πλευρά. :roofl:
Οχι καμιά σχέση, δεν είχα καν ιδέα τι γράφει ο lefpan για εκείνον, το πα γιατι υπάρχουν τετοιοι που τα λένε κάτι τέτοια....

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2551
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Αύγ 19, 2022 4:55 pm

lefpan έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 4:27 pm
antonispgs έγραψε:
Μάλλον στις αθλητικές του ικανότητες έχει υποκλιθεί, γιατί ηγετικές δεν έχει δείξει ιδιαίτερες. Και στο work ethic του, επίσης, γιατί είναι δουλευταράς και έχει κάνει φοβερή δουλειά μετά από προσπάθεια.
Όμως, ο ηγέτης είναι άλλο πράγμα, που ο Γιάννης δεν είναι.
Ούτε κι εγώ είμαι εμπαθής, και μάλιστα ξεδιάντροπα. Απλά, ο Γιάννης δεν είναι όλα αυτά που του έχετε αποδώσει και τον προσκυνάτε από το πρωί ως το βράδυ.
Αν ήταν τα μισά από αυτά που λέτε, τότε θα έπαιρνε την εθνική από το χεράκι και θα παίρνανε την κούπα.
Αλλά, κάτσε να δούμε αν θα μπουν στην οκτάδα, και μετά μου λες για ηγέτες και για ξεδιάντροπους.
Ηγέτης σε επίπεδο nba είναι και το έχει αποδείξει εκεί, ειδικά τις 2 τελευταίες σεζόν.
Το αν θα μπορέσει να ηγηθεί και σε περιβάλλον εθνικής με τις ιδιαιτερότητες που αυτό έχει θα το δούμε.
thory έγραψε:
Το θέμα είναι το μέγεθος του Γιάννη να μην παρασύρει και τον ιτουδη. Τι θέλω να πω, η ομάδα να συνεχίσει να παίζει ως ομάδα και όταν είναι μέσα Γιάννης και όχι να είναι σε mood one man show.

είναι ενήλικες άνθρωποι ώριμοι με χρόνια καριέρας σε υψηλό επίπεδο, τους μειώνεται με το να λέτε ότι αν μια δημοσιογράφος ρωτήσει κάτι η με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στον τύπο θα επηρεαστούν με τον οποιονδήποτε τρόπο, ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι γίνεται.
Συμφωνώ αλλά το πρόβλημα είναι οτι ως τώρα τουλάχιστον δεν παίζουμε ως ομάδα ούτε με τον Γιάννη ούτε χωρίς τον Γιάννη.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague

Παρ Αύγ 19, 2022 4:57 pm

thory έγραψε:
Jimmyrogue84 έγραψε:

Δηλαδή δεν είναι ηγέτης ενας τύπος που πήρε τίτλο nba με ένα χωριό όντας ο πιο κυριαρχικός τους παίκτης επειδή δεν είναι clutch ;
Είπα τι πιστεύω εγω.....Εγω είμαι της σχολής Σπανούλη και Διαμαντίδη, Γκάλη κλπ κλπ....παίκτες με σουτ αν με πιάνεις και clutch!Άλλο ηγέτης κι άλλο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας.Ο Γιάννης θα βάλει 25-30-35 πόντους ομως επετρεψε μου να περιμένουμε λίγο ως τα νοκ άουτ με τη μπάλα να καίει και τον αντίπαλο να κατασκηνώνει στη ρακέτα του.Αν βρει άλλον τρόπο να σκοράρει η να βάζει τις βολές σε τέτοιες καταστάσεις τότε μάλιστα!

1
1 Εικόνα
thory

euroleague

Παρ Αύγ 19, 2022 4:58 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 4:55 pm
lefpan έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 4:27 pm

Μάλλον στις αθλητικές του ικανότητες έχει υποκλιθεί, γιατί ηγετικές δεν έχει δείξει ιδιαίτερες. Και στο work ethic του, επίσης, γιατί είναι δουλευταράς και έχει κάνει φοβερή δουλειά μετά από προσπάθεια.
Όμως, ο ηγέτης είναι άλλο πράγμα, που ο Γιάννης δεν είναι.
Ούτε κι εγώ είμαι εμπαθής, και μάλιστα ξεδιάντροπα. Απλά, ο Γιάννης δεν είναι όλα αυτά που του έχετε αποδώσει και τον προσκυνάτε από το πρωί ως το βράδυ.
Αν ήταν τα μισά από αυτά που λέτε, τότε θα έπαιρνε την εθνική από το χεράκι και θα παίρνανε την κούπα.
Αλλά, κάτσε να δούμε αν θα μπουν στην οκτάδα, και μετά μου λες για ηγέτες και για ξεδιάντροπους.
Ηγέτης σε επίπεδο nba είναι και το έχει αποδείξει εκεί, ειδικά τις 2 τελευταίες σεζόν.
Το αν θα μπορέσει να ηγηθεί και σε περιβάλλον εθνικής με τις ιδιαιτερότητες που αυτό έχει θα το δούμε.
thory έγραψε:

Συμφωνώ αλλά το πρόβλημα είναι οτι ως τώρα τουλάχιστον δεν παίζουμε ως ομάδα ούτε με τον Γιάννη ούτε χωρίς τον Γιάννη.
Λογικό δεν είναι; Καινούριο προπονητή έχουμε, χρειάζεται χρόνος παιδιά.

0
Άβαταρ μέλους
antonispgs

a1greece
Reactions: 142
Αγαπημένη θέση: PG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Nick Galis

Παρ Αύγ 19, 2022 4:59 pm

Hipster έγραψε:

Όχι, δεν υπονοώ ότι είναι κανείς ακροδεξιό στοιχείο ή οτιδήποτε, αλοιμονο, τουλάχιστον όχι σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν βέβαια και τέτοιοι, μακριά από εμάς. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι δυνατόν έναν παίκτη που πήρε πρωτάθλημα στο nba χωρίς άλλον σουπερστάρ με μια καθόλου δημοφιλή ομάδα, έχοντας 50 πόντους στο closing out game με 17/19 βολές, παίζοντας Τραυματίας και όντας απίστευτα clutch καθόλη τη διάρκεια εκείνων των τελικών, αλλά και στα φετινά play offs, άσχετα αν αποκλείστηκαν τελικά από τους Celtics και που έχει βγει back to back mvp και είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, για αυτόν τον παίκτη λοιπόν, θεωρώ ξεδιάντροπη εμπάθεια, και επιμένω, να λέμε ότι δεν κάνει για ηγέτης της εθνικής Ελλάδος.

3
3 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος antonispgs την Παρ Αύγ 19, 2022 5:04 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
thory

euroleague

Παρ Αύγ 19, 2022 5:02 pm

Jimmyrogue84 έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 4:57 pm
thory έγραψε:

Είπα τι πιστεύω εγω.....Εγω είμαι της σχολής Σπανούλη και Διαμαντίδη, Γκάλη κλπ κλπ....παίκτες με σουτ αν με πιάνεις και clutch!Άλλο ηγέτης κι άλλο καλύτερος παίκτης μιας ομάδας.Ο Γιάννης θα βάλει 25-30-35 πόντους ομως επετρεψε μου να περιμένουμε λίγο ως τα νοκ άουτ με τη μπάλα να καίει και τον αντίπαλο να κατασκηνώνει στη ρακέτα του.Αν βρει άλλον τρόπο να σκοράρει η να βάζει τις βολές σε τέτοιες καταστάσεις τότε μάλιστα!
Το να σου αρέσουν τέτοιοι παίκτες δεκτό (και γω τρελενομαι) άλλα όχι δεν είναι ηγέτης επειδή δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά που σου αρέσουν. Ο Γιάννης το χει αποδείξει αν είναι η όχι, μένει να φανεί και στην εθνική, αν δεν φανεί δεν αναιρείται κάτι. Μου θυμίζει η κουβέντα τον Μέσι και την εθνική Αργεντινής..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hipster

nba

Παρ Αύγ 19, 2022 5:06 pm

antonispgs έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 4:59 pm
Hipster έγραψε:

Όχι, δεν υπονοώ ότι είναι κανείς ακροδεξιό στοιχείο ή οτιδήποτε, αλοιμονο, τουλάχιστον όχι σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν βέβαια και τέτοιοι, μακριά από εμάς. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι δυνατόν έναν παίκτη που πήρε πρωτάθλημα στο nba χωρίς άλλον σουπερστάρ με μια καθόλου δημοφιλή ομάδα, έχοντας 50 πόντους στο closing out game με 17/19 βολές, όντας απίστευτα clutch καθόλη τη διάρκεια εκείνων των τελικών, αλλά και στα φετινά play offs, άσχετα αν αποκλείστηκαν τελικά από τους Celtics και που έχει βγει back to back mvp και είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, για αυτόν τον παίκτη λοιπόν, θεωρώ ξεδιάντροπη εμπάθεια, και επιμένω, να λέμε ότι δεν κάνει για ηγέτης της εθνικής Ελλάδος.
Η παράθεση μου δεν ήταν στο δικό σου ποστ, αλλά και πάλι καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε για να αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις. Ειδικά φέτος ο Γιάννη και με απόντα τον Μίντλετον ήταν ο ορισμός του ηγέτη στην ομάδα του. Οπότε συμφωνώ πως έχει δείξει ηγετικές ικανότητες. Απλά σε μια ομάδα χρειάζεται να βοηθάνε και άλλοι παίχτες. Οι εποχές Γκάλλη νομίζω έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Κρατάω μια επιφύλαξη για τον Ντονσιτς βέβαια, αλλά ακόμα κι αυτός έχει έναν Ρόμπιν στην ομάδα του.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6640
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Αύγ 19, 2022 5:17 pm

Ρε παιδες αν δεν ειναι ηγετης ο γιαννης που τον μαρκαρουν 4 οταν ειναι μεσα ποιος ειναι?Μονο στον σπανουλη στο πραιμ του στελναν μεχρι 3 παικτες πανω του..Και ο σπαν σε τετοιες περιπτωσεις περιμενε την ομαδα να τον βοηθησει..Και μενα μαρεσει περισσοτερο να βλεπω παικτες σαν τον ντονσιτς η τον καρυ αλλα αν δεν πεσουν 4 πανω στον γιαννη θα βαζει 40ποντους σε καθε ματς με 5 ταπες 10ασσιστ και 10 ριμπαουντ.. Το οτι αναγκαζονται να στελνουν 3-4πανω του για να μην τους διαλυσει παει να πει οτι ειναι ο ηγετης..εκτος αν αμφιβαλλει καποιος οτι αυτο θα εκανε ο γιαννης χωρις 4 πανω του..απλα για αυτον ειναι πιο δυσκολο να κερδισει μια ομαδα μονος του αποτι ο ντονσιτς πχ λογω θεσης και σουτ.. Στο χερι των υπολοιπων ειναι να βαζουν τα σουτ που θα ειναι αμαρκαριστοι..και στην σλοβενια αυτο κανουν,εκμεταλλευονται τους ελευθερους παικτες που ολοι πεφτουν πανω στους 2 ΝΒΑερς

2
2 Εικόνα
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Παρ Αύγ 19, 2022 5:18 pm

thory έγραψε:

Σωστός. Νόμιζα ότι ήταν αυτονόητα και τα δύο ποιντς αλλά δεν.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jimmyrogue84

euroleague

Παρ Αύγ 19, 2022 6:04 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Αύγ 19, 2022 5:17 pm
Ρε παιδες αν δεν ειναι ηγετης ο γιαννης που τον μαρκαρουν 4 οταν ειναι μεσα ποιος ειναι?Μονο στον σπανουλη στο πραιμ του στελναν μεχρι 3 παικτες πανω του..Και ο σπαν σε τετοιες περιπτωσεις περιμενε την ομαδα να τον βοηθησει..Και μενα μαρεσει περισσοτερο να βλεπω παικτες σαν τον ντονσιτς η τον καρυ αλλα αν δεν πεσουν 4 πανω στον γιαννη θα βαζει 40ποντους σε καθε ματς με 5 ταπες 10ασσιστ και 10 ριμπαουντ.. Το οτι αναγκαζονται να στελνουν 3-4πανω του για να μην τους διαλυσει παει να πει οτι ειναι ο ηγετης..εκτος αν αμφιβαλλει καποιος οτι αυτο θα εκανε ο γιαννης χωρις 4 πανω του..απλα για αυτον ειναι πιο δυσκολο να κερδισει μια ομαδα μονος του αποτι ο ντονσιτς πχ λογω θεσης και σουτ.. Στο χερι των υπολοιπων ειναι να βαζουν τα σουτ που θα ειναι αμαρκαριστοι..και στην σλοβενια αυτο κανουν,εκμεταλλευονται τους ελευθερους παικτες που ολοι πεφτουν πανω στους 2 ΝΒΑερς
Θα συμφωνήσω ετσι οπως το λες, σε εναν κοντό στη περιφέρεια όμως δε μπορούν να στείλουν 3 παίκτες :wink:

0
whoever81

senior
Reactions: 203
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Luka Magic

Παρ Αύγ 19, 2022 6:17 pm

Πάντως ηγέτης ή όχι, με κουράζει πάντα αυτή η συζήτηση, ο Γιάννης είναι πυρηνικό όπλο λόγω των φυσικών προσόντων και της εργατικότητας του. Επιθετικό ταλέντο δεν έχει ιδιαίτερο, ας μην κρυβόμαστε. Βλέπε Doncic, Jokic, Γκάλης κτλ. Σχεδόν πάντα καταλαβαίνεις τι θα κάνει πριν το κάνει, απλά είναι δύσκολο ή αδύνατο να σταματηθεί. Κάνει τα βασικά αλλά είναι τέρας της φύσης.

Prime Παπανικολάου vs Prime Φώτσης

Ποιον θα παίρνατε στην ομάδα σας; Ως νέοι παίκτες έδειχναν και οι δύο ότι είναι ταλέντα με πολύ ψηλό ταβάνι. Τελικά μάλλον είχαν χαμηλότερο. Ποιος εκπλήρωσε καλύτερα τις δυνατότητές του;

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος whoever81 την Παρ Αύγ 19, 2022 6:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2527
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Αύγ 19, 2022 6:25 pm

Οι αδυναμίες της εθνικής ομάδας, ειδικά όταν η ομάδα χτίζεται γύρω από τον Γιάννη, είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Δεν είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά. Άλλωστε το ίδιο core παικτών, με επίκεντρο τον Γιάννη, έχει αποτύχει πανηγυρικά να διακριθεί σε δύο διοργανώσεις στο παρελθόν (Προολυμπιακό 2016, Παγκόσμιο Κύπελλο 2019).

Το πρόβλημα δεν είναι οι ηγετικές ικανότητες και η αγωνιστική αξία του Γιάννη. Αυτή τη στιγμή είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι ο Γιάννης είναι στο top 5 των παικτών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν στέκει να λέμε ότι οι ηγετικές του ικανότητες θα κριθούν από το αν θα πάρει αυτή την εθνική από το χεράκι και την οδηγήσει στο τρόπαιο. Με αυτή τη λογική ούτε ο Σπανούλης, ούτε ο Γκάλης, ούτε ο Nowitzki ήταν ηγέτες. Θα ισχυριστεί κανείς ότι ο Nowitzki οδήγησε τη Γερμανία σε 2 μετάλλια (Παγκόσμιο 2002, Ευρωμπάσκετ 2005) και στους ΟΑ το 2008 αλλά υπήρξαν και διοργανώσεις που η Γερμανία με αυτόν στην ομάδα δεν μπήκε καν στην 8άδα (Ευρωμπάσκετ 2003 & 2011). Απολύτως λογικό κατά την άποψη μου όταν οι καλύτεροι συμπαίκτες του ήταν ο Femerling, o μακαρίτης ο Okulaja και ο Marko o Pesic. Από την άλλη δεν στέκει επίσης να λέμε πως όποιος κάνει κριτική στον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη είναι φασίστας ή ακροδεξιός ή οτιδήποτε άλλο. Καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του και η άποψη αυτή υποκείται επίσης σε κριτική.

