Τελικοί GBL - Game 2: Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός 01/06/25 - 21:00

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 669
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Ιουν 02, 2025 1:50 pm

1)Όλο το πρόβλημα προκύπτει επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι χρόνια τώρα...Αν είχαν εφαρμοστεί και στους οπαδούς αλλά και στις πράξεις των προέδρων πάνω από όλα ,αυτή τη στιγμή δε θα υπήρχε θέμα....υπάρχουν νόμοι που καλύπτουν και επικοινωνιακές συμπεριφορές που παρακινούν σε βία καθημερινά αλλά και αυτές που γίνονται μέσα στο γήπεδο....και υπάρχουν 100δες μια δεκαετία τώρα...

2)Επειδή βλέπω γενικά μια έξυπνη προπαγάνδα όταν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις συγκρίνουμε συμπεριφορές οπαδών με συμπεριφορές άλλων οπαδών και συμπεριφορές προέδρων σε σχέση με άλλους προέδρους...Μόνο έτσι ...όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού....

Υ.Γ.οσοι ταυτίζουν καταστάσεις μπορούν να φανταστούν κάποιον απ τους Αγγελοπουλους να ουρλιάζει ρίχνοντας κατάρες σε μωρά παιδιά και γυναίκες?

6
6 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

Reactions: 14
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 02, 2025 1:58 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 1:21 pm
Ευγενές αέριο έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 1:15 pm
Δεν πιστεύεις το 440 ή το 660 :)
Δεν πιστεύω ότι έχουν γυρίσει τόσοι πολλοί.
Συμφωνώ. Απλά δεν πιστεύω κι ότι έχουν φύγει τόσοι λίγοι. Ή τέλος πάντων το νούμερο είναι πλασματικό. Για παράδειγμα, δε νομίζω να συνυπολογίζεται το πόσοι ήταν έξω προ κρίσης αλλά δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν εξαιτίας αυτής. Σόρρυ για το οφ.

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2112

Δευ Ιουν 02, 2025 2:00 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 1:21 pm
Ευγενές αέριο έγραψε:
Δεν πιστεύεις το 440 ή το 660 :)
Δεν πιστεύω ότι έχουν γυρίσει τόσοι πολλοί.
ούτε οι μισοί δεν έχουν γυρίσει και γιατροί συνεχίζουν και φεύγουν όχι άδικα μ αυτά που γίνονται στα ελληνικά νοσοκομεία

1
1 Εικόνα
nikkal

euroleague
Reactions: 482
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Stojan Vrankovic

Δευ Ιουν 02, 2025 2:03 pm

pan24 έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 12:56 pm
Πάλι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, πάλι πάμε να επανεφεύρουμε τον τροχό με νέους νόμους που πάλι δεν θα εφαρμόσουμε και αχρείαστες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Υπάρχει νόμος για παράγοντες που κάνουν εμπρηστικές ή δυσφημιστικές για το άθλημα δηλώσεις; Υπάρχουν. Εφάρμοσε τους και πέτα τους έξω από τα γήπεδα.
Υπάρχει νόμος για τα υβριστικά συνθήματα; Υπάρχει. Εφάρμοσε τον, στο 5ο υβριστικό άδειασε το γήπεδο και μετά ότι προβλέπεται.

Κρίνεις ότι για λόγους ασφαλείας και δημόσιας τάξης τα παιχνίδια πρέπει να διεξαχθούν χωρίς κόσμο; Και για αυτό υπάρχει το νομικό πλαίσιο, κάντο.

Να τους φωνάξεις...στον διευθυντή να υποσχεθούν ότι θα είναι καλά παιδιά και δεν θα το ξανακάνουν τι νόημα έχει; Άντε και το υποσχέθηκαν, θα παίξουν 2-3 παιχνίδια ακόμα και μετά ξανά τα ίδια. Δεν θα το υποσχεθούν; Θα διακοπεί το πρωτάθλημα χωρίς πρωταθλητή (υπόψιν αυτό ίσως βολεύει και τους δύο...) και από του χρόνου ξανά τα ίδια.
Συμφωνώ απόλυτα.
Και προσθέτω...
Αυτό που ζούμε είναι το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και έχουν όλοι ευθύνες για αυτό αφού είναι ξεκάθαρο πως:
- ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός πήγε στο γήπεδο με σκοπό να προκαλέσει (τι να σχολιάσουμε για το t-shirt...)
- οι ιδιοκτήτες της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός ανέχονται μόνιμα αναρτημένα πανό με συνθήματα υποστήριξης υποδίκων για κακουργήματα (απλά ντροπή...)
- κάποιοι δίνουν χώρο σε Τακηδες και Νεστορες
- η χθεσινή διαιτησία ήταν κάκιστη και αλλοίωσε το αποτέλεσμα
- ο προπονητής του Παναθηναϊκού χθες ανακάλυψε πως στα γήπεδα ο κάθε κάφρος βρίζει όπως αυτός γουστάρει
Σε ένα σοβαρό κράτος, θα είχαν ήδη επιβληθεί κυρώσεις, αλλά εδώ κάνουμε συσκέψεις...
Δεν πειράζει..
Όλα καλά...
Ο μόνος κερδισμένος από αυτή την ιστορία είναι ο Βαγγέλας...

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 836
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Δευ Ιουν 02, 2025 2:06 pm

eddiedimitris έγραψε:
1)Όλο το πρόβλημα προκύπτει επειδή δεν εφαρμόζονται οι νόμοι χρόνια τώρα...Αν είχαν εφαρμοστεί και στους οπαδούς αλλά και στις πράξεις των προέδρων πάνω από όλα ,αυτή τη στιγμή δε θα υπήρχε θέμα....υπάρχουν νόμοι που καλύπτουν και επικοινωνιακές συμπεριφορές που παρακινούν σε βία καθημερινά αλλά και αυτές που γίνονται μέσα στο γήπεδο....και υπάρχουν 100δες μια δεκαετία τώρα...

2)Επειδή βλέπω γενικά μια έξυπνη προπαγάνδα όταν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις συγκρίνουμε συμπεριφορές οπαδών με συμπεριφορές άλλων οπαδών και συμπεριφορές προέδρων σε σχέση με άλλους προέδρους...Μόνο έτσι ...όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού....

Υ.Γ.οσοι ταυτίζουν καταστάσεις μπορούν να φανταστούν κάποιον απ τους Αγγελοπουλους να ουρλιάζει ρίχνοντας κατάρες σε μωρά παιδιά και γυναίκες?

Φίλε, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι η μεγαλύτερη λούμπα. Να πείσεις τον εαυτό σου δηλαδή ότι οι οπαδοί μας είναι καλύτεροι, οι πρόεδροί μας ηθικότεροι, ότι η παράγκα στο μπάσκετ διοικείται πάντα από τον απέναντι, ότι ο προπονητής μας δεν είναι καραγκιοζης σε αντίθεση με τον Αταμάν ή τον Μπαρτζωκα αντίστοιχα, ότι οι παίχτες μας είναι τα καλύτερα παιδιά και πάει λέγοντας. Αν θες την άποψή μου, θα σου πω ότι η ευθύνη βαραίνει εξίσου και τους δύο. Οι Αφοί δεν διοικούν τον Ακράτητο Λιοσίων. Διοικούν τον ΟΣΦΠ, αυτό το μέγεθος. Για εμένα δεν έχει διαφορά μεγάλη αν διατυμπανίζεις το κακό ή αν υπηρετείς το κακό με πιο ύπουλο και μοχθηρό τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα προσωπείο. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Και πάλι δηλαδή κάνεις το κακό. Οι πρόεδροί σου πήραν μία απόφαση πριν κάποια χρόνια (καλώς, κακώς, δεν έχει σημασία) με στόχο την εξυγίανση του αθλήματος, η οποία ισοδυναμούσε με την αποπομπή του Βασιλακόπουλου. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα, θέλω να μου πεις ποιο το επίπεδο της διοίκησης Λιόλιου, ποιο το επίπεδο διαιτησίας, τα περί ελληνοποιησης που έγινε όπως έγινε και πάει λέγοντας...επί της ουσίας δηλαδή τι έκαναν; Απλά ανέλαβαν την θέση του χαλίφη στην θέση ενός άλλου χαλίφη. Δεν βρίζουν παιδιά και μάνες θα πεις εσύ, ο δικός μου δεν αγκαλιάζεται με Βασίληδες Ρουμπέτηδες θα πει ένας άλλος και θα μπαίνουμε σε μία διαδικασία ποιος την έχει μεγαλύτερη και ποιος θα πάει στον παράδεισο από τους δύο. Είναι ντροπή να βρίζεις, να κάνεις κωλοδάχτυλα (τα οποία έχουν κάνει και οι 2 πλευρές, υπάρχει και φωτογραφικό υλικό), είναι ντροπή όμως να βλέπεις και ματς με τον Μαγκλογιάννη διαιτητή ...Ντροπή και για τους δύο, ντροπή και για το άθλημα. Είναι τόσο απλό...μην πέφτεις στη λούμπα αυτή... είναι η μεγαλύτερη παγίδα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3551
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Δευ Ιουν 02, 2025 2:09 pm

eddiedimitris έγραψε:

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι θέμα συγκρίσεων και δικαιολογιών. Το τι κάνει ο ένας δεν δικαιολογεί τις πράξεις του άλλου και το αντίθετο. Πρέπει να βάζουμε συγκρίσεις στην μέση; Ο καθένας κρίνεται για τις δικές του πράξεις, όχι για τις πράξεις των άλλων.

Μερικά πράγματα όμως τα θεωρώ δεδομένα.
Το ένα είναι ότι ο Γιαννακόπουλος ήθελε να προκληθεί όλος αυτός ο χαμός που πιθανόν να οδηγούσε και σε τιμωρία του Ολυμπιακού ή εκκένωση του γηπέδου. Το δείχνουν οι δηλώσεις των προηγούμενων ημερών. Το μπλουζάκι, η συνέχεια, τα στόρις.
Το άλλο είναι ότι αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν να αρχίζει να βρίζει τον άλλο, ούτε τον Γιαννακόπουλο, ούτε τον Σλούκα ούτε δεν ξέρω ποιον.
Το τρίτο είναι ότι διαβάζω το φύλλο αγώνα. Έγιναν 3 προειδοποιήσεις και άλλες 6 φορές που υπήρξε χρήση λέιζερ (1 φορά) και υβριστικά συνθήματα (5 φορές) , γιατί δεν έγινε ξανά προειδοποίηση και προσωρινή διακοπή ή/και εκκένωση του γηπέδου;
Το τέταρτο είναι ότι δεν λες ότι οι Αγγελόπουλοι κάνουν ακριβώς την αυτοκριτική τους για την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Δεν μπορείς να λες για τον Αταμάν που έβρισε όσους έβρισαν την Τουρκία αλλά να αγνοείς αυτούς που έβριζαν, δεν μπορείς να λες για τον Γιαννακόπουλο και την συμπεριφορά του και να αγνοείς την συμπεριφορά της εξέδρας.
Αυτά δεν ήθελα να γράψω τίποτα, δεν ξέρω αν έκανα και σωστά, αλλά νομίζω πως έχουμε μια βάση που μπορούμε να συμφωνήσουμε.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
modernam

senior
Reactions: 28

Δευ Ιουν 02, 2025 2:12 pm

shaq7 έγραψε:
εντωμεταξυ θα πανε τωρα στο ιδιο δωματιο ο αγγελοπουλος που του ειπε αυτο για την κορη του με τον δγ?και θα ναι και ο μητσοτακης?αυτοι θα κυνηγιονται μεσα στο γραφειο..το πιθανοτερο ειναι να μην παει κανενας τους και να διακοπει το πρωταθλημα..αν πανε ομως θελει live μεταδοση να ρεζιλευτουν ολοι ακομα μια φορα.
Και που ο dpg λέει ότι κάτω από το τραπέζι τα έχουν βρει οι Αφοί με πολιτεία για το γήπεδο.

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ... όπως τα περισσότερα σ αυτή τη χώρα ...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 669
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Δευ Ιουν 02, 2025 2:15 pm

Airman έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 2:06 pm
eddiedimitris έγραψε:

Φίλε, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, είναι η μεγαλύτερη λούμπα. Να πείσεις τον εαυτό σου δηλαδή ότι οι οπαδοί μας είναι καλύτεροι, οι πρόεδροί μας ηθικότεροι, ότι η παράγκα στο μπάσκετ διοικείται πάντα από τον απέναντι, ότι ο προπονητής μας δεν είναι καραγκιοζης σε αντίθεση με τον Αταμάν ή τον Μπαρτζωκα αντίστοιχα, ότι οι παίχτες μας είναι τα καλύτερα παιδιά και πάει λέγοντας. Αν θες την άποψή μου, θα σου πω ότι η ευθύνη βαραίνει εξίσου και τους δύο. Οι Αφοί δεν διοικούν τον Ακράτητο Λιοσίων. Διοικούν τον ΟΣΦΠ, αυτό το μέγεθος. Για εμένα δεν έχει διαφορά μεγάλη αν διατυμπανίζεις το κακό ή αν υπηρετείς το κακό με πιο ύπουλο και μοχθηρό τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα προσωπείο. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Και πάλι δηλαδή κάνεις το κακό. Οι πρόεδροί σου πήραν μία απόφαση πριν κάποια χρόνια (καλώς, κακώς, δεν έχει σημασία) με στόχο την εξυγίανση του αθλήματος, η οποία ισοδυναμούσε με την αποπομπή του Βασιλακόπουλου. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα, θέλω να μου πεις ποιο το επίπεδο της διοίκησης Λιόλιου, ποιο το επίπεδο διαιτησίας, τα περί ελληνοποιησης που έγινε όπως έγινε και πάει λέγοντας...επί της ουσίας δηλαδή τι έκαναν; Απλά ανέλαβαν την θέση του χαλίφη στην θέση ενός άλλου χαλίφη. Δεν βρίζουν παιδιά και μάνες θα πεις εσύ, ο δικός μου δεν αγκαλιάζεται με Βασίληδες Ρουμπέτηδες θα πει ένας άλλος και θα μπαίνουμε σε μία διαδικασία ποιος την έχει μεγαλύτερη και ποιος θα πάει στον παράδεισο από τους δύο. Είναι ντροπή να βρίζεις, να κάνεις κωλοδάχτυλα (τα οποία έχουν κάνει και οι 2 πλευρές, υπάρχει και φωτογραφικό υλικό), είναι ντροπή όμως να βλέπεις και ματς με τον Μαγκλογιάννη διαιτητή ...Ντροπή και για τους δύο, ντροπή και για το άθλημα. Είναι τόσο απλό...μην πέφτεις στη λούμπα αυτή... είναι η μεγαλύτερη παγίδα.
1)Ίσως δεν είναι σαφής ο τρόπος που το έγραψα.....Οι οπαδοί τα ίδια σκ@τ@ είναι και για να είμαι δίκαιος όσον αφορά το μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχουν δείξει ότι είναι πιο ήπιοι...

2)Η τεράστια διαφορά είναι στους προέδρους....Τεράστια όμως...Επειδή έθεσες τη διοίκηση Λιόλιου κλπ να τονίσω ότι τις κατάρες τα παιδιά του Σπανούλη τις άκουγαν με την προηγούμενη διοίκηση....Επίσης να σου πω 1000 πρωταθλήματα να πάρει ο Παναθηναϊκός δίκαια και άδικα δε θα με κάνουν να μιλήσω άσχημα για μωρά παιδιά....Από εποχή Ντινο Ράντζα παρατηρούμε σχετικές συμπεριφορές

3)Όσον αφορά πάνω για Ρουμπετηδες και άλλους δολοφόνους γιατί μιλάμε για δολοφόνους και μάλιστα άγριους συμφωνώ απόλυτα και τα έχω γράψει κιόλας αρκετές φορές....Τα κάνουν όμως οι οπαδοί και μάλιστα οι χειρότεροι εξ αυτών οι οποίοι λέγονται οργανωμένοι...Έχω τσακωθεί πολλές φορές με άλλους γαύρους για αυτό το θέμα μέχρι ξύλο έχει φάει ο κολλητός μου...

4)Το έγραψα στην αρχή της χρονιάς αν ανατρέξεις θα το δεις ότι δε ξέρω πως μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα και ίσως οι Αγγελοπουλοι θα ήταν καλό να πάρουν την ομάδα να παίζει στο πρωτάθλημα της ανδριατικης....να ηρεμήσουμε όλοι...

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Reaper

nba
Reactions: 1879
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Δευ Ιουν 02, 2025 2:26 pm

Οποιαδηποτε κουβεντα για το τι φωναξαν οι οπαδοι και τι πανο υπηρχε στην 7, τη 13 ή την 53 ειναι ατοπη. Τωρα οσοι ανακαλυψαν χτες οτι στα ελληνικα γηπεδα ακουγονται συνθηματα για την Τουρκια ή οτι υβριζονται οι οικογενειες των αντιπαλων, ειναι ειτε υποκριτες ειτε 12 χρονων. Σε καθε γηπεδο, καθε αθληματος, και οχι μονο των μεγαλων ομαδων γινεται.

Το θεμα ειναι η συμπεριφορα του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ο οποιος απειλησε οτι θα βιασει την κορη αλλου ιδιοκτητη.

Δεν εχει καμια σημασια τι φωναζαν οι οπαδοι (εκτος αν μου βρειτε γηπεδο που ΔΕΝ φωναζουν υβριστικα συνθηματα οι οπαδοι).

Οι Αγγελοπουλοι δεν πρεπει να πανε σε καμια συναντηση με τον Γιαννακοπουλο, αν ο Γιαννακοπουλος δεν παραδωθει στις αρχες και δικαστει εξπρες (οχι σε 5 χρονια) για την χτεσινη απειλη βιασμου προς την κορη του Αγγελοπουλου.

Εως οτου, δεν εχουν καμια δουλεια να πηγαινουν σε τριμερεις που η κυβερνηση τους θεωρει ισα και ομοια με τον Γιαννακοπουλο.

Οσοι διαβαζουν τα thread του Ολυμπιακου, γνωριζουν οτι δεν εχω σε ΚΑΜΙΑ εκτιμηση τους Αφους, τους θεωρω ολιγιστους και μαλθακους παραγοντες. Αυτο δε σημαινει οτι ειναι στο ιδιο επιπεδο με τον Γιαννακοπουλο.

5
5 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Reaper την Δευ Ιουν 02, 2025 2:30 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2977
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιουν 02, 2025 2:28 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 2:09 pm
Εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι θέμα συγκρίσεων και δικαιολογιών. Το τι κάνει ο ένας δεν δικαιολογεί τις πράξεις του άλλου και το αντίθετο. Πρέπει να βάζουμε συγκρίσεις στην μέση; Ο καθένας κρίνεται για τις δικές του πράξεις, όχι για τις πράξεις των άλλων.

Μερικά πράγματα όμως τα θεωρώ δεδομένα.
Το ένα είναι ότι ο Γιαννακόπουλος ήθελε να προκληθεί όλος αυτός ο χαμός που πιθανόν να οδηγούσε και σε τιμωρία του Ολυμπιακού ή εκκένωση του γηπέδου. Το δείχνουν οι δηλώσεις των προηγούμενων ημερών. Το μπλουζάκι, η συνέχεια, τα στόρις.
Το άλλο είναι ότι αυτό δεν δικαιολογεί κανέναν να αρχίζει να βρίζει τον άλλο, ούτε τον Γιαννακόπουλο, ούτε τον Σλούκα ούτε δεν ξέρω ποιον.
Το τρίτο είναι ότι διαβάζω το φύλλο αγώνα. Έγιναν 3 προειδοποιήσεις και άλλες 6 φορές που υπήρξε χρήση λέιζερ (1 φορά) και υβριστικά συνθήματα (5 φορές) , γιατί δεν έγινε ξανά προειδοποίηση και προσωρινή διακοπή ή/και εκκένωση του γηπέδου;
Το τέταρτο είναι ότι δεν λες ότι οι Αγγελόπουλοι κάνουν ακριβώς την αυτοκριτική τους για την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Δεν μπορείς να λες για τον Αταμάν που έβρισε όσους έβρισαν την Τουρκία αλλά να αγνοείς αυτούς που έβριζαν, δεν μπορείς να λες για τον Γιαννακόπουλο και την συμπεριφορά του και να αγνοείς την συμπεριφορά της εξέδρας.
Αυτά δεν ήθελα να γράψω τίποτα, δεν ξέρω αν έκανα και σωστά, αλλά νομίζω πως έχουμε μια βάση που μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Έχουμε μία στρέβλωση που θέλω να παρατηρήσω. Θα χρησιμοποιήσω μεταβλητές και όχι πραγματικά ονόματα γιατί δεν έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες ομάδες αλλά με οποιαδήποτε "ομάδα" στην οποία πιστεύουμε ότι ανήκουμε. Οι οπαδοί του Χ (και όχι μόνο) νιώθουν τόσο έντονα την ανάγκη να προστατέψουν την εικόνα των δικών τους μελών, που ουσιαστικά αρνούνται να παραδεχτούν οποιαδήποτε στραβή γιατί φοβούνται ότι έτσι θα τη γλιτώσει ο Υ (αντίπαλης ομάδας). Το σκεπτικό είναι: "Αν πω κάτι για τον Χ, τότε θα πούν ότι εξισώνω ή ότι αθωώνω τον Υ." Οπότε καταλήγουν να κουκουλώνουν τα πάντα μόνο λόγω από φοβικού ανταγωνισμού. Δεν υπάρχει πια διάθεση για αυτοκριτική ή αντικειμενική κρίση. Όπως έχουμε δει και από σχόλια τις προηγούμενες μέρες υπάρχει μόνο ο φόβος της "ήττας" στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου κανείς δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά για την ομάδα του (επαναλαμβάνω πως δεν μιλάω μόνο για αθλητικά), γιατί όλα περνούν μέσα από το φίλτρο της αντιπαλότητας.

Και μιας και ξέρω πόσο σας έλειψαν οι εξυπνάδες μου, θα πω και το παρακάτω. Σύμφωνα με τον Jürgen Habermas, μια ουσιαστική δημόσια σφαίρα (Öffentlichkeit) προϋποθέτει ότι οι πολίτες μπορούν να ανταλλάσσουν επιχειρήματα με σκοπό την κατανόηση και όχι την επιβολή. Όταν ο διάλογος είναι ειλικρινής, μη χειριστικός, και βασισμένος σε λόγους που θα μπορούσαν να είναι αποδεκτοί από οποιονδήποτε συμμετέχει, τότε έχουμε κάτι που πλησιάζει τον ορθολογικό διάλογο (herrschaftsfreier Diskurs)*.

Στην περίπτωση μας εδώ: αντί να υπάρχει διάλογος για τις συμπεριφορές των παραγόντων (του Χ ή του Υ), ο λόγος μετατρέπεται σε εργαλείο στρατοπέδων. Κάθε κριτική εναντίον "των δικών μας" εκλαμβάνεται ως ενίσχυση των "άλλων". Ο λόγος δεν είναι πια ανεξάρτητος αλλά γίνεται αμυντικός μηχανισμός. "Δεν θα πω την αλήθεια που βλέπω, γιατί φοβάμαι ότι θα τη χρησιμοποιήσει ο αντίπαλος". Σε αυτό το πλαίσιο, ο "διάλογος" γύρω από τους προέδρους/λαούς κλπ δεν είναι καν διάλογος. Είναι ένας ιδεολογικός καθρέφτης όπου κάθε πλευρά κοιτάζει τον εαυτό της και βλέπει μόνο ό,τι τη συμφέρει. Και όπως έχουν γράψει και κάποιοι άλλοι πιο πάνω, αυτό είναι σύμπτωμα μιας ευρύτερης αποτυχίας του δημόσιου λόγου να ξεφύγει από τη λογική της παράταξης και να λειτουργήσει ως εργαλείο πραγματικής κοινωνικής κατανόησης. Και τελικά, η δημόσια σφαίρα γεμίζει με κραυγές, αλλά όχι με σκέψη.

*τα γερμανικά τα έβαλα για πληρότητα, δεν είχα ιδέα πως λέγονται.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 836
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Δευ Ιουν 02, 2025 2:28 pm

Reaper έγραψε:
Οποιαδηποτε κουβεντα για το τι φωναξαν οι οπαδοι και τι πανο υπηρχε στην 7, τη 13 ή την 53 ειναι ατοπη. Τωρα οσοι ανακαλυψαν χτες οτι στα ελληνικα γηπεδα ακουγονται συνθηματα για την Τουρκια ή οτι υβριζονται οι οικογενειες των αντιπαλων, ειναι ειτε υποκριτες ειτε 12 χρονων. Σε καθε γηπεδο, καθε αθληματος, και οχι μονο των μεγαλων ομαδων γινεται.

Το θεμα ειναι η συμπεριφορα του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ο οποιος απειλησε οτι θα βιασει την κορη αλλου ιδιοκτητη.

Δεν εχει καμια σημασια τι φωναζαν οι οπαδοι (εκτος αν μου βρειτε γηπεδο που ΔΕΝ φωναζουν υβριστικα συνθηματα οι οπαδοι).

Οι Αγγελοπουλοι δεν πρεπει να πανε σε καμια συναντηση με τον Γιαννακοπουλο, αν ο Γιαννακοπουλος δεν παραδωθει στις αρχες και δικαστει εξπρες (οχι σε 5 χρονια) για την χτεσινη απειλη βιασμου προς την κορη του Αγγελοπουλου.

Εως οτου, δεν εχουν καμια δουλεια να πηγαινουν σε τριμερεις που η κυβερνηση τους θεωρει ισα και ομοια με τον Γιαννακοπουλο.
Ποιος από τους δύο Αφούς είστε ;

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Erether

junior
Reactions: 72
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ

Δευ Ιουν 02, 2025 2:31 pm

Ετσι. Καλη η μετριοπαθεια, καλες οι ισες αποστασεις, αλλα δε γινεται να κανουμε οτι δε βλεπουμε τον ελεφαντα στο δωματιο. Δυστυχως κανενας προεδρος δεν τα βαζει με τους οργανωμενους και κανενα κρατος. Μπορουμε να βρουμε ισως και αλλα θεματα στα οποια εχουν ευθυνες οι Αγγελοπουλοι και αλλοι προεδροι. Ομως το να συμπεριφερεσαι δημοσια με τον τροπο που συμπεριφερθηκε χθες ο Γιαννακοπουλος και που συμπεριφερεται καθε φορα, ριχνει λαδι στη φωτια. Ειτε γινεται ονλαιν, ειτε ακομα χειροτερα με φυσικη παρουσια. Πως να το κανουμε; Στο παρασκηνιο ας κανουν ο,τι θελουν. Δε θα γινουμε ξαφνικα Γερμανια και δεν εχουμε αυταπατες. Ομως, τουλαχιστον στις δημοσιες εμφανισεις τους πρεπει ολοι οι παραγοντες να δινουν το καλο παραδειγμα και να μην δυναμιτιζουν το κλιμα. Στην τελικη, εκτος απο θεσμικα οργανα, υποτιθεται οτι ειναι και ανθρωποι ανωτερου μορφωτικου επιπεδου. Ας το δειξουν λοιπον.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 878
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης

Δευ Ιουν 02, 2025 2:48 pm

Reaper έγραψε:
Συμφωνώ με όλο το ποστ, απλά εδώ θέλω να επικεντρωθώ. Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε οι έχοντες και αυτοί που κάνουν κουμάντο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πιέζουν καταστάσεις και να είναι υπεράνω νόμων. Ο ΔΠΓ ίσως το κάνει λίγο πιο φανερά, αλλά υπάρχουν και ποδοσφαιρικοί παράγοντες με ουκ ολίγες λαμογιές που πέρασαν under the radar.

Η τωρινή κυβέρνηση έχει δείξει μια ισαποστακίστικη στάση απέναντι στους ολιγάρχες με τη λογική να είναι όλοι ευχαριστημένοι, να παίρνουν όλοι δουλίτσες και αν ξεσπάσει κανένας πόλεμος, να είναι λίγο ψευτοπόλεμος που θα κοπάσει. Αν περιμένουν ότι τα χθεσινά λύνονται με συναντήσεις στο γραφείο του διευθυντή, μια ωριαία απουσία, μία εγγραφή στο ποινολόγιο και δώστε τα χέρια να πείτε ότι δε θα το ξανακάνετε, είναι μάλλον γελασμένοι.

1
1 Εικόνα
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Δευ Ιουν 02, 2025 2:59 pm

Erether έγραψε:
Δευ Ιουν 02, 2025 2:31 pm
Ετσι. Καλη η μετριοπαθεια, καλες οι ισες αποστασεις, αλλα δε γινεται να κανουμε οτι δε βλεπουμε τον ελεφαντα στο δωματιο. Δυστυχως κανενας προεδρος δεν τα βαζει με τους οργανωμενους και κανενα κρατος. Μπορουμε να βρουμε ισως και αλλα θεματα στα οποια εχουν ευθυνες οι Αγγελοπουλοι και αλλοι προεδροι. Ομως το να συμπεριφερεσαι δημοσια με τον τροπο που συμπεριφερθηκε χθες ο Γιαννακοπουλος και που συμπεριφερεται καθε φορα, ριχνει λαδι στη φωτια. Ειτε γινεται ονλαιν, ειτε ακομα χειροτερα με φυσικη παρουσια. Πως να το κανουμε; Στο παρασκηνιο ας κανουν ο,τι θελουν. Δε θα γινουμε ξαφνικα Γερμανια και δεν εχουμε αυταπατες. Ομως, τουλαχιστον στις δημοσιες εμφανισεις τους πρεπει ολοι οι παραγοντες να δινουν το καλο παραδειγμα και να μην δυναμιτιζουν το κλιμα. Στην τελικη, εκτος απο θεσμικα οργανα, υποτιθεται οτι ειναι και ανθρωποι ανωτερου μορφωτικου επιπεδου. Ας το δειξουν λοιπον.
Εδώ έθιξες ένα θέμα που καίει αλλά μένει σταθερά στην αφάνεια. Οι πρόεδροι των ομάδων και το κράτος, κατά κανόνα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους οργανωμένους, ίσα ίσα που γνωρίζουν πολύ καλά τη χρησιμότητα της ύπαρξής τους για σκοπούς πολύ πέρα από τον μικρόκοσμο του επαγγελματικού αθλητισμού. Οι οργανωμένοι (που είναι οργανωμένοι από τους επιχειρηματίες-προέδρους με την ανοχή του κράτους, και όχι αυτο-οργανωμένοι) είναι οργανωτικά και ιδεολογικά ότι πιο κοντινό υπάρχει αυτή τη στιγμή σε φασιστικό κίνημα (όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει φασιστικό κίνημα καταλαβαίνουν). Δεν είναι καθόλου τυχαίο που εγκληματικές οργανώσεις φασιστικού ή νεοναζιστικού τύπου ΧΑ ή άλλες αντίστοιχες στην Ευρώπη κάνουν διαχρονικά πάρτι μέσα στους συνδέσμους. Αν περιμένουμε το κράτος ή/και τους προέδρους των ομάδων να τα βάλουν με τον χουλιγκανισμό, θα περιμένουμε μάταια. Δεν είναι ότι δεν μπορούν, πολύ απλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. :secret:

6
6 Εικόνα
Dante's Inferno

sophomore
Reactions: 47
Αγαπημένος παίκτης: Patrick Ewing

Δευ Ιουν 02, 2025 3:00 pm

Παίδες, η λύση είναι μία.
Βαρύτατες ποινές σε συλλόγους, παράγοντες και ιδιαίτερα οπαδούς που προκαλούν και προωθούν την βία και την αντιαθλητική συμπεριφορά.
Κοινώς: 3 χρόνια αποβολή από το πρωτάθλημα ΚΑΙ των δύο συλλόγων, βαρύτατο πρόστιμο και πενταετή αποκλεισμό για όποιον παράγοντα προωθεί την βία, είτε εντός είτε εκτός γηπέδων(ακόμα και με τα μέσα επικοινωνίας), κλείσιμο των γηπέδων ακόμα και σε περίπτωση υβριστικών συνθημάτων και ισόβιο αποκλεισμό για οπαδούς που προκαλούν ή εμπλέκονται σε επεισόδια!
Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι! Μόνο με ακραία μέτρα θα εξαλειφθεί η τοξικότητα!

1
1 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”