Άλλο το επίπεδο της Α1 και άλλο της Ευρωλίγκας.tarp7 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 12:49 pmΤον τολιόπουλο που άξιζε φέτος να παίξει και στην ευρωλίγκα δεν τον βάζατε να παίξει, μόνο κάτι σκόρπια λεπτά.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 10:36 am
Εγώ πιστεύω ότι ο περιορισμός στους ξένους είναι που δε δίνει κίνητρο στους Έλληνες παίκτες να βελτιωθούν. Για αυτό και βλέπεις παίκτες όπως ο Μουράτος να έχουν 30% στα τρίποντα και με το ζόρι 70% στις βολές, σέντερ να είναι εντελώς άτεχνοι και νωθροί κλπ.
Eθνική Ομάδα - Προκριματικά Qatar 2027 - GRE-MNE-POR-ROM
Συντονιστής: Captains
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δε νομίζω ότι η απόδοση των περισσότερων δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνουν. Αξίζει ο Κόνιαρης τα 120.000 ευρώ που θα πάρει φέτος στο Μαρούσι; Δεν είμαι σίγουρος. Σκέψου ότι τόσα περίπου έπαιρνε ο Μπάρτλει όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Για να μη μιλήσω για τον Λαρεντζάκης που έπαιρνε (πρόπερσι νομίζω) 700.000 ευρώ κλπ.pan24 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 12:48 pmΚαι όμως δεν είναι υπερβολή, εξήγησα γιατί.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 12:12 pm
Νομίζω ότι είναι υπερβολή το να συγκρίνονται τα λεφτά που παίρνει ένας Έλληνας παίκτης μικρομεσαίας ομάδας με έναν μέσο υπάλληλο. Σχετικά με το ερώτημα σου, ας υποθέσουμε ότι δεν παράγουμε ποιοτικούς παίκτες όποτε οι Έλληνες που παίζουν στο πρωτάθλημα και την Εθνική είναι χαμηλού επιπέδου. Γιατί λοιπόν δεν παράγουμε ποιοτικούς παίκτες; Αυτό είναι που θέλει ανάλυση.
Ο Έλληνας παίκτης μικρομεσαίας ομάδας Α1 που είναι στις θέσεις 10-15 του ροτέισον μπορεί να παίρνει από βασικό μέχρι 1-2 χιλιάρικα, ανέφερα και το παράδειγμα από επίσημες δηλώσεις με το 1,5 του Καραγιαννίδη όταν ήταν ο 3ος ψηλός του Προμηθέα.
Ο Έλληνας παίκτης ομάδας Α1 που έχει σημαντικό ρόλο παίρνει περισσότερα αλλά για να έχει σημαντικό ρόλο είναι επειδή η απόδοση του το δικαιολογεί οχι επειδή πρέπει να κλείσουν οι θέσεις του ρόστερ με διαβατήρια.
- SteveNashidis

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
- Προειδοποιήσεις:
0
Τα ποσά που γράφονται είναι καθαρά ή θα τα δώσουν εφορία οι παίκτες μετά;BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 12:55 pmΔε νομίζω ότι η απόδοση των περισσότερων δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνουν. Αξίζει ο Κόνιαρης τα 120.000 ευρώ που θα πάρει φέτος στο Μαρούσι; Δεν είμαι σίγουρος. Σκέψου ότι τόσα περίπου έπαιρνε ο Μπάρτλει όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Για να μη μιλήσω για τον Λαρεντζάκης που έπαιρνε (πρόπερσι νομίζω) 700.000 ευρώ κλπ.pan24 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 12:48 pm
Και όμως δεν είναι υπερβολή, εξήγησα γιατί.
Ο Έλληνας παίκτης μικρομεσαίας ομάδας Α1 που είναι στις θέσεις 10-15 του ροτέισον μπορεί να παίρνει από βασικό μέχρι 1-2 χιλιάρικα, ανέφερα και το παράδειγμα από επίσημες δηλώσεις με το 1,5 του Καραγιαννίδη όταν ήταν ο 3ος ψηλός του Προμηθέα.
Ο Έλληνας παίκτης ομάδας Α1 που έχει σημαντικό ρόλο παίρνει περισσότερα αλλά για να έχει σημαντικό ρόλο είναι επειδή η απόδοση του το δικαιολογεί οχι επειδή πρέπει να κλείσουν οι θέσεις του ρόστερ με διαβατήρια.
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

Basketforum Fantasy Champion 2025-26

Basketforum Fantasy Champion 2025-26
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Νομίζω ότι η ομάδα πληρώνει την εφορία των παικτών, οπότε τα συμβόλαια είναι καθαρά.SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 1:45 pmΤα ποσά που γράφονται είναι καθαρά ή θα τα δώσουν εφορία οι παίκτες μετά;BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 12:55 pm
Δε νομίζω ότι η απόδοση των περισσότερων δικαιολογεί τα χρήματα που παίρνουν. Αξίζει ο Κόνιαρης τα 120.000 ευρώ που θα πάρει φέτος στο Μαρούσι; Δεν είμαι σίγουρος. Σκέψου ότι τόσα περίπου έπαιρνε ο Μπάρτλει όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Για να μη μιλήσω για τον Λαρεντζάκης που έπαιρνε (πρόπερσι νομίζω) 700.000 ευρώ κλπ.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Είναι σωστή η απορία του Nashidi και η απάντηση είναι ότι μάλλον δε ξέρουμε, γιατί στην Α1 δεν είναι πάντα έτσι ειδικά για τους Έλληνες.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 2:10 pmΝομίζω ότι η ομάδα πληρώνει την εφορία των παικτών, οπότε τα συμβόλαια είναι καθαρά.SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 1:45 pm
Τα ποσά που γράφονται είναι καθαρά ή θα τα δώσουν εφορία οι παίκτες μετά;
Από την άποψη ότι δεν υπάρχει η δημοσιογραφική κάλυψη που υπάρχει για αιώνιους, πολλές φορές όταν βγαίνει ένα ποσό είναι το ποσό που θα δαπανήσει η ομάδα για τον παίκτη οχι αυτό που θα μπει στη τσέπη του.
Το ίδιο γίνεται συχνά και όταν ακούμε νούμερα από Ισπανικές ομάδες.
- kein

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Για την εθνική μιλάω και εγώ Nash - γι΄αυτό έφερα 2 παραδείγματα (και ολυμπιακού και παναθηναϊκού για να μην αρχίσουν τα "εσείς" και "εμείς")SteveNashidis έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 10:12 amΔεν με απασχολεί το ζευγάρι Ολυμπιακός - Παναθηναικός όταν συζητάω για την εθνική Kein.
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Δεν είπα ότι δεν είναι σωστή η απορία του, το τι υποθέτω πως ισχύει ανέφερα. Όπως για τον κάθε υπάλληλο ο φόρος παρακρατείται από τον μισθό του και τα χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι τα "καθαρά", το ίδιο υποθέτω πως ισχύει και για τους παίκτες.pan24 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 2:14 pmΕίναι σωστή η απορία του Nashidi και η απάντηση είναι ότι μάλλον δε ξέρουμε, γιατί στην Α1 δεν είναι πάντα έτσι ειδικά για τους Έλληνες.
Από την άποψη ότι δεν υπάρχει η δημοσιογραφική κάλυψη που υπάρχει για αιώνιους, πολλές φορές όταν βγαίνει ένα ποσό είναι το ποσό που θα δαπανήσει η ομάδα για τον παίκτη οχι αυτό που θα μπει στη τσέπη του.
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ακριβώς εκεί είναι το πιθανό μπέρδεμα.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 2:49 pmΔεν είπα ότι δεν είναι σωστή η απορία του, το τι υποθέτω πως ισχύει ανέφερα. Όπως για τον κάθε υπάλληλο ο φόρος παρακρατείται από τον μισθό του και τα χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι τα "καθαρά", το ίδιο υποθέτω πως ισχύει και για τους παίκτες.pan24 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 2:14 pm
Είναι σωστή η απορία του Nashidi και η απάντηση είναι ότι μάλλον δε ξέρουμε, γιατί στην Α1 δεν είναι πάντα έτσι ειδικά για τους Έλληνες.
Έστω ότι ο υπάλληλος έχει συμφωνήσει να παίρνει 1500 καθαρά και έστω αυτό αντιστοιχεί σε 2.000 μεικτά.
Η σύμβαση που υπογράφει ο υπάλληλος και δηλώνεται στην εφορία αναφέρει πάντα τα μεικτά.
Οπότε αν κάποιος ρωτήσει ποιός είναι ο μισθός του υπαλλήλου η σωστή απάντηση είναι 1.500 ή 2.000;
Σωστά είναι και τα 2, ανάλογα πως το βλέπεις.
Για τους αθλητές στις ΗΠΑ λένε το μεικτό ετήσιο.
Οι Ισπανοί λένε σχεδόν πάντα και αυτοί το μεικτό.
Οι ελληνικές ευρωλιγκάτες από όσο ξέρουμε λένε τα καθαρά.
Η Ευρωλίγκα όταν δημοσιεύει σε λίστες τα μπάτζετ λέει τα μεικτά.
Και πάει λέγοντας, γίνεται μπάχαλο, και συχνά φουσκώνονται τα νούμερα που δημοσιεύονται κιόλας.
Αν δημοσιεύονταν και εδώ επίσημα τα ποσά των συμβολαίων όπως κάνουν στις ΗΠΑ δεν θα το είχαμε αυτό.
-
tarp7

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Τολιοπουλος στα πλευ οφ με την Βαλένθια ήταν πολύ καλός
Πάντως οι τεμπέληδες και αμπαλοι Έλληνες παίκτες περισσότερα λεφτά παίρνουν στα κολέγιο απ' ότι στην Ελλάδα. Πάει κι αυτό το επιχείρημα.
Αλήθεια από αυτούς γιατί δεν καλέστηκε κανένας;
Υπάρχουν κι αλλες ομάδες όπως η Ισπανία π.χ. που πέρασε τελευταία στιγμή στο Ευρωμπάσκετ πέρσι κι αυτοί αμπαλοι θα ναι
Πάντως οι τεμπέληδες και αμπαλοι Έλληνες παίκτες περισσότερα λεφτά παίρνουν στα κολέγιο απ' ότι στην Ελλάδα. Πάει κι αυτό το επιχείρημα.
Αλήθεια από αυτούς γιατί δεν καλέστηκε κανένας;
Υπάρχουν κι αλλες ομάδες όπως η Ισπανία π.χ. που πέρασε τελευταία στιγμή στο Ευρωμπάσκετ πέρσι κι αυτοί αμπαλοι θα ναι
- ssoulliss

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Mood:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω ότι η συζήτηση έχει ξεφύγει κυριώς διότι από τους Ολυμπιακο-Παναθηναϊκούς που γράφουν δεν τους νοιάζει δράμι αν θα έχουμε μέλλον ως εθνική ομάδα.
Στο δια ταύτα η Ρουμανία είχε και έχει μόλις έναν παίκτη, τον Cate, με παραστάσεις από ανταγωνισμό και υψηλό επίπεδο (από το ισπανικό πρωτάθλημα συγκεκριμμένα) καθώς οι υπόλοιποι οι οποίοι αγωνίζονται κυρίως σε Cluj & Oradea (τις 2 καλύτερες ομάδες της χώρας) έχουν ανάλογη συμμετοχή με τους δικούς μας που έπαιξαν εχθές.
Επιπροσθέτως ο νατουραλιζέ τους είναι δεδομένα καλύτερος παίκτης από τον Elijah - το δικό μας - αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το σούπερ. Εμείς από την πλευρά μας διαθέτουμε 5 (πέντε) νατουραλιζέ ή όπως πλέον τους λέει η FIBA restricted players. Αν εξαιρέσουμε τον Πάπας που κλήθηκε μια φορά και αυτό για άλλους λόγους, σε αυτά τα παράθυρα κόντρα σε αυτές τις αρκετά αδύναμες ομάδες εμείς ως εθνική επιλάξαμε τον 4ο σε δυναμική νατουραλιζέ.
Τη γλυτώσαμε στο τσακ στην Πορτογαλία, την πατήσαμε εντός από το Μαυροβούνιο και παρότι κερδίσαμε μετά εκεί τώρα μυαλό δε φαίνεται να βάζουμε (ως ΕΟΚ). Παραμένουμε τυχεροί διότι διασταυρωνόμαστε με βατό όμιλο, όμως με τις 2 ήττες που κουβαλάμε - εύχομαι να μη γίνουν 3 - και τις διασταυρώσεις στο παράθυρο του Αυγούστου θα πρέπει να δώσουμε μάχη να πάμε στο Κατάρ το 2027. Εκτός και αν την ΕΟΚ την ενδιαφέρει περισσότερο να τα έχει καλά με τις διοικήσεις τον αιωνίων και να παίζουν καλά στην Euroleague (τηνς οποία ως ομοσπονδία δεν βρίσκεται στην ίδια "πλευρα").
** Χάσαμε από μια ομάδα που είχε να μας κερδίσει, ξέρω εγώ 40-50 χρόνια...
Στο δια ταύτα η Ρουμανία είχε και έχει μόλις έναν παίκτη, τον Cate, με παραστάσεις από ανταγωνισμό και υψηλό επίπεδο (από το ισπανικό πρωτάθλημα συγκεκριμμένα) καθώς οι υπόλοιποι οι οποίοι αγωνίζονται κυρίως σε Cluj & Oradea (τις 2 καλύτερες ομάδες της χώρας) έχουν ανάλογη συμμετοχή με τους δικούς μας που έπαιξαν εχθές.
Επιπροσθέτως ο νατουραλιζέ τους είναι δεδομένα καλύτερος παίκτης από τον Elijah - το δικό μας - αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το σούπερ. Εμείς από την πλευρά μας διαθέτουμε 5 (πέντε) νατουραλιζέ ή όπως πλέον τους λέει η FIBA restricted players. Αν εξαιρέσουμε τον Πάπας που κλήθηκε μια φορά και αυτό για άλλους λόγους, σε αυτά τα παράθυρα κόντρα σε αυτές τις αρκετά αδύναμες ομάδες εμείς ως εθνική επιλάξαμε τον 4ο σε δυναμική νατουραλιζέ.
Τη γλυτώσαμε στο τσακ στην Πορτογαλία, την πατήσαμε εντός από το Μαυροβούνιο και παρότι κερδίσαμε μετά εκεί τώρα μυαλό δε φαίνεται να βάζουμε (ως ΕΟΚ). Παραμένουμε τυχεροί διότι διασταυρωνόμαστε με βατό όμιλο, όμως με τις 2 ήττες που κουβαλάμε - εύχομαι να μη γίνουν 3 - και τις διασταυρώσεις στο παράθυρο του Αυγούστου θα πρέπει να δώσουμε μάχη να πάμε στο Κατάρ το 2027. Εκτός και αν την ΕΟΚ την ενδιαφέρει περισσότερο να τα έχει καλά με τις διοικήσεις τον αιωνίων και να παίζουν καλά στην Euroleague (τηνς οποία ως ομοσπονδία δεν βρίσκεται στην ίδια "πλευρα").
** Χάσαμε από μια ομάδα που είχε να μας κερδίσει, ξέρω εγώ 40-50 χρόνια...
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Αν εγώ ρωτήσω κάποιον για το μισθό του, προφανώς περιμένω να μου αναφέρει το "καθαρό" ποσό που εισπράττει, αυτό είναι που έχει σημασία. Τι να τα κάνω τα μεικτά;pan24 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 3:30 pmΑκριβώς εκεί είναι το πιθανό μπέρδεμα.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 2:49 pm
Δεν είπα ότι δεν είναι σωστή η απορία του, το τι υποθέτω πως ισχύει ανέφερα. Όπως για τον κάθε υπάλληλο ο φόρος παρακρατείται από τον μισθό του και τα χρήματα που μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι τα "καθαρά", το ίδιο υποθέτω πως ισχύει και για τους παίκτες.
Έστω ότι ο υπάλληλος έχει συμφωνήσει να παίρνει 1500 καθαρά και έστω αυτό αντιστοιχεί σε 2.000 μεικτά.
Η σύμβαση που υπογράφει ο υπάλληλος και δηλώνεται στην εφορία αναφέρει πάντα τα μεικτά.
Οπότε αν κάποιος ρωτήσει ποιός είναι ο μισθός του υπαλλήλου η σωστή απάντηση είναι 1.500 ή 2.000;
Και πάει λέγοντας, γίνεται μπάχαλο, και συχνά φουσκώνονται τα νούμερα που δημοσιεύονται κιόλας.
Αν δημοσιεύονταν και εδώ επίσημα τα ποσά των συμβολαίων όπως κάνουν στις ΗΠΑ δεν θα το είχαμε αυτό.
- big_lebowski

- Reactions:
- Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Πραγματικά η κουβέντα για το αν αξίζει κάποιος επαγγελματίας αθλητης 40 η 50 η 60 κ το χρόνο (κι ο,τι αυτά τα χρήματα είναι πολλά ξέρω γω ) είναι (συγνώμη για το χαρακτηρισμό δεν βρίσκω αλλον) φαιδρη.
Ότι δλδ είναι καλοπληρωμενοι με 60κ το χρόνο(σιγά τα χρήματα btw) κ τεμπελιαζουν?Ένας αθλητης που έχει ενεργά χρόνια έως τα 35-36 του ?(κι από αυτά δεν θα έχει αυτά τα συμβόλαια συνεχεια)
Το επίπεδο γενικά στον επ.αθλητισμο ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν οι αμοιβές όχι ανάποδα
Ότι δλδ είναι καλοπληρωμενοι με 60κ το χρόνο(σιγά τα χρήματα btw) κ τεμπελιαζουν?Ένας αθλητης που έχει ενεργά χρόνια έως τα 35-36 του ?(κι από αυτά δεν θα έχει αυτά τα συμβόλαια συνεχεια)
Το επίπεδο γενικά στον επ.αθλητισμο ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν οι αμοιβές όχι ανάποδα
- pan24

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτή η νοοτροπία κυριαρχεί γενικά στην Ελλάδα, στο εξωτερικό το συνηθισμένο είναι να λένε το μεικτό μηνιαίο ή το μεικτό ετήσιο και υπάρχουν καλοί λόγοι για αυτό.BillyPao έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 5:30 pmΑν εγώ ρωτήσω κάποιον για το μισθό του, προφανώς περιμένω να μου αναφέρει το "καθαρό" ποσό που εισπράττει, αυτό είναι που έχει σημασία. Τι να τα κάνω τα μεικτά;pan24 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 3:30 pm
Ακριβώς εκεί είναι το πιθανό μπέρδεμα.
Ο πιο απλός, και το καθαρό μηνιαίο να σου πει δε μπορείς να συμπεράνεις πόσα βγάζει αν δε ξέρεις και αν είναι με μπλοκάκι ή κανονικός μισθωτός για να ξέρεις αν παίρνει 12 ή 14 μισθούς.
Έπειτα το καθαρό αλλάζει ανάλογα με το πόσα παιδιά έχεις και τελευταία ακόμα και με την ηλικία, οι κάτω των 30 έχουν χαμηλότερη φορολογία.
Ενώ με μεικτό ετήσιο μιλάς επί της ίδιας βάσης.
Το πήγαμε offtopic,η ουσία είναι αυτό που λέει ο lebowski και είπε και ο nikolas_asteri.
Μιλάμε αν είναι πολλά το να πάρει ξέρω γω κάποιος 60κ και οτι αν δεν είχε διαβατήριο ίσως να έπαιρνε 50κ και οτι αυτό τον κάνει να τεμπελιάζει και να μη δουλεύει.
Μοιάζει εντελώς παράλογο.
Για αυτούς που βρίσκονται μικροί με πολυετή συμβόλαια με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες το χρόνο ίσως.
Για τους υπόλοιπους δεν μπορεί να ισχύει. Ακόμα και αν αυτό που θέλουν είναι να τεμπελιάσουν θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο επίπεδο να τους δώσει μια ομάδα μεγάλο συμβόλαιο από αυτά που σε φτιάχνουν οικονομικά για μια ζωή και θα τεμπελιάσουν μετά.
-
BillyPao

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
1
Το θέμα είναι ότι για τους Έλληνες το επίπεδο πέφτει ενώ οι αμοιβές ανεβαίνουν.big_lebowski έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 03, 2026 5:36 pmΠραγματικά η κουβέντα για το αν αξίζει κάποιος επαγγελματίας αθλητης 40 η 50 η 60 κ το χρόνο (κι ο,τι αυτά τα χρήματα είναι πολλά ξέρω γω ) είναι (συγνώμη για το χαρακτηρισμό δεν βρίσκω αλλον) φαιδρη.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο