Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

kraftf

junior
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Δεκ 03, 2025 7:36 pm

kojito έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 10:54 am
kraftf έγραψε:
Τρί Δεκ 02, 2025 9:21 pm

Σαν το Φρανσισκο είναι και Μωησης Ραιτ. Και αυτός προτίμησε να πάει κάπου να παίζει περισσότερο. Συμφωνώ απόλυτα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως πιστεύω ότι ο Φρανσισκο θα ήθελε να είναι στον Ολυμπιακό.
Ο Μπαρτζώκας είπε ότι προσεγγίσαμε τον Μπάτλερ, δεν είπε ότι μιλήσαμε με αυτόν το οποίο εξήγησε και ο μπαφές.Το ερασιτεχνικό που λες πραγματικά δεν ξέρω από που προκύπτει. Επειδή το λέει ο Συριγος?
Προσωπικά δεν βλέπω λόγο γιατί ο Francisco να σηκωθεί να φύγει από την Zalgiris (έστω και αν δεν είναι μεγάλη δύναμη) στην οποία έπαιζε 25 λεπτά μέσο όρο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της, για να έρθει στον Ολυμπιακό να είναι δευτεροτρίτη επιλογή. Θα ήθελε να είναι στον Ολυμπιακό μόνο αν δεν υπήρχε ένας εκ των Walkup-Evans ή αν του είχε μεταφερθεί ότι θα είναι πάντα μπροστά στο rotation από τον Evans ή/και ότι θα παίζει και στο 2, που θα ήξερε τότε ότι θα είχε πολλές ευκαιρίες και ελευθερίες.
Ο Wright δεν ήταν σαν τον Francisco όταν ήρθε στον Ολυμπιακό. Ήταν αρκετά άγνωστος παίκτης με λίγα χρόνια επαγγελματικής καριέρας, κι αυτά μοιρασμένα μεταξύ G-League, Κίνας και 1-2 μηνών σε μικρομεσαία ομάδα της Τουρκάις.

Η ένσταση μου για την αντιμετώπιση στην περίπτωση του Butler είναι ότι αν θέλεις έναν παίκτη, παίρνεις και ένα-δύο τηλέφωνα να μιλήσεις μαζί του, να του εξηγήσεις γιατί τον θέλεις, τι ρόλο σκοπεύεις να του δώσεις, πως θα τον αξιοποιήσεις κτλ. Εκτός αν πιστεύεις ότι όλοι με το που ακούνε Ολυμπιακός θα υπογράφουν με κλειστά μάτια.
Πολύ ωραία απλά και κατανοητά τα λες. Το θέμα είναι που βασίζεις αυτή τη σιγουριά σου ότι ο Μπαρτζώκας είχε τη δυνατότητα να μιλήσει στον Μπάτλερ και δεν το έκανε ή το έκανε όπως λένε κάποιοι χειρομάντες εδώ και δεν κατάφερε να τον πείσει? Προφανώς είναι μεταφυσική αυτή η σιγουριά.

kraftf

junior
Reactions:

Τετ Δεκ 03, 2025 7:42 pm

τουλουμπα έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 1:49 pm
ενας παιχτης κοιταει και το συστημα που παιζει η καθε ομαδα και ποιους θα εχει μπροστα του αλλα και τι θα του πουνε για τον ρολο του ο προπονητης η οι βοηθοι του

το καλοκαιρι ο σορτς ειχε να συναγωνιστει μονο τον 36χρονο σλουκα,μονο αυτος ειναι ακριβως στην θεση του,ο ναν και ο γκραντ υπολογιζονται σαν δυαρια
ενω ο φραντσισκο τον γουοκαπ οπου ολοι λενε ποσο σημαντικος ειναι στο συστημα του οσφπ και ποσο τον γουσταρει ο προπονητης και τον εβανς που ηταν ετοιμος να μπει κανονικα στην ομαδα και ανανεωσε με πολλα λεφτα δηλαδη υπολογιζοταν για βασικο ρολο

ο γουοκαπ οτι και κανει οσο κακος και να ειναι θα παιζει 20-25 λεπτα και αν δεν ειχε την μεση του χαλαρα θα ειχε 30 σιγουρα λεπτα
στον παο ο αταμαν δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα να πεταξει τον σλουκα εκτος ροτεισον αν δεν παιζει καλα
ο σορτς ηταν λιγο ατυχος γιατι επεσε στον σλουκα που παιζει φοβερα οποτε του κοβει και λιγο χρονο παραπανω
στο τελος της χρονια ο σορτς θα εχει μ.ο 20 λεπτα που ειναι το τελειο για αυτον
αν ηθελε να παιζει 30 οπως στην παρι επρεπε να διαλεξει αλλη ομαδα να παει
Ενώ ο Μπαρτζώκας βάζει παίκτες μέσα ανεξαρτήτως απόδοσης!!!
Η σοφιστεία πάει και έρχεται!!!!

