Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Christofis

euroleague
Reactions: 1479
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:39 pm

RedEmperor έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 7:34 pm
Πώς είδατε ότι ο Λι είναι παιχταρας δεν ξέρω. Καλός δημιουργός δεν είναι. Σουτ αξιόπιστο δεν έχει και είναι πολύ περίεργη η μηχανική του. Καλός ball handler δεν είναι και αν πιεστεί κάνει εύκολα το λάθος. Ένα ντραιβ έχει μόνο.

Παιχταρας είναι κάποιος που έχει όλο το πακέτο. Όπως ο Έβανς στη Ζαλγκίρις στα καλά του πριν τραυματιστεί. Σκορ με όλους τους τρόπους, σταυρωτές και πολύ καλό ball handling , ικανοποιητική άμυνα και ικανοποιητική δημιουργία. Στη θέση Λι η ομάδα θέλει έναν με τα χαρακτηριστικά το Έβανς λόγω τεράστιου ερωτηματικου του ίδιου.

Να το πω απλά γκαρντ που δεν απειλούν από μακριά δεν χωράνε σε ομάδα που πάει για το τρόπαιο. Το πολύ έναν τέτοιο σηκώνει μια ομάδα. Και αυτός είναι ο Γουοκαπ. Το να έχεις και δεύτερο γκαρντ που δεν είναι απειλεί από μακριά την αντίπαλη άμυνα είναι καταστροφικό
Σεβαστη η αποψη σου. Η δικη μου ειναι οτι ο Λι ειναι παικταρας

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1310
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:43 pm

Stam Tziant έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:24 pm
Shake Milton αν δεν βρει συμβόλαιο παίρναμε; :D
Νανίζει, ναι θα τον ήθελα. Ηλικία;

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Giannis14

a1greece
Reactions: 223
Αγαπημένος παίκτης: Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:44 pm

Christofis έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:39 pm
RedEmperor έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 7:34 pm
Πώς είδατε ότι ο Λι είναι παιχταρας δεν ξέρω. Καλός δημιουργός δεν είναι. Σουτ αξιόπιστο δεν έχει και είναι πολύ περίεργη η μηχανική του. Καλός ball handler δεν είναι και αν πιεστεί κάνει εύκολα το λάθος. Ένα ντραιβ έχει μόνο.

Παιχταρας είναι κάποιος που έχει όλο το πακέτο. Όπως ο Έβανς στη Ζαλγκίρις στα καλά του πριν τραυματιστεί. Σκορ με όλους τους τρόπους, σταυρωτές και πολύ καλό ball handling , ικανοποιητική άμυνα και ικανοποιητική δημιουργία. Στη θέση Λι η ομάδα θέλει έναν με τα χαρακτηριστικά το Έβανς λόγω τεράστιου ερωτηματικου του ίδιου.

Να το πω απλά γκαρντ που δεν απειλούν από μακριά δεν χωράνε σε ομάδα που πάει για το τρόπαιο. Το πολύ έναν τέτοιο σηκώνει μια ομάδα. Και αυτός είναι ο Γουοκαπ. Το να έχεις και δεύτερο γκαρντ που δεν είναι απειλεί από μακριά την αντίπαλη άμυνα είναι καταστροφικό
Σεβαστη η αποψη σου. Η δικη μου ειναι οτι ο Λι ειναι παικταρας
Το πιστεύω και γω οτι ο Λι είναι πολύ καλός παίχτης. Πρόσεξε που κάνεις λάθος, έχει την προοπτική να γίνει πολύ καλός παίχτης, ΑΝ βρεθεί στο σωστό περιβάλλον και ΑΝ είναι έτσι δομημένη η ομάδα να τον βοηθάει.

