GBL 15η Αγωνιστική, Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός
Συντονιστής: Captains
- Conan1982
- Reactions: 3284
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εμένα με παραξενεύει ως ένα βαθμό γενικά η αδυναμία ψηλών παικτών να σταματήσουν τον παίκτη που προσπαθεί να σκοράρει στην "μούρη" τους μπροστά, όχι μόνο του Μιλού ή του Φαλ, γενικότερα στην Ευρωλίγκα τουλάχιστον. Είναι θέμα ότι έχει εξελιχθεί τόσο το επιθετικό παιχνίδι, δεν είναι τόσο αθλητικοί οι ψηλοί, μα ούτε ο Φασούλας π.χ. ήταν. Σαν απορία το έχω.
0
- karamelitsa
- Reactions: 953
- Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
1
E καλά τώρα, ο ένας πονάει, ο άλλος δεν μπορεί ο άλλος δεν θέλει, η ουσία είναι μια, 3 guard και δεν πρόσφεραν τίποτα, δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές, στην πράξη όμως τα guards μας δεν είναι στο επίπεδο που χρειάζεται μια ομάδα σαν τον Ολυμπαικο. Δεν είναι κακοί παίκτες, αλλά είναι μέτριοι με μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους. Μας στοιχίζει χρόνια αυτό και ελπίζω να μην το πληρώσουμε και φέτος.Dimmitz έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 10:09 amΕντάξει μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ο Ουόκαπ προερχόταν από τραυματισμό στην μέση και δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό (ο παίκτης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ καλό παιχνίδι εναντιον του ΠΑΟ), ο Βιλτόζα έπαιζε δεύτερη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ, δεν μπορείς να ζητάς από τον παίχτη να βγει μπροστά όταν όλη η ομάδα είναι σε τόσο κακή μέρα (εδώ κοτζάμ Σπανουλης και έκανε καιρό να παίξει καλά στο ΟΑΚΑ) και ο Γκός ξεκάθαρα δεν ήθελε να παίξει χτες, τον έβαζε ο coach και μετά από λίγο έβγαινε μόνος του προς τον πάγκο!karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 8:42 am
Το πρόβλημα ξεκινάει από τα Guards μας, όταν όλα τα guards μας χτες είχαν λιγότερους πόντους από ότι είχε π.χ. Ο Γκραντ, τι να πεις. Δεν έχουν όπως είπες κάθετο παιχνίδι, δεν σκοράρουν εύκολα και με ατομικές ενέργειες, δεν ταΐζουν σωστά τους ψηλούς, ε πως να κερδίσεις έτσι. Έχουν όλοι τους μεγάλη αστάθεια με συνέπεια αν συμπέσουν όλοι μαζί να είναι αρνητικοί να βλέπεις ματς σαν το χτεσινό. Ας ελπίσουμε με την επιστροφή του Έβανς, να είναι καλά το παιδί, και να έχουμε σταθερά έναν καλό παίκτη στα Guards, ειλικρινά κουραστικά να κάνω τον σταυρό μου σε κάθε ματς αν θα είναι η μέρα σήμερα του Γουοκαπ, του Γκος, του Βιλντοζα κλπ. Θα ήθελα επιτέλους και σταθερότητα, έναν παίκτη στα guards που βρέξει χιονίσει θα είναι minimum θετικός, τόσα πολλά ζητάω;;
Υ.Γ. Απογοητευτικά και από τον Φουρνιε εχτές, δεν ήταν εμφάνιση αυτή για τα κυβικά του και για την εμπειρία του. Ας ελπίσουμε να μην ξανασυμβεί, ειδικά τώρα που θα αρχίσουν σιγά σιγά και τα πιο σημαντικά ματς.
Υ.Γ. Το πρωτάθλημα μετά και το χτεσινό το θεωρώ και φέτος αν όχι χαμένο, πολύ δύσκολο να το πάρουμε, δεν είναι νοοτροπία αυτή μου μπαίνουμε μέσα να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, για να του πάρουμε πρωτάθλημα πρέπει να είναι τα μαύρα του τα χάλια;;; Το ξαναλέω η χτεσινή εμφάνιση σηκώνει πρόστιμο, ντροπιαστική. Μου φαίνεται απίστευτο η αντίπαλη ομάδα να είναι ουσιαστικά με 1 5αρι και 1 4αρι και αντί να τους βάλεις στα καλάθια σου παίρνουν το ματς και μάλιστα άνετα….αν είναι δυνατών…δεν το αντέχει το μυαλό μου….
Υ.Γ. Και για τον Βιλντοζα που λένε κάποιοι, κάτι ήξερε ο Αταμαν που τον σούταρε, μετριότατος και δεν κάνει για αυτό το επίπεδο, ελπίζω του χρόνου να πάει σε καμία Μπασκόνια γιατί για μέχρι εκεί είναι το επίπεδο του, τέρμα υπερτιμημένος παίκτης.
Τώρα σε αυτά που λέτε για έλλειψη παιχνιδιού με πλάτη από τους ψηλούς και ότι τα γκάρντ μας δεν κάνουν μπάσιμο, έχετε σε γενικές γραμμές δίκιο. Είναι καθαρή επιλογή του coach να μην παίζει έτσι, και γι αυτό θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Δεν είναι δλδ ότι ο Μίλου δεν μπορεί να ποστάρει ή ο Βιλτόζα δεν μπορεί να κάνει μπάσιμο. Απλά ο coach δεν θέλει να παίζει έτσι η ομάδα. Επίσης, στο τέλος της σεζόν θα κριθεί ο coach και για την επιλογή του να πάει με δεύτερο χειριστή τον Γκός, ο οποίος πράγματι δεν μπορεί ούτε μπάσιμο να κάνει ούτε να παίξει pnr με επιτυχία.
Η χτεσινή ήττα θα μας κάνει μεγάλο καλό, διότι πρέπει να βρούμε αντίδοτο στις ομάδες (ΠΑΟ, Φενερ) που επιλέγουν να παίξουν άμυνα με παίκτη κρεμασμένο πάνω στον Σάσα, ο οποίος δεν τον αφήνει από τα μάτια του ανεξάρτητα από το που είναι η μπάλα και δεν δίνει βοήθειες. Μας το έκανε η Φενερ αυτό στην Τουρκία και δυο φορές ο ΠΑΟ σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ και πήγε περίπατο η μότιον. Hedge out και double team στον Φουρνιέ και κρεμασμένος ο Χουάντσο πάνω στον Σάσα και τέλος το μπάσκετ του Μπαρτζώκα.
Από πέρυσι η φάση με ΠΑΟ είναι μια σου και μια μου, ελπίζω φέτος να αλλάξει η σειρά γιατί μέρα το Κυπελο είναι η Ευρωλίγκα…
Ας ελπίσουμε το χτεσινό να γίνει πράγματι μάθημα, εμένα προσωπικά δεν με στεναχώρησε η ήττα , μέσα στο παιχνίδι είναι είναι και η ήττα, αλλά η πάρα πολύ άσχημη εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που είχε σοβαρότατα θέματα απουσιών. Μια νίκη ήθελες μέσα στο Οακα για να πάρεις το πρωτάθλημα, ε τι καλύτερη ευκαιρία από την χτεσινή, η ψυχολογία μας ήταν στην κορυφή, ο αντίπαλος γκρίνια μετά τις 2 ήττες στην Ευρώπη, τεράστιες απουσίες από την πλευρά τους, και τι κάναμε??? τους αναστήσαμε. Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται, τέτοια ματς δεν τα παίζεις,τα κερδίζεις..
Υ.Γ. Όπως εχω κουραστεί ειδικά φέτος κάθε καλό αντίπαλο guard να κάνει ματς καριέρας απέναντι μας, κάτι στην περιφέρεια δεν δουλεύει σωστά, ας το βρουν τι είναι. Γιατί καλές οι πρώτες θέσεις στην Ευρωλίγκα κλπ. Αλλά στα κρίσιμα πάλι κάτι δεν θα μας κάτσει και καλό είναι να είμαστε αυτή την φορά προετοιμασμένοι.
1
1

-
- Reactions: 1444
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Παιδιά όλοι αυτοί οι παίχτες στην Ευρώπη σταματιούνται με ένα δίδυμο Γκιστ Λάσμε.. Πχ αν ο Σλούκας έτρωγε στη μάπα Γκιστ Λάσμε δυάδα ψηλών θα τον περιόριζαν τρομερά. Δεν θα μπορούσε να τελειώσει φάση με ντράιβ, θα είχε πολλή πίεση και θα περιοριζόταν η δημιουργία. Είμαστε αμυντικά πάρα πολύ σοφτ. Ούτε ο Γουόκαπ ή ο Γκος μπορούν να παίξουν άμυνα στον Σλούκα. Τους περνάει σαν σταματημένους. Γενικά ο Θωμάς πιστεύω είναι υπερεκτιμημένος αμυντικός γιατί στος 1 vs 1 δεν είναι καλός. Έχει αργά πόδια. Τέσπα το ξαναλέω ότι χάσαμε λόγω ανύπαρκτου Φουρνιέ όπως παλιά χάναμε αρκετά ντέρμπι που ο Σπανούλης ήταν ανύπαρκτος. Όταν ο Φουρνιέ θα βάζει εικοσάρες θα έχουμε το πάνω χέρι πιστεύω όπως το είχαμε και όταν έκανε ματσάρες ο Σπαν. Αυτοί οι παίχτες έτσι είναι δίνουν παιχνίδια στη μέρα τους και τα χάνουν στην κακή τους.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Δεν έχει ψηλούς γενικά. Δεν νομίζω όμως να μπορείς να καρφώσεις στη μούρη του Λεσόρτ ή του Ταβάρες.. Πάνω κάτω αυτοί οι 2 ψηλοί παίζουν στην Ευρώπη.Conan1982 έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 10:57 amΕμένα με παραξενεύει ως ένα βαθμό γενικά η αδυναμία ψηλών παικτών να σταματήσουν τον παίκτη που προσπαθεί να σκοράρει στην "μούρη" τους μπροστά, όχι μόνο του Μιλού ή του Φαλ, γενικότερα στην Ευρωλίγκα τουλάχιστον. Είναι θέμα ότι έχει εξελιχθεί τόσο το επιθετικό παιχνίδι, δεν είναι τόσο αθλητικοί οι ψηλοί, μα ούτε ο Φασούλας π.χ. ήταν. Σαν απορία το έχω.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Δεν το έχουν τόσο φίλε δεν είναι ότι δεν θέλει ο κόουτς. Οι γκαρντ μας δεν μπορούν να μπουκάρουν κάθετα προς το καλάθι σε καταστάσεις πίεσης, ούτε μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα καλάθια. Εξαιρείται Φουρνιέ.Επίσης οι Μιλουτίνοφ και Φαλ δεν το έχουν επιθετικά τα παιδιά. Προσοχή δεν είναι τόσο η συγκομιδή πόντων αλλά πως μπορούν να σκοράρουν. Όταν σκληραίνουν τα γάλατα ο ψηλός για να θεωρηθεί τοπ επιπέδου πρέπει να του δίνεις τη μπάλα και να μπορεί να παίξει μόνος του με πλάτη.. Δεν το έχουν αυτό οι Μιλουτίνοφ Φαλ. Βασικά πέρα Λεσόρτ δεν μου έρχεται κάποιος άλλος παίχτης στην Ευρώπη.Dimmitz έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 10:09 amΕντάξει μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ο Ουόκαπ προερχόταν από τραυματισμό στην μέση και δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό (ο παίκτης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ καλό παιχνίδι εναντιον του ΠΑΟ), ο Βιλτόζα έπαιζε δεύτερη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ, δεν μπορείς να ζητάς από τον παίχτη να βγει μπροστά όταν όλη η ομάδα είναι σε τόσο κακή μέρα (εδώ κοτζάμ Σπανουλης και έκανε καιρό να παίξει καλά στο ΟΑΚΑ) και ο Γκός ξεκάθαρα δεν ήθελε να παίξει χτες, τον έβαζε ο coach και μετά από λίγο έβγαινε μόνος του προς τον πάγκο!karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 8:42 am
Το πρόβλημα ξεκινάει από τα Guards μας, όταν όλα τα guards μας χτες είχαν λιγότερους πόντους από ότι είχε π.χ. Ο Γκραντ, τι να πεις. Δεν έχουν όπως είπες κάθετο παιχνίδι, δεν σκοράρουν εύκολα και με ατομικές ενέργειες, δεν ταΐζουν σωστά τους ψηλούς, ε πως να κερδίσεις έτσι. Έχουν όλοι τους μεγάλη αστάθεια με συνέπεια αν συμπέσουν όλοι μαζί να είναι αρνητικοί να βλέπεις ματς σαν το χτεσινό. Ας ελπίσουμε με την επιστροφή του Έβανς, να είναι καλά το παιδί, και να έχουμε σταθερά έναν καλό παίκτη στα Guards, ειλικρινά κουραστικά να κάνω τον σταυρό μου σε κάθε ματς αν θα είναι η μέρα σήμερα του Γουοκαπ, του Γκος, του Βιλντοζα κλπ. Θα ήθελα επιτέλους και σταθερότητα, έναν παίκτη στα guards που βρέξει χιονίσει θα είναι minimum θετικός, τόσα πολλά ζητάω;;
Υ.Γ. Απογοητευτικά και από τον Φουρνιε εχτές, δεν ήταν εμφάνιση αυτή για τα κυβικά του και για την εμπειρία του. Ας ελπίσουμε να μην ξανασυμβεί, ειδικά τώρα που θα αρχίσουν σιγά σιγά και τα πιο σημαντικά ματς.
