Ελληνοποίηση ξένων αθλητών
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 1207
- Αγαπημένη θέση: PG
- Προειδοποιήσεις:
2
3
2
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SteveNashidis την Κυρ Απρ 06, 2025 4:20 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Χαρακτηρισμοί
Λόγος: Χαρακτηρισμοί
- mikebramosfan
- Reactions: 12
- Αγαπημένος παίκτης: Sarunas Jasikevicius
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
-
- Reactions: 648
- Αγαπημένος παίκτης: ΔΔ
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Καλά εμένα αδιάφορα μου περνάνε όλα αυτά, το μόνο το οποίο δεν θέλω είναι να υπάρχει competitive advantage.Conan1982 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 12:07 amΜε έχετε μπερδέψει πάντως λίγο. Αν είστε κατά των ελληνοποιήσεων (που κι εγώ είμαι) πως γίνεται ταυτόχρονα να είστε και υπέρ της αύξησης ή και την εξάλειψη του περιορισμού των ξένων, δεν είναι αντιφατικο; Αν πάλι δεν είστε κατά των ελληνοποιήσεων αφού δεν σας νοιάζει και πόσοι ξένοι θα παίζουν στην Α1, τότε η ΕΟΚ τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει για να ελληνοποιήσει κάποιον αφού λεφτά για να πληρώσει κάποιοντρίτον δεν έχει και άρα στρέφεται στους 2 αιώνιους με κίνητρο το ελληνικό διαβατήριο;
Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι αφού προτείνετε να μην κατέβουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με την Εθνική δεν σας νοιάζει η Εθνική, οπότε και πάλι δεν καταλαβαίω σ' αυτήν την περίπτωση γιατί είστε κατά των Ελληνοποιήσεων και θα σας πείραζε να αποκτήσει ο Ναν ή ο Γκραντ διαβατήριο.
Και αφού δεν σας ενδιαφέρει η Εθνική ίσως να σταματούσατε να περνάτε την γραμμή του sdna σε τόπικ της Εθνικής και να το μετατρέπετε σε διαμάχη για το δίπολο Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό;
Για τον Γκος δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα τον αφήσει να πάρει το διαβατήριο με αντίτιμο την Εθνική, ήδη την έπαθε με τον Γουοκάπ, που κέρδισε μεν έναν Έλληνα για το Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά το πληρώνει όλη την χρονιά στην Ευρώπη, και θα βάλει τον ευπαθή Γκος να παίζει στην Εθνική το καλοκαίρι; Δεν πρόκειται να γίνει.
Αλλά όχι δεν είναι αντιφατικό. Μπορεί να είσαι κατα των Ελληνοποιήσεων πχ για τον λόγο που ανέφερε ο Νίκος - advantageous treatment of certain groups - και για τον ίδιο λόγο να είσαι κατά του ορίου περιορισμού των ξένων - δημιουργεί discrimination.
Άλλο επιχείρημα είναι οτι αυτός ο περιορισμός των ξένων δεν συμβάλει πραγματικά στην ανέλιξη Ελλήνων παικτών, καθώς είναι anti-competitive.
Αν δεν είχες περιορισμό θα είχες ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν, το οποίο θα έφερνε περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ.
Τώρα μπορεί να είσαι επίσης κατά των Ελληνοποιήσεων αλλά να αναγκάζεσαι να το κάνεις επειδή το κάνουν όλοι παγοσμίως. Και εγώ είμαι κατα της φοροδιαφυγής, αλλά αν μένεις Αθήνα και δεν φοροδιαφεύγεις, δεν επιβιώνεις. Ως αποτέλεσμα του side economy όλα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Οπότε όταν τίθεται θέμα επιβίωσης αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείς.
