Νικητής F4

Συντονιστής: Captains

Ποιός θα σηκώσει κούπα;

Ολυμπιακός
43
57%
Βαλένθια
10
13%
Ρεαλ
3
4%
Φενερ
19
25%

Σύνολο ψήφων: 75
Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μάιος 20, 2026 6:47 pm

Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο, θα προσθέσει "βάρος" στη φανέλα του. Δεν θα είναι απλά το 4ο ευρωπαϊκό στη ιστορία του αλλά θα είναι μια κούπα μέσα στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου, σε μια χρονιά όπου και οι δύο ομάδες είχαν κάνει "all-in" για την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι κάτι που θα γραφτεί στην ιστορία, ως κάτι παραπάνω από μια κατάκτηση ενός τροπαίου.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός έχει δείξει σπουδαία αγωνιστική σταθερότητα. Και σε σχέση με περύσι, λόγω κυρίως Dorsey και λιγότερο Joseph, είναι βελτιωμένος και στο on-the-ball παιχνίδι. Στο F4 όμως μετράνε και άλλα πράγματα, όπως η πνευματική προετοιμασία. Αν στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στα προηγούμενα αποτυχημένα final fours δεν τα κατάφεραν λόγω τύχης ή τραυματισμών τότε θα έχουμε μια από τα ίδια και φέτος.

Μακάρι να διαψευστώ αλλά, στο μυαλό μου τουλάχιστον, οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για την πιο βαριά φανέλα του ευρωπαϊκού αθλητισμού, η οποία κατεβαίνει στο F4 χωρίς οι περισσότεροι να την υπολογίζουν ως φαβορί και με έναν πολύ έμπειρο προπονητή σε single elimination games. Ανήκω στην ισχνή μειοψηφία αυτών που ψήφισαν Ρεάλ για κατάκτηση.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 20, 2026 6:59 pm

big_lebowski έγραψε:
Τετ Μάιος 20, 2026 6:44 pm
Γράφει ο tokalytero3d στο άλλο τοπικ πως δε του αρέσει να βλέπει συνεντεύξεις, του τη πέφτει ο Jeight "τι ειναι αυτά που λες ,μη φτιάχνεις κλιμα"
Γράφει εδώ ο Socrates πως βλέπει υπερβολική σιγουριά του τη ξαναπέφτει ο Jeight πως 10 τυχαρπαστοι στα σοσιαλ(+ στα φορουμ λέω εγω) δεν επηρεάζουν την ομάδα (σωστά ).Εκτός του ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετα το ένα από το άλλο (διότι αν δεν επηρεάζεται η ομάδα από το κάθε τυχαρπαστο ,ο tokalytero3d πως δημιουργεί κλίμα?) δείχνει και κάτι άλλο, τη νοοτροπία τη πέφτω στην άλλη άποψη.
Υπενθυμίζω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΙΚΟ φορουμ εδώ.Ο τρόπος έχει πάντα σημασία
Δεν ειπα εγω σε καποιον οτι δημιουργει κλιμα. Ειπα να μην δημιουργουμε θεμα απο τιποτα, δηλαδη να μην δημιουργησουμε προβλημα εκει που δεν υπαρχει. Δεν χρησιμοποιησα την λεξη κλιμα πουθενα.

Οσο για τον σοκρατες ο συλλογισμος του ηταν τερμα κουφος και μου εκανε εντυπωση, αυτο σχολιασα.

Sabenlee

junior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Saben lee

Τετ Μάιος 20, 2026 7:22 pm

GK_23 έγραψε:
Τετ Μάιος 20, 2026 6:47 pm
Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο, θα προσθέσει "βάρος" στη φανέλα του. Δεν θα είναι απλά το 4ο ευρωπαϊκό στη ιστορία του αλλά θα είναι μια κούπα μέσα στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου, σε μια χρονιά όπου και οι δύο ομάδες είχαν κάνει "all-in" για την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι κάτι που θα γραφτεί στην ιστορία, ως κάτι παραπάνω από μια κατάκτηση ενός τροπαίου.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν ο Ολυμπιακός έχει δείξει σπουδαία αγωνιστική σταθερότητα. Και σε σχέση με περύσι, λόγω κυρίως Dorsey και λιγότερο Joseph, είναι βελτιωμένος και στο on-the-ball παιχνίδι. Στο F4 όμως μετράνε και άλλα πράγματα, όπως η πνευματική προετοιμασία. Αν στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στα προηγούμενα αποτυχημένα final fours δεν τα κατάφεραν λόγω τύχης ή τραυματισμών τότε θα έχουμε μια από τα ίδια και φέτος.

Μακάρι να διαψευστώ αλλά, στο μυαλό μου τουλάχιστον, οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές για την πιο βαριά φανέλα του ευρωπαϊκού αθλητισμού, η οποία κατεβαίνει στο F4 χωρίς οι περισσότεροι να την υπολογίζουν ως φαβορί και με έναν πολύ έμπειρο προπονητή σε single elimination games. Ανήκω στην ισχνή μειοψηφία αυτών που ψήφισαν Ρεάλ για κατάκτηση.

Δεν υπάρχουν βαριες φανέλες.Αυτα είναι παραμύθια για τους οπαδούς. Αν η Ντουμπάι ξοδέψει 100εκ και φέρει προπονητή και παιχταραδες θα κάνει περίπατο του χρόνου.

Στο nba οι golden state warriors είχαν βαριά φανέλα; Όχι. Είχαν στεφ κάρι,Τόμπσον, Γκριν και μετά Ντουράντ.

Αν το πάρει φέτος ο Ολυμπιακός και δεν κάνει μεταγραφές θα τερματίσει εκτός 4αδας του χρόνου. Αν το χάσει φέτος και φέρει Μοντέρο, Μακινταιρ θα σηκώσει κούπα του χρόνου

redcard

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Τετ Μάιος 20, 2026 7:26 pm

big_lebowski έγραψε:
Τετ Μάιος 20, 2026 6:44 pm
Γράφει ο tokalytero3d στο άλλο τοπικ πως δε του αρέσει να βλέπει συνεντεύξεις, του τη πέφτει ο Jeight "τι ειναι αυτά που λες ,μη φτιάχνεις κλιμα"
Γράφει εδώ ο Socrates πως βλέπει υπερβολική σιγουριά του τη ξαναπέφτει ο Jeight πως 10 τυχαρπαστοι στα σοσιαλ(+ στα φορουμ λέω εγω) δεν επηρεάζουν την ομάδα (σωστά ).Εκτός του ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετα το ένα από το άλλο (διότι αν δεν επηρεάζεται η ομάδα από το κάθε τυχαρπαστο ,ο tokalytero3d πως δημιουργεί κλίμα?) δείχνει και κάτι άλλο, τη νοοτροπία τη πέφτω στην άλλη άποψη.
Υπενθυμίζω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΙΚΟ φορουμ εδώ.Ο τρόπος έχει πάντα σημασία
Δεν ειμαι δικηγορος του Jeight αλλα δε μπορω να καταλαβω το πως αυτα που λεει ειναι αντιθετα. Υπηρξαν δυο επισημανσεις απο δυο χρηστες που η πρωτη υπονοει οτι μπορει στον Ολυμπιακο να επικρατει μια υπερ το δεον χαλαροτητα και η αλλη οτι μπορει να επικρατει υπεροψια. Ουτε εγω να πω την αληθεια βλεπω τιποτα απο τα δυο, και σιγουρα οχι απο τα γεγονοτα/στοιχεια που αναφερθηκαν εδω. Και αντε πες για τη media day δεν υπήρχε γνώση, οκ, το συμπερασμα ομως οτι ο Ολυμπιακος ως οργανισμος "δε μαθαινει" επειδη 1 ή 10 ή 50 τυχαιοι στο Χ ή στα φορουμ δηλωνουν υπεραισιοδοξοι σορρυ αλλα στερειται λογικης.

Οποιος θελει να δει τι κλιμα βγαινει απο τον οργανισμο, ας δει τις συνεντευξεις των ανθρωπων της ομαδας. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου.

ΥΓ: Το υφος ειναι αλλη συζητηση, εκει δεν εχω να πω κατι, ο καθενας εχει το δικο του κριτηριο/ευαισθησια/ανοχη κλπ.

Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Τετ Μάιος 20, 2026 7:37 pm

Η μέχρι τώρα πορεία του Σκαριόλο από παιχνίδια νοκ άουτ σε φάιναλ φορ δεν είναι και η πιο ενθαρρυντική. Πολύ λίγες συμμετοχές (1991, 2007) και ακόμη πιο λίγες νίκες (μια επί της Τάου στον μικρό τελικό στην Αθήνα το 2007). Σε ημιτελικό δεν έχει νικήσει ποτέ. Τα ματς των εθνικών ομάδων είναι άλλο άθλημα στην πραγματικότητα και δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο για το τι μπορεί να δούμε στο φάιναλ φορ από τη Ρεάλ. Οι συναντήσεις της Ρεάλ με τη Βαλένθια στη φετινή σεζόν είναι πιο ασφαλής οδηγός για τον τρόπο που μπορεί να κυλήσει (ίσως υπέρ της βασίλισσας) ο ισπανικός εμφύλιος.

