2019-2021-Oλυμπιακός-Προτάσεις για ρόστερ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2543
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Απρ 09, 2020 11:23 am

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Απρ 09, 2020 9:48 am
Αναλόγως το μπάτζετ. Τι ποσοστό είναι αναμενόμενο να παίρνει ο σταρ της ομάδας; (Γιατί ως τέτοιος θα έρθει, αν έρθει);
10-15-20; Σε ένα μπάτζετ άνω των 10 εκατομμυρίων εμένα δεν μου φαίνεται παράλογο κάποιος να παίρνει το 20% πάντως.

Επίσης δεν ξέρω αν θα παίξουμε του χρόνου στην Α1 ή όχι αλλά προς τα εκεί θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε σε κάθε περίπτωση δεν το βλέπω να πηγαίνουμε με ρόστερ μόνο 6 ξένων.
Ο Σπανούλης θα χάσει και άλλο από την ταχύτητα του με τον νέο τραυματισμό και την ηλικία. Ο Μπαρτζώκας δεν πρόκειται να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σίγουρα, δεν ξέρουμε καν πόσα παιχνίδια θα παίξει, βασικά δεν ξέρουμε καν αν παίζει και του χρόνου.
Τον Κόνιαρη δεν τον εμπιστεύεται όπως φάνηκε και είναι λογικό, δεν έχει διείσδυση, δεν έχει δημιουργία, δεν είναι καν τόσο καλός αμυντικός όσο ο Μάντζαρης στα "πράιμ" του.
Τον Βεζένκοφ επίσης τον εμπιστεύτηκε όταν ήταν ανάγκη αλλά σίγουρα θα θέλει και αθλητικό 4άρι.
Εγώ ποσοτικά το βλέπω έτσι το ρόστερ: (έστω ότι έρχεται Σλούκας-Μαρτίν)
3 G (Σλούκας+2 ξένοι)
1 G-F (Μακκίσι)
2 F (Παπανικολάου-Ξένος)
1 F-PF (Βεζένκοφ)
2 PF (Ξένος-Πρίντεζης)
1 PF-C (Ξένος)
2 C (Έλις-Μαρτίν)

Και Σπανούλης-Κόνιαρης-τρίτος ψηλός-Χαραλαμπόπουλος θα είναι αρχικά εκτός 12άδας στην Ευρωλίγκα με συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Για τον Σπανούλη ξενίζει λίγο, αλλά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος για την κατάσταση που θα επιστρέψει και πόσο θα μπορεί να βοηθήσει.
Για Σπανούλη έχω μια ένσταση. Λόγω εγωισμού, θεωρώ ότι δύσκολα θα δεχτεί να παίξει άλλο ένα χρόνο μπάσκετ και να είναι ο 12ος-13ος παίκτης του rotation, ειδικά στην Euroleague. Πόσο μάλλον από την στιγμή που φέτος όσο έπαιξε ήταν πιθανότατα ο κορυφαίος από τα γκαρντ μας. Σίγουρα θα ξέρει ότι με τυχόν έλευση Σλούκα δεν θα είναι το πρώτο βιολί, αλλά αν δίπλα από τον Σλούκα φέρουμε ξένους-στοιχήματα των 400-500 χιλιάδων, εφ'οσον την έχει ξαναζήσει την ιστορία τόσα χρόνια με τα ξένα γκαρντ που έχουν έρθει και δεν έχουν ακουμπήσει, γιατί να μην ζητήσει ένα ρόλο έστω 10-15 λεπτών;

Προφανώς κι εγώ θα προτιμούσα στην τελευταία χρονιά της καριέρας του να έχει πιο περιορισμένο ρόλο, σαν 4ο-5ο γκαρντ και παράλληλα τον ρόλο του δασκάλου, αλλά κάτι μου λέει ότι ο αρχηγός θα χρειαστεί αρκετό ψηστήρι για να κάνει αρκετά πίσω. Από το να είναι πάντως ο Κόνιαρης, ή ακόμα και ο Λαρεντζάκης ίσως, ο Έλληνας που θα έχει τον ρόλο του 4ου-5ου γκαρντ, να πω την αλήθεια προτιμώ τον Σπανούλη.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3329
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Πέμ Απρ 09, 2020 11:52 am

Δεν διαφωνώ. Αν έρθει ο Σλούκας λέω απλώς ότι χρειαζόμαστε 2 ακόμα γκαρντ και όχι ένα που θα μπορούν να έχουν ρόλο και αυτό άσχετα με τον Μακκίσικ. ο Σπανούλης δεν είναι απαραίτητα εκτός 12άδας έτσι, θα υπάρχουν τραυματισμοί, θα μπορεί να είναι εκτός κάποιος από τους φόργουορντ. Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να βασιστούμε ότι και φέτος ο Σπανούλης θα μας ξελασπώνει. Από την στιγμή που θα έχουμε 3+Μακκίσικ ας κερδίσει όποιος θέλει τον χρόνο με το σπαθί του.
Για τον Κόνιαρη αντίθετα δεν βλέπω χρόνο και ρόλο έτσι.

0
basket72
Reactions:

Πέμ Απρ 09, 2020 1:02 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Απρ 09, 2020 11:52 am
Δεν διαφωνώ. Αν έρθει ο Σλούκας λέω απλώς ότι χρειαζόμαστε 2 ακόμα γκαρντ και όχι ένα που θα μπορούν να έχουν ρόλο και αυτό άσχετα με τον Μακκίσικ. ο Σπανούλης δεν είναι απαραίτητα εκτός 12άδας έτσι, θα υπάρχουν τραυματισμοί, θα μπορεί να είναι εκτός κάποιος από τους φόργουορντ. Το ζήτημα είναι ότι δεν πρέπει να βασιστούμε ότι και φέτος ο Σπανούλης θα μας ξελασπώνει. Από την στιγμή που θα έχουμε 3+Μακκίσικ ας κερδίσει όποιος θέλει τον χρόνο με το σπαθί του.
Για τον Κόνιαρη αντίθετα δεν βλέπω χρόνο και ρόλο έτσι.
O Σπανούλης θα πάρει κάπου στο 15λεπτο με Μπαρτζώκα κι ο Σλούκας 25+. Ο Μακκίσικ άλλο ένα 20λέπτο μίινιμουμ κι περίπου 25 (ίσως κάτι λιγότερο) ο Παπ στο 3.
Μας κάνουν 85΄μίνιμουμ. Μένουν άλλα 55΄. Είναι λίγα για 3 ξένους και για κάτι ψιλά του Κόνιαρη. Λογικά 2 ξένους θα πάρουμε από το 1 ως το 3. Έναν καλό κόμπο κι ένα ψηλό 2αρι με σουτ.

Επιπλέον οι ξένοι στο ρόστερ που έβαλες πριν είναι 8 και μιας και το πιο λογικό είναι να παίζουμε του χρόνου στην Α1 (όλοι θα το θέλουν) δεν πιστεύω ότι θα πάμε με πάνω από 6 --7. Άσε που αν πάρει 4-5ρι ξένο δεν χρειάζεται και 4ρι ξένο.
Το ίδιο και με το 3αρι αλλαγή του Παπ. Αν πάρει 2-3αρι θα έχουμε 3 παίκτες που μπορούν να παίξουν στο 3, μαζί με Παπ και Σακίλ΄. Μην πάμε στο λάθος του Μπλατ με Τίμα, Παπ, Τουπάν που έβρισκαν μεταξύ τους. ;)

Σχετικά με την απάντηση του φίλου Papp7, έχω την αιρετική άποψη ότι ο Σλούκας σε μια ομάδα μπορεί να αποβεί πιο καθοριστικό από τον Καλάθη κι ας είναι καλύτερος παίκτης ο Νικ. Τόσο, λόγω των παραστάσεων του όσο και για το ότι είναι clutch, κρύο αίμα, σουτέρ κι έχει κι ένα 90% στις βολές που στα κλειστά ματς δίνει τίτλους.
Επιπλέον θα πάρει μάξιμουμ 1.7 ενδεχομένως και 1.5 τη στιγμή που ο Νικ παίρνει 2.2 ή 2.3. Μιλάμε για διαφορά 500- 700 χιλ. Με αυτά παίρνεις έναν ξένο που μπορεί να αποβεί καθοριστικός. Π.χ Να είχε φέτος Τζεκιρί ο Παναθηναϊκός. ;)

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Απρ 09, 2020 2:06 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Απρ 09, 2020 9:48 am
Αναλόγως το μπάτζετ. Τι ποσοστό είναι αναμενόμενο να παίρνει ο σταρ της ομάδας; (Γιατί ως τέτοιος θα έρθει, αν έρθει);
10-15-20; Σε ένα μπάτζετ άνω των 10 εκατομμυρίων εμένα δεν μου φαίνεται παράλογο κάποιος να παίρνει το 20% πάντως.

