NCAA - Κολεγιακό Πρωτάθλημα

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3160
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Μάιος 20, 2025 11:16 pm

berry έγραψε:
Τρί Μάιος 20, 2025 10:23 pm
pan24 έγραψε:
Τρί Μάιος 20, 2025 9:47 pm
Μπαρτσελόνα σκέφτονται μέχρι και να κλείσουν τις ακαδημίες γιατί τους παίρνουν όλους τους μικρούς.
https://www.sport24.gr/basket/real-kai- ... -ti-marca/
Το διάβασα και εγώ αυτό αλλά δεν το κατάλαβα.

Δηλαδή τι ;

Καλύτερα να μην βγάζουμε καθόλου ταλέντα από το να βγάζουμε και να μας τα παίρνουν;
Στην ουσία καταλαβαίνω ότι κόβει το εύκολο βήμα σε ατζεντηδες και νεαρούς να φύγουν τζάμπα ενώ θα έχουν πάρει από τις συγκεκριμένες ακαδημίες τεχνογνωσία, εξέλιξη , προβολή και όσα θετικά έχουν.

Τα κολλέγια και το ΝΒΑ ως προθάλαμο παικτών δεν έχουν παίκτες από ομάδες από την Πολωνία ή την Τσεχία. Προφανώς κοιτάνε παίκτες από Euroleague, Euroleague AGNT , ότι Europe Youth πρωτάθλημα υπάρχει και ελάχιστους παίκτες από NBA Europe tryouts.

Αν ο νεαρός δεν πάρει μεταγραφή σε καλή ομάδα ή δεν πάρει προβολή από το καλό πρωτάθλημα που συμμετέχει τότε δύσκολα θα πάει κολλέγιο ή ΝΒΑ.

Καλή σφαλιάρα σε ατζεντηδες αν κλείσουν οι μεγάλες ακαδημίες.

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3432
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Μάιος 21, 2025 8:57 am

Όπως βέβαια δεν ακολουθούν οι ομάδες μας και τις καλύτερες τακτικές παίρνοντας τους καλύτερους παίκτες από μικρότερες ακαδημίες το ίδιο έκαναν και στην Ισπανία, η Ρεάλ αν δεν κάνω λάθος φημιζόταν για τους παίκτες που έπαιρνε ανά την Ευρώπη.
Διάβασα ότι θα έχει παράπλευρο όφελος ότι τα παιδιά που πάνε στην Αμερική θα τελειώσουν και το κολλέγιο και θα πάρουν ένα πτυχίο που θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Ίσως ισχύει για τα μικρότερα παιδιά που πάνε όντως στην Αμερική για να σπουδάοσυν, έχω τις αμφιβολίες μου για παίκτες όπως ο Μαντζούκας και ο Ζουγρής, δεν εννοώ συγκεκριμένα τα παιδιά αυτά που δεν ξέρω το υπόβαθρο τους αλλά μου φαίνεται δύσκολο ένας 20χρονος, 21χρονος, 22χρονος, που τελείωσε το Λύκειο πριν 2-3 χρόνια όπως, όπως να μπει ξαφνικά σε μια διαδικασία να παρακολουθήσει ένα αγγλόφωνο κολλεγιακό πρόγραμμα με επιτυχία. Εκτός πια και αν τους βάζουν βαθμούς στα μαθήματα έτσι επειδή είναι αθλητές.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2697
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Μάιος 21, 2025 10:18 am

Conan1982 έγραψε:
Τετ Μάιος 21, 2025 8:57 am
Όπως βέβαια δεν ακολουθούν οι ομάδες μας και τις καλύτερες τακτικές παίρνοντας τους καλύτερους παίκτες από μικρότερες ακαδημίες το ίδιο έκαναν και στην Ισπανία, η Ρεάλ αν δεν κάνω λάθος φημιζόταν για τους παίκτες που έπαιρνε ανά την Ευρώπη.
Διάβασα ότι θα έχει παράπλευρο όφελος ότι τα παιδιά που πάνε στην Αμερική θα τελειώσουν και το κολλέγιο και θα πάρουν ένα πτυχίο που θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Ίσως ισχύει για τα μικρότερα παιδιά που πάνε όντως στην Αμερική για να σπουδάοσυν, έχω τις αμφιβολίες μου για παίκτες όπως ο Μαντζούκας και ο Ζουγρής, δεν εννοώ συγκεκριμένα τα παιδιά αυτά που δεν ξέρω το υπόβαθρο τους αλλά μου φαίνεται δύσκολο ένας 20χρονος, 21χρονος, 22χρονος, που τελείωσε το Λύκειο πριν 2-3 χρόνια όπως, όπως να μπει ξαφνικά σε μια διαδικασία να παρακολουθήσει ένα αγγλόφωνο κολλεγιακό πρόγραμμα με επιτυχία. Εκτός πια και αν τους βάζουν βαθμούς στα μαθήματα έτσι επειδή είναι αθλητές.
Το είπα αυτό για παιδιά που πιθανώς δεν θα παίξουν επαγγελματικά (και το ξέρουν). Για τον Μαντζούκα και τον Ζουγρη μάλλον δεν ισχύει για τους λόγους που είπες αλλά και γιατί μοιάζουν να μπορούν να έχουν κάποιου είδους καριέρα.

Από την άλλη, οι αθλητές συνήθως δεν εγγράφονται σε τίποτα βαριά επιστημονικά προγράμματα. Κάνουν πιο «εύκολες» σπουδές και όντως παίρνουν και βαθμούς «έτσι». Πριν 10-15 χρόνια είχε σκάσει και ένα σκάνδαλο στο North Carolina σχετικά με academic dishonesty και ολόκληρα τμήματα που δεν ακολουθούσαν τους κανόνες ώστε να βοηθούν τους αθλητές. Δεν συμβαίνει παντού και με την ίδια ένταση/συχνότητα αλλά συμβαίνει. Μου έχει τύχει κι εμένα δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις. Δεν μου είπε κάποιος κάτι αλλά ήξερα ότι 2-3 παιδιά ήταν στην ομάδα του football, έρχονταν που και που στο μάθημα και τα καημένα κοιμόντουσαν όρθια. Ε προσπάθησα να τους βοηθήσω (όχι μόνο αυτούς, γενικά όσους δεν τα πάνε καλά προσπαθώ να βοηθάω) και στο τέλος του έδωσα ένα C για να περάσουν που μάλλον δεν άξιζαν.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 609
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Μάιος 28, 2025 9:34 pm

Τουλάχιστον 2 παιδιά που θα επιλέγονταν στο φετεινό draft, πιθανότατα προς το τέλος του πρώτου γύρου, αποφάσισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από αυτό. Ο πρώτος είναι ο Yaxel Lendeborg ένας πολύ ταχυδυναμικός ψηλός (περισσότερο ως PF) ο οποίος επιστρέφει ως τεταρτοετής στο κολλέγιο και μετεγγράφεται στους Michigan Wolverines. Ο δεύτερος είναι ο PG Tahaad Pettiford των Auburn Tigers που θα επιστρέψει στο κολλέγιο του για τη δεύτερη του χρονιά. Τα παιδιά κατά τη γνώμη μου, πλέον ξεκάθαρρα επιλέγουν μια καλύτερη οικονομική επιλογή και ένα ασφαλέστερο αγωνιστικό περιβάλλον (ας είναι καλά το NIL).

Εντωμεταξύ σήμερα λήγει η προθεσμία των παικτών που σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή στο draft, όχι όμως για τον Αβδάλα που θα έχει άλλες περίπου 2 εβδόμαδες μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2472
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Μάιος 29, 2025 10:32 pm

Ο Βαγγέλης Ζούγρης από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται για το πανεπιστήμιο του Louisville :bball:

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”