Αναλογικά το πιο όμοιο ματς που μπορώ να θυμηθώ ανάμεσα σε δύο ισπανικές σε ημιτελικό φάιναλ φορ από άποψη δυναμικότητας, φανέλας και πρεστίζ είναι αυτό μεταξύ των Μπαρτσελόνα-Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ. Πιο βαριά φανέλα οι μεν, καλύτερη ομάδα οι δε και το ματς κύλησε προς την καλύτερη ομάδα, η οποία για κακή τύχη του Ολυμπιακού πήρε και το τρόπαιο. Στη σημερινή συγκυρία η Βαλένθια είναι σαφώς καλύτερο σύνολο από την τότε "Λα Πένια" και αναδύθηκε στον αφρό του ευρωπαίκού μπάσκετ μέσα από μια πολύ δυσκολότερη και μακρόχρονη διαδικασία όπως είναι το 38 ματς της κανονικής περιόδου σήμερα στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι να την ξεγράφει κανείς και όποιος το κάνει θα τη φάει άσχημα.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που έχει βρεθεί σαν ομάδα σε συνθήκες -εν όψει- φάιναλ φορ τα τελευταία πέντε χρόνια. Πλήρες ρόστερ, μηδέν τραυματίες, καλή ψυχολογία, ελάχιστη κούραση, άτυπο πλεονέκτημα έδρας και πάρα πολύς κόσμος στο πλευρό του. Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι αντιμετωπίζει την κωλοπετσωμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης που έρχεται να υπερασπίσει τον τίτλο της. Από αυτό και μόνο το συγκεκριμένο ζευγάρι κινείται στο 50-50. Αν η διοργάνωση δεν γινόταν στην Αθήνα αλλά κάπου πιο ουδέτερα, φαβορί, έστω και με μικρή διαφορά θα ήταν η Φενέρ.

Πιστεύω ότι ο νικητής του πρώτου ημιτελικού θα σηκώσει σίγουρα το τρόπαιο αν βρει απέναντί του στον τελικό τη μετρίως μέτρια (για τα στάνταρ της) Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη Βαλένθια κινούμαστε σε εντελώς αχαρτογράφητα νερά. Με την ίδια ευκολία που μπορεί να πνιγεί από την απειρία της, μπορεί κάλλιστα να κατέβει και χωρίς κανένα άγχος και: ή να πάρει παραμάζωμα τον αντίπαλο χωρίς να πάρουμε χαμπάρι τι ήταν αυτό (το μαύρο άλογο) που πέρασε από μπροστά μας ή αν φτάσει ματς να κρίνεται στις τελευταίες επιθέσεις να το διαχειριστεί με απόλυτη ηρεμία στη λογική ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και να πάρει τη νίκη μετά από συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Νηλ Σάκο από τις 45 μοίρες!

Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Μάιος 20, 2026 7:39 pm

Εγώ δεν υπονοησα κάτι τέτοιο, ίσως μπέρδεψαν οι δύο τελιτσες στο τέλος..
Ήταν ξεκάθαρο αυτό που ήθελα να πω, βλέπω τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες συνεντεύξεις από όλους τους παίκτες να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια σε δημοσιογράφους/ ρεπόρτερ που μερικοί από αυτούς δεν έχουν καν ιδέα με το άθλημα.
Καταλαβαίνω ότι η φάση έχει πάρει μια μορφή λαιφ σταιλ, δεν μου αρέσει και δεν το κατανοώ.
Δεν θεωρώ ότι θα επηρεαστούν οι παίκτες από όλο αυτό, προφανώς είναι στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Απλά μου έκανε αρνητική εντύπωση και είπα να το σημειώσω. Πραγματικά ακούς και διαβάζεις απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.

Το κονσεπτ στην εκπομπή του τύπου που και καλά μειώνει τον συνεντευξιαζόμενο είναι πολύ γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, προσωπικά μου αρέσει, οκ ο συγκεκριμένος δεν το αποδίδει και πολύ καλά και όσο πέρασε ο καιρός ήταν πιο υποψιασμένοι οι παίκτες αλλά μερικά ήταν ωραία, όπως αυτό με τον λεσορ.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μάιος 20, 2026 7:45 pm

Το ξαναλεω, εγω δεν κατηογορησα καποιον οτι τεχνηεντως δημιουργει κλιμα οτι υπαρχει αλαζονεια η χαλαροτητα στην ομαδα. Ουτε στο παιδι με το αρχικο σχολιο, ειπα απλα να μην δημιουργησουμε προβλημα εκει που δεν υπαρχει καθως υπηρχε λογικη εξηγηση για ολες αυτες τις συνεντευξεις και ειναι ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ Φ4.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Final 4 2026, Athens”