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: A.I
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Δεκ 03, 2025 7:47 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 3:32 pm
shaq7 έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 2:54 pm
εγω δεν εχω καταλαβει πως παιζουμε φετος παντως..ειναι πολυ ραντομ τι θα γινει σε καθε επιθεση..Δεν ειναι οτι το πολυ παρατηρω τα ματς πλεον,ετσι και βλεπω μεσα κανα νιλικινα η τον γουοκαπ να βαραει ερμπολ ελευθερος το γυριζω,την θελω την ψυχικη μου υγεια..

Όποιος θέλει να καταλάβει πως παίζουμε και που είναι το πρόβλημα φέτος μπορεί να δει το παραπάνω βίντεο.

Όσοι νομίζουν ότι παίζουμε μότιον και συγκεκριμένα οι haters της μότιον Reignman και Shaq μπορείτε να δείτε το παραπάνω βίντεο.

Συνοψίζω για όσους βαριούνται να το δουν:

1. Όλα τα actions που παίζουμε με Ντόρσει (κυρίως) και Φουρνιέ (δευτερευόντως) είναι pnr actions.

2. Το ότι ξεκινάει η επίθεση με 1 ή 2 hand offs δεν σημαίνει ότι παίζουμε μότιον (απλά γίνεται delay το action)

3. Όλη η μότιον ήταν ο Φαλ (φαίνεται στα highlights της περσινής χρονιάς).

4. Ακόμα και πέρυσι το two man game μεταξύ Φουρνιέ και Σάσα pnr action ήταν.

5. Όλο το πρόβλημα στην φετινή ομάδα είναι η second unit και κυρίως η έλλειψη κάποιου (τύπου Γκος) να τρέξει τα actions στην επίθεση.
1.Ναι αλλά το θέμα είναι γιατί ; Καθώς ο Ντόρσει δεν είναι ο πιο efficient σε αυτές τις καταστάσεις πράγμα το οποίο παραδέχεται και στο βιντεο. Ταυτόχρονα κάνει την παραδοχή οτι ναι μεν λόγω ταλέντου ο Ντορσει βάζει τα καλάθια , με τι τίμημα όμως ; Να χαλάει η υπόλοιπη λειτουργία της ομάδας. Άρα το κάνουμε από επιλογή ή από ανάγκη; Μάλλον το δεύτερο.

2.Έστω. Ποιο action γίνεται delay ; Γιατί στα δικά μου μάτια, ειδικά στους πρώτους αγώνες έψαχνε να βρει παρόμοιες δράσεις με πέρσι και δεν τις έβρισκε, το αποτέλεσμα να γυρνάει σε iso με τον Ντορσει και οταν δεν ήταν μέσα ο Ντόρσει, να έχουμε 2023-2024 vibes γυρω-γυρω όλοι σκοτωμένη επίθεση στο τέλος.

3.Σωστά. Το πρόβλημα είναι οτι τις αδυναμίες εκείνης της motion 4 out - 1 in τις είδαμε. Οπότε η λογική για πέρσι τι έλεγε ;Κράτα το ως main και βάλε και άλλα πράγματα(δεν έβαλε κάτι περισσότερο από τις δράσεις του Φουρνιε), γιατί δεν είχες πέρσι ένα 5-4άρι με σουτ να παίξεις την εκδοχή 5 out που και πιο επικίνδυνη είναι και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη και πιο γρήγορη, ώστε να έχεις εναλλακτική ; Γιατί δεν πήγες να πάρεις έναν πιο fit κοντό απο τον Βιλντόζα και να αναγκαστείς να προσθέσεις και τον Λι που δεν έχει καμία σχέση με το playstyle της ομάδας ;
Φέτος που δεν έχεις Φαλ και το ήξερες εξ αρχής, τι ακριβώς έκανες και τι playstyle ήθελες να παρουσιάσεις ; Και τελικά τι δείχνεις στο παρκέ;

4.Και είναι προβληματικό και αδυναμία γιατί έδινε μια εξάρτηση σε 2 παίκτες σε έναν τομέα που δεν είναι το forte τους.

5.Ναι και όχι. 'Οντως η second unit υστερεί ποιοτικά σε σχέση με την πρώτη.Αλλά δεν είναι οτι η πρώτη δουλεύει ρολόι και θες μια ένεση ποιότητας στη δεύτερη ώστε να ρολάρει η ομάδα ή να μειωθεί η μεταξύ τους διαφορά δυναμικότητας. Δεν θα διορθώσει ο χ παίκτης στην second unit οτι α) δεν εκμεταλλεύεσαι τον Μίλου, β)οτι κουτουλάνε οι Φουρνιε-Ντόρσει,γ) οτι ο Βεζε κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό ,δ) οτι επιθετικά ο Γουόκαπ είναι εγκλωβισμένος.

Ταυτόχρονα (όχι εσύ προσωπικά) καλό θα είναι οταν γίνεται μια ανάλυση με βίντεο να δείχνουμε και τις επιθέσεις που κολλάνε ή αποτυγχάνουν, γιατί αυτές θα συναντήσεις στην 8αδα και στο φ4. Ωραίο να δείχνεις σε ένα βιντεάκι τον Φαλλ να μοιράζει τις ασσίστ σαν στραγάλια και τον Βεζέ να σκοράρει μέσα στη ρακέτα σαν να βγάζει το σκυλάκι του βόλτα, βάλε και τα αντίστοιχα πλάνα απο το ματς με την Μονακό στο φ4 ... οh wait δεν υπάρχουν.

Συμπερασματικά προσωπικά βλέπω την ομάδα να μην έχει αρχή-μέση-τέλος , να ψάχνεται στο παρκέ σαν να είναι καινούρια ομάδα που φτιάχτηκε πριν 2 μήνες,να της λείπει η σκληράδα και το versatility, να μην μπορεί να τρέξει την επίθεση που θέλει λόγω ρόστερ, να μην μπορεί να παίξει την άμυνα που θέλει για τον ίδιο λόγο .Κυρίως όμως δεν φαίνεται τι θέλει να παίξει και πως. Δεν θα διορθωθεί αυτό όσο περνάει η χρονιά γιατί έχει γεμίσει με υλικά που δεν στηρίζουν το αντίστοιχο έργο.

Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Τετ Δεκ 03, 2025 7:51 pm

kraftf έγραψε:
τουλουμπα έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 1:49 pm
ενας παιχτης κοιταει και το συστημα που παιζει η καθε ομαδα και ποιους θα εχει μπροστα του αλλα και τι θα του πουνε για τον ρολο του ο προπονητης η οι βοηθοι του

το καλοκαιρι ο σορτς ειχε να συναγωνιστει μονο τον 36χρονο σλουκα,μονο αυτος ειναι ακριβως στην θεση του,ο ναν και ο γκραντ υπολογιζονται σαν δυαρια
ενω ο φραντσισκο τον γουοκαπ οπου ολοι λενε ποσο σημαντικος ειναι στο συστημα του οσφπ και ποσο τον γουσταρει ο προπονητης και τον εβανς που ηταν ετοιμος να μπει κανονικα στην ομαδα και ανανεωσε με πολλα λεφτα δηλαδη υπολογιζοταν για βασικο ρολο

ο γουοκαπ οτι και κανει οσο κακος και να ειναι θα παιζει 20-25 λεπτα και αν δεν ειχε την μεση του χαλαρα θα ειχε 30 σιγουρα λεπτα
στον παο ο αταμαν δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα να πεταξει τον σλουκα εκτος ροτεισον αν δεν παιζει καλα
ο σορτς ηταν λιγο ατυχος γιατι επεσε στον σλουκα που παιζει φοβερα οποτε του κοβει και λιγο χρονο παραπανω
στο τελος της χρονια ο σορτς θα εχει μ.ο 20 λεπτα που ειναι το τελειο για αυτον
αν ηθελε να παιζει 30 οπως στην παρι επρεπε να διαλεξει αλλη ομαδα να παει
Ε, ο Sasha όσο να ναι το τριαντάλεπτο θα το πάρει βρέξει χιονίσει. Ας ρωτήσουμε και τον Peters να μας πει την άποψή του.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αρκετές φορές και με τον Θωμά (στα 25', όχι στα 30'), με την μόνη διαφορά ότι μετά από αυτόν υπάρχει το χάος με Ntilikina & Lee. Με ευθύνη του κόουτς βέβαια.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Τετ Δεκ 03, 2025 7:53 pm

kraftf έγραψε:

οχι ιδεα σου :roofl:

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Τετ Δεκ 03, 2025 7:54 pm

Sokos έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 7:51 pm

Ε, ο Sasha όσο να ναι το τριαντάλεπτο θα το πάρει βρέξει χιονίσει. Ας ρωτήσουμε και τον Peters να μας πει την άποψή του.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αρκετές φορές και με τον Θωμά (στα 25', όχι στα 30'), με την μόνη διαφορά ότι μετά από αυτόν υπάρχει το χάος με Ntilikina & Lee. Με ευθύνη του κόουτς βέβαια.
σοφος και εσυ και γραφεις τετοια? :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Δεκ 03, 2025 8:06 pm

Το οτι ο μπαρτζωκας δεν πηρε τον μπατλερ αν ειναι ετσι οπως τα ειπε ο μπαφες ειναι νορμαλ..μαλιστα αφου μιλησε και ο φουρνιε μαζι του..Οταν ο μανατζερ σου λεει δεν θελω να σου φερω πελατη μου προτιμω να τον παω ερυθρο ,δεν πας πισω απ την πλατη του να μιλησεις με τον παικτη..δεν θα κερδισεις τιποτα και θα σε εχει στην μπουκα και ο μανατζερ.Ο μπατλερ δεν ηξερε ολοκληρο φουρνιε δεν ειναι οτι θα τον επιανε δεος αν ακουγε τον μπαρτζωκα..

Ωραια τα εγραψε ο παπ7 για το τι βλεπουμε φετος..Ο μπαρτζω εκτος απο τις 2 πρωτες χρονιες με σλουκα το 22 και το 23 δεν παιζει ωραιο μπασκετ..και αυτο κυριως γιατι δεν εχει εναν ασσο της προκοπης..Το μονο διαστημα που επαιξε καλα περσι ηταν οταν ειχε σεληνιαστει ο γκος..Ειδικα φετος ειναι κατορθωμα η εικονα της ομαδας ενω τελειωνει ο πρωτος γυρος..λες και δεν εχουμε κορμο ειναι και ξεκιναμε απο την αρχη.Ακομα και οταν ειναι μεσα η βασικη 5δα παλι αχταρμα βλεπουμε..Κατι που δειχνει ποσο σχεδιασμο απο λιντλ εκανε,μιας και ακομα και αυτος που ειναι πολυ ικανος να στηνει ομαδες να παιζουν το μπασκετ του δεν μπορει να το καταφερει.

tarp7

champion
Reactions:

Τετ Δεκ 03, 2025 8:35 pm

Dimmitz έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 1:29 pm
https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... ion-gkarnt

Εμείς να δεις πόσο έχουμε κουραστεί Γιώργο μου…
Δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στις δηλώσεις του, είναι φανερό ότι είναι σε πανικό έτσι που τα κανε.

kraftf

junior
Reactions:

Τετ Δεκ 03, 2025 9:56 pm

τουλουμπα έγραψε:
kraftf έγραψε:

Ιδέα μου? Ιδέα μου είναι ότι ο Αταμαν έχει τραβήξει το Ναν σε κάνα 2 παιχνίδια στον πάγκο από τα 15 που είναι κακός στη θητεία του.
Ιδέα μου είναι ο Ντορσευ την έβγαλε κυρίως στον πάγκο ή την εξέδρα πέρυσι και φέτος έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Θες και άλλες ιδέες για να ξεπεράσεις την προπαγάνδα σου?

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Δεκ 03, 2025 10:27 pm

kraftf έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 9:56 pm
τουλουμπα έγραψε:

Ιδέα μου? Ιδέα μου είναι ότι ο Αταμαν έχει τραβήξει το Ναν σε κάνα 2 παιχνίδια στον πάγκο από τα 15 που είναι κακός στη θητεία του.
Ιδέα μου είναι ο Ντορσευ την έβγαλε κυρίως στον πάγκο ή την εξέδρα πέρυσι και φέτος έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Θες και άλλες ιδέες για να ξεπεράσεις την προπαγάνδα σου?
Απάντηση φωτιά 🔥 🔥
Τώρα που γυρίζει ας του φορτώσουμε και τη φωτιά του Σικαγο του Γιώργη.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Δεκ 04, 2025 8:56 am

shaq7 έγραψε:
Το οτι ο μπαρτζωκας δεν πηρε τον μπατλερ αν ειναι ετσι οπως τα ειπε ο μπαφες ειναι νορμαλ..μαλιστα αφου μιλησε και ο φουρνιε μαζι του..Οταν ο μανατζερ σου λεει δεν θελω να σου φερω πελατη μου προτιμω να τον παω ερυθρο ,δεν πας πισω απ την πλατη του να μιλησεις με τον παικτη..δεν θα κερδισεις τιποτα και θα σε εχει στην μπουκα και ο μανατζερ.Ο μπατλερ δεν ηξερε ολοκληρο φουρνιε δεν ειναι οτι θα τον επιανε δεος αν ακουγε τον μπαρτζωκα..

Ωραια τα εγραψε ο παπ7 για το τι βλεπουμε φετος..Ο μπαρτζω εκτος απο τις 2 πρωτες χρονιες με σλουκα το 22 και το 23 δεν παιζει ωραιο μπασκετ..και αυτο κυριως γιατι δεν εχει εναν ασσο της προκοπης..Το μονο διαστημα που επαιξε καλα περσι ηταν οταν ειχε σεληνιαστει ο γκος..Ειδικα φετος ειναι κατορθωμα η εικονα της ομαδας ενω τελειωνει ο πρωτος γυρος..λες και δεν εχουμε κορμο ειναι και ξεκιναμε απο την αρχη.Ακομα και οταν ειναι μεσα η βασικη 5δα παλι αχταρμα βλεπουμε..Κατι που δειχνει ποσο σχεδιασμο απο λιντλ εκανε,μιας και ακομα και αυτος που ειναι πολυ ικανος να στηνει ομαδες να παιζουν το μπασκετ του δεν μπορει να το καταφερει.
Προσωπικά την χρονιά την θεωρώ χαμένη στην Ευρώπη, για όποιον ξέρει έστω και τα βασικά στο μπάσκετ βλέπει ότι αυτή η ομάδα και αχταρμάς είναι και δεν έχει προοπτικές να πάει για την κούπα, φέτος μάλιστα θεωρώ ότι ούτε F4 θα πάμε, οπότε με αυτή την λογική είμαι σχετικά χαλαρός, το έχω πάρει απόφαση και απλά βλέπω αποστασιοποιημενος τα ματς και όπου βγει.

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, μια ομάδα ξεκινάει και τελειώνει από τι Ασσους έχει και εμείς είμαστε χειρότεροι σε αυτό το κομμάτι και από την Βιλερμπαν. Οτι και να κάνουν οι άλλοι, όσο καλά και να παίξουν η ομάδα ταβανιάζει γρήγορα χωρίς ηγέτη στην θέση ένα,....ηγέτη δεν μπορούμε να βρούμε τώρα οπότε ας κάτσουμε να δούμε τον Παναθηναικό (κατά πάσα πιθανότητα) ή κάποια άλλη ομάδα να σηκώνει το τρόπαιο στην Αθήνα. Ετσι και αλλιώς θα είναι βιασμός της μπασκετικής λογικής και άδικο να πάρουμε Ευρωκούπα με τέτοιους Ασους.

Περιμένω να τελειώσει η χρονιά με αγωνία, να φύγει ο Γιώργος και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με νέο προπονητή, φρέσκιες ιδέες και νέους Guards.

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry

Πέμ Δεκ 04, 2025 12:29 pm

karamelitsa έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Προσωπικά την χρονιά την θεωρώ χαμένη στην Ευρώπη, για όποιον ξέρει έστω και τα βασικά στο μπάσκετ βλέπει ότι αυτή η ομάδα και αχταρμάς είναι και δεν έχει προοπτικές να πάει για την κούπα, φέτος μάλιστα θεωρώ ότι ούτε F4 θα πάμε, οπότε με αυτή την λογική είμαι σχετικά χαλαρός, το έχω πάρει απόφαση και απλά βλέπω αποστασιοποιημενος τα ματς και όπου βγει.

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές, μια ομάδα ξεκινάει και τελειώνει από τι Ασσους έχει και εμείς είμαστε χειρότεροι σε αυτό το κομμάτι και από την Βιλερμπαν. Οτι και να κάνουν οι άλλοι, όσο καλά και να παίξουν η ομάδα ταβανιάζει γρήγορα χωρίς ηγέτη στην θέση ένα,....ηγέτη δεν μπορούμε να βρούμε τώρα οπότε ας κάτσουμε να δούμε τον Παναθηναικό (κατά πάσα πιθανότητα) ή κάποια άλλη ομάδα να σηκώνει το τρόπαιο στην Αθήνα. Ετσι και αλλιώς θα είναι βιασμός της μπασκετικής λογικής και άδικο να πάρουμε Ευρωκούπα με τέτοιους Ασους.

Περιμένω να τελειώσει η χρονιά με αγωνία, να φύγει ο Γιώργος και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με νέο προπονητή, φρέσκιες ιδέες και νέους Guards.
H ΑΘΛΗΤΙΚΗ λογική συμβαδίζει όντως κατά 80-90 % με τα λεγόμενα σου, που για να μην σε πρήζω ειδικά για εφέτος, της ίδιας άποψης είμαι για το μπασκετικό μας τμήμα ! Υπάρχει όμως πάντα και η περίπτωση αυτού του ρημαδιού του 10-20% (και μη προβλέψιμου ποτέ), που εξαρτάται αποκλειστικά από τελείως εξωαγωνιστικά θέματα (ούτε καλοκαιρινούς σχεδιασμούς, ούτε τυχόν σωστή ή λάθος στελέχωση κτλ, ούτε τίποτα……) και αναφέρομαι φυσικά στο ενδεχόμενο τίποτα απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως ενδεχόμενο τυχόν αναπόφευκτων τραυματισμών μετά τον Μάρτιο που δεν μπορούν ούτε επιδερμικά να αντιμετωπιστούν , ένα πιθανό αναπάντεχα καλό μομέντουμ την κατάλληλη χρονική στιγμή, τίποτα μεταγραφικά «λαχεία» Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου τύπου Ντόρσει - Λο , ή και πρόσφατα τύπου Φαρίντ………και άλλα πολλά!!! Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ με τα γραφόμενα σου και εγώ δεν έχω καλό γενικά feeling για την εφετινή ομάδα……ίσως γιατί μου δείχνει ότι είναι τελείως μπερδεμένη τόσο σε διακριτούς ρόλους όσο και στο τί μπάσκετ θέλει να παίξει, πράγμα που δεν δικαιολογείται για ομάδα που κατά ένα 60-70% είναι σχεδόν ίδια για μία τετραετία!! Ωστόσο……….ας περιμένουμε, διότι πάντα υπάρχει και το ρημάδι το 10-20% που έγραψα παραπάνω!!!

EPTASFAIROS13

euroleague
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Δεκ 04, 2025 1:07 pm

Μέχρι το Μάιο μένουν 5-6 μηνες
Ποιο συνετό είναι να περιμένεις έναν Γκαρσία???????? (ενώ το καλοκαίρι θα έχεις μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στον άσσο!!!!!) , ΑΝ αποφασίσει να έλθει Ευρώπη για λίγους μήνες και να ξαναπροαπαθησει μετά ΝΒΑ
η
να πάρεις Ντε Κολο( και Καλαθη θα έλεγα εγώ μετά την φυγή του Ζελικο και χωρίς στόχους της Παρτιζαν για φέτος).

Ψάχνετε να βρείτε τον τέλειο πόιντ-κόμπο που να μην κλεβει πολύ χρόνο από τον Γουοκαπ και να προσαρμοστεί αμεσα🙄👌. Τα σκατωσε ο Μπαρτζωκας και όχι μόνο ελέω Έβανς, αργά αντανακλαστικα!!!!! Ο Σπανουλης είτε σηκώσει την Ευρωλιγκα με την Μονακό είτε όχι θα είναι ο νέος σας κόουτς την επόμενη σεζόν.

Με το βραχυκύκλωμα που έχει πάθει ο Μπαρτζωκας θα αφήσει την ομαδα σας πίσω χρονικά, την περίοδο που θα πρέπει να φορτσαρει για την τελική ευθεία....

Το ίδιο και σε μας ο Αταμαν γιατί δεν δίνει τον Γκριγκονις δανεικό στην Ζαλγκιρις ώστε να πάρει ένα 33χρονο Ουατταρα και έναν δεύτερο ψηλό δίπλα στον Φαριντ στην θέση του Γιουρτσεβεν(ο Χολμς για μένα θα αποδειχθεί λίγος αμυντικα).

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι

Πέμ Δεκ 04, 2025 1:31 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Πέμ Δεκ 04, 2025 12:29 pm
karamelitsa έγραψε:

H ΑΘΛΗΤΙΚΗ λογική συμβαδίζει όντως κατά 80-90 % με τα λεγόμενα σου, που για να μην σε πρήζω ειδικά για εφέτος, της ίδιας άποψης είμαι για το μπασκετικό μας τμήμα ! Υπάρχει όμως πάντα και η περίπτωση αυτού του ρημαδιού του 10-20% (και μη προβλέψιμου ποτέ), που εξαρτάται αποκλειστικά από τελείως εξωαγωνιστικά θέματα (ούτε καλοκαιρινούς σχεδιασμούς, ούτε τυχόν σωστή ή λάθος στελέχωση κτλ, ούτε τίποτα……) και αναφέρομαι φυσικά στο ενδεχόμενο τίποτα απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως ενδεχόμενο τυχόν αναπόφευκτων τραυματισμών μετά τον Μάρτιο που δεν μπορούν ούτε επιδερμικά να αντιμετωπιστούν , ένα πιθανό αναπάντεχα καλό μομέντουμ την κατάλληλη χρονική στιγμή, τίποτα μεταγραφικά «λαχεία» Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου τύπου Ντόρσει - Λο , ή και πρόσφατα τύπου Φαρίντ………και άλλα πολλά!!! Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ με τα γραφόμενα σου και εγώ δεν έχω καλό γενικά feeling για την εφετινή ομάδα……ίσως γιατί μου δείχνει ότι είναι τελείως μπερδεμένη τόσο σε διακριτούς ρόλους όσο και στο τί μπάσκετ θέλει να παίξει, πράγμα που δεν δικαιολογείται για ομάδα που κατά ένα 60-70% είναι σχεδόν ίδια για μία τετραετία!! Ωστόσο……….ας περιμένουμε, διότι πάντα υπάρχει και το ρημάδι το 10-20% που έγραψα παραπάνω!!!
Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι θα αποτύχουμε, άλλα τα πράγματα δεν είναι καλά, μπήκε Δεκέμβριος και δεν ξέρουμε καν τι μπάσκετ προσπαθούμε να παίξουμε, επίσης έχουμε τρυπάρες από εδώ μέχρι τον Αρη (Βασικό κουμανταδόρο και ένα δυνατό 4-5αρι που να ρίχνει και φάπες στην άμυνα)...τι να πω αν όλα αυτά ξαφνικά λυθούν και σηκώσουμε κούπα θα μιλάμε για έκπληξη μεγατόνων.

Η Ευρωλίγκα επίσης έχει δυσκολέψει, έχει πολλές και καλές ομάδες με μεγάλα Budget και τεχνογνωσία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα, πρέπει να παλέψεις παραπάνω....

Τέλος αν μείνω και στο θέαμα, η ομάδα δεν μου αρέσει και οπτικά, δεν παίζουμε καλά, δεν προσφέρουμε θέαμα και ώρες ώρες πονάνε και τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε...θεωρώ ότι είμαστε ψηλά μόνο και μόνο στις ατομικές ενέργειες των Ντόρσευ και Σάσα και στο καλό φεγγάρι του Μίλου....άλλα αυτά δεν μας πάνε πολύ μακριά.

Για να μην είμαστε απόλυτοι άντε και εγώ ένα 10% της το δίνω όχι παραπάνω....το έγραψα και πριν περιμένω να τελειώσει η χρονιά και να πάμε με νέο project την επόμενη...ευχαριστούμε τον Μπαρτζώκα για όσα πρόσφερε, άλλα κούρασε και κουράστηκε και ο ίδιος...σε όλα τα πράγματα πρέπει να μπαίνει μια τελεία κάποια στιγμή και η ώρα για την τελεία ήρθε.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Δεκ 04, 2025 1:36 pm

papp7 έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 7:47 pm
Dimmitz έγραψε:
Τετ Δεκ 03, 2025 3:32 pm

Όποιος θέλει να καταλάβει πως παίζουμε και που είναι το πρόβλημα φέτος μπορεί να δει το παραπάνω βίντεο.

Όσοι νομίζουν ότι παίζουμε μότιον και συγκεκριμένα οι haters της μότιον Reignman και Shaq μπορείτε να δείτε το παραπάνω βίντεο.

Συνοψίζω για όσους βαριούνται να το δουν:

1. Όλα τα actions που παίζουμε με Ντόρσει (κυρίως) και Φουρνιέ (δευτερευόντως) είναι pnr actions.

2. Το ότι ξεκινάει η επίθεση με 1 ή 2 hand offs δεν σημαίνει ότι παίζουμε μότιον (απλά γίνεται delay το action)

3. Όλη η μότιον ήταν ο Φαλ (φαίνεται στα highlights της περσινής χρονιάς).

4. Ακόμα και πέρυσι το two man game μεταξύ Φουρνιέ και Σάσα pnr action ήταν.

5. Όλο το πρόβλημα στην φετινή ομάδα είναι η second unit και κυρίως η έλλειψη κάποιου (τύπου Γκος) να τρέξει τα actions στην επίθεση.
1.Ναι αλλά το θέμα είναι γιατί ; Καθώς ο Ντόρσει δεν είναι ο πιο efficient σε αυτές τις καταστάσεις πράγμα το οποίο παραδέχεται και στο βιντεο. Ταυτόχρονα κάνει την παραδοχή οτι ναι μεν λόγω ταλέντου ο Ντορσει βάζει τα καλάθια , με τι τίμημα όμως ; Να χαλάει η υπόλοιπη λειτουργία της ομάδας. Άρα το κάνουμε από επιλογή ή από ανάγκη; Μάλλον το δεύτερο.

2.Έστω. Ποιο action γίνεται delay ; Γιατί στα δικά μου μάτια, ειδικά στους πρώτους αγώνες έψαχνε να βρει παρόμοιες δράσεις με πέρσι και δεν τις έβρισκε, το αποτέλεσμα να γυρνάει σε iso με τον Ντορσει και οταν δεν ήταν μέσα ο Ντόρσει, να έχουμε 2023-2024 vibes γυρω-γυρω όλοι σκοτωμένη επίθεση στο τέλος.

3.Σωστά. Το πρόβλημα είναι οτι τις αδυναμίες εκείνης της motion 4 out - 1 in τις είδαμε. Οπότε η λογική για πέρσι τι έλεγε ;Κράτα το ως main και βάλε και άλλα πράγματα(δεν έβαλε κάτι περισσότερο από τις δράσεις του Φουρνιε), γιατί δεν είχες πέρσι ένα 5-4άρι με σουτ να παίξεις την εκδοχή 5 out που και πιο επικίνδυνη είναι και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη και πιο γρήγορη, ώστε να έχεις εναλλακτική ; Γιατί δεν πήγες να πάρεις έναν πιο fit κοντό απο τον Βιλντόζα και να αναγκαστείς να προσθέσεις και τον Λι που δεν έχει καμία σχέση με το playstyle της ομάδας ;
Φέτος που δεν έχεις Φαλ και το ήξερες εξ αρχής, τι ακριβώς έκανες και τι playstyle ήθελες να παρουσιάσεις ; Και τελικά τι δείχνεις στο παρκέ;

4.Και είναι προβληματικό και αδυναμία γιατί έδινε μια εξάρτηση σε 2 παίκτες σε έναν τομέα που δεν είναι το forte τους.

5.Ναι και όχι. 'Οντως η second unit υστερεί ποιοτικά σε σχέση με την πρώτη.Αλλά δεν είναι οτι η πρώτη δουλεύει ρολόι και θες μια ένεση ποιότητας στη δεύτερη ώστε να ρολάρει η ομάδα ή να μειωθεί η μεταξύ τους διαφορά δυναμικότητας. Δεν θα διορθώσει ο χ παίκτης στην second unit οτι α) δεν εκμεταλλεύεσαι τον Μίλου, β)οτι κουτουλάνε οι Φουρνιε-Ντόρσει,γ) οτι ο Βεζε κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό ,δ) οτι επιθετικά ο Γουόκαπ είναι εγκλωβισμένος.

Ταυτόχρονα (όχι εσύ προσωπικά) καλό θα είναι οταν γίνεται μια ανάλυση με βίντεο να δείχνουμε και τις επιθέσεις που κολλάνε ή αποτυγχάνουν, γιατί αυτές θα συναντήσεις στην 8αδα και στο φ4. Ωραίο να δείχνεις σε ένα βιντεάκι τον Φαλλ να μοιράζει τις ασσίστ σαν στραγάλια και τον Βεζέ να σκοράρει μέσα στη ρακέτα σαν να βγάζει το σκυλάκι του βόλτα, βάλε και τα αντίστοιχα πλάνα απο το ματς με την Μονακό στο φ4 ... οh wait δεν υπάρχουν.

Συμπερασματικά προσωπικά βλέπω την ομάδα να μην έχει αρχή-μέση-τέλος , να ψάχνεται στο παρκέ σαν να είναι καινούρια ομάδα που φτιάχτηκε πριν 2 μήνες,να της λείπει η σκληράδα και το versatility, να μην μπορεί να τρέξει την επίθεση που θέλει λόγω ρόστερ, να μην μπορεί να παίξει την άμυνα που θέλει για τον ίδιο λόγο .Κυρίως όμως δεν φαίνεται τι θέλει να παίξει και πως. Δεν θα διορθωθεί αυτό όσο περνάει η χρονιά γιατί έχει γεμίσει με υλικά που δεν στηρίζουν το αντίστοιχο έργο.
1. Γενικά συμφωνώ ότι το κάνουμε από ανάγκη. Ο Ντόρσει μια χαρά efficient είναι για να δημιουργήσει για τον εαυτό του. Δεν είναι τόσο efficient να ταΐσει τον ψηλό γιατί πολύ απλά δεν είναι playmaker. Παρολαυτα, είτε από ανάγκη είτε όχι είναι κάτι που έλειπε πολύ πέρυσι από την ομάδα και στοίχισε κυρίως στον ημιτελικό με Μονακό. Επομένως, θα αποδειχθεί χρήσιμο φέτος στα κρίσιμα (το iso παιχνίδι του Ντόρσει).

2. Διαφωνώ σε αυτά που γράφεις εδώ. Πάντα 1-2 hand offs είναι χρήσιμα για να δεις πως μετακινείται η άμυνα. Δεν είμαστε Παρί για να εκτελέσουμε σε πρώτο χρόνο. Τα hand offs δεν είναι motion (το αναφέρω γιατί το μπερδεύουν πολλοί). Δεν είμαι στο κεφάλι του Μπαρτζώκα για να σου πω ακριβώς ποιο action γίνεται delay, αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι παίζουμε πολύ περισσότερο pnr σε σχέση με πέρυσι (και side pnr με Ward). Όταν ο Ward παίζει 12 λεπτά επειδή πληρώνει τα σπασμένα της second unit και όταν έχεις τον Φουρνιε σε αυτά τα χάλια, είναι λογικό όλες οι επιθέσεις να καταλήγουν στον Ντόρσει ή όταν δεν είναι μέσα να την πετάει ο ένας στον άλλο σαν να είναι βόμβα.

3. Συμφωνώ, απλά δεν ήταν εύκολο. Αν είχες ένα 4/5 τύπου Παπαγιάννη ή Smits για να παίξεις 5 out, θα σήμαινε ότι ο Μιλου θα έπαιζε κάτω από 15 λεπτά. Και μετά θα είχες τον κάθε οπαδό να κράζει για την μη αξιοποίηση του Μιλου. Οι δράσεις του Φουρνιε ήταν υπέρ αρκετές για να δώσει ποικιλία στον τρόπο που παίζαμε. Για τον Βιλτόζα συμφωνώ, ο Λι αποκτήθηκε γιατί δεν υπήρχε άλλος στην αγορά για να αντικαταστήσει τον τραυματία Ουόκαπ εκείνη την περίοδο. Το λάθος με τον Λι δεν ήταν ότι αποκτήθηκε, ήταν ότι έμεινε στο ρόστερ και μετά το καλοκαίρι.

4. Συμφωνώ 1000%. Το έγραφα από πέρυσι όταν οι περισσότεροι πανηγύριζαν για το πόσο καλά παίζουμε τον Ιανουάριο ότι όταν για να κερδίσεις θα πρέπει ο Σάσα με τον Φουρνιε να έχουν βάλει τους 60 από τους 90 πόντους της ομάδας κάτι πηγαίνει λάθος και θα το πληρώσουμε (όπως και έγινε στο φ4 που παρόπλισαν τον ένα από τους δύο).

5. Και τι προτείνεις δηλαδή; Όντως στο μάτι φαίνεται ότι δεν λειτουργεί ούτε η first unit, άμα ρίξεις μια ματιά στα νούμερα και στα +- θα δεις ότι η first unit πάει τρένο. Ο Μιλου αξιοποιείται πολύ καλύτερα από πέρυσι (φαίνεται στα νούμερα του), ο Φουρνιε με τον Ντόρσει φαίνεται ότι κουτουλάνε (με την υποσημείωση ότι ο Φουρνιε είναι χάλια προς το παρόν), στους τελικούς της Α1 έτσι το πήραμε όμως. Είναι ένα σχήμα που αν ρολάρει όπως τους Τελικούς της Α1 μπορεί να σου πάρει την Ευρωλίγκα. Ότι ο Βέζε κάνει περισσότερη ζημιά παρά καλό πως το εννοείς; Τι θα μπορούσε να αλλάξει στην χρησιμοποίηση του; Ναι παίζει λιγότερο;

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”