Euroleague Round 33, Valencia Basket vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Μαρ 25, 2026 5:27 pm

TuTiS έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 2:15 pm
golitog7 έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 1:43 pm
Φίλε Dimnitz δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι με το παραμικρό. Ο Φουρνιέ έχει παραδεχτεί ο ίδιος ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ και έχει βαρεθεί να βγαίνει δεύτερος. Πράγματι ισχύει αυτό και η πιθανότητα να φταίει και ο ίδιος υπάρχει, όσο παιχτάρα και να είναι. Για παραδειγμα χθες: δεν έβαλε το σουτ νίκης που είπε ο φίλος πιο πάνω γιατί μετά απο αυτό έγινα δύο φάσεις εξίσου καθοριστικές στις οποίες εμπλέκεται και στις δύο, και το αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ του. Όταν λέμε ότι ένας είναι νικητής σημαίνει ότι θα εκτελέσει αυτή τη μικρή μικρή λεπτομέρεια που θα σου πα΄ρει το ματς. Έκανε ηλίθιο φάουλ, και έχασε το αμέσως επόμενο που δεν ήταν και το πιο δύσκολο σουτ του κόσμου. Αυτό τον κάνει άχρηστο? Κανείς δεν ισοπέδωσε κανέναν αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ο Φουρνιέ δεν κέρδισε ποτέ, μακάρι να κερδίσει και να μας αλλάξει γνώμη.

Τώρα για τα κλειστά παιχνίδια που είπαμε πιο πάνω έχεις δίκιο. Εγώ ο ίδιος έχω αναφέρει ότι από τα 9 ματς των τελευταίων 3 φ4 μόνο 1 κρίθηκε στο καλάθι και γενικότερα στην crunch time, ο τελικός με τη Ρεάλ που προφανώς χάσαμε εμείς (τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς). Αυτό σημαίνει ότι και φέτος θα έχουν κριθεί ήδη από πριν? Όχι βέβαια. Είναια αρκετά πιθανό να πάμε στον πόντο. Αν πάμε, βλέπεις πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε? Αν ναι είναι οκ, εγώ έχω διαφορετική άποψη από σένα και βλέπω σχεδόν μηδενικές. Σ αυτό το συμπέρασμα κατέληξα συγκρίνοντας την τάση του σύγχρονου μπάσκετ και το μπάσκετ που παίζουμε εμείς τα τεέυταία 5 χρόνια. Θα το ξαναπώ, αν ο παίκτης που έχει τη μπάλα δεν μπορεί να ΠΕΡΑΣΕΙ τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του αντίπαλο μπορείς να κερδίσεις κλειστό ματς μόνο από τύχη.
Καλά για να μην το κουράζουμε το θέμα, αλλά στο crunch time εκτός από τους clutch και winner mentality παίκτες αν παρατηρήσει κάνεις δεν κάνουμε αλλαγές play by play. Φέτος όλη την σεζόν στο crunch κατεβάζεις walkup, Dorsey, Fournier, Sasha, Miloutinov. Αμύνεσαι και επιτίθεσαι με αυτούς. Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας εξηγείται το εξωφρενικό επιθετικό boost που μπορεί να έχεις ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ το σχήμα αυτό, αλλά όσα και να βάζεις αμυντικά είμαστε σαν τις πόρτες των σούπερ μάρκετ. Θυμηθείτε πρόπερσι πως έκανε την ανατροπή ο Αταμάν και πήρε το πρωτάθλημα με reverse sweep στο κρίσιμο σημείο της σειράς όταν έκανε εναλλάξ αλλαγές επιθετικών και αμυντικών πεντάδων και κλείδωσε το ματς. Γενικότερα σε όλα τα παιχνίδια που χάσαμε στο crunch ζήσαμε και πεθάναμε με την ίδια πεντάδα.
Σωστός. Αυτό είναι το πραγματικό μειονεκτημα-προβλημα του Μπαρτζώκα. Όχι ότι το σύστημα του δεν λειτουργεί στα δύσκολα, αλλά το ότι δεν προσαρμόζεται στις λεπτομέρειες στο κρίσιμο σημείο. Καμία ομάδα δεν είναι τόσο αποτελεσματική επιθετικά όσο είναι στη αρχή των αγώνων. Είναι φυσιολογικό αυτό . Οι άμυνες κλείνουν, η πίεση αυξάνεται.

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 25, 2026 5:48 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 5:01 pm
Quincy έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 3:43 pm
Καλή ηττα θα πω εγώ μήπως και βγουμε τρίτοι και παίξουμε με παο :Amen:
Θες όντως να παίξουμε με ΠΑΟ?
Αν τους προτιμάω σε σειρά με πλεονέκτημα έδρας, ή σε νοκ άουτ ημιτελικό στο ΟΑΚΑ; Εύκολη απάντηση νομίζω

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 5:51 pm

Quincy έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 5:48 pm
golitog7 έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 5:01 pm

Θες όντως να παίξουμε με ΠΑΟ?
Αν τους προτιμάω σε σειρά με πλεονέκτημα έδρας, ή σε νοκ άουτ ημιτελικό στο ΟΑΚΑ; Εύκολη απάντηση νομίζω
Σίγουρα και η αστυνομία, το υπουργείο αθλητισμού, μάλλον και η Ευρωλίγκα προτιμούν και αυτοι αν είναι να συναντηθούν οι αιωνιοι να συναντηθούν στα playoffs και οχι στο final 4 :D

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 5:51 pm

Είστε άσχετοι όλοι. Χάσαμε για να μην βγούνε πρώτοι και φέτος μάθαμε και θα διαλέξουμε αντίπαλο !! Ε Ε Ε

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τετ Μαρ 25, 2026 6:57 pm

Επειδη ισως εχασα καποια σχολια...

Για την τελευταια μας αμυνα μιλησε κανεις?

Ειχαμε μεσα ενα lineup που στα 4/5 ηταν full αμυντικο... Με Walkup, Ntilikina, Jones, Ward και τελος Fournier...

η οδηγια ηταν να πιασει τον καλυτερο και ταχυτερο αντιπαλο guard με full court press o FOURNIER απο ολους τους παραπανω? Που ειναι (παρα την θεληση και την προσπαθεια του) ο χειροτερος αμυντικος και τα πιο αργα ποδια απο τους παραπανω?

Στην προηγουμενη επιθεση της Valencia αν θυμαστε ηταν ο Walkup πανω στον Montero (ειχαμε ακομα μεσα sashenkov).
Στην ιδεα του πρωτου screen την κανει ο walkup με ελαφρα και τον πιανει ο Jones. Επειδη δεν τους αρεσε αυτη η αλλαγη εδωσαν ξανα screen και μολις πηγε πανω του ο Sashenkov τον χορεψε στο ταψι και το χλατσωσε με step back middie.

Ε στην τελευταια επιθεση τους δεν εγινε κανενα screen (προφανως) γιατι ειχαμε στειλει πανω του τον αμυντικο που θα εψαχναν στα screen και στις αλλαγες ακομα και με 9".
Οι αλλοι 4 ειχαν παει στις ακρες του γηπεδου και οι δικοι μας ηταν ολοι κοντα στο ζωγραφιστο τυπου pack the paint.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τετ Μαρ 25, 2026 7:27 pm

Μένουμε στο στόχο μας

απ' ότι καταλαβαίνω είμαστε για τις θέσεις από 3 έως 5 . Κοιτάμε την 3η θέση να πέσουμε με Ζαλγκίρις ή Μπαρτσελόνα ή ΠΑΟ με πλεονέκτημα που με ΠΑΟ θα είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ενώ με τις άλλες 2 έχουμε σημαντικό αβανταζ και μπορούμε πχ 3-1

Στο 4 ή 5 αν πέσουμε με Χαποελ λόγω πολέμου δεν θα έχουν έδρα ούτως ή άλλως αλλά είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα είναι πονόματοι με ξύλο και θα πάμε Φ4 κατάκοποι ( όπως και στο ντερμπι ΟΣΦΠ - ΠΑΟ όποιος πάει )

πέραν των ανωτέρω "logistics" θεωρώ υπεραπαραίτητο να κερδίσουμε Ρεαλ Μαδρίτης και Χαποελ όχι για την μαθηματική κατάκτηση θέσης αλλά γιατί πρέπει να νιώσουμε οπαδοί και ομάδα ότι τους άμεσους πλέον ανταγωνιστές τους...έχεις

Εμένα αυτό με πείραξε χθες. Ότι πάλι κάτι έγινε με ομάδα πλει-οφ και δεν τους "είχαμε" ούτε στα 9 δευτερόλεπτα

Δεν μπορώ να βλέπω ότι δεν έχουμε κάνει ένα μεγάλο διπλό και να είμαι αισιόδοξος . Συγνώμη, μπράβο σε εσάς που είστε

Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που δεν ξέρω ακόμα αν είναι ικανή να βγει Η ΤΟΠ ΟΜΑΔΑ της σεζόν

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 7:37 pm

Ούτε η Ρεάλ έχει κάνει κάποιο μεγάλο διπλό φίλε Περικλή, και όμως χτες έριχνε 20 στο κεφάλι στην Χάποελ.

Έβαλα και ξαναείδα το ματς. Σημειώνω κάποια πράγματα που που έκαναν εντύπωση:

- ο Σάσα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γίνεται αλλαγή (δύο λεπτά πριν τελειώσει η 3η περίοδος) και πάει στον Μπαρτζώκα κουνώντας χέρια και κάτι του έλεγε στο αυτί (τύπου γιατί με έβγαλες)
- ο Ουόκαπ μετά το χαμένο lay up ζητάει αλλαγή (μάλλον γιατί είχε μείνει από ανάσες).
- η ομάδα κατέρρευσε και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι όταν 4 λεπτά πριν το τέλος αποφάσισε ο Μπαρτζώκας να βγάλει τον Ward και να βάλει τον Ντόρσει. Σε εκείνο το σημείο ήμασταν στο +6.
-Η πεντάδα με Ντιλικινά, Φουρνιέ, Ward, Πίτερς, Ταιρικ ήταν σούπερ λειτουργική και ο Πίτερς έπαιξε 2-3 εξαιρετικές άμυνες.

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson

Τετ Μαρ 25, 2026 7:57 pm

Coach Periklis έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 7:27 pm
Μένουμε στο στόχο μας

απ' ότι καταλαβαίνω είμαστε για τις θέσεις από 3 έως 5 . Κοιτάμε την 3η θέση να πέσουμε με Ζαλγκίρις ή Μπαρτσελόνα ή ΠΑΟ με πλεονέκτημα που με ΠΑΟ θα είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ενώ με τις άλλες 2 έχουμε σημαντικό αβανταζ και μπορούμε πχ 3-1

Στο 4 ή 5 αν πέσουμε με Χαποελ λόγω πολέμου δεν θα έχουν έδρα ούτως ή άλλως αλλά είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα είναι πονόματοι με ξύλο και θα πάμε Φ4 κατάκοποι ( όπως και στο ντερμπι ΟΣΦΠ - ΠΑΟ όποιος πάει )

πέραν των ανωτέρω "logistics" θεωρώ υπεραπαραίτητο να κερδίσουμε Ρεαλ Μαδρίτης και Χαποελ όχι για την μαθηματική κατάκτηση θέσης αλλά γιατί πρέπει να νιώσουμε οπαδοί και ομάδα ότι τους άμεσους πλέον ανταγωνιστές τους...έχεις

Εμένα αυτό με πείραξε χθες. Ότι πάλι κάτι έγινε με ομάδα πλει-οφ και δεν τους "είχαμε" ούτε στα 9 δευτερόλεπτα

Δεν μπορώ να βλέπω ότι δεν έχουμε κάνει ένα μεγάλο διπλό και να είμαι αισιόδοξος . Συγνώμη, μπράβο σε εσάς που είστε

Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που δεν ξέρω ακόμα αν είναι ικανή να βγει Η ΤΟΠ ΟΜΑΔΑ της σεζόν
Με νίκη επί Ρεάλ πάμε για τις θέσεις 2-3, με ήττα από ρεαλ πάμε για 3-4. Κι εγώ θεωρώ πως είναι must win αυτό με την Ρεάλ. Το τελευταίο με την Αρμάνι... Βλέπουμε :secret:

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τετ Μαρ 25, 2026 8:17 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 7:37 pm
Ούτε η Ρεάλ έχει κάνει κάποιο μεγάλο διπλό φίλε Περικλή, και όμως χτες έριχνε 20 στο κεφάλι στην Χάποελ.

Έβαλα και ξαναείδα το ματς. Σημειώνω κάποια πράγματα που που έκαναν εντύπωση:

- ο Σάσα σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γίνεται αλλαγή (δύο λεπτά πριν τελειώσει η 3η περίοδος) και πάει στον Μπαρτζώκα κουνώντας χέρια και κάτι του έλεγε στο αυτί (τύπου γιατί με έβγαλες)
- ο Ουόκαπ μετά το χαμένο lay up ζητάει αλλαγή (μάλλον γιατί είχε μείνει από ανάσες).
- η ομάδα κατέρρευσε και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι όταν 4 λεπτά πριν το τέλος αποφάσισε ο Μπαρτζώκας να βγάλει τον Ward και να βάλει τον Ντόρσει. Σε εκείνο το σημείο ήμασταν στο +6.
-Η πεντάδα με Ντιλικινά, Φουρνιέ, Ward, Πίτερς, Ταιρικ ήταν σούπερ λειτουργική και ο Πίτερς έπαιξε 2-3 εξαιρετικές άμυνες.
Γενικα ο Peters ηταν φτιαγμενος χθες. Και στα ριμπαουντ πηγαινε ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ που δεν το συνηθιζει. Κακως ρημαξε την 5αδα ο Γιωργης.

Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τετ Μαρ 25, 2026 8:24 pm

Τα λέω καιρό τώρα.
Ο φουρνιε έβαλε το κρίσιμο σουτ τρίποντο, πριν την τελευταία φάση. Αυτός είναι και ο μοναδικός παίκτης που έχετε με ηγετικά χαρακτηριστικά να πάρει το τελευταίο σουτ. Σε αντίθεση με τον παναθηναϊκό που έχει 4 5 να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Οταν θα φτάσουν τα παιχνίδια που θα πάνε σε προσωπική ενέργεια, μια κατοχή.. δε ξέρω αν θα τα καταφέρετε

Εικόνα
Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 8:38 pm

MichaelKoch έγραψε:
Τα λέω καιρό τώρα.
Ο φουρνιε έβαλε το κρίσιμο σουτ τρίποντο, πριν την τελευταία φάση. Αυτός είναι και ο μοναδικός παίκτης που έχετε με ηγετικά χαρακτηριστικά να πάρει το τελευταίο σουτ. Σε αντίθεση με τον παναθηναϊκό που έχει 4 5 να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Οταν θα φτάσουν τα παιχνίδια που θα πάνε σε προσωπική ενέργεια, μια κατοχή.. δε ξέρω αν θα τα καταφέρετε
Φίλτατε η προϊστορία έχει δείξει ότι δεν είναι τόσο πιθανό να πάει στην μια κατοχή…αν παίξουμε μαζί θα σας έχουμε καθαρίσει πολύ νωρίτερα, μην μου αγχώνεσαι.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 8:46 pm

Συμφορουμίτες, μην το κάνετε σαν το ανέκδοτο με το γρύλο ! Καθίστε πρώτα να πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλο και μετά ανάβουν το αίματα ... :mrgreen:

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
MichaelKoch

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Mood:

Τετ Μαρ 25, 2026 8:50 pm

Dimmitz έγραψε:
MichaelKoch έγραψε:
Τα λέω καιρό τώρα.

Φίλτατε η προϊστορία έχει δείξει ότι δεν είναι τόσο πιθανό να πάει στην μια κατοχή…αν παίξουμε μαζί θα σας έχουμε καθαρίσει πολύ νωρίτερα, μην μου αγχώνεσαι.
Τα γραπτά μένουν αδελφέ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 9:00 pm

Dimmitz έγραψε:
MichaelKoch έγραψε:
Τα λέω καιρό τώρα.

Κάτσε γιατί όπως πάει το πράγμα αν δε παίξουμε μεταξύ μας μπορεί και να γίνει Αθήνα final 4 χωρίς καμία Ελληνική ομάδα.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Μαρ 25, 2026 9:11 pm

kein έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 8:46 pm
Συμφορουμίτες, μην το κάνετε σαν το ανέκδοτο με το γρύλο ! Καθίστε πρώτα να πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλο και μετά ανάβουν το αίματα ... :mrgreen:
θυμασαι περυσι που συζητουσαν μερικοι για τον τελικο παο οσφπ
ε τελικα παιξαμε στον μικρο τελικο :hoho:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”