1
1

Ναι, μόνο που αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει καμία ευνοϊκη μεταχείριση σε ομάδα, εφόσον υπήρξε πρόταση και προς παίκτη του Παναθηναϊκού. Αυτά είναι τα facts. Οτιδήποτε άλλο φαντασιωνονται κάποιοι, είναι δικές τους απόψεις και θεωρείς. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν, γιατί δεν έχουν καμία βάση στα γεγονοτα....Elvetos έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:05 amΚαλά εμένα αδιάφορα μου περνάνε όλα αυτά, το μόνο το οποίο δεν θέλω είναι να υπάρχει competitive advantage.Conan1982 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 12:07 amΜε έχετε μπερδέψει πάντως λίγο. Αν είστε κατά των ελληνοποιήσεων (που κι εγώ είμαι) πως γίνεται ταυτόχρονα να είστε και υπέρ της αύξησης ή και την εξάλειψη του περιορισμού των ξένων, δεν είναι αντιφατικο; Αν πάλι δεν είστε κατά των ελληνοποιήσεων αφού δεν σας νοιάζει και πόσοι ξένοι θα παίζουν στην Α1, τότε η ΕΟΚ τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνει για να ελληνοποιήσει κάποιον αφού λεφτά για να πληρώσει κάποιοντρίτον δεν έχει και άρα στρέφεται στους 2 αιώνιους με κίνητρο το ελληνικό διαβατήριο;
Το μόνο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι αφού προτείνετε να μην κατέβουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με την Εθνική δεν σας νοιάζει η Εθνική, οπότε και πάλι δεν καταλαβαίω σ' αυτήν την περίπτωση γιατί είστε κατά των Ελληνοποιήσεων και θα σας πείραζε να αποκτήσει ο Ναν ή ο Γκραντ διαβατήριο.
Και αφού δεν σας ενδιαφέρει η Εθνική ίσως να σταματούσατε να περνάτε την γραμμή του sdna σε τόπικ της Εθνικής και να το μετατρέπετε σε διαμάχη για το δίπολο Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό;
Για τον Γκος δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα τον αφήσει να πάρει το διαβατήριο με αντίτιμο την Εθνική, ήδη την έπαθε με τον Γουοκάπ, που κέρδισε μεν έναν Έλληνα για το Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά το πληρώνει όλη την χρονιά στην Ευρώπη, και θα βάλει τον ευπαθή Γκος να παίζει στην Εθνική το καλοκαίρι; Δεν πρόκειται να γίνει.
Αλλά όχι δεν είναι αντιφατικό. Μπορεί να είσαι κατα των Ελληνοποιήσεων πχ για τον λόγο που ανέφερε ο Νίκος - advantageous treatment of certain groups - και για τον ίδιο λόγο να είσαι κατά του ορίου περιορισμού των ξένων - δημιουργεί discrimination.
Άλλο επιχείρημα είναι οτι αυτός ο περιορισμός των ξένων δεν συμβάλει πραγματικά στην ανέλιξη Ελλήνων παικτών, καθώς είναι anti-competitive.
Αν δεν είχες περιορισμό θα είχες ένα πιο ανταγωνιστικό προϊόν, το οποίο θα έφερνε περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ.
Τώρα μπορεί να είσαι επίσης κατά των Ελληνοποιήσεων αλλά να αναγκάζεσαι να το κάνεις επειδή το κάνουν όλοι παγοσμίως. Και εγώ είμαι κατα της φοροδιαφυγής, αλλά αν μένεις Αθήνα και δεν φοροδιαφεύγεις, δεν επιβιώνεις. Ως αποτέλεσμα του side economy όλα είναι πανάκριβα στην Ελλάδα. Οπότε όταν τίθεται θέμα επιβίωσης αναγκάζεσαι να κάνεις πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείς.
Discrimination επισης, από πού κι ως που να υπάρχει; Δεν μιλάμε για ανθρώπους που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια ήδη και δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για ξένους που έρχονται στην Ελλάδα αφότου ξεκινήσουν μια σχέση εργασίας με ελληνικό σύλλογο. Απλως θα πάνε κάπου αλλού να παίξουν μπασκετ. Επίσης, το ότι κάποιος δεν μπορεί να αγωνιστεί, δεν εκπορεύεται απευθείας από την εθνικότητα του, αλλά από το όριο των 6 αθλητών. Σε κάποια άλλη ομάδα και υπό άλλες συγκυρίες, ο ίδιος άνθρωπος θα είχε το δικαίωμα.
Discrimination είναι να μην παίρνουν υπηκοότητα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι άλλη κουβέντα όμως.
1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chainsaw την Κυρ Απρ 06, 2025 10:30 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- pan24
- Reactions: 2429
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Υπάρχουν αρκετά επίπεδα με τα οποία κάποιος μπορεί να διαφωνεί.
Η διαφωνία επί της αρχής των ελληνοποιήσεων στις Εθνικές με βρίσκει εντελώς σύμφωνο. Όμως όταν ακόμα και οι πιο επιτυχημένες Εθνικές όπως η Ισπανία το κάνουν, αν θες να παραμείνεις στην επιφάνεια πρέπει να το κάνεις και εσύ εκτός αν έχεις την παραγωγή ταλέντων της Σερβίας.