Όσον αφορά την εθνική ομάδα, τα βασικά μειονεκτήματα, που τα έχουμε δει τα τελευταία 4-5 χρόνια, είναι τα εξής δύο:

1) Το supporting cast δεν έχει την ικανότητα να υποστηρίξει το επιθετικό παιχνίδι του Γιάννη, στο βαθμό που το κάνει το Milwaukee. Δεν διάθετουμε αξιόπιστους περιφερειακούς σουτέρ, ακόμα και αυτοί που μπορούν να σουτάρουν απο μακριά είναι streaky και όχι σταθεροί. Το πρόβλημα αυτό γίνεται εντόνοτερο σε περιβάλλον FIBA όπου οι γηπεδικές διαστάσεις είναι μικρότερες και οι αμυντικοί κανονισμοί διαφορετικοί (π.χ. απουσία του defensive three-second violation). Δεν νομίζω πως χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο σε αυτό το γεγονός. Το γνώριζαν και το γνωρίζουν και οι πέτρες.

2) Υπάρχει σημαντική έλλειψη βάθους και περιορισμένος αριθμός elite παικτών. Το ελληνικό κοινό παρασύρεται από το γεγονός πως πολλοί Έλληνες παίκτες αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Αυτό συμβαίνει διότι οι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ είτε υποχρεώνονται είτε επιλέγουν να έχουν έναν minimum αριθμό Ελλήνων παικτών στο roster τους. Αυτόματα δημιουργείται η εντύπωση πως όλοι αυτοί οι παίκτες είναι "επιπέδου Ευρωλίγκας" ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Αν η Ελλάδα δεν είχε αυτές τις δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα, τότε παίκτες, συμπαθείς και εργατικοί κατά τα άλλα, όπως οι Λαρεντζάκης, Κασελάκης, Λούντζης, Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης θα έβλεπαν την Ευρωλίγκα (για να μην πω και το Eurocup) με τα κιάλια. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Κασελάκης αφότου έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟ κατέληξε στο Περιστέρι, ο Αγραβάνης έχει μείνει στα αζήτητα και ο Κώστας Αντετοκούνμπο (που στέκεται αρκετά καλά στα μέχρι τώρα φιλικά και στην προετοιμασία) φαίνεται να μην προσελκύει το ενδιαφέρον κανενός κορυφαίου ευρωπαϊκού club παρά μόνο της νεοφώτιστης στην ACB, Granada. Η αγορά λοιπόν, παρά τα όσα υποστηρίζουν οι σπίκερ της ΕΡΤ, δεν θεωρεί elite πολλούς από τους παίκτες μας.

Κάποιος έγραψε, νομίζω ο Hipster, πως στην πραγματικότητα έχουμε 7 playable παίκτες και 5 ρολίστες που δεν πρόκειται να έχουν κάποια σπουδαία επίδραση στο παιχνίδι μας όσο χρόνο συμμετοχής και αν πάρουν. Θα συμφωνήσω και θα προσθέσω πως από τους 7 αυτούς παίκτες ο ένας (Γιάννης) είναι ένας superstar του NBA, οι δύο (Καλάθης-Σλούκας) είναι elite παίκτες Ευρωλίγκας, άλλοι δύο (Dorsey, Παπαγιάννης) βρίσκονται στις παρυφές των elite παικτών και τέλος δύο παίκτες (Παπανικολάου-Παπαπέτρου) που είναι αξιόλογοι starters αλλά σε καμία περίπτωση elite. Για τους υπόλοιπους 5, έγραψα την άποψη μου παραπάνω. Πριν από 10-15 χρόνια, όχι στη 12άδα της εθνικής θα έμπαιναν αλλά ούτε στις κλήσεις της προεπιλογής θα βρίσκονταν. Στο Ευρωμπάσκετ του 2005, όπου κατακτήσαμε το τρόπαιο, ο 4ος guard της ομάδας ήταν ο Ζήσης και ο 5ος ο Σπανούλης. Οι συγκρίσεις με το σήμερα προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό.

Στο μυαλό το δικό μου, το παραπάνω roster δεν είναι σε καμία περίπτωση φαβορί για μετάλλιο. Αυτά και :peace:

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GK_23 την Παρ Αύγ 19, 2022 6:38 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εurobasket 2022”