Off topic NBA
Συντονιστής: Captains
- yorgos
- Reactions: 4308
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σε ό,τι αφορά το τρίποντο, και γενικά το σουτ, με τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα λόγω τεχνολογίας να κάνουν πάνω από 1.000 σουτ στην προπόνηση και να εξασκούν τη μνήμη των μυών όσο ποτέ, νομίζω ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και μια άλλη λύση: μέιωση της διαμέτρου της στεφάνης, να πρέπει ένα σουτ να είναι πραγματικά τέλειο για να μπει, χωρίς περιθώρια. Επίσης δεν ξέρω πότε θα αποφασίσουν να επιτρέψουν να διώχνει ο αμυντικό της μπάλα μετά από αναπήδηση ή αντίστοιχα να κάνει follow καρφωμα ο επιτιθέμενος, ακόμη κι αν η μπάλα μετά από αναπήδηση στη στεφάνη βρίσκεται από πάνω της. Στην Ευρώπη που επιτρέπεται έχουμε πολλές θεαματικές φάσεις από τέτοιες καταστάσεις. Μου θυμίζει την εποχή που απαγόρευαν τα alley-oops στην Ευρώπη
, εντελώς άκυρος κανονισμός.

0
- Conan1982
- Reactions: 3647
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Θα μειώσει σίγουρα τα ποσοστά η πρόταση σου αλλά θα αλλάξει τo πόσο αποτελεσματικό είναι το κάθε σουτ; Το τρίποντο θα συνεχίζει να αξίζει περισσότερο από το δίποντο και όπως θα μειωθεί το ποσοστό στο τρίποντο θα μειωθεί και στο midrange ή και στα κοντινά πλην του καρφώματος σουτ.yorgos έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 12:40 pmΣε ό,τι αφορά το τρίποντο, και γενικά το σουτ, με τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα λόγω τεχνολογίας να κάνουν πάνω από 1.000 σουτ στην προπόνηση και να εξασκούν τη μνήμη των μυών όσο ποτέ, νομίζω ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και μια άλλη λύση: μέιωση της διαμέτρου της στεφάνης, να πρέπει ένα σουτ να είναι πραγματικά τέλειο για να μπει, χωρίς περιθώρια.
0
Καλά αυτό με τα παιδάκια είναι γελοίο. Ωραίοι προπονητές και γονείςSpectator έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 11:57 amΑμα το θεμα της συζητησης ειναι το γιατι ειναι πολυ κατω η τηλεθεαση , μια επιπλεον διασταση (που ηδη αναφερθηκε) ειναι εδω![]()
Δεν βλεπουν πια αγωνες (καποιοι δεν βλεπουν καν τηλεοραση γενικα) αλλα ειναι ολοι μπροστα στο κινητο για τα highlights
Kαι ετσι καταληγουμε σε τετοιες εικονες![]()
Το προβλημα ειναι γενικοτερο ( και αγγιζει αυτο που αναφερθηκε αλλου για τους λογους που πεφτει η κινηση στα forums) και δεν φταιει μονο το τριποντο ( by the way προτιμω να βλεπω τον Στεφ απο τα ταμπλο του Ντανκαν - sorry Pop)
Ο Γκάρυ πέιτον θα είχε βγει στο 5λεπτο με φαουλ στο σημερινό ΝΒΑ, καλά για τους πίστονς των ΄90 δεν το συζητάμε. Με τετοια άμυνα όλοι βάζουν 40ρες. Πέρυσι στα πλέυ οφ είχαμε δυνατές άμυνες για να μην είμαστε άδικοι.Quincy έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 12:16 pmΘα χάσει το ενδιαφέρον του και το σκοράρισμα όπως την έχασε και το tripple double. Όταν όλοι μπορούν να βάλουν 40, τότε δεν έχει την ίδια αξία.
Είναι και οι βολές ένα μεγάλο αγκάθι, ειδικά όταν πάνε οι παίκτες στη γραμμή με κάτι γελοία σφυρίγματα επειδή μπλέκουν τα χέρια τους με τον αμυντικό και εκβιάζουν σφυρίγματα. Τα ξεκίνησε ο χαντεν, τώρα τα κάνει η μισή λίγκα, όπως έγινε κάποτε νόμιμη η μεταφορά για τον αιβερσον και μετά ακολούθησαν κι οι αλλοι. Σπάνια να δω παιχνίδι της βοστωνης χωρίς να πάρει 3 βολές από κάτι τέτοια ο τειτουμ πχ.
0
- yorgos
- Reactions: 4308
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Χρειάζεται μελέτη, αλλά μάλλον είναι πιο δύσκολο να κάνεις το τέλειο σουτ από τα 7 μέτρα απ ' ό,τι είναι να το κάνεις από τα 3.Conan1982 έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 12:47 pmΘα μειώσει σίγουρα τα ποσοστά η πρόταση σου αλλά θα αλλάξει τo πόσο αποτελεσματικό είναι το κάθε σουτ; Το τρίποντο θα συνεχίζει να αξίζει περισσότερο από το δίποντο και όπως θα μειωθεί το ποσοστό στο τρίποντο θα μειωθεί και στο midrange ή και στα κοντινά πλην του καρφώματος σουτ.yorgos έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 12:40 pmΣε ό,τι αφορά το τρίποντο, και γενικά το σουτ, με τους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα λόγω τεχνολογίας να κάνουν πάνω από 1.000 σουτ στην προπόνηση και να εξασκούν τη μνήμη των μυών όσο ποτέ, νομίζω ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και μια άλλη λύση: μέιωση της διαμέτρου της στεφάνης, να πρέπει ένα σουτ να είναι πραγματικά τέλειο για να μπει, χωρίς περιθώρια.
0
- ssoulliss
- Reactions: 749
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ωραία αυτά που γράφετε, ας βάλω κάποιες ακόμη παραμέτρους.
Οι 40+ πόντοι δεν είναι πρόβλημα, περισσότερο νομίζω ενοχλεί πως πλέον δεν αρκούν να δώσουν τη νίκη. Κάποτε έβαζε ο Χ παίκτης 40+ και η ομάδα του στο 90% κέρδιζε, υποψιάζομαι πως τώρα (δεν έχω στοιχεία, περισσότερο διαίσθηση είναι) το ποσοστό αυτό είναι κοντά στο 50-60%.
Μία ακόμη παράμετρος είναι ότι δυστυχώς οι Franchise players των ομάδων, επιλέγουν τον τυχοδιωκτισμό. Όλο αυτό ξεκίνησε με το περίφημο draft του 2003 και το decision του LeBron. Φτάσαμε στο σημείο ο Kawhi (ο ορισμός του τυχοδιώκτη) να κατακτά πρωτάθλημα στο Τορόντο και να σηκώνεται να φεύγει για άλλες πολιτείες. Το κοινό δεν είναι χαζό (τουλάχιστον το καθαρά μπασκετικό), να του λες ότι π.χ. έφυγε ο Kawhi θα ξαναπάρεις πρωτάθλημα με τον Siakam.
Ο Zion πριν καλά-καλά παίξει γραφόταν ότι η Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να στεγάσει τα όνειρά του, για τον Γιάννη τα ίδια και χειρότερα, για τον Lillard το ίδιο και όλοι αυτοί είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις που έμειναν στην ομάδα τους. Τη σήμερον ημέραν ο Garnett θα είχε χαιρετήσει νωρίς, ο Iverson στον πρώτο καβγά θα είχε αλλάξει ομάδα και οι Malone-Olajuwon δε θα έμεναν ποτέ τόσα χρόνια στις ομάδες τους.
Τρίτη και τελευταία παράμετρος είναι η εξαφάνιση του post παιχνιδιού. Τείνουμε να βλέπουμε το σπορ με τους παίκτες να παίζουν μόνο με το πρόσωπο στο καλάθι. Αυτό θέλω να πιστεύω στο μέλλον ότι θα αλλάξει αλλά προς το παρόν ας ζήσουμε με αυτό που βλέπουμε.
* Ο tarp7 έχει δίκιο, στα Play-offs παίζουν άμυνα δεν κάθονται, οι Celtics με χατζάρες θα έλεγα
.
* Τα βήματα πάντα γινόντουσαν, ίσως κάποτε να ήταν το μόνο ενοχλητικό, τώρα είναι πολλά.
Οι 40+ πόντοι δεν είναι πρόβλημα, περισσότερο νομίζω ενοχλεί πως πλέον δεν αρκούν να δώσουν τη νίκη. Κάποτε έβαζε ο Χ παίκτης 40+ και η ομάδα του στο 90% κέρδιζε, υποψιάζομαι πως τώρα (δεν έχω στοιχεία, περισσότερο διαίσθηση είναι) το ποσοστό αυτό είναι κοντά στο 50-60%.
Μία ακόμη παράμετρος είναι ότι δυστυχώς οι Franchise players των ομάδων, επιλέγουν τον τυχοδιωκτισμό. Όλο αυτό ξεκίνησε με το περίφημο draft του 2003 και το decision του LeBron. Φτάσαμε στο σημείο ο Kawhi (ο ορισμός του τυχοδιώκτη) να κατακτά πρωτάθλημα στο Τορόντο και να σηκώνεται να φεύγει για άλλες πολιτείες. Το κοινό δεν είναι χαζό (τουλάχιστον το καθαρά μπασκετικό), να του λες ότι π.χ. έφυγε ο Kawhi θα ξαναπάρεις πρωτάθλημα με τον Siakam.
Ο Zion πριν καλά-καλά παίξει γραφόταν ότι η Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να στεγάσει τα όνειρά του, για τον Γιάννη τα ίδια και χειρότερα, για τον Lillard το ίδιο και όλοι αυτοί είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις που έμειναν στην ομάδα τους. Τη σήμερον ημέραν ο Garnett θα είχε χαιρετήσει νωρίς, ο Iverson στον πρώτο καβγά θα είχε αλλάξει ομάδα και οι Malone-Olajuwon δε θα έμεναν ποτέ τόσα χρόνια στις ομάδες τους.
Τρίτη και τελευταία παράμετρος είναι η εξαφάνιση του post παιχνιδιού. Τείνουμε να βλέπουμε το σπορ με τους παίκτες να παίζουν μόνο με το πρόσωπο στο καλάθι. Αυτό θέλω να πιστεύω στο μέλλον ότι θα αλλάξει αλλά προς το παρόν ας ζήσουμε με αυτό που βλέπουμε.
* Ο tarp7 έχει δίκιο, στα Play-offs παίζουν άμυνα δεν κάθονται, οι Celtics με χατζάρες θα έλεγα

* Τα βήματα πάντα γινόντουσαν, ίσως κάποτε να ήταν το μόνο ενοχλητικό, τώρα είναι πολλά.

3
3

- ggr
- Reactions: 224
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό είναι που με στενοχωρεί περισσότερο. Μεγάλωσα μπασκετικά με παίχτες που είχαν κάνει επιστήμη το post game (Olajuwon, Duncan, Garnett, Barkley κτλ.), μερικοί εξ' αυτών μάλιστα ήταν γκαρντ (Jordan, Kobe). Πλέον, λίγοι παίχτες το χρησιμοποιούν, ενώ μερικοί όταν το κάνουν, είναι να τους κλαίνε οι ρέγκες. Το ποστ παιχνίδι, εκτός από ομορφιά, πρόσφερε και δυνατότητα στην επιτιθέμενη ομάδα να βγάλει ελεύθερο σουτ, ειδικά όταν γινόταν νταμπλ τιμ, διευκόλυνε δηλαδή την κυκλοφορία της μπάλας και "γεννούσε" φάσεις. Κάποτε ο Kobe είχε δηλώσει πως στην Αμερική δεν μαθαίνουν τα βασικά του μπάσκετ στους παίχτες και φαίνεται πως είχε δίκιο τελικά.
