Πραγματικά ενδιαφέρουσα η πρότασή σου (και μιλάω σοβαρά), δεν την έχω ξανακούσει, και μου αρέσει.Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 09, 2026 12:10 pmΕμένα μ' αρέσει πάντως το φορμάτ με τα play off και στην συνέχεια το Φ4, δίκαιο ή άδικο.
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει και το έχω γράψει ξανά ήταν η αλλαγή στις διασταυρώσεις ώστε πράγματι η κατάταξη ψηλά να σου δίνει πλεονέκτημα και συγχρόνως να αποκαθιστά τις ανισορροπίες που δημιουργούνται ότι ομάδες φορμάρονται ή ντεφορμάρονται στο τέλος της σεζόν με αποτέλεσμα η τελική κατάταξη να μην είναι αντιπροσωπευτική.
Πως; ο 1ος να διαλέγει μεταξύ του 7ου και του 8ου, ο 2ος μεταξύ του 6ου και της ομάδας που έχει μείνει από το προηγούμενο γκρουπ, ο 3ος μεταξύ 5ου και της ομάδας που μένει και ο 4ος δεν έχει επιλογή.
Έστω π.χ μια κατάταξη Ολυμπιακός, Βαλένθια, Ρεάλ, Χαποέλ, Φενέρ, Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, (βάλτε ότι άλλη σειρά ή ομάδες θέλετε.
και βάζουμε ότι κανείς δεν θέλει τον Παναθηναϊκό. Τι θα γίνει:
Ο Ολυμπιακός διαλέγει την Μπαρτσελόνα (Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός η επιλογή)
Η Βαλένθια διαλέγει την Ζαλγκίρις (Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις η επιλογή)
Η Ρεάλ επιλέγει την Φενέρ (Φενέρ-Παναθηναϊκός η επιλογή)
και η Χαποέλ αναγκαστικά τον ΠαναθηναΪκό.
Έτσι οι ομάδες έχουν κίνητρο όχι μόνο να κυνηγήσουν το πλεονέκτημα αλλά και την υψηλότερη δυνατή θέση στην κατάταξη ενώ από την 5η και κάτω αποκλείει τις όποιες δυνατότητες για επιλογή αντιπάλου ενώ συγχρόνως οι ίδιες οι ομάδες αποφασίσουν εν μέρει την πραγματική δυναμική των αντιπάλων.
Στις επιλογές ομάδων, όμως, που κάνεις, αν διάλεγα εγώ για τον Ολυμπιακό, ίσως να διάλεγα Παναθηναϊκό, για να έχω περισσότερες πιθανότητες να τον πετάξω έξω και να μην τον έχω στο Φ4, παρά να τον αφήσω στην ικανότητα της Χαποέλ να τον αποκλείσει.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο