Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:35 pm

Leon Man έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 1:23 pm
golitog7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 1:03 pm
Εχω την εντύπωση ότι μαζεύουμε μόνιμα φτηνιάρικες μετριότητες. Τραυματίες, ηλικιωμένους, με αποχή, γενικά ότι περισσεύει από τους άλλους. Είμαστε δλδ της ποσότητας και όχι της ποιότητας. Γι αυτό και έχουμε αλλάξει 25 γκαρντ σε δύο χρόνια. Ο συγκεκριμένος διαβάζω πέρυσι έπαιξε 30 παιχνίδια και φέτος κανένα.
Ε τι περίμενε δλδ να δείτε χωρίς πλάκα;
Νομίζω ότι δεν βλέπεις όλες τις πλευρές.
Η ομάδα φέτος θέλει έντονα να διεκδικήσει με αξιώσεις την κούπα σε ελληνικό έδαφος. Έχει ρίξει ένα σκασμό λεφτά (ασχέτως αν δεν έγιναν πάντα οι καλύτερες κινήσεις, τα λεφτά δόθηκαν, και αυτό δείχνει τη θέληση της διοίκησης για την κούπα).
Το πρόβλημα στο 1 ήταν δεδομένο και έχει υπεραναλυθεί εδώ μέσα. Βλέποντας την ανεπάρκεια του Ντιλίκινα για 2ος άσσος πίσω από Τόμας, πήραμε (πολύ καλή κίνηση) τον Μόρρις, που ήταν ό,τι καλύτερο πρόσφερε η αγορά εκείνη την ώρα. Μακάρι να είχαμε πάρει Μπάτλερ, αλλά δεν έκατσε. Ο τραυματισμός του Μόρρις και ο κίνδυνος να τα τινάξει ο Θωμάς, οδήγησαν στην απόκτηση του Τζόζεφ χωρίς να το πάρει πρέφα κανείς (μεγάλη επιτυχία και αυτό). Και πάλι, η επιλογή αυτή ήταν ό,τι καλύτερο έδινε σήμερα η αγορά.
Δηλαδή, βλέπεις πως η ομάδα καταλήγει σε αυτό που ονομάζεις "φτηνιάρικες μετριότητες, ηλικιωμένους κλπ" όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη να καλυφθούν τα κενά, σε μια προσπάθεια να χτυπήσουμε την κούπα.
Εδώ, φτάσαμε να λέμε "ας είχαμε τον Μπαζίνα", και δεν μας κάνει ο Τζόζεφ;
Θα απαντήσω μόνο στο τελευταίο γιατί τα άλλα όντως τα έχουμε υπέρ αναλύσει. Πως ξέρεις ότι ένας παίκτης που έχει να παίξει 2 χρόνια και είναι 34 χρονών θα είναι καλύτερος του Μπαζίνας; Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του

Άβαταρ μέλους
Leon Man

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Βασίλης Σπανούλης
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:42 pm

golitog7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 1:35 pm
Leon Man έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 1:23 pm

Νομίζω ότι δεν βλέπεις όλες τις πλευρές.
Η ομάδα φέτος θέλει έντονα να διεκδικήσει με αξιώσεις την κούπα σε ελληνικό έδαφος. Έχει ρίξει ένα σκασμό λεφτά (ασχέτως αν δεν έγιναν πάντα οι καλύτερες κινήσεις, τα λεφτά δόθηκαν, και αυτό δείχνει τη θέληση της διοίκησης για την κούπα).
Το πρόβλημα στο 1 ήταν δεδομένο και έχει υπεραναλυθεί εδώ μέσα. Βλέποντας την ανεπάρκεια του Ντιλίκινα για 2ος άσσος πίσω από Τόμας, πήραμε (πολύ καλή κίνηση) τον Μόρρις, που ήταν ό,τι καλύτερο πρόσφερε η αγορά εκείνη την ώρα. Μακάρι να είχαμε πάρει Μπάτλερ, αλλά δεν έκατσε. Ο τραυματισμός του Μόρρις και ο κίνδυνος να τα τινάξει ο Θωμάς, οδήγησαν στην απόκτηση του Τζόζεφ χωρίς να το πάρει πρέφα κανείς (μεγάλη επιτυχία και αυτό). Και πάλι, η επιλογή αυτή ήταν ό,τι καλύτερο έδινε σήμερα η αγορά.
Δηλαδή, βλέπεις πως η ομάδα καταλήγει σε αυτό που ονομάζεις "φτηνιάρικες μετριότητες, ηλικιωμένους κλπ" όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη να καλυφθούν τα κενά, σε μια προσπάθεια να χτυπήσουμε την κούπα.
Εδώ, φτάσαμε να λέμε "ας είχαμε τον Μπαζίνα", και δεν μας κάνει ο Τζόζεφ;
Θα απαντήσω μόνο στο τελευταίο γιατί τα άλλα όντως τα έχουμε υπέρ αναλύσει. Πως ξέρεις ότι ένας παίκτης που έχει να παίξει 2 χρόνια και είναι 34 χρονών θα είναι καλύτερος του Μπαζίνας; Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του
Όχι, μωρέ, και 2 χρόνια !!!
Την περυσινή χρονιά έπαιξε 50 παιχνίδια στο Ορλάντο, με τελευταίο παιχνίδι στις 11 Απριλίου 2025.

Ορίστε και όλη η περυσινή του πορεία στο ΝΒΑ:

https://www.nba.com/stats/player/202709 ... de=PerGame

Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:45 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 12:36 pm

- Καλός Πικ εν ρολ χειριστής…….ο Μόντε βέβαια είναι καλύτερος συνολικά παίκτης αν συγκριθούν και οι δύο με βάση το μάξιμουμ της απόδοσης που πιάνουν
- Εξαιρετικό mid range ( με ειδίκευση στο άνω των 5 μέτρων σουτ) και γενικά έχει την ικανότητα παίρνοντας ένα σκριν, να απειλεί με ποσοστά κοντά στο 50% καριέρας από μέση προς μακρινή απόσταση
- Αξιόπιστο Σποτ τρίποντο με ποσοστό καριέρας κοντά στο 40%. Γενικά δεν « σκέφτεται» η άμυνα να τον παίξει άντερ…….
- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ off ball δράση αμυντικά και επιθετικά εντός του τερέν και ηγετικά χαρακτηριστικά!!!
Πρόσεξε…..όλα αυτά στα prime του……..τώρα στα 34-35 προφανώς ευελπιστούμε σε λίγα και καλά αλλά πολύ ποιοτικά 5-12 λεπτά και αναλόγως έκβασης του παιχνιδιού!!!
Αν αυτός και ειδικά ο Μόντε βρεθούν αρχές Μάρτη σε ένα 60-70% της αξίας τους, τότε ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! Διότι είναι……αυτό θα το δεις σίγουρα απολύτως συμβατοί με τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Μπι……ο Joseph μην ξεχνάς είναι παιδί του Πόποβιτς και του Σαν Αντόνιο για 4 ή 5 χρόνια από το ντραφτ και μετά!!! Και ξέρεις ότι Μπι και Σαν Αντόνιο πάνε……ΠΑΚΕΤΟ (χωρίς την Βίκυ την Χατζηβασιλείου )
Βαση στατιστικων δεν ειναι καλος pnr χειριστης. Oποτε παει σε παραπανω απο 2 ντριμπλες εχει κακη αποφαση που συνηθως βγαζει live ball turnover = τρως ποντους. 1-2 ντριμπλες κανει συνηθως πριν τελειωσει την καθε δραση του.

εξαιρετικο mid range δεν το λες... και ουτε κοντα στο 50% σουταρει.
απο το 2014 που αρχισε να παιζει 18 λεπτα μεχρι και περσι εχει τα παρακατω νουμερα.
απο 1 εως 5 μετρα εχει 241/612 δλδ 39.4%
απο 5 εως 6.5 μετρα εχει 332/822 δλδ 40%

Αξιοπρεπης ναι, εξαιρετικος ουτε καν.

Εξαιρετικη off ball δραση αμυντικα μεχρι και πριν 4-5 χρονια ναι. Τα τελευταια 4-5 χρονια ουτε καν. Καμια ομαδα δεν ειπε "παμε να παρουμε τον CoJo γιατι ειναι αξαιρετικος αμυντικος" απο το 20-21 σωματικα και αμυντικα ειναι σε σχετικη ελευθερη πτωση.
Απλα ειναι top tier παικτης αποδυτηριων, καλος vet και σοβαρος παικτης... ετσι και εβρισκε συμβολαια.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:51 pm

berry έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 11:29 am
Αρα αν μας βγουν οι ασοι λογικα θα παμε για 2 παικτες μονο το κακοκαιρι.(αν μεινει Μορις)

Εναν στην θεση Πητερς και εναν αντι για Σακ
Πιστευω πως δεν θα παμε του χρονου με τριαδα pg γουοκαπ-μορις-τζοσεφ. Θεωρω αν μεινει, θα μεινει ενας απο τους δυο για τριτος και η ομαδα θα παρει αλλο ενα σοβαρο PG.
Επισης ειναι και ο Εβανς για τον οποιο εχουν παρει ηδη τα ματια μου τα πρωτα posts για το ποτε επιστρεφει. Προσδεθειτε! :roofl:

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:53 pm

Καλα Εβανς και Φαλ μας τελειωσαν λογικα .
Μην πω και Σακαρος.

Επισης δεν ξερουμε αν θα συνεχισει ο Παπ.Ελπιζω να παιξει αλλον 1 χρονο

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:55 pm

Νταξει από τον νιλικινα θα ναι καλύτερος οπότε μην ψειρίζουμε την μαϊμού..ένα κορμί θέλαμε να μην καεί ο Θωμάς .. τέτοια εποχή όποιος και να ερχόταν θα ταν από απραξία ..

Εμένα σαν παίκτης δεν μαρεσει .. τον έχω δει αρκετά ματς και σε όλα μου περνούσε απαρατήρητος..και μιλάμε και στα καλά του όχι τώρα

Του χρόνου θα είναι ανέκδοτο αν μείνει .. με οψιον είναι..

Slow horses 7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιαν 24, 2026 1:59 pm

reignman έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 1:45 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 12:36 pm

- Καλός Πικ εν ρολ χειριστής…….ο Μόντε βέβαια είναι καλύτερος συνολικά παίκτης αν συγκριθούν και οι δύο με βάση το μάξιμουμ της απόδοσης που πιάνουν
- Εξαιρετικό mid range ( με ειδίκευση στο άνω των 5 μέτρων σουτ) και γενικά έχει την ικανότητα παίρνοντας ένα σκριν, να απειλεί με ποσοστά κοντά στο 50% καριέρας από μέση προς μακρινή απόσταση
- Αξιόπιστο Σποτ τρίποντο με ποσοστό καριέρας κοντά στο 40%. Γενικά δεν « σκέφτεται» η άμυνα να τον παίξει άντερ…….
- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ off ball δράση αμυντικά και επιθετικά εντός του τερέν και ηγετικά χαρακτηριστικά!!!
Πρόσεξε…..όλα αυτά στα prime του……..τώρα στα 34-35 προφανώς ευελπιστούμε σε λίγα και καλά αλλά πολύ ποιοτικά 5-12 λεπτά και αναλόγως έκβασης του παιχνιδιού!!!
Αν αυτός και ειδικά ο Μόντε βρεθούν αρχές Μάρτη σε ένα 60-70% της αξίας τους, τότε ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!! Διότι είναι……αυτό θα το δεις σίγουρα απολύτως συμβατοί με τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Μπι……ο Joseph μην ξεχνάς είναι παιδί του Πόποβιτς και του Σαν Αντόνιο για 4 ή 5 χρόνια από το ντραφτ και μετά!!! Και ξέρεις ότι Μπι και Σαν Αντόνιο πάνε……ΠΑΚΕΤΟ (χωρίς την Βίκυ την Χατζηβασιλείου )
Βαση στατιστικων δεν ειναι καλος pnr χειριστης. Oποτε παει σε παραπανω απο 2 ντριμπλες εχει κακη αποφαση που συνηθως βγαζει live ball turnover = τρως ποντους. 1-2 ντριμπλες κανει συνηθως πριν τελειωσει την καθε δραση του.

εξαιρετικο mid range δεν το λες... και ουτε κοντα στο 50% σουταρει.
απο το 2014 που αρχισε να παιζει 18 λεπτα μεχρι και περσι εχει τα παρακατω νουμερα.
απο 1 εως 5 μετρα εχει 241/612 δλδ 39.4%
απο 5 εως 6.5 μετρα εχει 332/822 δλδ 40%

Αξιοπρεπης ναι, εξαιρετικος ουτε καν.

Εξαιρετικη off ball δραση αμυντικα μεχρι και πριν 4-5 χρονια ναι. Τα τελευταια 4-5 χρονια ουτε καν. Καμια ομαδα δεν ειπε "παμε να παρουμε τον CoJo γιατι ειναι αξαιρετικος αμυντικος" απο το 20-21 σωματικα και αμυντικα ειναι σε σχετικη ελευθερη πτωση.
Απλα ειναι top tier παικτης αποδυτηριων, καλος vet και σοβαρος παικτης... ετσι και εβρισκε συμβολαια.
Ε όχι δα ρε αδερφέ δεν είναι καλός pnr χειριστής……..παραθέτεις στοιχεία που πιθανόν αθροιστικά όντως να συμβαδίζουν με αυτά που γράφεις, όμως υποψιάζομαι ότι εμπεριέχουν και τις δύο πρώτες χρονιές του Joseph ( rookie χρονιά και την επόμενη) που ήταν ψιλό χάλια από πλευράς στατιστικής…….πράγμα αρκετά λογικό!!! Οκ…..επειδή τον παίκτη τον ξέρω δεν θα διαφωνήσω μαζί σου , άλλωστε υγεία είναι η διαφορετικότητα στην άποψη, αλλά στο κομμάτι του pnr χειρισμού, λυπάμαι αλλά είμαι κάθετος ότι είναι πολύ καλός!!
Με εκτίμηση, αρχηγέ!

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:00 pm

shaq7 έγραψε:
Νταξει από τον νιλικινα θα ναι καλύτερος οπότε μην ψειρίζουμε την μαϊμού..ένα κορμί θέλαμε να μην καεί ο Θωμάς .. τέτοια εποχή όποιος και να ερχόταν θα ταν από απραξία ..

Εμένα σαν παίκτης δεν μαρεσει .. τον έχω δει αρκετά ματς και σε όλα μου περνούσε απαρατήρητος..και μιλάμε και στα καλά του όχι τώρα

Ρε συ από τον Ντιλικινα και εγώ καλύτερος είμαι. Ο άνθρωπος παίρνει σουτ μπαζερ από την κορυφή εντελώς ελεύθερος και κάνει air ball, τι συζητάμε τώρα.
Απλώς καθε τρεις και λίγο ασχολούμαστε με μετριατζες γι αυτό έχουμε αλλάξει τόσους. Στο τέλος κα περισσότερα λεφτά ξοδεύουμε και δεν έχουμε και μια παιχταρα να βασιστούμε. Η φτήνια τρώει τον παρά λέγανε τα παππουδια μου

Rivers15

nba
Reactions:

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει για τον Τζοσεφ αλλα ηταν και 4 χρονια με προπονητη τον Ποποβιτς, απο τον οποιο ο Μπαρτζωκας εχει διαμορφωσει μεγαλο μερος της συνολικης φιλοσοφιας του. Μπορει λιγο ασχετο, μπορει κ οχι τοσο.

Rivers15

nba
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:04 pm

golitog7 έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Ρε συ από τον Ντιλικινα και εγώ καλύτερος είμαι. Ο άνθρωπος παίρνει σουτ μπαζερ από την κορυφή εντελώς ελεύθερος και κάνει air ball, τι συζητάμε τώρα.
Απλώς καθε τρεις και λίγο ασχολούμαστε με μετριατζες γι αυτό έχουμε αλλάξει τόσους. Στο τέλος κα περισσότερα λεφτά ξοδεύουμε και δεν έχουμε και μια παιχταρα να βασιστούμε. Η φτήνια τρώει τον παρά λέγανε τα παππουδια μου
Το λαθος εγινε το καλοκαιρι με τον Εβανς κ την μη αποκτηση σοβαρου PG, απο εκει και περα πηραμε οτι καλυτερο μπορουσαμε κ ηταν διαθεσιμο την καθε στιγμη. Η καλυτερη επιλογη (απο αποψη τωρινης καταστασης κ ετοιμοτητας μονο) θα ηταν ισως ο Μπατλερ αλλα ο ανθρωπος δεν ηθελε να ερθει τι να κανουμε. Τωρα η εναλλακτικη ηταν ειτε να μεινουμε χωρις αλλον παικτη κ να μοιραζεται στο 1 αρκετος χρονος σε Μακισικ κ φουρνιε, να παρουμε καναν παικτη απο ελλαδα/champions league ή καποιον τυπου Τζοσεφ. Νομιζω ηταν η καλυτερη δυνατη επιλογη δεδομενων των συνθυκων. Το οτι εχει να παιξει 8 μηνες σχεδον δεν μ λεει κατι εδω περιμεναμε ολοι πως κ πως τον Εβανς για ηγετη που ειχε να παιξει 1.50 χρονο τουλαχιστον τωρα τον Τζοσεφ τον περιμενουμε απλα να παιξει καλυτερα κ με μεγαλυτερη διαρκεια απο τον Ντιλικίνα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:05 pm

Καλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα λεφτων..απλά ο μπαρτζω θέλει συγκεκριμένα πράγματα από τον ασσο που τα βρίσκεις συνήθως σε ρολίστες

Ο Μορις δεν είναι μετριατζα πάντως .. ΑΝ χάσει τα κιλά και προσαρμοστεί είναι υψηλού επιπέδου παίκτης

Erether

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:06 pm

berry έγραψε:
Σάβ Ιαν 24, 2026 1:32 pm
Ποιος είναι αυτός ρε παιδιά;

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Mood:

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:12 pm

Erether έγραψε:
berry έγραψε:
ο βαγγελας νεος :peace:

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:13 pm

Erether έγραψε:
berry έγραψε:
Τσάκος τζούνιορ.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Σάβ Ιαν 24, 2026 2:16 pm

Πότε έρχεται ο Τζόζεφ? Και πότε θα τον δούμε να παίζει ? Έχει κανείς ιδέα?

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”