Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 542
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 25, 2023 6:06 pm

Το πρόγραμμα της εθνικής πάει ως εξής:

- 28 Ιουλίου ενσωματώνεται τυπικά, ο Γιάννης.
- 2 Αυγούστου παίζουμε το πρώτο φιλικό με τη Σλοβενία του Doncic.
- 4 Αυγούστου υποδεχόμαστε στο ΟΑΚΑ τη Σλοβενία, όπου είναι η βραδυά βράβευσης του Γκάλη..
- 8 Αυγούστου στο τουρνουά Ακρόπολις υποδεχόμαστε τη Σερβία
- 10 Αυγούστου στο ίδιο τουρνουά παίζουμε με την Ιταλία. Πρέπει να υπήρχε αρχικά και τρίτη ομάδα η οποία μάλλον ακύρωσε την παρουσία της. Λογικά μετά από 2-3 ημέρες η ομάδα αναχωρεί για τα ΗΑΕ.
- 18 Αυγούστου στο Αμπού Νταμπί παίζουμε κόντρα στις ΗΠΑ.
- 19 Αυγούστου στο ίδιο τουρνουά αντιμετωπίζουμε τη Γερμανία. Από εκεί αναχώρηση για τις Φιλιππίνες με πιθανότατα ένα ακόμη φιλικό εκεί.

Θεωρώ πως μέχρι τις 7 Αυγούστου (παραμονές του τουρνουά Ακρόπολις) θα γνωρίζουμε αν θα είναι ο Γιάννης ή όχι. Στα ΗΑΕ δε θα πάμε με περισσότερους από 13-14 παίκτες εκτός αν υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και ο Ιτούδης δεν έχει καταλήξει στη σύνθεση της ομάδας (κάτι όχι απίθανο).

Από τους 20 που υπάρχουν, λογικά με τα 2 φιλικά με τη Σλοβενία (ίσως και νωρίτερα) θα κοπούν τουλάχιστον 4. Πιστεύω δηλαδή ότι οι Φλιώνης, Χουγκάζ, Ζούγρης και Τολιόπουλος (ή Μήτογλου) θα αποχαιρετήσουν τους υπόλοιπους. Ο Μήτογλου είναι πολύ καλός παίκτης, όμως θεωρώ ότι με την αγωνιστική απραξία που έχει η οποία είναι μεγαλύτερη από την τιμωρία γιατί ήταν τραυματίας πριν, θα είναι λίγο άδικο να πάρει τη θέσει κάποιου παιδιού που έχει ρυθμό.

Θα μου πει κάποιος και ο Θανάσης; Ο Θανάσης πέρα ότι είναι πιο ενεργός παίκτης, έχει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του που εν την απουσία του Γιάννη (στην αρχή τουλάχιστον) τα χρειαζόμαστε έστω και στα φιλικά. Τον Τσαλμπούρη δεν τον ξεγράφω γιατί έχω στο μυαλό μου το δεύτερο ημίχρονο με το Βέλγιο όπου ο Ιτούδης τον ήθελε μέσα μόνο και μόνο για να τραβάει τον αντίπαλο ψηλό, διότι μπορεί να απειλείσει απο μακρυά.

Στα γκαρντ νομίζω ότι ο Μποχωρίδης δύσκολα θα κοπεί από την αποστολή ειδικά στην περίπτωση που υπόλοιποι δεν δείξουν κάτι το εξαιρετικό (Λούντζης, Μωραϊτης κλπ). Επίσης μπορεί να απειλείσει από μακρυά, σε λίγο καλύτερο βαθμό σε σχέση με τους άλλους. Για τον ίδιο λόγο πιστεύω ότι ο Μαντζούκας θα παραμείνει μέχρι το τέλος (εκτός και αν έρθει "σκασμένος" από το U20).

0
tarp7

allstar
Reactions: 2005

Τρί Ιούλ 25, 2023 8:26 pm

ssoulliss έγραψε:
Τρί Ιούλ 25, 2023 6:06 pm
Το πρόγραμμα της εθνικής πάει ως εξής:

- 28 Ιουλίου ενσωματώνεται τυπικά, ο Γιάννης.
- 2 Αυγούστου παίζουμε το πρώτο φιλικό με τη Σλοβενία του Doncic.
- 4 Αυγούστου υποδεχόμαστε στο ΟΑΚΑ τη Σλοβενία, όπου είναι η βραδυά βράβευσης του Γκάλη..
- 8 Αυγούστου στο τουρνουά Ακρόπολις υποδεχόμαστε τη Σερβία
- 10 Αυγούστου στο ίδιο τουρνουά παίζουμε με την Ιταλία. Πρέπει να υπήρχε αρχικά και τρίτη ομάδα η οποία μάλλον ακύρωσε την παρουσία της. Λογικά μετά από 2-3 ημέρες η ομάδα αναχωρεί για τα ΗΑΕ.
- 18 Αυγούστου στο Αμπού Νταμπί παίζουμε κόντρα στις ΗΠΑ.
- 19 Αυγούστου στο ίδιο τουρνουά αντιμετωπίζουμε τη Γερμανία. Από εκεί αναχώρηση για τις Φιλιππίνες με πιθανότατα ένα ακόμη φιλικό εκεί.

Θεωρώ πως μέχρι τις 7 Αυγούστου (παραμονές του τουρνουά Ακρόπολις) θα γνωρίζουμε αν θα είναι ο Γιάννης ή όχι. Στα ΗΑΕ δε θα πάμε με περισσότερους από 13-14 παίκτες εκτός αν υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και ο Ιτούδης δεν έχει καταλήξει στη σύνθεση της ομάδας (κάτι όχι απίθανο).

Από τους 20 που υπάρχουν, λογικά με τα 2 φιλικά με τη Σλοβενία (ίσως και νωρίτερα) θα κοπούν τουλάχιστον 4. Πιστεύω δηλαδή ότι οι Φλιώνης, Χουγκάζ, Ζούγρης και Τολιόπουλος (ή Μήτογλου) θα αποχαιρετήσουν τους υπόλοιπους. Ο Μήτογλου είναι πολύ καλός παίκτης, όμως θεωρώ ότι με την αγωνιστική απραξία που έχει η οποία είναι μεγαλύτερη από την τιμωρία γιατί ήταν τραυματίας πριν, θα είναι λίγο άδικο να πάρει τη θέσει κάποιου παιδιού που έχει ρυθμό.

Θα μου πει κάποιος και ο Θανάσης; Ο Θανάσης πέρα ότι είναι πιο ενεργός παίκτης, έχει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι του που εν την απουσία του Γιάννη (στην αρχή τουλάχιστον) τα χρειαζόμαστε έστω και στα φιλικά. Τον Τσαλμπούρη δεν τον ξεγράφω γιατί έχω στο μυαλό μου το δεύτερο ημίχρονο με το Βέλγιο όπου ο Ιτούδης τον ήθελε μέσα μόνο και μόνο για να τραβάει τον αντίπαλο ψηλό, διότι μπορεί να απειλείσει απο μακρυά.

Στα γκαρντ νομίζω ότι ο Μποχωρίδης δύσκολα θα κοπεί από την αποστολή ειδικά στην περίπτωση που υπόλοιποι δεν δείξουν κάτι το εξαιρετικό (Λούντζης, Μωραϊτης κλπ). Επίσης μπορεί να απειλείσει από μακρυά, σε λίγο καλύτερο βαθμό σε σχέση με τους άλλους. Για τον ίδιο λόγο πιστεύω ότι ο Μαντζούκας θα παραμείνει μέχρι το τέλος (εκτός και αν έρθει "σκασμένος" από το U20).
Για μένα ο μαντζουκας πρέπει να είναι στη δωδεκάδα

0
kostas1978

junior
Reactions: 85

Πέμ Ιούλ 27, 2023 3:44 pm

ο θανασης πηγε αμερικη να υπογραψει το νεο του συμβολαιο
μαλλον οχι μπακς

0
tarp7

allstar

Παρ Ιούλ 28, 2023 9:51 am

https://www.eurohoops.net/el/fibawc-el/ ... rHSggSNfYo
Είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθώ δημόσια στην υπόθεση «εθνική ομάδα μπάσκετ». Και το κάνω επειδή παρακολουθώ τα δημοσιεύματα που αφορούν την συγκεκριμένη ομάδα ενόψει της συμμετοχής στο παγκόσμιο κύπελλο του 2023. «Δεν θα παίξει ο Α», «δεν θα συμμετέχει ο Β» και πάει λέγοντας. Μπορεί να κάνει κάτι η ΕΟΚ για τη λύση αυτού του προβλήματος; Μόνη της μάλλον όχι.
Από την πλευρά της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όσο μπορώ να εκτιμήσω, έχει βελτιώσει τα παροχές της προς την Ομάδα. Τα «πέτρινα» χρόνια των επιτυχιών είχαμε ένα γιατρό, ένα φυσιοθεραπευτή, πετούσαμε με αεροπλάνα της γραμμής σε οικονομική θέση, μέναμε σε ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας κλπ. Σήμερα υπάρχει staff γιατρών, φυσιοθεραπευτών, η Ομάδα πετά με αεροπλάνο του χορηγού κλπ. Όμως δεν μπορεί να ελέγξει τη συμμετοχή των αθλητών.
Η τοποθέτηση του προέδρου «θέλει πολύ να αγωνισθεί ο Γιάννης αλλά…», κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν βοηθά την ομάδα. Ο πρόεδρος πρέπει να είναι σαφής: «Γιάννη, θα σε παρακαλούσα πολύ να οριοθετήσεις ακριβώς ΑΝ, πότε και με ποιον τρόπο θα ενταχθείς στην ομάδα».
Από το 1987 (χρυσό στο Πανευρωπαϊκό) το ενδιαφέρον του κοινού σε σχέση με την Ομάδα έχει πάει στα ύψη. Αυτό δεν αντανακλά και στην άποψη των παικτών. Οφείλουμε να εξηγήσουμε τους πιθανούς λόγους που αυτό συμβαίνει.
Μέχρι τα 26-27 τους χρόνια οι αθλητές δεν απουσιάζουν από καμία πρόσκληση της Εθνικής (παίδες, έφηβοι, άνδρες). Γιατί; Προφανώς θέλουν να κτίσουν το «βιογραφικό» τους και με διεθνή παιχνίδια. Αυτό αντανακλά σε υψηλότερα συμβόλαια. Ως εκ τούτου, λογικά οφείλουν και αυτοί στην Εθνική που τους βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα δεν ισχύει το «δεν έλειψε ποτέ μέχρι σήμερα».
Όταν το κασέ επιτευχθεί τότε σκέφτονται τις διακοπές τους και πως θα περάσουν καλύτερα με τα χρήματα που κερδίζουν από τα συμβόλαια τους. Πρόσφατο παράδειγμα ο Νίκολα Γιόκιτς που δήλωσε ότι φέτος δεν θα μετάσχει στην εθνική Σερβίας. Ενίοτε αρχίζει και διελκυστίνδα, όπως και οι απείρου κάλλους συνομιλίες με τον προπονητή. «Κόψε με», «φύγε μόνος σου» κλπ. Ή δηλώνει τραυματίας και ας μην έχει δει κανείς, ούτε οι γιατροί που, πως, πότε έγινε αυτό. Ή καταφεύγει σε σχετικές παρεκτροπές από το πρόγραμμα. Πρόσφατα, οι δηλώσεις «θέλω να ξεκουραστώ» ή «ήμουν τραυματίας πριν τρεις μήνες και θέλω να αποκατασταθώ» (αν και την ίδια ώρα γυρίζω όλο τον κόσμο ιδιωτικά…) είναι αρκετά ελαφριές δηλώσεις που όμως αναπαράγονται από τον τύπο χωρίς σχετική κριτική. Γιατί;
Σε συνέντευξη μου (20/9/2022, makthes.gr) αμέσως μετά το Πανευρωπαϊκό του 2022 αναφέρθηκα, ως μάντης κακών ή ως έχων την εμπειρία και την απλή λογική, στα δύο προβλήματα που ανέκυψαν τώρα. Μεταφέρω mot a mot:
Α) «Η βούληση του Γιάννη να συνεχίσει στην Εθνική είναι σαφής και μακάρι να είναι πάντα παρών. Δεν θυμάμαι όμως άλλον σταρ του ΝΒΑ, πλην του Νοβίτσκι, που ήταν πάντα στη διάθεση της εθνικής ομάδας»
Β) «Η ομάδα χρειάζεται πάντως κι άλλους παίκτες, δεδομένου ότι 2-3 από αυτούς που έπαιζαν μέχρι τώρα θα σταματήσουν. Έχουμε εναλλακτικές και ποιες είναι αυτές; Ποιοι είναι οι παίκτες που έρχονται από πίσω;».
Στην πρόσφατη ιστορία της Εθνικής υπήρξαν και αθλητές που έπαιξαν μέχρι και τη στιγμή που εγκατέλειψαν οριστικά τα γήπεδα (Γιαννάκης, Μπουρούσης). Σε αυτούς αξίζει τιμή, που όμως δεν «εισέπραξαν». Στα διεθνή πεπραγμένα ο Νοβίτσκι έπαιξε μέχρι τα 38 για τη Γερμανία, ο Τζινόμπιλι μέχρι τα 39 για την Αργεντινή, ο Γκασόλ μέχρι τα 41 του για την Ισπανία!
Στο δια ταύτα: τι μπορεί να γίνει; Τρεις σκέψεις μου περνούν από το μυαλό.
Α) η ΕΟΚ, οι ΚΑΕ και ο ΕΣΑΚΕ να συμφωνήσουν ότι θα υπάρχει στο συμβόλαιο κάθε παίκτη, ως λόγος ακύρωσης ισχύος του, η άρνηση για οποιονδήποτε λόγο να προσφέρει στην Εθνική. Ελάχιστη έως μηδενική πιθανότητα να γίνει
Β) να «αποδεχθούν» οι φίλαθλοι, με τη βοήθεια του Τύπου, ότι δυνατότητές μας είναι έτσι μέτριες και να περιοριστούν οι ελπίδες και οι απογοητεύσεις και
Γ) επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ ότι το 32ο ή 33ο έτος ηλικίας των αθλητών είναι το καταληκτικό για τη συμμετοχή στην Εθνική. Άρα θα γίνεται και ο κατάλληλος προγραμματισμός με βάση τα πραγματικά δεδομένα και όχι «το θα παίξει, δεν θα παίξει». Φυσικά είναι αυτονόητο αν κάποιος θέλει να συνεχίσει και κρίνεται κατάλληλος γι’ αυτό θα μπορεί να το κάνει. Εδώ έχουμε το παράδειγμα του Γιούλ (στα 36) και του Ρούντι Φερνάντεθ (στα 38) που μετέχουν στην εθνική Ισπανίας και βοηθούν περίπου 10’ στους αγώνες αν χρειασθεί και να συγκρίνουμε με τις αποφάσεις των Σλούκα και Καλάθη.
Συμπερασματικά, επειδή τίποτε από αυτά δεν θα γίνει, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο, ας αποφασίσει ο Τύπος να ασκεί πραγματική και όχι φιλική κριτική στους «αρνητές». Γιατί ο Μέσι και ο Ρονάλντο εξακολουθούν να παίζουν μέχρι τα 36 και τα 38, αντιστοίχως; Λιγότερο κουρασμένοι είναι αυτοί; Ποιο κεφάλαιο της επιστήμης λέει ότι αν καθίσεις π.χ. τρεις μήνες θα έχεις περισσότερες δυνάμεις τους επόμενους οκτώ; Μάλλον το αντίθετο ισχύει αλλά δεν είναι επί του παρόντος.
Να περνάτε καλά.
Ε.Κ.”

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2394
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Ιούλ 28, 2023 1:15 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 28, 2023 9:51 am
https://www.eurohoops.net/el/fibawc-el/ ... rHSggSNfYo
Το κείμενο περιέχει τεράστιες ανακρίβειες σχετικά με τις συμμετοχές των Nowitzki, Gasol και Ginobili στις εθνικές τους ομάδες. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ, θα επισημάνω απλώς ότι οι Σλούκας-Καλάθης έχουν χάσει περισσότερα καλοκαίρια για να παίξουν με την εθνική από όσα έχουν χάσει ο Ginobili και o Nowitzki. Οι ισχυρισμοί πως ο Nowitzki ήταν πάντοτε στη διάθεση της εθνικής του ομάδας και πως σταμάτησε από την εθνική στα 38 του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και φανερώνουν ιστορική άγνοια.

Επίσης είναι παραπάνω από εμφανές πως ο συντάκτης έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω :peace:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3355
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιούλ 28, 2023 1:20 pm

Δεν είμαι σίγουρος τελικά τι θέλει να πει με όλα αυτά και τι ακριβώς προτείνει.
Να πέσει ο αθλητικός τύπος να φάει όσους αρνούνται την πρόσκληση και να τους ρίξει όλο το "ανάθεμα" αν δεν πετύχει η Εθνική; Αυτό καταλαβαίνω. Το πράγμα είναι απλό οι παίκτες είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα αγωνιστούν στην Εθνική ή όχι και μέχρι πότε είτε μας αρέσει είτε όχι. Εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται φυσιολογικό να θέλουν κάποια καλοκαίρια να τα έχουν ελεύθερα. Για το αν τα αφιερώνουν στην ξεκούραση, στα ταξίδια ή στην προετοιμασία για την ερχόμενη σεζόν είναι ψιλοάσχετο. Το να πέσουμε να τους φάμε ολους αυτούς και να τους αποκαλέσουμε προδότες δεν θα αλλάξει τίποτα.

