Υπόθεση Γουόκαπ

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:05 pm

Knoxville έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 6:54 pm
Dimmitz έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 6:03 pm

Θα συμφωνήσω με αυτή την τοποθέτηση. Εμένα προσωπικά μου φαίνεται αστείο αυτό που γίνεται με τον Ουόκαπ όταν η μεγαλύτερη μερίδα φίλων της ομάδας τον βρίζανε, μειώνανε, δεν τον θελανε και τώρα που αποφάσισε να φύγει έχει γίνει ο κακός χαμός.

Ο τρόπος του δεν ήταν ωραίος αλλά business is business και για μένα μικρή σημασία έχει. Αυτό ότι έχει σημασία είναι ότι ο Ουόκαπ αποφάσισε ότι δεν ήθελε να παίξει ξανά με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως έκανε και ο Ταιρίκ με την Παρτιζάν, όπως έχουν κάνει πολλά μεγάλα ονόματα στο NBA, όπως έκανε και ο Χεζόνια με την Ρεάλ και πάει λέγοντας.

Αν δηλαδή ο Χεζόνια καταλήξει στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά καταχραστεί τον όρο που είχε στο συμβόλαιο του με την Ρεάλ εκεί μάλλον δεν θα ανοίξει μύτη και θα λέμε μπράβο ρε παικταρα μάγκα Χεζόνια, τι τους έπαιξες, καλώς ήρθες στην ομάδα της καρδιάς μας.
Ντιμ... μην προσπαθούμε να βάψουμε τα άσπρα μαύρα.
Κανείς δεν ήθελε ΝΑ ΦΥΓΕΙ ο Τεξμεξ.
Όσοι είχαν τις ενστάσεις τους και τα θέματα τους ήταν για το "βασικός, μοναδικός και αναντικατάστατος", ουσιαστικά στους περισσότερους απο όσους τον έκραζαν, έβριζαν, μείωναν δεν τον ήθελαν ως #1.
Τον ήθελαν σε υποβαθμισμένο ρόλο να κάνει αυτά τα πράγματα που μπορεί να κάνει σε εξαιρετικό βαθμό και στα συν ΠΡΟΦΑΝΩΣ το Ελληνικό διαβατήριο.

Αυτή την μανία να βγάλουμε τον Ολυμπιακό και τους φίλους του Ολυμπιακού που ΠΡΟΦΑΝΩΣ στηρίζουν την ομάδα που αγαπάνε ως τους κακούς αυτού του ομολογουμένως κακόγουστου παραμυθιού δεν μπορώ να την καταλάβω αδερφέ... έτυχε να πιαστώ απο το δικό σου μήνυμα τώρα αλλά είναι κάνας δυό ακόμα.

Σχετικά με τον Χεζόνια και την Χεζονιάδα θα συμφωνήσω μαζί σου.
Προσωπικά για την ομάδα μας δεν μου κάνει... ούτε παικτικά, αλλά κυρίως λόγο χαρακτήρα και συμπεριφοράς επαναλαμβανόμενης σε βάθος πολλών ετών.... οπότε θα είναι τουλάχιστον υποκριτικό όσοι είναι απέναντι στον Τεξμεξ τώρα να υποδεχθούν Χεζόνια με ανοιχτές αγκάλες.
Χαίρομαι που συμφωνείς έστω στο δεύτερο σκέλος του μηνύματος μου.

Αναφορικά με τον Θωμά αντιλαμβάνομαι αυτό που λες και δεν διαφωνώ, ούτε εγώ τον ήθελα για πρώτο (και μάλλον ούτε ο Μπι αλλιώς δεν θα είχε κινηθεί για Έβανς, Τζέιμς κτλ). Ο Θωμάς ένας καλός ρολίστας ήταν, υπέρ χρήσιμος στο σύστημα του Μπι, αλλά έχει ακούσει τα εξαμάξης όπως και ο Πίτερς και άλλοι ανά καιρούς.

Γι αυτό δεν καταλαβαίνω τον κακό χαμό που γίνεται τώρα, λες και πήγαν να μας πάρουν τον Σάσα κάνουν μερικοί άνω τουβλατζή τον ανέβαζαν, οικοδόμο τον κατέβαζαν.

Δεν έχει το gravity ούτε του Σλούκα ο Θωμάς. Για μένα ήθελε να φύγει για τους χ,ψ λόγους, δεν τον ανανεώσαμε εγκαίρως, αν ήμουν στην θέση των Αγγελόπουλων θα τον άφηνα να πάει στην ευχή του θεού.

Άβαταρ μέλους
big_lebowski

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:06 pm

@Rivers15 να ρωτήσω κ κάτι ακόμα διότι έχω μπερδευτεί

Το συμβόλαιο του Γουοκαπ είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τερματισμενο?Απλά το ΒΑΤ θα κρίνει εαν έγινε νόμιμα η όχι κ θα εκδικαστεί αποζημίωση (η οχι)?Η μπορεί να το "επανενεργοποιησει"?(αν είναι δόκιμος ο όρος)

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:09 pm

big_lebowski έγραψε:

Το συμβόλαιο του Γουοκαπ είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τερματισμενο?Απλά το ΒΑΤ θα κρίνει εαν έγινε νόμιμα η όχι κ θα εκδικαστεί αποζημίωση (η οχι)?Η μπορεί να το "επανενεργοποιησει"?(αν είναι δόκιμος ο όρος)
Δεν μπορει να τερματισει παικτης το συμβολαιο του αυτοβουλως. Το τι κανει αυτος με τις πραξεις δεν εχουν αντικτυπο νομικα. Το συμβολαιο τερματιζεται απο το αρμοδιο οργανο σε πρωτο η σε δευτεορ βαθμο αν υπαρχει βαση στην καταγγελια.

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

euroleague
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:10 pm

Dimmitz έγραψε:
Ο Θωμάς ένας καλός ρολίστας ήταν, υπέρ χρήσιμος στο σύστημα του Μπι, αλλά έχει ακούσει τα εξαμάξης όπως και ο Πίτερς και άλλοι ανά καιρούς.

Γι αυτό δεν καταλαβαίνω τον κακό χαμό που γίνεται τώρα, λες και πήγαν να μας πάρουν τον Σάσα κάνουν μερικοί άνω τουβλατζή τον ανέβαζαν, οικοδόμο τον κατέβαζαν.
ο κακός χαμός γίνεται για τον τρόπο που φεύγει, δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική του αξία.

και αυτά που άκουγε τα άκουγε δικαίως ή αδίκως επειδή ήταν ο βασικός μας pg. ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί με τα μειονεκτήματα του Τζόσεφ π.χ.

Kwstantino

senior
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:12 pm

Jeight έγραψε:
big_lebowski έγραψε:

Δεν μπορει να τερματισει παικτης το συμβολαιο του αυτοβουλως. Το τι κανει αυτος με τις πραξεις δεν εχουν αντικτυπο νομικα. Το συμβολαιο τερματιζεται απο το αρμοδιο οργανο σε πρωτο η σε δευτεορ βαθμο αν υπαρχει βαση στην καταγγελια.
Οπως ο εργαζομενος ετσι και ο επαγγελματιας αθλητης μπορει να φυγει οποτε θελει.Κανενας δεν τον κραταει με το ζορι.Οι επιπτωσεις και αν υπαρχουν παραθυρακια θα αποφασισει η δικαιοσυνη

Dimmitz

allstar
Reactions:

Jeight έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 6:58 pm
Rivers15 έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 6:43 pm

μας δινανε 1.50 εκ πριν γινει μονομερης ακυρωση. πλεον δεν μπορει να υπαρξει πωληση εφοσον εχει υπαρξει μονομερης ακυρωση.
αν μας πληρωσουν 1.50 εκ και το δεχθουμε θα προκειται για εξωδικαστικο settlement.
Δεν μπορει να ακυρωσει συμβαση εργασιας μονομερως ο παικτης. Μονο το δικαστηριο μπορει να το κανει αν υπαρχει λογος αδικος και καταχρηστικος.
Jeight αυτό που λες ισχύει μόνο στην Ελλάδα και στα Ελληνικά δικαστήρια. Στο arbitration και γενικά στα rules που έχει παραθέσει ο Rivers αν έχω καταλάβει σωστά από την στιγμή που έχει καταγγείλει ο Ουόκαπ το συμβόλαιο, ουσιαστικά έχει κάνει breach of contract, αυτό μπορεί να μην παύει αυτοδικαίως, αλλά συνήθως γίνεται terminate και επιδικάζονται αποζημιώσεις από την πλευρά που έσφαλε. Τώρα τα διαδικαστικά δεν τα γνωρίζω αν πρέπει πρώτα να αποφανθεί το διαιτητικό όργανο και μετά ο παίκτης να υπογράψει σε άλλη ομάδα ή αν μπορεί να το κάνει θεωρητικά από τώρα.

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:14 pm

Dimmitz έγραψε:
Jeight έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 6:58 pm

Δεν μπορει να ακυρωσει συμβαση εργασιας μονομερως ο παικτης. Μονο το δικαστηριο μπορει να το κανει αν υπαρχει λογος αδικος και καταχρηστικος.
Jeight αυτό που λες ισχύει μόνο στην Ελλάδα και στα Ελληνικά δικαστήρια. Στο arbitration και γενικά στα rules που έχει παραθέσει ο Rivers αν έχω καταλάβει σωστά από την στιγμή που έχει καταγγείλει ο Ουόκαπ το συμβόλαιο, ουσιαστικά έχει κάνει breach of contract, αυτό μπορεί να μην παύει αυτοδικαίως, αλλά συνήθως γίνεται terminate και επιδικάζονται αποζημιώσεις από την πλευρά που έσφαλε. Τώρα τα διαδικαστικά δεν τα γνωρίζω αν πρέπει πρώτα να αποφανθεί το διαιτητικό όργανο και μετά ο παίκτης να υπογράψει σε άλλη ομάδα ή αν μπορεί να το κάνει θεωρητικά από τώρα.
To Breach of contract δεν ισχυει αυτοδικαιως. Και τα damages ειναι σε περιπτωση πυο εγειρεται δικαιωμα αποζημιωσης, δεν ισχυει παντα. Αν δεν υπαρχει βασιμος και παραδεκτος λογος πυο εγινε η καταγγελια μια χαρα μπορει να παραμεινει ενεργο το συμβολαιο και να υποχρεωθει ο παικτης να το τηρησει.

Dimmitz

allstar
Reactions:

yawn.brigade έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 7:10 pm
Dimmitz έγραψε:
Ο Θωμάς ένας καλός ρολίστας ήταν, υπέρ χρήσιμος στο σύστημα του Μπι, αλλά έχει ακούσει τα εξαμάξης όπως και ο Πίτερς και άλλοι ανά καιρούς.

ο κακός χαμός γίνεται για τον τρόπο που φεύγει, δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική του αξία.

και αυτά που άκουγε τα άκουγε δικαίως ή αδίκως επειδή ήταν ο βασικός μας pg. ελάχιστοι έχουν ασχοληθεί με τα μειονεκτήματα του Τζόσεφ π.χ.
Και ο Τζοσεφ αρκετά είχε ακούσει..δεν νομίζω ότι είναι σωστή η σύγκριση ενός παίκτη που είναι 6 μήνες στην ομάδα με έναν που ήταν πέντε χρόνια. Κακός χαμός γινόταν από τις αρχές του καλοκαιριού πριν κλειδώσει ότι θα φύγει σίγουρα. Εμείς θέλαμε να μείνει με αυτά που παίρνει, να κάνει το τρίτο γκάρντ, και να τον βρίζουμε όποτε αστοχεί σε τρίποντο.

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:15 pm

Kwstantino έγραψε:
Jeight έγραψε:

Οπως ο εργαζομενος ετσι και ο επαγγελματιας αθλητης μπορει να φυγει οποτε θελει.Κανενας δεν τον κραταει με το ζορι.Οι επιπτωσεις και αν υπαρχουν παραθυρακια θα αποφασισει η δικαιοσυνη
Κανεις πολυ μεγαλο λαθος. Οταν παραιτειται ενας εργαζομενος η συμβαησ εργασιας του δεν ειναι η ιδια με ενος επαγγελματια αθλητη.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:15 pm

Jeight έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

To Breach of contract δεν ισχυει αυτοδικαιως. Και τα damages ειναι σε περιπτωση πυο εγειρεται δικαιωμα αποζημιωσης, δεν ισχυει παντα. Αν δεν υπαρχει βασιμος και παραδεκτος λογος πυο εγινε η καταγγελια μια χαρα μπορει να παραμεινει ενεργο το συμβολαιο και να υποχρεωθει ο παικτης να το τηρησει.
Πάλι μιλάς με βάση το Ελληνικό δίκαιο, έλα που όμως δεν θα γίνει (σε πρώτη φάση) δίκη στην Ελλάδα.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:17 pm

Jeight έγραψε:
big_lebowski έγραψε:

κο ομως θα μπορουσε ... τραβηγμενο βεβαια αλλα θα μπορουσε να ανακοινωσει οτι αποσυρεται απο την ενεργο δραση αφου πλεον νιωθει ολοκληρωμενος επειτα απο την κατακτηση της ευρωλιγκας και μετα απο καποιους μηνες να επιστρεψει λεγοντας οτι θελει να ριξει ακομη εναν τελευταιο χορο. βεβαια αυτο θα επρεπε να ειχε γινει αμεσως με τα τη ληξη του πρωταθληματος . να βγει να κανει τις δηλωσεις του να αποχαιρετηθουμε σαν φιλοι . να παει και καλα να κανει τον συνταξιουχο στο ντουμπαι και κατα τα χριστουγεννα μερια να σκασει οτι επιστρεφει. εμεις θα ειχαμε ολοκληρωσει το ροστερ μας ,χωρος δεν θα υπηρχε κι εκεινος απλα θα εβρισκε θεση στο ροστερ της ντουμπαι που "θα ειχε αναγκη την βοηθεια ενος τοσο καταξιωμενου καλαθοσφαιριστη για αν προσθεσει εμπειρια στο δυνατο αλλα απειρο ροστερ της" .

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:18 pm

big_lebowski έγραψε:

Το παράδοξο εδώ απ' ότι αντιλαμβανομαι είναι ότι εν τω μεταξύ η FIBA μπορεί να έχει δώσει L.O.C και ο παίκτης να έχει πάει στην άλλη ομάδα ανεξάρτητα της απόφασης του B.A.T διορθωστε με αν κάνω λαθος.

Dimmitz

allstar
Reactions:

fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Αύγ 20, 2026 7:17 pm
Jeight έγραψε:

κο ομως θα μπορουσε ... τραβηγμενο βεβαια αλλα θα μπορουσε να ανακοινωσει οτι αποσυρεται απο την ενεργο δραση αφου πλεον νιωθει ολοκληρωμενος επειτα απο την κατακτηση της ευρωλιγκας και μετα απο καποιους μηνες να επιστρεψει λεγοντας οτι θελει να ριξει ακομη εναν τελευταιο χορο. βεβαια αυτο θα επρεπε να ειχε γινει αμεσως με τα τη ληξη του πρωταθληματος . να βγει να κανει τις δηλωσεις του να αποχαιρετηθουμε σαν φιλοι . να παει και καλα να κανει τον συνταξιουχο στο ντουμπαι και κατα τα χριστουγεννα μερια να σκασει οτι επιστρεφει. εμεις θα ειχαμε ολοκληρωσει το ροστερ μας ,χωρος δεν θα υπηρχε κι εκεινος απλα θα εβρισκε θεση στο ροστερ της ντουμπαι που "θα ειχε αναγκη την βοηθεια ενος τοσο καταξιωμενου καλαθοσφαιριστη για αν προσθεσει εμπειρια στο δυνατο αλλα απειρο ροστερ της" .
Ωραία σκέψη αυτή για last dance!

Jeight

nba
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:19 pm

Παιδια χωρις αποφαση δικαστηριου ο Γουοκαπ εξακολουθει να εχει συμβατικες υποχρεωσεις απεναντι στον Ολυμπιακο. Δεν ξερω τι διαβαζετε αλλα το εχετε παρερμηνευσει. Το συμβολαιο του σε ομαδα ευρωλιγκας εχει ενεργοποιηθει απο την ομαδα.

Η καταγγελια δεν συνιστα λυση της συμβασης. Αυτη θα γινει με αποφαησ δικαστηριου. Δεν υπαρχει κατι τετοιο εδω. Και εγω μπορω να καταγγελιω τον μισθωτη μου. Η μισθωση εξακολοουθει να ισχυει μεχρι το δικαστηριο να εκδωσει λυση της συμβασης μισθωσης.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Πέμ Αύγ 20, 2026 7:20 pm

Conan1982 έγραψε:
big_lebowski έγραψε:

Το παράδοξο εδώ απ' ότι αντιλαμβανομαι είναι ότι εν τω μεταξύ η FIBA μπορεί να έχει δώσει L.O.C και ο παίκτης να έχει πάει στην άλλη ομάδα ανεξάρτητα της απόφασης του B.A.T διορθωστε με αν κάνω λαθος.
Κοίτα και εγώ αυτό έχω καταλάβει. Γι αυτό και διαφωνώ με τον Jeight ως προς το αν θεωρείται ενεργό ή όχι το συμβόλαιο από τη FIBA.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”