1
1

- Μορφή
- Reactions: 440
- Αγαπημένη θέση: PG, SG
- Αγαπημένος παίκτης: Larry Bird
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν δίνω καν σημασία. Δεν είναι μη σεβασμός στα σχόλια αλλά βλέπω και διαβάζω ότι διάβαζα και ανέκαθεν. "Σόου το ΝΒΑ", "καθόλου άμυνα" είναι ατάκες που ακούγονται εδώ και δεκαετίες ακόμη και όταν το ΝΒΑ ήταν σε τελείως διαφορετική φάση από ότι τώρα. Η δεκαετία που πέρασε ήταν ίσως η καλύτερη με αυτή του '80 αλλά και πάλι σε κάποιους δεν άρεσε. Είμαι σίγουρος, και το '80 τα ίδια θα έλεγαν! Μα τι λέω, τα ίδια γινόντουσαν και τότε, στη δεκαετία του '70 με Jabbar και to Jordan της εποχής, Dr. J, ακόμη και τότε υπήρχε δυσαρέσκεια.
Οπότε ούτε καν. Απολαμβάνω αυτό που βλέπω που είναι πολύ καλύτερο σχεδόν από τις περισσότερες φάσεις που έχει περάσει αυτό το πρωτάθλημα. Αυτά άλλωστε θα ακούγονται πάντα.

Οπότε ούτε καν. Απολαμβάνω αυτό που βλέπω που είναι πολύ καλύτερο σχεδόν από τις περισσότερες φάσεις που έχει περάσει αυτό το πρωτάθλημα. Αυτά άλλωστε θα ακούγονται πάντα.

0
FIBA sucks!
- Conan1982
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχεις κι άδικο για την άμυνα που θυμάμαι να διαφωνούμε αν παίζουν άμυνα ή όχι απ' όταν ήμουν μικρό παιδί, μόνο που τώρα φαίνεται να είναι πιο αληθινό από ποτέ.Μορφή έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 11:15 pmΔεν δίνω καν σημασία. Δεν είναι μη σεβασμός στα σχόλια αλλά βλέπω και διαβάζω ότι διάβαζα και ανέκαθεν. "Σόου το ΝΒΑ", "καθόλου άμυνα" είναι ατάκες που ακούγονται εδώ και δεκαετίες ακόμη και όταν το ΝΒΑ ήταν σε τελείως διαφορετική φάση από ότι τώρα. Η δεκαετία που πέρασε ήταν ίσως η καλύτερη με αυτή του '80 αλλά και πάλι σε κάποιους δεν άρεσε. Είμαι σίγουρος, και το '80 τα ίδια θα έλεγαν! Μα τι λέω, τα ίδια γινόντουσαν και τότε, στη δεκαετία του '70 με Jabbar και to Jordan της εποχής, Dr. J, ακόμη και τότε υπήρχε δυσαρέσκεια.
![]()
Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση για το θέαμα αφού ειναι προφανώς θέμα γούστου και προτιμήσεων αν αρέσει σε κάποιον ή όχι αλλά θέλω να σχολιάσω...σχόλια στα βίντεο που έχουν ανέβει στο θέμα μας. Μπαίνω, λοιπόν, σε βιντεάκι που έχει ανέβει εδώ στο youtube και λένε (σε ελεύθερη απόδοση μου)
-: Λογικό είναι να είναι πιο εύκολο να σκοράρεις στο ΝΒΑ αφού με τα 3 δευτερόλεπτα είναι ξέφραγο αμπέλι σε αντίθεση με την Ευρώπη που ισχύουν. (συμφωνεί δηλαδή μαζί μας) και σχολιάζουν από κάτω:
Και έχει ενδιαφέρον πως το αντιλαμβάνονται κάποιοι:
-Πλάκα κάνεις, δεν υπάρχει ο κανονισμός στην Ευρώπη; Αυτό είναι τρελό.
-Πρέπει να τον βάλουν στην Ευρώπη άμεσα. και άλλα παρόμοια.
Ομοίως κάποιος λέει για την έλλειψη ποικιλίας στο σουτ, ότι έχουν εξαφανιστεί τα midrange, το ποστ παιχνίδια και από κάτω σχόλια που δεν μπορούν να το αντιληφθούν καν ως μειονέκτημα αφού δεν έχουν παρόμοιες παραστάσεις. Ομοίως στο θέμα με τα βήματα και την μεταφορά της μπάλας.
