Κρατικά Γήπεδα και ΚΑΕ. Γνώμες, συζητήσεις και γεγονότα.

Συντονιστής: Captains

Απάντηση

Συμφωνείτε με την παραχώρηση κρατικών γηπέδων στις ΚΑΕ;

ΝΑΙ
9
35%
ΟΧΙ
17
65%

Σύνολο ψήφων: 26
BillyPao

allstar
Reactions: 2316
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:07 pm

SteveNashidis έγραψε:
Πέμ Δεκ 26, 2024 4:57 pm
BillyPao έγραψε:
Πέμ Δεκ 26, 2024 4:50 pm

Αν δεν κάνω λάθος, σε κάποιες περιπτώσεις τα κρατικά κονδύλια για μια συγκεκριμένη χρηματοδότηση πρέπει να αξιοποιούνται μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα αλλιώς "χάνονται". Δεν ξέρω τι ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε αν θα μπορούσαμε να βρούμε κάπου την απόφαση για την έγκριση του κονδυλίου. Ίσως να υπάρχει στην Διαύγεια, δε γνωρίζω.
Σωστά τα λες. Απλά το έργο του ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε σε 2 χρόνια, έργο σε πολύ λογικά χρονικά πλαίσια. Το κονδύλι θα χανόταν αν δεν γινόταν καμία εργασία. Πιστεύω ότι αξιοποιήθηκε και έτσι έπρεπε να γίνει γιατί το χρησιμοποιούσε η ΚΑΕ Παναθηναικός

Το κράτος έχει περιορίσει τα χρήματα στη συντήρηση των κρατικών κλειστών γηπέδων. Εδώ το ανοιχτό του ΟΑΚΑ είχε θέμα με το στέγαστρο. Και που να δείτε τι κονδύλι βγήκε για το στέγαστρο , κάπου στα 17 μύρια διαβασα. Απαραδεκτα πολλά λεφτά , ευθύνη όλων οσων αφησαν το στεγαστρο χωρίς συντήρηση.
Το ανοιχτό του ΟΑΚΑ νομίζω ότι δεν ανήκει σε κάποια ομάδα, οπότε φαντάζομαι ότι υπεύθυνη για τα όποια έργα γίνονται σε αυτό είναι η διοίκηση του γηπέδου, με την έννοια ότι αυτή ζητάει κονδύλια για επισκευές κλπ. Πάντως με αφορμή τα χρήματα που δόθηκαν για το στέγαστρο, μάλλον αυτό δείχνει ότι από το να παραμένουν στο κράτος εγκαταστάσεις που δεν μπορεί η δε θέλει να συντηρήσει, καλύτερα να παραχωρούνται σε κάποιον που να μπορεί και να θέλει να τις συντηρήσει ή και να τις ανακαινίσει. Τόσα ολυμπιακά ακίνητα σαπίζουν ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιούνται, είναι πολλές οι περιπτώσεις εκτός του ΟΑΚΑ.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2730
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:10 pm

Πάντως δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα τώρα. Εννοώ οκ, μας αρέσει να βγάζουμε και να μετράμε τα σκάνδαλα και ποιος πήρε τι, και πόσα έδωσε και πόσα του χαρίστηκαν. Έχω κάνει γνωστή την άποψη μου στα δωράκια σε εκατομμυριούχους αλλά στην προκειμένη περίπτωση που ο Ολυμπιακός ακόμα νοικιάζει, είναι ξεκάθαρη η υποχρέωση του κράτους να φτιάξει τη ζημιά.

4
4 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tsoureki

senior
Reactions: 418
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:14 pm

BillyPao έγραψε:
Πέμ Δεκ 26, 2024 4:58 pm

Κανένα γήπεδο δε χαρίστηκε. Παραχωρήθηκε στην ΚΑΕ για 99 χρόνια, η οποία πλήρωσε και θα πληρώσει χρήματα για την ανακαίνιση του. Ούτε ζήτησε η ομάδα να μας το ανακαινίσει τζάμπα το κράτος, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Όχι το μόνο που ζήτησε ήταν η εκμετάλλευση του πάρκινγκ.
Το γήπεδο γιατί να ζητήσει ανακαίνιση, ήταν ήδη σε καλή κατάσταση, είπαμε να κάνουμε χατήρια αλλά όχι και το δέσουμε με κορδελίτσα.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3925
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πάντως δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα τώρα. Εννοώ οκ, μας αρέσει να βγάζουμε και να μετράμε τα σκάνδαλα και ποιος πήρε τι, και πόσα έδωσε και πόσα του χαρίστηκαν. Έχω κάνει γνωστή την άποψη μου στα δωράκια σε εκατομμυριούχους αλλά στην προκειμένη περίπτωση που ο Ολυμπιακός ακόμα νοικιάζει, είναι ξεκάθαρη η υποχρέωση του κράτους να φτιάξει τη ζημιά.
το κρατος παραχωρει ακινητα σε ιδιωτες ωστε να τα φτιαξουν οι ιδιοι
αν ειναι να τους τα παραδωσει ετοιμα τα κραταει για τον εαυτο του

το οακα ηταν σε καλυτερη κατασταση επειδη ειναι πιο καινουργιο γηπεδο
αυτα ειναι τυχερα και οταν ο οσφπ επαιζε στο σεφ ο παο επαιζε στην γλυφαδα

2
2 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 513
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:21 pm

Πάμε λοιπόν να γίνω εγώ το σπασικλάκι της υπόθεσης……..έχουμε και παιχνίδι σήμερα, οπότε το να ασχολείται πάλι όλο το νήμα με τις ανακρίβειες του Billαρου (θερμή παράκληση να τον περιορίσουνε με κάποιο τρόπο οι mods, γιατί μόνο περιορισμούς σε αντίστοιχες κόκκινες παρεκτροπές βλέπω) και να οξύνονται τα πνεύματα ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ……ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΜΩΣ!!!
1) Αρμάνι λοιπόν σήμερα…….κομβικό ματς για την συνέχεια και από αυτά που πρέπει επιτέλους να αρχίσει να δείχνει η ομάδα ότι ξεπερνάει την κοιλιά που κάνει από το παιχνίδι με την Μονακό και μετά!…….Βέβαια με ένα Σέντερ η αποστολή θα είναι όπως καταλαβαίνει κανείς δύσκολη!!
2) Το σημερινό και τα δύο επόμενα με Ζάλγκιρις και Μπάγερν είτε θα μας απογειώσουν και θα κάνουνε και πιο ομαλή την μελλοντική επάνοδο του Keenan στην ομάδα…..ή θα τρέχουμε όπως πέρυσι!
3) Το σημερινό ματς είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Βιλντόζα και του Γκος……….ειδικά ο Αργεντίνος θεωρώ ότι πρέπει να πάρει πολύ χρόνο στο 1 και μόνο εκεί! Από την άλλη βέβαια, φοβάμαι την άμυνα μας επάνω στον Le Day!!
4) Μένσα θα δούμε? Θεωρώ πως όχι………..ο κόουτς δεν θα το ρισκάρει ακόμα και αν χάσει εύκολα το ματς………
5) Έδρα που δυστυχώς παραδοσιακά έχουμε υποστεί μεγάλες νίλες……όλα έχουν σημασία όπως γνωρίζουμε!
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ……..ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΤΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!!

2
2 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 714

nikolas_asteri έγραψε:
Να μου επιτραπεί να βάλω και μια άλλη παράμετρο.
Οι διοικήσεις του ΣΕΦ την τελευταία 15ετια είχαν πρόεδρο τους Φασούλα, Σιγάλα, Σουφλέρη, Τσιλιγγίρη όλοι τους με τη σύμφωνη (sic) γνώμη του Ολυμπιακού οργανισμού. Αν η δουλειά τους είναι να κλαίγονται στο υπουργείο για χρηματοδότηση, δηλώνω πρόθυμος να αναλάβω όταν χηρέψει η θέση (σιγα μην αφήσει η ξανθιά την θέση) .
Δουλειά τους θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον ισολογισμένα έσοδα - έξοδα και στα τελευταία να περιλαμβανόταν η απόλυτη συντήρηση της κατασκευής.
Αυτό λεει η λογική και δεν βλέπω κανένα να ενοχλείται απο την απραξία και την ανικανότητα των συγκεκριμένων.

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
BillyPao

allstar

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:24 pm

tsoureki έγραψε:
BillyPao έγραψε:
Πέμ Δεκ 26, 2024 4:58 pm

Κανένα γήπεδο δε χαρίστηκε. Παραχωρήθηκε στην ΚΑΕ για 99 χρόνια, η οποία πλήρωσε και θα πληρώσει χρήματα για την ανακαίνιση του. Ούτε ζήτησε η ομάδα να μας το ανακαινίσει τζάμπα το κράτος, ούτε τίποτα παρόμοιο.
Το γήπεδο γιατί να ζητήσει ανακαίνιση, ήταν ήδη σε καλή κατάσταση, είπαμε να κάνουμε χατήρια αλλά όχι και το δέσουμε με κορδελίτσα.
Μέρος της συμφωνίας για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι και η υποχρέωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δίνει στο κράτος ποσοστό επί των εσόδων από εμπορικές χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μακροχρόνια το κράτος θα βγει ωφελημένο, αν δεν έχει βγει ήδη.

5
2 Εικόνα 1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:26 pm

τουλουμπα έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
Μα δεν υπάρχει κάποια παραχώρηση προς το παρόν. Ο Ολυμπιακος νοικιάζει το γήπεδο και το ότι ο «σπιτονοικοκύρης» είναι υπεύθυνος για τέτοιες επισκευές στο ακίνητο είναι νομίζω εντελώς αποδεκτή άποψη.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 871

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:29 pm

τουλουμπα έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

το οακα ηταν σε καλυτερη κατασταση επειδη ειναι πιο καινουργιο γηπεδο
αυτα ειναι τυχερα και οταν ο οσφπ επαιζε στο σεφ ο παο επαιζε στην γλυφαδα
Σε ποιον θα παραδώσει έτοιμο τι; Και πως ορίζεται το ετοιμο; Θεωρείται έτοιμη μια αρένα απλώς επειδή δε μπαζει νερά, ας πούμε; Μην τρελαθουμε τώρα. Μη τεκμιωρημενα λόγια θεωρούνται απο ασαφή έως λασπη. Τόσο απλα.

Μου θυμίζει την περίοδο που ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην Α2 και γραφόταν ασύδοτα ότι οι Αγγελόπουλοι θέλουν να επιστρέψουν στην Α1 μέσω wildcard. Είδατε ποτέ κάτι τέτοιο; Παρόλαυτα λεγοταν επί ένα χρόνο λες και ήταν δεδομένο.

Υ.Γ. Αίσθηση μου είναι πως οι αιτιάσεις του Ολυμπιακού αφορούν περισσότερο την τύχη των περιβαλλόντων χώρων του γηπέδου και του πάρκινγκ. Θεωρώ αστείο να πιστεύει κάποιος ότι ολόκληρη ΚΑΕ με μπάτζετ εκατομμυρίων, η οποία πριν λίγους μήνες έβαλε φωτα 800 χιλιάδων ευρώ, τσιγγουνευεται να επενδύσει 2-3 εκατομμύρια για να φτιάξει στέγαστρο. Δεν κολλάει εκεί η παραχώρηση.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chainsaw την Πέμ Δεκ 26, 2024 5:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:29 pm

polykos έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
και δεν βλέπω κανένα να ενοχλείται απο την απραξία και την ανικανότητα των συγκεκριμένων.
Δεν το ήξερα αυτό και είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία για περισσότερο context αλλά δεν νομίζω πως αλλάζει πολλά σε σχέση με το ποιος πρέπει να πληρώσει τη ζημιά. Εκτός κι αν πια υπάρχει κάποια τρανταχτή απόδειξη ότι ήξεραν το πρόβλημα και σκόπιμα χρησιμοποίησαν λεφτά για υποδεέστερα πράγματα.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tsoureki

senior
Reactions: 418
Αγαπημένος παίκτης: Qyntel Woods

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:31 pm

BillyPao έγραψε:
tsoureki έγραψε:

Μέρος της συμφωνίας για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι και η υποχρέωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δίνει στο κράτος ποσοστό επί των εσόδων από εμπορικές χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μακροχρόνια το κράτος θα βγει ωφελημένο, αν δεν έχει βγει ήδη.
Ναι δεν διαφωνώ σε αυτό. Ας φτάσει το κράτος το ΣΕΦ στην κατάσταση που ήταν το ΟΑΚΑ όταν το πήρε ο Γιαννακόπουλος και μετά ας δίνουν και αυτοί ποσοστό.
Ας δώσουν και τον περίγυρο χώρο ή την μαρίνα ή δεν ξέρω και γω τι άλλο θα ζητήσουν και ας δώσουν και αυτοί κατιτίς για τα μάτια του κόσμου. Εδω θα τα χαλάσουν?

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Δεκ 26, 2024 5:26 pm

Μα δεν υπάρχει κάποια παραχώρηση προς το παρόν. Ο Ολυμπιακος νοικιάζει το γήπεδο και το ότι ο «σπιτονοικοκύρης» είναι υπεύθυνος για τέτοιες επισκευές στο ακίνητο είναι νομίζω εντελώς αποδεκτή άποψη.
αυτο ισως ειναι ΄λογικο μεταξυ ιδιωτων

το ελληνικο κρατος δεν λειτουργει ετσι με τα ακινητα του

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:35 pm

tsoureki έγραψε:
[

Ναι δεν διαφωνώ σε αυτό. Ας φτάσει το κράτος το ΣΕΦ στην κατάσταση που ήταν το ΟΑΚΑ όταν το πήρε ο Γιαννακόπουλος και μετά ας δίνουν και αυτοί ποσοστό.
Ας δώσουν και τον περίγυρο χώρο ή την μαρίνα ή δεν ξέρω και γω τι άλλο θα ζητήσουν και ας δώσουν και αυτοί κατιτίς για τα μάτια του κόσμου. Εδω θα τα χαλάσουν?
οταν ο οσφπ επαιζε στο σεφ και κονομουσε απτα εισητηρια ο παο επαιζε σε γλυφαδες και κατι τετοιους περιστερωνες

ε ας πατσισουν ετσι την διαφορα

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
BillyPao

allstar

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:38 pm

tsoureki έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Ας πούμε ότι πρέπει να "σουλουπωθεί" σε κάποιο βαθμό το ΣΕΦ από το κράτος, πριν παραχωρηθεί. Τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα έργα; Αν είναι να περιλαμβάνουν τα βασικά (στεγανοποίηση, καποια ανακαίνιση στο παρκέ) να το καταλάβω, αλλά το υπόλοιπό κόστος, για μια γενική ανακαίνιση για παράδειγμα, νομίζω ότι πρέπει να το αναλάβει ο Ολυμπιακός. Και νομίζω ότι το συγκρίνουμε τις δύο περιπτώσεις, ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, είναι λίγο άτοπο, είναι σαν να λέμε ότι φταίει ο Παναθηναϊκός που το ΟΑΚΑ είναι πιο καινούριο από το ΣΕΦ και παραχωρήθηκε σε καλύτερη κατάσταση.

4
2 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 871

Πέμ Δεκ 26, 2024 5:41 pm

BillyPao έγραψε:
Πέμ Δεκ 26, 2024 5:38 pm
tsoureki έγραψε:

Ας πούμε ότι πρέπει να "σουλουπωθεί" σε κάποιο βαθμό το ΣΕΦ από το κράτος, πριν παραχωρηθεί. Τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα έργα; Αν είναι να περιλαμβάνουν τα βασικά (στεγανοποίηση, καποια ανακαίνιση στο παρκέ) να το καταλάβω, αλλά το υπόλοιπό κόστος, για μια γενική ανακαίνιση για παράδειγμα, νομίζω ότι πρέπει να το αναλάβει ο Ολυμπιακός. Και νομίζω ότι το συγκρίνουμε τις δύο περιπτώσεις, ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, είναι λίγο άτοπο, είναι σαν να λέμε ότι φταίει ο Παναθηναϊκός που το ΟΑΚΑ είναι πιο καινούριο από το ΣΕΦ και παραχωρήθηκε σε καλύτερη κατάσταση.
Να που μιλάς και λογικα κάποιες φορές. Το ΟΑΚΑ βέβαια ως γήπεδο 20ετιας θα βρισκόταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση, αν δεν είχε μπει ούτε ευρώ από το κράτος για συντήρηση. Προφανώς έγιναν κάποια έργα όλα αυτά τα χρόνια εκτός της στεγανοποίησης πέρυσι.

3
3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα Α1”