nikolas_asteri έγραψε: ↑Τρί Φεβ 20, 2024 11:41 am
τουλουμπα έγραψε: ↑Τρί Φεβ 20, 2024 11:22 am
ειναι αυτονοητο οτι του χρονου δεν θα υπαρχει περιοδος χαριτος και οι στοχοι θα ειναι πρωταθλημα και ευρωλιγκα,δεν θα μιλαμε απλα για φ4 αλλα για κατακτηση
φετος θα κανουμε λιγο και τα στραβα ματια του χρονου δεν θα εχει τετοια
φυσικα το ποσο αυστηρη θα ειναι η κριτικη εξαρταται απτο τι θα παρει φετος
αυτο ισχυει για ολους τους προπονητες οσα πιο πολλα τροπαια παρουν τοσο δυναμωνουν την θεση τους σε μια ομαδα
Οκ, δικαίωμά σου να θεωρείς ότι μέσα σε δύο χρόνια η ομάδα από το μηδέν οφείλει να κατακτήσει τη Ευρωλίγκα. Στα μάτια μου αυτό συνιστά ότι κάποιος έχει μαγικό ραβδί και όχι μέθοδο.
Το θέμα "πόσο κρατάμε ενα προπονητή" πρέπει να είναι απο τα πιο συζητημένα στην χώρα. Ας πω και εγω λοιπόν την βλακεία μου.
Δεν υπάρχουν, κατα την γνώμη μου, συγκεκριμένα διαστήματα που "πρέπει" να περάσουν για να κρίνεις εναν προπονητή.
Με δεδομένο οτι η διοικήση θέτει τους στόχους, τελικούς και ενδιάμεσους (τα deliverables όπως είχες αναφέρει) αυτή η ίδια κρίνει σε καθημερινό επίπεδο την πορεία του project.
Αν το project προχωράει, ακόμα και με αποτυχίες μες στο πλάνο (όποιος θεωρεί οτι υπάρχει project χωρίς αποτυχίες μάλλον έχει μια αόριστη επαφή με την πραγματικότητα), τότε δεν αλλάζει αυτόν που "τρέχει" το project αλλά κάνει υπομονή και στηρίζει.
Ως Ολυμπιακός, βλέπω οτι ο ΔΠΓ έχει θέσει ως στόχο ο Παναθηναικός να επιστρέψει στην ελιτ και μάλιστα να κατακτήσει Euroleague το συντομότερο δυνατό. Αυτοί είναι οι στόχοι του project και για να τους πετύχει αποφάσισε να ικανοποιήσει δύο συνθήκες
1) Μεγάλο, τύπου "λευκή επιταγή", budget
2) Προπονητή που μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα
Με αυτά ως δεδομένα, η δική μου γνώμη είναι οτι το project είναι σε καλό δρόμο. Με τις αστοχίες αλλά και με τις επιτυχίες του, χτίζεται κορμός και brand.
Ακόμα και αν δεν κατακτήσει τίποτα, ο αταμάν έχει παραδώσει το πρώτο deliverable και άρα θα πρέπει να μείνει και δεύτερο χρόνο.
Στον δεύτερο χρόνο θα κριθεί αν θα πρέπει να συνεχίσει με αταμαν ή όχι (μην ξεχνάμε της συνθήκη το "συντομότερο δυνατόν" που έχει θέσει ο ΔΠΓ).