Euroleague Round 33, Valencia Basket vs Olympiacos Piraeus

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 25, 2026 1:43 pm

Φίλε Dimnitz δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι με το παραμικρό. Ο Φουρνιέ έχει παραδεχτεί ο ίδιος ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ και έχει βαρεθεί να βγαίνει δεύτερος. Πράγματι ισχύει αυτό και η πιθανότητα να φταίει και ο ίδιος υπάρχει, όσο παιχτάρα και να είναι. Για παραδειγμα χθες: δεν έβαλε το σουτ νίκης που είπε ο φίλος πιο πάνω γιατί μετά απο αυτό έγινα δύο φάσεις εξίσου καθοριστικές στις οποίες εμπλέκεται και στις δύο, και το αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ του. Όταν λέμε ότι ένας είναι νικητής σημαίνει ότι θα εκτελέσει αυτή τη μικρή μικρή λεπτομέρεια που θα σου πα΄ρει το ματς. Έκανε ηλίθιο φάουλ, και έχασε το αμέσως επόμενο που δεν ήταν και το πιο δύσκολο σουτ του κόσμου. Αυτό τον κάνει άχρηστο? Κανείς δεν ισοπέδωσε κανέναν αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ο Φουρνιέ δεν κέρδισε ποτέ, μακάρι να κερδίσει και να μας αλλάξει γνώμη.

Τώρα για τα κλειστά παιχνίδια που είπαμε πιο πάνω έχεις δίκιο. Εγώ ο ίδιος έχω αναφέρει ότι από τα 9 ματς των τελευταίων 3 φ4 μόνο 1 κρίθηκε στο καλάθι και γενικότερα στην crunch time, ο τελικός με τη Ρεάλ που προφανώς χάσαμε εμείς (τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς). Αυτό σημαίνει ότι και φέτος θα έχουν κριθεί ήδη από πριν? Όχι βέβαια. Είναια αρκετά πιθανό να πάμε στον πόντο. Αν πάμε, βλέπεις πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε? Αν ναι είναι οκ, εγώ έχω διαφορετική άποψη από σένα και βλέπω σχεδόν μηδενικές. Σ αυτό το συμπέρασμα κατέληξα συγκρίνοντας την τάση του σύγχρονου μπάσκετ και το μπάσκετ που παίζουμε εμείς τα τεέυταία 5 χρόνια. Θα το ξαναπώ, αν ο παίκτης που έχει τη μπάλα δεν μπορεί να ΠΕΡΑΣΕΙ τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του αντίπαλο μπορείς να κερδίσεις κλειστό ματς μόνο από τύχη.

TuTiS

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Τετ Μαρ 25, 2026 2:15 pm

golitog7 έγραψε:
Φίλε Dimnitz δεν χρειάζεται να αρπάζεσαι με το παραμικρό. Ο Φουρνιέ έχει παραδεχτεί ο ίδιος ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ και έχει βαρεθεί να βγαίνει δεύτερος. Πράγματι ισχύει αυτό και η πιθανότητα να φταίει και ο ίδιος υπάρχει, όσο παιχτάρα και να είναι. Για παραδειγμα χθες: δεν έβαλε το σουτ νίκης που είπε ο φίλος πιο πάνω γιατί μετά απο αυτό έγινα δύο φάσεις εξίσου καθοριστικές στις οποίες εμπλέκεται και στις δύο, και το αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ του. Όταν λέμε ότι ένας είναι νικητής σημαίνει ότι θα εκτελέσει αυτή τη μικρή μικρή λεπτομέρεια που θα σου πα΄ρει το ματς. Έκανε ηλίθιο φάουλ, και έχασε το αμέσως επόμενο που δεν ήταν και το πιο δύσκολο σουτ του κόσμου. Αυτό τον κάνει άχρηστο? Κανείς δεν ισοπέδωσε κανέναν αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ο Φουρνιέ δεν κέρδισε ποτέ, μακάρι να κερδίσει και να μας αλλάξει γνώμη.

Τώρα για τα κλειστά παιχνίδια που είπαμε πιο πάνω έχεις δίκιο. Εγώ ο ίδιος έχω αναφέρει ότι από τα 9 ματς των τελευταίων 3 φ4 μόνο 1 κρίθηκε στο καλάθι και γενικότερα στην crunch time, ο τελικός με τη Ρεάλ που προφανώς χάσαμε εμείς (τι πιο σύνηθες θα έλεγε κανείς). Αυτό σημαίνει ότι και φέτος θα έχουν κριθεί ήδη από πριν? Όχι βέβαια. Είναια αρκετά πιθανό να πάμε στον πόντο. Αν πάμε, βλέπεις πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε? Αν ναι είναι οκ, εγώ έχω διαφορετική άποψη από σένα και βλέπω σχεδόν μηδενικές. Σ αυτό το συμπέρασμα κατέληξα συγκρίνοντας την τάση του σύγχρονου μπάσκετ και το μπάσκετ που παίζουμε εμείς τα τεέυταία 5 χρόνια. Θα το ξαναπώ, αν ο παίκτης που έχει τη μπάλα δεν μπορεί να ΠΕΡΑΣΕΙ τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του αντίπαλο μπορείς να κερδίσεις κλειστό ματς μόνο από τύχη.
Καλά για να μην το κουράζουμε το θέμα, αλλά στο crunch time εκτός από τους clutch και winner mentality παίκτες αν παρατηρήσει κάνεις δεν κάνουμε αλλαγές play by play. Φέτος όλη την σεζόν στο crunch κατεβάζεις walkup, Dorsey, Fournier, Sasha, Miloutinov. Αμύνεσαι και επιτίθεσαι με αυτούς. Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας εξηγείται το εξωφρενικό επιθετικό boost που μπορεί να έχεις ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ το σχήμα αυτό, αλλά όσα και να βάζεις αμυντικά είμαστε σαν τις πόρτες των σούπερ μάρκετ. Θυμηθείτε πρόπερσι πως έκανε την ανατροπή ο Αταμάν και πήρε το πρωτάθλημα με reverse sweep στο κρίσιμο σημείο της σειράς όταν έκανε εναλλάξ αλλαγές επιθετικών και αμυντικών πεντάδων και κλείδωσε το ματς. Γενικότερα σε όλα τα παιχνίδια που χάσαμε στο crunch ζήσαμε και πεθάναμε με την ίδια πεντάδα.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 2:40 pm

golitog7 έγραψε:
Θα το ξαναπώ, αν ο παίκτης που έχει τη μπάλα δεν μπορεί να ΠΕΡΑΣΕΙ τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του αντίπαλο μπορείς να κερδίσεις κλειστό ματς μόνο από τύχη.
Σε αυτό συμφωνώ 1000% και θεωρώ ότι αν πάμε με ΠΑΟ ή Φενέρ στο crunch time στον πόντο θα χάσουμε.

Αναφορικά με τον Φουρνιέ, συγχώρεσε με για τον τόνο μου, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω σχόλια του στυλ «δεν έχει κερδίσει ποτέ» όταν έχει ένα αργυρό με Γαλλία και πέρυσι που πήγε το πρώτο του φίναλ4 έβαλε 30 και έπαιξε μόνος του.

Δηλαδή κρίνουμε τον Ναν επιτυχημένο επειδή πήρε μια Ευρωλίγκα από σπόντα και τον Φουρνιέ αποτυχημένο επειδή έχει 0/1;

Και για να σε προλάβω, επειδή θα γράψεις ότι δεν τον είπες αποτυχημένο, όταν γράφεις για έναν παίκτη ότι «δεν έχει κερδίσει ποτέ», ουσιαστικά τον αποκαλείς looser.

Που μπορεί και να είναι (ο χρόνος θα μας απαντήσει), αλλά δεν γίνεται να τον αποκαλούμε θεό όταν βάζει το μπάζερ με την Μπάρτσα πέρυσι και φέτος να λέμε ότι δεν μπορεί επειδή έχασε ένα buzzer σε ένα ματς που δεν κρίνει τίποτα, ενώ στην προηγούμενη κατοχή είχε βάλει τρίποντο προσπεράσματος.

Σαν να έχουμε ξεχάσει πόσα τέτοια έχει χάσει ο Σπανούλης και επειδή έχει περάσει ο χρόνος, θυμόμαστε μόνο τις κηδείες που έκανε και τον έχουμε θεοποιήσει.

Αναφορικά με το φ4, αν η ομάδα δεν βγει 4η θα παίξει ένα μόνο παιχνίδι με Φενέρ ή ΠΑΟ και αυτός είναι ο τελικός. Αν φτάσουμε εκεί, με αυτούς τους αντιπάλους και πάει το παιχνίδι στον πόντο, ε ας χάσουμε. Πολλές συγκυρίες δεν είναι οι παραπάνω, δεν νομίζεις;

Επειδή έβαλα και είδα ξανά το παιχνίδι, μια πεντάδα με Ντιλικινά/Τζόζεφ, Φουρνιέ, Σάσα, Ταιρικ μια χαρά μπορεί να αποδώσει στην crunch time. Δεν έχουμε τον 1vs1 παίκτη, αλλά ο Ward μπορεί να πάει προς το καλάθι και να δημιουργήσει χώρους για τους υπόλοιπους, συν ότι η παραπάνω πεντάδα παίζει αξιοπρεπέστατη άμυνα.

Το πρόβλημα της ομάδας όπως λέει και ο Κόναν και έχει απόλυτο δίκιο, είναι η αμυντική λειτουργία (συνολικά) και ειδικά όταν είναι Μιλου - Σάσα μαζί στο παρκέ, και οχι η επίθεση και αν έχουμε τον baller που θα το παστελωσει όταν το ματς είναι στον πόντο.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 2:43 pm

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... digies-sto

Ελπίζω να σας λύθηκαν οι απορίες.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τετ Μαρ 25, 2026 3:14 pm

Σαν να έχουμε ξεχάσει πόσα τέτοια έχει χάσει ο Σπανούλης και επειδή έχει περάσει ο χρόνος, θυμόμαστε μόνο τις κηδείες που έκανε και τον έχουμε θεοποιήσει.
Ισως ο κοσμος να θυμαται τους τιτλους που μας εφερε και το κουβαλημα που μας εκανε.
Που μας πηρε απο την αφανεια και μας τοποθετησε στην κορυφη της Ευρωπης.
Ισως...
Ισως να εχει θεοποιηθει για αυτο, ισως, μπορει, δεν ξερω.

Εχει δει αλλος ξανα Μποζικαντε να δινει οδηγιες στο crunch? Επειδη εγω δεν το θυμαμαι... απλα μου δημιουργησε περισσοτερες αποριες.

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Μαρ 25, 2026 3:43 pm

Καλή ηττα θα πω εγώ μήπως και βγουμε τρίτοι και παίξουμε με παο :Amen:

TuTiS

a1greece
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 4:00 pm

reignman έγραψε:

Εχει δει αλλος ξανα Μποζικαντε να δινει οδηγιες στο crunch? Επειδη εγω δεν το θυμαμαι... απλα μου δημιουργησε περισσοτερες αποριες.
Ναι σε ενα παιχνίδι τελικών πέρισυ ή πρόπερσι με παναθηναϊκό που κόλλησε εν τέλει η μπάλα στα χέρια του goss για παράβαση 6 δευτερολέπτων.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Quincy έγραψε:
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο ΠΑΟ θα βγει 6ος; Μάλλον για 7ο τον κόβω.

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Τετ Μαρ 25, 2026 4:05 pm

TuTiS έγραψε:
reignman έγραψε:

Ναι σε ενα παιχνίδι τελικών πέρισυ ή πρόπερσι με παναθηναϊκό που κόλλησε εν τέλει η μπάλα στα χέρια του goss για παράβαση 6 δευτερολέπτων.
A ενταξει, μου λυθηκαν οι αποριες :P <3

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τετ Μαρ 25, 2026 4:13 pm

reignman έγραψε:

Δεν τον έχω δει αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Το ίδιο κάνει, είτε ο Μπαρτζώκας, είναι είτε ο Μποζικας που προπονουν τις ειδικές καταστάσεις δεν φαίνεται να τα κατφερνουν.
Αλλά εγώ θα σας τα λέω όλα; Κόλπο είναι, κρύβουμε τα ειδικά αυτά plays που έχει δημιουργήσει ο Μποζικας και έχουν να ξέρετε 100% επιτυχία μόνο για το f4, άντε και σε κανένα των play offs να τπυς πιάσουμε όλους στον ύπνο.

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 4:25 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 4:13 pm
reignman έγραψε:

Δεν τον έχω δει αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Το ίδιο κάνει, είτε ο Μπαρτζώκας, είναι είτε ο Μποζικας που προπονουν τις ειδικές καταστάσεις δεν φαίνεται να τα κατφερνουν.
Αλλά εγώ θα σας τα λέω όλα; Κόλπο είναι, κρύβουμε τα ειδικά αυτά plays που έχει δημιουργήσει ο Μποζικας και έχουν να ξέρετε 100% επιτυχία μόνο για το f4, άντε και σε κανένα των play offs να τπυς πιάσουμε όλους στον ύπνο.
Ε ναι, αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Δλδ μια βδομάδα πριν στο Μονακό που έμεινε η μπάλα στα χέρια του Μίλου του Μποζίκα ήταν το πλέι? Ουάου, με τα δίκια του ο κόουτς να τον αφήσει να σχεδιάσει και το χθεσινό.

Μία σημείωση για τον Σπανούλη που λέει ο φίλος Dimnitz πιο πάνω. Πράγματι ο Σπανούλης έχασε πολλά, ποιος άλλωστε δε χάνει. Αν ξέρεις εσύ κανέναν που βάζει όλα τα buzzer beater να μας πεις εγώ δεν ξέρω κανέναν. Έχει βάλει όμως και πολλά. Και αυτά μας έδωσαν κύπελλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των λεπτομερειών νίκης που σ είπα πιο πάνω: το 2012 πήρες το κύπελλο επειδή ο Σπανούλης στο 1 δεθυερόλεπτο νίκησε το ένστικτό του και αντί να σουτάρει την έδωσε στον Πρίντεζη. Δεν έχει νόημα να το υπεραναλύουμε. Όταν ο Φουρνιέ οδηγήσει την ομάδα του στο κύπελλο (δεν χρειάζεται να είναι ένα σούπερ ντούπερ buzzer, αρκεί μία άμυνα ή μία ασίστ, ή απλά να είναι εκεί τέλος πάντων) τότε θα τον πω winner. Παιχταράς είναι και δεν το συζητάμε καν αυτό.

Άβαταρ μέλους
Quincy

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Μαρ 25, 2026 4:30 pm

Dimmitz έγραψε:
Quincy έγραψε:
Με βασικό ανταγωνιστή τη Ζαλγκίρις άντε και Μπάρτσα (?) που παίζουν και μεταξύ τους , και με τον ΠΑΟ να κερδίζει όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, τι σας κάνει εσάς να πιστεύετε ότι δεν θα βγει τουλάχιστον εκτος; Μόνο επίτηδες

TuTiS

a1greece
Reactions:

Τετ Μαρ 25, 2026 4:49 pm

Quincy έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Με βασικό ανταγωνιστή τη Ζαλγκίρις άντε και Μπάρτσα (?) που παίζουν και μεταξύ τους , και με τον ΠΑΟ να κερδίζει όλες τις πιθανές ισοβαθμίες, τι σας κάνει εσάς να πιστεύετε ότι δεν θα βγει τουλάχιστον εκτος; Μόνο επίτηδες
Ο παναθηναϊκός μέχρι και 5ος μπορεί να βγει με την προϋπόθεση να κερδίσει την Χαποελ. Ο ολυμπιακός για να μην βγει 4ος πρέπει να κερδίσει με 13 πόντους τουλάχιστον την Ρεάλ. Αρχίζει και μυρίζει έντονα εμφύλιος στα play offs μετά την χθεσινή γκέλα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Μαρ 25, 2026 4:59 pm

TuTiS έγραψε:
Τετ Μαρ 25, 2026 4:49 pm
Quincy έγραψε:

Ο παναθηναϊκός μέχρι και 5ος μπορεί να βγει με την προϋπόθεση να κερδίσει την Χαποελ. Ο ολυμπιακός για να μην βγει 4ος πρέπει να κερδίσει με 13 πόντους τουλάχιστον την Ρεάλ. Αρχίζει και μυρίζει έντονα εμφύλιος στα play offs μετά την χθεσινή γκέλα.
είναι ένα σενάριο που κερδίζει ολοένα έδαφος

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions: