Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
38
56%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
15%

Σύνολο ψήφων: 68
Giannis14

junior
Reactions: 66
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Απρ 06, 2025 6:28 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 5:31 pm
Conan1982 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 5:27 pm

Για ποιόν λόγο με τα ίδια χρήματα να προτιμήσει κάποιος την Τουρκία; Το αντίθετο.
γιατι η εθνικη ελλαδας ειναι παραδειγμα προς αποφυγη
ουτε οι γηγενεις ελληνες θελουν να πηγαινουν

εσυ νομιζεις δεν τα συζητανε οι παιχτες του παο αυτα μεταξυ τους?δεν τα εχει ακουσει ο ναν?
Η εθνική με κιλ μπιλ προπονητή νομίζω είναι πόλος έλξης για όλους τους διεθνείς

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1169
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 06, 2025 6:36 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 3:36 pm
Christofis έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 3:27 pm

Οι εξετασεις ειναι αστειες οπως και το ν μαθεις ελληνικα για τις εξετασεις ειναι αστειο. Εβραικα που ειναι ιερογλυφικα και εμαθα μεσα σε 2,5
Μηνες με 3 ωρες την μερα 4 μερες την εβδομαδα και πηγα και δουλευα σε νοσοκομειο με ασθενεις. Το να μαθεις το επιπεδο των ελληνικων που απαιτειται ειναι πολυ ευκολο να το κανεις
Διαφωνώ (όχι μόνο ως προς την ευκολία αλλά και ως προς την θέληση) αλλά δεν νομίζω πως θα σε πείσω οπότε δεν θα συνεχίσω. Μπορεί εσύ να είσαι πολύ καλός στο να μαθαίνεις γλώσσες αλλά αυτό δεν γενικεύεται. Επιπλέον, είσαι γιατρός που σημαίνει ότι έχεις ένα track record στο να κάτσεις και να μελετήσεις κάτι που δεν ισχύει για αθλητές γενικά. Έχω μείνει σε 3 χώρες τα τελευταία 10 χρόνια και ξέρω πολύ κόσμο που ζορίζεται να μάθει γλώσσες πολύ «ευκολότερες» από τα ελληνικά. Φυσικά εξαρτάται και τι υποδομές υπάρχουν για μετανάστες αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Γνώμη μου είναι πως πολυεκατομμυριούχοι αθλητές δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν.
Κοιτα δεν θα με πεισεις ουτε εγω ομως. Θα συμφωνησω στη θεληση ομως. Και θεωρω οτι σε επιπεδο επαγγελματικου αθλητισμοθ οταν σου δινετε η δυνατοτητα μιας επιπλεον διαπραγματευτικης δικλειδας επιδιωκεις να τοναποκτησεις οποτε θεωρω οτι οι αθλητες με στοχο μεγαλυτερα συμβολαια θα το επιδιωξουν.

Επισης εγω δεν ειμαι καθολου καλος στις γλωσσες το οποιο θεωρω και ταλεντο που εγω δεν το εχω.
Εχω ομως το B2 το ιατρικο κιολας στα γερμανικα(εξισου δυακολα με τα ελληνικα) που ειμαι πιο δυσκολο απο το γενικο B2 το οποιο απεκτησα στα 28 μου χωρις να ξερω να ουσιαστικα την γλωσσα γιατι απλα προετοιμαστηκα καλα για να περασω τις εξετασεις μου σε προφορικο, ακουστικο και γραπτο λογο. Κανοντας 3 ωρες τη βδομαδα για 1,5 χρονο σε μια πολυ δυσκολη απο θεμα ελευθερου χρονου στη ζωη μου.

Γενικα αυτο που θελω να καταληξω ειναι οταν υπαρχει θεληση οι εξετασεις δεν ειναι τιποτα το πολυ δύσκολο μιας και εφοσον τετοιου ειδους εξετασεις ειναι τυποποιημενες και καμια σχεση δεν εχουν αν οντως ξερεις την γλωσσα.( υπαρχουν παλια γραπτα και τραπεζες θεματων και ατομα που επαγγελμα τους ειναι να σε προετοιμασουν να περασεις) ποσο μαλλον οταν εχει τα χρηματα να το κανεις. Γενικα δεν θελω να γενικευσω την δικη μου εμπειρια αλλα αυτοντο εχω δει και ακουσει και απο πολλα αλλα παιδια

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Christofis την Κυρ Απρ 06, 2025 6:39 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
NikBot

junior
Reactions: 102

Κυρ Απρ 06, 2025 6:38 pm

Από που προκύπτει ότι η εθνική Ελλάδος είναι παράδειγμα προς αποφυγή; Δηλαδή ένας παίκτης σαν τον Ναν δεν θα ήθελε να παίξει μαζί με τον Γιάννη; Συμφωνώ όμως ότι είναι λογικό να κοιτάξει πρώτα τα χρήματα οπότε αν προσφέρουν περισσότερα αιτιολογείται.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1169
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Απρ 06, 2025 6:41 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 5:22 pm
ρε παιδια να ρωτησω κατι

αν αν εισασταν στην θεση του ναν η του καθε ναν και σας εκανε προταση με τα ιδια λεφτα η εθνικη ελλαδας με την εθνικη τουρκιας ποιος θα διαλεγε την εθνικη ελλλαδας?

για δεχτει καποιος να ελληνοποιηθει θα πρεπει αν παρει τα διπλασια

η μπασκετικη αρχη ειναι τσιπιδες και νομιζουν οτι θα την βγαλουν οπως με τον γουοκαλ με ψιχουλα
Κοιτα η εθνικη με τον Γιαννη στο ροστερ ειναι διαφημιση γιαοποιονδηποτε παικτη παιζει καλα στο πλαι του. Ποσω μαλλον οταν εισαι ο Ναν που αδικως σου στερησαν κατεμενα θεση στο μαγικο κοσμοντου ΝΒΑ. Οποτε αν ο ναν οργιασει σε ενα τουρνουα διπλα στον Γιαννη δεν βλεπω πως δεν θα κανουν ουρα πισω του απο το ΝΒΑ. Η φραση κλειδι που ειπα ειναι να παιξει ΚΑΛΑ ομως. Οποτε θα ηταν στο χερι του να το κανει

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

a1greece
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Απρ 06, 2025 6:44 pm

Γιατί ένας παίκτης που παίρνει 4+ να χαλάσει το καλοκαίρι του και να φθείρει το σώμα του για να παίξει σε μια ξένη εθνική;

Θα κάτσει ο παναθηναϊκός να ρισκάρει τόσο ακραία με τον καλύτερο του παικτη για ένα διαβατήριο;

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3928
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Απρ 06, 2025 6:52 pm

coach blue έγραψε:
Γιατί ένας παίκτης που παίρνει 4+ να χαλάσει το καλοκαίρι του και να φθείρει το σώμα του για να παίξει σε μια ξένη εθνική;

Θα κάτσει ο παναθηναϊκός να ρισκάρει τόσο ακραία με τον καλύτερο του παικτη για ένα διαβατήριο;
μονο αν παρει χοντρο χρημα

εχει διαφορα αν στην α1 θα παιζει σαν αμερικανος η τουρκος?

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Κυρ Απρ 06, 2025 6:56 pm

NikBot έγραψε:
Από που προκύπτει ότι η εθνική Ελλάδος είναι παράδειγμα προς αποφυγή; Δηλαδή ένας παίκτης σαν τον Ναν δεν θα ήθελε να παίξει μαζί με τον Γιάννη; Συμφωνώ όμως ότι είναι λογικό να κοιτάξει πρώτα τα χρήματα οπότε αν προσφέρουν περισσότερα αιτιολογείται.
απτο γεγονος οτι προσπαθουν να την αποφυγουν οι γηγενεις γιατι πατωνει και θα πατωνει λογω της σαπιλας που επικρατει

εδω δεν θελει να παιξει ο ρογκαβοπουλος μαζι με την πριγκηπα και θα θελει ο ναν? :roofl:

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Κυρ Απρ 06, 2025 6:58 pm

Giannis14 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 6:28 pm

Η εθνική με κιλ μπιλ προπονητή νομίζω είναι πόλος έλξης για όλους τους διεθνείς
Εικόνα

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

a1greece
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG

Κυρ Απρ 06, 2025 7:01 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 6:52 pm
coach blue έγραψε:

μονο αν παρει χοντρο χρημα

εχει διαφορα αν στην α1 θα παιζει σαν αμερικανος η τουρκος?
Διαβατήριο είναι προφανώς αν διαλέξει την εθνική μας.
Εσύ αναφέρεσαι στο ενδεχόμενο να παίξει για τους Τούρκους.

Για τον μέγα σταρ της ευρώλιγκας ούτε το ένα ούτε το άλλο βγάζει νόημα, ακόμα κι αν πάρει καλά λεφτά.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Απρ 06, 2025 7:01 pm

brandon_roy έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 1:59 pm
Reaper έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 1:38 pm

Μπορει να δοθει διαβαστηριο στον Πιτερς τοτε.

Δεδομενου βεβαια οτι προταθηκε στον Γκραντ να παρει το διαβατηριο (συμφωνα με ρεπορταζ site Γιαννακοπουλου), μαλλον δεν πολυϊσχυει αυτο που λες...
τόσοι παικατράδες υπάρχουν διαθέσιμοι στην Ευρώπη για Ελληνοποίηση.
Ναι αλλά πως; Τσάμπα δεν έρχονται να παίξουν σε μια ξένη εθνική και η ΕΟΚ προφανώς δεν έχει τα λεφτά για να δώσει ένα ποσό που θα δελεάσει έναν παίκτη με συμβόλαιο εκατομμυρίων να θυσιάζει τα καλοκαίρια του.

Δοκίμασαν τουλάχιστον για τον Λόιντ αλλά δεν έκατσε.

Για να παίξει ένας Αμερικάνος σε μια ξένη εθνική θέλει λεφτά. Πρέπει να τα πάρει είτε από την ίδια την ομοσπονδία είτε από την ομάδα που παίζει.
Με τον Γουόκαπ ή και με τον Γκος αν γίνει τα παραπάνω λεφτά τα παίρνει από την ομάδα του στην ανανέωση λόγω διαβατηρίου.

Ο Ναν αν πάει Τουρκία θα πάει με τα λεφτά που θα έχει σκάσει το Τουρκικό κράτος για να δείχνουν καμιά επιτυχία.
Που και πάλι βέβαια η εθνική Τουρκίας χειρότερα αποτελέσματα έχει τα τελευταία χρόνια ακόμα και από την μέτρια πλέον δική μας εθνική.

1
1 Εικόνα
Tsilarxos

a1greece
Reactions: 1054
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Απρ 06, 2025 7:14 pm

τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 6:56 pm
NikBot έγραψε:
απτο γεγονος οτι προσπαθουν να την αποφυγουν οι γηγενεις γιατι πατωνει και θα πατωνει λογω της σαπιλας που επικρατει

εδω δεν θελει να παιξει ο ρογκαβοπουλος μαζι με την πριγκηπα και θα θελει ο ναν? :roofl:
Η Εθνική πατώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι θέμα σαπιλας..είναι θέμα μη παραγωγής παιχτών εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και είναι τιμή για οποιονδήποτε να παίξει στην Εθνική είτε είναι σε καλό φεγγάρι είτε όχι.

Όλα κάνουν τον κύκλο τους.Στο ποδόσφαιρο που όλοι έχουν παράπονα για το πόσο σάπιο είναι κτλ κτλ βγάζουμε εδώ και κάποια χρόνια παίχτες επιπέδου και τώρα πλέον μιλάμε για μαζεμένους παίχτες 17-26 ετών που είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Η παραγωγική διαδικασία από ακαδημίες και μικρές ηλικίες προϋποθέτει να ρίξεις κάποια λεφτά εκεί και να υπάρχει οργάνωση

0
Tsilarxos

a1greece

Κυρ Απρ 06, 2025 7:17 pm

Elvetos έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:39 pm
prime7 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 1:42 pm

Ρε Βασίλη τι δεν καταλαβαίνεις. Μιλάμε για επιχειρηματίες. Εμείς τα βλέπουμε ρομαντικά. Το συμφέρον τους κοιτάνε. Ποια ηθική. Στις επιχειρήσεις τους τι νομίζεις ότι κάνουν?Βάζουν ανθρώπους να δουλεύουν υπερωρίες για 800 ευρώ όπως όλους τους σύγχρονους Έλληνες -σκλάβους και θα τους νοιάζει η ηθική του αν ο Γκος/Ναν γίνουν Έλληνες ? Μόνο το ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους νοιάζει. Έτσι έβγαλαν λεφτά.
Κοίτα γενικά η βιανέξ είναι απο τους καλύτερους employers στην Ελλάδα, με βάση feedback εργαζομένων. Δεν φταίει ο dpg για αυτό φυσικά αλλά αυτά έγιναν αρχικά επι Παύλου και Θανάση.
Οι δικοί σου κάνουν ακόμα business ενώ φέσωσαν μισό δις το δημόσιο.
Ο dpg θα έπρεπε να είναι φυλακή για αυτά που λέει και κάνει.
Γενικά όλες οι επιχειρήσεις εκμεταλεύονται τους εργαζομένους, άλλες πολύ άλλες λίγο.
Διαφωνείς κάπου σε αυτά που λέω?
Ώπα ώπα.Ξερεις πως έκανε το ξεπεταγμα η βιανεξ? Με δουλειές με το δημόσιοι. Εκείνα τα ωραία χρόνια με τις μίζες και τις υπερκοστολογησεις φαρμάκων. Ένα μέρος από αυτά που πληρώνουμε ο απλός λαός με τα μνημόνια..που θα βγάλεις την βιανεξ αγια.

0
Tsilarxos

a1greece

Κυρ Απρ 06, 2025 7:21 pm

Giannis14 έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:21 pm
Μαρεσει η ομάδα μου που δεν ελληνοποιεί ξένους παίχτες, μου αρέσει που Γκραντ και Ναν δεν ελληνοποιοιυνται, δεν έχω όμως πρόβλημα με τυχόν ελληνοποίηση Γκος, η οποία πιστεύω ότι ταιριάζει κιόλας σαν παίχτης για την εθνική γιατί έχει το σουτ, και την οργάνωση αλλά και διείσδυση. Επίσης σήμερα αναφέρεται για τουρκοποίηση του Ναν. Αν το θέλει ο ίδιος ας γίνει.
Οι παίχτες αρνήθηκαν γιατί δεν θέλουν να χάνουν τις διακοπές τους..Όχι ότι δεν ήθελε ο παο..αν δεχόταν ο Ναν η ο Γκραντ τα χέρια του θα έτριβε ο παο.

Δεν είναι πολλοί σαν τον Γουοκαπ που θα δεχτούν να παίζουν non stop χάνοντας διακοπές για μια άλλη εθνική χωρίς να παίρνουν χρήματα από αυτό

0
kostas1978

junior
Reactions: 93

Κυρ Απρ 06, 2025 7:29 pm

παιρνεις χρηματα και εμμεσως
με ελληνικο διαβατηριο πχ τον γουοκαπ τον κρατας και του χρονου, κι ας ειναι τραυματιας... κλαιν
αν ηταν αμερικανος τον σουταρεις κατευθειαν, και πιθανως να μην ευρισκε πουθενα δουλεια
το ιδιο και γκος... ως ξενος βρισκεις και καλυτερο... ως ελληνα τον κρατας και με αυξηση αποδοχων
επισης ναν με ελληνικο διαβατηριο θα ηταν στανταρ +20% στην αμοιβη του

yawn.brigade έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 3:31 pm
ο Ιωάννου στη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού είπε ότι δε τίθεται θέμα ελληνοποίησης του Γκος και ότι ο Σπανούλης ψάχνει άλλου τύπου παίκτη.

το άμεσο μέλλον θα δείξει ποιος λέει βλακείες, ο Ιωάννου ή το σδνα.
ποιος αλλος αξιολογος γκαρντ υπαρχει που παιζει ελλαδα??να φερει καποιον απο μονακο ισως? τι εχει εκει, πλην τζειμς? οκομπο πχ?

0
kostas1978

junior
Reactions: 93

Κυρ Απρ 06, 2025 7:42 pm

RedTroll έγραψε:
Κυρ Απρ 06, 2025 2:41 pm
Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί με την ελληνοποίηση του Νάν?
με ναν παιρναμε χρυσο και χαλαρα, με τις δεδομενες απουσιες γιοκιτς, ντονσιτς, σρεντερ και λοιπων

ναν ειναι ο,τι λειπει απο γιαννη... γκαρντ να σκοραρει απο παντου.. θα ανοιγε η αμυνα κατευθειαν
η πενταδα σλουκας-ναν-παπανικολαου-μητογλου-γιαννης θα ηταν χαλαρα η κορυφαια του τουρνουα

ειναι και λιγο περιεργο που ο ναν δεν δεχτηκε, εκτος κι αν του αναψε κοκκινο ο προεδρος του.. και σιγα την κουραση για 20 μερες ευρωμπασκετ... και μαλιστα ομιλοι στην κυπρο....
κουραση ηταν περσυ που ξεκινησαν με προλυμπιακο μεσα ιουνιου και τελειωσαν μεσα αυγουστου

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”