Υ.Γ. Το πρωτάθλημα μετά και το χτεσινό το θεωρώ και φέτος αν όχι χαμένο, πολύ δύσκολο να το πάρουμε, δεν είναι νοοτροπία αυτή μου μπαίνουμε μέσα να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, για να του πάρουμε πρωτάθλημα πρέπει να είναι τα μαύρα του τα χάλια;;; Το ξαναλέω η χτεσινή εμφάνιση σηκώνει πρόστιμο, ντροπιαστική. Μου φαίνεται απίστευτο η αντίπαλη ομάδα να είναι ουσιαστικά με 1 5αρι και 1 4αρι και αντί να τους βάλεις στα καλάθια σου παίρνουν το ματς και μάλιστα άνετα….αν είναι δυνατών…δεν το αντέχει το μυαλό μου….
Υ.Γ. Και για τον Βιλντοζα που λένε κάποιοι, κάτι ήξερε ο Αταμαν που τον σούταρε, μετριότατος και δεν κάνει για αυτό το επίπεδο, ελπίζω του χρόνου να πάει σε καμία Μπασκόνια γιατί για μέχρι εκεί είναι το επίπεδο του, τέρμα υπερτιμημένος παίκτης.
Τώρα σε αυτά που λέτε για έλλειψη παιχνιδιού με πλάτη από τους ψηλούς και ότι τα γκάρντ μας δεν κάνουν μπάσιμο, έχετε σε γενικές γραμμές δίκιο. Είναι καθαρή επιλογή του coach να μην παίζει έτσι, και γι αυτό θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Δεν είναι δλδ ότι ο Μίλου δεν μπορεί να ποστάρει ή ο Βιλτόζα δεν μπορεί να κάνει μπάσιμο. Απλά ο coach δεν θέλει να παίζει έτσι η ομάδα. Επίσης, στο τέλος της σεζόν θα κριθεί ο coach και για την επιλογή του να πάει με δεύτερο χειριστή τον Γκός, ο οποίος πράγματι δεν μπορεί ούτε μπάσιμο να κάνει ούτε να παίξει pnr με επιτυχία.
Η χτεσινή ήττα θα μας κάνει μεγάλο καλό, διότι πρέπει να βρούμε αντίδοτο στις ομάδες (ΠΑΟ, Φενερ) που επιλέγουν να παίξουν άμυνα με παίκτη κρεμασμένο πάνω στον Σάσα, ο οποίος δεν τον αφήνει από τα μάτια του ανεξάρτητα από το που είναι η μπάλα και δεν δίνει βοήθειες. Μας το έκανε η Φενερ αυτό στην Τουρκία και δυο φορές ο ΠΑΟ σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ και πήγε περίπατο η μότιον. Hedge out και double team στον Φουρνιέ και κρεμασμένος ο Χουάντσο πάνω στον Σάσα και τέλος το μπάσκετ του Μπαρτζώκα.
Από πέρυσι η φάση με ΠΑΟ είναι μια σου και μια μου, ελπίζω φέτος να αλλάξει η σειρά γιατί μέρα το Κυπελο είναι η Ευρωλίγκα…
1
1

- karamelitsa
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Προφανώς δεν το έχουν γιατί αν το είχαν τα τελευταία 3 χρόνια θα είχαμε πάρει άλλες 2 Ευρωλίγκες. Αυτό που είδα εγώ εχτές σε ένα ματς μεγάλης έντασης που θα θυμίζει Playoffs, F4 κλπ. ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν, δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο και στα Guards εξαρτιόμαστε από τον Φουρνιέ, δεν ήταν η μέρα του εχτές, πάει πάπαλα....και αν πάμε F4 και δεν είναι πάλι η μέρα του?? τετέλεσται??TakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:19 pmΔεν το έχουν τόσο φίλε δεν είναι ότι δεν θέλει ο κόουτς. Οι γκαρντ μας δεν μπορούν να μπουκάρουν κάθετα προς το καλάθι σε καταστάσεις πίεσης, ούτε μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα καλάθια. Εξαιρείται Φουρνιέ.Επίσης οι Μιλουτίνοφ και Φαλ δεν το έχουν επιθετικά τα παιδιά. Προσοχή δεν είναι τόσο η συγκομιδή πόντων αλλά πως μπορούν να σκοράρουν. Όταν σκληραίνουν τα γάλατα ο ψηλός για να θεωρηθεί τοπ επιπέδου πρέπει να του δίνεις τη μπάλα και να μπορεί να παίξει μόνος του με πλάτη.. Δεν το έχουν αυτό οι Μιλουτίνοφ Φαλ. Βασικά πέρα Λεσόρτ δεν μου έρχεται κάποιος άλλος παίχτης στην Ευρώπη.Dimmitz έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 10:09 am
Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ο Ουόκαπ προερχόταν από τραυματισμό στην μέση και δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό (ο παίκτης έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ καλό παιχνίδι εναντιον του ΠΑΟ), ο Βιλτόζα έπαιζε δεύτερη φορά μέσα στο ΟΑΚΑ, δεν μπορείς να ζητάς από τον παίχτη να βγει μπροστά όταν όλη η ομάδα είναι σε τόσο κακή μέρα (εδώ κοτζάμ Σπανουλης και έκανε καιρό να παίξει καλά στο ΟΑΚΑ) και ο Γκός ξεκάθαρα δεν ήθελε να παίξει χτες, τον έβαζε ο coach και μετά από λίγο έβγαινε μόνος του προς τον πάγκο!
Για τους ψηλούς πάλι, ε λάθος μας είναι που έχουμε 2 σέντερ με ίδια προβλήματα, κι οι 2 όπως είπες είναι ψηλοί που αν τους ταίζεις κάτω από το καλάθι θα το βάλουν, άλλα μέχρι εκει.
Ειλικρινά με προβλημάτισε και με στεναχώρησε πολύ η χτεσινή εμφάνιση (και όχι η ήττα), σα να ξαναζώ το περσυνό πρωτάθλημα και τα τελευταία 3 F4, που σε ματς ζωής ή θανάτου για να πάρουμε τρόπαιο απλά κάνουμε ''κακάκια''. Φταίνε οι παίκτες που έχουμε? Ο κόουτς?? δεν ξέρω, άλλα ειλικρινά μετά τις τελευταίες 2 χρονιές δεν θα αντέξω ένα ακόμα χαμένο F4.
0
- montechristo
- Reactions: 1631
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Από τα "ωσαννά" στο "σταύρωσον" διαχρονικά!
Πριν δυό μέρες πηγαίναμε φουλ για την κούπα στην ευρωλίγκα, σε βαθμό που να γράφεται από πολλούς ότι με τέτοιο ρόστερ αν δεν πάρεις την κούπα θα είναι αποτυχία.
Σήμερα, τα γκαρντ μας είναι το πολύ-πολύ μέτρια, οι ψηλοί μας για τα μπάζα και γενικώς είμαστε για πέταμα!
Ας σοβαρευτούμε, επιτέλους, και ας μη βγάζουμε γενικά συμπεράσματα από ένα παιχνίδι (είτε νίκη είτε ήττα).
Πριν δυό μέρες πηγαίναμε φουλ για την κούπα στην ευρωλίγκα, σε βαθμό που να γράφεται από πολλούς ότι με τέτοιο ρόστερ αν δεν πάρεις την κούπα θα είναι αποτυχία.
Σήμερα, τα γκαρντ μας είναι το πολύ-πολύ μέτρια, οι ψηλοί μας για τα μπάζα και γενικώς είμαστε για πέταμα!
Ας σοβαρευτούμε, επιτέλους, και ας μη βγάζουμε γενικά συμπεράσματα από ένα παιχνίδι (είτε νίκη είτε ήττα).
3
3

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Απλά πράγματα είναι χωρίς Φουρνιέ και Βέζενκοφ η ομάδα θα πάλευε για 8άδα. Το ρόστερ χωρίς αυτούς τους 2 είναι ομάδας 8άδας-10άδας. Ούτε καν πλεονέκτημα γιατί πέρσι ο Κάναν έβαζε πολύ περισσότερα από τα γκαρντ μας πέρα Φουρνιέ. Σε τόσα παιχνίδια μας κουβάλησε ο φαλακρός. Είναι παιχταράς! Περιμένουμε μεγάλη εμφάνιση στο ματς της βδομάδας Ευρωλίγκα και στο κύπελο απάντηση με ΠΑΟ. Τον πιστεύω γενικά λόγω Γαλλίας. Δεν είναι παίχτης που κρύβεται στα δύσκολα. Απλά χθες ήταν σαν κάποια παιχνίδια που έκανε ο Σπανούλης με ΠΑΟ που έχανε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:29 pmΠροφανώς δεν το έχουν γιατί αν το είχαν τα τελευταία 3 χρόνια θα είχαμε πάρει άλλες 2 Ευρωλίγκες. Αυτό που είδα εγώ εχτές σε ένα ματς μεγάλης έντασης που θα θυμίζει Playoffs, F4 κλπ. ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν, δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο και στα Guards εξαρτιόμαστε από τον Φουρνιέ, δεν ήταν η μέρα του εχτές, πάει πάπαλα....και αν πάμε F4 και δεν είναι πάλι η μέρα του?? τετέλεσται??TakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:19 pm
Δεν το έχουν τόσο φίλε δεν είναι ότι δεν θέλει ο κόουτς. Οι γκαρντ μας δεν μπορούν να μπουκάρουν κάθετα προς το καλάθι σε καταστάσεις πίεσης, ούτε μπορούν να δημιουργήσουν εύκολα καλάθια. Εξαιρείται Φουρνιέ.Επίσης οι Μιλουτίνοφ και Φαλ δεν το έχουν επιθετικά τα παιδιά. Προσοχή δεν είναι τόσο η συγκομιδή πόντων αλλά πως μπορούν να σκοράρουν. Όταν σκληραίνουν τα γάλατα ο ψηλός για να θεωρηθεί τοπ επιπέδου πρέπει να του δίνεις τη μπάλα και να μπορεί να παίξει μόνος του με πλάτη.. Δεν το έχουν αυτό οι Μιλουτίνοφ Φαλ. Βασικά πέρα Λεσόρτ δεν μου έρχεται κάποιος άλλος παίχτης στην Ευρώπη.
Για τους ψηλούς πάλι, ε λάθος μας είναι που έχουμε 2 σέντερ με ίδια προβλήματα, κι οι 2 όπως είπες είναι ψηλοί που αν τους ταίζεις κάτω από το καλάθι θα το βάλουν, άλλα μέχρι εκει.
Ειλικρινά με προβλημάτισε και με στεναχώρησε πολύ η χτεσινή εμφάνιση (και όχι η ήττα), σα να ξαναζώ το περσυνό πρωτάθλημα και τα τελευταία 3 F4, που σε ματς ζωής ή θανάτου για να πάρουμε τρόπαιο απλά κάνουμε ''κακάκια''. Φταίνε οι παίκτες που έχουμε? Ο κόουτς?? δεν ξέρω, άλλα ειλικρινά μετά τις τελευταίες 2 χρονιές δεν θα αντέξω ένα ακόμα χαμένο F4.
Για τους ψηλούς δεν είναι μόνο το ότι δεν σκοράρουν. Αυτό πες μικρό το κακό και για Ευρώπη είναι πολυτέλεια. Το κακό είναι ότι είναι 2,20 και χάνουν ριμπάουντ από κοντύτερους παίχτες, αργούν να κυνηγήσουν γκαρντ που κάνει ντράιβ, τους παίρνουν μπάλες μέσα από τα χέρια κλπ. Γενικά του ΠΑΟ δεν μπορείς να του κλέψεις ματς. Καμιά ομάδα εδώ δεν μπορεί. Πρέπει να τον κερδίσεις. Με επίθεση με τρίποντα και παντελονάτα καλάθια. Δεν κερδίζεται με κλεφτοπόλεμο γιατί έχουν πολύ ταλέντο. Γενικά στα γκαρντ έχουμε μεγάλο μειονέκτημα. Σλούκας-Γκος , Γκραντ-Γουόκαπ χαοτικές διαφορές ποιότητας. Μέχρι και παιδί μπορεί να δει ότι ο Γκραντ είναι κλάσης ανώτερος από Θωμά. Για τη χρονιά πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος στο κυνήγι των στόχων λόγω των 2 παιχταράδων!
0
- karamelitsa
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Κανένας δεν έγραφε ότι πάμε για κούπα, ούτε ότι αν δεν πάρουμε την κούπα με αυτό το ρόστερ θα είναι αποτυχία. Αν κάτι μάθαμε τα τελευταία 3 χρόνια από την Ευρώπη είναι ότι δεν έχει σχεδόν καμία σημασία η κανονική περίοδος, μόνο πως θα τελειώσεις την χρονιά. Ναι και έχεις δίκιο γκρινιάζουμε ίσως υπεβολικά άλλα σε εμένα τουλάχιστον μου έχει δημιουργήσει ψυχολογικά η ομάδα με αυτά που έγιναν πέρυσι και πρόπερσυ (μην πω και παραπρόπερσυ με το σούτ του Μίσιτς) και δεν μπορώ να κάνω υπομονή πλέον και στον χτεσινό αγώνα είδα εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν και από αυτά που προσπαθώ να ξεχάσω. Ειλικρινά δεν το κάνω επίτηδες, με έχει σταναχωρήσει πολύ η ομάδα τα τελευταία 2 χρόνια και δεν μπορώ να το ξεπεράσω εύκολα. Ίσως μόνο αν πάρουμε μια Ευρωκούπα να το δω αλλιώς και να ηρεμίσω.montechristo έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:31 pmΑπό τα "ωσαννά" στο "σταύρωσον" διαχρονικά!
1
1

- montechristo
- Reactions: 1631
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Το ματς της ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ, που ομολογουμένως ο ΠΑΟ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά ο ΟΣΦΠ ακόμα πιό εκπληκτικό, καταρρίπτει εύκολα όλα όσα γράφεις σαν γενικό συμπέρασμα.karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:29 pm
Προφανώς δεν το έχουν γιατί αν το είχαν τα τελευταία 3 χρόνια θα είχαμε πάρει άλλες 2 Ευρωλίγκες. Αυτό που είδα εγώ εχτές σε ένα ματς μεγάλης έντασης που θα θυμίζει Playoffs, F4 κλπ. ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν, δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο και στα Guards εξαρτιόμαστε από τον Φουρνιέ, δεν ήταν η μέρα του εχτές, πάει πάπαλα....και αν πάμε F4 και δεν είναι πάλι η μέρα του?? τετέλεσται??
Επίσης, πέρυσι χωρίς Φουρνιέ και χωρίς Βεζένκοφ φτάσαμε ένα καλάθι από τον τελικό της ευρωλίγκας.
Φέτος η ομάδα είναι μια χαρά.
Απλώς, θέλει σοβαρότητα και συγκέντρωση σε κάθε ματς. Κανείς (πολύ περισσότερο ο Παναθηναϊκός, ακόμα και λαβωμένος) δεν πρόκειται να κάτσει να χάσει με τα χέρια κάτω.
0
- karamelitsa
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Αυτό που λες είναι που με αγχώνει όμως, ότι στηριζόμαστε στις ορέξεις, την καλή μέρα, το πως ξύπνησαν το πρωί κλπ. 2 παικτών...αν δεν τραβήξουν καληνύχτα....και σε ματς κρίσιμα όπως το F4, η αντίπαλη ομάδα θα ρίξει ξύλο, θα παίζει double team, θα τους γίνει κολιτσίδα, είδαμε εχτές από τον Παναθηναικό τι θα περιμένουμε σε ματς ζωής ή θανάτου και απλά κατeβάσαμε τα χέρια και ρίξαμε λευκή πετσέτα με ουτε ένα ενναλακτικό σχέδιο.TakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:38 pmΑπλά πράγματα είναι χωρίς Φουρνιέ και Βέζενκοφ η ομάδα θα πάλευε για 8άδα. Το ρόστερ χωρίς αυτούς τους 2 είναι ομάδας 8άδας-10άδας. Ούτε καν πλεονέκτημα γιατί πέρσι ο Κάναν έβαζε πολύ περισσότερα από τα γκαρντ μας πέρα Φουρνιέ. Σε τόσα παιχνίδια μας κουβάλησε ο φαλακρός. Είναι παιχταράς! Περιμένουμε μεγάλη εμφάνιση στο ματς της βδομάδας Ευρωλίγκα και στο κύπελο απάντηση με ΠΑΟ. Τον πιστεύω γενικά λόγω Γαλλίας. Δεν είναι παίχτης που κρύβεται στα δύσκολα. Απλά χθες ήταν σαν κάποια παιχνίδια που έκανε ο Σπανούλης με ΠΑΟ που έχανε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:29 pm
Προφανώς δεν το έχουν γιατί αν το είχαν τα τελευταία 3 χρόνια θα είχαμε πάρει άλλες 2 Ευρωλίγκες. Αυτό που είδα εγώ εχτές σε ένα ματς μεγάλης έντασης που θα θυμίζει Playoffs, F4 κλπ. ότι κάποιοι παίκτες δεν μπορούν, δεν έχουμε εναλλακτικό σχέδιο και στα Guards εξαρτιόμαστε από τον Φουρνιέ, δεν ήταν η μέρα του εχτές, πάει πάπαλα....και αν πάμε F4 και δεν είναι πάλι η μέρα του?? τετέλεσται??
Για τους ψηλούς δεν είναι μόνο το ότι δεν σκοράρουν. Αυτό πες μικρό το κακό και για Ευρώπη είναι πολυτέλεια. Το κακό είναι ότι είναι 2,20 και χάνουν ριμπάουντ από κοντύτερους παίχτες, αργούν να κυνηγήσουν γκαρντ που κάνει ντράιβ, τους παίρνουν μπάλες μέσα από τα χέρια κλπ. Γενικά του ΠΑΟ δεν μπορείς να του κλέψεις ματς. Καμιά ομάδα εδώ δεν μπορεί. Πρέπει να τον κερδίσεις. Με επίθεση με τρίποντα και παντελονάτα καλάθια. Δεν κερδίζεται με κλεφτοπόλεμο γιατί έχουν πολύ ταλέντο. Γενικά στα γκαρντ έχουμε μεγάλο μειονέκτημα. Σλούκας-Γκος , Γκραντ-Γουόκαπ χαοτικές διαφορές ποιότητας. Μέχρι και παιδί μπορεί να δει ότι ο Γκραντ είναι κλάσης ανώτερος από Θωμά. Για τη χρονιά πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος στο κυνήγι των στόχων λόγω των 2 παιχταράδων!
Y.Γ. Ο Γκράντ εχτές επαιζε τα Guards μας σαν να ήταν ενήλικας εναντίων παιδιών. Τεράστια διαφορα και εκει κρίθηκε και το παιχνίδι. Ο Γκος δε παρακαλούσε να τον βγάλει έξω ο Κόουτς γιατί είχε ''χεστεί'' πανω του...
0
- karamelitsa
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ο Παναθηναικός αν έχεις προσέξει και στα 3 φετινά μας ματς, θα παίξει καλά όπως και να έχει, εμείς από την άλλη είμαστε ασανσέρ και αυτό οφείλεται καθαρά στην διαφορά επιέδου στα Guards, έχουν πολύ ποιότητα, και πάντα κάποιος από τους δικούς τους θα πάιξει κάλα, και για να τους κερδίσουμε πρέπει να κάνει π.χ ο Φουρνιέ από εμάς τρελό ματς. Κανένα θέμα με αυτό, άλλα θα κάνει τέτοια ματς συνεχόμενα π.χ. στο F4, στους τελικούς του πρωταθλήματος κλπ? Και αν δεν κάνει?, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο?? Εκει είναι το θέμα μου, αν δεν μας βγαίνει το παιχνίδι από την περιφέρεια τι κάνουμε για να το φέρουμε στα μέτρα μας??montechristo έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:46 pmΤο ματς της ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ, που ομολογουμένως ο ΠΑΟ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά ο ΟΣΦΠ ακόμα πιό εκπληκτικό, καταρρίπτει εύκολα όλα όσα γράφεις σαν γενικό συμπέρασμα.karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:29 pm
Επίσης, πέρυσι χωρίς Φουρνιέ και χωρίς Βεζένκοφ φτάσαμε ένα καλάθι από τον τελικό της ευρωλίγκας.
Απλώς, θέλει σοβαρότητα και συγκέντρωση σε κάθε ματς. Κανείς (πολύ περισσότερο ο Παναθηναϊκός, ακόμα και λαβωμένος) δεν πρόκειται να κάτσει να χάσει με τα χέρια κάτω.
0
Eιναι παρα πολυ απλοικο αυτο που θα πω αλλα ολα το συγχρονο μπασκετ ειναι στην περιφερεια.karamelitsa έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:54 pmΟ Παναθηναικός αν έχεις προσέξει και στα 3 φετινά μας ματς, θα παίξει καλά όπως και να έχει, εμείς από την άλλη είμαστε ασανσέρ και αυτό οφείλεται καθαρά στην διαφορά επιέδου στα Guards, έχουν πολύ ποιότητα, και πάντα κάποιος από τους δικούς τους θα πάιξει κάλα, και για να τους κερδίσουμε πρέπει να κάνει π.χ ο Φουρνιέ από εμάς τρελό ματς. Κανένα θέμα με αυτό, άλλα θα κάνει τέτοια ματς συνεχόμενα π.χ. στο F4, στους τελικούς του πρωταθλήματος κλπ? Και αν δεν κάνει?, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο?? Εκει είναι το θέμα μου, αν δεν μας βγαίνει το παιχνίδι από την περιφέρεια τι κάνουμε για να το φέρουμε στα μέτρα μας??montechristo έγραψε: ↑Τρί Ιαν 21, 2025 12:46 pm
Το ματς της ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ, που ομολογουμένως ο ΠΑΟ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, αλλά ο ΟΣΦΠ ακόμα πιό εκπληκτικό, καταρρίπτει εύκολα όλα όσα γράφεις σαν γενικό συμπέρασμα.
Αν σου παει το παιχνιδι κερδιζεις (πχ ΟΣΦΠ με μπασκονια/ρεαλ)
Αν δε σου παει χανει (πχ ΠΑΟ με μπαρτσα/μπασκονια)
Δηλαδη αν δε σου παει το παιχνιδι απο την περιφερεια απλα χανεις το ματς. Γιατι δε μπαινουν τα τριποντα , γτ δε μπορεις να τροφοδοτησεις τους ψηλους σε σωστο χρονο, γτ δεν ανηγουν χωροι γτ γτ γτ .....
0