Εθνική Εφήβων (U18)
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 16
- Προειδοποιήσεις:
0
0
Βασιλείου φίλε μου νομίζω ότι λες τον ξανθό από τον Προμηθέα.Δεν νομίζω να μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο.Το ίδιο και ο Καραγιάννης ο ψηλός του Άρη.Ο χαβαλες έχει μεταλο μπορεί να βρεθεί στην ομάδα.The veteran έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 11:10 amΣυμφωνώ με τους παραπάνω για Χαβαλέ, Καραγιάννη (Αρη) Ιωαννου (Χανθ) Βασιλείου (Προμηθέα) και Αρφαρά (Ολυμπιακό).
Η εθνική έπρεπε να έχει παίχτες πιο πολύ από τις ομάδες της Δέκα και Περιστερίου.Με πινελιές από άλλες ομάδες του rising star.Απο Τον καπετακη ρε παιδιά πως θα τον δω???
Ο Ζορμπάς του Ολυμπιακού κόπηκε απο την εθνική από ότι κατάλαβα.
0
E ναι!
Άλλωστε εγώ δεν κρύφτηκα,είπα εξαρχής πως θα έδινα μια ευκαιρία στον Καρακώστα που είχε τρομερή χρονιά και το άξιζε(κατά γενική ομολογία).
Ο κόουτς επέλεξε να πάει με παιδιά που έχουν παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο,το σεβόμαστε και προχωράμε.
Δεν θα μπω στην ονοματολογία που βλέπω παραπάνω!
Παντως πρέπει να ομολογήσω πως εχει αναψει για τα καλα η συζήτηση ,θυμιζει (πολύ) παλιές καλές(
Καλημέρες!
2
1
1

- Hipster
- Reactions: 1184
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ουτε εγω θα μπω στην ονοματολογια. Γιατι;
Πιστευω πως υπαρχει μια δεξαμενη περιπου 20-25 παιχτων που ειναι πολυ κοντα σε επιπεδο οπως εγραψα και χθες.
Εγω ηδη εκφραστει για τους ποιους 2 θεωρω πως ειναι στην φαση "η φανελα στο σπιτι μου".
Μιλησα για διαφορετικες επιλογες του κοουτς με λειτουργικα κριτηρια. (λειτουργικα οχι μονο για νικη, αλλα πως παιζει η ομαδα συμφωνα με την φιλοσοφια του προπονητη)
Εμεις δεν μπορουμε να κανουμε παρομοια επιλογη απ την στιγμη που δεν ημαστε κοουτς
Ηδη για καποιους που αναφερθηκαν εχω διαφωνιες και πιστευω πως αλλοι που αξιζουν δεν αναφερθηκαν.
Παντως δεν ειμαι της λογικης οι δυο του τελικου στελνουν απο 3-4 παιχτες. Ουτε να χτιστει μια ομαδα γυρο απο τον Σαμοντουροφ.
Δεν μπορουν να ειναι τα κριτηρια μονο η νικη . Και αυτο, αλλα οχι μονο.
Εχω αναφερθει ηδη απο την αρχη σε ελλειψη δημιουργικου ποιντ γκαρντ και σε δυο που δεν πιστευω πως ειναι στην δεξαμενη των 20 αλλα ειναι στην δωδεκαδα. Μεχρι εκει.
Πιστευω πως υπαρχει μια δεξαμενη περιπου 20-25 παιχτων που ειναι πολυ κοντα σε επιπεδο οπως εγραψα και χθες.
Εγω ηδη εκφραστει για τους ποιους 2 θεωρω πως ειναι στην φαση "η φανελα στο σπιτι μου".
Μιλησα για διαφορετικες επιλογες του κοουτς με λειτουργικα κριτηρια. (λειτουργικα οχι μονο για νικη, αλλα πως παιζει η ομαδα συμφωνα με την φιλοσοφια του προπονητη)
Εμεις δεν μπορουμε να κανουμε παρομοια επιλογη απ την στιγμη που δεν ημαστε κοουτς

Ηδη για καποιους που αναφερθηκαν εχω διαφωνιες και πιστευω πως αλλοι που αξιζουν δεν αναφερθηκαν.
Παντως δεν ειμαι της λογικης οι δυο του τελικου στελνουν απο 3-4 παιχτες. Ουτε να χτιστει μια ομαδα γυρο απο τον Σαμοντουροφ.
Εχω αναφερθει ηδη απο την αρχη σε ελλειψη δημιουργικου ποιντ γκαρντ και σε δυο που δεν πιστευω πως ειναι στην δεξαμενη των 20 αλλα ειναι στην δωδεκαδα. Μεχρι εκει.

1
1

Ο Σταρ της Ομάδας αυτός είναι όπως και να το κάνουμε.Να σου το θέσω αλλιώς.Αν δεν υπήρχε χτες Σάμαντουρωφ η Συζήτηση τώρα θα ήταν ότι του χρόνου θα παίζουμε με λιχνεσταιν.Με λίγα λόγια Κολυβά θα μοιράζαμε.Hipster έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 12:26 pmΟυτε εγω θα μπω στην ονοματολογια. Γιατι;
Εμεις δεν μπορουμε να κανουμε παρομοια επιλογη απ την στιγμη που δεν ημαστε κοουτς![]()
Εχω αναφερθει ηδη απο την αρχη σε ελλειψη δημιουργικου ποιντ γκαρντ και σε δυο που δεν πιστευω πως ειναι στην δεξαμενη των 20 αλλα ειναι στην δωδεκαδα. Μεχρι εκει.![]()
Πάνω σε αυτόν έπρεπε να χτιστεί η ομάδα είτε το θέλουμε είτε όχι.
Επειδή διάβασα για τον καπετακη και δεν είδα πολλά που αναφέρεται.
Καλός παίχτης αλλά πάντα ο τελευταίος στα πανελλήνια βγάζει και έναν σκόρερ που τραβάει το 70 % των προσπαθειών.Πριν χρόνια στο πανελλήνιο εφήβων που έγινε εδώ στο Ηράκλειο ήταν μια ομάδα η Ελευθερούπολη νομίζω βγήκε τελευταία αλλά πήρε ένας καλός παιχτακος του την θέση του κορυφαίου σκόρερ.Πηρε το 80%των προσπαθειών.
Άλλο εκείνο άλλο εθνική εφήβων.
Αλλά θα τον δω κάποια στιγμή.
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Καταλαβαινω την λογικη σου. Απλα δεν συμφωνω πως μια εθνικη αντερ πρεπει να χτιζετε γυρο απο ενα παιχτη. Αν ηταν μια κανονικη ομαδα θα το συζητουσα.basketara έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 12:55 pmΟ Σταρ της Ομάδας αυτός είναι όπως και να το κάνουμε.Να σου το θέσω αλλιώς.Αν δεν υπήρχε χτες Σάμαντουρωφ η Συζήτηση τώρα θα ήταν ότι του χρόνου θα παίζουμε με λιχνεσταιν.Με λίγα λόγια Κολυβά θα μοιράζαμε.Hipster έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 12:26 pmΟυτε εγω θα μπω στην ονοματολογια. Γιατι;
Εμεις δεν μπορουμε να κανουμε παρομοια επιλογη απ την στιγμη που δεν ημαστε κοουτς![]()
Εχω αναφερθει ηδη απο την αρχη σε ελλειψη δημιουργικου ποιντ γκαρντ και σε δυο που δεν πιστευω πως ειναι στην δεξαμενη των 20 αλλα ειναι στην δωδεκαδα. Μεχρι εκει.![]()
Πάνω σε αυτόν έπρεπε να χτιστεί η ομάδα είτε το θέλουμε είτε όχι.
Επειδή διάβασα για τον καπετακη και δεν είδα πολλά που αναφέρεται.
Καλός παίχτης αλλά πάντα ο τελευταίος στα πανελλήνια βγάζει και έναν σκόρερ που τραβάει το 70 % των προσπαθειών.Πριν χρόνια στο πανελλήνιο εφήβων που έγινε εδώ στο Ηράκλειο ήταν μια ομάδα η Ελευθερούπολη νομίζω βγήκε τελευταία αλλά πήρε ένας καλός παιχτακος του την θέση του κορυφαίου σκόρερ.Πηρε το 80%των προσπαθειών.
Άλλο εκείνο άλλο εθνική εφήβων.
Αλλά θα τον δω κάποια στιγμή.
Πχ το ιδιο θα γινει καπως με Αντεντο στην εθνικη ή θα πρεπει να γινει εστω.

0
Να κάνω δύο ερωτήσεις αν γνωρίζετε
Η πρώτη είναι με για τον χυτικουδη.Τον πήρε στην αποστολή????
Και η άλλη που ήθελα να την ρωτήσω μέρες τώρα.Ενας κουρεπης που είναι στον Προμηθέα έχει κάποια σχέση με τον κουρεπης που είναι στα Χανιά.Επισης και ένας τσαλπουρης πάλι στον Προμηθέα έχει άμεση με τον γνωστό ???
Και η άλλη που ήθελα να την ρωτήσω μέρες τώρα.Ενας κουρεπης που είναι στον Προμηθέα έχει κάποια σχέση με τον κουρεπης που είναι στα Χανιά.Επισης και ένας τσαλπουρης πάλι στον Προμηθέα έχει άμεση με τον γνωστό ???
0
-
- Reactions: 32
- Προειδοποιήσεις:
0
Καλησπέρα καινούργιος εδώ,
Βλέποντας τα «ωραία» των εθνικών ομάδων είπα και εγώ να σχολιάσω και να πω την άποψη μου.
Αρχικά νταξει νομίζω όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι να πω πως πάνω κάτω με εχετε καλύψει όλοι. Πολύ λίγο μπάσκετ και «ξυλοκοπικη» άμυνα, πράγμα το οποιο πηγάζει κυρίως από τις μικρές ηλικίες, όπου κυριαρχεί η άποψη «άμυνα άμυνα και μόνο άμυνα , και μπροστά μηδέν πρωτοβουλία και δημιουργία»
Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στα ονόματα και στις κλήσεις γιατί βλέπω πολύς ντόρος γίνεται.
Να ξεκινήσω αρχικά με αυτούς που κλήθηκαν.
Με όλο το σεβασμό στην προσπάθεια τον παιδιών αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω την κληση Κωνσταντινιδη κυρίως και μετά Καλλιοντζη. Δεν ξέρω τι παίζει με τον ΠΑΟΚ αλλά κατ εμε, ούτε στην προεπιλογή δεν θα έπρεπε να βρίσκονται οι συγκεκριμένοι.
Τώρα όσο αναφορά αυτούς που ΔΕΝ κλήθηκαν, επειδή ακούω το όνομα του Βασίλειου του προμηθέα, και επειδή έτυχε να τον δω και από κοντά φέτος , να πω πως το παιδί δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση πλέον σε αυτό το επίπεδο και δυστυχώς έχει μείνει πααααρα πολύ στάσιμος. Τον είδα φέτος και δεν πίστευα στα μάτια μου. Υπέροχο για μπάσκετ κορμί αλλά στασιμότητα σχετικά με το πως ξεκίνησε σε σημείο που το κάνανε χεντζ αουτ κάτι άμπαλοι
στο τοπικό που έπαιζε με την Β ομάδα του προμηθέα και αυτός έχανε τις μπάλες. Στεναχωριέμαι γιατί τον στήριξε απίστευτα ο προμηθέας από τα 14 euro cup τον έβαζε και μάλλον δεν θα πάει και πολύ μπροστά , μακάρι να βγω ψεύτης!
Τώρα για το ποιους θα ήθελα να δω στην εθνική , σίγουρα Τσιμερικας και Καρακωστας θεωρώ πως ίσως να είχαν μια θέση ίσως και ο Ζορμπας.
Για Χαβαλέ που λέτε δεν ξέρω πολύ στάσιμος και αυτός και έπαιζε και σε μέτριο εφηβικό (Αρη) και πάλι σε πολλά ματς τα έβρισκε σκούρα.
Βλέποντας τα «ωραία» των εθνικών ομάδων είπα και εγώ να σχολιάσω και να πω την άποψη μου.
Αρχικά νταξει νομίζω όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι να πω πως πάνω κάτω με εχετε καλύψει όλοι. Πολύ λίγο μπάσκετ και «ξυλοκοπικη» άμυνα, πράγμα το οποιο πηγάζει κυρίως από τις μικρές ηλικίες, όπου κυριαρχεί η άποψη «άμυνα άμυνα και μόνο άμυνα , και μπροστά μηδέν πρωτοβουλία και δημιουργία»
Τώρα θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στα ονόματα και στις κλήσεις γιατί βλέπω πολύς ντόρος γίνεται.
Με όλο το σεβασμό στην προσπάθεια τον παιδιών αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω την κληση Κωνσταντινιδη κυρίως και μετά Καλλιοντζη. Δεν ξέρω τι παίζει με τον ΠΑΟΚ αλλά κατ εμε, ούτε στην προεπιλογή δεν θα έπρεπε να βρίσκονται οι συγκεκριμένοι.
Τώρα όσο αναφορά αυτούς που ΔΕΝ κλήθηκαν, επειδή ακούω το όνομα του Βασίλειου του προμηθέα, και επειδή έτυχε να τον δω και από κοντά φέτος , να πω πως το παιδί δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση πλέον σε αυτό το επίπεδο και δυστυχώς έχει μείνει πααααρα πολύ στάσιμος. Τον είδα φέτος και δεν πίστευα στα μάτια μου. Υπέροχο για μπάσκετ κορμί αλλά στασιμότητα σχετικά με το πως ξεκίνησε σε σημείο που το κάνανε χεντζ αουτ κάτι άμπαλοι

Τώρα για το ποιους θα ήθελα να δω στην εθνική , σίγουρα Τσιμερικας και Καρακωστας θεωρώ πως ίσως να είχαν μια θέση ίσως και ο Ζορμπας.
Για Χαβαλέ που λέτε δεν ξέρω πολύ στάσιμος και αυτός και έπαιζε και σε μέτριο εφηβικό (Αρη) και πάλι σε πολλά ματς τα έβρισκε σκούρα.
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Χυτικουδης εκτος 12 αδας ηταν στην 16αδα, επαιξε στα φιλικα.basketara έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 1:08 pmΝα κάνω δύο ερωτήσεις αν γνωρίζετε
Οι αλλοι δυο αδερφια των "γνωστων".
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Παντως το προβλημα της U20 Ηταν η υπερβολικη πρωτοβουλια απο καποιους και η ανυπαρκτη αμυνα.
Το μοντελο της αμυνας, αμυνας, αμυνας, τα τελευταια καμια 10 ρια χρονια εχει εγκαταληφθει απο τις ακαδημιες ( δυστυχως) και εχουμε περασει στην φαση της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας" σε αμυνα και επιθεση. Γι αυτο και δεν υπαρχει δημιουργια, γιατι μερικοι δεν καταλαβαινουν πως σε μια πενταδα υπαρχουν αλλοι 4 παιχτες.

0
Κόπηκε.basketara έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 1:08 pmΝα κάνω δύο ερωτήσεις αν γνωρίζετε
Nαι σε αμφότερα

Edit:Δεν ειχα δει πως απαντηθηκε !
Μιση ωρα ελειψα και εχουν γραφτει τοσα ποστ
1
1

-
- Reactions: 32
- Προειδοποιήσεις:
0
Μην είσαι τόσο σίγουρος πως έχει εγκαταληφθεί από όλους στο 100%.Hipster έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 1:18 pmΠαντως το προβλημα της U20 Ηταν η υπερβολικη πρωτοβουλια απο καποιους και η ανυπαρκτη αμυνα.
Το μοντελο της αμυνας, αμυνας, αμυνας, τα τελευταια καμια 10 ρια χρονια εχει εγκαταληφθει απο τις ακαδημιες ( δυστυχως) και εχουμε περασει στην φαση της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας" σε αμυνα και επιθεση. Γι αυτο και δεν υπαρχει δημιουργια, γιατι μερικοι δεν καταλαβαινουν πως σε μια πενταδα υπαρχουν αλλοι 4 παιχτες.![]()
Εγώ αυτό που είδα χθες ήταν ξεκάθαρα έλλειψη ταλέντου πέρα από δυο παίχτες και έλλειψη δημιουργίας.
Είχα άκουσει καλά λόγια για τα point guard αλλά χθες απογοητεύτηκα από αυτά που είδα . Έχουμε Σαμαντουροφ, Σπριντζιο και ένα οκευ πεντάρι δυνατό, τον Ζουγρη και τα ΠΜ δεν μπορούσαν να τους περάσουν μια πάσα χθες σε σημείο εκνευρισμού! Όσο για τα γκαρντ μην συζητήσω.
Anyway όσο αναφορά το σημερινό παιχνίδι δεν νομίζω πως περιμένουμε και πολλά , μακάρι να βγω ψεύτης
0
- Hipster
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ειμαι σιγουρος για τις "μεγαλες" ακαδημιες , εκτος απο δυο που συνεχιζουν, ακομα, ευτυχως και ας θεωρουνται ξεπερασμενες ή και ολντ σκουλ. Δεν θα πω ονοματα, οι γνωστες γνωριζουν ποιες εννοω.Kavaliotis έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 1:32 pmΜην είσαι τόσο σίγουρος πως έχει εγκαταληφθεί από όλους στο 100%.Hipster έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 1:18 pm
Παντως το προβλημα της U20 Ηταν η υπερβολικη πρωτοβουλια απο καποιους και η ανυπαρκτη αμυνα.
Το μοντελο της αμυνας, αμυνας, αμυνας, τα τελευταια καμια 10 ρια χρονια εχει εγκαταληφθει απο τις ακαδημιες ( δυστυχως) και εχουμε περασει στην φαση της "ιδιωτικης πρωτοβουλιας" σε αμυνα και επιθεση. Γι αυτο και δεν υπαρχει δημιουργια, γιατι μερικοι δεν καταλαβαινουν πως σε μια πενταδα υπαρχουν αλλοι 4 παιχτες.![]()
Εγώ αυτό που είδα χθες ήταν ξεκάθαρα έλλειψη ταλέντου πέρα από δυο παίχτες και έλλειψη δημιουργίας.
Είχα άκουσει καλά λόγια για τα point guard αλλά χθες απογοητεύτηκα από αυτά που είδα . Έχουμε Σαμαντουροφ, Σπριντζιο και ένα οκευ πεντάρι δυνατό, τον Ζουγρη και τα ΠΜ δεν μπορούσαν να τους περάσουν μια πάσα χθες σε σημείο εκνευρισμού! Όσο για τα γκαρντ μην συζητήσω.
Anyway όσο αναφορά το σημερινό παιχνίδι δεν νομίζω πως περιμένουμε και πολλά , μακάρι να βγω ψεύτης
Εγω παραμενω της αποψης πως δεν ειναι ολντ σκουλ και ξεπερασμενο, αλλα ειναι το μονο στυλ μπασκετ που μπορει αξιοπιστα να παιχτει στην Ελλαδα.
Το να βελτιωθουν ατομικα οι παιχτες στην επιθεση, μεσα σε ενα τακτικο πλαισιο σκεπτομενου και αμυντικογεννους μπασκετ μπορει να γινει. Αλλα να πας να γινεις Γαλλια και Ισπανια (μην πω Αμερικη) ειναι αρχοντοχωριατικη νοοτροπια. Δεν θα γινουμε ποτε. Ποτε δεν θα εχεις τα χαρακτηριστικα τα αθλητικα και το πληθος των επιλογων.
Σ αυτο το πλαισιο βγηκαν και παιχτες της προηγουμενης δεκαετιας και εικοσαετιας που ακομα μιλαμε, με κορωνιδες Σπανουλη, Διαμαντιδη και Παπαλουκα και πολλους αλλους λιγο πιο πισω.
Γνωμη μου, ισως απλα ειμαι γερικο σκυλι για να μαθω νεα κολπα που θα ελεγε καποιος μικροτερος

0
Δεν είμαι ο μόνος που βλέπει έτσι δηλ τα παιδιά του ΠΑΟΚ.Χιλιες φορές να επερνε τον Αχτση και τον Ταχιριδη.Kavaliotis έγραψε: ↑Κυρ Ιούλ 31, 2022 1:09 pmΚαλησπέρα καινούργιος εδώ,
Τώρα όσο αναφορά αυτούς που ΔΕΝ κλήθηκαν, επειδή ακούω το όνομα του Βασίλειου του προμηθέα, και επειδή έτυχε να τον δω και από κοντά φέτος , να πω πως το παιδί δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση πλέον σε αυτό το επίπεδο και δυστυχώς έχει μείνει πααααρα πολύ στάσιμος. Τον είδα φέτος και δεν πίστευα στα μάτια μου. Υπέροχο για μπάσκετ κορμί αλλά στασιμότητα σχετικά με το πως ξεκίνησε σε σημείο που το κάνανε χεντζ αουτ κάτι άμπαλοιστο τοπικό που έπαιζε με την Β ομάδα του προμηθέα και αυτός έχανε τις μπάλες. Στεναχωριέμαι γιατί τον στήριξε απίστευτα ο προμηθέας από τα 14 euro cup τον έβαζε και μάλλον δεν θα πάει και πολύ μπροστά , μακάρι να βγω ψεύτης!
Ο αχτσης θα εβλεπε τουλάχιστον περισσότερο τον Σάμαντουρωφ από τους υπάρχοντες ΠΜ.
Παιδιά αυτός ο Καρακώστας σε ποια ομάδα παιζει ??
Τον έχετε αναφέρει τόσες φορές και θέλω να τον δω.Εχω να δω καπετακη και Καρακώστα οπωσδήποτε.
Βασιλείου είναι καλογυμνασμένος αλλά μέχρι εκεί του λείπει το μπάσκετ.Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί στον Προμηθέα αλλά πρέπει να του μάθουν να παίζει.
Πάντως υπάρχουν όντως καλοί παίχτες εκεί έξω.
0