Για Σπανούλη έχω μια ένσταση. Λόγω εγωισμού, θεωρώ ότι δύσκολα θα δεχτεί να παίξει άλλο ένα χρόνο μπάσκετ και να είναι ο 12ος-13ος παίκτης του rotation, ειδικά στην Euroleague. Πόσο μάλλον από την στιγμή που φέτος όσο έπαιξε ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος από τα γκαρντ μας. Σίγουρα θα ξέρει ότι με τυχόν έλευση Σλούκα δεν θα είναι το πρώτο βιολί, αλλά αν δίπλα από τον Σλούκα φέρουμε ξένους-στοιχήματα των 400-500 χιλιάδων, εφ'οσον την έχει ξαναζήσει την ιστορία τόσα χρόνια με τα ξένα γκαρντ που έχουν έρθει και δεν έχουν ακουμπήσει, γιατί να μην ζητήσει ένα ρόλο έστω 10-15 λεπτών;Conan1982 έγραψε: ↑Πέμ Απρ 09, 2020 9:48 amΑναλόγως το μπάτζετ. Τι ποσοστό είναι αναμενόμενο να παίρνει ο σταρ της ομάδας; (Γιατί ως τέτοιος θα έρθει, αν έρθει);
10-15-20; Σε ένα μπάτζετ άνω των 10 εκατομμυρίων εμένα δεν μου φαίνεται παράλογο κάποιος να παίρνει το 20% πάντως.
Επίσης δεν ξέρω αν θα παίξουμε του χρόνου στην Α1 ή όχι αλλά προς τα εκεί θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε σε κάθε περίπτωση δεν το βλέπω να πηγαίνουμε με ρόστερ μόνο 6 ξένων.
Ο Σπανούλης θα χάσει και άλλο από την ταχύτητα του με τον νέο τραυματισμό και την ηλικία. Ο Μπαρτζώκας δεν πρόκειται να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σίγουρα, δεν ξέρουμε καν πόσα παιχνίδια θα παίξει, βασικά δεν ξέρουμε καν αν παίζει και του χρόνου.
Τον Κόνιαρη δεν τον εμπιστεύεται όπως φάνηκε και είναι λογικό, δεν έχει διείσδυση, δεν έχει δημιουργία, δεν είναι καν τόσο καλός αμυντικός όσο ο Μάντζαρης στα "πράιμ" του.
Τον Βεζένκοφ επίσης τον εμπιστεύτηκε όταν ήταν ανάγκη αλλά σίγουρα θα θέλει και αθλητικό 4άρι.
Εγώ ποσοτικά το βλέπω έτσι το ρόστερ: (έστω ότι έρχεται Σλούκας-Μαρτίν)
3 G (Σλούκας+2 ξένοι)
1 G-F (Μακκίσι)
2 F (Παπανικολάου-Ξένος)
1 F-PF (Βεζένκοφ)
2 PF (Ξένος-Πρίντεζης)
1 PF-C (Ξένος)
2 C (Έλις-Μαρτίν)
Και Σπανούλης-Κόνιαρης-τρίτος ψηλός-Χαραλαμπόπουλος θα είναι αρχικά εκτός 12άδας στην Ευρωλίγκα με συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Για τον Σπανούλη ξενίζει λίγο, αλλά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος για την κατάσταση που θα επιστρέψει και πόσο θα μπορεί να βοηθήσει.
Προφανώς κι εγώ θα προτιμούσα στην τελευταία χρονιά της καριέρας του να έχει πιο περιορισμένο ρόλο, σαν 4ο-5ο γκαρντ και παράλληλα τον ρόλο του δασκάλου, αλλά κάτι μου λέει ότι ο αρχηγός θα χρειαστεί αρκετό ψηστήρι για να κάνει αρκετά πίσω. Από το να είναι πάντως ο Κόνιαρης, ή ακόμα και ο Λαρεντζάκης ίσως, ο Έλληνας που θα έχει τον ρόλο του 4ου-5ου γκαρντ, να πω την αλήθεια προτιμώ τον Σπανούλη.