
Δυτικοί πρωταθλητές-Πορεία στον Τελικό NBAholic - Αρχείο από old Basketforum
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... t2960.html
Ανατολικοί πρωταθλητές-Πορεία στον Τελικό - morfiΓια 7η φορά τα τελευταία 10 χρόνια, οι Σπερς ξεπερνούν σε ποσοστό επιτυχιών το 70%, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι πρόκειται για την πιο σταθερή σε υψηλό επίπεδο ομάδα του ΝΒΑ. Όπως φάνηκε καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι αγωνιστικές «κοιλιές» ήταν μικρές και ελεγχόμενες, έστω κι αν αυτές δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν μια θέση καλύτερη από την 3η που κατέλαβαν στη ρέγκιουλαρ σίζον.
Έτσι, παρόλες τις 2 μάλλον εκτός προγράμματος εντός έδρας ήττες από Κλίβελαντ και Σάρλοτ, οι Σπερς ξεκίνησαν με 10-2, έχοντας ήδη νικήσει στο Ντάλας και στο Χιούστον και εντός τους Σανς, Μπουλς και Χιτ. Στους επόμενους 4 αγώνες υπέστησαν 3 ήττες, τόσο από το Ντάλας, που εισερχόταν σε περίοδο δαιμονιώδους φόρμας όσο και εκτός έδρας από Γκ.Στέιτ και Γιούτα. Ωστόσο, στην επόμενη δεκάδα αγώνων, θα υπόκειντο μόλις μια ήττα, από τους Λέικερς στο Λ.Α. Από τις 9 νίκες που σημείωσαν, μάλιστα, οι 5 ήρθαν με διαφορά 20+ πόντων. Ακολούθησε η δεύτερη μικρή κοιλιά, όπου θα σημείωναν μόνο 3 νίκες σε 8 αγώνες, αν και 2 από αυτές ήρθαν με διαφορές 35 και 20 πόντων. Ακολούθησε μέχρι το All Star Weakend μια σχετικώς συντηρητική περίοδος, όπου οι Σπερς έπαιξαν μάλλον μέτρια για τα δεδομένα τους, αν και σε επίπεδα άνω του 50%. Η διακοπή του παιχνιδιού τους βρήκε στο 35-18, έχοντας 2 σερί νίκες.
Το πρόγραμμα όμως που ακολουθούσε ήταν σχετικώς άνετο, οι Σπερς άρχισαν να ανεβάζουν απόδοση και το σερί αυτό διευρύνθηκε στις 13, δηλαδή η ομάδα έφτασε στο 46-18. 2 απρόσμενες ήττες που ακολούθησαν, από Μιλγούκι και Βοστώνη, δεν είχαν και μεγάλη σημασία, καθώς ακολούθησαν άλλα 6 σερί νικηφόρα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων και δυο σερί εκτός έδρας επιδείξεων δύναμης (79-120 στο Σιατλ και 89-125 στο Γκόλντεν Στέιτ). Ακολούθησε μια οριακή νίκη με την Ιντιάνα (100-99), για να ακολουθήσουν με αρκετή άνεση άλλες 6 σερί νίκες. Στον 80ό αγώνα της σεζόν, υπέστησαν ήττα από τους Μάβερικς, η οποία ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες για τη 2η θέση. Στα 2 τελευταία ματς, η ομάδα έκανε συντήρηση των βασικών, τερματίζοντας έτσι με ισάριθμες ασήμαντες ήττες και ρεκόρ 58-24.
Τα αποτελέσματα στα πλέι οφ είχαν ως εξής:
Πρώτος γύρος:
Vs Denver: L, 89-95: Απρόσμενη ήττα, καθώς οι Νάγγετς, με τους Άντονι και Άιβερσον να σκοράρουν 30 και 31 πόντους πήραν μια νίκη που προβλημάτισε τους φίλους της ομάδας.
Vs Denver: W, 97-88: Αυτή τη φορά, οι Σπερς έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν μια σημαντική διαφορά. Οι Νάγγετς μείωσαν μέχρι και τους 3 πόντους, 44΄΄ πριν το τέλος, αλλά δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.
@ Denver: W, 96-91: Το περιφερειακό παιχνίδι των Χόρι-Φίνλεϊ συμπλήρωσε επάξια τη δουλειά των συνήθων υπόπτων (Ντάνκαν, Μανού, Πάρκερ) και οι Σπερς έκαναν το μπρέικ με τη σειρά τους.
@ Denver: W, 96-89: Άλλο ένα ντέρμπι, με τους Νάγγετς να ξεκινούν με ενθουσιασμό, τους Σπερς να ανακάμπτουν γρήγορα και το Χόρι να τελειώνει άλλο ένα ματς, με κρίσιμο τρίποντο απ’ τη γωνία.
Vs Denver: W, 93-78: Το Ντένβερ πίστεψε μόνο στο Α΄ ημίχρονο. Οι Σπερς περιόρισαν τους Νάγγετς σε 30 πόντους στην επανάληψη και έφτασαν με άνεση στην πρόκριση στα ημιτελικά της Δύσης.
Ημιτελικοί περιφέρειας:
@ Phoenix: W, 111-106: 33 πόντοι και 16 ριμπάουντ ήταν ο απολογισμός του Τιμ Ντάνκαν, ο οποίος οδήγησε τους Σπερς στο γρήγορο σπάσιμο της έδρας των Σανς. Ο Νας έμεινε στο τέλος στον πάγκο, λόγω αιμορραγίας στη μύτη μετά από σύγκρουση με τον Πάρκερ.
@ Phoenix: L, 81-101: Οι Σανς εξέπληξαν στους πάντες στο Δ΄ δωδεκάλεπτο, παίζοντας καταπληκτική άμυνα και φτάνοντας στη νίκη με πιο εύκολο τρόπο απ’όσο θα περίμενε κανείς.
Vs Phoenix: W, 108-101: Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση απ’τον Ντάνκαν (33 πόντοι, 19 ριμπάουντ) και εκ νέου προβάδισμα για τους Σπερς. Εντυπωσιακός και ο Τζινόμπιλι, με 10 πόντους στα τελευταία 2 λεπτά.
Vs Phoenix: L, 98-104: Για άλλη μια φορά, οι Σανς έκαναν την αμυντική υπέρβαση στο τέλος και πήραν τη νίκη. Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Χόρι στο Νας επέφερε έναν καυγά, με αποβολή τόσο του ιδίου για 2 ματς όσο και των Ντιό, Στούντεμαϊρ για 1.
@ Phoenix: W, 88-85: Οι ελλιπείς Σανς πάλεψαν μέχρι τέλους το παιχνίδι, έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του. Αλλά οι Σπερς αποδείχτηκαν ψυχραιμότεροι στο τέλος, με το πιο κρίσιμο καλάθι να έρχεται από τα χέρια του Μπόουεν, 36΄΄ πριν τη λήξη.
Vs Phoenix: W, 114-106: Σε ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι, οι Σπερς, με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και 9 τάπες του Ντάνκαν και 30άρες των Πάρκερ, Τζινόμπιλι αντεπεξήλθαν των 38 πόντων του Αμάρε και των 15 στο Δ΄ δωδεκάλεπτο του Νας.
Τελικοί περιφέρειας:
Vs Utah: W, 108-100: Ο Ντερόν Ουίλιαμς έκανε σπουδαίο παιχνίδι, με 34 πόντους, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ, αλλά ήταν πολύ μόνος. Οι Σπερς νίκησαν ευκολότερα απ’όσο δείχνει το τελικό σκορ.
Vs Utah: W, 105-96: Ο Μπούζερ προστέθηκε στους διακριθέντες αυτού του αγώνα (33+15 ρ), αλλά ο πλουραλισμός των Σπερς ήταν πολύ δυνατός για να επιτρέψει κάτι περισσότερο από μια μείωση της διαφοράς.
@ Utah: L, 83-109: Οι Σπερς διεκδικούσαν επί 30+ λεπτά τη νίκη, αλλά έπαιξαν στο τέλος με ανεξήγητα σβηστές μηχανές. Η Γιούτα νίκησε ευκολότερα απ’όσο θα φανταζόταν κανείς.
@ Utah: W, 91-79: Ο Τζινόμπιλι έβαλε 11 βολές στο Δ΄ δωδεκάλεπτο, οι Τζαζ έβαλαν μόλις 17 πόντους στην ίδια περίοδο και οι Σπερς έκαναν το 3-1, υπό τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων για τη διαιτησία.
Vs Utah: W, 109-84: Οι δικαιολογίες στέρεψαν για τη Γιούτα. Οι Σπερς προηγήθηκαν 34-15 στο Α΄ δωδεκάλεπτο και δεν απειλήθηκαν ούτε στιγμή. Φιναλίστ το Σαν Αντόνιο, με ρεκόρ 12-4 στους πρώτους 3 γύρους στα πλέι οφ.
https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... t2959.html
Κανονική περίοδος :
Δεν νομίζω ότι υπάρχει και κάτι το σημαντικό που θα θυμόμαστε από τους Καβαλίερς στην κανονική περίοδο. Ήταν απλά μία καλή χρονιά σε μία μέτρια περιφέρεια με το ρεκόρ να παραμένει το ίδιο με αυτό της προηγούμενης σεζόν (50-32) .
Ξεκίνησαν με δύο σημαντικές νίκες με Γουίζαρντς εντός και Σαν Αντόνιο εκτός αλλά Μπόμπκατς και Χόκς τους προσγείωσαν ανώμαλα στα επόμενα δύο παιχνίδια. Κάπως έτσι και μέχρι τον Φεβρουάριο, έχοντας ρεκόρ 33-24, έδειχναν ανήμποροι να τα βγάλουν πέρα εκτός έδρας και ειδικά με ομάδες της δύσης. Τίποτα το τρομακτικό μέχρι τώρα. Τίποτα που να φοβίζει τους αντιπάλους της. Μία απλά καλή ομάδα, που αντιπροσώπευε την μετριότητα της περιφερειάς της.
Όμως τον Μάρτιο με οκτώ συνεχόμενες νίκες ξεφεύγουν με 41-25 για να κλείσουν την σεζόν με αλλό ένα μικρό σερί τεσσάρων νικών (όλες με ομάδες της ανατολής) για το αξιοπρεπές 50-32.
Πρώτος γύρος :
vs Washington : Οι Καβαλίερς εκμεταλεύονται με τον καλύτερο τρόπο την απουσία των Αρίνας και Μπάτλερ. Τζέιμς (αν και τραυματίας) 23π και Χιούζ 27π οδηγούν την ομάδα τους στη νίκη με 97-82. Παλεύει μόνος του ο Άντουαν Τζέιμισον (28π 14ρ).
vs Washington : Ο Γκούντεν σκοράρει 19 από τους 24 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και βοηθάει τον Λεμπρόν (27π 8ρ 7ασ) και την ομάδα του να ξεφύγει με 2-0. Χιούζ με 19π και Ιλγκάουσκας με 16 ήταν επίσης καλοί. Προσπάθησε ο Τζέιμισον (31π). Επόμενος σκόρερ για τους Γουίζαρντς, ο Αντόνιο Ντάνιελς με μόνο 11π.
@ Washington : Οι Γουίζαρντς ήταν συγκινητικοί. Με τον Τζέιμισον να κάνει ρεκόρ καριέρας στα πλειόφ με 38π και 11ρ και με σημαντική αυτή τη φορά βοήθεια από Ντάνιελς (20π 13ασ) και Χέιζ (15π) οι μάγοι το παλέψανε και με ένα καταπληκτικό τρίτο δωδεκάλεπτο ανατρέπουν το σκηνικό. Όμως ο Τζέιμς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι (30π 9ρ 6ασ) και κατάφερε να κρατήσει το σκορ υπέρ της ομάδας του. 98-92 και 3-0 για το Κλίβλαντ.
@ Washington : Λεμπρόν (31π 11ρ 7ασ), Ιλγκάουσκας (20π 19ρ) και Χιούζ (19π) κατατρωπόνουν τους για μία ακόμη φορά μαχητικούς Γουίζαρντς και με 97-90 κάνουν το sweep και προχωρούν στον επόμενο γύρο. Τζέιμισον με 31 πόντους και Ντάνιελς με 13π και 12ασ κρατάνε ανταγωνιστική την ομάδα τους.
Ημιτελικοί περιφέρειας :
vs Nets : Οι Καβαλίερς το ρίχνουν στην άμυνα, περιορίζουν τους Κάρτερ (21π με 7-23) και Κιντ (7π με 2-11) και με έναν ολ-αράουντ Λεμπρόν (21π 11ρ 7ασ) νικάνε με 81-77 για το 1-0.
vs Nets : Το Νιού Τζέρσει σουτάρει καλά, Κάρτερ και Κίντ βελτιώνονται, αλλά ο Λεμπρόν είναι ο άρχοντας του παιχνιδιού. Σκοράρει 25 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και με συνολική παρουσία 35 πόντων και 12 ασσίστ οδηγεί τους Καβαλίερς στο 2-0 με 102-92. 17 πόντους ο Πάβλοβιτς, 26 για τον Κάρτερ και 17π 10ρ και 8ας για τον Κίντ.
@ Nets : O Kίντ κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ (23π 13ρ 14ασ), οι Κάρτερ και Τζέφερσον έχουν από 23 πόντους και οι Νετς παίρνουν την νίκη με 96-85. Ο Λεμπρόν σκοράρει 18 πόντους, τους λιγότερους της καριέρας του σε πλειόφ.
