Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2025-2026 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 23, 2026 9:22 pm

reignman έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 9:18 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 9:11 pm
Πέφτω στα γόνατα και ικετεύω τους μοντς να κάνουν pinτις προϋποθέσεις για ελληνοποίηση. Δεν πάει άλλο :lol:
Αρκεί η προηγούμενη νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα ΕΠΙ ΤΡΙΑ (3) ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ για :
  • Πολίτες κράτους-μέλους της ΕΕ.
  • Συζύγους Έλληνα ή Έλληνιδας με τέκνο.
  • Όσους έχουν τη γονική μέριμνα τέκνου Ελληνικής ιθαγένειες, που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και
  • ανιθαγενείς.
Με τέκνο είναι ακόμα λιγότερο, νομίζω 1.5 χρόνο :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Μαρ 23, 2026 9:24 pm

nikolas_asteri έγραψε:
reignman έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 9:18 pm

Αρκεί η προηγούμενη νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα ΕΠΙ ΤΡΙΑ (3) ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΗ για :
  • Πολίτες κράτους-μέλους της ΕΕ.
  • Συζύγους Έλληνα ή Έλληνιδας με τέκνο.
  • Όσους έχουν τη γονική μέριμνα τέκνου Ελληνικής ιθαγένειες, που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και
  • ανιθαγενείς.
Aπο το ypes.gr το βρηκα.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Μαρ 23, 2026 9:29 pm

reignman έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 9:24 pm
nikolas_asteri έγραψε:

Aπο το ypes.gr το βρηκα.
Σόρι μπερδεύτηκα, είναι λιγότερο για μη-EE πολίτες. Τα 7 χρόνια γίνονται 3.

Εικόνα
Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Μαρ 23, 2026 9:33 pm

Και που ξερετε σεις οτι ο Φαλ δεν μιλαει ελληνικα ή οτι δεν εκανε εντατικα μαθηματα οταν ηταν τραυματιας (και ειχε παραπανω χρονο) για ναμπορει να πηγαινει στις ταβερνες με τον κολλητο του τον Εβαν και να παραγγελμει τα μεζεκλικια οπως πρεπει ο Μπαγασας;

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Μαρ 23, 2026 9:47 pm

Christofis έγραψε:
Και που ξερετε σεις οτι ο Φαλ δεν μιλαει ελληνικα ή οτι δεν εκανε εντατικα μαθηματα οταν ηταν τραυματιας (και ειχε παραπανω χρονο) για ναμπορει να πηγαινει στις ταβερνες με τον κολλητο του τον Εβαν και να παραγγελμει τα μεζεκλικια οπως πρεπει ο Μπαγασας;
Έκανα ένα μικρό sampling από τα θέματα του περασμένου μήνα. Αν ανάμεσα στις προπονήσεις και τις φυσιοθεραπείες ο άρχοντας έκατσε και διάβασε 1000 θέματα ώστε να είναι έτοιμος (btw δεν έχω βάλει καθόλου κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου) χαλάλι του. Δύσκολο το βλέπω βέβαια :sorry:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Μαρ 23, 2026 10:44 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Christofis έγραψε:
Έκανα ένα μικρό sampling από τα θέματα του περασμένου μήνα. Αν ανάμεσα στις προπονήσεις και τις φυσιοθεραπείες ο άρχοντας έκατσε και διάβασε 1000 θέματα ώστε να είναι έτοιμος (btw δεν έχω βάλει καθόλου κατανόηση και παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου) χαλάλι του. Δύσκολο το βλέπω βέβαια :sorry:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Χαχαχα.
Εντωμεταξυ αυτα να τα ρωτησεις στο 95% των Ελληνων ηλικια 15-60 δεν θα εχει ιδεα να απαντησει.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Μαρ 23, 2026 10:52 pm

Christofis έγραψε:
Χαχαχα.
Εντωμεταξυ αυτα να τα ρωτησεις στο 95% των Ελληνων ηλικια 15-60 δεν θα εχει ιδεα να απαντησει.
Πολύ καλά λες. Το τεστ είναι μια χαζομάρα και είναι προφανές γιατί άλλαξε και έγινε τόσο δύσκολο αλλά τεσπα.

Εικόνα
BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μαρ 23, 2026 10:59 pm

Christofis έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Χαχαχα.
Ισχύει, εγώ ας πούμε δε γνωρίζω την απάντηση σε αρκετές από αυτές τις ερωτήσεις. Βέβαια ορισμένες απαντήσεις είναι θέμα κοινής λογικής, π.χ. είναι προφανές ότι δε γίνεται το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης να ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Μαρ 23, 2026 11:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Christofis έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Δεν έχω ασχοληθεί και έμεινα λίγο.

Αν αυτό είναι τυχαίο δείγμα και πέφτουν τέτοιας δυσκολίας θέματα, αν έβαζαν και τους Έλληνες να δώσουν εξετάσεις οι μισοί δε θα είχαν/είχαμε υπηκοότητα :D

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Μαρ 23, 2026 11:30 pm

pan24 έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 11:20 pm
Δεν έχω ασχοληθεί και έμεινα λίγο.

Αν αυτό είναι τυχαίο δείγμα και πέφτουν τέτοιας δυσκολίας θέματα, αν έβαζαν και τους Έλληνες να δώσουν εξετάσεις οι μισοί δε θα είχαν/είχαμε υπηκοότητα :D
Μπορείς να τα βρεις εδώ αν έχεις περιέργεια: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr/#topics/general

Το να κάνεις δύσκολη την απόκτηση ιθαγένειας είναι εύκολα πολιτικά πονταλάκια γιατί αυτοί που επηρεάζονται δεν έχουν τη δύναμη να μιλήσουν. Η γυναίκα μου θα βγάλει πιο εύκολα γαλλική υπηκοότητα παρά ελληνική.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Μαρ 24, 2026 1:21 am

Ούτε εγώ ξέρω πολλά από αυτά και καλά κάνω και δεν τα ξέρω :D :D :D

όπως θρυλικά έχει πει και ο κοουτς Μπι

Παράδειγμα, Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου δεν περιλαμβάνει την Αχαία που την έχει Δυτικής Ελλάδος ¯\_(ツ)_/¯

Εγώ στο σχολείο για Νομούς έμαθα ( αρε Πώποτα ) και γεωγραφικά διαμερίσματα . Το τι κάνει η αυτοδιοίκηση που είναι η ύπουλη ερώτηση ή αν αναθεωρήθηκε η συνθήκη της ΕΟΚ 1-2-3-4-5 φορές ανατρέξτε στον Μπαρτζώκα που παρέθεσα

ΕΝΤΙΤ : Γενικά και αόριστα τα πολιτικά θα έπρεπε να ήταν επιδερμικά και η γεωγραφία η βασική . Πολιτισμό και ιστορία οκ, καλό είναι όλοι να ξέρουμε εις βάθος, ας είχε δλδ και κάτι πιο δύσκολο δεν πειράζει αρκεί η πλειοψηφία να ήταν σαν αυτά που κοίταξα τύπου " Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος την περίοδο : ΑΒΓΔ " ποιος είναι ο εικονιζόμενος όταν ρωτάει κάτι που αντικειμενικά πρέπει να ξέρεις όπως ο Μέγας Αλέξανδρος/Κολοκοτρώνης/Σολωμός/Βενιζέλος κλπ

δεν χρειάζεται ο κάθε αλλοδαπός να δώσει πανελλήνιες ή πανεπιστήμιο ξέρω γω ούτε παίζει στον εκατομμυριούχο για τις 100.000

"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Τρί Μαρ 24, 2026 11:30 am

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Μαρ 23, 2026 10:52 pm
Christofis έγραψε:
Χαχαχα.
Πολύ καλά λες. Το τεστ είναι μια χαζομάρα και είναι προφανές γιατί άλλαξε και έγινε τόσο δύσκολο αλλά τεσπα.
Να πω μια και λόγο δουλειάς έχω ασχοληθεί αρκετά με άδειες διαμονής, πολιτογραφήσεις, μετακλήσεις κλπ.
Ο αρχικός σκοπός ήταν να σταματήσει αυτό το πράγμα που γινόταν με τις προφορικές εξετάσεις και το οποίο ήταν τελείως διαβλητό και φυσικά έμπαινε στην μέση ο παράγοντας χρηματισμός. Το κατάφεραν; Όχι, και με τις γραπτές εξετάσεις αρκετοί πληρώνουν και παίρνουν την πιστοποίηση. Αποθάρρυναν όμως αρκετούς από το να δώσουν γιατί παρ' όλο που είναι χρόνια στην Ελλάδα, μιλάνε αρκετά καλά τα Ελληνικά, έχουν παιδιά που έχουν πάει σχολειό, πανεπιστήμιο κλπ δεν μπορούον να διαβάσουν για να τα μάθουν, ειδικά οι μεγαλύτεροι πλεόν σε ηλικία.
Επίσης η πιστοποίηση δεν χρησιμεύει μόνο για την πολιτογράφηση, χρησιμεύει για να παρακάμψεις τα όρια 12ετούς διαμονής και να βγάλεις άδεια επί μακρών που σου δίνει πλήρη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Νομίζω έπρεπε να υπάρχει και ένας εναλλακτικός δρόμος, για άτομα που έχουν κλείσει δεν ξέρω 15-20 χρόνια στην Ελλάδα, έχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν ολοκληρώσει το Ελληνικό Σχολείο, έχουν συνεχή διαμονή με συνεχείς άδειες διαμονής να μπορούσαν να πολιτογραφηθούν χωρίς εξετάσεις.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 11:39 am

Conan1982 έγραψε:
Τρί Μαρ 24, 2026 11:30 am
Νομίζω έπρεπε να υπάρχει και ένας εναλλακτικός δρόμος, για άτομα που έχουν κλείσει δεν ξέρω 15-20 χρόνια στην Ελλάδα, έχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν ολοκληρώσει το Ελληνικό Σχολείο, έχουν συνεχή διαμονή με συνεχείς άδειες διαμονής να μπορούσαν να πολιτογραφηθούν χωρίς εξετάσεις.
Εσύ καλά τα λες αλλά ο αντίλογος είναι: «ΝαΙ αΛα ΔεΝ ιΝαι πΡΑγμΑΤικΟι αΙλυΝεΣ» οπότε δεν έχουμε κάπου να πάμε από εκεί :lol:

Εικόνα
Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 12:31 pm

Που γέννησαν οι γυναίκες ουοκαπ-μακκισικ; Ρε κροκόδειλε Φαλ γιατί δε διαβάζεις 2 χρόνια;

Εβαν άστα μελομακαρονα και άνοιξε κάνα βιβλίο. Τεμπελχανα

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τρί Μαρ 24, 2026 12:35 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Τρί Μαρ 24, 2026 12:31 pm
Που γέννησαν οι γυναίκες ουοκαπ-μακκισικ; Ρε κροκόδειλε Φαλ γιατί δε διαβάζεις 2 χρόνια;
Αφού ο Ουοκαπ Έλληνας είναι :shock:

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”