Eθνική Ομάδα - Προκριματικά Qatar 2027 - GRE-MNE-POR-ROM

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:52 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 12:49 pm
BillyPao έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 10:36 am

Εγώ πιστεύω ότι ο περιορισμός στους ξένους είναι που δε δίνει κίνητρο στους Έλληνες παίκτες να βελτιωθούν. Για αυτό και βλέπεις παίκτες όπως ο Μουράτος να έχουν 30% στα τρίποντα και με το ζόρι 70% στις βολές, σέντερ να είναι εντελώς άτεχνοι και νωθροί κλπ.
Τον τολιόπουλο που άξιζε φέτος να παίξει και στην ευρωλίγκα δεν τον βάζατε να παίξει, μόνο κάτι σκόρπια λεπτά.
Άλλο το επίπεδο της Α1 και άλλο της Ευρωλίγκας.

BillyPao

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:55 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 12:48 pm
BillyPao έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 12:12 pm

Νομίζω ότι είναι υπερβολή το να συγκρίνονται τα λεφτά που παίρνει ένας Έλληνας παίκτης μικρομεσαίας ομάδας με έναν μέσο υπάλληλο. Σχετικά με το ερώτημα σου, ας υποθέσουμε ότι δεν παράγουμε ποιοτικούς παίκτες όποτε οι Έλληνες που παίζουν στο πρωτάθλημα και την Εθνική είναι χαμηλού επιπέδου. Γιατί λοιπόν δεν παράγουμε ποιοτικούς παίκτες; Αυτό είναι που θέλει ανάλυση.
Και όμως δεν είναι υπερβολή, εξήγησα γιατί.
Ο Έλληνας παίκτης μικρομεσαίας ομάδας Α1 που είναι στις θέσεις 10-15 του ροτέισον μπορεί να παίρνει από βασικό μέχρι 1-2 χιλιάρικα, ανέφερα και το παράδειγμα από επίσημες δηλώσεις με το 1,5 του Καραγιαννίδη όταν ήταν ο 3ος ψηλός του Προμηθέα.
Ο Έλληνας παίκτης ομάδας Α1 που έχει σημαντικό ρόλο παίρνει περισσότερα αλλά για να έχει σημαντικό ρόλο είναι επειδή η απόδοση του το δικαιολογεί οχι επειδή πρέπει να κλείσουν οι θέσεις του ρόστερ με διαβατήρια.
Δε νομίζω ότι η απόδοση των περισσότερων δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνουν. Αξίζει ο Κόνιαρης τα 120.000 ευρώ που θα πάρει φέτος στο Μαρούσι; Δεν είμαι σίγουρος. Σκέψου ότι τόσα περίπου έπαιρνε ο Μπάρτλει όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Για να μη μιλήσω για τον Λαρεντζάκης που έπαιρνε (πρόπερσι νομίζω) 700.000 ευρώ κλπ.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 03, 2026 1:45 pm

BillyPao έγραψε:
pan24 έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 12:48 pm

Και όμως δεν είναι υπερβολή, εξήγησα γιατί.
Ο Έλληνας παίκτης μικρομεσαίας ομάδας Α1 που είναι στις θέσεις 10-15 του ροτέισον μπορεί να παίρνει από βασικό μέχρι 1-2 χιλιάρικα, ανέφερα και το παράδειγμα από επίσημες δηλώσεις με το 1,5 του Καραγιαννίδη όταν ήταν ο 3ος ψηλός του Προμηθέα.
Ο Έλληνας παίκτης ομάδας Α1 που έχει σημαντικό ρόλο παίρνει περισσότερα αλλά για να έχει σημαντικό ρόλο είναι επειδή η απόδοση του το δικαιολογεί οχι επειδή πρέπει να κλείσουν οι θέσεις του ρόστερ με διαβατήρια.
Δε νομίζω ότι η απόδοση των περισσότερων δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνουν. Αξίζει ο Κόνιαρης τα 120.000 ευρώ που θα πάρει φέτος στο Μαρούσι; Δεν είμαι σίγουρος. Σκέψου ότι τόσα περίπου έπαιρνε ο Μπάρτλει όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Για να μη μιλήσω για τον Λαρεντζάκης που έπαιρνε (πρόπερσι νομίζω) 700.000 ευρώ κλπ.
Τα ποσά που γράφονται είναι καθαρά ή θα τα δώσουν εφορία οι παίκτες μετά;

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
BillyPao

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:10 pm

SteveNashidis έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Νομίζω ότι η ομάδα πληρώνει την εφορία των παικτών, οπότε τα συμβόλαια είναι καθαρά.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:14 pm

BillyPao έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:

Νομίζω ότι η ομάδα πληρώνει την εφορία των παικτών, οπότε τα συμβόλαια είναι καθαρά.
Είναι σωστή η απορία του Nashidi και η απάντηση είναι ότι μάλλον δε ξέρουμε, γιατί στην Α1 δεν είναι πάντα έτσι ειδικά για τους Έλληνες.

Από την άποψη ότι δεν υπάρχει η δημοσιογραφική κάλυψη που υπάρχει για αιώνιους, πολλές φορές όταν βγαίνει ένα ποσό είναι το ποσό που θα δαπανήσει η ομάδα για τον παίκτη οχι αυτό που θα μπει στη τσέπη του.

Το ίδιο γίνεται συχνά και όταν ακούμε νούμερα από Ισπανικές ομάδες.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:31 pm

SteveNashidis έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 10:12 am
kein έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 10:08 am

Έτσι είναι οι κανόνες, αν θέλαμε να κερδίσουμε ας φώναζε ντορσει ή ουοκαπ. Απλά είναι τα πράγματα , όπως απλά είναι και στην Α1 και φέτος έπαιξε ο Παναθηναϊκός με έναν ψηλό και πέρσι ο Ολυμπιακός έπαθε το ίδιο.
Δεν με απασχολεί το ζευγάρι Ολυμπιακός - Παναθηναικός όταν συζητάω για την εθνική Kein.
Για την εθνική μιλάω και εγώ Nash - γι΄αυτό έφερα 2 παραδείγματα (και ολυμπιακού και παναθηναϊκού για να μην αρχίσουν τα "εσείς" και "εμείς")

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
BillyPao

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:49 pm

pan24 έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Είναι σωστή η απορία του Nashidi και η απάντηση είναι ότι μάλλον δε ξέρουμε, γιατί στην Α1 δεν είναι πάντα έτσι ειδικά για τους Έλληνες.

Από την άποψη ότι δεν υπάρχει η δημοσιογραφική κάλυψη που υπάρχει για αιώνιους, πολλές φορές όταν βγαίνει ένα ποσό είναι το ποσό που θα δαπανήσει η ομάδα για τον παίκτη οχι αυτό που θα μπει στη τσέπη του.

Δεν είπα ότι δεν είναι σωστή η απορία του, το τι υποθέτω πως ισχύει ανέφερα. Όπως για τον κάθε υπάλληλο ο φόρος παρακρατείται από τον μισθό του και τα χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι τα "καθαρά", το ίδιο υποθέτω πως ισχύει και για τους παίκτες.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:30 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 2:49 pm
pan24 έγραψε:

Δεν είπα ότι δεν είναι σωστή η απορία του, το τι υποθέτω πως ισχύει ανέφερα. Όπως για τον κάθε υπάλληλο ο φόρος παρακρατείται από τον μισθό του και τα χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι τα "καθαρά", το ίδιο υποθέτω πως ισχύει και για τους παίκτες.
Ακριβώς εκεί είναι το πιθανό μπέρδεμα.
Έστω ότι ο υπάλληλος έχει συμφωνήσει να παίρνει 1500 καθαρά και έστω αυτό αντιστοιχεί σε 2.000 μεικτά.
Η σύμβαση που υπογράφει ο υπάλληλος και δηλώνεται στην εφορία αναφέρει πάντα τα μεικτά.

Οπότε αν κάποιος ρωτήσει ποιός είναι ο μισθός του υπαλλήλου η σωστή απάντηση είναι 1.500 ή 2.000;
Σωστά είναι και τα 2, ανάλογα πως το βλέπεις.

Για τους αθλητές στις ΗΠΑ λένε το μεικτό ετήσιο.
Οι Ισπανοί λένε σχεδόν πάντα και αυτοί το μεικτό.
Οι ελληνικές ευρωλιγκάτες από όσο ξέρουμε λένε τα καθαρά.
Η Ευρωλίγκα όταν δημοσιεύει σε λίστες τα μπάτζετ λέει τα μεικτά.

Και πάει λέγοντας, γίνεται μπάχαλο, και συχνά φουσκώνονται τα νούμερα που δημοσιεύονται κιόλας.
Αν δημοσιεύονταν και εδώ επίσημα τα ποσά των συμβολαίων όπως κάνουν στις ΗΠΑ δεν θα το είχαμε αυτό.

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 4:35 pm

Ο Τολιοπουλος στα πλευ οφ με την Βαλένθια ήταν πολύ καλός

Πάντως οι τεμπέληδες και αμπαλοι Έλληνες παίκτες περισσότερα λεφτά παίρνουν στα κολέγιο απ' ότι στην Ελλάδα. Πάει κι αυτό το επιχείρημα.
Αλήθεια από αυτούς γιατί δεν καλέστηκε κανένας;

Υπάρχουν κι αλλες ομάδες όπως η Ισπανία π.χ. που πέρασε τελευταία στιγμή στο Ευρωμπάσκετ πέρσι κι αυτοί αμπαλοι θα ναι

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 4:43 pm

Δεν θεωρώ ότι οι παίκτες της Ρουμανίας είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Πιστεύω ότι πήραμε εντελώς αψηφιστα το παιχνίδι και απροετοίμαστοι και χάσαμε, κανένας πια δεν κερδίζει με τις φανέλες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”