Ολυμπιακός Off Topic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Δεκ 24, 2025 10:27 pm

Rivers15 έγραψε:
Τετ Δεκ 24, 2025 10:07 pm
https://www.pickandroll.gr/2025/12/24/k ... is-mpalas/
Είπε αυτό που λένε όλοι όσοι έχουν γνώση του αθλήματος.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Τρί Ιαν 13, 2026 9:06 pm

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιαν 18, 2026 12:26 pm

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 11:29 am

Παραθέτω από αθλητικό site:

Στο περιθώριο της Media Day του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να σχολιάσει την ανοδική πορεία των Πειραιωτών, χωρίς να έχουν παίξει ουσιαστικά οι μεταγραφές.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι (20/1, 19:15,) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της EuroLeague, και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για την ανοδική πορεία των «ερυθρόλευκων», χωρίς να έχουν παίξει ουσιαστικά οι μεταγραφές, και αν αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι ομάδες χρειάζονται υπομονή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε σχετικά στη Media Day των Πειραιωτών:
«Αυτό πρέπει να το αναλογιστείτε εσείς και όταν λέω εσείς δεν εννοώ τόσο τους δημοσιογράφους, αλλά περισσότερο την κοινή γνώμη, τον κόσμο. Εγώ έχω πολύ ξεκάθαρη άποψη γι’ αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι έχω βαπτιστεί και εμμονικός γι’ αυτό το πράγμα, για κάποια πράγματα που λέω, αλλά δεν θα ήθελα να πηγαίνω σε παραδείγματα παικτών που πήγαν για να ενισχύσουν, ήταν βροντερές μεταγραφές για κάποιες ομάδες και από τότε παίζουν χειρότερα, ή χάνουν.
Οπότε δεν είναι καλό να μιλάω για άλλες ομάδες. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι υπάρχει ένας κορμός ανθρώπων που δουλεύει εδώ, ο οποίος στον Ολυμπιακό πρέπει να τον σεβαστούμε, γιατί έχουν κατακτήσει πολλά».

https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... i-apo-tote

Dimmitz

allstar
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 11:46 am

Conan1982 έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 9:37 am
Καλημέρα παιδιά, βλέπω έχει δημιουργηθεί ένα θέμα εκεί που δεν έπρεπε να υπάρχει. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να μοιράζουμε προειδοποιήσεις, φάουλ, αποκλεισμούς κλπ. για ότι έχει ειπωθεί ως τώρα και επίσης είναι λεπτή η γραμμή του τι πρέπει να αφήνουμε και τι όχι. Όμως το λήγουμε εδώ και βάζουμε κανόνες (όχι ότι δεν έχουν ειπωθεί κατά καιρούς αλλά έστω.) Όποιος το συνεχίσει να μην έχει παράπονο μετά αν διαγραφούν τα ποστ του και πέσει κάποιου είδους τιμωρία.
Knoxville έγραψε:
Δευ Ιαν 19, 2026 3:36 pm
Οφείλω να ομολογήσω ότι κάθεται πολύ άσχημα στο μάτι να βλέπεις Χ αριθμό ανθρώπων να κάνουν κριτική (θετική και αρνητική) για τους παίκτες, τον προπονητή και τον τρόπο που παίζουν, ακόμα και για τα διοικητικά και μεταγραφικά θέματα... και να βλέπεις ένα σχετικά μικρό γκρουπάκι ανθρώπων να κάνει κριτική στους συνφορουμήτες για την κριτική την οποία ασκούν.

Εάν δε η κριτική που ασκούν δεν ακολουθεί την γραμμή αυτού του μικρού γκρουπ... αντιμετωπίζονται ως εχθροί του κράτους...
Με κάτι αλλοπρόσαλλα σχόλια γεμάτα ειρωνία, τύπου για μεταγραφές "οπαδών", για Βαλκανίλα και Ελληνάρες και άλλα τέτοια τσιτάτα...

Θέλω να γράψω νηφάλια αλλα δυσκολεύομαι να βρω λέξεις που να μην θεωρηθούν προσβλητικές οπότε θα το λήξω το μήνυμα κάπως απότομα εδώ.

