Εξελίσσεται όντως και είναι αυτό που θέλει ο θεατής; Δεν είμαι σίγουρος για κανένα από τα δυο.kein έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 4:20 pmΒασικά κόμη μου δεν πολύδιαφωνούμε. Κι εμένα μου αρέσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με την τακτική και τις άμυνες του και τα όλα του. Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει και η ρεγκιουλαρ να είναι πιο θεαματική με επιθετικό μπάσκετ. Νομίζω εκεί θέλουν να το πάνε το έργο και μάλλον το πετυχαίνουν.montechristo έγραψε: ↑Παρ Οκτ 17, 2025 4:11 pm
Φίλε μου Kein, ξέρεις πόσο εκτιμώ τη γνώμη σου, αλλά εγώ ως θεατής θέλω να βλέπω κι άλλα στοιχεία σ' έναν αγώνα μπάσκετ, εκτός από έναν αγώνα επίδειξης. Θέλω να βλέπω τακτικά σχήματα και απαντήσεις. Θέλω να βλέπω πάθος από τους παίκτες και προσπάθεια. Θέλω να βλέπω τους προπονητές να σπάνε το κεφάλι τους να αξιοποιήσουν τα όπλα τους και να ακυρώσουν αυτά του αντιπάλου.
Δεν θέλω να βλέπω ένα αδιάφορο φιλικό, όπου η όποια επιθετική αρετή μιας ομάδας δεν θα έχει νόημα, αφού δεν θα βρίσκει αντίστοιχα δυνατή άμυνα.
Ο θεατής λατρεύει το θέαμα, αλλά υπάρχουν κι άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία, αλλιώς θα καταντήσει εντελώς βαρετό και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Κι αυτό δεν το λατρεύει ο θεατής.
Στα πλέι οφ και μετά θα πέφτουν κορμιά και στη κανονική περίοδο θα έχουμε πιο χαλαρό θέαμα με κατοστάρες και όμορφο μπάσκετ. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Αυτήν την στιγμή η κατάσταση που εξελίσσεται, χαλαρές άμυνες, απροετοίμαστες ομάδες είναι απόρροια της μικρής προετοιμασίας, (εδώ φταίει και το eurobasket) και των αυξημένων αγώνων φέτος που αναγκάζει τις ομάδες να προσαρμοστούν, είχε κάνει και ένα πολύ ωραίο ποστο ο @yorgos για το πως θα είναι λιγότερο προπονητοκεντρικές οι ομάδες ως αποτέλεσμα αυτών των δυο αλλά είναι παλιό και δεν μπορώ να το βρώ τώρα.
Αν η Euroleague είχε 16 ομάδες με 30 αγώνες όπου τα περιθώρια για να καλύψεις μια ήττα θα ήταν μικρότερα μια χαρά δυνατότερες άμυνες και χαμηλότερα σκορ θα βλέπαμε χωρίς έκπτωση στο θέαμα.
Επίσης είναι χαρούμενοι οι θεατές; Τα νούμερα στο ΝΒΑ μαρτυρούν το αντίθετο αν και υπάρχουν και άλλες αιτίες. Θέλουμε περισσότερους αγώνες, συνεχή έκθεση σε αγώνες, υψηλότερα σκορ με αδιάφορους αγώνες; Δεν νομίζω και αυτό θα φανεί και στα νούμερα της Ευρωλίγκα. Περισσότερους αγώνες θέλουν αυτοί που τους αναμεταδίδουν για να έχουν έσοδα από διαφημίσεις, οι ομάδες για να έχουν έσοδα από εισιτήρια κ.ο.κ. Προσωπικά το ιδανικό το βρίσκω στις 16 ομάδες και στους 30 αγώνες.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο