Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 902
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Σεπ 06, 2023 5:11 pm

https://www.sport24.gr/basket/mundobask ... 69619.html

Εδώ και ένα πιο εκτενές αρθράκι για το νέο λαβράκι.
Νομίζω ότι η ατυχία τραυματισμού που είχε στο ξεκίνημά του και οι συγκυρίες δεν τον βοήθησαν να φανεί μέχρι τώρα , αν και είναι μόνο 23 χρονών και δείχνει να έχει αρκετό μπασκετικό τσαμπουκά για την ηλικία και το ύψος του.

0
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Σεπ 06, 2023 5:28 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 5:01 pm
shaq7 έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 2:50 pm
εντωμεταξυ παιζει να ρχεται και με 400χιλ αυτος ο ζαγκαρς..σιγουρα αξιζει το ρισκο αν δεν υπαρχουν τα λεφτα για τον ναν..
Ασος είναι το παιδί, τι να τον κάνετε πίσω από Walkup και Goss? Χίλιες φορές για τον ίδιο να πάει σε καμια Valencia, Baskonia ή Zalgiris να παίξει μπασκετάρα! Και στην Partizan τον έβλεπα άνετα...
θελουμε να τους εχουμε μπολικους.....να μας βρισκονται για μια ωρα δυσκολη........Γκος τραυματιστηκε ηδη παρεπιπτοντως στην προπονηση που ν αρχισουν κι οι αγωνες.......

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis

Τετ Σεπ 06, 2023 5:36 pm

Έκανε ματσάρες. 6ασίστ και 14 ποντάκια μ.ο. Δυνατός παίχτης. Ο Γκος τραυματίας? Θέλουμε 2 όμως δεν έχουμε θέση για άλλον άσο. Δεν μας κάνει ο Ζάγαρς!

0
Rice

senior
Reactions: 305

Τετ Σεπ 06, 2023 6:05 pm

Γιατί ο Σλούκας που έφυγε άσσος δεν ήταν?Ο Τζέιμς που θέλαμε άσσος δεν είναι;Από πέρσι ο κοουτς ήθελε έναν επιπλέον χειριστή,έφερε τον Γκος έφυγε ο Σλούκας άρα θέση υπάρχει.

Το θέμα είναι ο παίχτης αυτός να μπορεί να σκοράρει γιατί προφανώς και δεν θα είναι τρίτος παίχτης πίσω από Γουοκαπ και Γκος αλλά θα παίζει μαζί τους.Ο Ζαγαρς λοιπόν έδειξε ότι την μπάλα μπορεί να την βάλει στο καλάθι και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μάλιστα.

0
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Σεπ 06, 2023 6:49 pm

Τον Ζάγκαρς τον έχω προτείνει και για την Εθνική ως δεύτερο ξένο :welcome: (Ζαγάρης) και για τον Ολυμπιακό για 7ο στη θέση του Γκος. Τώρα πλέον τίθεται θέμα μποτιλιαρίσματος.

Ο Ζάγκαρς (όπως κι οι Σάμαρ, Μαντάρ τους οποίους έχω σταμπάρει καιρό) είναι περισσότερο άσσος.

Η αλήθεια είναι ότι φέρνει σε Σλούκα στον τρόπο παιξίματος αλλά τον κόβω για καθαρό άσσο τον μικρό, σε αντίθεση με τον Σλούκα που στην ηλικία του έπαιζε πιο πολύ στο 2.

Κάτι που να παίζει στο 2μιση θέλουμε. Αν τώρα, πάμε για Χόλις Τζέφερσον θα έχουμε τη δυνατότητα να μπαλώνουμε ένα σωρό τρύπες. Για μένα αξίζει, γιατί από το 3 ως το 5 είμαστε σε κατάσταση διαρκούς προσευχής μη μας τραυματιστεί παίκτης.
Με τον Χόλις μπορούμε να κατεβάσουμε πανήψηλο σχήμα που να κρύβει ορίζοντες με Γουόκαπ, Χόλις, Παπ, Σίκμα κι έναν από τους 2 εφτάποδαρους.
Να έχουμε μακρύ 3ρι αν τραυματιστεί ο Παπ (ή αν απλώς δεν τραβάει).
Να έχουμε μια χαρά 4ρι αν κάτσει στραβή σε έναν από τους 2 μας PF ή αν κάτσει αντίστοιχη στραβή σε 'εναν από τους 2 μας σέντερ, με τον Σίκμα να πηγαίνει μόνο στο 5 και τον Χόλις στη θέση του.