Ίσως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να δουν λίγο τι θα γίνει? Εάν υπάρχουν κανόνες να τηρούνται και αν δεν υπάρχουν ίσως θα έπρεπε να θεσπιστούν?
Συμφωνώ με τον Knoxville. Οπότε σας παρακαλώ να κοπεί άμεσα αυτό το συνήθειο.
Το να ασκείται κριτική σε κάτι που είπε ο άλλος είναι αποδεκτό.
Το να ασκείται κριτική γιατί κάποιος είπε κάτι δεν είναι.
Το να την λες στους άλλους επειδή είπαν κάτι και τώρα αισθάνεσαι δικαιωμένος επίσης δεν είναι.
Το να ασκείς κριτική στους άλλους επειδή ...ασκούν κριτική και πάει λέγοντας δεν είναι.
Σχολιάζουμε και λέμε γνώμες και αυτός είναι ο σκοπός του φόρουμ, δεν σημαίνει ότι ότι λέμε το λέμε και έχουμε πάντα δίκιο και πρέπει να απολογούμαστε αν πέσουμε έξω.
Ομοίως όμως μια αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει, είχε γίνει κουραστική σε ένα βαθμό η γκρίνια χωρίς επιχειρήματα.
Ξεκλειδώνει το ποστ με την ευχή να μην χρειαστεί να κλειδωθεί ξανά.
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους χρήστες, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τα ποσταρίσματα μου.

Είναι αλήθεια ότι κάπου έφτασα στα όρια μου με τον οχετό από κριτική που δεχόταν η ομάδα και ο προπονητής από την αρχή της σεζόν, όχι από έναν αλλά από μεγάλη μερίδα φίλων της ομάδας και κάπου αισθανόμουν ότι δεχόμουν επίθεση- ειρωνία από τους φίλους, διότι εξέφραζα μια διαφορετική άποψη που δεν είχε σχέση με την εικόνα της ομάδας, αλλά και το γενικότερο trend εκείνη την περίοδο.

Περικλή δεν έχω κάποιο προσωπικό θέμα μαζί σου, απλά έτυχε να είσαι ένας από τους πολλούς που εξέφραζες την άποψη σου στα όρια της υπερβολής για τα δικά μου γούστα, και απαντώντας δημιουργήθηκε αυτό το beef. Οπως και να έχει εφόσον προσβλήθηκες, απολογούμαι και προσωπικά σε εσένα.

Εν κατακλείδι, προφανώς και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Από εκεί και πέρα εφόσον χαλιέμαι προσωπικά από κάποια ποσταρισματα, είναι δικό μου θέμα να το διαχειριστώ αυτό.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να χωρίζουμε τους μεν και τους δε σε στρατόπεδα όπως επιχείρησε να κάνει ο Νικόλας αστέρι. Το ότι κάποιος εξέφρασε μια άποψη που τυχαίνει να ταιριάζει με κάποιου άλλου δεν θα έπρεπε να τον εντάσει αυτομάτως σε αυτούς που δείχνουν «θρησκευτική ευλάβεια» στον κόουτς και στην ομάδα, ούτε θα έπρεπε να υπάρχει καν αυτή η κατηγοριοποίηση κατά την γνώμη μου.

Στην τελική τι θέλουμε όλοι; Να παίξει η ομάδα καλό μπάσκετ και να κερδίσει τρόπαια.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 12:00 pm

Dimmitz έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 11:46 am
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους χρήστες, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τα ποσταρίσματα μου.

Είναι αλήθεια ότι κάπου έφτασα στα όρια μου με τον οχετό από κριτική που δεχόταν η ομάδα και ο προπονητής από την αρχή της σεζόν, όχι από έναν αλλά από μεγάλη μερίδα φίλων της ομάδας και κάπου αισθανόμουν ότι δεχόμουν επίθεση- ειρωνία από τους φίλους, διότι εξέφραζα μια διαφορετική άποψη που δεν είχε σχέση με την εικόνα της ομάδας, αλλά και το γενικότερο trend εκείνη την περίοδο.

Περικλή δεν έχω κάποιο προσωπικό θέμα μαζί σου, απλά έτυχε να είσαι ένας από τους πολλούς που εξέφραζες την άποψη σου στα όρια της υπερβολής για τα δικά μου γούστα, και απαντώντας δημιουργήθηκε αυτό το beef. Οπως και να έχει εφόσον προσβλήθηκες, απολογούμαι και προσωπικά σε εσένα.

Εν κατακλείδι, προφανώς και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Από εκεί και πέρα εφόσον χαλιέμαι προσωπικά από κάποια ποσταρισματα, είναι δικό μου θέμα να το διαχειριστώ αυτό.

Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να χωρίζουμε τους μεν και τους δε σε στρατόπεδα όπως επιχείρησε να κάνει ο Νικόλας αστέρι. Το ότι κάποιος εξέφρασε μια άποψη που τυχαίνει να ταιριάζει με κάποιου άλλου δεν θα έπρεπε να τον εντάσει αυτομάτως σε αυτούς που δείχνουν «θρησκευτική ευλάβεια» στον κόουτς και στην ομάδα, ούτε θα έπρεπε να υπάρχει καν αυτή η κατηγοριοποίηση κατά την γνώμη μου.

Στην τελική τι θέλουμε όλοι; Να παίξει η ομάδα καλό μπάσκετ και να κερδίσει τρόπαια.
Το είπες και πριν και είχα αποφασίσει να μην σου απαντήσω αλλά μιας και το ποστ σου είναι σε όμορφο τόνο θα κάνω έναν μικρό κόπο.

Ο Νικόλας απλά απάντησε σε ένα *άλλο* ποστ που είχε δημιουργήσει αυτές τις κατηγορίες. Δεν τις έβγαλα από το κεφάλι μου και (γενικά) αποφέυγω το τσουβάλιασμα (όσο μπορώ). Ο golitog7 επιχείρησε να δώσει μία εξήγηση για αυτά που λέγονται δημιουργώντας χοντρικά δύο κατηγορίες, τις οποίες χρησιμοποίησα απαντώντας *σε εκείνον* για να του εξηγήσω γιατί πιστεύω πως ακόμα και αν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, η δικαιολόγηση είναι λανθασμένη.

Δεν μίλησα ούτε για θρησκευτική ευλάβεια στον κόουτς, ούτε για αγιοποίηση της ομάδας. Μίλησα για *είδους* θρησκευτική *πεποίθηση*. Δηλαδή γνώμη που βασίζεται σε κάποιου είδους μεταφυσική σιγουριά, ώστε να δημιουργήσω την αντίθεση με εκείνους που σχημάτιζαν γνώμη με βάση το τι είχαν μπροστά στα μάτια τους εκείνη την ώρα.

Γενικά πιστεύω ότι είναι χρέος του συγγραφέα να κάνει τον αναγνώστη να καταλάβει. Δηλαδή αν μου πεις "δεν κατάλαβα το Α και το Β" με χαρά θα κάτσω να το γράψω αλλιώς για να το εξηγήσω σωστά. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια, ειδικά αν πιστεύω ότι απλά δεν έχει διαβαστεί προσεκτικά αυτό που έχει γραφτεί.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:

Τρί Ιαν 20, 2026 12:43 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Ιαν 20, 2026 12:00 pm

Ο Νικόλας απλά απάντησε σε ένα *άλλο* ποστ που είχε δημιουργήσει αυτές τις κατηγορίες. Δεν τις έβγαλα από το κεφάλι μου και (γενικά) αποφέυγω το τσουβάλιασμα (όσο μπορώ). Ο golitog7 επιχείρησε να δώσει μία εξήγηση για αυτά που λέγονται δημιουργώντας χοντρικά δύο κατηγορίες, τις οποίες χρησιμοποίησα απαντώντας *σε εκείνον* για να του εξηγήσω γιατί πιστεύω πως ακόμα και αν υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, η δικαιολόγηση είναι λανθασμένη.

Δεν μίλησα ούτε για θρησκευτική ευλάβεια στον κόουτς, ούτε για αγιοποίηση της ομάδας. Μίλησα για *είδους* θρησκευτική *πεποίθηση*. Δηλαδή γνώμη που βασίζεται σε κάποιου είδους μεταφυσική σιγουριά, ώστε να δημιουργήσω την αντίθεση με εκείνους που σχημάτιζαν γνώμη με βάση το τι είχαν μπροστά στα μάτια τους εκείνη την ώρα.

Γενικά πιστεύω ότι είναι χρέος του συγγραφέα να κάνει τον αναγνώστη να καταλάβει. Δηλαδή αν μου πεις "δεν κατάλαβα το Α και το Β" με χαρά θα κάτσω να το γράψω αλλιώς για να το εξηγήσω σωστά. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια, ειδικά αν πιστεύω ότι απλά δεν έχει διαβαστεί προσεκτικά αυτό που έχει γραφτεί.

Κι εγώ με τη σειρά μου, ήθελα να σου απαντήσω στο προηγούμενο ποστάρισμά σου, δεν το έκανα, αλλά αφού αναφέρεσαι πάλι σε αυτό, σου απαντάω τώρα:

Αυτό που γράφεις παραπάνω (στο υπογραμμισμένο) δεν έχει σχέση με αυτόν τον διαχωρισμό που έκανε αρχικά ο golitog7, ο οποίος χωρίζει την κριτική σε δύο κατηγορίες:
(1) Στην ολοκληρωτική, σε φάση παίζουμε χάλια, έκλεισε ο κύκλος του B, το ρόστερ είναι ξεζουμισμένο και σιγά σιγά να φεύγει ο Β,
(2) Στην μερική, σε φάση ναι, παίζουμε χάλια, όμως έχουμε καλό προπονητή, μας έχει πάντα στον αφρό δώστε του χρόνο και μαζί με τις επιστροφές και τις μεταγραφές θα τις βρει τις λύσεις.

Κι εσύ, φίλε Νικόλα, του απαντάς:
Ότι η ομάδα 1 μπορεί να στηρίζεται σε γεγονότα, με βάση την πληροφορία που έχει εκείνη τη στιγμή. Αν αλλάξουν αυτά τα δεδομένα, μπορεί να αλλάξει γνώμη με βάση τη νέα πληροφορία.
Ότι η ομάδα 2 στηρίζεται σε κάποια θρησκευτική σχεδόν προσήλωση τύπου «Τσιλ ξέρουν αυτοί τι κάνουν» και απλά *ίσως* να επιβεβαιωθούν από το αποτέλεσμα. Βέβαια αν δεν δικαιωθούν τότε θα το γυρίσουν σε «ε καλά κάθε χρόνο θέλετε να πρωταγωνιστούμε;» και «καλά ποιος άλλος θα παίξει την μπασκεταρα του 2023;» κλπ.

Στο αμέσως παραπάνω για την ομάδα 2, νομίζω πως κάνεις μεθοδολογικό λάθος.
Αυτό που λες εσύ για αυτή την ομάδα 2 δεν προκύπτει από κανένα σημείο της ανάρτησης του φίλου golitog7.
Και αυτός την ίδια πληροφορία έχει ("ναι, παίζουμε χάλια"), και σχηματίζει γνώμη με βάση το τι έχει μπροστά στα μάτια του εκείνη την ώρα αλλά δίχως καμμιά θρησκευτική προσήλωση συμπληρώνει "όμως, έχουμε καλό προπονητή, μάς έχει πάντα στον αφρό, δώστε του χρόνο και μαζί με τις επιστροφές και τις μεταγραφές θα τις βρει τις λύσεις".
Πουθενά δεν υπάρχει το στοιχείο θρησκευτικής προσήλωσης, που αναφέρεις. Αυτό είναι δική σου ερμηνεία (θεμιτό να την κάνεις), την οποία όμως δεν θα έπρεπε να την ανακατέψεις με τα δεδομένα. Όπως, επίσης, δεν θα έπρεπε να προχωρήσεις και σε μελλοντολογικές εκτιμήσεις του τύπου "αν δεν δικαιωθούν, τότε θα το γυρίσουν".

Για παράδειγμα:
Όταν πρωτοήρθε ο Ναν στον Παναθηναϊκό, στα πρώτα παιχνίδια δεν είχε καλές εμφανίσεις και κάποιοι τον έκραζαν. Θα ήταν θρησκευτική προσήλωση στο πρόσωπο του Ναν, αν κάποιος άλλος οπαδός του Παναθηναϊκού, έλεγε τότε: "καθίστε, ρε παιδιά, ο παίκτης ξέρει μπάσκετ, τόση παρουσία έχει στο ΝΒΑ, δώστε του χρόνο και θα δείξει την αξία του";

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Τετ Ιαν 21, 2026 3:06 pm

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Ιαν 21, 2026 3:29 pm

δεν ειναι λιγο οτι να ναι στατιστικο αυτο ειδικα σε μας με φιξ 5δες?ο γουοκαπ πχ ακομα και καλα να μην παιζει αφου ειναι μεσα με μιλου βεζε ντορσει θα ειναι παντα στο + . Ενω ο φουρνιε με τον χολ που θα ναι με τον νιλικινα μεσα παιζουν με μειονεκτημα.. ο παπ πχ δεν εχει καλυτερη εικονα απο τον γαλλο με τιποτα.

παντως τωρα που η δευτερη 5δα θα χει μορις και ταρικ θα χει πολυ ενδιαφερον να ξαναδουμε τα σταστικα.

ο μορις στην παρακαμερα του χθεσινου αγωνα ολο χαρα ελεγε i ll be back soon baby.ο τυπος διψαει να παιξει μπασκετ φαινεται

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τετ Ιαν 21, 2026 3:47 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Ιαν 21, 2026 3:29 pm
δεν ειναι λιγο οτι να ναι στατιστικο αυτο ειδικα σε μας με φιξ 5δες?
Ναι γενικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ατομική εκτίμηση (και ειδικά σε τόσο μικρό δείγμα λεπτών). Είναι χρήσιμο όταν μελετάς 5άδες. Τώρα βέβαια όταν υπάρχει ένα τέτοιος outlier τότε ίσως και να λέει κάτι αλλά δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείται μόνο του.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τετ Ιαν 21, 2026 4:27 pm

shaq7 έγραψε:
Τετ Ιαν 21, 2026 2:56 pm
Για μία ακόμα φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο «Αλέκος» άκουσε το όνομά του από το ερυθρόλευκο κοινό που γέμισε το ΣΕΦ πριν την ποδοσφαιρική «μάχη». Μία σχέση εκτίμησης, αμφίδρομη.

«Άνοιξα ένα εστιατόριο εδώ για κάποιο λόγο. Δεν ήταν μία ενέργεια, ξέρεις, ούτε για μένα ούτε μόνο για την ομάδα ή το μπάσκετ. Το έκανα επειδή οι άνθρωποι εδώ με αγαπούν και με στηρίζουν, και το κάνουν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Αυτός είναι ο τρόπος μου, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα μείνω εδώ, είτε για λίγους μήνες ακόμα είτε για περισσότερα χρόνια. Να αφήσω το αποτύπωμά μου και να αφήσω κάτι για να το απολαμβάνουν, ακόμα κι όταν δεν θα είμαι εδώ.»
Άσχετο εντελώς αλλά έχει φάει κανείς στο εστιατόριο του Αλέκου? Αν πήγε κανένας να μας δώσει ένα μίνι ριπόρτ τύπου Αθηνόραμα για τιμές ποιότητα κτλ.
Το έχω στα to do μου όταν γυρίσω Αθήνα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τετ Ιαν 21, 2026 4:38 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Ιαν 21, 2026 4:27 pm
shaq7 έγραψε:
Τετ Ιαν 21, 2026 2:56 pm
Για μία ακόμα φορά κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο «Αλέκος» άκουσε το όνομά του από το ερυθρόλευκο κοινό που γέμισε το ΣΕΦ πριν την ποδοσφαιρική «μάχη». Μία σχέση εκτίμησης, αμφίδρομη.

«Άνοιξα ένα εστιατόριο εδώ για κάποιο λόγο. Δεν ήταν μία ενέργεια, ξέρεις, ούτε για μένα ούτε μόνο για την ομάδα ή το μπάσκετ. Το έκανα επειδή οι άνθρωποι εδώ με αγαπούν και με στηρίζουν, και το κάνουν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Αυτός είναι ο τρόπος μου, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα μείνω εδώ, είτε για λίγους μήνες ακόμα είτε για περισσότερα χρόνια. Να αφήσω το αποτύπωμά μου και να αφήσω κάτι για να το απολαμβάνουν, ακόμα κι όταν δεν θα είμαι εδώ.»
Άσχετο εντελώς αλλά έχει φάει κανείς στο εστιατόριο του Αλέκου? Αν πήγε κανένας να μας δώσει ένα μίνι ριπόρτ τύπου Αθηνόραμα για τιμές ποιότητα κτλ.
Το έχω στα to do μου όταν γυρίσω Αθήνα.
εχω την εντυπωση οτι ειναι ακριβο παντως δεν ειναι κοινο θνητο εστιατοριο

παντως οι δηλωσεις του παλιοτερα ηταν ποσο εχει βολευτει η οικογενεια του και ποσο θελει να ανανεωσει..βεβαια τοτε επαιζει 25λ και οργιαζε..τωρα μαλλον δεν ειναι για να μεινει..νομιζω και για την ομαδα δεν ειναι καλο να μεινει ο πιτερς παροτι ειναι παικταρας.

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:

Τετ Ιαν 21, 2026 4:47 pm

Εικόνα
BillyPao