@ Nets : Ο Λεμπρόν επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις και με 30π 8ρ και 7ασ οδηγεί τους Καβς σε νίκη μέσα στο Νιού Τζέρσει με 87-85. Οι Καβαλίερς στηρίχτηκαν για ακόμη μία φορά στην άμυνα τους με τον Κάρτερ να σουτάρει με 6 στα 23 και τον Τζέφερσον με 3 στα 12. Άξιοι συμπαραστάτες του Λεμπρόν, οι Χιούζ (19π) και Ιλγκάουσκας (13π 11ρ).
Vs Nets : Kαι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι όλα τελείωσαν, οι Νετς παίρνουν ένα προβάδισμα 22 πόντων στην τρίτη περίοδο για να φτάσουν σε μία άνετη νίκη με 83-72. Πρώτοι σκόρερ του αγώνα, οι Κίντ και Τζέιμς από 20π.
@ Nets : Με τον Τζέιμς στον πάγκο, οι Νετς φέρνουν το παιχνίδι από τους -22 στο -1. Ο Λεμπρόν όμως επιστρέφει (23π και 8ασ συνολικά), παίρνει βοήθεια από τους Μάρσαλ (18π) και Γκίμπσον (8π) και οι Καβς προχωρούν στον επόμενο γύρο (88-72).
Τελικοί περιφέρειας :
@ Pistons : Οι Πίστονς καταφέρνουν να σταματήσουν τον Λέμπρον και να τον περιορίσουν σε μόνο 10 πόντους (νέο χειρότερο ρεκόρ καριέρας στα πλειόφ). Ο Μπίλαπς φώναξε παρών στην τελευταία περίοδο και με τον Ντόνιελ Μάρσαλ να χάνει το τελευταίο σουτ οι Πίστονς νίκησαν με 79-76 και έκαναν το 1-0. Χάμιλτον 22π 7 ασ , Ρασίντ Γουάλλας 15π 12ρ 7μπλ
@ Pistons : Πάνω κάτω τα ίδια και στο δεύτερο παιχνίδι. Οι Καβς προσπάθησαν να επιτεθούν αλλά οι Πίστονς δεν τους άφησαν (Τζέιμς 19π με 7-19). Το παιχνίδι κρίθηκε πάλι στο τέλος όπου ένα καλάθι του Ρασίντ Γουάλλας έδωσε και την νίκη στο Ντιτρόιτ με 79-76.
vs Pistons : Επιτέλους μία αρχοντική εμφάνιση σε αυτή τη σειρά από τον Λεμπόν Τζέιμς. Με 30π, 9ρ και 9ασ πήρε εκδίκηση και με 88-82 οι Καβς μείωσαν σε 2-1. Ιλκγάουσκας 16π, Πάβλοβιτς 13π. Ρασίντ Γουάλλας με 16 και Γουέμπερ με 15 αυτοί που προσπάθησαν από το Ντιτρόιτ.
vs Pistons : Ο Ντάνιελ Γκίμπσον ξεπέταγεται από το πουθενά. Με 21 δικούς του πόντους και 25 του Λεμπρόν (από τους οποίους οι 13 στην τελευταία περίοδο), οι Καβαλίερς ισοφαρίζουν την σειρά με 91-87 και αρχίζουν να κάνουν όνειρα για τους τελικούς.
@ Pistons : Για να πάνε όμως εκεί, θα πρέπει πρώτα να περάσουμε από το Ντιτρόιτ.
Ο Λεμπρόν Τζέιμς σκοράρει τους 29 από τους 30 πόντους της ομάδας του, οι 25 είναι συνεχόμενοι, για να τελειώσει με σύνολο 48 πόντους και όσο και να προσπαθούσε ο Μπίλαπς να του χαλάσει το πάρτι οι Καβαλίερς φεύγουν νικητές από το Ντιτρόιτ με 109-107 και βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στους τελικούς του ΝΒΑ.
vs Pistons : Ο Λεμπρόν παίζει πιο ομαδικά, οι συμπαίκτες του με μπροστάρη τον Γκίμπσον (31π) ανταποκρίνονται και οι Καβς είναι για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του ΝΒΑ. Πολύ κακό παιχνίδι από τους Πίστονς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χάμιλτον (29π) μαζί με τον Γουάλλας παλεύανε μόνοι τους, ο Πρίνς ήταν μαύρη τρύπα στην επίθεση και ο Μπίλλαπς ήταν άφαντος.

