Euroleague 2025-26, 5η Αγωνιστική, Maccabi Tel Aviv vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Οκτ 17, 2025 6:26 pm

kein έγραψε:
Παρ Οκτ 17, 2025 4:20 pm
montechristo έγραψε:
Παρ Οκτ 17, 2025 4:11 pm

Φίλε μου Kein, ξέρεις πόσο εκτιμώ τη γνώμη σου, αλλά εγώ ως θεατής θέλω να βλέπω κι άλλα στοιχεία σ' έναν αγώνα μπάσκετ, εκτός από έναν αγώνα επίδειξης. Θέλω να βλέπω τακτικά σχήματα και απαντήσεις. Θέλω να βλέπω πάθος από τους παίκτες και προσπάθεια. Θέλω να βλέπω τους προπονητές να σπάνε το κεφάλι τους να αξιοποιήσουν τα όπλα τους και να ακυρώσουν αυτά του αντιπάλου.
Δεν θέλω να βλέπω ένα αδιάφορο φιλικό, όπου η όποια επιθετική αρετή μιας ομάδας δεν θα έχει νόημα, αφού δεν θα βρίσκει αντίστοιχα δυνατή άμυνα.
Ο θεατής λατρεύει το θέαμα, αλλά υπάρχουν κι άλλα εξίσου σημαντικά στοιχεία, αλλιώς θα καταντήσει εντελώς βαρετό και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Κι αυτό δεν το λατρεύει ο θεατής.
Βασικά κόμη μου δεν πολύδιαφωνούμε. Κι εμένα μου αρέσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με την τακτική και τις άμυνες του και τα όλα του. Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει και η ρεγκιουλαρ να είναι πιο θεαματική με επιθετικό μπάσκετ. Νομίζω εκεί θέλουν να το πάνε το έργο και μάλλον το πετυχαίνουν.
Στα πλέι οφ και μετά θα πέφτουν κορμιά και στη κανονική περίοδο θα έχουμε πιο χαλαρό θέαμα με κατοστάρες και όμορφο μπάσκετ. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Εξελίσσεται όντως και είναι αυτό που θέλει ο θεατής; Δεν είμαι σίγουρος για κανένα από τα δυο.
Αυτήν την στιγμή η κατάσταση που εξελίσσεται, χαλαρές άμυνες, απροετοίμαστες ομάδες είναι απόρροια της μικρής προετοιμασίας, (εδώ φταίει και το eurobasket) και των αυξημένων αγώνων φέτος που αναγκάζει τις ομάδες να προσαρμοστούν, είχε κάνει και ένα πολύ ωραίο ποστο ο @yorgos για το πως θα είναι λιγότερο προπονητοκεντρικές οι ομάδες ως αποτέλεσμα αυτών των δυο αλλά είναι παλιό και δεν μπορώ να το βρώ τώρα.
Αν η Euroleague είχε 16 ομάδες με 30 αγώνες όπου τα περιθώρια για να καλύψεις μια ήττα θα ήταν μικρότερα μια χαρά δυνατότερες άμυνες και χαμηλότερα σκορ θα βλέπαμε χωρίς έκπτωση στο θέαμα.
Επίσης είναι χαρούμενοι οι θεατές; Τα νούμερα στο ΝΒΑ μαρτυρούν το αντίθετο αν και υπάρχουν και άλλες αιτίες. Θέλουμε περισσότερους αγώνες, συνεχή έκθεση σε αγώνες, υψηλότερα σκορ με αδιάφορους αγώνες; Δεν νομίζω και αυτό θα φανεί και στα νούμερα της Ευρωλίγκα. Περισσότερους αγώνες θέλουν αυτοί που τους αναμεταδίδουν για να έχουν έσοδα από διαφημίσεις, οι ομάδες για να έχουν έσοδα από εισιτήρια κ.ο.κ. Προσωπικά το ιδανικό το βρίσκω στις 16 ομάδες και στους 30 αγώνες.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Οκτ 17, 2025 6:37 pm

Conan1982 έγραψε:
kein έγραψε:

Βασικά κόμη μου δεν πολύδιαφωνούμε. Κι εμένα μου αρέσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με την τακτική και τις άμυνες του και τα όλα του. Ωστόσο για να είμαι ειλικρινής μου αρέσει και η ρεγκιουλαρ να είναι πιο θεαματική με επιθετικό μπάσκετ. Νομίζω εκεί θέλουν να το πάνε το έργο και μάλλον το πετυχαίνουν.
Στα πλέι οφ και μετά θα πέφτουν κορμιά και στη κανονική περίοδο θα έχουμε πιο χαλαρό θέαμα με κατοστάρες και όμορφο μπάσκετ. Έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Εξελίσσεται όντως και είναι αυτό που θέλει ο θεατής; Δεν είμαι σίγουρος για κανένα από τα δυο.
Αυτήν την στιγμή η κατάσταση που εξελίσσεται, χαλαρές άμυνες, απροετοίμαστες ομάδες είναι απόρροια της μικρής προετοιμασίας, (εδώ φταίει και το eurobasket) και των αυξημένων αγώνων φέτος που αναγκάζει τις ομάδες να προσαρμοστούν, είχε κάνει και ένα πολύ ωραίο ποστο ο @yorgos για το πως θα είναι λιγότερο προπονητοκεντρικές οι ομάδες ως αποτέλεσμα αυτών των δυο αλλά είναι παλιό και δεν μπορώ να το βρώ τώρα.
Αν η Euroleague είχε 16 ομάδες με 30 αγώνες όπου τα περιθώρια για να καλύψεις μια ήττα θα ήταν μικρότερα μια χαρά δυνατότερες άμυνες και χαμηλότερα σκορ θα βλέπαμε χωρίς έκπτωση στο θέαμα.
Επίσης είναι χαρούμενοι οι θεατές; Τα νούμερα στο ΝΒΑ μαρτυρούν το αντίθετο αν και υπάρχουν και άλλες αιτίες. Θέλουμε περισσότερους αγώνες, συνεχή έκθεση σε αγώνες, υψηλότερα σκορ με αδιάφορους αγώνες; Δεν νομίζω και αυτό θα φανεί και στα νούμερα της Ευρωλίγκα. Περισσότερους αγώνες θέλουν αυτοί που τους αναμεταδίδουν για να έχουν έσοδα από διαφημίσεις, οι ομάδες για να έχουν έσοδα από εισιτήρια κ.ο.κ. Προσωπικά το ιδανικό το βρίσκω στις 16 ομάδες και στους 30 αγώνες.
Κοίταξε αυτό το πρότζεκτ που πάει να προκύψει δεν έχει ακόμα αρκετά δείγματα για να πούμε με σιγουριά τι θέλει ο κόσμος. Αλλά αυτό που βλέπω , είναι ότι πολύς κόσμος που δεν είναι απαραίτητα μύστης του αθλήματος αλλά πηγαίνει να δει πχ στο ΟΑΚΑ 2-3 φορές το χρόνο θέλει να δει θέαμα κατοστάρες και θέαμα. Να πάρει τη γυναίκα τα παιδιά , να κάνει και την βόλτα στους γύρω χώρους. Ξέρω περιπτώσεις τέτοιες φέτος και πέρσι. Γενικά δεν είναι κακό να ανοίγει λιγο το εύρος των φιλάθλων και να φτάσουμε και κάποτε να μην φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο. Ας είναι πιο ακριβά τα εισιτήρια, ας είναι πιο χαλαρά τα ματς και να εξαφανίσουν κάτι νενατερταλ που μαζεύονται για την τοξική αντιπαράθεση και λυσσάνε για μια ευκαιρία να το εκδηλώσουν. Κάτσε να δούμε πως θα πάει κι αυτό. Και μετά το αφορίζουμε. Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά ο τρόπος να το μάθουμε είναι να το δούμε στην πράξη.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Οκτ 17, 2025 6:54 pm

Αν ειναι να γινουμε ρεγκιουλαρ του ΝΒΑ ποιος ο λογος να παρακολουθει καποιος ευρωλιγκα και να μην βαλει να δει ΝΒΑ?Αυτο που αξιζε στην ευρωλιγκα ηταν οι σκληρες αμυνες,η στρατηγικη κτλ..οκ ναι να αυξηθει το ταλεντο ολοι το θελουμε..αλλα οχι να βλεπουμε φιλικα και 100ρες απλα επειδη δεν μαρκαρει κανεις..Εμενα μου ειναι και κουραστικες οι τοσες διαβολοβδομαδες με κακο μπασκετ και κουραση..Καλυτερα ενα ματς και καλο παρα 2 μουφα.

Εντωμεταξυ δεν γινεται να παιζεις 36 ματς μετα πλει οφ και η χρονια να κρινεται σε 2 αγωνες..

Άβαταρ μέλους
Boston1

senior
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Παρ Οκτ 17, 2025 7:12 pm

kein έγραψε:
Conan1982 έγραψε:

Κοίταξε αυτό το πρότζεκτ που πάει να προκύψει δεν έχει ακόμα αρκετά δείγματα για να πούμε με σιγουριά τι θέλει ο κόσμος. Αλλά αυτό που βλέπω , είναι ότι πολύς κόσμος που δεν είναι απαραίτητα μύστης του αθλήματος αλλά πηγαίνει να δει πχ στο ΟΑΚΑ 2-3 φορές το χρόνο θέλει να δει θέαμα κατοστάρες και θέαμα. Να πάρει τη γυναίκα τα παιδιά , να κάνει και την βόλτα στους γύρω χώρους. Ξέρω περιπτώσεις τέτοιες φέτος και πέρσι. Γενικά δεν είναι κακό να ανοίγει λιγο το εύρος των φιλάθλων και να φτάσουμε και κάποτε να μην φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο. Ας είναι πιο ακριβά τα εισιτήρια, ας είναι πιο χαλαρά τα ματς και να εξαφανίσουν κάτι νενατερταλ που μαζεύονται για την τοξική αντιπαράθεση και λυσσάνε για μια ευκαιρία να το εκδηλώσουν. Κάτσε να δούμε πως θα πάει κι αυτό. Και μετά το αφορίζουμε. Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά ο τρόπος να το μάθουμε είναι να το δούμε στην πράξη.
Kein, σέβομαι την άποψή σου αλλά για να καταπολεμηθεί η βία χρειάζεται κάτι παραπάνω από αλλαγή στυλ παιχνιδιού και τιμής εισιτηρίων. Οι τοξικοί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρουν τρόπο να βρεθούν στο γήπεδο. Πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν καν. Χρειάζεται πολιτική βούληση, κάμερες, ονομαστικά εισιτήρια και αστυνομία. Με λίγα λόγια πρακτική Αγγλίας που καταπολέμησε το χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο.
Όσον αφορά στο στυλ, έμενα το NBA μου είναι αδιάφορο. Ακόμη και οι Αμερικανοί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους οι οποίοι δεν αρέσκονται στο σκληρό, ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Αλλά το βαρύ σε 3ποντα παιχνίδι του ΝΒΑ, τα υψηλά σκορ και οι πολλοί αγώνες, προκαλούν κορεσμό.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Οκτ 17, 2025 7:16 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Οκτ 17, 2025 6:54 pm
Αν ειναι να γινουμε ρεγκιουλαρ του ΝΒΑ ποιος ο λογος να παρακολουθει καποιος ευρωλιγκα και να μην βαλει να δει ΝΒΑ?Αυτο που αξιζε στην ευρωλιγκα ηταν οι σκληρες αμυνες,η στρατηγικη κτλ..οκ ναι να αυξηθει το ταλεντο ολοι το θελουμε..αλλα οχι να βλεπουμε φιλικα και 100ρες απλα επειδη δεν μαρκαρει κανεις..Εμενα μου ειναι και κουραστικες οι τοσες διαβολοβδομαδες με κακο μπασκετ και κουραση..Καλυτερα ενα ματς και καλο παρα 2 μουφα.

Εντωμεταξυ δεν γινεται να παιζεις 36 ματς μετα πλει οφ και η χρονια να κρινεται σε 2 αγωνες..
Κοίταξε, να γίνουμε ΝΒΑ το θεωρώ αδύνατο, γιατί δεν υπάρχει τόσο ταλέντο και αθλητικότητα. Αυτό που βλέπω (και μπορεί να κάνω λάθος) είναι η προσπάθεια να γι ει πιο ελκυστική στον μέσο θεατή η Ευρωλίγκα με περισσότερο θέαμα και λιγότερο μπάσκετ σκοπιμότητας και χαμηλών σκορ. Οι κινήσεις αυτό δείχνουν. Μεγάλωσε το τρίποντο άνοιξαν οι χώροι, βάζουν κανονισμούς που ευνοούν του επιτιθέμενους και διαφορά αλλά. Σίγουρα θα μείνει ένας χαρακτήρας πιο «σκεπτικού» μπάσκετ γιατί είναι στο dna της Ευρώπης αλλά θα έρθει πιο κοντά στο τηλεοπτικό αθλητικό γίγνεσθαι. Τα πλέι οφ και το Φ4 είναι το σήμα κατατεθέν και δεν βλέπω να θέλουν να το αλλάξουν. Μοιραία λοιπόν η ρεγκιουλαρ θα σηκώσει το βάρος της αλλαγής.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Οκτ 17, 2025 7:19 pm

Μένει να δούμε ποιος θα...επικρατήσει.

Δεν ξέρω αν το έχω γράψει, αν πάρω ως δεδομένο ότι πλέον θα παραμείνει αποσυνδεμένη από τα εθνικά πρωταθλήματα η Euroleague εμένα θα μ' άρεσε Το Euroleague-Eurocup να μετατραπούν σε 2 κατηγορίες. Euroleague 1 και Euroleague 2.
16 ομάδες η κάθε κατηγορία, 32 ομάδες στο σύνολο.
3 ομάδες πέφτουν, 3 ανεβαίνουν. στην Euroleague1.
16ος-15ος απευθείας, 14ος παίζει μπαράζ με τον 13ο και έτσι περιορίζονται στο ελάχιστο οι αδιάφορες ομάδες στην κάτω μεριά.
Τα play in παραμένουν όπως είναι με μια διαφορά όμως στα ζευγάρια.
Ο 1ος μπορεί να επιλέξει μεταξύ 7ου και 8ου.
Ο 2ος μεταξύ 6ου και του άλλου που έχει μείνει. από τον 7ο και 8ο
Ο 3ος μεταξύ 5ου και του άλλου που έχει μείνει προηγουμένως
Ο 4ος με όποιον έχει μείνει.
Έτσι αποφεύγεται οι ομάδες της κορυφης να κάθονται να διαλέγουν να χάνουν παιχνίδια για να επιλέξουν
Και αποφεύγεται ομάδες που ξεκινούν χάλια να πέφτουν π.χ. με τον πρώτο ή τον δεύτερο και να αλλιώνεται η αληθινή δυναμική.

Οι 3 που πέφτουν αντικαθίστανται με τις 3 πρώτες της Euroleague 2 προφανώς. Οι 10 πρώτες εξασφαλίζουν την συμμετοχής τους και του χρόνου στην Euroleague 2 (ok, οι 7 και οι 3 υποβιβασθέντες) και για τις άλλες 6 ομάδες αποφασίζει η λίγκα αν θα τις κρατήσει ή θα τις αντικαταστήσει.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Παρ Οκτ 17, 2025 7:22 pm

Boston1 έγραψε:
Παρ Οκτ 17, 2025 7:12 pm
kein έγραψε:

Kein, σέβομαι την άποψή σου αλλά για να καταπολεμηθεί η βία χρειάζεται κάτι παραπάνω από αλλαγή στυλ παιχνιδιού και τιμής εισιτηρίων. Οι τοξικοί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρουν τρόπο να βρεθούν στο γήπεδο. Πολλοί από αυτούς δεν πληρώνουν καν. Χρειάζεται πολιτική βούληση, κάμερες, ονομαστικά εισιτήρια και αστυνομία. Με λίγα λόγια πρακτική Αγγλίας που καταπολέμησε το χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο.
Όσον αφορά στο στυλ, έμενα το NBA μου είναι αδιάφορο. Ακόμη και οι Αμερικανοί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους οι οποίοι δεν αρέσκονται στο σκληρό, ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού. Αλλά το βαρύ σε 3ποντα παιχνίδι του ΝΒΑ, τα υψηλά σκορ και οι πολλοί αγώνες, προκαλούν κορεσμό.
Συμφωνώ μαζί σου ότι δεν γίνεται να καταπολεμηθεί η βία έτσι. Ειναι όμως ένα από τα βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν για την πολυμέτωπη τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί. Αν κόψουν πχ τα φθηνά εισιτήρια στους «επιστήμονες», έστω στα παιχνίδι στις Ευρώπης είναι ένα βήμα, όσο μικρό και και να είναι.
Για τα πολλά παιχνίδια συμφωνώ στο ΝΒΑ έχει ξεφύγει η κατάσταση. Εδώ όμως θα μπορούσε να εφαρμοστεί μια μέση κατάσταση. Να είναι λίγο πιο χαλαρή η ρεγκιουκαρ, όχι τσίρκο. Απλά πιο κουλ.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Οκτ 17, 2025 7:27 pm

Το πρόβλημα είναι νομίζω ο συνδυασμός πολλών παιχνιδιών και ομάδων αλλά ταυτόχρονα η απουσία salary cap και γενικά η μεγάλη διαφορά ποιότητας κάποιων ομάδων.

Δηλαδή όταν έχεις 5-6 ομάδες που έχουν τέτοια διαφορά από τους άλλους που κατά 90% θα είναι στην 8αδα και έτσι ή αλλιώς θα μπορέσουν να κερδίσουν τα περισσότερα παιχνίδια τους θα πετάνε αετό μέσα στη χρονιά.

Που από άποψη ανταγωνιστικότητας δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί έτσι γίνονται περισσότερα παιχνίδια ντέρμπι.

Όμως τελικά σε βάθος χρόνου βλέπω αυτό να διώχνει τον κόσμο αν εμπεδωθεί ότι η regular είναι αδιάφορη.
Η Ευρωλίγκα με το μότο every game matters πάει να διαφοροποιηθεί από το NBA έχοντας αυτό ως πλεονέκτημα. Αν γίνει ένα NBA με πολύ χαμηλότερη ποιότητα δε νομίζω να βγει σε καλό.

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Παρ Οκτ 17, 2025 10:17 pm

Conan1982 έγραψε:
kein έγραψε:

Και οι στοιχηματικες εταιρείες

Συμφωνω απόλυτα και με εσένα και τον κόμη και όσους ενστερνίζονται αυτή την άποψη

Κι εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα υψηλά σκορ . Καλοδεχούμενο το θέαμα αλλά δίνω μεγάλη σημασία στο αν οι αγώνες έχουν αξία ή είναι αδιάφοροι

Ψυχρά ναι , είμαστε 3-2 και χάσαμε από Ρεάλ & Εφές δεν έχει γίνει κάτι ...αλλά επειδή νομίζω όλοι μεγαλώσαμε με το ότι όλα τα ματς μετράνε μας ενοχλεί ( και λόγω ότι είναι ήττες από τις μεγάλες ομάδες)

Αν πάψει να έχει αξία η ρεγκιουλαρ θα αραιώσει η τηλεθέαση πιστεύω σε κάποιες χώρες όπως δεν βλέπω ολα μα όλα τα ματς Α1 πχ

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
tarp7

champion
Reactions:

Παρ Οκτ 17, 2025 11:11 pm

Δεν θεωρώ ότι είναι και φέτος αδιάφορη η κανονική περίοδο. Με τόσες καλές ομάδες. Αν εξαιρέσουμε Βιλερμπάν, Μπασκόνια, Μπάγερν, Μακάμπι, οι υπόλοιπες διεκδικούν θέση στα πλέι οφ η πλέι ιν. Τα σκορ αρχίζουν να πέφτουν, σ αυτή την αγωνιστική δεν έχουμε καμία κατοσταρα. Είχαμε και Ευρωμπάσκετ πριν 1 μηνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”