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 644

Τετ Σεπ 06, 2023 9:38 pm

Αυτός ο Jefferson μου θυμίζει μια εκδοχή του QyntellWoods στο λιγότερο ταλαντούχο με τα λίγα που είδα από Ιορδανία.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4251
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τετ Σεπ 06, 2023 9:40 pm

AO DAFNIS έγραψε:
Αυτός ο Jefferson μου θυμίζει μια εκδοχή του QyntellWoods στο λιγότερο ταλαντούχο με τα λίγα που είδα από Ιορδανία.
Ο Woods ήταν κορμάρα, έσπρωχνε κι είχε ποστ παιχνίδι.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Dedalos

euroleague
Reactions: 610

Τετ Σεπ 06, 2023 9:46 pm

Κάτι που περνάει στα ψηλά. Λέμε ότι ο Παπ θα παίζει στο 3, θα βοηθάει και στο 4, στην εθνική τον είδαμε και στο 5, συχνά μαρκάρει
και τον αντίπαλο άσσο
Θεωρούμε δεδομένο ότι θα κάνει την ίδια χρονιά με πέρυσι. Το πιθανότερο είναι ότι ΔΕ θα κάνει τόσο καλή χρονιά. Πολύ απλά αυτή ήταν μακράν η καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Αν έπαιζε σταθερά έτσι θα είχε μείνει ΝΒΑ. Δε λέω ότι θα είναι χάλια αλλά πέρυσι παραηταν καλός για Παπανικολάου. Ήταν σταθερά καλός κι επιθετικά.
Συνεπώς το πρόβλημα στο 3-4 θα είναι ακόμα χειρότερο .
Θέλουμε 4-5 όχι μόνο για βάθος αλλά να μη φορτώνουμε τον Παπ και με δουλειά στο 4.
Παικταραδες , και προσιτοί , πάντα υπάρχουν, αρκεί να θέλεις και να ψάχνεις.
Και φυσικά παίκτη με προσωπική φάση στην περιφέρεια. Εγώ θα προτιμούσα ένα 2-3, πιο ψηλό όμως από λαρε, Σάκη.

0
basket72

senior

Τετ Σεπ 06, 2023 10:09 pm

To μόνο θέμα με τον Χόλις, είναι να μην είναι σε φάση Μπέικον.
Απροσάρσμοστος του Κόπολα, δηλαδή.

Αν έχει ακόμα κίνητρο να παίξει κανονικό μπάσκετ εντός πλαισίων που θέτει η ομάδα.

Τον έχω να παίζει άνετα το 2.3,4, είναι πολύ δυνατός για τα κιλά του.
Θυμάμαι πως απορροφούσε τις επαφές με τους εξόχως δυναμικούς/αθλητικούς Νεοζηλανδούς. Πέραν της αλτικότητας/έκρηξης που είναι "κλεψιά" για Ευρώπη.

Αναφορικά με τον Παπανικολάου, είναι πολύ πιθανό να μην παίξει όπως τη χρονιά που πέρασε. Το ζήτημα το πρωτεύον είναι να προφυλαχθεί κι από τραυματισμούς. Ακόμα κι άστοχος ο Παπανικολάου είναι σημαντικότατη μονάδα. Δίνει νοήμα στην έννοια, αρχηγός.
Οπότε καλύτερα 3ρι. Έστω 2-
3ρι. Αν και 3-4ρι είναι το πλέον απαραίτητο. Το δε, 2-3-4ρι είναι το ιδεατό.

0
basket72

senior

Τετ Σεπ 06, 2023 10:48 pm

'Ενα ακόμα βίντεο.
Βίντεο έπος αναφορικά με τη μετάδοση των χάιλαιτς του Χόλις κάπου στη Μανίλα που γυροβόλαγε.
Μισά τα λένε στα αγγλικά μισά στα φιλλιπινέζικα. :P

0
AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 644

Τετ Σεπ 06, 2023 11:30 pm

basket72 έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 10:48 pm
'Ενα ακόμα βίντεο.
Βίντεο έπος αναφορικά με τη μετάδοση των χάιλαιτς του Χόλις κάπου στη Μανίλα που γυροβόλαγε.
Μισά τα λένε στα αγγλικά μισά στα φιλλιπινέζικα. :P

Mπορεί να είμαι πολύ λάθος γιατί τον παίχτη τον είδα μόνο από youtube και λίγο με την Ιορδανία , αλλά είστε σίγουροι ότι αυτό που μας λείπει είναι ένα αθλητικό SF , που το καλό του στοιχείο είναι να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να σουτάρει 3P με 25% ? ΟΚ έχει και καλά τελειώματα μετα απο επαφή αν και στις Φιλιιππίνες δεν νομίζω να είχε και τίποτα θηρία απεναντι του.

1
1 Εικόνα
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas

Τετ Σεπ 06, 2023 11:56 pm

https://www.sport24.gr/basket/i-mpaskon ... 70145.html

και πολυ αργησε ο Κερεχετα.........

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1204

Πέμ Σεπ 07, 2023 1:17 am

AO DAFNIS έγραψε:
Φιλε δεν θα διαφωνησω καθολου και πριν λιγες μετες στο αλλο τοπικ για ολυμπιακο ειχα γραψει οτι θα ηθελα εναν παικτη με τα χαρακτηριστικα του woods

0
basket72

senior

Πέμ Σεπ 07, 2023 9:58 am

AO DAFNIS έγραψε:
Τετ Σεπ 06, 2023 11:30 pm

Mπορεί να είμαι πολύ λάθος γιατί τον παίχτη τον είδα μόνο από youtube και λίγο με την Ιορδανία , αλλά είστε σίγουροι ότι αυτό που μας λείπει είναι ένα αθλητικό SF , που το καλό του στοιχείο είναι να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο και να σουτάρει 3P με 25% ? ΟΚ έχει και καλά τελειώματα μετα απο επαφή αν και στις Φιλιιππίνες δεν νομίζω να είχε και τίποτα θηρία απεναντι του.

Το βιντεάκι από Φιλπν. το έβαλα για τον χαβαλέ. Για τη μετάδοση. :P Αλλιώς θα έβαζα από ΝΒΑ ή έστω από Τουρκία/Τσάμπιονς Λιγκ.

Εγώ να δεις. πόσο λίγο τον ξέρω τον παίκτη.
Τον ήξερα ως όνομα βέβαια, αλλά δεν είχα εικόνα του.
Τον είδα στο μεταξύ μας ματς κι είδα και στιγμιότυπα από τα υπόλοιπα ματς της Jordan ομάδας.

Είδα έναν παίκτη που ξέρει τρελό μπάσκετ, ποστάρει πολύ καλά, έχει καταπληκτικό σουτ μέσης (όπως κι ο Γκος) παίζει με την ίδια ένταση/πάθος και σε άμυνα και σε επίθεση κι έναν παίκτη που παίζει εύκολα από το 2 ως το 4.
Αναφορικά με το τρίποντο, οκ καλό είναι να φέρουμε σουτέρ (....ααααααν φέρουμε παίκτη, τέλος πάντων- κουβέντα να γίνεται) αλλά το κυριότερο είναι να φέρουμε σκόρερ.

Επιπλέον, όπως προείπα χθες, έχουμε ποσοτικό θέμα από το 3-5 ενώ μας λείπει κι αθλητικότητα στις θέσεις αυτές.

Είναι πολύ διαφορετικός παίκτης από τον Κιντέλ που λέτε. Κάνει περισσότερα πράγματα στα γήπεδο.

Εγώ στους κοντούς πάντως βλέπω συνωστισμό αν έρθει κι άλλος παίκτης στο 1-2.
Η τελευταία φορά που είδα συνωστισμό στον Ολυμπιακό ήταν τότε με Παπανικολάου, Τίμα και Τουπάν στο 3. :roll:

* Το γράφω χρόνια αλλά θα το ξαναθυμίσω. Τους παίκτες στην Μπασκόνια, τους προτείνει ο Σαλαθάρ κι ο Κερέχέτα αποφασίζει αν θα τους υπογράψουν ή όχι.
Πάντως τον Ζάγκαρς τον είχαν και μέσα στα πόδια τους και μπορείς όντως να πεις ότι άργησαν.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3355
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Σεπ 07, 2023 12:48 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 9:58 am
υπόλοιπα ματς της Jordan ομάδας.

Είδα έναν παίκτη που ξέρει τρελό μπάσκετ, ποστάρει πολύ καλά, έχει καταπληκτικό σουτ μέσης (όπως κι ο Γκος) παίζει με την ίδια ένταση/πάθος και σε άμυνα και σε επίθεση κι έναν παίκτη που παίζει εύκολα από το 2 ως το 4.
Αναφορικά με το τρίποντο, οκ καλό είναι να φέρουμε σουτέρ (....ααααααν φέρουμε παίκτη, τέλος πάντων- κουβέντα να γίνεται) αλλά το κυριότερο είναι να φέρουμε σκόρερ.

https://www.nba.com/stats/player/162617 ... on=2018-19
https://www.nba.com/stats/player/162617 ... on=2019-20

Δεν ξέρω αν βελτιώθηκε μετά που έφυγε από το NBA αλλά όσο έπαιζε εκεί η πλειοφηφία των καλαθιών του ήταν μέσα στην ρακέτα με ελάχιστα σουτ μέσης απόστασης και αυτά όχι με καλά ποσοστά.

0
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”