2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Hipster

nba
Reactions: 1186
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Αύγ 16, 2022 12:44 pm

pan24 έγραψε:
Τρί Αύγ 16, 2022 12:18 pm
Hipster έγραψε:
Τρί Αύγ 16, 2022 11:48 am

Τα ξέρω όλα αυτά που μου λες. Η διαφορά είναι πως ο ένας είναι ταλέντο του 8-9 και ο άλλος βία του 6. Αν είσαι σοβαρή ομάδα και αποφάσισες να πάρεις τον παίχτη, υπολογίζεις βαριά- βαριά Νοέμβρη να τον έχεις στο ρόστερ και όχι να έχεις τον ένα για Γιουρολίγκ και τον άλλον για ελληνικό πρωτάθλημα που διαβάζω.Δεν είναι Μαντζούκας ο Γιώργος, είναι παίχτης που έγινε Ντράφτ και έπαιξε όσο έπαιξε κάποια παιχνίδια στο ΝΒΑ. Ποιά Λιετκαμπέλις τώρα ; Είναι σαν να μου λες θα πάρεις να σου παίζει στην ομάδα ο Όρελικ. Τεσπά , περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια. :)
Το πρόβλημα του Γιώργου είναι ότι φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος ή τουλάχιστον να μην μπορεί σε μικρό ρόλο.
Δηλαδή το 2020-2021 φαινόταν να μην μπορεί να σταθεί ούτε Α1. Να βελτιώθηκε τόσο πολύ σε 1 χρόνο; Μακάρι το παιδί αλλά δύσκολο μου φαίνεται.
Θα μου πει ξέρει κανείς αν μπορεί ο Παναγιώτης; Όχι, αλλά όλοι έχουμε την εντύπωση που μακάρι να είναι λάθος ότι ο Γιώργος αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μπορεί
Δεν διαφωνώ επί της ουσίας.
Την άποψη μου την έχω πει πριν πάρει ΚΑΙ τον Γιώργο ο Παναθηναϊκός.
Ο Γιώργος είναι 2\3 ο Παναγιώτης 3/2
Και οι δύο στην ίδια ομάδα αυτή την στιγμή δύσκολα μπορούν να είναι. Χτυπάει ο ένας τους χρόνους του άλλου.
Και οι δύο αυτή την στιγμή δεν είναι για Γιουρολίγκ έτοιμοι, αλλά πιο έτοιμοι από Μαντζούκα πχ και σαφώς από Χουγκάζ. Για ρόλους Λαρεντζάκη δηλαδή , αλλά σε ομάδα με μικρότερους στόχους.
Ο Γιώργος ΠΑΝΤΑ ήταν παίχτης με μεγαλύτερο ταβάνι. Δεν αλλάζει αυτό σε ένα δύο χρόνια για να γυρίσει ανάποδα. Είμαι σίγουρος πως ο Γιώργος στην Λιθουανία θα ήταν καλύτερος απ' τον Όρελικ (θα χει φαγούρα ο άνθρωπος :roofl: ) αλλά προτίμησε, λανθασμένα για έμενα το ΝΒΑ αν και είναι θεμιτή η φιλοδοξία του.
Όλη η κουβέντα από εμένα γίνεται όχι για τον Παναθηναϊκό, που μικρή σημασία έχει αυτή η στιγμή η παρουσία και των δύο για αυτόν, αλλά για τον παίχτη και το ελληνικό μπάσκετ. Συνέχεια γράφω πως Μωραΐτης και Γιώργος θα είναι το 1-2 του ελληνικού μπάσκετ σε 2-3 χρόνια ή έστω πρέπει να είναι.
Για το θέμα της θέσης που αναφέρεις για τον Παναθηναϊκό, θέλει σαφώς 3-4 και όχι 4-5 αν και αυτό θα καταστρέψει την χρονιά των Καλαϊτζάκηδων, δυστυχώς.
Τα συμφέροντα των παιχτών δεν εφάπτονται πάντα μ αυτά της ομάδας.
Ο Παναγιώτης είναι μια χαρά παίχτης και καλό παιδί, αλλά ταλέντο επιπέδου Γιάνκοβιτς για μένα, στην καλύτερη. (Δεν εννοώ πως μοιάζουν, αλλά στο ταβάνι που λες και εσύ)
Πάντα ο χρόνος βέβαια μπορεί να μας εκθέσει, προβλέψεις κάνουμε.

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τρί Αύγ 16, 2022 12:47 pm

pan24 έγραψε:
Hipster έγραψε:
Τρί Αύγ 16, 2022 11:48 am

Τα ξέρω όλα αυτά που μου λες. Η διαφορά είναι πως ο ένας είναι ταλέντο του 8-9 και ο άλλος βία του 6. Αν είσαι σοβαρή ομάδα και αποφάσισες να πάρεις τον παίχτη, υπολογίζεις βαριά- βαριά Νοέμβρη να τον έχεις στο ρόστερ και όχι να έχεις τον ένα για Γιουρολίγκ και τον άλλον για ελληνικό πρωτάθλημα που διαβάζω.Δεν είναι Μαντζούκας ο Γιώργος, είναι παίχτης που έγινε Ντράφτ και έπαιξε όσο έπαιξε κάποια παιχνίδια στο ΝΒΑ. Ποιά Λιετκαμπέλις τώρα ; Είναι σαν να μου λες θα πάρεις να σου παίζει στην ομάδα ο Όρελικ. Τεσπά , περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια. :)
Το πρόβλημα του Γιώργου είναι ότι φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος ή τουλάχιστον να μην μπορεί σε μικρό ρόλο.
Δηλαδή το 2020-2021 φαινόταν να μην μπορεί να σταθεί ούτε Α1. Να βελτιώθηκε τόσο πολύ σε 1 χρόνο; Μακάρι το παιδί αλλά δύσκολο μου φαίνεται.
Θα μου πει ξέρει κανείς αν μπορεί ο Παναγιώτης; Όχι, αλλά όλοι έχουμε την εντύπωση που μακάρι να είναι λάθος ότι ο Γιώργος αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μπορεί.
Tracy Mac έγραψε:
Τρί Αύγ 16, 2022 11:45 am

Αν δεν παρουμε 3αρι ή 3-4αρι τοτε ο Γιωργος πρεπει να ξεκιναει βασικος. Ετσι και αλλιως ειναι ο μονος που ειναι πιο κοντα στη θεση 3, ειναι ελληνας και μικρος, οποτε γιατι να μην ξεκιναει; Τουλαχιστον στην αρχη να δουμε πως θα παει.

Παντως πραγματικα δεν ξερω αν χρειαζομαστε περισσοτερο 4-3αρι ή 4-5αρι. Πιο πολυ θα ελεγα 4-5αρι αλλα αν παρουμε στυλ Καμποκλο θα θελει αρκετα λεπτα, ενω ηδη εχουμε 3 βασικους ψηλους, οποτε γιατι να ερθει για 15 λεπτα μαξ; Εκτος αν ο Ντερικ παιζει κανα 5λεπτο στο 3.

Αν παρουμε 4-3αρι, που ειναι πιο σημαντικο για μας καθως δεν εχουμε βασικο 3αρι, μενουμε μονο με 2 σεντερ οπου ο ενας ειναι ευπαθης σε τραυματισμους οπως ειπαμε, ενω και ο παπατζον μετα το καψιμο που εφαγε περσι εχει προβληματα. Ισως τελικα να ειναι λιγο περιττος ο Γιωργος, αφου ουτε για βασικος ειναι, ουτε και ξερουμε αν μπορει να αποδωσει. Ισως καλυτερα θα ηταν να ειχαμε Αγραβανη και εναν στο 3-4 στυλ Τζακσον.

Βεβαια δεν εχουμε και ιδεα ποσα λεφτα ακομα μας εχουν μεινει, γιατι αν ειναι μαξ 500 και δεν φυγει και ο Ρος, μαντεψτε τι θα γινει...
Το θέμα είναι όποιος παίζει να παίζει επειδή μπορεί στοιχειωδώς να σταθεί όχι επειδή δεν έχουμε άλλον να βάλουμε.
Ούτε αυτό που λες που μου θυμίζει αυτό που κάναμε μια περίοδο με τον Χαραλαμπόπουλο, ξεκίναγε το πρώτο δεκάλεπτο έπαιζε 7-8' και μετά δεν ξαναπάταγε παρκέ.

Για εμένα χρειαζόμαστε καθαρά 3αρι ή 3-4αρι, αν πεις ότι τραυματίζεται 5αρι πάει ο Γουίλιαμς εκεί, αν τραυματιστεί ψηλός και είναι να χάσει πάνω από μήνα θα πάρουμε παίκτη όπως θα κάνουμε αν είναι να χάσει τόσο καιρό κάποιος σημαντικός σε άλλη θέση.
Ο ΒΧ ποτε δεν ξεκιναγε βασικος σε εμας. Μονο στην Α1 τον εβαζε και φοβοταν και την σκια του. Επισης ο Γιωργος δεν ειναι τοσο κακος οσο λες, απλως εμεις τον βαζαμε και τον δουλευαμε ως ασσο ενω το παιδι ξεκαθαρα ειναι φτερο, το ιδιο καναμε και με τον μποχω που σωνει και ντε πρεπει να ειναι ασσος ενω ξεκαθαρα ειναι 2αρι, το ιδιο καναμε και με τον βλαντο που τον βαζαμε στο 2 αρκετα ενω ξεκαθαρα επρεπε να παρει κιλα και να γινει 3-4αρι, ενω το ιδιο κανουμε και στον Μαντζουκα που ξεκαθαρα ειναι 4αρι και τον δουλευουμε ως 3αρι.

Συμφωνοι οτι δεν ειναι για βασικος ο Γιωργος στο 3, αλλα τωρα θα παιζει στην κανονικη του θεση, εχει εμπειρια και εχει δουλεψει πολυ το σωμα του. Σιγουρα χρειαζεται παικτης εκει, αλλα παικτης χρειαζεται και στο 4-5αρι. Η καλυτερη λυση ειναι να φυγει ο Ρος, να παρουμε καλο 3-4αρι βασικο, συν εναν ελληνα 4-5αρι. Αλλιως θα εχουμε προβλημα στους ψηλους ποσοτικα, καθως ο Χουγκαζ δεν κανει, ενω ο Μαντζουκας πρεπει να ειναι ο 5ος ψηλος φετος.

Ας δουμε βεβαια πως θα καταληξουν και τι θα αποφασισουν, καθως το σεναριο να μεινει ο Κουβανος ειναι πολυ πιθανο.

0
Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior
Reactions: 48
Αγαπημένος παίκτης: Kevin Johnson
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Τρί Αύγ 16, 2022 1:24 pm

Tracy Mac έγραψε:
pan24 έγραψε:

Θα μου πει ξέρει κανείς αν μπορεί ο Παναγιώτης; Όχι, αλλά όλοι έχουμε την εντύπωση που μακάρι να είναι λάθος ότι ο Γιώργος αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μπορεί.

Το θέμα είναι όποιος παίζει να παίζει επειδή μπορεί στοιχειωδώς να σταθεί όχι επειδή δεν έχουμε άλλον να βάλουμε.
Ούτε αυτό που λες που μου θυμίζει αυτό που κάναμε μια περίοδο με τον Χαραλαμπόπουλο, ξεκίναγε το πρώτο δεκάλεπτο έπαιζε 7-8' και μετά δεν ξαναπάταγε παρκέ.

Για εμένα χρειαζόμαστε καθαρά 3αρι ή 3-4αρι, αν πεις ότι τραυματίζεται 5αρι πάει ο Γουίλιαμς εκεί, αν τραυματιστεί ψηλός και είναι να χάσει πάνω από μήνα θα πάρουμε παίκτη όπως θα κάνουμε αν είναι να χάσει τόσο καιρό κάποιος σημαντικός σε άλλη θέση.
Ο ΒΧ ποτε δεν ξεκιναγε βασικος σε εμας. Μονο στην Α1 τον εβαζε και φοβοταν και την σκια του. Επισης ο Γιωργος δεν ειναι τοσο κακος οσο λες, απλως εμεις τον βαζαμε και τον δουλευαμε ως ασσο ενω το παιδι ξεκαθαρα ειναι φτερο, το ιδιο καναμε και με τον μποχω που σωνει και ντε πρεπει να ειναι ασσος ενω ξεκαθαρα ειναι 2αρι, το ιδιο καναμε και με τον βλαντο που τον βαζαμε στο 2 αρκετα ενω ξεκαθαρα επρεπε να παρει κιλα και να γινει 3-4αρι, ενω το ιδιο κανουμε και στον Μαντζουκα που ξεκαθαρα ειναι 4αρι και τον δουλευουμε ως 3αρι.

Συμφωνοι οτι δεν ειναι για βασικος ο Γιωργος στο 3, αλλα τωρα θα παιζει στην κανονικη του θεση, εχει εμπειρια και εχει δουλεψει πολυ το σωμα του. Σιγουρα χρειαζεται παικτης εκει, αλλα παικτης χρειαζεται και στο 4-5αρι. Η καλυτερη λυση ειναι να φυγει ο Ρος, να παρουμε καλο 3-4αρι βασικο, συν εναν ελληνα 4-5αρι. Αλλιως θα εχουμε προβλημα στους ψηλους ποσοτικα, καθως ο Χουγκαζ δεν κανει, ενω ο Μαντζουκας πρεπει να ειναι ο 5ος ψηλος φετος.
Κι εγώ κάπως έτσι τα σκέφτομαι (μόνος μου)!
Νομίζω ότι μια εφικτή λύση θα ήταν να πάρει τον Κώστα, γνωρίζοντας ότι πληρώνει υπεραξία, γιατί στο 5 μοιάζουμε λίγο... ευαίσθητοι. Χρειάζεται παίκτη εκεί, δε φαίνεται να βγαίνει η χρονιά.
Απο εκεί κάι πέρα, για μένα χρειάζεται παίκτης στο 4, διοτι πίσω απο τον Ουίλιαμς δε φαίνεται παίκτης ικανός να αντιμετωπισει τα 4 ρια της ευρωλιγκας μοιάζει μόνος του στο 4.
Θα πει κανείς, στο 3?
Κι εκείνη υπάρχει σαφώς έλλειψη, αλλά νομίζω ότι πιο εύκολα με το υπάρχον ροστερ μπαλώνουμε το 3, παρά το 4.
Το ιδανικό θα ήταν 4αρι που να παίρνει χρόνο και στο 3, αλλά Αμερικανός χωρίς εμπειρία ευρωλιγκας που να μπορεί να προσαρμοστεί καί να παίρνει χρόνο στο 4 και στο 3,δεν είναι εύκολη περίπτωση.
Ελπίζω να τον βρει ο Πεδουλακης, το πιστεύω.
Επίσης, να ξυπνήσει με καλή διάθεση αύριο ο dpg και να αποφασίσει να κλείσει τον Κώστα, ξοδεύοντας παραπάνω απ ότι σκόπευε.

0
Respect Yourself
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2435
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Αύγ 16, 2022 1:55 pm

Panos Phys έγραψε:
Tracy Mac έγραψε:

Νομίζω ότι μια εφικτή λύση θα ήταν να πάρει τον Κώστα, γνωρίζοντας ότι πληρώνει υπεραξία, γιατί στο 5 μοιάζουμε λίγο... ευαίσθητοι. Χρειάζεται παίκτη εκεί, δε φαίνεται να βγαίνει η χρονιά.
Απο εκεί κάι πέρα, για μένα χρειάζεται παίκτης στο 4, διοτι πίσω απο τον Ουίλιαμς δε φαίνεται παίκτης ικανός να αντιμετωπισει τα 4 ρια της ευρωλιγκας μοιάζει μόνος του στο 4.
Θα πει κανείς, στο 3?
Κι εκείνη υπάρχει σαφώς έλλειψη, αλλά νομίζω ότι πιο εύκολα με το υπάρχον ροστερ μπαλώνουμε το 3, παρά το 4.
Το ιδανικό θα ήταν 4αρι που να παίρνει χρόνο και στο 3, αλλά Αμερικανός χωρίς εμπειρία ευρωλιγκας που να μπορεί να προσαρμοστεί καί να παίρνει χρόνο στο 4 και στο 3,δεν είναι εύκολη περίπτωση.
Επίσης, να ξυπνήσει με καλή διάθεση αύριο ο dpg και να αποφασίσει να κλείσει τον Κώστα, ξοδεύοντας παραπάνω απ ότι σκόπευε.
Ο Κώστας θα ερχόταν;
Δεν πήγε στον Ολυμπιακό που μπροστά του θα είχε Φαλ και Μπολομπόι που θα παίρνει και στο 4 χρόνο, θα έρθει εδώ για να είναι 3ο 5αρι;
Και αμα τον πληρώσεις 400-500 χιλιάρικα μπορεί και να το δεχτεί, αλλά θα έδινες τόσα στο 3ο 5αρι;

0
Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior

Τρί Αύγ 16, 2022 2:14 pm

pan24 έγραψε:
Τρί Αύγ 16, 2022 1:55 pm
Panos Phys έγραψε:

Θα πει κανείς, στο 3?
Ο Κώστας θα ερχόταν;
Δεν πήγε στον Ολυμπιακό που μπροστά του θα είχε Φαλ και Μπολομπόι που θα παίρνει και στο 4 χρόνο, θα έρθει εδώ για να είναι 3ο 5αρι;
Και αμα τον πληρώσεις 400-500 χιλιάρικα μπορεί και να το δεχτεί, αλλά θα έδινες τόσα στο 3ο 5αρι;
Αν έρθει, νομίζω ότι χρόνο θα βρει, θεωρώντας πια πως θα πάρουμε παίκτη στο 4-3, αυτό εννοώ. Είναι μεγάλη η χρονιά.
Το οικονομικό είναι το μεγάλο αγκάθι, γι αυτό ανέφερα τον dpg, να κάνει την οικονομική υπέρβαση (όπως πχ. έγραψαν πως τα χρήματα του Νικ και του Πάσκαλ, ήταν μόνο για αυτούς,δεν είναι γενικά διαθέσιμα για το ροστερ). Όσο δεν κλείνει κάπου...

0
Respect Yourself
Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior

Τρί Αύγ 16, 2022 2:46 pm

Update:
Εναν παικτη ψάχνουμε, δήλωσε ο κόουτς.
Συνεπώς εκτός απροόπτου σενάρια με Κώστα, Αγραβανη δεν υφίστανται.

0
Respect Yourself
Tracy Mac

allstar

Τρί Αύγ 16, 2022 4:35 pm

Αν παρουμε εναν ακομα παικτη τοτε :

1) Ειτε μενει ο Ρος και παιρνουμε Αγραβανη ή

2) Φευγει Ρος και παιρνουμε 3-4αρι ή

3) Φευγει Ρος και παιρνουμε 4-5αρι.

Αυτα ειναι τα ενδεχομενα.

Για μενα θελουμε 4-5αρι καθως εκει δεν εχουμε αλλον παικτη. Δεν θελω να ακουω οτι μπορει εκει ο Ντερικ, καθως ηδη για 4αρι ειναι limited σε περιστροφες στην αμυνα και ριμπαουντ. Στο 3 καλως ή κακώς εχουμε Καλαιτζακηδες-Γκριγκονις και λιγο Μαντζουκα, ενω και ο Ντερικ πιο ευκολα παει στο 3 για 3 λεπτα παρα στο 5.

Στο 4-5 αυτην την στιγμη ειμαστε με Παπ-Γκουντ-Ντερικ-Μαντζουκα-Χουγκαζ. Νομιζεται βγαινει χρονια με 3 παικτες κανονικους, εναν υπο αναπτυξη και εναν που ειναι μονο για α1?

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator

Τρί Αύγ 16, 2022 4:56 pm

Tracy Mac έγραψε:
Στο 4-5 αυτην την στιγμη ειμαστε με Παπ-Γκουντ-Ντερικ-Μαντζουκα-Χουγκαζ. Νομιζεται βγαινει χρονια με 3 παικτες κανονικους, εναν υπο αναπτυξη και εναν που ειναι μονο για α1?
Δίκιο έχεις αλλά και στο 3 είμαστε με Γκριγκόνις, τους 2 Καλαιτζάκηδες και τον Μαντζούκα.
Δηλαδή έναν κανονικό παίκτη που η κύρια θέση του είναι το 2 και 3 μικρούς.
Μεγαλύτερο είναι το κενό εκεί.

Λέμε τι θα γίνει αν χτυπήσει ο Γκουντάιτις ή ο Παπαγιάννης και ότι δεν μπορεί ο Γουίλιαμς να καλύψει 10-15 λεπτά το 5.
Αν χτυπήσει ο Γκριγκόνις τι γίνεται;
40 λεπτά τα Καλαιτζάκια με τον Μαντζούκα στο 3 συν κάνα 10 λεπτο τα Καλαιτζάκια στο 2;

Στους ψηλούς συζητάμε τι θα γίνει αν χτυπήσει κάποιος, στο 3 δεν έχουμε ούτε βασικό.

Στο κλείσιμο ο σχεδιασμός έγινε έτσι που θα έχουμε κενό σίγουρα σε μια θέση.

1
1 Εικόνα
Tracy Mac

allstar

Τρί Αύγ 16, 2022 5:11 pm

pan24 έγραψε:
Tracy Mac έγραψε:
Δίκιο έχεις αλλά και στο 3 είμαστε με Γκριγκόνις, τους 2 Καλαιτζάκηδες και τον Μαντζούκα.

Λέμε τι θα γίνει αν χτυπήσει ο Γκουντάιτις ή ο Παπαγιάννης και ότι δεν μπορεί ο Γουίλιαμς να καλύψει 10-15 λεπτά το 5.
40 λεπτά τα Καλαιτζάκια με τον Μαντζούκα στο 3 συν κάνα 10 λεπτο τα Καλαιτζάκια στο 2;

Στους ψηλούς συζητάμε τι θα γίνει αν χτυπήσει κάποιος, στο 3 δεν έχουμε ούτε βασικό.

Δεν εχεις αδικο αλλα εγω δεν το λεω με βαση τραυματισμους. Αλλα με βαση τους χρονους. Ευκολα ή δυσκολα το 3 καλυπτεται απο αρκετους παικτες και μαλιστα με καποιους απο αυτους να εχουν ερθει για να εχουν ρολο (π.χ ο Γιωργος δεν ηρθε για να παιζει 2 λεπτα). Στους ψηλους εχουμε τους 3 συν τον Μαντζουκα. Οποτε πρεπει οπωσδηποτε να παιζει 10 λεπτα ο Μαντζουκας στο 4 για να βγει, ακομα και αν παρουμε 3-4αρι. Εκτος αν θελουμε ο Ντερικ να βαραει κοντα 30 λεπτα σε καθε αγωνα.

Αν παρουμε 3-4αρι (π.χ Τζακσον) τοτε ενας εκ των καλαιτζακηδων δεν θα παιζει ποτε. Για αυτο και προτιμω 4-5αρι απο 3-4αρι. Με 4-5αρι, αφηνουμε την θεση 3 και σε καποιους ελληνες να παιξουν και να εξελιχθουν συν οτι θα ειμαστε πληρεις στους ψηλους, ενω με αποκτηση 3-4αριου δεν τους αφηνουμε να εξελιχθουμε συν οτι θα υπαρχει μικρο ελλειμα στους ψηλους.

Οπως και να εχει αν παρουμε εναν παικτη θα εχουμε ενα ποσοτικο ελλειμα ειτε στο 3 ειτε στους ψηλους. Ισως καλυτερα θα ηταν να μην εμενε ο Μποχωριδης και να εμενε ο Καβαδδας με ταυτοχρονη αποκτηση 3-4αριου.

Και τελος, να πω την αληθεια, αν παρουμε ειτε 4-5αρι ειτε 3-4αρι εγω ευχαριστημενος θα ειμαι αρκει να ειναι καλος παικτης. Αν παρουμε απλως συμπληρωμα με 300 χιλ δεν εχει νοημα, αν παρουμε Τζακσον ή Καμποκλο θα ειμαστε οκ.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator

Τρί Αύγ 16, 2022 8:50 pm

Tracy Mac έγραψε:
Τρί Αύγ 16, 2022 5:11 pm
pan24 έγραψε:

Δεν εχεις αδικο αλλα εγω δεν το λεω με βαση τραυματισμους. Αλλα με βαση τους χρονους. Ευκολα ή δυσκολα το 3 καλυπτεται απο αρκετους παικτες και μαλιστα με καποιους απο αυτους να εχουν ερθει για να εχουν ρολο (π.χ ο Γιωργος δεν ηρθε για να παιζει 2 λεπτα). Στους ψηλους εχουμε τους 3 συν τον Μαντζουκα. Οποτε πρεπει οπωσδηποτε να παιζει 10 λεπτα ο Μαντζουκας στο 4 για να βγει, ακομα και αν παρουμε 3-4αρι. Εκτος αν θελουμε ο Ντερικ να βαραει κοντα 30 λεπτα σε καθε αγωνα.

Αν παρουμε 3-4αρι (π.χ Τζακσον) τοτε ενας εκ των καλαιτζακηδων δεν θα παιζει ποτε. Για αυτο και προτιμω 4-5αρι απο 3-4αρι. Με 4-5αρι, αφηνουμε την θεση 3 και σε καποιους ελληνες να παιξουν και να εξελιχθουν συν οτι θα ειμαστε πληρεις στους ψηλους, ενω με αποκτηση 3-4αριου δεν τους αφηνουμε να εξελιχθουμε συν οτι θα υπαρχει μικρο ελλειμα στους ψηλους.

Οπως και να εχει αν παρουμε εναν παικτη θα εχουμε ενα ποσοτικο ελλειμα ειτε στο 3 ειτε στους ψηλους. Ισως καλυτερα θα ηταν να μην εμενε ο Μποχωριδης και να εμενε ο Καβαδδας με ταυτοχρονη αποκτηση 3-4αριου.

Και τελος, να πω την αληθεια, αν παρουμε ειτε 4-5αρι ειτε 3-4αρι εγω ευχαριστημενος θα ειμαι αρκει να ειναι καλος παικτης. Αν παρουμε απλως συμπληρωμα με 300 χιλ δεν εχει νοημα, αν παρουμε Τζακσον ή Καμποκλο θα ειμαστε οκ.
Γενικά σαλάτα τα έχουμε κάνει, η απόκτηση του δεύτερου Καλαιτζάκη έχω την εντύπωση ότι έγινε περισσότερο για να συμπληρώσουμε Έλληνες μετά την αποχώρηση Παπαπέτρου παρά επειδή υπάρχει κάποιο πλάνο εξέλιξης και αξιοποίησης του.

Αν πάρουμε 3-4 δεν θα παίζει ένας από τους Καλαιτζάκηδες.
Αν πάρουμε 4-5αρι δεν θα παίζει ο Μαντζούκας και για Χουγκάζ μη μιλήσουμε καν.

Τέλος το 3 ναι θεωρητικά καλύπτεται από πολλούς αλλά οι 2 Καλαιτζάκηδες και ο Μαντζούκας σου κάνουν έναν παίκτη Ευρωλίγκας;

Στο 2-3 αν πάρουμε 4-5αρι θα πρέπει οι 2 Καλαιτζάκηδες, ο Άντριους, ο Μποχωρίδης και ο Μαντζούκας να κάνουν για 45-50 λεπτά ώστε να βγαίνει το ροτέισον.

Θα κάνουν;
Πρέπει να βγει ο Άντριους παίκτης των 20-25 λεπτών, να βγει ο ένας Καλαιτζάκης αρκετά καλός για ρόλο 15 λεπτών και ο Μαντζούκας ή ο άλλος Καλαιτζάκης να καταφέρουν να υπολογίζονται κανονικά στο ροτέισον για να δίνουν ανάσες μαζί με τον Μποχωρίδη.

Σαν να πηγαίνουμε να πιάσουμε το Τζόκερ.
Αν σου κάτσει σου έκατσε αλλά μοιάζει με θαύμα...

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 17, 2022 1:36 pm

Τι συζητάμε τωρα ρε παιδια? Προφανώς η ομαδα ιδανικα θα ήθελε 3/4αρι ή 4/3αρι! Αυτο λείπει και κανει μπαμ, σε 4/5αρι θα παμε ως εναλλακτική αν δεν βρούμε τον παιχτη που θέλουμε που θα καλύπτει το 3 και το 4.

Αυτή τη στιγμή από θέμα χρονων υπάρχει κενό ενα 15λεπτο στο 4 κι ενα 15λεπτο στο 3.

Είναι τεράστια η σεζον ξαναλέω, θα υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και θέματα με κοβιντ, χρειαζόμαστε βαθύ ροστερ όπως κι έχουν ολες οι υπόλοιπες Ευρωλιγκατες.

Από θέμα rotation το 1 και το 5 καλύπτονται από Wolters - Lee & Papagiannis - Gudaitis. Στο 2 θα παιζει 16-17 λεπτα ο Andrews, αλλά τοσα ο Grigonis και τα υπόλοιπα ο Lee. Στο 3 θα δίνει ένα 10λεπτο ο Grigonis, ενα 10-12λεπτο ο P.Kalaitzakis και μετα κενό (αντε πες ενα 8-10λεπτο του G.Kalaitzakis επισης). Στο 4 θα δίνει 23-25 λεπτα ο Williams, αντε πες ενα 5λεπτο ο Ματζουκας κι επίσης μετα κενό.

Chougkaz και G.Kalaitzakis θα πρεπε να ξεκινήσουν την σεζον παιζοντας μόνο στην Α1 (αλλα πολυ χρονο) , δεν γινεται στη γιουρολιγκ να βγαίνει ένα 25λεπτο με τα Καλαιτζακια στη θεση 3...

Συνεπώς, θέλουμε εναν παιχτη (ή και δυο) που να δίνει ένα 15λεπτο στο 4 και ενα 10λεπτο τουλάχιστον στο 3. Οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει σοβαρο κενό στο ροστερ. Δεν γινεται να έχουμε τέτοια τρύπα στα φόργουορντ και να συζητάμε τι θα γινει αν χτυπήσει κάποιο σεντερ, εε και να σας πω.. θα παιζει ο υγιής σεντερ ενα 30λεπτο και τα υπόλοιπα ο Williams σιγά. Για μενα πιο ευκολα κατεβαίνει στο 5 ο συγκεκριμένος, παρα να ανεβει στο 3.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator

Τετ Αύγ 17, 2022 1:45 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τι συζητάμε τωρα ρε παιδια? Προφανώς η ομαδα ιδανικα θα ήθελε 3/4αρι ή 4/3αρι! Αυτο λείπει και κανει μπαμ, σε 4/5αρι θα παμε ως εναλλακτική αν δεν βρούμε τον παιχτη που θέλουμε που θα καλύπτει το 3 και το 4.

Αυτή τη στιγμή από θέμα χρονων υπάρχει κενό ενα 15λεπτο στο 4 κι ενα 15λεπτο στο 3.

Είναι τεράστια η σεζον ξαναλέω, θα υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και θέματα με κοβιντ, χρειαζόμαστε βαθύ ροστερ όπως κι έχουν ολες οι υπόλοιπες Ευρωλιγκατες.

Από θέμα rotation το 1 και το 5 καλύπτονται από Wolters - Lee & Papagiannis - Gudaitis. Στο 2 θα παιζει 16-17 λεπτα ο Andrews, αλλά τοσα ο Grigonis και τα υπόλοιπα ο Lee. Στο 3 θα δίνει ένα 10λεπτο ο Grigonis, ενα 10-12λεπτο ο P.Kalaitzakis και μετα κενό (αντε πες ενα 8-10λεπτο του G.Kalaitzakis επισης). Στο 4 θα δίνει 23-25 λεπτα ο Williams, αντε πες ενα 5λεπτο ο Ματζουκας κι επίσης μετα κενό.

Chougkaz και G.Kalaitzakis θα πρεπε να ξεκινήσουν την σεζον παιζοντας μόνο στην Α1 (αλλα πολυ χρονο) , δεν γινεται στη γιουρολιγκ να βγαίνει ένα 25λεπτο με τα Καλαιτζακια στη θεση 3...

Συνεπώς, θέλουμε εναν παιχτη (ή και δυο) που να δίνει ένα 15λεπτο στο 4 και ενα 10λεπτο τουλάχιστον στο 3. Οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει σοβαρο κενό στο ροστερ. Δεν γινεται να έχουμε τέτοια τρύπα στα φόργουορντ και να συζητάμε τι θα γινει αν χτυπήσει κάποιο σεντερ, εε και να σας πω.. θα παιζει ο υγιής σεντερ ενα 30λεπτο και τα υπόλοιπα ο Williams σιγά. Για μενα πιο ευκολα κατεβαίνει στο 5 ο συγκεκριμένος, παρα να ανεβει στο 3.
Συμφωνώ όμως ξεχνάς και τον Μαντζούκα.
Αλλά συμφωνώ ότι δεν γίνεται αν θες να είσαι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα να παίζουν κάνα 25λεπτο τα Καλαιτζάκια στο 2-3(το 1/3 των λεπτών του 2-3) και κάνα 10λεπτο ο Μαντζούκας.

Τον οποίο Μαντζούκα δεν ξέρουμε αν τον προορίζουν για 3 ή 4.

Δεν γίνεται να μην το βλέπουν και αυτοί, κάποιον μικρό θα κάψουμε.
Εκτός αν κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία ως πλάνο εξέλιξης μικρών και δεν πάρουμε κανέναν για το 3 πηγαίνοντας με έναν Καλαιτζάκη συν Μαντζούκα πίσω από Γκριγκόνις.

Που πάλι κινδυνεύουν με κάψιμο αν τους πετάξεις μέσα χωρίς κάποιον να τους καλύπτει να μην εκτεθούν σε ματσαρίσματα που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν καθόλου.

0
Tracy Mac

allstar

Τετ Αύγ 17, 2022 2:11 pm

JohnnyPao έγραψε:

Και τοτε τι τον πηραμε τον Γιωργο, για να βαραει παλαμακια? Επισης οταν λεμε 4-5αρι δεν εννοουμε 5αρι. Εννοουμε 4-5αρι που κυρια θεση θα εχει το 4 και μετα το 5. Σαν το Τσαρτσαρη ενα πραγμα σαν θεση, που ηταν κυριως 4 και μετα σε καποιες συνθηκες 5.

Αν παμε για 3-4αρι εχουμε δυο μειονεκτηματα: 1) Δεν θα παιζουν πολλοι απο τους Ελληνες και ειδικα τα καλαιτζακια και πιο σημαντικο 2) Στους ψηλους δεν θα εχουμε δυναμη-ξυλο-ριμπαουντ-ενεργεια. Θα παμε να την βγαλουμε δηλαδη με 3 ψηλους και οσο λιγο παιζει το 3-4αρι που ισως να ειναι αδυναμος για να σπρωξει στους ψηλους.

Συμφωνω οτι, οτι και παικτη να παρουμε ειτε 3-4αρι ειτε 4-5αρι θα εχουμε σε μια θεση ελλειμα. Ομως αν παρουμε 3-4αρι θα εχουμε ελλειμα ποσοτικο στους ψηλους που ειναι πολυ σημαντικη θεση και ταυτοχρονα απειρους παικτες στο 3-4 που οι περισσοτεροι θα ειναι και ελληνες με προοπτικη που θελουμε να τους εξελιξουμε. Αν παρουμε 4-5αρι θα εχουμε ενα θεμα ποιοτικο στο 3 που ομως πονταρουμε στο να βγει ενας Ελληνας απο εκει, συν οτι μπορει ενα 10λεπτο και ο Γκριγκονις.

Η καλυτερη λυση θα ηταν να αφηναμε Μποχω για Καβαδδα και να παιρναμε 4-3αρι (Τζακσον?) ωστε να ειχαμε αλλον εναν ψηλο. Βεβαια υπαρχει και η περιπτωση να παρουνε 4-3αρι και να περιμενουν τον Μητογλου να βγει η αποφαση για την τιμωρια.

Οπως και να εχει ψαχνουμε εναν παικτη με κυρια θεση το 4 που ειτε θα παιζει και 3 ειτε θα παιζει και 5. Ο καθενας εχει την γνωμη του, αλλα παιζει ρολο και τι θελει να δειξει η ομαδα και φυσικα τι θα γινει και με τον Ρος. Εγω παντως με Τζακσον θα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος εστω και αν δεν ειναι η θεση που εχουμε περισσοτερη αναγκη.

0
Άβαταρ μέλους
Panos Phys

junior

Τετ Αύγ 17, 2022 3:10 pm

Απ ότι φαίνεται, το σενάριο που αναφέρεις να πάρουν 4-3αρι και να περιμένουν Μητογλου εξετάζουν περισσότερο αυτή τη στιγμή.
Ισως εχουν κάποια πληροφορία, ίσως να λέω και μπούρδες.
Πάντως η μία τελευταία μετεγγραφή θα δείξει και τις προθέσεις - πληροφορίες που εχουν: αν είναι δαπανηρη ξεχνάμε Μητογλου, αν είναι των 400k για συμπληρωματικο ρόλο, περιμένουμε Μητογλου.
Ισως γι αυτό καθυστερούν.
Απ ότι φαίνεται, είναι απόφαση του τιμ να δώσει χρόνο στα αδέρφια.

0
Respect Yourself
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 17, 2022 9:18 pm

Πολυ καλος αμυντικα ο Κώστας Αντετοκουμπο στη πρωτη περίοδο του ματς σήμερα με την εθνική. Καμια σχέση με τον παιχτη που είχα στο μυαλό μου απτα ματς που είδα όλη τη σεζόν. Ελπίζω να μην το μετανιώσουμε που δεν τον υπογράψαμε φετος.

ΥΓ. Με Νικ αντι για Γουολτερς φετος θα ήμασταν ΑΛΛΗ ομαδα.
ΥΓ1. Τον Παναγιώτη περιμένω να δω σήμερα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”