Είναι εξαιρετικά ταχύς
Έχει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας
Εχει πολύ καλό σωμα( μπορεί να αμυνθεί να σπάσει σκριν)
Πρέπει να βελτιώσει το σουτ
Και πρέπει να μάθει να παίρνει σωστές αποφάσεις ανάλογα τι του δίνει η άμυνα.
Εχει την πρώτη ύλη, να γίνει παίχταρας. Δεν είναι ακόμα όμως

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:45 pm

@Red Emperor Συμφωνώ μαζί σου, ο Λι, αν χρησιμοποιηθεί πιο σωστά θα αναγκάσει πολλούς σε αλλαγή γνώμης. Είναι πολύ καλός παίκτης. Για ένα μήνα ρε φίλε να ήμουνα προπονητής να είχα τη λήψη των αποφάσεων, θα σου έκανα τον Ολυμπιακό Κόκκινη Αστραπή.

2
2 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Stam Tziant

a1greece
Reactions: 677

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:06 pm

kite26 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 9:24 pm
Shake Milton αν δεν βρει συμβόλαιο παίρναμε; :D
28 στα 29

1
1 Εικόνα
FabrizioOberto

junior
Reactions: 85
Αγαπημένος παίκτης: McKissick

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:09 pm

Stam Tziant έγραψε:
kite26 έγραψε:

28 στα 29
Καθαρό 2 δεν είναι ο παίκτης; Στη θέση ποιου θα παίξει;

Ωραίος φαίνεται πάντως.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:11 pm

Stam Tziant έγραψε:
kite26 έγραψε:

28 στα 29
Το ακούω ως επιλογή. Από το λίγο που είδα, καλός φαίνεται. Απλά τι γίνεται...Είναι πολλά, ο Ναν, μην νομίζεις, τον λες και λαχείο που ήρθε και κούμπωσε πέρσυ και απογείωσε τον Παναθηναϊκό. Γενικά οι εξ Αμερικής ερχόμενοι παίκτες δεν είναι σίγουρο ότι θα προσαρμοστούν. Καλά θα μου πεις, είδαμε και από Ευρώπη. Απλά γενικά στο θέμα της προσαρμογής, αλλά και του κινήτρου αν θες, είναι δύσκολο να σου πετύχει Αμερικανός. Δεν σημαίνει φυσικά αυτό ότι δεν αξίζει η προσπάθεια, αλλά κατάλαβες. Εγώ παρατήρησα ότι και στον Ναν φέτος προσαρμόστηκαν οι ομάδες, έπεσε κιόλας στο τέλος και δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Ιδανικά θα έλεγα να αγοράζονται Αμερικανοί από ομάδες με αρκετούς Ευρωπαίους, όπως οι Μαβς, οι Χόρνετς, οι Σπερς κτλ.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:16 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Stam Tziant

a1greece

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:13 pm

FabrizioOberto έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

28 στα 29

Ωραίος φαίνεται πάντως.
Ναι 2άρι πιο πολύ. Κατεβαίνει και λίγο στο 1, αλλά άσσο δε τον λες με τίποτα. Βέβαια εδώ λέγαμε για Jones-Garcia. Οπότε είπα να τον πετάξω κι αυτόν.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba

Stam Tziant έγραψε:
FabrizioOberto έγραψε:

Ωραίος φαίνεται πάντως.
Ναι 2άρι πιο πολύ. Κατεβαίνει και λίγο στο 1, αλλά άσσο δε τον λες με τίποτα. Βέβαια εδώ λέγαμε για Jones-Garcia. Οπότε είπα να τον πετάξω κι αυτόν.
Είμαι ο μόνος που δεν τρελάθηκα από Jones Garcia;

0
Stam Tziant

a1greece

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:39 pm

kite26 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Εμένα μ' αρέσει πολύ σαν παίκτης δεν ξέρω. Απλά όχι για τώρα. Πρέπει να παίξει λίγο κανονικό μπάσκετ πρώτα. Δε γίνεται με μια χρονιά στη G-League, να πας σε τοπ ομάδα Ευρωλίγκας νομίζω. Ή δεν το χω δει να συμβαίνει τέλος πάντων ποτέ.

1
1 Εικόνα
Dimmitz

euroleague
Reactions: 917

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:48 pm

Stam Tziant έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 7:50 pm
tarp7 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 7:16 pm

Ο Λι ξεκίνησε στη σεζόν να παίζει στη Μακάμπι και ήταν καλός και μετά έφυγε για τη Μανίσα. Ο τρόπος που τον χρησιμοποιησε ο Μπαρτζώκας ήταν λάθος κατά τη γνώμη μου. Η θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει κοντά στο στιλ του η να πάρει άλλον, ;αν τον χρησιμοποιήσει όπως πέρυσι μην περιμένουμε πολλά.
Πριν πάει στη Μακάμπι πάλι στη Μανίσα ήταν, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

Τώρα όσον αφορά τον τρόπο που τον χρησιμοποίησε ο Μπαρτζώκας. Με ποιον τρόπο τον χρησιμοποίησε δηλαδή;

Στο δικό μου το μυαλό δεν έχει την επιρροή που νομίζουμε ο Μπαρτζώκας, στο πως παίζει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από όσα έχουν πει κατά καιρούς παίκτες της ομάδας (Wright, Canaan κτλ.).

Για να σου φέρω το παράδειγμα Wright, ο ίδιος ο παίκτης έχει πει ότι όταν ήρθε από την Τουρκία στον Ολυμπιακό, η διαφορά ήταν χαώδης. Είπε πως όλη του την καριέρα, από το κολλέγιο μέχρι τη Μερκεζεφέντι, ήταν πάντα ένας παίκτης που θα έπαιρνε το ριμπάουντ και θα έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που στην Ευρώπη δε συνηθίζεται από τον ψηλό. Στον Ολυμπιακό συνειδητοποίησε πως αυτό δε μπορούσε να το κάνει στο βαθμό που το έκανε. Υπήρχαν στιγμές που θα τον έβλεπες να το κάνει. Δεν είναι ότι ήταν ευνουχισμένος. Απλά ο ίδιος καταλάβαινε ότι με το επίπεδο τον συμπαικτών που είχε πλέον, η δουλειά του δεν ήταν αυτή κι ότι έπρεπε να εστιάσει σε άλλα σημεία του παιχνιδιού. Είχαν ρωτήσει τον McKissic πώς αντέδρασε ο Μπαρτζώκας όταν είδε τον Wright πρώτη φορά να κατεβάζει μπάλα στο transition. Και κάνει ο McKissic μια δήλωση τύπου "δεν είναι το πως αντέδρασε ο Μπαρτζώκας, ήταν το πως αντέδρασα εγώ όταν τον είδα". Δηλαδή σε φάση τι κάνεις ρε ψηλέ, φέρε τη μπάλα εδώ.