2
2 Εικόνα
kostas1978

junior
Reactions: 85

Παρ Ιούλ 28, 2023 3:32 pm

-/αληθεια ο θανασης βρηκε τελικα συμβολαιο; Επέστρεψε;;-
-Σήμερα ειναι η ημέρα ενσωματωσης των νβαερς παγκοσμιως στις εθνικες. Τι έγινε με γιαννη;

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 542
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Ιούλ 28, 2023 3:53 pm

Ο Θανάσης αν τελικά αλλάξει ομάδα και κατά συνέπεια πολιτεία, θα πρέπει να παρεβρεθεί εκεί ώστε να υπογράψει να συζητήσει με τους διοικούντες, να δει τις εγκαταστάσεις, να βρει σπιτι κλπ. Αν δεν γίνουν γρήγορα όλα αυτά νομίζω πως δύσκολα θα επανέλθει σύντομα στην αποστολή, εκτός και αν ο Ιτούδης δεν έχει πρόβλημα. :peace: Επίσης αν έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο ή exhibit 10 πιστεύω ότι θα τον "νουθετήσουν" να αποχωρήσει από την προετοιμασία της εθνικής.

Στα του Κιουμουρτζόγλου νομίζω ότι ο θέλει να πει 2 πράγματα αλλά δεν νομίζω "διαβάζονται/εκφράζονται" με αρκετή σαφήνεια αυτά. Το πρώτο είναι ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ρωτούν αυτά που πρέπει τους παίκτες/την ομοσπονδία και όχι να γίνονται συζητήσεις με φιλικές πάσες. Το δεύτερο που νομίζω ότι ήθελε να πει, είναι ότι μια επιτυχία της εθνικής δίνει πόντους στους διεθνείς και στην υστεροφημία τους όπως ακριβώς έγινε τη διετία 2005-06.

Ο Nowitzki είχε δεσμευθεί ότι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 θα βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στην εθνική ομάδα βοηθώντας τη να πετύχει αυτή την πρόκριση. Ήταν 12 καλοκαίρια σερί, ακόμη και το κενό για τη Γερμανία καλοκαίρι του 2004. Έπειτα κατέβηκε σε 2 Eurobasket το 2011 και το 2015 για τον παραπάνω λόγο, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.

Ο Gasol πρωτοέπαιξε το 2001 με την ανδρική εθνική, και μέχρι το 2013 είχε μια απουσία αυτή του EuroBasket του 2005. Επανήλθε το 2014 και μέχρι το 2017 αγωνιζόταν κανονικά με την εθνική για 4 συνεχομενα καλοκαίρια, ώσπου σταμάτησε στο Τόκυο το 2021. Ο Ginobili είχε τη "μικρότερη" παρουσία σε σχέση με τους υπολοίπους αφού μέχρι το 2006 έπαιξε σερί (από το 1998), επανήλθε μετά το 2008 και τις δύο χρονιές 2011-12. Ήθελε να αγωνιστεί το 2014 αλλά οι Spurs του το απαγόρευσαν ώσπου έκλεισε την καριέρα του το 2016 στο Ρίο.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar

Παρ Ιούλ 28, 2023 4:35 pm

Δεν συμφωνώ σ όλα όσα λέει ο κουμουρτζογλου. Δεν συμφωνώ όμως και με τη νοοτροπία η Εθνική είναι τρόλεϊ οπότε θέλει κάποιος να κατεβαίνει και όποτε θέλει να ανεβαίνει . Συμφωνώ Μ αυτά που λέει για τους δημοσιογράφους, γενικά -όχι μόνο στην εθνική- έχω βαρεθεί τις δημόσιες σχέσεις Τον Καλάθη να τον καταλάβω που παίζει συνέχεια. Ο Σλούκας δεν έχει πολλές συμμετοχές σε επίσημα τουρνουά με την εθνική ανδρών. Και για τα συμβόλαια δίκιο έχει, οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής ομάδας του 2005 σταμάτησαν 30-32 χρόνων

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2486
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιούλ 28, 2023 4:41 pm

tarp7 έγραψε:
Και για τα συμβόλαια δίκιο έχει, οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής ομάδας του 2005 σταμάτησαν 30-32 χρόνων
Δεν νομίζω ότι μπορείς να του δώσεις δίκιο έτσι απλά. 30-32 είσαι 5-6 χρόνια από τη σύνταξη, το σώμα έχει αρχίσει και βαραίνει, τα πρωινά δεν επανέρχεται το σώμα τόσο εύκολα όσο παλιά. Θέλεις λίγο να κάτσεις, δεν το βρίσκω τόσο υπερβολικό πια.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
tarp7

allstar

Παρ Ιούλ 28, 2023 4:46 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Ιούλ 28, 2023 4:41 pm
tarp7 έγραψε:
Και για τα συμβόλαια δίκιο έχει, οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής ομάδας του 2005 σταμάτησαν 30-32 χρόνων
Δεν νομίζω ότι μπορείς να του δώσεις δίκιο έτσι απλά. 30-32 είσαι 5-6 χρόνια από τη σύνταξη, το σώμα έχει αρχίσει και βαραίνει, τα πρωινά δεν επανέρχεται το σώμα τόσο εύκολα όσο παλιά. Θέλεις λίγο να κάτσεις, δεν το βρίσκω τόσο υπερβολικό πια.
Οι Ισπανοί η Αργεντινοί γιατί παίζανε μέχρι τα 38 +, ακόμη και οι Γάλλοι, αυτοί δεν θέλανε ξεκούραση ; Κανενας δεν πρέπει να παίζει με το ζόρι αλλά όλοι κρίνονται.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2394
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Ιούλ 28, 2023 4:53 pm

ssoulliss έγραψε:
Παρ Ιούλ 28, 2023 3:53 pm
Ο Nowitzki είχε δεσμευθεί ότι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 θα βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στην εθνική ομάδα βοηθώντας τη να πετύχει αυτή την πρόκριση. Ήταν 12 καλοκαίρια σερί, ακόμη και το κενό για τη Γερμανία καλοκαίρι του 2004. Έπειτα κατέβηκε σε 2 Eurobasket το 2011 και το 2015 για τον παραπάνω λόγο, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.

Ο Gasol πρωτοέπαιξε το 2001 με την ανδρική εθνική, και μέχρι το 2013 είχε μια απουσία αυτή του EuroBasket του 2005. Επανήλθε το 2014 και μέχρι το 2017 αγωνιζόταν κανονικά με την εθνική για 4 συνεχομενα καλοκαίρια, ώσπου σταμάτησε στο Τόκυο το 2021. Ο Ginobili είχε τη "μικρότερη" παρουσία σε σχέση με τους υπολοίπους αφού μέχρι το 2006 έπαιξε σερί (από το 1998), επανήλθε μετά το 2008 και τις δύο χρονιές 2011-12. Ήθελε να αγωνιστεί το 2014 αλλά οι Spurs του το απαγόρευσαν ώσπου έκλεισε την καριέρα του το 2016 στο Ρίο.
Δεν είναι ακριβώς αυτές οι συμμετοχές που αναφέρεις :roll: Βαριέμαι να κάτσω να τα βρώ αλλά 12 σερί καλοκαίρια ο Nowitzki στην εθνική Γερμανίας και 8 σερί ο Ginobili στην εθνική Αργεντινής δεν έπαιξαν ποτέ.

Ο Gasol έλειψε επίσης και από το Παγκόσμιο του 2010, για να ξεκουραστεί. Και στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στο Παγκόσμιο του 2010, όπου έλειψε για να ξεκουραστεί, ταξίδεψε στις χώρες οπου γίνονταν τα τουρνουά και έκανε τον σχολιαστή στην ισπανική τηλεόραση.

https://www.fiba.basketball/news/ESP--- ... -for-Gasol

Φαντάσου να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα... Να έβγαινε ας πούμε σε λίγες ημέρες ο Γιάννης και να έλεγε "Παγκόσμιο γιοκ γιατί δεν έχω ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο" και να πήγαινε μετά καλεσμένος της ΕΡΤ να σχολιάζει τους αγώνες στη Μανίλα. Στο καλύτερο σενάριο θα διαβάζαμε για δήμευση της περιουσίας του στην Ελλάδα :D
tarp7 έγραψε:
Οι Ισπανοί η Αργεντινοί γιατί παίζανε μέχρι τα 38 +, ακόμη και οι Γάλλοι, αυτοί δεν θέλανε ξεκούραση ; Κανενας δεν πρέπει να παίζει με το ζόρι αλλά όλοι κρίνονται.
Δεν ισχύει ότι έπαιζαν ασταμάτητα οι Αργεντίνοι, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι στην εθνική τους ομάδα. Μια χαρά καθόνταν κάποια καλοκαίρια, όταν έκριναν ότι το σώμα τους χρειαζόταν ξεκούραση. Οι συμμετοχές όλων των διεθνών παικτών βρίσκονται εύκολα στη σελίδα της FIBA. Πήγαινε βρες τις συμμετοχές των Ginobili, Gasol και Nowitzki και θα δεις ότι αυτά που γράφει ο Κιουμουρτζόγλου είναι αστικοί μύθοι.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GK_23 την Παρ Ιούλ 28, 2023 5:06 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3981
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιούλ 28, 2023 4:55 pm

αυτες οι αποψεις οτι πρεπει καποιος να παιζει στην εθνικη με τον ζορι ειναι το ιδιο αναχρονιστικες οπως με το γελοιο κανονισμο για τους 6 υποχρεωτικα ελληνες στην α1

αυτα ειναι ξεπερασμενα στο 2023
οταν υπαρχει επιλογη καποιος να αρνηθει την υπερτατη υπηρεσια που μπορει να προσφερει στην χωρα δηλαδη την στρατευση με ποια λογικη δεν μπορει να αρνηθει την συμμετοχη στην εθνικη

στην εθνικη πρεπει να παιζουν μονο οσοι θελουν χωρις να εχουν καμια συνεπεια οσοι δεν θελουν

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2486
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιούλ 28, 2023 5:14 pm

tarp7 έγραψε:
Και έτσι να ήταν, που όπως γράφει ο GK_23 μάλλον δεν είναι, επειδή έχουν βρεθεί 4-5 τρελοί δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι κανόνας. Μέγας σεβασμός στους αθλητές που κάνουν αυτό που αγαπάνε μέχρι τα "γεράματα" (γι'αυτό άλλωστε κι εμείς τους κοιτάμε και λέμε "μπράβο ρε τον μπαγάσα") αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δέσουμε και σχοινί κορδόνι ότι έτσι πρέπει να γίνεται.

Εδώ στο ΝΒΑ που τους πληρώνουν λεφτά με τα φορτηγά πλέον τους έχουν να κάθονται σε συγκεκριμένα ματς για να αποφεύγεται η καταπόνηση. Δεν νομίζω ότι είναι χαζοί ή ότι το κάνουν χωρίς λόγο. Μάλιστα υπήρξε τόσο μεγάλο θέμα που στην καινούρια CBA έβαλαν όριο αγώνων για να δικαιούσαι ΜVP, All-Nba team honors κλπ κλπ. Όρια που αν υπήρχαν τα τελευταία 5 χρόνια πολλά ηχηρά ονόματα θα έμεναν εκτός διεκδίκησης βραβείων.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 956
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Ιούλ 28, 2023 5:16 pm

GK_23 έγραψε:
Παρ Ιούλ 28, 2023 4:53 pm
tarp7 έγραψε:
Δεν ισχύει ότι έπαιζαν ασταμάτητα οι Αργεντίνοι, οι Ισπανοί και οι Γάλλοι στην εθνική τους ομάδα. Μια χαρά καθόνταν κάποια καλοκαίρια, όταν έκριναν ότι το σώμα τους χρειαζόταν ξεκούραση. Οι συμμετοχές όλων των διεθνών παικτών βρίσκονται εύκολα στη σελίδα της FIBA. Πήγαινε βρες τις συμμετοχές των Ginobili, Gasol και Nowitzki και θα δεις ότι αυτά που γράφει ο Κιουμουρτζόγλου είναι αστικοί μύθοι.
Ισπανοί και Γάλλοι ναι, ξεκουράζονταν πολλοι μεγαλοι σταρς.

Εχω μια ένσταση για την Αργεντινη μονο. Οι Αργεντινοι δεν έχαναν μεγαλη διοργάνωση παρα μόνο λόγω τραυματισμών

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”