Επίσης δεν ξέρω αν θα παίξουμε του χρόνου στην Α1 ή όχι αλλά προς τα εκεί θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε σε κάθε περίπτωση δεν το βλέπω να πηγαίνουμε με ρόστερ μόνο 6 ξένων.
Ο Σπανούλης θα χάσει και άλλο από την ταχύτητα του με τον νέο τραυματισμό και την ηλικία. Ο Μπαρτζώκας δεν πρόκειται να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σίγουρα, δεν ξέρουμε καν πόσα παιχνίδια θα παίξει, βασικά δεν ξέρουμε καν αν παίζει και του χρόνου.
Τον Κόνιαρη δεν τον εμπιστεύεται όπως φάνηκε και είναι λογικό, δεν έχει διείσδυση, δεν έχει δημιουργία, δεν είναι καν τόσο καλός αμυντικός όσο ο Μάντζαρης στα "πράιμ" του.
Τον Βεζένκοφ επίσης τον εμπιστεύτηκε όταν ήταν ανάγκη αλλά σίγουρα θα θέλει και αθλητικό 4άρι.
Εγώ ποσοτικά το βλέπω έτσι το ρόστερ: (έστω ότι έρχεται Σλούκας-Μαρτίν)
3 G (Σλούκας+2 ξένοι)
1 G-F (Μακκίσι)
2 F (Παπανικολάου-Ξένος)
1 F-PF (Βεζένκοφ)
2 PF (Ξένος-Πρίντεζης)
1 PF-C (Ξένος)
2 C (Έλις-Μαρτίν)

Και Σπανούλης-Κόνιαρης-τρίτος ψηλός-Χαραλαμπόπουλος θα είναι αρχικά εκτός 12άδας στην Ευρωλίγκα με συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Για τον Σπανούλη ξενίζει λίγο, αλλά εγώ δεν είμαι αισιόδοξος για την κατάσταση που θα επιστρέψει και πόσο θα μπορεί να βοηθήσει.

Καταρχας ξεχασες τον Λαρετζακη που είναι τοσο κλεισμενος στον ολυμπιακο , οσο κι ο μιλου στην τσσκα . Επισης ολοι αυτοι οι παικτες και δη οι ξενοι μου φαινεται καπως υπερβολικο. Εγω αυτό που προβλεπω είναι να δωθει ο Κονιαρης μια χρονια δανεικός σε καλη ομαδα του γιουροκαπ , να ερθει ενας τοπ γκαρντ (ας πουμε σλουκας) , υπαρχει ηδη κι ο μακισικ κι ο Σπανούλης μενει για 5ο γκαρντ να παιζει οσο πρεπει.. Αν τωρα σταματησει το μπάσκετ ο Σπαν τοτε προφανως μια χαρα μπορει να κατσει για 5ος ο Κονιαρης. Αρα σχηματικα βλεπω κατι τετοιο :

Σλουκας , (καλος ξενος-ασοδυο)

Μακισικ , Λαρετζακης , Σπανουλης

Παπανικολάου , (καλος ξενος-3/4αρι)

Πριντεζης , Βεζενκοφ

Μαρτιν , Ελις

Κι άλλος ενας ψηλος ειτε ελληνας πχ Αγραβανης ή Ογκαστ , ειτε ξενος πχ Γκιλ , αναλογα ποσα χρηματα δωθούν στους αλλους.

+ΒΧ για 13ος και Νικολαΐδης 14ος

0
Agio96

senior
Reactions: 45
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Απρ 09, 2020 4:04 pm

Έχω διαβάσει από μερικούς την ανάγκη να αυξηθεί το μπάτζετ. Διαφωνώ για πολλούς λόγους. Πρώτον, ένα μεγάλο συμβόλαιο θα δώσουμε κ αυτό ελπίζω να ναι στο σλουκα. Νομίζω είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τα γκαρντ. Όμως, ο σλουκας είναι πολύ δύσκολο να έρθει σε μας γιατί διάβασα ότι θα του κάνει πρόταση ή ρεαλ, απ τηβ οποία υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να φύγει ο καμπατσο για το νβα. Πιο καλή ομάδα πιο ασφαλές περιβάλλον μιας κ θα γίνει ο αποκλειστικος ηγέτης στα γκαρντ κ πιο ανταφωνιστικο πρωτάθλημα. Τρεις άλλες λύσεις που θα πρότεινα έρχονται από το νβα. Τιμ φραζιερ, ισαια κάναν ή τζεραια Γκραντ. Δεν είναι ηγέτες αλλά πιο πολύ σκορινγκ γκαρντ μιας κ οι λύσεις από Ευρώπη είναι περιορισμένες. Κατά τα άλλα ας πάμε σε λαβράκια. Ειδικά αν έρθει ο σλουκι Λουκ. Καλά γκαρντ να έχουμε κ οι υπόλοιποι ας είναι από high school και κολλεγιακα δε μας νοιαζουν. Το σύγχρονο μπάσκετ παίζεται μόνο αν βρεις σωστά λαβράκια. Γκαραντι αυτό. Οποία ομάδα προσπαθεί να γεμίσει το ροστερ της με ακριβές λύσεις κ παιχταράδες τρώει τα μούτρα της κ μετά αναρωτιέται τι της φταίει.

0
Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions: 663
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Απρ 09, 2020 4:19 pm

Agio96 έγραψε:
Έχω διαβάσει από μερικούς την ανάγκη να αυξηθεί το μπάτζετ. Διαφωνώ για πολλούς λόγους. Πρώτον, ένα μεγάλο συμβόλαιο θα δώσουμε κ αυτό ελπίζω να ναι στο σλουκα. Νομίζω είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τα γκαρντ. Όμως, ο σλουκας είναι πολύ δύσκολο να έρθει σε μας γιατί διάβασα ότι θα του κάνει πρόταση ή ρεαλ, απ τηβ οποία υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να φύγει ο καμπατσο για το νβα. Πιο καλή ομάδα πιο ασφαλές περιβάλλον μιας κ θα γίνει ο αποκλειστικος ηγέτης στα γκαρντ κ πιο ανταφωνιστικο πρωτάθλημα. Τρεις άλλες λύσεις που θα πρότεινα έρχονται από το νβα. Τιμ φραζιερ, ισαια κάναν ή τζεραια Γκραντ. Δεν είναι ηγέτες αλλά πιο πολύ σκορινγκ γκαρντ μιας κ οι λύσεις από Ευρώπη είναι περιορισμένες. Κατά τα άλλα ας πάμε σε λαβράκια. Ειδικά αν έρθει ο σλουκι Λουκ. Καλά γκαρντ να έχουμε κ οι υπόλοιποι ας είναι από high school και κολλεγιακα δε μας νοιαζουν. Το σύγχρονο μπάσκετ παίζεται μόνο αν βρεις σωστά λαβράκια. Γκαραντι αυτό. Οποία ομάδα προσπαθεί να γεμίσει το ροστερ της με ακριβές λύσεις κ παιχταράδες τρώει τα μούτρα της κ μετά αναρωτιέται τι της φταίει.
Noμιζω η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Δεν νομιζω καποιος να ειπε πως θα ηθελε 12 πρωτοκλασατους παικτες. Χρειαζεσαι και πρωτα βιολια και παικτες ρολων και λαβρακια και προσπεκτ.Μια ομαδα θελει λιγο απο ολα.Αν και την δεδομενη στιγμη το μπατζετ περναει σε δευτερη μοιρα, διοτι το βασικο προβλημα ειναι η αποψη των παικτων/μανατζερ για την ομαδα με τα εξωαγωνιστικα θεματα που εχουν προκυψει, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.

0
Μέχρι φέτος
basket72
Reactions:

Πέμ Απρ 09, 2020 5:36 pm

Agio96 έγραψε:
... Όμως, ο σλουκας είναι πολύ δύσκολο να έρθει σε μας γιατί διάβασα ότι θα του κάνει πρόταση ή ρεαλ, απ τηβ οποία υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να φύγει ο καμπατσο για το νβα...
Που το διάβασες αυτό βρε συ; Γιατί στον ισπανικό (τουλάχιστον, τον έγκυρο) και στα ισπανικά φόρα (καλή ώρα, όπως το δικό μας) δεν έχω δει τίποτε σχετικό.
Η Ρεάλ του χρόνου παίζει να ρίξει κατά 20% τον προϋπολογιμό της αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρουν που της αποφέρει το χοντρό χρήμα. Γενικά, στην Ισπανία θα είναι συγκρατημένα τα πράγματα με τέτοιο στραπάτσο που φάγανε από τον κορωνοϊό. Επιπλέον ο Καμπάσο έχει συμβόλαιο και ρήτρα πολύ σοβαρή. Στο ΝΒΑ και στην Αμερική, τα πράγματα είναι περίπου (κι αναλογικά) ΄όπως στην Ισπανία.
Δεν το κόβω για πολύ έγκυρο ως είδηση.

Μάλλον είναι από αυτές που τις τελευταίες ημέρες έχω χαρακτηρίσει ως κορωνοϊο-ειδήσεις.
Το βασικό που με κάνει να το λέω είναι ότι δεν βρήκα τίποτε σε γνωστά "λημέρια" που μια τέτοια είδηση θα την είχαν βγάλει στάνταρ. ;)
Αν τώρα ο ευάφανταστος ρεπόρτερ πέσει μέσα, είναι άλλο θέμα. Εμπίπτει στις μαντεψιές με πιθανότητες ρουλέτας ή κάτι τέτοιο. :P

Άβαταρ μέλους
Neondreamer

a1greece
Reactions: 51
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Big Al

Παρ Απρ 10, 2020 2:09 am

Ο Σλούκας είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει, καθόσον φαίνεται ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και τις οποίες έχει περιγράψει αναλυτικότατα ο αγαπητός basket72, είναι ευνοϊκότερες από ποτέ.

Ο Μάρτιν παρουσιάζεται στον τύπο ως παίχτης της ομάδας.

Οι Λαρετζάκης & Αγραβάνης το αμέσως προηγούμενο διάστημα, αναφέρονταν από τους φίλα προσκείμενους ρεπόρτερ ως ρεζερβέ και με τη συγκατάθεση Μπαρτζώκα.

McKissic & Ellis μένουν (συνέντευξη Μπ.)

Κόν & ΒΧ έχουν συμβόλαιο, δε νομίζω να βασιστεί ούτως ή άλλως πάνω τους ο κόουτς.

Παπ, Πρι & Σάσα θεωρώ απίθανο να μην ανανεώσουν κι οι τρεις τους, για διαφορετικούς λόγους, και με διαφορετικό φυσικά ρόλο ο καθένας.

Ο Β_Σπαν όπως όλα δείχνουν, συνεχίζει (άγνωστο με τι ρόλο ο αρχηγός)

Επομένως αν δεν έχουμε ανατροπές (κυρίως στην υπόθεση Σλουκιλουκ), υπολείπονται -μοναχά- backup PG & backup SF.

Αφήστε που προσωπική εκτίμηση, διαίσθηση καλύτερα, είναι ότι θα μείνει εντέλει ένας εκ των Baldwin/Buycks.

Στο μόνο που ευελπιστώ να μεταμελήσει ο κόουτς είναι στην περίπτωση του ζόρικου :steamingears: Αγρα, και να φέρει έναν επίσης σκληρό :P , αλλά περισσότερο νουνεχή και συνεργατικό, αθλητικό τουίνερ! Καλές, πολύ προσιτές περιπτώσεις οι Κέννυ Κάντζι, Τζάροντ Τζόουνς. Πιο τσιμπημένη σαφώς, Μάλκομ Τόμας.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Neondreamer την Παρ Απρ 10, 2020 2:18 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
NaSOS7

Reactions: 6

Παρ Απρ 10, 2020 2:13 am

:imnewhere:
Αφήνω τον πρόλογο και περνάω κατευθείαν στο ψητό. Με δεδομένο το τουλάχιστον ίδιο μπάτζετ και με παράθυρο αισιοδοξίας την μείωση της φορολογίας πάρα τον κορονοιο οι προτάσεις μου για δύο βαρβατα γκαρντ είναι οι εξής: Frank Mason III και Naz-Mitrou Long σαν βασικός ο ένας και σαν game changer αλλαγή του ο άλλος. Επίσης δυνατός και ο Cotton πρώην της εφες αλλά και ο Foster που αναφέρθηκε πρωτύτερα. Τώρα για το 3 μια επιλογή ρεαλιστική (δεν θεωρώ τέτοια τον μπροεκχοφ) είναι ο γνωστός Jarell Eddie. Για το 4 μια επιλογή με συνδυασμό σκληραδας-αθλητικοτητας-σουτ είναι ο Cameron Oliver και για το 5 αγνοώντας τις φήμες για Martin και διατηρώντας ένα αξιοπρεπεστατο κομμάτι του μπάτζετ δεν θα πρωτοτυπησω και θα προτείνω τον εντυπωσιακό στο Μουντομπάσκετ και παλιό γνώριμο Khem Birch.

Υ.Γ για τον Σλουκα το θεωρώ πολύ δύσκολο για λόγους που δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω
Υ.Γ2 Οι Έλληνες παίκτες στον ολυμπιακο του περιορισμένου μπάτζετ όπως και να το κάνουμε παρότι και προσωπικά υπήρξα πολέμιος του περίφημου ελληνικού κορμού ειναι απαραιτητοι άλλωστε αυτό κρίνεται και εκ του αποτελέσματος

Ροστερ
Mason Mitrou-Long Νικολαΐδης
McKissic Σπανούλης Λαρεντζάκης
Παπ Eddie Χαραλαμπο
Oliver Πριντεζης Βεζένκοφ
Birch Ellis Happ

Ροστερ που συνδυάζει και γκαρντ με μεγαλο ποτενσιαλ (στο δικό μου το μυαλό) και έχει έναν εγγυημένα αξιόπιστο αντικαταστάτη του Μιλου.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Απρ 10, 2020 9:26 am

basket72 έγραψε:
Πέμ Απρ 09, 2020 1:02 pm

O Σπανούλης θα πάρει κάπου στο 15λεπτο με Μπαρτζώκα κι ο Σλούκας 25+. Ο Μακκίσικ άλλο ένα 20λέπτο μίινιμουμ κι περίπου 25 (ίσως κάτι λιγότερο) ο Παπ στο 3.
Μας κάνουν 85΄μίνιμουμ. Μένουν άλλα 55΄. Είναι λίγα για 3 ξένους και για κάτι ψιλά του Κόνιαρη. Λογικά 2 ξένους θα πάρουμε από το 1 ως το 3. Έναν καλό κόμπο κι ένα ψηλό 2αρι με σουτ.

Επιπλέον οι ξένοι στο ρόστερ που έβαλες πριν είναι 8 και μιας και το πιο λογικό είναι να παίζουμε του χρόνου στην Α1 (όλοι θα το θέλουν) δεν πιστεύω ότι θα πάμε με πάνω από 6 --7. Άσε που αν πάρει 4-5ρι ξένο δεν χρειάζεται και 4ρι ξένο.
Το ίδιο και με το 3αρι αλλαγή του Παπ. Αν πάρει 2-3αρι θα έχουμε 3 παίκτες που μπορούν να παίξουν στο 3, μαζί με Παπ και Σακίλ΄. Μην πάμε στο λάθος του Μπλατ με Τίμα, Παπ, Τουπάν που έβρισκαν μεταξύ τους. ;)
Όπως είπα αμφιβάλλω αν ο Σπανούλης μπορέσει να βγάλει όλη την χρονιά και όλα τα παιχνίδια. επίσης αμφιβάλλω για τα 20λεπτα του Μακκίσικ, δεν έχει τρίποντο και όταν τον κλείνουν δεν ξέρουμε πόσο καλός θα είναι, εγώ δεν το βλέπω απίθανο να έχει και μικρότερο ρόλο. Εγώ θα επιμείνω ότι θα πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον 2 γκαρντ+σλούκα. Για τις πιο πάνω θέσεις ίσως το παράκανα ποσοτικά.
Λορεντζάκης πραγματικά δεν βλέπω σε τι θα βοηθήσει αν όντως έχουμε υπογράψει που αμφιβάλλω. Έχουμε τον Κόνιαρη για συμπληρωματικό και έχουμε και τον Σπανούλη.
Για τον Χαραλαμπόπουλο να είμαι και εδώ μηδενιστής; Θα είμαι, δεν βλέπω ούτε σ' αυτόν μέλλον σε επίπεδο Ευρωλίγκας.
Για τον Αγραβάνη πίστευα ως και πέρυσι στις δυνατότητες τους και τον περίμενα πολύ καλύτερο στον Προμηθέα φέτος. Για μένα δεν έδειξε ότι πρέπει να ξαναγυρίσει.
Θέλω κι εγώ Έλληνες στην ομάδα, για την ακρίβεια θα χαιρόμουν να είχαμε και 7-8 και 9 παίκτες Έλληνες στην 12άδα. Αλλά απλώς αυτήν την στιγμή δεν έχουμε παίκτες που να μπορούν να σταθούν σ' αυτό το επίπεδο και να είναι διαθέσιμοι.

0
RipCity

champion
Reactions: 347
Twitter: @ioannisdiam

https://redpointguard.com/archives/17684

Αν το παραπάνω scouting report είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα, τότε χωρίς βαρβάτο αθλητικό 4άρι η γραμμή ψηλών θα είναι μια αποτυχία αμυντικά. Απ' ότι λέει ο Hassan Martin ούτε γρήγορα πόδια έχει για να παίξει άμυνα σε κοντούς, ούτε αθλητικός ιδιαίτερα είναι, ούτε καλή αίσθηση για ριμπάουντ έχει. Τι να πρωτοκαλύψει ο Έλις?
Neondreamer έγραψε:
Παρ Απρ 10, 2020 2:09 am

Στο μόνο που ευελπιστώ να μεταμελήσει ο κόουτς είναι στην περίπτωση του ζόρικου :steamingears: Αγρα, και να φέρει έναν επίσης σκληρό :P , αλλά περισσότερο νουνεχή και συνεργατικό, αθλητικό τουίνερ! Καλές, πολύ προσιτές περιπτώσεις οι Κέννυ Κάντζι, Τζάροντ Τζόουνς. Πιο τσιμπημένη σαφώς, Μάλκομ Τόμας.
Αν ο κόουτς πιστεύει πως Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάρτιν και Έλις είναι αρκετοί για το 4-5, τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε και για νέο κόουτς....

0
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Παρ Απρ 10, 2020 10:43 am

Βασικα ο παικτης μαρτιν φαινεται πως εχει συμφωνησει
https://www.frontpages.gr/d/20200410/70/Live-Sport
Καλως μας ηρθε, καλος ειναι για 2ος 3ος αλλα θελουμε και αλλον (ψηλο)

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Απρ 10, 2020 11:49 am

Έκανα και μια αντιπαραβολή τελευταία φορά που πήγαμε F4 τελικό τι ποσοτικά ρόστερ είχαμε σε σχέση με αυτό που πρότεινα:

3 G (Σλούκας+2 ξένοι) +(Σπανούλης, Κόνιαρης) -> Σπανούλης, Γκριν, (Χάκετ-Γουότερς), Μάντζαρης, Αθηναίου
1 G-F (Μακκίσι)-> Λοτζέσκι
2 F (Παπανικολάου-Ξένος) -> Παπαπέτρου-Παπανικολάου
1 F-PF (Βεζένκοφ)
2 PF (Ξένος-Πρίντεζης) -> Αγραβάνης-Πρίντεζης
1 PF-C (Ξένος)
2 C (Έλις-Μαρτίν)+ (Τρίτος ψηλός) -> Γιανγκ-Μιλού-Μπιρτς

Αναλογικά φαίνεται να έχω παραφορτώσει όντως τους φόργουορντ, αλλά γκαρντ θα επιμείνω ότι χρειαζόμαστε 3 γκαρντ.

0
basket72
Reactions:

Παρ Απρ 10, 2020 12:11 pm

Conan1982 έγραψε:

Όπως είπα αμφιβάλλω αν ο Σπανούλης μπορέσει να βγάλει όλη την χρονιά και όλα τα παιχνίδια. επίσης αμφιβάλλω για τα 20λεπτα του Μακκίσικ, δεν έχει τρίποντο και όταν τον κλείνουν δεν ξέρουμε πόσο καλός θα είναι, εγώ δεν το βλέπω απίθανο να έχει και μικρότερο ρόλο. Εγώ θα επιμείνω ότι θα πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον 2 γκαρντ+σλούκα. Για τις πιο πάνω θέσεις ίσως το παράκανα ποσοτικά.
Λορεντζάκης πραγματικά δεν βλέπω σε τι θα βοηθήσει αν όντως έχουμε υπογράψει που αμφιβάλλω. ...
Σε μια παράγραφο αμφιβάλλεις 2 φορές. Εσύ κι πατριώτης σου ο Καζαντζάκης. :smile:
Κατά τα άλλα συμφωνώ κι εγώ για τη χαμηλή ποιότητα των Ελλήνων που από την άλλη όμως χρειάζονται για να δώσουν και μια ταυτότητα. Επιπλέον θα έχουμε (το πιθανότερο, πιστεύω) και την Α1 που θα χρειαστούν και λόγω κανονισμών και για πάρει ανάσες ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Σλούκας.
Αρκεί να μην ξαναγυρίσουμε σε 2 ταχύτητες μέσα στην ομάδα όπως στα τελευταία 2 χρόνια επί Σφαιρό. Ο Λαρεντζάκης θα ήταν μια χαρά κίνηση αν δεν υπήρχε ο Κόνιαρης κι ο Αγραβάνης έχει πράγματα να δώσει ως 5ος6ος ψηλός, αλλά με προβληματίζει ο χαρακτήρας κι η εν γένει νοοτροπία του. Μακάρι να πάρει ένα σοβαρό 4-5αρι που να καλύπτει το έλλειμμα αθλητικότητας στο 4 και το αντίστοιχο ζήτημα λίγων παραστάσεων/ποιότητας στο 5 αν τελικά ισχύει του Μάρτιν.

RipCity έγραψε:

Αν το παραπάνω scouting report είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα, τότε χωρίς βαρβάτο αθλητικό 4άρι η γραμμή ψηλών θα είναι μια αποτυχία αμυντικά. Απ' ότι λέει ο Hassan Martin ούτε γρήγορα πόδια έχει για να παίξει άμυνα σε κοντούς, ούτε αθλητικός ιδιαίτερα είναι, ούτε καλή αίσθηση για ριμπάουντ έχει. Τι να πρωτοκαλύψει ο Έλις?
Τον συγκεκριμένο τον εντόπισα πριν 2 χρόνια στο γερμανικό πρωτάθλημα και τον πρότεινα στην τότε έκδοση του φόρουμ ως χειμωνιάτικο συμπλήρωμα του Λεντέι. Παράλληλα είχα γκουκλάρει για να δω περαιτέρω αναφορές και είδα ότι μόλις είχε κάνει μία ο χουπφέλλας την οποία μπορείτε να βρείτε.
Τον είδα και πέρσι στην Μπουντούσνοστ κοιτώντας να δω πως τα πάει το "πουλέν'¨μου Τζάστιν Κομπς.

Η αναφορά του φίλτατου redpoindguard (καλό σάιτ, από τις απειροελάχιστες ελληνικές που θα κοιτάξω)
είναι εύστοχη αναφορικά με τα πλάγια του βήματα κι την όλη συμπεριφορά του στις άμυνες. Έχω την εντύπωση όμως ότι αυτό δεν είναι τόσο εξαιτίας των αθλητικών του χαρακτηριστικών, όσο για την σπάνια έφεση που έχει στο μπλοκ (παίδες, είναι μέσα στους 5-7 καλύτερους μπλοκέρ στην Ευρώπη).

Ξύλινος, όπως λέει η αναφορά, όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Έχει έκρηξη, έχει ταχυδύναμη και είναι οκ. Προφανώς και δεν κάνει για πρώτος σέντερ, τι να λέμε τώρα. Αν δεν είχαμε τον Έλλις να το κουβέντιαζα. Από την άλλη αν μας φέρει Γκιλ (και δεδομένης της τσεκαρισμένης πια ικανότητας του κόουτς με τους ΜΑΠ- Χάντερ, Σίνγκλετον, Μίκι, Ρόμπινσον) εγώ ειμαι οκ στους ψηλούς.

Σχετικά με τους κοντούς, αν πάρουμε τον Σλούκα, εγώ καλύπτομαι με κόμπο των 500-600χιλ και για 2-3ρι καλύτερο και με 3π πάνω από 40%.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4004
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Απρ 10, 2020 12:31 pm

NaSOS7 έγραψε:
Παρ Απρ 10, 2020 2:13 am
:imnewhere:
Αφήνω τον πρόλογο και περνάω κατευθείαν στο ψητό. Με δεδομένο το τουλάχιστον ίδιο μπάτζετ και με παράθυρο αισιοδοξίας την μείωση της φορολογίας πάρα τον κορονοιο οι προτάσεις μου για δύο βαρβατα γκαρντ είναι οι εξής: Frank Mason III και Naz-Mitrou Long σαν βασικός ο ένας και σαν game changer αλλαγή του ο άλλος. Επίσης δυνατός και ο Cotton πρώην της εφες αλλά και ο Foster που αναφέρθηκε πρωτύτερα. Τώρα για το 3 μια επιλογή ρεαλιστική (δεν θεωρώ τέτοια τον μπροεκχοφ) είναι ο γνωστός Jarell Eddie. Για το 4 μια επιλογή με συνδυασμό σκληραδας-αθλητικοτητας-σουτ είναι ο Cameron Oliver και για το 5 αγνοώντας τις φήμες για Martin και διατηρώντας ένα αξιοπρεπεστατο κομμάτι του μπάτζετ δεν θα πρωτοτυπησω και θα προτείνω τον εντυπωσιακό στο Μουντομπάσκετ και παλιό γνώριμο Khem Birch.

Υ.Γ για τον Σλουκα το θεωρώ πολύ δύσκολο για λόγους που δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω
Υ.Γ2 Οι Έλληνες παίκτες στον ολυμπιακο του περιορισμένου μπάτζετ όπως και να το κάνουμε παρότι και προσωπικά υπήρξα πολέμιος του περίφημου ελληνικού κορμού ειναι απαραιτητοι άλλωστε αυτό κρίνεται και εκ του αποτελέσματος

Ροστερ
Mason Mitrou-Long Νικολαΐδης
McKissic Σπανούλης Λαρεντζάκης
Παπ Eddie Χαραλαμπο
Oliver Πριντεζης Βεζένκοφ
Birch Ellis Happ

Ροστερ που συνδυάζει και γκαρντ με μεγαλο ποτενσιαλ (στο δικό μου το μυαλό) και έχει έναν εγγυημένα αξιόπιστο αντικαταστάτη του Μιλου.
Καλώς ήρθες, nasos7. Ο Mason είναι καλός παίκτης,οκ συμφωνώ. Έχω μια απορία. Πως θα πείσεις τον Birch να αφήσει το ΝΒΑ και να ξαναέρθει καταδώ; Μεταξύ μας δεν νομίζω πως είναι στις προτεραιότητες του η Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τον Mitrou. Από την άλλη ο Eddie είναι παίκτης που αρέσει με τη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί σε ομάδα που πέφτει. Είναι ένα θέμα προς σκέψη και αυτό.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”