Ο Wright είναι 5-4άρι. Σκέψου πόσο πιο έντονη είναι αυτή η ανάγκη προσαρμογής για έναν guard που έχει συνηθίσει να είναι το πρώτο βιολί στις ομάδες του και ξαφνικά έρχεται να παίξει δίπλα στον Fournier πχ. Περιμένεις να έχει το στυλ παιχνιδιού που είχε στη Mανίσα; Και δεν είναι θέμα Μπαρτζώκα. Ο ίδιος ο παίκτης το συνειδητοποιεί αυτό. Απλά μεσούσης της σεζόν δεν είναι εύκολο για έναν guard, να βρει τις ισορροπίες του μέσα στην ομάδα. Το πότε μπορεί να είναι πιο aggresive, πότε μπορεί να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Άρα έχει δύο επιλογές. Ή θα το πάει συντηρητικά μέχρι να ενταχθεί ομαλά και να βγάλει τον εαυτό του στην ομάδα. Να αφήσει το παιχνίδι δηλαδή να έρθει σε εκείνον. Ή να πει δε με νοιάζει τίποτα, θα κάνω αυτά που έκανα στο κολλέγιο, στο BCL, στη Μακάμπι κι ότι γίνει. Μόνο που ο παίκτης καταλαβαίνει ότι όταν δίπλα του έχει φτασμένους παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους σε αυτό το επίπεδο, δε θα πάει να κάνει το κομμάτι του ως καινούργιος. Πιστεύω αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό. Σε κάθε εργασιακό χώρο οριακά συμβαίνει αυτό, πόσο μάλλον στον αθλητισμό. Οπότε νομίζω ότι ο ίδιος ο Lee επέλεξε να πάει χωρίς ρίσκο και να κάνει τα βασικά, μέχρι να νιώσει πιο άνετα στο σύστημα.
Πολύ ωραία η ανάλυση σου! Θα προσθέσω ότι το ίδιο έγινε και με τον Βιλτόζα, με την διαφορά ότι αυτός ήταν από την αρχή της σεζόν στην ομάδα, αλλά τελικά δεν πήρε πότε πρωτοβουλίες στην επίθεση.

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2374
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:58 pm

prime7 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:58 am
Ρε γαμωτο δεν μας προτιμάνε και οι παικταραδες εγώ βλέπω. Πότε πήραμε παίκτη που τον ήθελαν και οι άλλοι;
Από το 2010 και μετά , παίζει ποτέ

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3562
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Κυρ Ιούλ 20, 2025 11:00 pm

Ψηφιστε και ωραία ιδέα για κουβέντα

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Stam Tziant

a1greece

Κυρ Ιούλ 20, 2025 11:21 pm

Dimmitz έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 10:48 pm
Stam Tziant έγραψε:
Κυρ Ιούλ 20, 2025 7:50 pm

Πριν πάει στη Μακάμπι πάλι στη Μανίσα ήταν, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.

Τώρα όσον αφορά τον τρόπο που τον χρησιμοποίησε ο Μπαρτζώκας. Με ποιον τρόπο τον χρησιμοποίησε δηλαδή;

Στο δικό μου το μυαλό δεν έχει την επιρροή που νομίζουμε ο Μπαρτζώκας, στο πως παίζει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει από όσα έχουν πει κατά καιρούς παίκτες της ομάδας (Wright, Canaan κτλ.).

Για να σου φέρω το παράδειγμα Wright, ο ίδιος ο παίκτης έχει πει ότι όταν ήρθε από την Τουρκία στον Ολυμπιακό, η διαφορά ήταν χαώδης. Είπε πως όλη του την καριέρα, από το κολλέγιο μέχρι τη Μερκεζεφέντι, ήταν πάντα ένας παίκτης που θα έπαιρνε το ριμπάουντ και θα έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο. Κάτι που στην Ευρώπη δε συνηθίζεται από τον ψηλό. Στον Ολυμπιακό συνειδητοποίησε πως αυτό δε μπορούσε να το κάνει στο βαθμό που το έκανε. Υπήρχαν στιγμές που θα τον έβλεπες να το κάνει. Δεν είναι ότι ήταν ευνουχισμένος. Απλά ο ίδιος καταλάβαινε ότι με το επίπεδο τον συμπαικτών που είχε πλέον, η δουλειά του δεν ήταν αυτή κι ότι έπρεπε να εστιάσει σε άλλα σημεία του παιχνιδιού. Είχαν ρωτήσει τον McKissic πώς αντέδρασε ο Μπαρτζώκας όταν είδε τον Wright πρώτη φορά να κατεβάζει μπάλα στο transition. Και κάνει ο McKissic μια δήλωση τύπου "δεν είναι το πως αντέδρασε ο Μπαρτζώκας, ήταν το πως αντέδρασα εγώ όταν τον είδα". Δηλαδή σε φάση τι κάνεις ρε ψηλέ, φέρε τη μπάλα εδώ.

Ο Wright είναι 5-4άρι. Σκέψου πόσο πιο έντονη είναι αυτή η ανάγκη προσαρμογής για έναν guard που έχει συνηθίσει να είναι το πρώτο βιολί στις ομάδες του και ξαφνικά έρχεται να παίξει δίπλα στον Fournier πχ. Περιμένεις να έχει το στυλ παιχνιδιού που είχε στη Mανίσα; Και δεν είναι θέμα Μπαρτζώκα. Ο ίδιος ο παίκτης το συνειδητοποιεί αυτό. Απλά μεσούσης της σεζόν δεν είναι εύκολο για έναν guard, να βρει τις ισορροπίες του μέσα στην ομάδα. Το πότε μπορεί να είναι πιο aggresive, πότε μπορεί να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες. Άρα έχει δύο επιλογές. Ή θα το πάει συντηρητικά μέχρι να ενταχθεί ομαλά και να βγάλει τον εαυτό του στην ομάδα. Να αφήσει το παιχνίδι δηλαδή να έρθει σε εκείνον. Ή να πει δε με νοιάζει τίποτα, θα κάνω αυτά που έκανα στο κολλέγιο, στο BCL, στη Μακάμπι κι ότι γίνει. Μόνο που ο παίκτης καταλαβαίνει ότι όταν δίπλα του έχει φτασμένους παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους σε αυτό το επίπεδο, δε θα πάει να κάνει το κομμάτι του ως καινούργιος. Πιστεύω αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό. Σε κάθε εργασιακό χώρο οριακά συμβαίνει αυτό, πόσο μάλλον στον αθλητισμό. Οπότε νομίζω ότι ο ίδιος ο Lee επέλεξε να πάει χωρίς ρίσκο και να κάνει τα βασικά, μέχρι να νιώσει πιο άνετα στο σύστημα.
Πολύ ωραία η ανάλυση σου! Θα προσθέσω ότι το ίδιο έγινε και με τον Βιλτόζα, με την διαφορά ότι αυτός ήταν από την αρχή της σεζόν στην ομάδα, αλλά τελικά δεν πήρε πότε πρωτοβουλίες στην επίθεση.
Καλά πες ο Βιλντόζα όλη τη σεζόν ψιλονωθρός ήταν.

Νομίζω πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Fournier. Γιατί μιλάμε για τον Fournier... Κι όμως ο Γάλλος τον πρώτο καιρό ήταν πολύ πιο μετρημένος. Δεν εκβίαζε προσπάθειες, σε σημείο που μας φαινόταν περίεργο. Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει "πάρε ρε άνθρωπε 15 σουτ κι ας βάλεις 4, ποιος θα σου πει τι...". Και τελείωνε ο αγώνας και ο Fournier είχε πάρει τύπου 6-7 σουτ. Και ήταν Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Δεν ήταν Μάρτιος. Άκουγες τις δηλώσεις του και ο τύπος ουσιαστικά σου έδινε να καταλάβεις ότι θέλει να ενταχθεί στην ομάδα κι όχι απλά να παίρνει προσπάθειες. Στην ουσία έπρεπε κι αυτός να μάθει τους συμπαίκτες του, να μπει στην κουλτούρα τους και να κερδίσει τον σεβασμό τους.

Κι εμείς περιμένουμε να μπει ο Lee το Μάρτιο και να παίζει το μπάσκετ που έπαιζε στη Manisa...

0
Rivers15

senior
Reactions: 199
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 20, 2025 11:22 pm

kite26 έγραψε:
Stam Tziant έγραψε:

Απορω πραγματικα που κυκλοφορησε οτι ξεχωρισαν τον Jones Garcia απο το summer league. Εκτος αν απλα τους αρεσε πολυ που οκ αυτο ειναι διαφορετικο. Ο παικτης δεν εχει καμια σχεση με αυτο που υποτιθεται πως ψαχνουμε.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”