Στον Παναθηναϊκό έλειψε φέτος και πέρυσι η μπασκετική λογική στον πάγκο, προφανώς με κύρια ευθύνη του Αταμάν. Δεν εξετάζω το γιατί έλειψε, απλά έλειψε, σε όλες τις εκφάνσεις μιας ομάδας.
1) Στις μεταγραφές
2) Στην τακτική
3) Στη διαχείριση παικτών
4) Στην διαχείριση εξωαγωνιστικών θεμάτων (Χέηζ Ντέιβις π.χ.)
Για να πω τη θέση μου. Είμαι ΟΚ με τον οποιονδήποτε κανονικό προπονητή έρθει εκτός στη θέση του Αταμάν. Δεν πιστεύω ότι ένας κανονικός προπονητής, με το μεγαλύτερο μπάτζετ στη λίγκα και όλες τις συνθήκες που έχουμε μπορεί να πάει χειρότερα από το φετινό έκτρωμα.
Για να απαντήσω στον billy που μου έγραψε ότι ο Σόρτς ήταν κακός στο game 5 και πολύ λογικά δεν έπαιξε ξανά.
1) Στο game 4 που έπαιξε πάλι 5 λεπτά γιατί δεν μπήκε ξανά; Έχει δει κανείς τους μέσους όρους του Σόρτς στα 3 πρώτα παιχνίδια; Σε 20 λεπτά είχε μ.ο. 13 πόντους, 4.5 ασίστ και ήταν κομβικός στις νίκες μας. Ξαφνικά στο game 4 ο Αταμάν αποφασίζει να τον κάψει και να τον βάλει 5 λεπτά. Τώρα που τα γράφω ο όρος «παραλίας» μου μοιάζει πολύ ήπιος, αλλά θα συγκρατηθώ
2) Που είναι η δικαιοσύνη του Αταμάν επίσης στο game 5 όπου ο Ναν είναι ο πλέον χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Έχεις γυρίσει το ματς με Τολιόπουλο και Γκριγκόνις. Ξαφνικά τους πετάς έξω και βάζεις Ναν. Η διαφορά πάει από τους 6 στους 11 και επιμένεις και τον κρατάς μέσα μέχρι να σε τελειώσουν.
3) Ο Χουάντσο που ήταν υπεραπαραίτητος σε αυτή τη σειρά γιατί κατέληξε να παίζει 15 λεπτά μ.ο.;
Τα παραπάνω + όλα τα εγκλήματα που έγιναν και βίασαν τη μπασκετική λογική όλη τη χρονιά με κάνουν να λέω:
1) Ας φύγει και ας έρθει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ προπονητής από ευρωλίγκα.
2) Ότι και να κάνει στους τελικούς, ακόμα και σκούπα με 30+ διαφορά σε κάθε αγώνα, πρέπει να φύγει. Δεν αντέχεται άλλη μια τέτοια χρονιά.