yawn.brigade έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 10, 2025 4:17 pm
6th man έγραψε: ↑Πέμ Ιούλ 10, 2025 3:38 pm
Δεν είπε κανείς "γήπεδο και παρκινγκ εσεις κι εμεις".
εσύ το είπες
συγκεκριμένα έγραψες :
Δηλαδή:
1. Παραχώρηση έκτασης αντίστοιχου μεγέθους (+/-10%) με εκείνη που παραχωρήθηκε στο ΟΑΚΑ, που θα περιλαμβάνει το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, τους συνδεδεμένους με τη χρήση του κεντρικού γυμναστηρίου βοηθητικούς χώρους κτιρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον άμεσο περιβάλλοντα χώρο και το το δικαίωμα χρήσης σχετικού χώρου στάθμευσης.
Αυτό που λέμε είναι καμία αλλαγή σε Πολεοδομικό Σχέδιο, καμία αλλαγή χρήσης γης στο παραλιακό μέτωπο. Και ναι, αυτό είναι ηθικό.
μου φαίνονται λίγο αυθαίρετες οι κόκκινες γραμμές που θέτεις ως προς το τι είναι ηθικό και τι όχι.
γιατί συγκεκριμένα στην αλλαγή χρήσης της γης; αν δηλαδή το κράτος πληρώσει εκατομμύρια για να δώσει το ΣΕΦ συντηρημένο όπως θα έπρεπε θα είναι πιο ηθικό από το να μη πληρώσει και να αλλάξει τη χρήση της γης σε κάποια σημεία;
δεν είμαι υπέρ της μιας ή της άλλης επιλογής, χρειαζόμαστε οικονομικά δεδομένα για να μπορούμε να πούμε τι έχει μεγαλύτερη αξία, απλά δε καταλαβαίνω πού μπαίνει η ηθική σε όλο αυτό.
για εμένα (αν ξεπεράσουμε το γεγονός ότι θεωρώ και τις δύο παραχωρήσεις ανήθικες) το κριτήριο είναι τι κερδίζει ο ένας από αυτή την παραχώρηση και τι ο άλλος ή μάλλον τι κόστος έχει για τον φορολογούμενο η κάθε περίπτωση.
Το οικονομικό είναι απλό = 2 δρόμοι:
Ή το ΣΕΦ και βελτίωση (δανεισμός, αναπτυξιακά προγράμματα κλπ) ή
Καινούργιο γήπεδο για εσάς σε τρίτη περιοχή, που θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της, με σύμβαση τύπου Βοτανικού (αφήνουμε το ΣΕΦ κ γίνεται πάρκο, παραχώρηση οικοπέδου σε τρίτη περιοχή, χρηματοδότηση από Αναπτυξιακό και Τράπεζες, αποπληρωμή με ενοίκιο για 50, 70, 100 χρόνια). Μεχρι τοτε μένετε ΣΕΦ.
ωραία τα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά ξαναρωτάω, ποιος θα τα πληρώσει; ο Ολυμπιακός ή το κράτος;
το κράτος έχει την υποχρέωση να συντηρεί τη δημόσια περιουσία, ακόμη και οι ιδιώτες έχουν την ίδια υποχρέωση όταν νοικιάζουν σε άλλους. η συντήρηση βαραίνει τον ιδιοκτήτη, τέλος.
στη μια περίπτωση (ΣΕΦ) η συντήρηση δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιδιορθώσεις δεκάδων εκατομμυρίων*, στην άλλη περίπτωση έχουμε τετελεσμένο γεγονός και συγκεκριμένο ποσό για το πόσο στοίχισαν οι συντηρήσεις/επιδιορθώσεις/αναβαθμίσεις του ΟΑΚΑ : 25 εκατομμύρια. το ποσό αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, glass floor, σουίτες, lounge κτλ.
*επειδή δεν έχω καθόλου δουλειά βρήκα και μια παλιότερη δήλωση της Τσιλιγκίρη :
Χρειάζεται ενεργειακή αναβάθμιση το στάδιο και αυτό απαιτεί πολλά χρήματα. Υπάρχει μελέτη από τα κέντρα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η μελέτη ΚΑΠΕ, η οποία έχει κατατεθεί. Είναι μία μελέτη ύψους 15 εκατομμυρίων που πρέπει να πραγματοποιηθεί, μέσα στην οποία έχει και τη στεγανοποίηση της οροφής. Όπως έχει γίνει και στο ΟΑΚΑ όμως.
αυτό το ποσό πρέπει να βαρύνει τον Ολυμπιακό ή το Κράτος κατά τη γνώμη σου;