Μετά αν το πρόβλημα μας είναι ότι ελληνοποιεί παίκτη που παίζει σε ελληνική ομάδα αρα η ομάδα αυτή έχει πλεονέκτημα έχω ερώτηση. Έστω ότι δίνουν διαβατήριο στον Λόιντ ή τον Έντουαρντς και δυο μήνες μετά τον παίρνει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναικός. Εκεί είναι οκ ή οχι;
Ταυτόχρονα αν κάποιος είναι κατά των ελληνοποιήσεων για το καλό του μπάσκετ πως γίνεται ταυτόχρονα να είναι υπέρ της κατάργησης ή της χαλάρωσης του περιορισμού ξένων στο πρωτάθλημα; Λίγοι όπως ο Τουλούμπας είναι υπέρ και των 2 ή όπως ο ΔΠΓ κατά και των 2.
Στον ΕΣΑΚΕ οι ψήφοι είναι μοιρασμένοι όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές. Αν Παναθηναικός ή Ολυμπιακός κατέβαζαν πρόταση για κατάργηση του ορίου ξένων θα είχε πολλές πιθανότητες να περάσει. Βολεύει τις μικρές ομάδες ακόμα περισσότερο μη νομίζετε. Οι Έλληνες που μπορούν να σταθούν στην Α1 είναι λίγοι και συγκεκριμένοι και δεν είναι φτηνοί. Αυτοί με μικρά συμβόλαια των 10-20 χιλιάδων είναι μικροί απλά για να συμπληρώνουν 12αδα. Χωρίς περιορισμό ξένων, για τις θέσεις μετά τους 3-4 έμπειρους που θα ξέρουν την κατηγορία θα μπορούν να ψωνίζουν φτηνούς από κολέγια και γενικά παίκτες από όλο τον πλανήτη μέχρι να τους κάτσει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει.
Και τελικά για να δούμε αν η διαφωνία είναι κυρίως οπαδικούς λόγους: Αν στην Α1 δεν είχε καμία σημασία η εθνικότητα και δεν υπήρχε καμία διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων, από όσους αντιδρούν τώρα πόσοι θα αντιδρούσαν;
Επίσης μετά διαβάζω για τους παίκτες του Παναθηναικού, να μην τους αφήσει να πάνε στην Εθνική, και αναρωτιέμαι ποιους;
Μόνο ο Σλούκας και ο Μήτογλου θα ήταν σημαντικές απώλειες και ο Σλούκας πιθανώς να μην κατέβει έτσι κι αλλιώς, για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχει να παίξει Εθνική από το 2022. Αλλά σε κάθε περίπτωση αν διαφωνείς με τις ελληνοποιήσεις για το καλό του μπάσκετ πως γίνεται να ζητάς την αποδυνάμωση της εθνικής.
Αλλά γιατί να φάει ο κάθε Λόιντ το καλοκαίρι του και να ρισκάρει τραυματισμό αν δεν έχει κάποιο κέρδος.
Παίκτης Ελληνικής ομάδας έχει προφανές κέρδος ότι με διαβατήριο θα πάρει περισσότερα λεφτά στην ανανέωση από την ομάδα του.
Το ιδανικό θα ήταν ο Ναν σίγουρα. Μετά ο Γκράντ γιατί και σούπερ περιφερειακή άμυνα παίζει που χρειαζόμαστε, και μπορεί να πάρει ατομικές προσπάθειες όταν πρέπει και σουτάρει με πάνω από 40% τρίποντο αυτά τα δυο χρόνια.
Αλλά αν δεν γίνεται με αυτούς πρέπει να πας στον αμέσως επόμενο καλύτερο διαθέσιμο. Για αυτό είχα πει για Γκος πριν ακουστεί πουθενά, δεν είναι το ιδανικό φιτ αλλά φαίνεται η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή. Ποιόν άλλο καλύτερο θα μπορούσαμε να ελληνοποιήσουμε;
Η διαφωνία επί της αρχής των ελληνοποιήσεων στις Εθνικές με βρίσκει εντελώς σύμφωνο. Όμως όταν ακόμα και οι πιο επιτυχημένες Εθνικές όπως η Ισπανία το κάνουν, αν θες να παραμείνεις στην επιφάνεια πρέπει να το κάνεις και εσύ εκτός αν έχεις την παραγωγή ταλέντων της Σερβίας.
Μετά αν το πρόβλημα μας είναι ότι ελληνοποιεί παίκτη που παίζει σε ελληνική ομάδα αρα η ομάδα αυτή έχει πλεονέκτημα έχω ερώτηση. Έστω ότι δίνουν διαβατήριο στον Λόιντ ή τον Έντουαρντς και δυο μήνες μετά τον παίρνει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναικός. Εκεί είναι οκ ή οχι;
Ταυτόχρονα αν κάποιος είναι κατά των ελληνοποιήσεων για το καλό του μπάσκετ πως γίνεται ταυτόχρονα να είναι υπέρ της κατάργησης ή της χαλάρωσης του περιορισμού ξένων στο πρωτάθλημα; Λίγοι όπως ο Τουλούμπας είναι υπέρ και των 2 ή όπως ο ΔΠΓ κατά και των 2.
Στον ΕΣΑΚΕ οι ψήφοι είναι μοιρασμένοι όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές. Αν Παναθηναικός ή Ολυμπιακός κατέβαζαν πρόταση για κατάργηση του ορίου ξένων θα είχε πολλές πιθανότητες να περάσει. Βολεύει τις μικρές ομάδες ακόμα περισσότερο μη νομίζετε. Οι Έλληνες που μπορούν να σταθούν στην Α1 είναι λίγοι και συγκεκριμένοι και δεν είναι φτηνοί. Αυτοί με μικρά συμβόλαια των 10-20 χιλιάδων είναι μικροί απλά για να συμπληρώνουν 12αδα. Χωρίς περιορισμό ξένων, για τις θέσεις μετά τους 3-4 έμπειρους που θα ξέρουν την κατηγορία θα μπορούν να ψωνίζουν φτηνούς από κολέγια και γενικά παίκτες από όλο τον πλανήτη μέχρι να τους κάτσει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει.
Και τελικά για να δούμε αν η διαφωνία είναι κυρίως οπαδικούς λόγους: Αν στην Α1 δεν είχε καμία σημασία η εθνικότητα και δεν υπήρχε καμία διάκριση μεταξύ Ελλήνων και ξένων, από όσους αντιδρούν τώρα πόσοι θα αντιδρούσαν;
Επίσης μετά διαβάζω για τους παίκτες του Παναθηναικού, να μην τους αφήσει να πάνε στην Εθνική, και αναρωτιέμαι ποιους;
Μόνο ο Σλούκας και ο Μήτογλου θα ήταν σημαντικές απώλειες και ο Σλούκας πιθανώς να μην κατέβει έτσι κι αλλιώς, για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχει να παίξει Εθνική από το 2022. Αλλά σε κάθε περίπτωση αν διαφωνείς με τις ελληνοποιήσεις για το καλό του μπάσκετ πως γίνεται να ζητάς την αποδυνάμωση της εθνικής.
Γιατί αυτοί θέλουν λεφτά που η ΕΟΚ δεν έχει να δώσει, ξέρουμε (από ξένες πηγές) ότι προσπάθησαν τουλάχιστον για τον Λόιντ.Reaper έγραψε: ↑Σάβ Απρ 05, 2025 10:54 pmΑφου εχουμε αποφασισει να παμε σε αυτο το δρομο, γιατι δεν βρισκουμε καποιον που να σουταρει με 50% για να παιζει στην ιδια 5αδα με τον Γιαννη;
Ο Γουοκαπ, ο Γκος κλπ. ειναι εντελως αναξιοπιστοι σουτερ.
Η καλη 5αδα της Εθνικης χρειαζεται καποιον που να μη μπορει να τον αφησει να σουταρει ο αντιπαλος, σαν τον Βεζενκοφ ή τον Πιτερς στον Ολυμπιακο.
Αλλά γιατί να φάει ο κάθε Λόιντ το καλοκαίρι του και να ρισκάρει τραυματισμό αν δεν έχει κάποιο κέρδος.
Παίκτης Ελληνικής ομάδας έχει προφανές κέρδος ότι με διαβατήριο θα πάρει περισσότερα λεφτά στην ανανέωση από την ομάδα του.
Το ιδανικό θα ήταν ο Ναν σίγουρα. Μετά ο Γκράντ γιατί και σούπερ περιφερειακή άμυνα παίζει που χρειαζόμαστε, και μπορεί να πάρει ατομικές προσπάθειες όταν πρέπει και σουτάρει με πάνω από 40% τρίποντο αυτά τα δυο χρόνια.
Αλλά αν δεν γίνεται με αυτούς πρέπει να πας στον αμέσως επόμενο καλύτερο διαθέσιμο. Για αυτό είχα πει για Γκος πριν ακουστεί πουθενά, δεν είναι το ιδανικό φιτ αλλά φαίνεται η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή. Ποιόν άλλο καλύτερο θα μπορούσαμε να ελληνοποιήσουμε;
3
2
1

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Πωπω είναι απίστευο οτι δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα απο αυτά τα οποία γράφω, είστε βαμμένοι οπαδοί, το μόνο που σας ενδιαφέρει στην ζωή σας είναι πως θα κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζετε με κάθε τρόπο.chainsaw έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:19 amΝαι, μόνο που αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει καμία ευνοϊκη μεταχείριση σε ομάδα, εφόσον υπήρξε πρόταση και προς παίκτη του Παναθηναϊκού. Αυτά είναι τα facts. Οτιδήποτε άλλο φαντασιωνονται κάποιοι, είναι δικές τους απόψεις και θεωρείς. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν, γιατί δεν έχουν καμία βάση στα γεγονοτα....Elvetos έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:05 am
Καλά εμένα αδιάφορα μου περνάνε όλα αυτά, το μόνο το οποίο δεν θέλω είναι να υπάρχει competitive advantage.
Discrimination επισης, από πού κι ως που να υπάρχει; Δεν μιλάμε για ανθρώπους που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια ήδη και δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Μιλάμε για ξένους που έρχονται στην Ελλάδα αφότου ξεκινήσουν μια σχέση εργασίας με ελληνικό σύλλογο. Απλως θα πάνε κάπου αλλού να παίξουν μπασκετ. Επίσης, το ότι κάποιος δεν μπορεί να αγωνιστεί, δεν εκπορεύεται απευθείας από την εθνικότητα του, αλλά από το όριο των 6 αθλητών. Σε κάποια άλλη ομάδα και υπό άλλες συγκυρίες, ο ίδιος άνθρωπος θα είχε το δικαίωμα.
Discrimination είναι να μην παίρνουν υπηκοότητα παιδιά που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι άλλη κουβέντα όμως.
Προφανώς και υπάρχει ευνοική μεταχείρηση ορισμένων ομάδων ανθρώπων, όταν τους δίνεις το διαβατήριο έτσι και άλλοι που ζουν 15 χρόνια στην Ελλάδα δεν μπορούν να το πάρουν - πολλοί απο τους οποίους έχουν γεννηθεί και στην χώρα.
Προφανώς υπάρχει και discrimation όταν βαση συστήματος προτιμά μια ομάδα έναν Έλληνα απο ένα ξενό γιατί είναι αναγκασμένη να έχει 6 Έλληνες στην σύνθεση της και προφανώς ο Έλληνας πληρώνεται και παραπάνω για αυτό. Το definition του discrimation είναι αυτό. Θα έπρεπε οποιαδήποτε ομάδα να είναι ελεύθερη να διαλέξει με τα ίδια κριτήρια παίκτες ανεξαρτήτως εθνικότητας.
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Elvetos την Κυρ Απρ 06, 2025 10:45 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Νομίζω ότι γενικά υποτιμούμε το κίνητρο κάποιου μη Ευρωπαίου αθλητή να πάρει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Αποτελεί μεγάλη ευκολία για κάποιον να μπορεί να ταξιδεύει και να διαμένει όπου θέλει χωρίς περιορισμούς. Στην τελική, οι αθλητές κάνουν το χόμπι τους επαγγελμα. Δεν νομίζω ότι τους δυσαρεστεί και τόσο να παίζουν αγώνες και να συμμετέχουν σε τουρνουά με ωραια ατμόσφαιρα.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πάρει κάποιος διαβατήριο, όταν έχει λεφτά, αλλά δε έχουν όλοι το μισθό των τοπ παικτών Ευρωλίγκας.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πάρει κάποιος διαβατήριο, όταν έχει λεφτά, αλλά δε έχουν όλοι το μισθό των τοπ παικτών Ευρωλίγκας.
0
Δε βρίσκω το λόγο να βγάζεις συμπεράσματα για τον καθένα ξεχωριστά εδώ πέρα. Είναι το πρωτο μου πόστα σε ένα θρεντ 50 σελίδων...Elvetos έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:38 amΠωπω είναι απίστευο οτι δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα απο αυτά τα οποία γράφω, είστε βαμμένοι οπαδοί, το μόνο που σας ενδιαφέρει στην ζωή σας είναι πως θα κερδίσει η ομάδα που υποστηρίζετε με κάθε τρόπο.chainsaw έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:19 am
Ναι, μόνο που αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει καμία ευνοϊκη μεταχείριση σε ομάδα, εφόσον υπήρξε πρόταση και προς παίκτη του Παναθηναϊκού. Αυτά είναι τα facts. Οτιδήποτε άλλο φαντασιωνονται κάποιοι, είναι δικές τους απόψεις και θεωρείς. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να αποδειχθούν, γιατί δεν έχουν καμία βάση στα γεγονοτα....
Έχεις ένα δίκιο εδώ, αλλά πραγματικα το πρόβλημα μας δεν είναι το διαβατήριο που θα πάρει ένας αθλητής μπάσκετ στη χάση και στη φέξη. Το πρόβλημα μας είναι το discrimination άλλων ανθρώπων. Μην υπερβάλλουμε. Όπως δεν ήταν το πρόβλημα των Αφρικανών ότι Αντετοκούμπο πηρε εν μια νυκτί διαβατήριο. Είναι ότι εκείνοι δεν το δικαιούνται το ιδιο για κάποιο λόγο.
Όσο για τις θέσεις ξένων, και πάλι λέω ότι ζουμε σε μια ελεύθερη αγορά. Αν δεν θέλουν έναν αθλητή στην Ελλάδα, θα πάει στην Τουρκία. Δεν αναγκάζεται κάποιος αθλητής εκ των προτέρων να ζήσει στην Ελλάδα, οπότε η μόνη του προοπτική να ειναι μια ελληνική ομάδα. Και πάλι καταλήγουμε στο ίδιο σημείο. Τα προβλήματα ενός αθλητή μπάσκετ επιπέδου είναι πολύ λιγότερα από ενός καθημερινού ανθρώπου. Ας λύσουμε πρώτα τις διακρίσεις σε άλλα θέματα και μετά συζητάμε και για τις διακρίσεις στο μπάσκετ.
0
- pan24
- Reactions: 2429
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
100% αλλά τέτοιους παίκτες στοχεύεις να ελληνοποιήσεις αν θες κάποιον να κάνει την διαφορά σε τοπ επίπεδο εθνικής.
Ένας Αμερικάνος παίκτης επιπέδου ΑΕΚ ή Προμηθέα που δεν έχει τέτοιο μισθό που να μπορεί να αγοράσει ευρωπαικό διαβατήριο με golden visa και τα σχετικά αν το θελήσει δεν είναι και του επιπέδου που χρειάζεται η εθνική για να την ανεβάσει επίπεδο.
0
Ισχύει, αλλά εδώ που τα λέμε, στην κατάσταση που είναι η εθνική, δε θα την χαλούσε ο Χέιλ της ΑΕΚ ή ο Ρέινολντς του ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Αν συμφωνήσουμε δηλαδή, ότι δε γίνεται να έρθει παίκτης από ξένο πρωτάθλημα.pan24 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 11:02 am100% αλλά τέτοιους παίκτες στοχεύεις να ελληνοποιήσεις αν θες κάποιον να κάνει την διαφορά σε τοπ επίπεδο εθνικής.
Ένας Αμερικάνος παίκτης επιπέδου ΑΕΚ ή Προμηθέα που δεν έχει τέτοιο μισθό που να μπορεί να αγοράσει ευρωπαικό διαβατήριο με golden visa και τα σχετικά αν το θελήσει δεν είναι και του επιπέδου που χρειάζεται η εθνική για να την ανεβάσει επίπεδο.
Δηλαδή, θα δικαιολογησουμε μια ελληνοποίηση μόνο αν έρθει μετάλλιο ή ο παίκτης βάζει 30αρες;
0
- Conan1982
- Reactions: 3330
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σωστός ο Pan24 (για πολλοστή φορά) και τίμια η τοποθέτηση του Elvetos που μας λέει ότι τον ενδιαφέρει να μην έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός αλλά όχι το να έχει ανταγωνιστικο΄μειονέκτημα η Εθνική Ελλάδος. Όσο και αν το κάνω να ακούγεται άσχημο αυτό είναι που ενδιαφέρει πολλούς και από τις 2 μεριές του διπόλου απ' ότι φαίνεται.
Για το δεύτερο σημείο που αναφέρει δεν βλέπω πραγματικά γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει αν ο κάθε άσημος αμερικάνος από το κολέγιο θα χάνει ένα συμβόλαιο μερικών μηνών στην Ελλάδα αν απελευθερωθεί το όριο των ξένων, Και εδώ η συζήτηση, έρχεται στο ότι δεν μας ενδιαφέρει ούτε η Α1 αλλά και πάλι το δίπολο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Εμένα μου προκαλεί ως και εντύπωση ότι κάτι που συμφέρει πλέον και τον Ολυμπιακό, και τον Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες, η απελευθέρωση του ορίου, δεν ψηφίζεται από αυτές για την Α1 και η λογική εξήγηση που δίνω είναι ότι καταλαβαίνουν ότι οι φιλάθλοι και οπαδοί όλων των ομάδων θέλουν οι ομάδες τους να έχουν ακόμα μια σύνδεση με την Ελλάδα και ότι αν υπάρξουν ομάδες με μόνο ξένους δεν θα έχει και ο άλλος κάποιον λόγο να πηγαίνει στο γήπεδο ή να βλέπει (όσοι το κάνουν ακόμα) την ομάδα στην τηλεόραση. Και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό εντάξει θα παίρνουν ο καθένας τους 2-3 καλύτερους Έλληνες και πάλι θα έχουν κόσμο, μιλάμε όμως για τις υπόλοιπες ομάδες.
Αυτήν την στιγμή έχουμε μειωμένη παραγωγή και αντίστοιχα μειωμένο επίπεδο παικτών Ελλήνων, δεν πρόκειται να αυξηθεί το επίπεδο τους αν απλώς του περιορίσουμε τις θέσεις. Όπως μύθος είναι ότι επειδή ξέρουν ότι θα παίξουν στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σταματάνε να δουλεύουν ,γιατι΄απλώς η πλειοψηφία των παικτών δεν τα καταφέρνει ποτέ και πασχίζει να βρει ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο,.
Για το δεύτερο σημείο που αναφέρει δεν βλέπω πραγματικά γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει αν ο κάθε άσημος αμερικάνος από το κολέγιο θα χάνει ένα συμβόλαιο μερικών μηνών στην Ελλάδα αν απελευθερωθεί το όριο των ξένων, Και εδώ η συζήτηση, έρχεται στο ότι δεν μας ενδιαφέρει ούτε η Α1 αλλά και πάλι το δίπολο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Εμένα μου προκαλεί ως και εντύπωση ότι κάτι που συμφέρει πλέον και τον Ολυμπιακό, και τον Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες, η απελευθέρωση του ορίου, δεν ψηφίζεται από αυτές για την Α1 και η λογική εξήγηση που δίνω είναι ότι καταλαβαίνουν ότι οι φιλάθλοι και οπαδοί όλων των ομάδων θέλουν οι ομάδες τους να έχουν ακόμα μια σύνδεση με την Ελλάδα και ότι αν υπάρξουν ομάδες με μόνο ξένους δεν θα έχει και ο άλλος κάποιον λόγο να πηγαίνει στο γήπεδο ή να βλέπει (όσοι το κάνουν ακόμα) την ομάδα στην τηλεόραση. Και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό εντάξει θα παίρνουν ο καθένας τους 2-3 καλύτερους Έλληνες και πάλι θα έχουν κόσμο, μιλάμε όμως για τις υπόλοιπες ομάδες.
Αυτήν την στιγμή έχουμε μειωμένη παραγωγή και αντίστοιχα μειωμένο επίπεδο παικτών Ελλήνων, δεν πρόκειται να αυξηθεί το επίπεδο τους αν απλώς του περιορίσουμε τις θέσεις. Όπως μύθος είναι ότι επειδή ξέρουν ότι θα παίξουν στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό σταματάνε να δουλεύουν ,γιατι΄απλώς η πλειοψηφία των παικτών δεν τα καταφέρνει ποτέ και πασχίζει να βρει ένα ικανοποιητικό συμβόλαιο,.
2
2

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αν είσαι ελεύθερη αγορά και όχι ΕΣΣΔ δεν βάζεις όριο Ελλήνων αθλητών. Αφήνεις το σύστημα να βρει balance μόνο του μεταξύ Ελλήνων και ξένων.chainsaw έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:47 amΔε βρίσκω το λόγο να βγάζεις συμπεράσματα για τον καθένα ξεχωριστά εδώ πέρα. Είναι το πρωτο μου πόστα σε ένα θρεντ 50 σελίδων...
Έχεις ένα δίκιο εδώ, αλλά πραγματικα το πρόβλημα μας δεν είναι το διαβατήριο που θα πάρει ένας αθλητής μπάσκετ στη χάση και στη φέξη. Το πρόβλημα μας είναι το discrimination άλλων ανθρώπων. Μην υπερβάλλουμε. Όπως δεν ήταν το πρόβλημα των Αφρικανών ότι Αντετοκούμπο πηρε εν μια νυκτί διαβατήριο. Είναι ότι εκείνοι δεν το δικαιούνται το ιδιο για κάποιο λόγο.
Όσο για τις θέσεις ξένων, και πάλι λέω ότι ζουμε σε μια ελεύθερη αγορά. Αν δεν θέλουν έναν αθλητή στην Ελλάδα, θα πάει στην Τουρκία. Δεν αναγκάζεται κάποιος αθλητής εκ των προτέρων να ζήσει στην Ελλάδα, οπότε η μόνη του προοπτική να ειναι μια ελληνική ομάδα. Και πάλι καταλήγουμε στο ίδιο σημείο. Τα προβλήματα ενός αθλητή μπάσκετ επιπέδου είναι πολύ λιγότερα από ενός καθημερινού ανθρώπου. Ας λύσουμε πρώτα τις διακρίσεις σε άλλα θέματα και μετά συζητάμε και για τις διακρίσεις στο μπάσκετ.
Τώρα για τα συμπεράσματα που λες, εγώ γράφω για advantageous treatment of certain groups θέλοντας να μιλήσω για κοινωνικές ομάδες ανθρώπων, και εσυ το ερμηνεύεις οτι μίλησα για την Ολυμπιακάρα σου και αρχίζεις τα σχετικά. Επίσης ποστάρεις σε άλλα threads, δεν είναι η πρώτη σου ανάρτηση. Όταν μπαίνεις σε θέματα αγώνων και ποστάρεις - γαζώνει πάλι σήμερα ο ηγέτης - δεν χρειάζομαι και πολλά data points για να βγάλω το συμπερασμά μου.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου, όταν αναγκάζεσαι να έχεις 6 Έλληνες, αναγκάστικά το προιόν σου είναι υποδεέστερο, σωστά? Άρα θα είναι και λιγότερο δημοφιλές, σωστά? Ένα δημοφιλές προιόν, και ας αποτελείται απο 90% ξένους θα έκανε trigger και πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ στην Ελλαδα, επειδή έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο ένα προιόν που ναι μεν έχει πολλούς Έλληνες, αλλά είναι αδιάφορο.Conan1982 έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 11:13 amΣωστός ο Pan24 (για πολλοστή φορά) και τίμια η τοποθέτηση του Elvetos που μας λέει ότι τον ενδιαφέρει να μην έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός αλλά όχι το να έχει ανταγωνιστικο΄μειονέκτημα η Εθνική Ελλάδος. Όσο και αν το κάνω να ακούγεται άσχημο αυτό είναι που ενδιαφέρει πολλούς και από τις 2 μεριές του διπόλου απ' ότι φαίνεται.
0
Τόσο κακό ήταν που είπα μια κουβέντα για τον "ηγέτη"; Εσείς όλη τη σεζόν πέρυσι αυτό συζητούσατε. Φέτος βλεπω να μην συζητείται καθόλου. Το "ηγέτης" δεν έχει καμία δόση ειρωνίας. Πραγματικά. Εσείς το βαφτισατε έτσι, οπότε το χρησιμοποίησα και εγώ για να καταλαβαινομαστε.Elvetos έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 11:15 amΑν είσαι ελεύθερη αγορά και όχι ΕΣΣΔ δεν βάζεις όριο Ελλήνων αθλητών. Αφήνεις το σύστημα να βρει balance μόνο του μεταξύ Ελλήνων και ξένων.chainsaw έγραψε: ↑Κυρ Απρ 06, 2025 10:47 am
Δε βρίσκω το λόγο να βγάζεις συμπεράσματα για τον καθένα ξεχωριστά εδώ πέρα. Είναι το πρωτο μου πόστα σε ένα θρεντ 50 σελίδων...
Τώρα για τα συμπεράσματα που λες, εγώ γράφω για advantageous treatment of certain groups θέλοντας να μιλήσω για κοινωνικές ομάδες ανθρώπων, και εσυ το ερμηνεύεις οτι μίλησα για την Ολυμπιακάρα σου και αρχίζεις τα σχετικά. Επίσης ποστάρεις σε άλλα threads, δεν είναι η πρώτη σου ανάρτηση. Όταν μπαίνεις σε θέματα αγώνων και ποστάρεις - γαζώνει πάλι σήμερα ο ηγέτης - δεν χρειάζομαι και πολλά data points για να βγάλω το συμπερασμά μου.
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση απλως να μη αντιλήφθηκα αυτό που έγραψες Ε; Είσαι ο πρώτος εδώ που μίλησε για διάκριση κατά ξένων αθλητών. Οπότε αρκετά λογικό να μην το αντιληφθώ εξαρχής, δε νομίζεις; Αν κατάλαβες από τα γραφόμενα μου, οτι με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ η Ολυμπιακάρα ή το να βάζω φυτιλιες, λυπάμαι αλλά είσαι προκατειλλημενος...
0