Θέλω να πω ότι αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως αρνητικό δεν είναι απαραίτητο ότι το βλέπουν όλοι έτσι (τρανό παράδειγμα ο "Μόρφη" μας

Και ακόμα χείροτερα ή καλύτερα κάποιος που είναι κάτω από μια ηλικία αυτό το μπάσκετ έχει γνωρίσει, αυτό που εμάς μας λείπει, σε κάποιους άλλους δεν λείπει και στην πραγματικότητα αν δούμε παλιά παιχνίδια θα μας φανούν κι εμάς πολύ διαφορετικά και παράξενα.
Όμως θεωρώ ότι ανεξάρτητα από αυτό το κομμάτι που μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε δεν παύει ένας αγώνας μπάσκετ στο ΝΒΑ να έχει πολλές διακοπές και ότι από άποψη σκοπιμότητας πολλά παιχνίδια στην κανονική σεζόν είναι αδιάφορα,
0
- megapoxy
- Reactions: 667
- Αγαπημένος παίκτης: Henry Turner
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Sacramento Kings
- Προειδοποιήσεις:
0
[media][/media]
Ορίστε ο λόγος που δεν χαίρονται μπάσκετ, δείχνει λάθος ομάδες το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Μόλις 1 ματς νομίζω έδειξε, αυτό που βάλαμε 150 στους Νετς!
Ξέχωρα από την πλάκα την έχουν μυριστεί τη δουλειά και στο ΝΒΑ για αυτό και μείωσαν τόσο πολύ το League Pass σε σχέση με πέρσι ενώ όποτε το θυμούνται υπάρχουν κάποιοι διαιτητές που σφυρίζουν συνεχώς "μεταφορά" της μπάλας αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
Ορίστε ο λόγος που δεν χαίρονται μπάσκετ, δείχνει λάθος ομάδες το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Μόλις 1 ματς νομίζω έδειξε, αυτό που βάλαμε 150 στους Νετς!
Ξέχωρα από την πλάκα την έχουν μυριστεί τη δουλειά και στο ΝΒΑ για αυτό και μείωσαν τόσο πολύ το League Pass σε σχέση με πέρσι ενώ όποτε το θυμούνται υπάρχουν κάποιοι διαιτητές που σφυρίζουν συνεχώς "μεταφορά" της μπάλας αλλά αυτοί είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
1
1

- ggr
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Κοίτα, όπως έχω ξαναγράψει, ήμουν μεγάλος φαν του και το προτιμούσα πάντα από το ευρωπαϊκό., όμως δεν θα εθελοτυφλώ κιόλας. Δεν θα σε γυρίσω πίσω 20 ή 30 χρόνια αλλά μόνο δέκα. Ε. συγγνώμη, αλλά ήταν πιο ισορροπημένο το παιχνίδι τότε. Ψέματα είναι ότι οι κανονισμοί ευνοούν την επίθεση περισσότερο από ποτέ; Ψέματα είναι ότι κάποιο στοιχεία του παιχνιδιού έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και βλέπουμε ως επί το πλείστον τρίποντα και διεισδύσεις μόνο; Δεν αντιλέγω στην ύπαρξη ταλέντου, η οποία είναι άφθονη αλλά στον τρόπο που έχουν εξελίξει το παιχνίδι. Η νοοτροπία των παιχτών έχει παραμείνει η ίδια πιστεύεις; Εγώ όχι. Πάντα το υπερασπιζόμουν επειδή άφηνε μεγαλύτερη ελευθερία στους παίχτες και δεν σε εγκλώβιζε στο σύστημα αλλά τώρα το παραξήλωσαν. Το πήγαν από το ένα άκρο (ξυλίκι) στο άλλο (περάστε ελεύθερα). Όταν κάποιοι παίχτες (Γιάννης, Λούκα) αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο να σκοράρεις εκεί, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν αφού βιώνουν την κατάσταση. Δε θυμάμαι να το έλεγαν αυτό παλιά οι μη Αμερικάνοι που πήγαιναν εκεί. Δικαίωμά σου να διαφωνείς αλλά φίλε μου κι εγώ δεν αλλάζω γνώμη για τοι τωρινό προϊόν, το οποίο το θεωρώ το χειρότερο στα 30+ χρόνια που παρακολουθώ.Μορφή έγραψε: ↑Τετ Ιαν 18, 2023 11:15 pmΔεν δίνω καν σημασία. Δεν είναι μη σεβασμός στα σχόλια αλλά βλέπω και διαβάζω ότι διάβαζα και ανέκαθεν. "Σόου το ΝΒΑ", "καθόλου άμυνα" είναι ατάκες που ακούγονται εδώ και δεκαετίες ακόμη και όταν το ΝΒΑ ήταν σε τελείως διαφορετική φάση από ότι τώρα. Η δεκαετία που πέρασε ήταν ίσως η καλύτερη με αυτή του '80 αλλά και πάλι σε κάποιους δεν άρεσε. Είμαι σίγουρος, και το '80 τα ίδια θα έλεγαν! Μα τι λέω, τα ίδια γινόντουσαν και τότε, στη δεκαετία του '70 με Jabbar και to Jordan της εποχής, Dr. J, ακόμη και τότε υπήρχε δυσαρέσκεια.
![]()
3
3

- ggr
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ήθελα να συμπληρώσω και κάτι ακόμη αλλά δε με άφησε η επεξεργασία κειμένου. Έχει περάσει κι άλλες περιόδους πτώσης ενδιαφέροντος το ΝΒΑ, με πιο πρόσφατη τη μετά Τζόρνταν εποχή. Συντέλεσε σ' αυτό και το λοκ άουτ του 1998 και σκέψου ότι δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα ούτε το γεγονός ότι κέρδιζε πρωταθλήματα η πιο δημοφιλής ομάδα τους (Λέικερς). Οι τελικοί του 2003, του 2005 και του 2007 πάτωσαν σε τηλεθέαση. Τελικά, οι αλλαγές που έκαναν και ξέφυγαν από τα πολύ χαμηλά σκορ, η αναβίωση της κόντρας Λέικερς-Σέλτικς το 2008 και οι ύπαρξη ταλαντούχων παιχτών, το έβγαλαν από το τέλμα και πρόσφεραν την πολύ καλή προηγούμενη δεκαετία (τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της). Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στα τέλη των 70's , μόνο που εκεί υπήρχε και ο παράγοντας ναρκωτικά.
Και κάτι τελευταίο: με βάση τους αριθμούς, η λίγκα κινείται στα επίπεδα της δεκαετίας του '60, τόσο σε ρυθμό όσο και σε σκοράρισμα. Υπάρχει πιθανότητα, ένα μέρος της κριτικής να οφείλεται στο γεγονός ότι παρουσιάζεται μια πολύ διαφορετική μπασκετική εικόνα απ' αυτή που έχουν συνηθίσει οι πιστοί φαν του αθλήματος, αφού από τη δεκαετία του '60 δεν έχουμε πολλές εικόνες. Ακόμη και στα 80's, την καλύτερη περίοδο για μένα, δεν υπήρχε τόσο φρενήρης ρυθμός και υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι.
Μακάρι και τώρα να καταφέρουν να βρουν λύση, αν και δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, μιας και δεν πολυεμπιστεύομαι τον συγκεκριμένο κομισάριο. Ο "θείος" Στερν ήταν πιο καπάτσος σ΄αυτά. Υπάρχει η δυνατότητα, χάρη στο ταλέντο που όντως διαθέτουν οι παίχτες, να παρουσιαστεί ένα πιο ανταγωνιστικό και δυναμικό πρωτάθλημα, κοντά σ' αυτό που είδαμε πέρσι στα ανατολικά πλέι οφ (ειδικά η ομάδα σου ήταν απόλαυση ).
Χωρίς διάθεση για φιλονικίες, άλλωστε δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.

0
- Quincy
- Reactions: 1002
- Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
@ggr
Η δεκαετία του 2000 ήταν πολύ κακή, ίσως η χειρότερη εβερ. Κυρίως έφταιγε η πολύ κακή ανατολή με κάτι Νετς, κάτι καβς και σιξερς με ροστερ ευρώλιγκας να σκουπιζονται. Τρεις σοβαρές ομάδες μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλές στην ανατολή εκείνης της 10ετιας και οι 2 από τις 3 που το πήραν ήταν ξεκάθαρο underdog.
Η δεκαετία του 2010 είχε πολλές ομάδες και σειρές τελικών που θα μείνουν στην ιστορία. Σίγουρα από τις καλύτερες 10ετιες εβερ, συμφωνώ με μορφή.
Η δεκαετία του 2000 ήταν πολύ κακή, ίσως η χειρότερη εβερ. Κυρίως έφταιγε η πολύ κακή ανατολή με κάτι Νετς, κάτι καβς και σιξερς με ροστερ ευρώλιγκας να σκουπιζονται. Τρεις σοβαρές ομάδες μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλές στην ανατολή εκείνης της 10ετιας και οι 2 από τις 3 που το πήραν ήταν ξεκάθαρο underdog.
Η δεκαετία του 2010 είχε πολλές ομάδες και σειρές τελικών που θα μείνουν στην ιστορία. Σίγουρα από τις καλύτερες 10ετιες εβερ, συμφωνώ με μορφή.
1
1

- ggr
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν διαφωνώ για τη δεκαετία του 2000. Μέχρι το 2003 ξέραμε ότι ο τελικός της Δύσης έβγαζε τον πρωταθλητή. Η άνοδος του Ντιτρόιτ μετρίασε κάπως την κατάσταση (το πως έχασε την πρόκριση στους τελικούς το 2007 παραμένει ανεξήγητο μυστήριο) αλλά θεωρώ ότι η πραγματική άνοδος ήρθε από το 2008 και μετά. Όντως η δεκαετία του 2010 ήταν πολύ καλή, ειδικά στο πρώτο μισό της, ούτε σε αυτό διαφωνώ. Είχε μια μικρή κάμψη τη διετία 2016-17*, που οι Καβς και οι Γουόριος έκαναν πάρτι σε Ανατολή και Δύση, αλλά μετά επέστρεψε η ισορροπία δυνάμεων και είδαμε ανταγωνιστικές σειρές.Quincy έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 19, 2023 6:21 pm@ggr
*Εξαιρείται η σειρά τελικών του 2016, καθώς και ο τελικός Δύσης της ίδιας χρονιάς.
0
- Conan1982
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Λοιπόν, έκατσα να δω μπακαλίστικα αν όντως έχει αυξηθεί το usage των σταρ σε βάρος των υπολοίπων στα τελευταία χρόνια,
Οι σεζόν που παραθέτω είναι οι 2008-2009, 2012-2013, 2016-2017, 2022-2023 και βάζω πόσο είχε ο 10ος σε usage παίκτης της λίγκας, ο 30ος, ο 90ος, 0 150ος, ο 240ος και ο 300ος
10ος 28,8 29,3 31,5 32,5
30ος 26,8 26,5 27,6 28,5
90ος 22,6 22,8 23,3 24
150ος 19,7 20,8 20,6 20,6
240ος 16,7 18,2 18,5 17,5
300ος 13,7 16,1 16,9 15,8
Το συμπέρασμα είναι ότι πράγματι το usage 10-15 σταρ έχει αυξηθεί 3 με 4 μονάδες από το 2008 έως τώρα αλλά δεν έχει γίνει απαραίτητα και λιγότερο ομαδικό, οι πρώτοι 150 παίκτες δεν φαίνεται να συμμετέχουν λιγότερο στην ομαδική λειτουργία σε σχέση με το παρελθόν ή οι πρώτοι 240. (χονδρικά αυτά τα νούμερα αντιστοιχούν στην πρώτη πεντάδα κάθε ομάδας, στην πρώτη 8άδα κ.ο.κ).
0