Euroleague Round 38, Olympiakos Piraeus vs Armani Milano

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Απρ 17, 2026 10:01 am

Conan1982 έγραψε:
Παρ Απρ 17, 2026 9:53 am
yawn.brigade έγραψε:
Παρ Απρ 17, 2026 9:46 am

χθες όλη η ομάδα ήταν σε mood "πάμε να πάρουν ατομικούς τίτλους οι παίκτες μας", δεν είναι αγώνας για συμπεράσματα.

είχε και τα θετικά του, ο Μίλου ας πούμε σκύλιασε να παίρνει ριμπάουντ, νομίζω 15 πήρε.
Τώρα που το βλέπω βέβαι ο Χίφι έχει παραπάνω από τον Σάσα, έπρεπε να βάλει 34 μόνο για να τον φτάσει χωρίς να έχει παίξει ακόμα ο Χίφι το τελευταίο του παιχνίδι, ο Ναν πρέπει να βάλει πάνω από ...80 για να τον ξεπεράσει και στο PIR είναι απλησίαστος, άρα μόνο ο Μιλού είχε για τα ριμπάουντ.
το έχω κι εγώ απορία αυτό, έχω την αίσθηση ότι ο πρώτος σκόρερ βγαίνει για κάποιο λόγο από το μέσο όρο και όχι από τους συνολικούς πόντους.

αντιγράφω από σπορτ24 :

"Ο Σάσα Βεζένκοβ ήθελε ένα καλό σκοράρισμα για να αγγίξει το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ”. Έβαλε 20 πόντους, κάτι πάνω από τον μέσο όρο του (19.4) και πλέον ξέρει ότι ο Ναντίρ Χίφι πρέπει να βάλει 35 στο Κάουνας κι ο Ναν 34 απέναντι στην Εφές για να τον προσπεράσουν."

δε ξέρω γιατί το κάνουν αυτό, ούτε πόσα παιχνίδια χρειάζεται να έχεις παίξει για να μπεις στη λίστα.

αν μπεις και στο site της Euroleague τον Σάσα έχουν πρώτο

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/stats/

ο Χίφι συνολικά έχει 685 πόντους με παιχνίδι λιγότερο, ο Σάσα 661, ο Ντόρσεϊ είναι τέταρτος με 646 ενώ ο Ναν 8ος με 570 και παιχνίδι λιγότερο.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Απρ 17, 2026 10:09 am

yawn.brigade έγραψε:

το έχω κι εγώ απορία αυτό, έχω την αίσθηση ότι ο πρώτος σκόρερ βγαίνει για κάποιο λόγο από το μέσο όρο και όχι από τους συνολικούς πόντους.

αντιγράφω από σπορτ24 :

"Ο Σάσα Βεζένκοβ ήθελε ένα καλό σκοράρισμα για να αγγίξει το βραβείο “Αλφόνσο Φορντ”. Έβαλε 20 πόντους, κάτι πάνω από τον μέσο όρο του (19.4) και πλέον ξέρει ότι ο Ναντίρ Χίφι πρέπει να βάλει 35 στο Κάουνας κι ο Ναν 34 απέναντι στην Εφές για να τον προσπεράσουν."

δε ξέρω γιατί το κάνουν αυτό, ούτε πόσα παιχνίδια χρειάζεται να έχεις παίξει για να μπεις στη λίστα.

ο Χίφι συνολικά έχει 685 πόντους με παιχνίδι λιγότερο, ο Σάσα 661, ο Ντόρσεϊ είναι τέταρτος με 646 ενώ ο Ναν 8ος με 570 και παιχνίδι λιγότερο.
Α, πάντα είχα την αίσθηση ότι μετράει το σύνολο. Αν έχουν βάλει κάποιο όριο π.χ πάνω από 30 παιχνίδια ίσως είναι και πιο δίκαιο, καλά όχι ότι έχουν καμία σημασία τα βραβεία, θεωρητικά μιλώντας.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Παρ Απρ 17, 2026 10:10 am

Λέμε για τον σχεδιασμό της ομάδας μας στο άσσο και κράζουμε αλλά αυτό που έχει καταφέρει και ο Παο στο 5 θέλει ακόμα περισσότερη προσπαθεια. Το τριτοτέταρτο σέντερ μας (Χολ) στον Παο με την τωρινή κατάσταση του Λεσόρ θα ήταν πρώτος εύκολα.
Απλώς το πρόβλημα είναι ότι αν ένα παιχνίδι φτάσει να είναι κλειστό δεν θα το κρίνει το πεντάρι, απλώς κουβέντα να γίνεται.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:12 am

yawn.brigade έγραψε:
fotis vlachopoulos έγραψε:
Παρ Απρ 17, 2026 9:41 am
να γκρινιαξω κι λιγο? ε ας γκρινιαξω ...Αν τα δύο επιθετικά μας όπλα που χρειάστηκαν συνολικά 36 προσπάθειες για να βάλουν 38 πόντους καταλάβουν ότι όταν ζοριζονται με την άμυνα πρέπει τα κόβουν τα βεβιασμένα σουτ και τις ποικιλίες και αντί αυτού να δίνουν λίγο περισσότερο τη μπάλα στους ψηλούς μας που συνολικά είχαν 27 πόντους με 12 συνολικά προσπάθειες ,παίζει να σηκώσουμε την κούπα . Αν όχι , πάλι θα μιλάμε για πλανήτες κι αστρα. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε βέβαια ..
χθες όλη η ομάδα ήταν σε mood "πάμε να πάρουν ατομικούς τίτλους οι παίκτες μας", δεν είναι αγώνας για συμπεράσματα.

είχε και τα θετικά του, ο Μίλου ας πούμε σκύλιασε να παίρνει ριμπάουντ, νομίζω 15 πήρε.
μωρε να ηταν μονο το χτεσινο δεν θα ελεγα κουβεντα , και μαλιστα γκρινιαξα μετα απο παιχνιδι που το πηραμε ομορφα κι ωραια ,και βγηκαμε πρωτοι . ομως ολη τη χρονια βλεπω το ντορσευ να κατεβαζει το κεφαλι και να μη βλεπει γηπεδο , ολη τη χρονια βλεπω το βεζε να εχει ανοιχτο συμπαικτη διπλα του αλλα να πηγαινει μονος του κι ολη τη χρονια ακουω για πας δε φακινγκ μπολ σε ολους εκτος απο αυτους τους δυο (για να λεμε την αληθεια ο ντορσευ τα εχει ακουσει καποιες φορες αλλα κλαιντα ιδια ξανακανει) . αν λοιπον καταλαβουν οτι οταν εχουν πεσει τρεις πανω τους και δωσουν τη φακινγκ μπολ στον συμπαικτη τους που ειναι μονος του με το καλαθι εκτος απο ατομικους τιτλους θα αυξησουν τιςπιθανοτητες να αξιωθουν να σηκωσουν και την κουπα . ο δε βεζενκοφ το εχει ξεχειλωσει με τα στατιστικα του ουσιαστικα ¨κλεβει " ριμπαουντ απο τα χερια συμπαικτων του και μπαινει σφηνα να παρει πασα που προοριζεται σε αλλο για να παει στο καλαθι ...οσο βεβαια ειναι αποτελεσματικος αυτο ειναι μια λεπτομερεια για εμενα το γκρινιαρη και τον φυσιολογικο κοσμο δεν τον απασχολει . Επειδη ομως η ρεγκιουλαρ τελειωσε κι αρχιζουν τα πλευ οφ ε ωρα ειναι να το δουν λιγο πιο "ολιστικα" το θεμα και να βαλουν και καμια ασιστ στο ρεπερτοριο τους (εδω που τα λεμε κι αυτες γραφουν PIR)

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:15 am

Conan1982 έγραψε:
Παρ Απρ 17, 2026 10:09 am
yawn.brigade έγραψε:

αντιγράφω από σπορτ24 :

Α, πάντα είχα την αίσθηση ότι μετράει το σύνολο. Αν έχουν βάλει κάποιο όριο π.χ πάνω από 30 παιχνίδια ίσως είναι και πιο δίκαιο, καλά όχι ότι έχουν καμία σημασία τα βραβεία, θεωρητικά μιλώντας.
εμένα πιο δίκαιο μου φαίνεται να βγαίνει ο πρώτος σκόρερ από το σύνολο των πόντων, δε μου κάθεται καλά το "ο Χίφι σκόραρε 20-40-50 πόντους περισσότερους από τον Σάσα αλλά ο Σάσα βγήκε πρώτος σκόρερ".

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:20 am

yawn.brigade έγραψε:

μωρε να ηταν μονο το χτεσινο δεν θα ελεγα κουβεντα , και μαλιστα γκρινιαξα μετα απο παιχνιδι που το πηραμε ομορφα κι ωραια ,και βγηκαμε πρωτοι . ομως ολη τη χρονια βλεπω το ντορσευ να κατεβαζει το κεφαλι και να μη βλεπει γηπεδο , ολη τη χρονια βλεπω το βεζε να εχει ανοιχτο συμπαικτη διπλα του αλλα να πηγαινει μονος του κι ολη τη χρονια ακουω για πας δε φακινγκ μπολ σε ολους εκτος απο αυτους τους δυο (για να λεμε την αληθεια ο ντορσευ τα εχει ακουσει καποιες φορες αλλα κλαιντα ιδια ξανακανει) . αν λοιπον καταλαβουν οτι οταν εχουν πεσει τρεις πανω τους και δωσουν τη φακινγκ μπολ στον συμπαικτη τους που ειναι μονος του με το καλαθι εκτος απο ατομικους τιτλους θα αυξησουν τιςπιθανοτητες να αξιωθουν να σηκωσουν και την κουπα . ο δε βεζενκοφ το εχει ξεχειλωσει με τα στατιστικα του ουσιαστικα ¨κλεβει " ριμπαουντ απο τα χερια συμπαικτων του και μπαινει σφηνα να παρει πασα που προοριζεται σε αλλο για να παει στο καλαθι ...οσο βεβαια ειναι αποτελεσματικος αυτο ειναι μια λεπτομερεια για εμενα το γκρινιαρη και τον φυσιολογικο κοσμο δεν τον απασχολει . Επειδη ομως η ρεγκιουλαρ τελειωσε κι αρχιζουν τα πλευ οφ ε ωρα ειναι να το δουν λιγο πιο "ολιστικα" το θεμα και να βαλουν και καμια ασιστ στο ρεπερτοριο τους (εδω που τα λεμε κι αυτες γραφουν PIR)
χωρίς να διαφωνώ σε κάτι νομίζω ότι αυτό είναι αναγκαίο κακό και στη φύση των σκόρερ γενικότερα και όλες οι ομάδες ζουν με αυτό. δες τι προσπάθειες παίρνουν οι Χίφι - Ναν π.χ.

Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:31 am

Conan1982 έγραψε:
Παρ Απρ 17, 2026 6:25 am
Καλημέρα, αντιγραφω θεϊκό ποστ που έκανε ο Rankin στο twitter:

"Ο Θωμάς είναι σε κακή κατάσταση και διαρκές mismatch. Σέβομαι τα αισθήματα του προπονητή αλλά μπορεί και να μην του τα συγχωρήσει η ιστορία, διότι οι άνθρωποι δεν συγχωρούν αυτούς που από έρωτα εκπέσανε"
Πόσο να κουβαλήσει πια ο Ζοζεφίνος;

Φουρνιε βαρίδι στη ρεγκιουλαρ αλλά ας δούμε στην post season.
Ουοκαπ σε πτώση και συνήθως βαρίδι στην ποστ σιζον

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:35 am

golitog7 έγραψε:
Παρ Απρ 17, 2026 10:10 am
Λέμε για τον σχεδιασμό της ομάδας μας στο άσσο και κράζουμε αλλά αυτό που έχει καταφέρει και ο Παο στο 5 θέλει ακόμα περισσότερη προσπαθεια. Το τριτοτέταρτο σέντερ μας (Χολ) στον Παο με την τωρινή κατάσταση του Λεσόρ θα ήταν πρώτος εύκολα.
Απλώς το πρόβλημα είναι ότι αν ένα παιχνίδι φτάσει να είναι κλειστό δεν θα το κρίνει το πεντάρι, απλώς κουβέντα να γίνεται.
η ρεγκιουλαρ σιζον με τους πολλους αγωνες μπορει να σου συγχωρησει εναν ελλειπη σχεδιασμο αφου στην τελικη καταταξη δεν μετραει μονο τι εκανες εσυ αλλα και ποσο καλα η ασχημα τα πηγαν και οι υπολοιποι,αλλα και απο την αλλη δεν μπορει να πηγαινεις με εναμιση πλειμεικερ η εναμιση σεντερ για ενα σκασμο παιχνιδια καπου θα τα φτυσουν . τα πλευ οφ και το φαιναλ φορ ειναι απο την αλλη πλευρα ενα μινι πρωταθλημα κι ενα μινι κυπελο αντιστοιχα , μπορει δηλαδη να φορμαριστει τρομερα εκεινη ακριβως την περιοδο ενας παικτης που ολη τη σεζον ηταν σε χαμηλες πτησεις και να σου δωσει το κατι παραπανω που χριεαζεσαι για να προχωρησεις. εμεις εχουμε να παιξουμε ακομα απο 5 εως 7 παιχνιδια στην ευρωλιγκα και ο Παο απο 7 εως 9 . οσο και τραβηγμενο κι αν ακουγεται ,μπορει να ξυπνησει ξαφνικα ενα απο τα πλευμεικερ μας (μακαρι και ολα τα πλευμεικερ μας ) για αυτα τα παιχνιδια και να γινει φακτορ , οπως και να τα δωσει ολα ο ματιας και να ειναι για καποια παιχνιδια ο οδοστρωτηρας που ηταν στο φαιναλ φορ που πηγαν και το πηραν (εκει βεβαια ηταν σε ολη τη σεζον απο αλλο πλανητη) . ποτε δεν ξερεις . και επειδη πολλα εχουν δει τα ματια μας ακομα και σε ενα κλειστο παιχνιδι μπορει ο σεντερ σου να γινει ο γουινινγκ φακτορ σου με πολλους τροπους απο το να φορτωσει με φαουλ τους αντιπαλους και να αποδυναμωσει την αντιπαλη φροντ λαιν , ωστε οποιος κανει μπουκα να εχει ευκολοτερο εργο , να μοιρασει ταπες και πονο στην αμυνα (για φαντασου πως θα τα λεγαμε τωρα αν ο φαλ ειχε ταπωσει την μανταρινα) μεχρι να σου πιασει τρελη αποδοση και να σου βαλει 20 ποντους και 15 ριμπαουντ .ολα παιζουν ιδιαιτερα σε κλειστο παιχνιδι που ενα τιπ ιν , ενα επιθετικο ριμπαουντ ή μια ασιστ μπορει να κρινουν ενα τιτλο

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Απρ 17, 2026 10:38 am

yawn.brigade έγραψε:

χωρίς να διαφωνώ σε κάτι νομίζω ότι αυτό είναι αναγκαίο κακό και στη φύση των σκόρερ γενικότερα και όλες οι ομάδες ζουν με αυτό. δες τι προσπάθειες παίρνουν οι Χίφι - Ναν π.χ.
Αλλά την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ την πήραμε επειδή ο Σπανούλης έδωσε την πάσα στον Πρίντεζη για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:44 am

yawn.brigade έγραψε:

σε καμια περιτωση ειπα να μην παιρνουν προσπαθειες απλα θα ηθελα να γινουν λιγο πιο "κυνικοι ¨και να κυνηγησουν το σιγουρακι κι οχι το εντυπωσιακο γιατι καλα τα πουλ απ απο τα 9 μετρα αλλα δεν ειναι και το πιο σιγουρο σουτ . εξαιρετικο να πας για μπασιμο και να σκοραρεις στα μουτρα του ταβαρες αλλα εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να φας ταπα παρα να τον κανεις ποστερ κ.ο.κ . απο θεαμα ευτυχως ειμαστε χορτατοι , ας κυνηγησουμε και λιγο την ουσια αυτο λεω και η ουσια στο μπασκετ ειναι να καταφερει η ομαδα να βαλει πιο πολλα καλαθια απο την αντιπαλη ,και αντιστοιχα να φαει λιγοτερα.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:48 am

Conan1982 έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

Αλλά την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ την πήραμε επειδή ο Σπανούλης έδωσε την πάσα στον Πρίντεζη για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.
την ευρωλιγκα την πηραμε γιατι ολη η ομαδα επαιξε οπως ακριβως επρεπε να παιξει για να το γυρισει αφου και ο παπ ,καιο κατσιβελης και ο σλου ειχαν παιξει πολυ καλα αλλα ναι στην φαση αυτη ο σπανουλης ειχε το καθαρο μυαλο να δωσει την πασα οταν ολοι πηγαν πανω του και μαλιστα στον πρι που τα πεταχαρια τα εβαζε με κλειστα ματια . εκανε δηλαδη αυτο που προσπαθω να πω , βρηκε τον καταλληλο συμπαικτη στην καταλληλη θεση την καταλληλη στιγμη. εβαλε το εγω του (γιατι ολοι θελουν να βαλουντο νικητηριο καλαθι εδω που τα λεμε) κατω απο την ομαδα και τη αναγκη για νικη στη συγκεκριμενη φαση και αναμειφθηκε.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:50 am

Conan1982 έγραψε:
yawn.brigade έγραψε:

ο Σπανούλης ήταν ο Σπανούλης, τελείωσε την καριέρα του όντας πρώτος σε ασσίστ στην Ευρωλίγκα.

τη συγκεκριμένη φάση τη θεωρώ την Απόλυτη στιγμή του.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:52 am

ενα τελευταιο και δεν σας ζαλιζω αλλο με τη γκρινια. ιεπαμε οτι εχουμε απο 5 εως 7 παιχνιδια εως το τελος , ε εγω θελω 5 επαγγελματικες νικες 3 στα πλευ οφ και 2 στους τελικους ουτε χιουμιλιεσιον ουτε ντομινανς ουτε λοιπες αμερικανιες και φανφαρες . θελω 5 νικες με 8-10 ποντους διαφορα και να παμε να παρουμε την κουπα χωρις υπογλωσσια κι ας κανουμε το minimo sindacale που λεν κι οι λατινοι .

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Παρ Απρ 17, 2026 10:54 am

Παρ Απρ 17, 2026 10:44 am
yawn.brigade έγραψε:

σε καμια περιτωση ειπα να μην παιρνουν προσπαθειες απλα θα ηθελα να γινουν λιγο πιο "κυνικοι ¨και να κυνηγησουν το σιγουρακι κι οχι το εντυπωσιακο γιατι καλα τα πουλ απ απο τα 9 μετρα αλλα δεν ειναι και το πιο σιγουρο σουτ . εξαιρετικο να πας για μπασιμο και να σκοραρεις στα μουτρα του ταβαρες αλλα εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να φας ταπα παρα να τον κανεις ποστερ κ.ο.κ . απο θεαμα ευτυχως ειμαστε χορτατοι , ας κυνηγησουμε και λιγο την ουσια αυτο λεω και η ουσια στο μπασκετ ειναι να καταφερει η ομαδα να βαλει πιο πολλα καλαθια απο την αντιπαλη ,και αντιστοιχα να φαει λιγοτερα.
συμφωνώ και πάλι απλά έχω αμφιβολίες για το πόσο μπορούν να το κάνουν αυτό ο Ντόρσεϊ, ο Σάσα και οι περισσότεροι σκόρερς της Ευρωλίγκας. συστηματικά εννοώ, όχι σε μεμονωμένες φάσεις.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Mood:

Παρ Απρ 17, 2026 10:56 am

Παρ Απρ 17, 2026 10:52 am
ενα τελευταιο και δεν σας ζαλιζω αλλο με τη γκρινια. ιεπαμε οτι εχουμε απο 5 εως 7 παιχνιδια εως το τελος , ε εγω θελω 5 επαγγελματικες νικες 3 στα πλευ οφ και 2 στους τελικους ουτε χιουμιλιεσιον ουτε ντομινανς ουτε λοιπες αμερικανιες και φανφαρες . θελω 5 νικες με 8-10 ποντους διαφορα και να παμε να παρουμε την κουπα χωρις υπογλωσσια κι ας κανουμε το minimo sindacale που λεν κι οι λατινοι .
Έτσι, καλά στον τελικό ας ρίξουμε και ....40άρα δεν πειράζει. :D
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι Ολυμπιακός και νίκες χωρίς....υπογλώσσια δεν γίνεται (δεν είναι καλό και για τα φαρμακεία)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”