Πολλά περίεργα συμβαίνουν και φέτος και πέρυσι. 1. Κατ αρχην λέγοντας πριν λιγο καιρό (πριν χάσουν απο παο) ο Μπαρτζο ότι η ομάδα πρέπει να μέινει ενωμένη έβγαζαν ένα άγχος ότι κάτι δεν πάει καλά. Πότε πρόλαβε να γίνει χαμός στα αποδυτήρια και μάλιστα μετά από σχετικές επιτυχίες εναντίον του παο. Ή κάτι άλλο συμβαίνει?
2. Είναι προφανές ότι δεν αντικαταστάθηκαν οι 2 παίκτες που μας έφυγαν με ισάξιους.
3. Το στόρι για την καταπόνηση των παικτών απο εθνικες ομάδες κτλ κάπου πάλιωσε και δεν "κολλάει".
4. Είναι είτε βέβαιο ότι κάναμε λάθος επιλογές το καλοκαίρι (ας το παραδεχτούμε) είτε επίτηδες λάθος επιλογές σε ένα πνέυμα συνεργασία με τους απέναντι για να μην πάμε σε κόντρα που θα κοστόσει και στους δύο πολλά εκατομμύρια επιπλέον. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί φαντάζομαι πέρυσι που χάσαμε ένα παιχνίδι από παο χωρίς 3 βααικούς μας.
5. Ο Λούτζης είναι ένα ερωτηματικό. Κάνρι τέλειες εμφανίσεις με την εθνική και μετά ο ομοσπονδ.προπονητής τον εξαφανίζει χωρίς εξήγηση. Τον πήραν κάποιο τηλέφωνο για να μην χαλάσουν οι ισορροπίες της ομάδος? Δεν είμαστε χαζοί ο παίκτης αυτός δείχνει πολύ πιο έτοιμος από έναν ανέτοιμο γουόκαπ.
6. Όταν μια ομάδα έχει έναν παίκτη χ αξίας που τον πληρώνει -χ επί 90%, αν τον βάλει να παίξει και δείξει την αξία του μπορεί μα τον χάσει σε λίγους μήνες ή να τον πληρώσει χρυσό. Έτσι όπως τα σούπερμάρκετ λένε στις εταιρείες πτι για να τους βάλουν τα πρπιόντα τους σε συγκεκριμένα ράφια (που πολάνε από μόνα τους) έχουν κάποιες χρηματικές απαιτήσεις. Έτσι και πολλές ομάδες που προσέχουν για να έχουν ίσως κάνουν συμφωνίες με παίκτες ή και συμβόλαια και μετά τους αφήνουν να δείξουν τι αξίζουν. Δεν βλέπω άλλη εξήγηση και είναι και θεμιτό και λογικό να γίνεται αυτό.
7. Μετά στα θέματα αντοχής των αθλητών όλοι ξέρουμε ή υποψιαζόμαστε ότι όπως και στο nba έτσι και στην eurolegue θα υπάρχει κάποιο μόντους βιβέντι μεταξύ των ομάδων σε σχέση με το τι επιτρέπεται και τι όχι. Φαντάζομαι αυτό το μόντους βιβέντι θα έχει και κανόνες και ποινές που δεν θα ανακοινώνονται δημοσίως αλλά θα λένε πχ οτι ο τάδε παίκτης είναι τραυματίας για 2-3 ή 10 αγωνιστικές. Τον παίκτη του παο που τότε έπαιζε στο μιλάνο τον είχε πιάσει η γουαντα και όχι η γιουρολίγκα.
8. Τέλος είμαι βέβαιος από την αλλαγή που εμφάνισε σε αυτά που λέει ο πρόεδρος των απέναντι, οτι κάτι έχουν συμφωνήσει άτυπα.
9. Επειδή παρακολουθώ μπάσκετ από τα 6μου και δεν παρακολουθώ κανένα άλλο άθλημα, υποψιάζομαι ότι κάτι επιμέρους σκορ (και πέρυσι και φέτος) 27-0 ή 32- 4 και κάτι τέτοια (ανεξαρτήτως ομάδος) μπορεί μεν να έχουν σχέση με ότι το μπάσκετ αλλάζει αλλά περισσοτερο μου μοιάζουν επιμέρους στοιχήματα σε στοιχηματικές. Και νομίζω ότι και αυτός είναι ένας από τους λόγους που και οι απέναντι, βλέποντας τις μαγκιές τις δικές μας, αποφάσισαν να ξαναρίξουν χρήματα.
10. Όταν ο Σλούκας είπε ότι το θέμα του δεν είναι τα λεπτά συμμετοχής και ότι η ομάδα ξέρει τι είναι, κόπηκε η κουβέντα. Προφανώς ο Σλούκας δεν συμφωνούσς με επιμέρους στρατξγικές σε αυτά που ανέφερα, μπορεί να ήθελε 4ο ευρωπαικό κτλ